Montreal Canadiens 2008-2009

  • 239 144
  • 942

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Joulutauolta paluu sujui ihan mukavasti. Taisteluvoitto Pittsburghista, A. Kostitsynille uran ensimmäinen hattutemppu ja Price piti joukkueen pystyssä loppuun asti.

Ensimmäinen erä oli melko tasainen. A. Kostitsyn teki kaksi samanlaista maalia: Pittsburghin puolustus unohti hänet vartioimattomaksi maalin eteen ja Plekanec syötti maalin takaa, Andrei löi suoraan syötöstä kiekot maaliin.

Toinen erä oli Pittsburghin pienoista hallintaa ja Cindy tasoitti vanhanaikaisella. Jos se meni hieman helposti Pricelle, niin korvaukseksi Carey ryösti Crosbylta hieman ko. maalia aiemmin avopaikan hanskakädellään.

Kolmas erä sitten oli sitten sitä, että Pittsburgh hyökkäsi ja Price torjui. Fleuryn suosiollisella avustuksella A. Kostitsyn teki myös pelin kolmannen maalinsa laukomalla suht' kaukaa maskitta kiekon maaliin. Länkeistä taisi lirahtaa. Tämän jälkeen pelattiinkin sitten enää yhtä maalia, jota ei onneksi koskaan syntynyt. Carey Price oli kyllä ilmiömäisen vakuuttava. 17 torjuntaa vailla minkäänlaista paniikkia.

Hyvää tässä ottelussa oli maalivahtipeli ja viimekauden tehonyrkin A.Kostitsyn-Pleks-Kovalev onnistuminen. Nämä riittivät voittoon tänään. Parannettavaa jäi silti ja paljon. Kaksi erää oli suhteellisen tasaista mutta viimeisessä erässä oltiin vaarassa jäädä jyrän alle.
 

M@thieu

Jäsen
Nihkeällä ja pelitavallisesti aikamoisen rumalla tavalla haettiin nämä pisteet. Melkein koko ottelun ajan Habs tyytyi odottelemaan keskialueella Pensin hyökkäyksiä, ylhäältä karvaaminen oli jätetty tyystin pois illan ohjelmasta. Toisessa erässä Penguinskin alkoi hetken aikaa toteuttaa samaa, ja peli meni aivan hirveäksi kävelyksi. Viihdearvon kannalta onneksi Therrien ei kauaa tuota jatkanut. Carbo varmastikin päätyi tällaiseen taktiikkaan juuri pitkän pelitauon takia, itseasiassa harjoituksistakin pidettiin taukoa neljä päivää, kun ensimmäinen tapahtuma viime sunnuntaina pelin jälkeen oli perjantai-iltapäivän jäätreeni. Valkoasuinen joukkue oli liikkeen osalta niin tukossa, ettei kovin tehokkaaseen karvauspeliin olisi ollut mahdollisuuttakaan. Toivottavasti Sunshine Statessa nähdään kuitenkin jo toisenlaista lätkää pelaava Habs.

Carey Price oli aivan maaginen etenkin kolmannessa erässä. Ilman hänen lukuisia huipputorjuntojaan illan toisen Habs-sankarin, Andrei Kostitsynin, uran ensimmäinen hattutemppukaan ei olisi riittänyt kahteen pisteeseen. Valkovenäläiseltä todella hieno paluu parin ottelun sairaslomalta, yhteistyö Plekanecin kanssa toimi hienosti. Tsekkisentteri pelasi yhden kauden parhaista peleistään, vain maali jäi tällä(kin) kertaa puuttumaan. Maxim Lapierre teki tukun hienoja kiekonriistoja, ja ainakin kolmesti hän nappasi kiekon helponnäköisesti itseltään Yevgeni Malkinilta, joka ei kylläkään kovin kummoisesti pelannut koko 60 minuuttisen-aikana. Kolmannessa erässä Max pääsi läpiajoonkin av:lla otettuaan kiekon Genolta, mutta MAF torjui laukauksen komeasti hanskallaan.

Plekanec ja Lapierre olivat muuten tässäkin matsissa vireessä aloitusympyrässä, saldot 57% ja 55%. Langin (3/9=33%) ja Maxwellin (1/6=17%) umpisurkeat lukemat sen sijaan jättävät "pikkuisen" toivomisen varaa.

Pahimmat pettymykset löytyvät konkariosastolta, Lang ja Tanguay olivat aivan kuutamolla. Ekasta erästä jäi mieleen parikin eri tilannetta, joissa Lang näytti olevan kerta kaikkiaan eksyksissä omalla alueella. Mies vain seisoi keskellä puolustusaluetta, vailla mitään havaintoa puolustettavasta vastustajastaan. Tanguay'kaan ei esittänyt yhtään mitään positiivista, ja hänen kannaltaan Sakun paluu kokoonpanoon mahdollisimman pian olisi elintärkeää. Ainakin tämän viikon kapteeni on kuitenkin sivussa.

Eilisaamuna paikallista aikaa Habs nosti Hamiltonista kaksikon Chipchura & Pacioretty, mutta he eivät ehtineet joukkueen aamujäille, ja ennen kiekon putoamista jäähän he olivat jo matkalla takaisin AHL-joukkueen pariin. Voisi kuvitella, että Chipchuraa alkaa pikkuhiljaa ketuttamaan turhanpäiten lentäminen ympäri mannerta ja se, että NHL-tasolle täysin riittämätön kaveri (Ben Maxwell) saa jatkaa pelaamista Habsissa hänen sijastaan. Toki Chipperilla on nyt alla loukkaantuminen, mutta silti hän olisi huomattavasti ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaavaa junnua huomattavasti parempi vaihtoehto. Eikä Kyle ainakaan kovin paljon enempää voi Hamiltonissa ylöskutsun eteen tehdä, viimeiset viisi peliä mies on pelannut tehoilla 3+5=8. Koko kaudella 23 pelissä hän on merkkauttanut 20 pistettä (9 maalia) ja tehosaldo on joukkueen hyökkääjistä paras (+14).

Pacioretty olisi päässyt pelaamaan, jos Andrei K. ei olisi vielä ollut täydessä kunnossa. Onneksi oli.
Laraquen nivunen reistailee edelleen ja nyt asiaan aiotaan ilmeisesti perehtyä tarkemmin. Ehkä olisi kannattanut tehdä näin jo aiemmin, kun herra ei ole ollut täydessä kunnossa koko vuonna. Ja taisihan tuo nivunen vihoitella jo viime kaudella miehen ollessa Pingviinien riveissä.

Alkuviikosta lähdetään hakemaan pisteitä Floridasta, ensiksi kohdataan Pantterit ja sitten kolme viimeistään voittanut Tampa.
 

M@thieu

Jäsen
MAXIM LAPIERRE. Jumaliste mikä ottelu! Ensimmäisessä maalissa mies otti ensiksi itse aloitusvoiton hyökkäyskulmassa, sitten Kostopoulos väänsi kiekon laidasta maalin taakse Maximille, joka koitti ensin vanhanaikaista oikealta nurkalta, mutta kun ei onnistunut, nappasi kiekon lapaansa ja kiersi toiselle nurkalle kohottaen kiekon upeasti ylänurkkaan. Toinen osuma oli niin ikään hieno. Latendresselta vedon blokkaus, ja sen jälkeen kerrankin häneltä nähtiin suoraviivainen kiekon ylösvienti. Hyökkäysalueelle päästyään Lats passasi nätisti rystyllä taakseen nousevalle Lapierrelle, jonka veto oli toki tarkka, mutta eiköhän Anderson ottaisi 9/10 tuommoista laukausta kiinni. Viimeisellä minuutilla Carbo antoi Lapierren hakea hattutemppua Panthersin otettua veskan pois ja kyllähän vaan Lappy sen tekikin riistettyään kiekon McCabelta Panthersin alueella. Täysin ansaittu osuma tuokin, sen verran kovasti mies painoi töitä tuon viimeisenkin minuutin aikana.

Ottelun alkuun Habs tuli erittäin terävästi ja kahden minuutin jälkeen taisi Andersonilla olla jo viisi torjuntaa. Peli tasoittui erän edetessä huomattavasti, energisen pantterilauman pörrätessä Pricen ympärillä ajoittain todella vaarallisesti. Avausmaalinkin iski kotijoukkue, Frolikin veto sujahti luvattoman helposti syöttöä tilanteessa odottaneen Pricen patjan alta. Breezerin olisi pitänyt pelata tilanne selkeämmin ottamalla syöttömahdollisuus kokonaan pois, jolloin Price olisi saanut keskittyä pelkästään Frolikiin.

Kovalevin tasoitusosuma oli hieman onnekaskin mentyään sisään pakin luistimesta, mutta toisaalta ilman Tanguayn röyhkeää nousua maalin eteen Skrastins ei olisi koskaan joutunut tuohon asemaan, eli todellakaan pelkän tuurin piikkiin tuota ei voi laittaa. Plekanecin alivoimamaali toisen erän alkuun oli todella upea, mies syöksyi täysillä kohti Hamrlikin vippaamaa roikkukiekkoa ja jätti McCaben taakseen viimeistellen vielä kylmän viileästi ylänurkkaan. Pleky on kahdessa edellisessä matsissa pelannutnnut kenties kauden parasta peliään, toivottavasti jatkoa on luvassa!

Ben Maxwell voitti tällä kertaa yhdeksästä aloituksestaan viisi ja oli Habsin paras aloittaja! Muilla ei siis kovin vahvasti tällä kertaa mennyt. Ben hankki myös kaksi jäähyä Panttereille. Siltikin hänen paikkansa olisi tällä hetkellä Hamiltonissa, se olisi varmasti parasta niin hänen oman kehityksensä, kuin Habsin menestyksenkin kannalta. Ei vaan riitä edelleenkään. Stewart tai Chipchura tilalle ASAP!

Kolmannen erän pelaamisesta tällä kertaa kiitettävä arvosana Carbolle. Nyt ei muodostettu neljän miehen muuria omalle siniselle, vaan jatkettiin riskittömän aktiivisesti koko viimeinen 20-minuuttinen. Ja tuloshan oli oikein hyvä, ei Panttereille kovin montaa maalipaikkaa siinä siunaantunut.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
MTL@TBL 2-1 SO

Näin tuli sitten Floridan reissusta täydet neljä pistettä. Tampaa vastaan ei kyllä peliä voi erityisemmin kehua. Ylivoima oli taas tuskastuttavaa puurtamista eikä kiekkoa tahdottu saada alueelle. Montrealin hahmoja oli Carey Pricen ohella taas kerran Maxim Lapierre joka sai tasoitusmaaliin syöttöpisteen ja teki rankkareilla voittomaalin.

Mahdollisuuksia voittoon oli jo varsinaisella peliajalla, Lang ja Lapierre saivat kummatkin puolittaiset läpiajot jotka Smith torjui erinomaisesti. Samoin aivan viime sekunteilla A. Kostitsynin voimakas nousu päättyi ylärimalaukaukseen. Kovalev ja D'Agostini kilisyttelivät myös tolppia. Vastaavasti Pricekin pelasti kolmannessa erässä ja jatkoajalla joukkueen pari kertaa ja kerran Arthyukin ampui lähes tyhjästä maalista ohi, joten sikäli ei voida sanoa että Montrealilla olisi ollut huonoa tuuria.

Noh, pääasia että voitto tuli. Vaikka peli hieman takkuaakin, viimeisestä kuudesta pelistä 11/12 pistettä, joten ei tässä nyt ihan heikossa hapessa olla. Konfrenssin neljännellä sijalla. Toivottavasti pystytään Bostonia haastamaan jatkossa, joka vetää aika omilla pisteluvuillaan divisioonassa.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Noh, pääasia että voitto tuli. Vaikka peli hieman takkuaakin, viimeisestä kuudesta pelistä 11/12 pistettä, joten ei tässä nyt ihan heikossa hapessa olla. Konfrenssin neljännellä sijalla.

Ehkä peli hieman ottelun sisällä takkuaakin, mutta voitot ja pisteet kertovat omaa kieltään. Loukkaantumiset eivät ole haitanneet ja ne miehet, joiden tason nostoa olen toivonut, ovat sen tehneet. Ainoa miinus on tuo ainainen vastustajan tasolle aleneminen. Onneksi voittotili karttuu siitäkin huolimatta, kiitos pitkälti Pricen ja tehokkaan rankkariviimeistelyn.
 

M@thieu

Jäsen
Tomageeni laittoikin jo oikeastaan kaiken olennaisen viime öisestä. Ei todellakaan pelillisesti kovin vakuuttava suoritus, mutta kun kyseessä on kolmas vieraspeli neljään iltaan, kelpaa täysi pistepotti ihan minkälaisella pelillä tahansa.

Lapierre tuntuu yllättävän joka pelissä uudella tavalla, tällä kertaa lahjakääröstä paljastui jäätävän komea voittomaali rankkariskabassa. Uran ensimmäinen yritys taitokisassa päättyi komeaan ylänurkkavetoon, johon oli miehen omien sanojen mukaan katsottu mallia Kovalevin supersuositulta DVD:ltä. Huvittavaa oli seurata muun joukkueen ja miehen itsensäkin reaktiota maaliin, kovasti tuntui koko sakkia tuo tilanne naurattavan. Sama oli kyllä reaktio ainakin täällä päässä jo siinä vaiheessa, kun selostajat ilmoittivat Maximin olevan Habsin toinen vetäjä. Muutenkin Max jatkoi kerrassaan upeaa joulukuutaan hyvien otteiden merkeissä, syöttöpiste ottelun voittomaaliin ja jääaikaa yli 19 minuuttia, kun kauden keskiarvo on 12.57. Viimeisten yhdeksän pelin osalta se on kohonnut yli 15 minuutin, osansa siinä on toki Sakun loukkaantumisellakin.

Tanguay ehti pelata vain puolitoista minuuttia, kunnes joutui jättämään kentän ärsyttävän Evgeni Artyukhinin taklauksen jäljiltä. Hetkeä myöhemmin Kostopoulos teki sen tavanomaisensa, eli otti joukkuekaverinsa puolesta turpaan isommalta tappelukaverilta. Rispekt. Alexilla meni ilmeisesti olkapää tuossa sijoiltaan ja nyt sitten koko ketju Higgins-Koivu-Tanguay on poissa pelistä. Jatkuvasti otteitaan Hamiltonissa parantava Max Pacioretty kutsuttaneen paikkaamaan tuoreinta sairastupalaista riippuen Tanguayn ja muiden paluuaikataulusta.

Junnujen MM-kisoissa pelaavat Habs-prospektit ovat esiintyneet tähän asti edukseen oikein mainiosti. P.K. Subban johtaa koko kisojen tehotilastoa saldolla +10 ja Ryan Mcdonaghkin on kärkipäässä +5:llä. Danny Kristo teki eilen turnauksen ensimmäisen maalinsa Subbanaattori on myös tehnyt kolmessa pelissä tehot 2+3=5, mutta täytyy tietysti muistaa, että tosipelit ovat vasta edessä molemmilla joukkueilla ja tilastojen perusteella ei tässä vaiheessa kannata suuremmin riemuita. Ensimmäinen tosipeli onkin edessä kolmikollamme tänään, kun Kanada ja USA kohtaavat alkulohkojen ehdottomasti odotetuimmassa kamppailussa. Trevor Timminsin kommentteja kolmikon otteista voi lukea tästä Hockeysfuturen artikkelista.
Ruotsin takalinjoilla pelaava Niklas Torp on jostain syystä jätetty täysin huomioimatta tuossa haastattelussa, hänellä on kasassa kolmesta ottelusta yksi syöttöpiste ja +2. Suomea vastaan Torp pelasi perusvarmasti, muttei näyttänyt mitään kovin erikoista, kuten ei koko sinikeltainen joukkuekaan. Yksi komea kiekonkuljetus läpi kentän maalipaikkaan asti jäi mieleen, ja avaussyötötkin napsuivat hyökkääjien lapoihin HV71:n pelurin toimesta hyvin.
 

M@thieu

Jäsen
Helvetin Artyukhin! Toivottavasti BGL saataisiin mukaan seuraavaan Bolts-matsiin, hänen paikallaolonsa luultavasti vähentäisi venäläisen taklausinnokkuutta. 27. tammikuuta olisi tuo seuraava Floridan-matka, toivottavasti Laraque olisi tuolloin kunnossa.

HI/O:ssa lisää huonoja uutisia. Harjoituksista sivussa olivat myös Tampa-pelissä laukausta blokatessaan loukkaantunut S.Kostitsyn ja Carey Price, joka oli tuntenut kipua "alavartalossaan" jo kyseisen pelin alkulämmittelyssä. Kyseessä ei kuitenkaan ole sama vaiva, joka piti hänet sivussa muutaman pelin ajan joulukuussa.

Vielä toissapäivänä eläteltiin toiveita Sakun paluusta kokoonpanoon tässä ottelussa, mutta mitä ilmeiseimmin nuo haaveet on haudattu.

Näinpä sitten kuuden tai seitsemän miehen ollessa poissa kokoonpanosta tänään Devilsia vastaan, on Hamiltonista kutsuttu ylös peräti kvartetin verran miehiä. Marc Denis availee luukkua Halakin back-upina ja Kyle Chipchura sentteröi nelosketjua. Yanick Weber tulee toimimaan yv-spesialistina ja pelaamaan pari vaihtoa nelosen laidassa, jos Carbo päättää hänet valita kokoonpanoon. Myös Max Pacioretty pääsee ihastelemaan Prudential Centeria, ainakin katsomosta käsin.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Näinpä sitten kuuden tai seitsemän miehen ollessa poissa kokoonpanosta tänään Devilsia vastaan, on Hamiltonista kutsuttu ylös peräti kvartetin verran miehiä.

Todettakoon lisänä vielä, että samaan aikaan Hamiltoniin lähetettiin eilen O'Byrne ja Maxwell. Odotetut pudotukset.

Maxwellin saldo jäi 7 ottelussa viime ottelun 2 minuuttiseen jäähyyn ja tehosaldoon -1. O'Byrnellä kaikkiaan toistaiseksi 22 ottelua 0+3=3 ja joukkueen huonoin tehosaldo -5.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Nyt on mahis taas muilla nousta ratkaisijan rooliin ja ihan hyvinhän Montreal on pelannut vaikka loukkaantumisia on noinkin paljon tullut.
 

M@thieu

Jäsen
Parempi joukkue otti pisteet viime yönä, siitä ei liene mitään epäselvyyttä. Peli oli sinänsä suht tasaista, mutta Pirut oli vieraskiertueensa neljännen pelin pelannut Habsia energisempi etenkin 1. ja 2.-ketjuja vertaillessa. Kovalev veivaili pariin otteeseen itsensä todella hyville maalipaikoille, mutta muuta kahdelta ensimmäiseltä ketjulta ei Habsin puolelta nähty. Langin ketju, laidoilla Sergei ja D'Agostini, oli täysin jäässä. D'Agolle teholukemaksi tuli -3, muille -2. Matt ei valitettavasti ole viime peleissä ollut samalla tasolla, millä hän aloitti noustuaan Hamiltonista.

Maalivahtien keskinäisessä taistelussa Clemmensen pesi Montrealin kaksikon satanolla. Halak oli käsittämättömän epävarma jokaisessa torjunnassaan ja Denis tulikin tilalle kolmanteen erään, tehden samalla debyyttinsä Trikolorissa. Heti ensimmäinen veto kilahti tolppaan, mutta myöhemmin nähtiin pari hyvää torjuntaakin.

Positiivisin Habs-kasvo oli tietysti debyytissään maalin tehnyt Max Pacioretty. Ensiksi kiekko pois Greenelta keskialueella ja sitten vauhdista upea rannari maalin kattoon. Patches käytti vähän jääaikansa todella hyvin, tehden ainakin minuun täyden vaikutuksen ennakkoluulottomalla tyylillään.

Lauantai on tällä kertaa Habsilla pelitön päivä, mutta huomenna kotikaukaloon vastustajaksi saapuu Panthers.

All Stars-pelin avauskentällinen julkaistaan tänään nhl.comissa Jean Beliveaun toimesta. Kuluneella viikolla Beliveau säikäytti koko Canadiens-yhteisöä jouduttuaan sairaalaan tunnettuaan olonsa heikoksi ystävänsä hautajaisissa. Kyse ei onneksi ollut muusta kuin alentuneesta verenpaineesta ja 77-vuotias seuran kaikkien aikojen paras kapteeni päästettiin kotiin sairaalasta testitulosten selvittyä.

Tähdistöpelin avauskuusikkoon Montrealin pelaajista pääsevät ainakin Kovalev ja Markov. Toinen puolustajan paikka menee joko Komisarekille tai Goncharille, veskarina on Price tai Fleury.
 

M@thieu

Jäsen
All Stars-matsissa nähdään lopulta neljä Habs-peluria; Markov, Kovalev, Komisarek ja Price. Ihan rehellisesti, eihän tuohon avauskentälliseen kuuluisi puhtaasti tämän kauden esitysten perusteella kuin Markov, ja etenkin Komisarekin pääsy tähän tapahtumaan on melko huvittavaa. Tim Thomas tai Craig Anderson olisi ansainnut avauskuusikon paikan maalissa, mutta olisi Price ainakin harkinnassa ollut kolmannesta paikasta. Kovalev tulee olemaan hauskaa seurattavaa, koko tapahtuma taitokisoineen on tehty juuri hänenkaltaisiaan pelaajia varten.

Maxim Lapierre valittiin Canadiensin joulukuun parhaaksi pelaajaksi. Kolmessatoista pelissä 3+4=7 pistettä viimeistellyt sentterille Molson Cup-valinta on uran ensimmäinen. Mukaan mahtui mm. Gordie Howe hat trick Rangersia vastaan ja kypärätemppu Floridaa vastaan, kun Mad Max tainnutti Pantterit kolmella osumallaan.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Ryan Mcdonagh'n ja Danny Kriston edustaman USA:n turnaus sai nolon käänteen, kun joukkue tippui mitalipeleistä häviämällä Slovakialle puolivälierässä. Jäljellä on vielä sijoitusottelu Tsekkiä vastaan, mutta tähän astisista peleistä etenkin Kristoa on kehuttu. Laitahyökkääjä on pelannut tasakentällisin pientä roolia nelosketjussa, mutta vastuuta on tullut läpi turnauksen myös ensimmäisessä av-nelikossa. Mcdonagh on ollut joukkueen luotetuimpia pakkeja tasakentällisin ja alivoimalla, mutta ylivoimaa hän ei ole päässyt pelaamaan lainkaan. Kanadaa vastaan Mcdonagh oli jäällä parin päästetyn maalin aikana, mutta pelasi kokonaisuutena hyvin omassa päässä. Lisäksi Ryanilla kävi todella huono tuuri Tavaresin 3-2 -kavennuksessa Mcdonagh'n maila katkesi kun tämä yritti antaa avaussyöttöä omalta siniseltä ja kiekko päätyi suroaan Tavaresille, jota vastaan jenkkipakki oli mailattomana täysin aseeton. Hyökkäystehojen suhteen Ryanilta olisi toivonut enemmän, mutta eipä tuo roolikaan ollut pisteiden teon kannalta yhtään otollinen. Ja samanlaisessa roolissahan Ryan pelaa Wisconsinissakin.

P.K. Subban on ollut Kanadan paras puolustaja, ja taistelee turnauksen parhaan pakin tittelistä ainakin Ruotsin Erik Karlssonin ja Venäjän Goncharevin kanssa. Mies johtaa edelleen turnauksen tehotilastoa ja ensimmäiset miinusmerkinnät tulivat vasta eilen, kun hän oli jäällä kahden venäläisosuman aikana. Vastapainoksi Subban merkkautti myös kaksi plussaa, eli kokonaissaldoksi jäi +/- 0. Subban on ollut ylivoimassa viivamiehenä aivan erinomainen, hän on parinsa Ryan Ellisin tavoin erittäin hyvä pysäyttämään purkukiekkoja viivalle, antaa millintarkkoja syöttöjä ja omaa myös todella kovan lyöntilaukauksen. Lisäksi Subban pystyy kuljettamaan kiekkoa ihailtavasti läpi keskialueen ja ylivoimalla sisäänvienti tapahtuu monesti juuri hänen toimestaan. Venäjää vastaan "Sooby-Doo" hieman luisti aiemmin turnauksessa yllättävän kurinalaisena pysyneestä pelityylistään ja spin-o-ramaa sekä no look-syöttöjä nähtiin Pat Quinnin makuun hieman liikaa, varsinkin kun niiden seurauksena hän menetti kiekon keskialueella pari kertaa. Subbanin pelaamista on todellinen ilo seurata. Hän ei tunnu häkeltyvän missään tilanteessa, ei edes eilisen pelin jatkoajalla, ja omaa melkolailla rajattomalta vaikuttavan itseluottamuksen. 2-3 vuoden kuluttua tämä mies ihastuttaa Habsin yv:n quarterbackina.

Tänään Canadiens kohtaa yhdeksältä alkavassa päiväpelissä Bell Centreen saapuvan Panthersin. Ketjut on pistetty uusiksi vaisun Devils-kohtaamisen jäljiltä:

Pacioretty-Plekanec-Kovalev
S.Kostitsyn-Lang-A.Kostitsyn (veljekset toivottavasti näin päin)
Latendresse-Lapierre-Kostopoulos
Begin-Chipchura-D'Agostini

Italialaistaustainen Pacioretty saa melkoisen näyttöpaikan, ja soveltuu kyllä isokokoisena ja fyysiseen peliin kykenevänä pelaajana tuohon ketjuun hyvin. Maalilla aloittaa erittäin epävarmasta viime pelistä huolimatta Halak.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Vaikka Kovalev ei tämän kauden esitysten perusteella kuuluisikaan all-stars ottelun avauskentälliseen, on kyllä tapahtuman kannalta hienoa että hän on mukana. Yksilötaitojensa puolesta Kovalev on ehkä maailman viihdyttävin pelaaja. Mikäli mahdollista, taidan katsoa tänä vuonna ensi kertaa tuon All-Stars -tapahtuman suorana.

Vaikka Halakin viime peli meni huonosti, hän on mielestäni suht' hyvin keskimäärin pystynyt kokoamaan itsensä ja vastaamaan odotuksiin heikompien pelien jälkeen. Lisäksi hänellä on ihan hyvät numerot alkukaudesta (2.55, 91.3%), joten odottaisin taas tasaisen varmaa suoritusta.

Toivottavasti joukkue lähtee nyt hyvällä asenteella peliin. Florida riepotteli viime yönä pingviinilaumaa 6-1 ja meillä on 4-1 tappio alla, joten näillä lähtökohdilla ei tule välttämättä ollenkaan helppo ottelu.

Huolimatta siitä, että rosterissa on yksi hyökkäysketju "farmipelaajia", on puolustuspeli kuitenkin viimaikoina toiminut melko hyvin. Ennen Devils -ottelua omissa ei ollut soinut yli kolmea kertaa kuukauteen - ja nytkin nuo neljä päästettyä voitaneen laskea osin ykkösmaalivahdin puutteen piikkiin. Mielenkiintoinen ottelu tulossa Floridaa vastaan, huomatkaa että tänään matsi alkaa jo yhdeksältä suomen aikaan. Atdhe.net ilmeisesti näyttää tuon suorana hyvällä laadulla.
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Jeps, Pantterit kävivät hakemassa yhden pisteen Bell Centeristä. Montreal sai onneksi kaksi pistettä. Voitto rankkareilla 6-5.

Kostitsyn-Lang-Kostitsyn -ketju toimi hyvin, neljä maalia syntyi tuon kentällisen ollessa jäällä. Plekanecin kenttällä ei oikein kulkenut, eikä nuori Pacioretty mitään ihmeitä esittänyt. Lapierren ryhmä taas oli mielestäni ihan ok, Kostopoulos teki yhden maalinkin.

Ensimmäinen erä oli melko tasainen, tosin Florida teki kaksi maalia. Toisen 5-3 ylivoimalla. Toinen erä oli Montrealilta erinomaista kiekkoa, neljä maalia ja suvereenia hallintaa. Kolmannessa erässä sitten pelattiin kyllä ihan suht' hyökkäävää peliä, eli ei jääty peruuttelemaan ja odottelemaan pelin loppumista. Se ei kuitenkaan auttanut, vaan Florida tuli lopussa tasoihin. Habsin ylivoima oli tutun tehotonta. Kaikki viisi maalia tehtiin tasakentällisin, huolimatta useasta ylivoimayrityksestä. Floridan alivoima ei kyllä ollut yhtään hassumpaa. Ylivoimalla kiekkoa ei edes oikein saada alueelle muuten kuin Kovalevin kuljettamana. Lisäksi aivan liikaa harhasyöttöjä tai muuten vain vaikeita, jotka pomppivat keskialueelle.

Halak ei vieläkään vakuuttanut, mutta tärkeintä että saatiin voitto. Mikäli Price ei ole kunnossa seuraavassa matsissa, antaisin Denisille näytönpaikan.
 

Kashonyia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Juhani Tamminen
Montrealin tilanne on nyt kyllä se, että joukkue on täynnä tasapaksuja kakkoskentän Nhl-hyökkääjiä, mutta varsinaisia tähtiä ei tahdo porukasta löytyä. Okei, Koivu on mitä on, ja ehjänä pysyessään menisi kyllä (ainakin parhaimmillaan) tähän kategoriaan, mutta muuten kostyt, higginit ja muut rimppakintut ovat vain semmoista perusmassaa, että ellei ala sieltä kannikan pohjasta pikkuhiljaa löytyä jotain extraa, niin Stanley Cupista on kyllä turha tällä kaudella haaveilla.

Kovalevkin on niin pirun taitava ja dominoisi peliä helposti missä tahansa Euroopan kiekkosarjassa, mutta kun luonne on niin helvetin aaltoileva perusryssä, niin minkäs teet. Ei hänestä ole sankariksi tälle joukkueelle.

Tsemppiä nyt kuitenkin Habseille ja toivottavasti juhlakausi toisi mukanaan myös ripauksen menestystä. Nyt ei vain valitettavasti näytä siltä, että sitä kummemmin olisi tulossa.
 

M@thieu

Jäsen
Taisivat pelaajat luulla eilistä All Stars-matsiksi. Tai ainakin niin olisi voinut päätellä molempien joukkueiden puolustamisesta, mikä oli aivan hirveää. Habsilta tosiaan kakkoserä oli hyökkäyssuuntaan vallan mainio, mutta kolmannessa taso romahti ja momentum siirtyi Panttereille Dvorakin av-osuman myötä. Kovalevilta tuossa tilanteessa "hivenen" riskialtis harhautusyritys alimpana miehenä. Koko Plekanecin ketjulta peli oli huono, eikä edes Pacioretty onnistunut odotetusti. Mies näytti ottaneen aivan liikaa paineita ketjukavereistaan ja koitti jatkuvasti liian vaikeita syöttöjä ja luoda tilanteita tyhjästä. Muutama tosi kova taklaus häneltä kyllä nähtiin, siitä plussat.

Langin ketju oli tulessa. Sergeille komein tehosaldo, peräti +4! Veljekset kuuluvat samaan ketjuun, siitä nähtiin taas kerran selkeä osoitus. Ainoa ongelma tähän asti on ollut löytää heille oikea sentteri. Plekanecin kanssa peli ei kulkenut, sillä valkovenäläiset koittivat jatkuvasti omia kuvioitaan jättäen tsekin lähes statistiksi. Nyt kun keskellä oli kokeneempi kettu, Kostitsynit eivät rohjenneet alkaa veivailla omiaan, vaan Lang oli varsin hyvin kaksikon aaltopituudella. Todella mukavaa oli myös huomata Langin antavan jatkuvasti ohjeita niin penkillä, kuin myös jäällä pelikatkojen aikana nuorille laitureilleen, jotka kunnioittavat konkaria ja takuulla kuuntelevat, mitä tällä on sanottavana. Toivottavasti tämä ketju jatkaa tehokkaana, ei olisi nimittäin ensimmäinen kerta tällä kaudella kun joku koostumus pelaa maagisen hyvin ensimmäisessä ottelussaan vain haalistuakseen jo seuraavassa. Nyt ennusmerkit näyttävät kuitenkin erittäin lupaavilta.

Markovin rankkari oli jälleen mahtavan hupaisaa katsottavaa. Kuinka ihmeessä maalivahdit eivät saa tuota kiinni?! Rystyveto jäätä pitkin längistä sisään. Ainakin kolmas kerta jo, kun mies yllättää veskarin tuolla liikkeellä. Ja vielä kommentit päälle: ''I have only one move, and that's what I did,'' Markov said. Grrrreat!
 

M@thieu

Jäsen
Puolustaja T.J. Kemp Pittsburghista Habsiin ehdollista 2010 7th rounderia vastaan

Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa alkukauden pelannut Kemp tulee täydentämään Dogsin pakistoa, joka on tällä hetkellä vajaamiehinen Weberin ollessa ylhäällä ja Carlen sekä Jancevskin ollessa loukkaantuneina. Varsin mitätön diili NHL-joukkueen kannalta, siis. Kielii kuitenkin ehkä siitä, että Weberia ei olla lähettämässä alas ihan heti. Ja kyllähän sveitsin poikaa näkisi mielellään koittamassa ylivoimapeliä, tällä hetkellä Habsilla on meneillään 15 tuloksettoman yv:n putki.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Canadiens-prospekti P.K. Subban valittiin U-20 MM -kisojen tähdistökentälliseen. Subbanin tilastot turnauksesta olivat 6. 3+6=9, +12. Näillä tehoilla irtosi pistepörssin 9. sija, puolustajien pistepörssin voitto ja +/- -tilaston voitto. Myös valmentajien valitsemassa "joukkueiden kolme parasta pelaajaa" -raadissa Subban valittiin Kanadan parhaimmistoon John Tavaresin ja Jordan Eberlen ohessa. Subbanilla on nyt vyön alla kaksi junnujen MM-kultaa, eli "kokemusta voittamisesta", sikäli kun junnulla nyt voi olla.

Nyt jälkeenpäin alkaa tuntua vähän ryöstöltä että Subban draftattiin vasta numerolla 43. Toki hän on vuotta vanhempi kuin suurin osa turnauksen pelaajista eli vuoden edellä kehitystä, mutta siitä huolimatta kaveri on kisojen parhaita puolustajia ja jätti taakseen varmaan kymmenkunta kaveria jotka on varattu tai tullaan varaamaan ensimmäisellä kierroksella. Toki Subban ei ole mikään jäätäävän isokokoinen (noin 180cm), joten toivottavasti tulee pärjäämään myös kaksimetristen setien kanssa. En tiedä aiheuttiko tumma iho muinoin draftissa ennakkoluuloja, toistaiseksi ei nimittäin musta pelaaja ole pystynyt nousemaan tähtipelaajaksi NHL:ssä.

Ainoa "kunninosoitus" joka jäi Subbanilta saavuttamatta kisoissa, oli parhaan puolustajan titteli jonka vei ruotsin Erik Karlson.
 
Viimeksi muokattu:

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
MTL
Kyllä oli varsin jäätävää tuo Subbanin peli läpi kisojen, vaikken tosin itse nähnytkään kuin kaksi viimeistä matsia. Aivan mieletön itseluottamus nuorella kaverilla ja kiekollista taitoakin näyttää puolustajaksi löytyvän todella paljon. Toisaalta liiallinen itseluottamus oli pariin otteeseen kostautua, mutta sen voi laittaa kokemattomuuden piikkiin. Puolustuspään pelissä PeeKoolla on vielä paljon kehitettävää, mutta uskaltaisin povata hänelle tulevaisuutta Habsien miehistössä pelkästään hyökkäysosaamisensa ansiosta. Ensi kaudeksi Dogseihin opettelemaan miesten pelejä ja sitten katsotaan mihin asti rahkeet riittävät. Tuollaisia Coast-to-coasteja olisi kiva katsella show'ssakin.

Torp ei esittänyt mitään kovin näkyviä otteita, mutta pelasi virheetöntä peruspeliä. Suhteellisen pieni koko ja heikko hyökkäystaito eivät ole kovin hyvä yhdistelmä NHL-pakiksi, mutta onhan hänellä vielä aikaa kehittyä. Plussaa terrierimäisestä pelityylistä puolustuspäässä.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Tänään sitten klassikko-ottelu Canadiens-Rangers. Habs on kyennyt kääntämään kaudesta 2006-07 alkaen synkkää Rangers tilastoa hieman valoisemmaksi kahdella peräkkäisellä voitolla kotonaan, mutta kolmen viimeisimmän kauden tilastot näyttävät silti Rangersin hyväksi peräti 6-2-1.

Halak aloittaa kolmannen peräkkäisen ottelunsa Pricen ollessa edelleen sivussa määrittämättömän alavartalovamman vuoksi. Halak on voittanut kolme viimeisistä neljästä startistaan, vaikka tilastot 3.40 päästettyjen maalien keskiarvolla eivät vakuuta.

Madison Square Garden on ollut viime vuodet Habsille mahdoton paikka voittaa, sillä viimeisen neljän ottelun saldo on 0-3-1. Sitä ennen Canadiens toki otti kuusi peräkkäistä voittoa 2002-2005 kausien aikana.

Rangers on sarjan paras alivoimajoukkue, mutta kummankaan joukkueen ylivoimapeli ei ole toiminut (Habs 27., Rangers 26.). Odotettavissa tiukka taistelu kahden tasaisen joukkueen välillä, joista Rangersillä lievä etulyöntiasema.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Piti tänään mennä sen verran aikaiseen töihin, että jäi vaihteeksi matsi näkemättä. Tuloksellisesti ainakin ihan hyvin mennyt. Kaksi erää ilmeisesti aika tasaista. Kolmannen erän alkaessa peli oli Rangersia vastaan 2-2, laukaukset 21-17 Rangereiden hyväksi. Kolmannessa erässä oli Langin vuoro iskeä hattutemppu ja Halak torjui 17 vetoa (36 koko pelissä), jotka toivat kaksi pistettä Montrealiin. Ylivoima toimi näköjään poikkeuksellisen hyvin (2/5).

NHL.com koosteen perusteella Halak oli kolmesta päästetystä maalista huolimatta aika liekeissä. Paljon hyviä torjuntoja ja läheltä-piti tilanteita. Toinen maali oli ainoa joka olisi ollut otettavissa. Ensimmäisessä maalissa neljä Montreal pelaaja ihmetteli että minne se rebound meni ja Drury jätettiin vapaaksi maalin eteen. Kolmas maali oli hyvin pelattu poikittaissyöttö joka ei ilman haamupelastusta olisi ollut torjuttavissa.

Langin toinen maali oli loistava yksilösuoritus. Lähti yksin kiekon kanssa haastamaan pakkeja ja harhautusten jälkeen ranteella ohi Lundqvistin. Jatkamalla samaa tahtia loppukauden, yltää Lang n. 32 maaliin, joka sivuaisi hänen ennätystään. Ei huonosti 38 vuotiaalta papalta, joka ei edes ole koskaan ollut mikään maalitykki.
 

M@thieu

Jäsen
Hieno lopputulos todella kurinalaisen pelin jälkeen. Ensimmäinen jäähy Habsille tuli vasta viisi minuuttia ennen ottelun loppua, siinä yksi suuri tekijä tähän voittoon. Jäähyjä joudutaan ottamaan paikatakseen omia virheitä, tässä pelissä Montrealilta ei niitä juurikaan nähty. Rangers kyllä pääsi laukomaan reilusti vierailijaansa enemmän, mutta kovin pitkäkestoisia ja vaarallisia painostusjaksoja New York ei montaa pystynyt rakentamaan loppuhetkien yv-tilanteitaan lukuunottamatta. Todella hyvä vieraspeli Habsilta!

Langilta todella loistava kolmas erä; kolme maalia ja todella hyvää puolustuspelaamista viimeisillä minuuteilla. Puolustuspelaamisesta lopussa iso plussa myös Kovylle, hän esti todella vahvalla pelaamisellaan maalin edessä Dawesia iskemästä maaliviivan tuntumassa ollutta kiekkoa sen yli ja petasi tältä osin Langin kolmannen maalin, joka syntyi heti tuon tilanteen perään.

Kovaleville tosin taisi sattua merkkausvirhe Callahanin maalissa, kun hän päästi yllättäen nousuun lähteneen Kalininin menemään hyökkäysalueelle ypöyksin. Andrei Kostitsyn puolestaan merkkasi väärää miestä Rozsivalin päästessä tuikkaamaan kiekon takakulmalta verkkoon. Tuosta Muller ripitti Andreita penkillä ja laituri keskusteli tilanteesta myös Langin kanssa, joka tuntuu todella ottaneen mentorin roolin Carbon laitettua hänet veljesten keskelle. Uransa toisen hattutempun viimeistellyt konkari oli tässäkin pelissä penkillä äänessä aivan jatkuvasti.

Halakilta paljon parempi peli kuin kaksi edellistä, mutta aika lailla kiekot pomppivat. Monta komeaa torjuntaakin toki nähtiin, sellaisia mitkä ovat nyt viime otteluissa häneltä puuttuneet. Silti Halakin torjuntatyyli ja koko olemus maalillaan eivät vain luo samanlaista luottamusta kuin Pricen rauhallisuus kaikessa tekemisessä.

Toivon mukaan ensi yön kotipelissä Leafsia vastaan hyvä ote jatkuu. Ennakolta huonommat joukkueet ovat olleet tällä kaudella todella vaikeita vastustajia Habsille, eikä tästäkään tule helppoa. Etenkään kun Grabovski häärii vastapuolella. Saas nähä, miten miehen pää kestää 21,273 ihmisen buuatessa (ok, saattaa siellä muutama Leafs-fani olla seassa...). Ja tuskin hän pääsee muutenkaan kovin helpolla, kahden kuukauden (!!!) takaisessa joukkueiden edellisessä kohtaamisessahan Grabovski kaatuilujensa lisäksi tökkäisi mailallaan Pricea vatsaan, eikä tuota varmasti ole unohdettu Habs-leirissä.

---

Pienestä pelaajapulasta kärsinyttä Hamiltonin joukkuetta vahvistettiin T.J. Kempin lisäksi toisella pelaajalla, Bobin poika Steve Gainey liittyi joukkueeseen. Samalla Cincinnatiin laitettiin J.T. Wyman sekä Frederic St-Denis, kun sielläkin alkoi pelaajat käydä vähiin. Parin vuoden tauon jälkeen jääkiekon pariin tällä kaudella Idaho Steelheadsissa (ECHL) palannut hyökkääjä solmi professional try-out -sopparin. Gainey onnistui maalinteossa heti debyytissään, kun hän viimeisteli ottelun voitto-osuman Dogsin voittaessa Philadelphia Phantomsin 4-2.

E. Ja unohtui mainita, että Yanick Weber valittiin ainoana Dogs-pelaajana AHL:n tähdistöpeliin.
 
Viimeksi muokattu:

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Katselin tässä juuri tuon Rangers pelin. Huomio kiinnittyi Komisarekiin, tarkemmin sanottuna siihen, kuinka vaisusti hän pelasi. Ei taklannut kuin kerran tai kaksi ja +/– pakkasen puolella kahdella. Taitaa vamma vaivata vieläkin, tai sitten sattui olemaan muuten vain vaikea ilta.

Langin toinen maali oli loistava yksilösuoritus. Lähti yksin kiekon kanssa haastamaan pakkeja ja harhautusten jälkeen ranteella ohi Lundqvistin.

Todellakin! Uskomattoman rauhallinen ja rutiininomaisen näköinen suoritus. Staal meni tuohon kyllä 100-0.

Yön Maple Leafs matsi jää katsomatta, kun on taas aikainen herätys. Täytyy katsoa se sitten huomenna iltapäivästä/illalla.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Toivon mukaan ensi yön kotipelissä Leafsia vastaan hyvä ote jatkuu. Ennakolta huonommat joukkueet ovat olleet tällä kaudella todella vaikeita vastustajia Habsille, eikä tästäkään tule helppoa. Etenkään kun Grabovski häärii vastapuolella. Saas nähä, miten miehen pää kestää 21,273 ihmisen buuatessa (ok, saattaa siellä muutama Leafs-fani olla seassa...). Ja tuskin hän pääsee muutenkaan kovin helpolla, kahden kuukauden (!!!) takaisessa joukkueiden edellisessä kohtaamisessahan Grabovski kaatuilujensa lisäksi tökkäisi mailallaan Pricea vatsaan, eikä tuota varmasti ole unohdettu Habs-leirissä.

Aikamoinen ottelu taisi olla välähdysten valossa. Muutamia tappeluita ja tietenkin Habseille ihan kunnon voitto. Ottelun tähdeksi valittiin muuten kolme tehopistettä naputellut Brisebois. Grabovski kävi ottelun lopussa kuumana, otettuaan yhteen toisen Kostitsynin. Yritti päästä linjurin otteesta ihan kunnolla, kunnes linjurin piti laittaa Grabovski jäihin. Tämän jälkeen Grabovski herrasmiesmäisesti potki lumet linjurin jaloille. Pelikieltoa lienee luvassa, toivottavasti Kostitsyn ei ihan yhtä paljon hölmöillyt. Kostitsyn lupasi vihamielisyyksien jatkuvan seuraavassa kohtaamisessa. Mitäköhän tuolla Grabovskin ja Kostitsynin välillä on tapahtunut? Eli kumpi on käynyt painamassa toisen äitiä/siskoa/tyttöystävää? Taisivat olla aika viileissä väleissä jo viime kaudella seurakavereina?

Toivottavasti Habsit saisivat Laraquen pikkuhiljaa parsittua kuntoon. Kostopoulos joutuu joka ilta ottamaan turpaan, kun Komisarekilta taitaa olla matsit kiellettyjä. Joukkuetoverit ja fanit varmasti arvostavat Kostoa, mutta käyhän tuo hieman säälittäväksi kun ilta toisen jälkeen pitää ottaa pataan. Bouillon tappeli Mayn kanssa, eikä tuostakaan taitanut pisteitä Habsille tulla. Ylttiköhän Bouillon edes Mayhin asti?

Muuten tietenkin hieno voitto, vaikka tappeluosastolla tulikin hieman tukkaan. Ron Wilson itki ottelun jälkeen tuomareiden vihelleen ihan miten sattui. Habsit teki yv:lla 2/5, joka ihan kohtuu lukema. Toivottavasti yv alkaa pyörimään.
 

M@thieu

Jäsen
Aikamoinen ottelu taisi olla välähdysten valossa. Muutamia tappeluita ja tietenkin Habseille ihan kunnon voitto. Ottelun tähdeksi valittiin muuten kolme tehopistettä naputellut Brisebois. Grabovski kävi ottelun lopussa kuumana, otettuaan yhteen toisen Kostitsynin. Yritti päästä linjurin otteesta ihan kunnolla, kunnes linjurin piti laittaa Grabovski jäihin. Tämän jälkeen Grabovski herrasmiesmäisesti potki lumet linjurin jaloille. Pelikieltoa lienee luvassa, toivottavasti Kostitsyn ei ihan yhtä paljon hölmöillyt. Kostitsyn lupasi vihamielisyyksien jatkuvan seuraavassa kohtaamisessa. Mitäköhän tuolla Grabovskin ja Kostitsynin välillä on tapahtunut? Eli kumpi on käynyt painamassa toisen äitiä/siskoa/tyttöystävää? Taisivat olla aika viileissä väleissä jo viime kaudella seurakavereina?

Kirjoitin tästä aamusella vähän tuonne Leafsin ketjuun:

Tämä koko soppa Grabovskin ja Habsin välillä sai alkunsa viime vuoden maaliskuussa. Montreal oli lännen vierasturneella ja Grabovski oli ollut kokoonpanossa neljä peliä peräkkäin ylöskutsumisen jälkeen. Phoenix-peliin Carbonneau ei Graboa kelpuuttanut, mistä suuttuneena valkovenäläinen jätti joukkueen siltä seisomalta ja matkasi yksinään seuraavalle ottelupaikalle Los Angelesiin tapaamaan agenttiaan. Muu joukkue ei ymmärrettävästi tuota temppua suuremmin arvostanut.

Siitä minulla ei ole tietoa, miksi välit ovat erityisen tulehtuneet Sergei Kostitsynin kanssa. Jotain puhetta oli sellaisesta, että kauden aikana täysin ilman alkoholia pysyttelevän Grabovskin mielestä Kostitsynit tykkäävät käydä ulkona liian paljon ja ainakin osaksi tämän takia välit olisivat hiertyneet. HF:llä taisi tätä joku kertoa, eli todenperäisyyttäkin kannattaa arvioida sen mukaan.

Edit. Näköjään tunteet käyvät kuumana vielä matsin jälkeenkin. La Pressen jutussa Sergei kertoo inhonneensa Grabovskia jo viime kaudella, ja välirikon syynä on hänen mukaansa se, että Grabo on haukkunut veljeksiä venäläislehdille. Nuorempi Kostitsynin mukaan Grabovski ei uskaltanut tänään tulla tappelemaan hänen kanssaan, vaan piiloutui tuomarin taakse. Leafs-sentteri puolestaan toteaa otsikossa, että tilit voidaan tasata kadullakin. Mielenkiintoista!

Carbo sanoo tuossa haastattelussa, ettei hänellä ollut mitään sanottavaa Grabovskille hänen pelatessaan Habsissa, eikä ole yhtään sen enempää nytkään. Aikamoisen kärkkäitä kommentteja koutsiltakin! Helmikuun 7. päivä kannattaa merkata kalenteriin, silloin pitäisi olla luvassa kukkotappelua valkovenäläisittäin.

Toivottavasti Habsit saisivat Laraquen pikkuhiljaa parsittua kuntoon. Kostopoulos joutuu joka ilta ottamaan turpaan, kun Komisarekilta taitaa olla matsit kiellettyjä. Joukkuetoverit ja fanit varmasti arvostavat Kostoa, mutta käyhän tuo hieman säälittäväksi kun ilta toisen jälkeen pitää ottaa pataan. Bouillon tappeli Mayn kanssa, eikä tuostakaan taitanut pisteitä Habsille tulla. Ylttiköhän Bouillon edes Mayhin asti?

Sama tuohon ekaan lauseeseen, ja muihinkin. Alkaa jo mennä koomiseksi, kun Tomppa on nyt viime aikoina melkein joka pelissä ottanut vastustajan kovanaamalta turpaansa. Arvostan kyllä suuresti uhrautumista, mutta...
Laraquen tilanteesta olisi välillä kiva kuulla päivityksiä, mutta pirun salamyhkäistähän tuo tiedottaminen loukkaantumisten suhteen on. Saku on kuulemma palaamassa seuraavana, mahdollisesti jo huomenna, mutta muita lienee turha odotella vielä ensi viikonkaan aikana takaisin.

Bouillon pärjäsi tappelussaan vähän Kostopoulosta paremmin, taisi jopa saada pari iskua perille.

Muuten tietenkin hieno voitto, vaikka tappeluosastolla tulikin hieman tukkaan. Ron Wilson itki ottelun jälkeen tuomareiden vihelleen ihan miten sattui. Habsit teki yv:lla 2/5, joka ihan kohtuu lukema. Toivottavasti yv alkaa pyörimään.

Wilsonin kommentit ovat kyllä aika jännittäviä.

''I didn't really like the way the game was officiated,'' said Leafs coach Ron Wilson. ''We were on the receiving end in some scrums where we had guys getting thrown in the box for 10 minutes.

''And it actually it was three of our better hockey players who had to spend a lot of time for not really doing anything.''


Ekasta erästä asti melkein jokaisella pelikatkolla syntyi jonkinmoinen kahakka. Tuomarit varoittelivat aikansa, kunnes alkoivat jakaa kakkosia. Kun tämäkään ei tehonnut, tekivät tuomarit ilmeisen selväksi, että kovimmille pukareille on jatkossa tiedossa kymppejä. Ja kymppi tuli aina molemmille osapuolille, ainoastaan viimeisessä Grabon ja Sergein nujakassa Toronton mies sai kaksi kymmenminuuttista Habs-pelaajan yhtä vastaan, ja sekin taisi tulla siitä yleisölle tuulettelusta. Tai sitten tuomarin tönäisemisestä, tai lumen potkimisesta. Ja vaikkei Wilson varsinaisesti tätä väittänytkään, niin täytyy sanoa, ettei Leafsilla sen merkittävämpiä pelaajia kympeillä ollut, kuin Montrealiltakaan (Grabovski x3, Blake, White vs. Plekanec, S.Kostitsyn x2, Latendresse). Samaan hengenvetoon täytyy vielä sanoa, etten kyllä muista milloin viimeksi olen nähnyt pelissä jaettavan yhdeksän kymmenen minuutin rangaistusta. Melko varmasti en koskaan.

Juuri tällaista peliä tämä rivalry kaipasikin. Grabovskin siirto Torontoon tuntuu olleen lottovoitto näiden joukkueiden laimentuneelle kaksintaistelulle.

Matsista sen verran, että olihan Habs selkeästi parempi ja varsinkin tehokkaampi maalipaikoissaan. Langin ketju toimii edelleen, Kovalev pelasi aivan loistavasti, Pacioretty teki uransa toisen maalin, Latendresse osui toisessa pelissä peräkkäin ja Lapierrekin merkkautti taas pari pistettä.

Viimeöinen oli jo kolmas peräkkäinen kuuden maalin ottelu. Alkukaudesta pahasti ontunut hyökkäys on ollut todella tehokkaalla päällä, vaikka yv on yhä tökkinyt (kahdessa edellisessä on toki onnistuttu paremmin). Ajanjaksolla 13.11-29.11 Habs pelasi kymmenen ottelua ja teki niissä yhteensä 18 maalia, eli yhtä monta kuin nyt kolmessa matsissa. Eteenpäin on menty, sanoisi Mursu.

Yanick Weber teki debyyttinsä, mutta hermoili kahdessa ensimmäisessä erässä ja sai pelin kulkemaan vasta kolmannessa. Peliaikaa tuli yhteensä peräti 15 minuuttia, koska viimeisessä erässä Weber pääsi pelaamaan tasakentällisinkin puolustuksessa Gorgesin siirryttyä nelosen laitaan. Kerran Weber pääsi kunnolla kiskaisemaan lämärinsä, kiekko tolpan kautta ohi.

Patrice Brisebois'n ensimmäisen erän tehohetki tuotti kolme syöttöpistettä ja näillä pojoilla mies nousi ohi J.C. Tremblayn puolustajien osalta viidenneksi seuran kaikkien aikojen pistetilastossa. Komea saldo kirjataan nyt lukemiin 870 85+279=364. Neljäntenä olevaan Serge Savardiin (100+312=412) on sen verran matkaa, että nykyisellä tahdillaan Breezerin pitäisi pelata vielä ainakin kolme tai neljä kautta noustakseen ohi. Eli tämän korkeammalle Patrice ei nouse. Vai mitä Bob ja Guy...?
395:ssa pisteessä oleva Andrei Markov saattaa muuten nousta uhittelemaan jopa Doug Harveyn (76+311=447) kolmospaikkaa, jos jatkaa Habsissa vielä nykyisen sopparinsa jälkeenkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös