Montréal Canadiens 2022–2023 – uuden aikakauden alku?

  • 109 081
  • 521

korxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Suomalaiset
Ei näytä jäävän tylsäksi tämän vuodenkaan varaustilaisuudessa (tai sen aatto), kun on Kent Hughes ruorissa. Aika puskista, Alex Newhook... tuliko jäädäkseen, vai jatkaako pikaisesti matkaa eteenpäin?

Äkkiseltään kova hinta, mutta valmis NHL -pelaaja toki jolla kehittymispotentiaalia vielä runsaasti.
Hieman ristiriitaiset fiilikset tästä, en ole täysin vakuuttunut Newhookista. HFboardsilta lueskelin Avs fanien mietteitä pelaajasta ja moni vaikutti tyytyväiseltä, että kaveri treidattiin ajoissa, kun vielä oli arvoa. Jäi mielikuva ettei kauheasti taisteluilmettä löydy ja irtokiekko kamppailuissa on yleensä häviävä osapuoli. Edellä mainittu selittänee miksei playoffeissa ole saanut juuri mitään aikaiseksi ja tämä itseäni pelaajassa eniten mietityttää. Tavoitteena on Stanley Cup. Onko hyvä runkosarjapeelaja (joka vie paljon cap tilaa, koska tekee pisteitä), mutta katoaa playoffeissa kuvasta ideaali pelaaja tyyppi?

Avs ilmeisesti yritti sovittaa Newhookisa 2.kentän sentteriksi, mutta saattaa sopia paremmin laituriksi. Aika näyttää.

Tähän asti HuGo on toiminnallaan vakuuttanut, toivottavasti tässäkin ovat oikeassa ja Newhookista kasvaa MSL:n alaisuudessa pudotuspeleissäkin hyvin suorittava 2-3.kentän laituri?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Dubois meni Losiin ja juuri tuolla hinnalla mitä huhuttiin. Tai menihän siihen vielä Habsien 2024 2. kierroksen varaus mukana. Lisäksi Dubois teki 8x8,5 -diilin. Palkkojen kanssa olisi Habseille tullut ongelmia, jos ei heti, niin parin vuoden sisällä.

Ainakaan heti ei Newhookin uutta sopimusta ole julkaistu.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Onhan tuo Newhookin hinta toki kalliin puoleinen kun sen laskee 1st, 2nd ja 3rd. Aluksi katsoin että pickit 31 ja 37. Pickejä onneksi on tarpeeksi viimeaikoina ollut ja Fairbrother missasi koko viimekauden, joten on jokatapauksessa treidin throw in palanen.

Uskoisin Newhookin asettuvan laitaan pelaamaan ja se toki plussaa että osaa myös keskellä pelata. Toivottavasti maisemanvaihdos lähemmäs kotiseutua ja St Louisin alaisuuteen antaa uutta nostetta uralle.

PLD hinta oli sitten Iafallo, Vilardi, Kupari ja 2nd joten hyvän vastineen Jets sai. Ei olisi Montreal tuollaista pakettia pystynyt pöytään laittamaan tuhoamatta samalla osittain alkuun lähtenyttä rebuildia. Ilmeisesti myös vaakakupissa painoi aika paljon myös sopivan sopimuksen saaminen ja aikaikkuna menestykselle. Montreal jäi vähän aseettomaksi näiltäkin osin.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ristiriitaista on Newhookin vastaanotto. Toisten mielestä kallis hinta kolmoskentän laiturista, jolla katto jo lähes tullut vastaan. Toisten mielestä juuri uuden Canadiensin näköinen pelaaja eli nopea ja vielä varaa kehittyä. Vähän pienikokoinen hän on kaikkien mielestä. Newhook oli Hughesin asiakas, joten GM tuntee hänet hyvin. Lisäksi Montreal on lähin NHL-kaupunki Newhookin kotipaikkaa, saattaa vaikuttaa viihtymiseen.

Gurianov ei tule saamaan QO:ia, mutta saattaa saada sopimustarjouksen.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Koitan saada tulevalle kaudelle kausiketjun kasaan tässä viikonloppuna jahka lomille kerkeän perjantaina. Odottelen tällä kertaa suosiolla draftin yli niin Team HuGo tekee ne tarvittavat muuvit eikä tarvitse niitä ihan niin paljon spekuloida. Tässä on aika paljon liikkuvia osia tällä hetkellä. Raapustellaan siihen samaan syssyyn sitten pika-analyysi myös draftatuista pelaajista.

Ehdotuksia hyvistä teemaotsikoista kaudelle otetaan vastaan. :)
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Jonkun verran faneja haluaisi Habsien jatkavan tankkaamista, mutta uskon ettei seurajohto tuota tahdo. Pudotuspelit tuskin ovat vielä realismia, mutta varmaan sellainen kapuaminen pois bottom10-sijoilta lienee tavoite. Habsit eivät varmasti halua "oppia häviämään". Nyt on pari vuotta tankattu ja saatu sitä kautta kaksi tulevaisuuden top2-line -pelaajaa ja samalla mm. Guhle, Harris, RH-P, Monty kasvaneet NHL-pelaajiksi. Nyt on siis aika ottaa seuraava askel ja alkaa rakentaa pudotuspelijoukkuetta.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Samaa mieltä että Tanking riittää tältä osin. Tässä on jo muutenkin nopeutettu sykliä Dachin ja Newhookin myötä. Priotiteetit nyt on 1) Siivota vanhoja pois sen mitä realistisesti mahdollista 2) Antaa joukkueelle rehellinen sauma hitsautua yhteen ilman sinkoilua.

Joukkuehenkeä on kehuttu St. Louisin alaisuudessa jo useaan otteeseen, häviämisestä huolimatta se on pysynyt huhujen mukaan erinomaisella tasolla. Nyt olisi aika kuitenkin kääntää suunta selkeästi ylöspäin ja lähiajan muuvit toivottavasti tätä myös tukevat.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Eli David Reinbacher, jonka nimeä Price ei osannut sanoa. :) Osa faneista ei sulata tätä, koska Mitchkov. Habseillä on huutava pula RD-pakeista ja epäilen Reinbacherin olevan valmis NHL:ään vuoden kuluttua. Toivottavasti hän kehittyy Klotenissa, jossa saanee paljon pelejä.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Aiheuttaa varmasti parranpärinää tuo pick mutta nyt ainakin puolustukseen on panostettu. Reinbacherin osakkeet nousi kohinalla kauden mittaa ja harvalla pelaajalla on miesten peleistä kokemusta 73 peliä draftiin tullessa. Myöskään vertaukset Seideriin ei ole ihan hatusta heitettyä.

AHL:n oppikierrokselle ja Reinbacher voi olla yllättävänkin nopeasti valmis peleihin ylhäällä, jos kehitys jatkuu suotuisana. Ei kannata kuitenkaan kiirehtiä.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Ei voi ihmeesti valittaa, kun sieltä poimittiin toinen niistä kahdesta pelaajasta, jotka olivat omalla toivomuslistalla. Siellä on nyt keskitytty keskushyökkääjiin ja puolustukseen - ja kun kyseessä on joukkueen uudelleenrakennus, niin ollaan kyllä ihan ytimessä.

Toki täytyy myöntää, että oletin Habsin siirtyvän pari pykälää alemmas sikäli mikäli poimivat Reinbacherin tai Leonardin, mutta ilmeisesti sopivia kauppoja ei löytynyt... toki se, että Arizona poimi heti perään oikealta ampuvan puolustajan saattoi vaikuttaa asiaan myös. Olisivatko ottaneet Reinbacherin mielummin mikäli olisi ollut pöydällä - vai oliko Simashev koko ajan valintana?

Reinbacher, Hutson, Mailloux, Engström, Struble... plus juuri NHL:ssä ensimmäiset kautensa pelanneet Guhle, Harris, Barron, Xhekaj... jos näistä ei saa kehitettyä useampia hyviä NHL-puolustajia Canadiensille seuraavien vuosien aikana, niin jo nyt hitto.
 

korxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Suomalaiset
Ei omaa suosikkia valittu/ei ollut saatavilla, pieni pettymys ettei kaiken tankkaamisen jällkeen vieläkään saatu kunnon tähtistatuksen hyökkääjää. Ymmärrän ettei Michkov riskiä otettu. Ilmeisesti alaspäin treidaamalla ei olisi Reinbacheria saatu ja selkeä tarve oikean puolen puolustajalle on rosterissa. Oletetaan, että Philadelphia tarjosi 7+22 varauksia 5.varauksesta varatakseen Michkovin, olisiko Leonard + 22.varaus olleet arvokkaampia kuin Reinbacher, oletuksella, että Reinbacher menisi Arizonaan 6.varauksella? Toisaalta puolustaja on lähtökohtaisesti selkeästi arvokkaampi kuin laitahyökkääjä pelipaikkojen vertailussa.

Elite Prospectsin Reinbacher youtube pätkän katsomisen jälkeen tuli paremmat fiilikset varauksesta ja mielenkiinnolla seurataan kehittymistä. Lähtökohtaisesti ensi vuosi vielä Euroopassa, jossa voi kehittää erityisesti hyökkäyspään pelaamista ja sitten Pohjois-Amerikkaan. Vertailuna Seider teki samoin.

Montrealin draft osaaminen (Bobrov + Lapointe johtavina amatööri skoutteina) on hieman kysymysmerkki ja todella toivon, että ykköskierroksen varaukset ovat osuneet oikeisiin pelaajiin. Tällä hetkellä on kysymysmerkkejä ilmassa (Slafkovsky ja Mesar eivät D+1 kaudella vielä vakuuttaneet). Bobrov toimi aikaisemmin Rangersin euroopan johtavana skouttina ja hänen alaisuudessaan Rangers varasi euroopasta mm. Lias Anderrson 7.overall sekä Kravtsov 10.overall. Ei kovin vakuuttava ansioluettelo.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Hughes kertoi, että kyselyjä tuli 5-6, mutta tosiaan epäilivät, että Reinbacher ei olisi enää ollut tarjolla myöhemmin ja näköjään Mitchkovin kohdalla pari muutakin seuraa päätti jättää väliin.

Tällä hetkellä RD on kaikista tärkein pelipaikka hakea syvyyttä. Mailloux on potentiaalinen NHL-pelaaja, mutta hänellä taitaa olla vielä matkaa, varsinkin puolustuspelaamisen, osalta NHL-peleihin.

Jengi on yhtälailla pettynyt kuin 2018, kun KK otettiin kolmantena. Pitää muistaa, että KK meni heti varauksen jälkeen kolmossentteriksi. Reinbacher tuskin sentään vielä NHL:ään nousee ihan heti kauden alusta.
 

Gally11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens #11 - Saku Koivu, Brendan Gallagher
Kieltämättä täälläkin oli ensireaktiona pettymys kun aamulla tarkistin kuka sieltä oli varattu. Michkov oli toiveissa, Smith oli itsellä kakkosena niistä joiden ajattelin olevan Montrealille mahdollisia.

Mutta mitä Reinbacherista nyt lukenut ja muutaman klipin nähnyt tänään niin ihan positiiviseksi on fiilikset tästä kääntyneet. Ja kuten jo mainittukin niin oikeakätiselle pakille tuolla on kyllä huutava tarve. Annetaan pojan näyttää :).
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Maalivahtiosastolle syvyyttä 3.kierroksella. Jacob Fowler. USHL:ää puolitoista kautta ja ensi syksystä eteenpäin kutsuu Bostonin yliopisto ja NCAA liiga. Mitat ihan hyvät veskarille 188cm ja 91kg.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Newhook ei näköjään heti saanut sopimusta. Tarvitseeko Habsien tarjota QO kuitenkin tämän kuun aikana vai miten tuo etenee? Newhook ei ole oikeutettu välimiesoikeuteen.
 

korxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Suomalaiset
Newhook ei näköjään heti saanut sopimusta. Tarvitseeko Habsien tarjota QO kuitenkin tämän kuun aikana vai miten tuo etenee? Newhook ei ole oikeutettu välimiesoikeuteen.
Habs tarjosi QO seuraaville pelaajille: Newhook, RHP, Ylönen, Condotta, Stephens ja Beaudin.

Ilman QO jäivät Gurianov ja Teasdale -> tulee UFA
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Habs tarjosi QO seuraaville pelaajille: Newhook, RHP, Ylönen, Condotta, Stephens ja Beaudin.

Ilman QO jäivät Gurianov ja Teasdale -> tulee UFA

Aika lailla odotettu lista. Mutta mites Anthony Richard, UFA hänkin ilmeisesti...? Ikää 26, eikä sopimusta ensi vuodelle. Lavalin ylivoimaisesti paras pistemies ja ihan mainio visiitti NHL-miehistössäkin.

Dvorakin no-trade pykälä astuu muuten voimaan huomenna. Ei mitenkään pahimmasta päästä, sisältää 8 joukkuetta johon häntä ei voida kaupata. Mutta kuitenkin... hopi hopi, vielä ehtii, Hughes...
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Richard ei tosiaan vielä ole saanut sopimusta. Hänen tekemistään kehuttiin kovasti eli potentiaalia olla neloskentän NHL-pelaaja. Lisäksi Quebecistä, joka kuitenkin jonkinlainen juttu edelleen. Corey Schueneman ei nähtävästi saanut myöskään tarjousta ja on nyt UFA.

Pitää tähän samaan hätään muistaa, että noita neloskentän kavereita on aika paljon. Pitäisi varmaan tehdä joku 2x1,1 -sopimus, jotta ei menisi niin helposti waiversien kautta toiseen seuraan.

Onko mitään odotuksia, että hankkiiko Habsit UFA-markkinoilta ketään merkittävää? Itselläni odotukset alhaiset, ehkä joku rightin pakki voisi tulla. Hankinnat varmaan enemmän tuonne Lavalin puolelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös