Montreal Canadiens 2008-2009

  • 238 316
  • 942

Härsk

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, #14 Shanahan
TÄ!? Canadiens ja Shanahan? Mistä tällainen huhu on peräisin? Olisihan siellä tilaa jos Kostopoulos tai Dandenault heivattaisiin pois. Vaikea sanoa että kumpi ennemmin pois, koska kummallakin on omat hyvät ja huonot puolensa. Dandenaultilla se taitaa olla vain luistelu ja luisteluvoimaa joukkueessa riittää ilman häntäkin yllin kyllin. Tosin kaveriahan voi peluutta myös puolustajana, mutta kun sillekkin tontille on jo ennestään tunkua.

No lähde on mitä on... http://www.hockeybuzz.com/blog/Eklund/Marching-Forth-into-The-Trade-DeadlineShanny-to8230/1/17595

Myös Blues liikkuu samoissa Shanny-huhuissa.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Pavel Valentenko ei näköjään palannutkaan kotimaahansa ihan heppoisin perustein. Halua olisi ollut jatkaa Pohjois-Amerikassa ja Canadiensin organisaatiossa, mutta Valentenko on ilmeisesti elättänyt perheensä 15-vuotiaasta asti.... AHL-rahat eivät tällaiseen riittäneet.

Oheisessa jutussa lisää Valentenkon agentilta:

http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=254335&lid=headline&lpos=secStory_nhl

Minkäs teet, ymmärrettävä päätös.
 

Teloch

Jäsen
Minkäs teet, ymmärrettävä päätös.

SINÄNSÄ ymmärrettävä toki, ja kuulostaahan tuo syy ainakin hyvältä. Täytyy vain olla kohtuullisen iso perhe tahi vastaavasti Venäjällä hirmuiset hintatasot ettei tuo jutussa mainittu $150 000 vuodessa riitä. Liekö miehen mahdollinen NHL-ura sitten tätä myöten taputeltu?
 

M@thieu

Jäsen
Ymmärrettävä päätös, mutta olisi mies voinut pikkaisen eri tavalla asian hoitaa. Ja en kyllä usko alkuunkaan, että hänen isänsä olisi sorvannut Dynamo-sopimuksen valmiiksi pojan tietämättä asiasta mitään. Potentiaali NHL-pelaajaksi on kiistaton ja aika näyttää, kuinka syvät haavat tämä tapahtumaketju jättää Canadiensin organisaation ja Valentenkon väleihin.

Bulldogsista ei ole tullutkaan tällä kaudella vielä kirjoitettua juuri mitään, nyt voisi paikkailla tuota epäkohtaa, nimittäin joukkueella pyyhkii erittäin hyvin. Dogs on kerännyt yhdeksästä pelaamastaan ottelusta 13 pistettä (6-2-1), joka riittää oman divisioonan kärkipaikkaan ja Läntisen konferenssin toiseen sijaan. Kausi alkoi komeasti neljän ottelun voittoputkella, Mark Denis'n vartioidessa maalia kaikissa matseissa. Seuraavissa kahdessa ottelussa torjuntavuoron sai Cedrick Desjardins, mutta viime keväänä tulikasteensa liigassa tehnyt nuorukainen pelasi epävarmasti päästäen noissa otteluissa taakseen kymmenen kiekkoa. Hamilton hävisi molemmat kamppailut ja jäi nollille niin piste- kuin maalisarakkeessa vielä seuraavassakin pelissä Denis'n palattua maalille.
Kolmen ottelun tappioputken jälkeen vastaan asettui keskiviikkona AHL:n alkukautta hallinnut Hershey Bears, jonka pelätty hyökkäyskalusto on Keith Aucoinin johdolla kurittanut vastustajia peräti viiden tehdyn maalin ka:lla. Copps Coliseumin yleisö sai yllättäen todistaa kotijoukkueen antavan Bearsille kunnon selkäsaunan, loppulukemien oltua 6-0. Denis torjui matsissa 37 kertaa, kun vierasjoukkueen maalia vartioinut Daren Machesney venyi kiekon eteen vain 24 kertaa. Lukemat olisivat siis voineet olla kovin erinäköiset ilman quebecilaisen huippuiltaa. Viime yönä Dogs puolestaan kaatoi kotona Lake Erie Monstersin 3-2, ja otteluputki jatkuu tänään ja huomenna reissuilla Rochesteriin ja Torontoon.

Kesällä vapaana agenttina Canadiensin siipien alle saapunut Marc Denis on osoittautunut erinomaiseksi hankinnaksi, ainakin Hamiltonin kannalta. Tortorellan käsittelyssä tuhoutunut itseluottamus on löytynyt, ja kiekot ovat alkukaudesta jääneet kiinni 94.2-prosenttisesti. Päästettyjen maalien keskiarvo on sekin todella hyvä, 1.98. Desjardins'lla tosiaan on kauden avausvoitto saavuttamatta, ja sen ottamista hän päässee yrittämään tänä viikonloppuna.

Myös organisaation ulkopuolelta hankituista kenttäpelaajista moni on onnistunut erittäin hyvin. Hyökkääjät Yanick Lehoux ja Mike Glumac ovat kumpainenkin tehneet neljä osumaa, ja puolustaja Chad Andersonkin on osunut kahdesti, minkä lisäksi häneltä on nähty vahvoja otteita puolustusalueella. Dallasista tuttuun ympäristöön saapunut Dan Jancevski on kokeneena pelaajana niin ikään tärkeä mies nuorelle joukkueelle.

Junioreista AHL:ään siirtyneistä Habs-prospekteista pirteimmin on aloittanut Ben Maxwell, joka on joukkueen pistekakkonen. Paciorettylla sopeutuminen on vienyt hieman enemmän aikaa, ja vasta Hersheyta vastaan hän onnistui tekemään ensimmäisen maalinsa ammattilaisena. Päävalmentaja Lever ei kuitenkaan ole ollut lainkaan huolissaan miehen hitaasta alusta, sillä sopeutuminen etenkin yliopistopeleihin verrattaessa hurjaan ottelutahtiin vie oman aikansa. Puolustavan sentterin roolissa pelaava Ryan White on ollut ihan ok, peruspelaaminen on ollut hyvällä tasolla ja paljon parjattu liikekin on ollut ihan riittävää. Sveitsiläispakki Yannick Weber on yllättänyt hyvällä puolustuspelillään, mutta ylivoimapelaamisessa häneltä ei ole vielä nähty parasta, sillä kovan laukauksen omaava Weber on maalannut vasta yhden kerran.

Dogsin pistepörssin top-5:
1. Matt D'Agostini 9 5+7=12
2. Ben Maxwell 9 5+3=8
3. Yanick Lehoux 9 4+4=8
4. David Desharnais 9 2+5=7
5. Mike Glumac 9 4+2=6

Joukkueen tilastot kokonaisuudessaan löytyvät täältä. Joukkueen kotisivuilta löytyy viime kauden tapaan myös otteluiden maalikoosteet.
 

M@thieu

Jäsen
20 minuutin huippusuoritus neljänkymmenen minuutin totaalisen uinumisen jälkeen riitti Habsille täyteen pistepottiin Long Islandilla. Toisella erätauolla tapahtui jotain todella kummallista. Kaksi ensimmäistä erää todella energisesti koko joukkueen voimin ahertanut Isles vetäytyi täysin kuoreensa ja vaikutti todella pelokkaalta Habsin tultua rymistellen heti erän alkuun. NYI joutui ottamaan ensimmäiseen viiteen minuuttiin kaksi jäähyä, kun tätä ennen se oli joutunut alivoimalle vain kerran, kun sen ei yksinkertaisesti tarvinnut rikkoa selkeästi kehnommin pelannutta vastustajaansa. Nuo kaksi ylivoimaa eivät vielä tuottaneet tulosta, mutta määräsivät kuitenkin suunnan viimeiselle erälle; Habs vei ja Islanders vikisi.

Kun erää oli pelattu 7.48, Tomas Plekanec päätti kuivan kautensa iskemällä kiekon sisään Kovalevin reboundista, ja pieni toivonkipinä heräsi. Ehkä tästä tulee vielä kunnon matsi? Kun Andrei Kostitsyn pari minuuttia myöhemmin pelasi Plekylle avopaikan, josta tsekki onnistui, alkoi jo ihan tosissaan tuntua, että Montreal tulee tasoihin vaikka väkisin. Ja niinhän siinä kävi, viisi minuuttia myöhemmin Kapteeni Koivu väänsi raivokkaasti kulmassa ja onnistui toisella yrittämällä siirtämään kiekon maalilla odottaneelle Christopher Higginsille, joka toi vierasjoukkueen riemukkaasti tasoihin. Sadat paikalle saapuneet Canadiens-fanit saivat riemuita uudelleen jo reilun minuutin kuluttua, kun Kovalev ohjasi Markovin laukauksen ohi Danis'n. Tämä jäi ottelun viimeiseksi osumaksi, vaikka Islanders pääsikin vielä lopussa testaamaan Pricea kunnolla, parhaan paikan osuessa Bill Guerinille. Carey piti maalinsa puhtaana viimeisen erän osalta, antaen Habsin uskomattomalle nousulle viimeisen silauksen.

Kotijoukkue olisi ansainnut tästä ainakin yhden pisteen, niin selkeästi se vei Canadiensia kahdessa ensimmäisessä erässä. Islanders oli parempi kaikilla mahdollisilla pelin osa-alueilla; liike, laukausten laatu, aloitukset, syötöt, joukkuepuolustaminen... you name it. Edelleenkin on vaikea uskoa, että peli voi kääntyä noin totaalisesti reilun vartin kopissa istuskelun myötä.

- Kolmannessa erässä Carbo sotki hieman ketjuja ja kentällä nähtiin välillä Lapierrea Kostitsyn brosin kanssa, ja nelosketjussa Laraque'a paikkasi milloin kukakin. Tehokkain muutos oli ehdottomasti Latendressen ja Higginsin paikkojen vaihtaminen keskenään, tämä oli tietysti varsin odotettukin muutos. Lats pelasi hyvällä tasolla, mutta jotainhan Carbon oli pakko tehdä taaperruksen lopettamiseksi. Higgins sähisi energiaa koko viimeisen 20-minuuttisen ja tuttuun tapaansa rokotti kotiseutunsa joukkuetta maalilla. Higgy oli ykkösketjulaisten ohella loppukirin tärkeimpiä hahmoja. Tuo ketju jatkaa varmasti samana ensi viikonloppuna Torontoa vastaan.

- Kostitsyn-Plekanec-Kovalev. Jumankekka mikä kolmas erä heiltä! Koivun ketju oli todella hyvä, KPK oli vielä paljon parempi. Kolmikko keräsi kaikkiaan yhdeksän pistettä, mellastaen hyökkäysalueella miten tahtoi. Kovy valittiin ottelun ykköstähdeksi, mutta se kyllä täysin kolmannen erän suorituksella. Venäläinen pelasi tuohon asti umpisurkeasti, ja menetti kiekon vastustajalle peräti seitsemän kertaa. Plekanec sentään oli yritteliäs alusta pitäen, onneksi hän sai vihdoin kunnon palkinnon jokailtaisesta raatamisestaan.

- Georges Laraque sai jääaikaa reilut viisi minuuttia, eikä kyllä ansainnut itselleen paikkaa seuraavaan matsiin, kuten ei myöskään Begin. Dandy ja Kosto ovat tällä hetkellä ykkösvaihtoehdot nelosketjun laitoihin, sillä sipuli.

- O'Byrne on todella, todella kaukana viime vuoden tasostaan. Mies oli Habsin puolustuksen heikoin lenkki taas kerran, ja sen tiedosti vastustajakin; Obille annettiin aina huomattavan paljon painetta kiekollisena. Ja ratkaisuthan olivat sitämyöten hätäisiä ja huonoja. Lisäksi hän hukkasi miehensä täysin neljännessä takaiskumaalissa, antaen Nielsenin liukua vapaasti takanurkalle omaan ylhäiseen yksinäisyyteensä. Jokohan alettaisiin etsiä uutta pakkia? Jos joku top-5 pakeista loukkaantuu, Carbo joutuu laittamaan Obin ja Breezerin kokoonpanoon samanaikaisesti. Ja sitä Guy ei taatusti halua tehdä. Viimeisten pelien perusteella kuitenkin Brisebois > O'Byrne.

- Toisessa erässä tuskastumisen hipoessa huippulukemia Canadiens alkoi pelata täysin tyylinsä vastaisesti. Hyökkääjät menivät joka ikinen kerta pakin avatessa peliä odottamaan kiekkoa hyökkäyssiniselle, eikä siitä "yllättäen" tullut mitään tulosta. Vielä kolmannessa erässäkin käytettiin pitkiä avauksia jonniiverran, toivottavasti Carbo ei nyt ole tarkoituksellisesti viemässä pelitapaa tuohon suuntaan.

Nerokkaasti laadittu otteluohjelma antaa Habsille jälleen viikon tauon peleistä, seuraavan kerran tositoimiin päästään vasta ensi lauantaina Torontossa.

E. Tarkkana sitä otteluohjelmaa tiiratessa, Habs on Blue Jacketsin vieraana perjantaina.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Vielä Valentenkosta.

Kun Valentenko kaksi vuotta sitten kirjoitti sopimuksen Montrealin kanssa, oli hänellä voimassaoleva sopimus Neftehimik Nizhnekamskin kanssa, jota oli jäljellä kaksi vuotta. Nizhnekamsk ei antanut Valentenkolle lupaa siirtyä Montrealiin, vaan hän siirtyi sinne omine lupineen. Myöskään Canadiens ei kunnioittanut Valentenkon sopimusta Nizhnekamskin kanssa allekirjoittaessaan sopimuksen pelaajan kanssa.

Toissa viikolla Moskovan Dynamo ja Nizhnekamsk tekivät kaupan, jossa Nizhnekamsk kauppasi Valentenkon Dynamoon vaihdossa Fedor Fedoroviin. Fedorov oli niinikään rikkonut sopimuksensa Dynamon kanssa kun hän allekirjoitti sopimuksen New Jersey Devilsin kanssa (tässäkään tapauksessa NHL-seura ei kunnioittanut pelaajan sopimusta KHL-joukkueen kanssa).

Fedorov siis siirtyi Nizhnekamskiin ja Valentenko Dynamoon.

Kumpaa sopimusta Valentenkon pitäisi sitten kunnioittaa? Sitä, jonka hän aikanaan allekirjoitti Nizhnekamskin kanssa, vai sitä, jonka hän allekirjoitti myöhemmin Montrealin kanssa rikkoen aiemmin Nizhnekamskin kanssa tekemänsä sopimuksen?

Uutisointi Valentenkon siirtymisestä Dynamoon on ollut sikäli yksipuolista, että hänen voimassaoleva sopimuksensa Venäjälle on siinä unohdettu tyystin.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Kumpaa sopimusta Valentenkon pitäisi sitten kunnioittaa? Sitä, jonka hän aikanaan allekirjoitti Nizhnekamskin kanssa, vai sitä, jonka hän allekirjoitti myöhemmin Montrealin kanssa rikkoen aiemmin Nizhnekamskin kanssa tekemänsä sopimuksen?

NHL on kuitenkin NHL ja KHL vain KHL. NHL on se ykkösliiga koko maailmassa. Ennen, nyt ja ikuisesti.

Tosin, Valentenkon itsensä kannalta on viisampaa pelata KHL:ssä kuin haaveilla NHL-urasta. En ainakaan itse nähnyt hänessä mitäään erikoista, olisi NHL:n päästessään joutunut varmaankin tyytymäään 6. tai 7. pakin rooliin. KHL:ssä saanee pelata mielin määrin.

Mitä osaat, The Original Jags, kertoa Habsien varaamasta Emelinistä? Itse kaipaisin kaveria NHL:ään, mutta ei taida olla kyseinen kaveri houkuteltavissa P-Amerikkaan. Tiedän että kaveri pelaa kovaa ja on röyhkeä sekä kasvanut mukavasti kokoa sitten varausvuoden, jos Kazanin sivuja on uskominen.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
NHL on kuitenkin NHL ja KHL vain KHL. NHL on se ykkösliiga koko maailmassa. Ennen, nyt ja ikuisesti.

Ja mitä tällä mielipiteellä on tekemistä sen kanssa, että Montreal ei kunnioittanut Valentenkon voimassaolevaa sopimusta venäläisseuran kanssa?


Mitä osaat, The Original Jags, kertoa Habsien varaamasta Emelinistä? Itse kaipaisin kaveria NHL:ään, mutta ei taida olla kyseinen kaveri houkuteltavissa P-Amerikkaan. Tiedän että kaveri pelaa kovaa ja on röyhkeä sekä kasvanut mukavasti kokoa sitten varausvuoden, jos Kazanin sivuja on uskominen.

Jemelin on taantunut siihen nähden, mitä oli kaksi vuotta sitten Togliattissa. Siirto Kazaniin saattoi olla siksi virhe. Kaksi vuotta sitten Jemelin oli maajoukkuetason puolustaja, mutta on Kazanissa taantunut rivipuolustajan tasolle.

Jemelin nauttii Kazanissa kuitenkin sen tason palkkaa, että Montreal joutunee tarjoamaan hänelle yhden suunnan sopimuksen saadakseen hänet Pohjois-Amerikkaan.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Uutisointi Valentenkon siirtymisestä Dynamoon on ollut sikäli yksipuolista, että hänen voimassaoleva sopimuksensa Venäjälle on siinä unohdettu tyystin.
Käsitin tekstistäsi, että hänellä oli kahden vuoden sopimus venäjälle kaksi vuotta sitten. Eli laskujeni mukaan ko. sopimus päättyi viime kauden päätteeksi. Näin ollen Canadiensin sopimus olisi tällä hetkellä ainoa voimassa oleva.

Eipä silti, eihän noita sopimuksia ole muutenkaan kunnioitettu puolin eikä toisin case-Malkinin jälkeen. Sopimusrikkoja on ollut puolin ja toisin. Mielestäni pelaajat kuitenkin tekevät lähinnä itselleen hallaa polttamalla sillat takaataan, saas nähdä miten käy, jos Valentenko vielä joku kaunis päivä tahtoisi palata NHL:ään.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Käsitin tekstistäsi, että hänellä oli kahden vuoden sopimus venäjälle kaksi vuotta sitten. Eli laskujeni mukaan ko. sopimus päättyi viime kauden päätteeksi. Näin ollen Canadiensin sopimus olisi tällä hetkellä ainoa voimassa oleva.

Paljonko Valentenkolla on jäljellä sopimusta Montrealin kanssa? Sinun logiikkasi mukaan Valentenko voi pelata Venäjällä sen ajan mitä hänellä on jäljellä sopimusta Montrealin kanssa, jolloin hänen sopimuksensa Montrealin kanssa ei enää ole voimassa.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Ja mitä tällä mielipiteellä on tekemistä sen kanssa, että Montreal ei kunnioittanut Valentenkon voimassaolevaa sopimusta venäläisseuran kanssa?

Isomman ja vahvemman oikeudella, nykymaailmassa ennemminkin sääntö kuin poikkeus. Pelaajaahan tässäkin kuunneltiin.

Miksi pitäisi kunnioittaa kun ei KHL:n kunnioita NHL:n sopimuksia? Sitäpaitsi, miksei kukaan syytä pelaajia tai pelaajien agentteja tällaisesta mulkkuilusta? Miksi syy on aina jommankumman liigan tai joukkueen?

EDIT: Toisinsanoen, Valenteko on tehnyt nyt siis tekovitut, sekä Venäjällä, että P-Amerikassa. Kertoo aika paljon pelaajasta ja/tai pelaajan agentista.
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Paljonko Valentenkolla on jäljellä sopimusta Montrealin kanssa? Sinun logiikkasi mukaan Valentenko voi pelata Venäjällä sen ajan mitä hänellä on jäljellä sopimusta Montrealin kanssa, jolloin hänen sopimuksensa Montrealin kanssa ei enää ole voimassa.
En sitä kiellä, etteikö olisi rikkonut sopimusta Venäjälle päin. Tavallaan epäolennainen pointtini oli vain se, ettei Valentenkolla ole *enää voimassaolevaa sopimusta Venäjälle, kuten viestistäsi saattoi ymmärtää.

Mielestäni näissä sopimusrikkomuksissa on nyt turha osoittaa sormella NHL tai KHL -seuroja. Tottakai he ottavat hyvän pelaajan, joka haluaa tulla heidän joukkueeseen, kun KHL:n ja NHL:n välillä ei ole minkäänlaista sopimusta miten toimitaan näissä tapauksissa. Nämä loikkaripelaajat tässä niitä ovat, jotka rikkovat sopimuksen.

Jos nyt verrataan siihen, että minä vaikka pitäisin putkifirmaa ja virolainen LVI-alan lahjakkuus haluaa tulla töihin minimipalkalla. Olen kuullut että hän on töissä Virolaisessa putkifirmassa. Pitääkö jättää palkkaamatta hänet, koska hänellä on voimassaoleva työsopimus toisessa maassa toimivaan yritykseen? Luulen että ei.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Isomman ja vahvemman oikeudella, nykymaailmassa ennemminkin sääntö kuin poikkeus. Pelaajahan tässäkin kuunneltiin.

Kyllä, "might is right" ja kaikki kansainvälisistä laista ja sopimuksista puhuminen on pelkkää tekopyhää paskanjauhantaa. Sehän on nähty mm. USA:n ja NATO:n toimissa.

Mutta miksi vedota mihinkään "moraaliin" vai "velvollisuuteen", jos "might is right" pitää paikkansa?


Miksi pitäisi kunnioittaa kun ei KHL:n kunnioita NHL:n sopimuksia?

Niin, tästä muodostuu ikisilmukka. Miksi KHL:n pitäisi kunnioittaa, kun NHL ei kunnioita...? Miksi NHL:n pitäisi kunnioittaa, kun KHL ei kunnioita...? Miksi...



Sitäpaitsi, miksei kukaan syytä pelaajia tai pelaajien agentteja tällaisesta mulkkuilusta? Miksi syy on aina jommankumman liigan tai joukkueen?

Juuri Valentenkon tapauksessa pitäisi agenttia suurimpana syyllisenä, kun ottaa huomioon sen että Valentenko oli vain 19-vuotias kun hän teki sopimuksen Montrealin kanssa rikkoen silloisen sopimuksen Nizhnekamskin kanssa.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Kyllä, "might is right" ja kaikki kansainvälisistä laista ja sopimuksista puhuminen on pelkkää tekopyhää paskanjauhantaa. Sehän on nähty mm. USA:n ja NATO:n toimissa.

Täysin samaa mieltä.

Mutta miksi vedota mihinkään "moraaliin" vai "velvollisuuteen", jos "might is right" pitää paikkansa?

Niin, ehkäpä tässä tapauksessa tuo "might" ei olekaan: KHL, NHL, Nizhnekamsk, Montreal, vaan Valentenko itse.

Niin, tästä muodostuu ikisilmukka. Miksi KHL:n pitäisi kunnioittaa, kun NHL ei kunnioita...? Miksi NHL:n pitäisi kunnioittaa, kun KHL ei kunnioita...? Miksi...

Nimenomaan, en syyttänyt tästä pelkästään KHL:ää, jos sait sellaisen kuvan.

Juuri Valentenkon tapauksessa pitäisi agenttia suurimpana syyllisenä, kun ottaa huomioon sen että Valentenko oli vain 19-vuotias kun hän teki sopimuksen Montrealin kanssa rikkoen silloisen sopimuksen Nizhnekamskin kanssa.

Vai olisikohan kannattanut aikoinaan tehdä lyhyempi sopimus Nizhnekamskin kanssa jos kerran NHL oli unelmana?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
En sitä kiellä, etteikö olisi rikkonut sopimusta Venäjälle päin. Tavallaan epäolennainen pointtini oli vain se, ettei Valentenkolla ole *enää voimassaolevaa sopimusta Venäjälle, kuten viestistäsi saattoi ymmärtää.

Venäjän lainsäädännön mukaan Valentenkon sopimus Neftehimikin ja nyt Dynamon kanssa ei ole kulunut loppuun, koska Valentenko ei pelannut loppuun niitä kahta kautta, mitä sopimusta oli jäljellä.



Mielestäni näissä sopimusrikkomuksissa on nyt turha osoittaa sormella NHL tai KHL -seuroja.

Puolueellisuus ja kaksoisstandardit ovat kuitenkin harmillisia. Muistan miten Malkinin tapauksessa Metallurgia syytettiin siitä, että se halusi pitää kiinni pelaajasta, jonka kanssa sillä oli voimassaoleva sopimus. Metallurgilla oli kuulemma velvollisuus päästää Malkin "toteuttamaan unelmaansa" NHL:ään sopimuksesta huolimata.

Mutta toisinpäin sama ei sitten pädekään. Aleksandr Radulovin tapauksessa kukaan ei syyttänyt Nashvilleä siitä, että se yritti estää Radulovia "toteuttamasta unelmaansa" ja palaamasta pelaamaan kotimaahansa.

Yleiskuva näissä tapauksessa on ollut se, että NHL on ollut huomattavasti aktiivisempi sopimuksenalaisten pelaajien kalastamisessa, mutta jostakin syystä suurin meteli (myös Suomessa) tuntuu syntyvän silloin, kun KHL kalastaa sopimuksenalaisen pelaajan NHL:stä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tosiaan mielenkiintoinen tuo Habsien otteluohjelma. Tuntuu, että ovat pelanneet viime viikkoina tuollaiset pari ottelua viikossa tahdilla. Jenkkien aikaa 7.11. pelaavat Habsit siis seuraavan pelin Blue Jacketsiä vastaan ja siinä tuleekin sitten 11 päivän aikana 7 ottelua. Toivottavasti Habsit pääsevät heti Columbusta vastaan rytmiin pitkän pelaamattomuuden jälkeen.

Koivua, Tanguayta ja Kovya on kovasti kehuttu alkukaudesta. Yllätyin kuitenkin, että Habsien paras pistemies on Markov 1+12 tehoillaan. Koskakohan Markov noteerataan ihan tosissaan yhdeksi parhaista puolustajista liigassa. Vai onko vääränmaalainen?
 

M@thieu

Jäsen
Habs sign Desharnais

Jotain sentään tapahtuu vaikka peleistä onkin taukoa. ECHL:n pistepörssin tulokkaana viime kaudella voittanut Desharnais on aloittanut ensimmäisen kautensa Hamiltonissa mainiosti, ja sopparin solmiminen olikin varsin odotettua. Desharnais on kaikkien odotuksien vastaisesti paukuttanut pisteitä AHL:ssäkin miltei piste/peli (11 3+6=9), eikä ole arastellut yhtään, vaikka taitaakin olla 173-senttisenä joka ilta kentän pienin mies.

Marc Denis valittiin AHL:n viime viikon pelaajaksi. Miehen tilastot alkukaudelta ovat todella vakuuttavat, torjunta% 95.4 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1.84.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Mahtavaa! Saint-David saatiin nyt sitten vihdoin ja viimein "sainattua". Olen kauhulla odottanut, että joku toinen joukkue hoksaa ja nappaa hänet. Pieni on mies, mutta todella pidetty kaveri ja johtajaominaisuudet ovat huippuluokkaa.

Kaveri on kuin köyhän miehen Saku Koivu. Pieni, hyvin liikkuva playmaker, jota on siunattu johtajuudella.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Iloinen uutinen tuo Desharnaisin signaus. Viime kaudella huipputehot Syklooneissa ja nyt jatkaa samaa tahtia Bulldogeissa. Tiedä sitten onko hänestä koskaan Habseihin asti johtuen pienestä koostaan, mutta potentiaalia on kuitenkin.

On muuten jännä juttu, kun yhtäkkiä meille on siunaantunut todella kova prospetilauma, muttei läheskään kaikki pääse edes kokeilemaan show'ssa, johtuen Habsien kivikovasta rosterista. Toista se oli silloin vuosituhannen alkupuolelle kun ei ollut prospekteja eikä kunnon rosteria.

Tilastojen puolesta Matt D'Agostini on aloittanut todella kovalla tahdilla tehtyään 11 pelissä 6+7. Noilla tehoilla pitäisi rosteripaikka irrota, mutta kenet hän syrjäyttäisi? Hänen lisäkseen Ben Maxwell on aloittanut tulokkaana hyvin tehtyään 5 maalia + 3 syöttöä. Toivottavasti Maxwellin kehitys jatkuu ja hänet saataisiin korvaamaan tulevaisuudessa Koivua top-6 sentterinä. Myös Max Pacioretty alkaa pikkuhiljaa tottua aikuisten vauhtiin, vaikka onkin tehnyt vasta yhden maalin.

Toivoisin, että tuosta nelikosta kaikki saisi jo tällä kaudella näyttöpaikan, vaikka eihän heillä sinänsä mikään kiire ole, koska kaikki ovat 88-86 syntyneitä. Lisäksi tuntien Habsien "omat pojat" periaatteen, uskon heidän kanssa tehtävän rauhallista mutta määrätietoista kehitystyötä.

Herää kuitenkin kysymys, onko seuraavista Habsien hyökkäysprospekteista tulevaisuuden top-6 hyökkääjiksi: Latendresse, Lapierre, Chipchura, Pacioretty, Maxwell, D'Agostini, Desharnais.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
On muuten jännä juttu, kun yhtäkkiä meille on siunaantunut todella kova prospetilauma, muttei läheskään kaikki pääse edes kokeilemaan show'ssa, johtuen Habsien kivikovasta rosterista. Toista se oli silloin vuosituhannen alkupuolelle kun ei ollut prospekteja eikä kunnon rosteria.

Juu, sieltähän se alkoi Andre Savardin myötä tuo vahva panostus scouttauspuolelle & varaustilaisuuksiin. Savard aloitti työnsä Montrealissa vuonna 2000 ja Gainey on jatkanut samaa linjaa. En muista missä vaiheessa Trevor Timmins astui mukaan kuvioihin, mutta Senators-taustan takia voisi arvailla että Savardin aikana. Erinomaista työtä on mies kuitenkin tehnyt.

2001 Draftistä nykyrosterissa kaksi kaveria, Komisarek ja Plekanec. Taitojensa puolesta myös Perezhogin osui hyvin, KHL:ssä nyt 23 ottelussa 17 maalia ja 23 pistettä...

2002 Draftistä mukana vain Higgins, mutta sielläkin esim. Korneev oli hyvä haku. On nähty Venäjän maajoukkueessakin useasti.

2003 oli Gaineyn ensimmäinen testi. Vanhempi Kostitsyn, O'Byrne, Lapierre, Halak (Locke)...

Varaustilaisuuksissa homma toimii, mutta tärkeää on varmasti myös se, että koko tuohon kehityskaareen on saatu järkeä. Hamiltonin valmennus ja pelityyli palvelee isäntäseuraa. Ja tietysti näille nuorille kavereille uskalletaan antaa enemmän vastuuta myös Canadiensissa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Onhan tuo laaja prospect-porukka myös loistava mahdollisuus treideihin. Joku noista pelaajista melkeinpä pitää treidata pois, koska muuten lähtee ilmaiseksi tai kehitys tyssää kun ei saa näytönpaikkaa. Samalla tuo jengi pitää pelaajat ylhäällä hereillä, varaa ei ole surffailla, koska farmista löytyy nälkäisiä ja halvempia kavereita.

Hyvin vaikuttaa olevan pullat uunissa. Toista oli 2000-luvun alkupuolella kun Järventie ja Vertala vetelivät farmissa, kumpikin luuli saavansa pelipaikan ylhäältä, kun edellisellä kaudella showssa oli pelannut pelaajia jotka eivät mahtuneet seuraavalla kaudella edes farmijengiin.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Onhan tuo laaja prospect-porukka myös loistava mahdollisuus treideihin. Joku noista pelaajista melkeinpä pitää treidata pois, koska muuten lähtee ilmaiseksi tai kehitys tyssää kun ei saa näytönpaikkaa.
Pitää paikkansa, ja kyllähän sieltä viime kesänä jo Locke ja Grabovski lähetettiinkin muualle kasvamaan. Heistä ainakin jälkimmäistä jään kaipaamaan, vaikka saatiinhan molemmista kyllä ihan kelvolliset korvaukset kahden pakkiprospektin ja kakkoskierroksen varauksen muodossa. Kenenköhän vuoro on lähteä seuraavaksi, alkaakohan Chipper ja Lapierre olemaan jo katsottuja kortteja.

Nyt näyttää olevan seuran trendinä, että panostetaan puolustukseen, mikä onkin hyvä, koska pakisto alkaa pian olemaan huolestuttavan vanha. Harmi vain, että Valentenko menettiin, Emelin ei taida olla tulossa, eikä Fischer ole kehittynyt odotusten mukaisesti. McDonaghista sentään on kehittymässä toivottavasti huippupelaaja.
 

M@thieu

Jäsen
Olipa mitäänsanomaton matsi kerta kaikkiaan. Tunne- ja intensiteettitaso olivat suunnilleen yhtä korkealla kuin Disneyn jääshow'ssa, sankarin roolien langetessa lopulta Blue Jacketsin tulevaisuuden tähtikaksikolle, Steve Masonille ja Derick Brassardille. Habsia pienenä fanittaneelle Brassardille voittomaali rankkareilla maistui varmasti todella hyvälle, etenkin kun suoritus oli noin komea. Mason puolestaan huipensi toisen NHL-matsinsa torjumalla Andrei Kostitsynin kehnon yrityksen, ja valittiin ansaitusti ottelun parhaaksi.

Habsin pelaamisesta ei kauheasti sanottavaa ole, viikon tauko näkyi otteissa melkein jokaisella pelaajalla. Halak oli taas ihmeellisen epävarma, mitähän hänelle on mahtanut tapahtua? Mies pompotteli kiekkoja pelottavan paljon ja hänen liikkumisensa vaikutti kankealta. Ainakin Methot'n maali meni täysin Jaron piikkiin, ilman maskia ja etukulmaan. Rankkareille olisi toivonut Carbon tekevän "Wilsonit" ja vaihtavan Pricen maalille, eikä ainakaan huonommin olisi voinut mennä vaikka olisikin vaihdettu.

Carbon suojateista on melko vaikea löytää yksittäisiä onnistujia, mutta eiköhän tasoitusmaalin lopussa laukoneen Sergei Kostitsynin voi nimetä tähän joukkoon piiiitkästä aikaa. Sergei on ollut täysin pihalla Andrein loukkaantumisen jälkeen, mutta nyt ottelu oli häneltä kokonaisuudessaankin varsin ehjä esitys ja noin tärkeään paikkaan tullut maali nostattaa varmasti itseluottamusta. Plekanecilta myös aika hyvä peli, mutta varjopuolena Jacketsin kolmas maali, jossa Modin pääsi karkaamaan Plekyn valvonnasta avopaikkaan.

Brisebois teki maalin, mutta voi jestas miten huonosti hän pelasi muuten... Karmeata, siis aivan karmeata syöttelyä. Ennen hän on sentään tuon osa-alueen hallinnut, mutta nyt yksinkertaisimmatkaan syötöt eivät osuneet lapaan. Hamrlik loukkasi kättään toisessa erässä, mutta pystyi onneksi jatkamaan käytyään kopissa. Toivottavasti tsekki pystyy pelaamaan tänään Leafsia vastaan.

Montreal otti jälleen aivan liikaa kakkosia, tällä kertaa kahdeksan kipaletta. Viime kauden kurinalaisuus on tipotiessään, mutta onneksi kotijoukkueen ylivoima oli umpisurkeaa. Kolmannessa erässä tappioasemaan jouduttuaan Habs nosti karvausta ja alkoi antaa painetta vastustajan pakeille heti heidän alueeltaan saakka. Kysymys kuuluukin, miksei näin tehty alusta asti? Columbuksen puolustus on kiekollisena yksi liigan haavoittuvaisimpia, ja esimerkiksi Oilers rakensi monta maalipaikkaa, ja muistaakseni ainakin yhden maalinkin, kiekonriistosta Columbus-maalin takana.

Columbuksesta vielä sen verran, että hyvin on Hitchcock saanut puolustusvelvoitteet taottua pelaajiensa päähän, taitohyökkääjistä lähtien. Jopa Kristian Huselius teki erittäin tunnollisesti töitä alaspäin, puhumattakaan Rick Nashista. Kapteeni näyttää erinomaista esimerkkiä muulle joukkueelle antamalla kaikkensa joka ikinen kerta jäälle liukuessaan.

Ensi yönä sitten ACC:llä Toronto. Kokoonpanoon tulee ainakin yksi muutos, Price palaa tolppien väliin.
 

M@thieu

Jäsen
"The lack of effort, the lack of concentration, lack of focus, lack of everything."

"The most embarrassing game in my 2 1/2 years of coaching this team."

- Guy Carbonneau


Eipä tuosta matsista kai muuta tarvitsisi kirjoittaakaan, kaikki oleellinen tulee ilmi jo koutsin lausunnoissa. "Idän nopein joukkue" jäi totaalisesti Toronton jalkoihin, eikä pystynyt tällä kertaa siivoamaan tekemäänsä sotkua kolmannessa erässä. Todella välinpitämätön, laiska ja munaton esitys.

Vauhtia ja tapahtumia ottelussa riitti yllin kyllin. Varsinkin kaksi ensimmäistä erää mentiin semmosita coast-to-coast -lätkää, että jopa ACC:n yleisö innostui. Pelikatkojakin oli harvinaisen vähän, ja ekassa mentiin yli seitsemän minuutin jakso putkeen ilman vihellyksiä. Ottelun lopussa nähtiin Carbolta aika mielenkiintoinen veto, kun kavennusosumaa haettiin 5vs5-pelissä neljällä hyökkääjällä Sergein pelatessa pakin paikalla. Kokeilu ei kuitenkaan onnistunut, ja 6-3 -osuma tuli nimenomaan Sergein ollessa pakkina.

Hamrlik oli poissa, ja kuten jo viime kaudella nähtiin, Habs on kusessa ilman häntä. En nyt muista tarkkoja lukuja, mutta joka tapauksessa kauden huonoin ajanjakso sijoittui Hammerin poissaolon kohdalle. Kun puolustuksessa on kaksi heikkoa lenkkiä normaalin yhden sijaan, ei ole ihme että omissa helisee kuudesti. Obi ja Breezer eivät pystyneet tekemään kaivattua tasonnostoa, vaan heidän pakkikaverinsa Bouillon ja Gorges saivat usein hoidella kahden miehen töitä. Ykkösparillekaan ei todellakaan voi antaa puhtaita papereita, Komi ja Markov olivat ihan yhtä pahasti yössä.

Oikeastaan ottelun käännekohdaksi voisi laskea jo alussa sattuneen Kostopoulosin ulosajon. Habs joutui viiden minuutin av:lle, ja vaikkei päästänytkään kuin yhden maalin, oli ottelun tuleva kulku jo selvillä. Jäähyjähän otettiin taas makoisasti kahdeksan kappaletta, ehkä tässä koitetaan yhdistää kahden edelliskauden mestarien pelityylejä jäljentämällä Wingsiltä kiekollista peliä ja Ducksilta ääliömäisten jäähyjen ottamista? Ensiksi mainittu tulee valmennuksen ohjeistamana, mutta tämä toinen taitaa olla pelaajiston oma pikku suunnitelma.

Alivoima toimi hyvin 1. erässä, ja miehet blokkailivat vetoja upeasti. Myöhemmin Toronto kuitenkin muutti ylivoimapelaamistaan siten, ettei se lähettänyt enää niin paljon kuteja viivalta ja tulosta syntyi, joskin joukkueen kolmas maali syntyi nimenomaan viivakudin kautta. Selvää on kuitenkin, että jos jäähyjä otetaan jatkossakin tätä tahtia, tappiosarakkeessa oleva luku kasvaa kiihtyvällä tahdilla.

Plekanecin ketju oli aivan yössä, etenkin Kostitsynin ja Kovalevin osalta ilta oli synkkä. Ryhmä jumittui todella monesti omaan päähän, mitä ei kovin usein nähdä. Leafsin energinen peli kuitenkin oli sille täyttä myrkkyä. Kosti ei oikein päässyt peliin mukaan, kun hänelle ei av:lla vastuuta tule. Saadakseen miehen mukaan peliin Carbo peluutti häntä paljon nelosketjussa, mikä nyt ei varsinaisesti herättänyt miestä eloon. Kovalevin pelaamista oli erittäin turhauttavaa katsoa, mies rakasti kiekkoa aivan liikaa ja menetti varmasti useammin kuin tilastoissa olevat kaksi kertaa. Plekanec ja Kostitsynit pelasivat hyvin yhdessä pari vaihtoa, ehkä nyt olisi aika siirtää Kovy Langin ketjuun. Toisaalta Lats-Lang-Kovalev olisi oman pään pelaamista ajatellen melko... hmm... noh, sanotaanko vaikka "jännittävä" kombinaatio.

Koivu oli ehkä paras Habsin hyökkääjistä, eikä Tanguayn pelissäkään olisi juurikaan valittamista ilman paria tyhmää jäähyä. Mahtaa vaan kumpaakin jo alkaa turhauttamaan Higginsin tehottomuus, jenkki hukkailee avopaikkoja jatkuvasti. Latendresse on ollut vaisuhko jouduttuaan pois tuosta ketjusta, ehkä hänen voisi antaa vaihteeksi kokeilla siinä. HF:llä näkyvät taas antavan täyslaidallisen Latendresselle, ihan kuin hän nyt olisi se suurin syntipukki näissä tappioissa.

Kahdessa edellisessä ottelussa on nähty myös, että ilman huippuluokan maalivahtipeliä on pirun vaikea voittaa pelejä. Halak oli huono Nationwidessa ja Price samaa tasoa eilen. Carey aloittanee tiistain kotiinpaluumatsin Ottawaa vastaan, toivottavasti hän pystyy kokoamaan itsensä.

Marraskuu on lähtenyt käyntiin huonosti. Suunnan tulisi muuttua pian, sillä ottelutahti on seuraavat kolme viikkoa todella kova, kuten ovat myös vastustajat.
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Kostopoulosille 3 päivän pelikielto Van Rynin taklaamisesta takaapäin laitaan. Linkki TSN

Ihan kohtuullinen tuomio, yhtään pidempi ei ainakaan olisi tarvinnutkaan olla. Taklaus oli ruma, mutta toisaalta Van Ryn kyllä käänsi selkänsä juuri sopivasti ennen törmäystä.

Toronto-pelin kooste oli kyllä muutenkin rumaa katseltavaa, paljon merkkausvirheitä ja sikailua. Muutenkin, voittotilastosta huolimatta tuntuu että kausi ei ole lähtenyt ihan kunnolla käyntiin, valtavasti nollailueriä, ja harva pelaaja pääsee "puhtain paperein" alkukaudesta. Tietenkään hankala pelikalenteri ei ole auttanut asiaa, syytä isompaan huoleen ei ole, mutta moottori olisi kyllä hyvä saada kunnolla käyntiin tulevan suuremman pelirupeaman aikana.

Pelejä ei ole kauheasti ehtinyt katsoa, joten kiitos M@thieulle ynnä muille säännöllisestä raportoinnista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös