Montréal Canadiens 2022–2023 – uuden aikakauden alku?

  • 22 929
  • 98

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Ei tullut Wrightista kärkisentteriä Montrealiin. Tulikin Kirby Dach kakkoseen/kolmoseen ja Slafkovsky ykkösen laitaan. Hyvä näin. Ellei jopa paras skenaario näin?

Oikeastaan meidän sentteriosasto vaikuttaa ainakin lupaavalta ja kehitystä on varmasti syytä odottaakin. Samoin laituripuolella on nuoria härkiä kehittymässä huipulle.

Nyt olisi vaan hyvä päästä eroon tietystä painolastista, kuten jo aiemmin tuolla mainitsin. Noista muutamasta kallispalkkaisesta seniorihyökkääjästä ei taida olla oikein edes roolimalleiksi nuoremmilleen.
 
Ei tullut Wrightista kärkisentteriä Montrealiin. Tulikin Kirby Dach kakkoseen/kolmoseen
Miten se Wright olisi ollut yhtään sen enempää kärkisentteri mitä Kirby Dach?
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Minulla on tullut tässä vuosien varrella niin kyyninen suhtautuminen Canadiensin päätöksentekoon mitä tulee nuoriin puolustajalupauksiin, että tätä nykyä uskon vasta kun näen.
Johto on vaihtunut moneen otteeseen, mutta se ei tunnu muuttuvan, että tämän joukkueen parhaat puolustajalöydöt tekevät uransa ja voittavat kannunsa muissa joukkueissa. Beauchemin, Hainsey, McDonagh, Sergachev. Ja Canadiens ei ole saanut näistä kavereista vaihdossa mitään hyödyllistä... seuraava kokelas on nyt sitten Romanov.

Mutta palataan asiaan 2-3 vuoden päästä, kun tietää miltä Dachin kehitys näyttää.

Nyt hänen ei tarvitse kantaa niitä koko kaupungin isoja odotuksia harteillaan, se taakka on muiden kannettavana.

Noh, nyt on kuitenkin kysymys Montreal Canadiensista, ja tieltä lähti pois yksi yleisön suosikeista ja/tai ensimmäisen kierroksen 13. varausvuoro, ihan miten tuon haluaa ajatella. Ei Dach kyllä mihinkään paineettomaan tilaan tule, etenkin jos tosiaan alkaa näyttää siltä että uran katto on kolmosketjussa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Noh, nyt on kuitenkin kysymys Montreal Canadiensista, ja tieltä lähti pois yksi yleisön suosikeista ja/tai ensimmäisen kierroksen 13. varausvuoro, ihan miten tuon haluaa ajatella. Ei Dach kyllä mihinkään paineettomaan tilaan tule, etenkin jos tosiaan alkaa näyttää siltä että uran katto on kolmosketjussa.

Ei todellakaan tule paineettomaan tilaan tietenkään, mutta Chicagossa hänestä odotettiin kuitenkin sitä seuraavaa supertähteä ja liideriä viemään joukkoja eteenpäin. Väittäisin, ettei ole samalla tavalla suurennuslasin alla kuin mitä Chicagossa oli.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Kyl Suzukin takana pystyy treidattuna pelaajana pelaamaan ihan eri odotuksilla mitä 1st overall tuo mukanaan. Jos jollain niin Slafkovskyllä ne paineet on.

Mutta tässä rupeaa olemaan myös jo sellainen mukava tilanne että niitä odotuksia lyödään moneen suuntaan:

-Suzukin pitäisi olla uuden lappunsa veroinen.
-Caufieldin odotetaan jatkavan viimekauden lopun virettään.
-Slafkovskyn pitää vähintäänkin laittaa laidat ryskymään ja osoittaa pysyvänsä NHL vauhdissa. Maalejakin toki odotetaan. Lisäksi sivuhuomio, on muuten AHL kelpoinen, ei välttämättä huono asia.
-Dachin pitää lunastaa paikkansa joukkueessa.

Kiitokset secordille hyvästä insightista Dachiin liittyen. Ei tuomita näkemättä mihin otteet riittää tulevien kausien aikana. Ja millaiseksi tuleva sopimus muovautuu.

Kohta mennään kakkosrundille. Joulupukille kolme toivetta tälle illalle:

-Pickillä 33 BPA
-Molariosastoa ois kiva syventää. Brennan tai Leinonen ois kiva.
-Vähintään yksi isompi soppari muualle treidillä. Maksetaan vaikka sit pickeinä jotain.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Kohta mennään kakkosrundille. Joulupukille kolme toivetta tälle illalle:

-Pickillä 33 BPA
-Molariosastoa ois kiva syventää. Brennan tai Leinonen ois kiva.
-Vähintään yksi isompi soppari muualle treidillä. Maksetaan vaikka sit pickeinä jotain.

Omat toiveet, samat mitä viimeiset 10 vuotta :
Senttereitä
Senttereitä
Senttereitä

Siitä taitaa olla 21 vuotta kun Canadiens varasi viimeksi takuuvarman top6 keskushyökkääjän.... vai lasketaanko Galchenyuk? Ei lasketa.
Tällä hetkellä puolustajat olisivat:
Edmundson - Petry
Harris - Barron
Guhle - Savard
Wideman

Varuilla: Norlinder, Leskinen, Xhekaj, Schueneman (ei sopimusta), Fairbrother ja tietenkin Niku (ei sopimusta).

Jos (ja kun?) Jeff Petrykin tuosta vielä kaupataan, niin kyllä on kapeaa. Leskinen toivottavasti saa kunnolla näyttöpaikkaa NHL:ssä heti alkuun. Ei Harriskään luule, että jääaikaa tulee ilmaiseksi. Vasemmalle olisi kyllä tarjota iso joukko kokeilijoita, rightin pakkeja ei sitten ylimääräisiä taida olla lainkaan.

Minulla on aika valtavat odotukset Guhlen suhteen, mutta olisiko parempi paikka isot minuutit Lavalissa tässä kohtaa? Jättää vähän pienemmät NHL-minuutit Schuenemannille, Leskiselle jne.

 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Hyvä startti toisen päivään. Tosiaan sentteri Beck ja hetki sitten puolustaja Lane Hutson, jonka ainoa ongelma NHL-uran suhteen on ilmeisesti koko. Pari tuumaa pituutta enemmän ja top 15 varaus sanovat ( no ainakin yksi artikkeli sanoi... ). Iso riski, iso palkinto.

Ja #75 toinenkin sentteritoive jo ruksattu yli. Vincent Rohrer. (Edit: näkyy olevan listattu kyllä laitahyökkääjäksi usealla sivulla)
 
Viimeksi muokattu:

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Numerolla 162 Emmett Croteau. Jotenkin tykkäsin tästä varauksesta. Maalivahti joka aloittaa ensi kauden yliopistossa. Kolme kautta aikaa kehittyä ja sitten nähdään saako sopimuksen vai ei. Käytännössä riskitön varaus ja kaikkien tähtien osuessa kohdalleen voi jatkossa olla tärkeä palanen joukkueelle. Tottakai tämä on tällä hetkellä vain toiveunta mutta mistä näistä loppupään jätkistä tietää.

Jotenkin nämä 2-7 kierrokset ovat aina vähän puuduttavaa katseltavaa. Lähetys ei ehdi mukaan jokaiseen varaukseen (mikä on kyllä vain hyvä asia). Suurimmat kalat ovat jo varattu ja tässä hetkessä ei osaa sanoa että tuleeko siitä 5.kierroksen pojasta seuraava Gallagher tai jopa Zetterberg.

Onneksi on kaljaa!
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Hauska tuo nrolla 92 varattu Adam Engström. Kukaan ei tunnu edes tietävän mitään pelaajasta. Toivottavasti Habs-leirissä tietävät.

Beck ja Hutson vaikuttavat hyviltä hauilta. Beckillä potentiaalia olla kolmossentteri NHL:ssä ja Hutson voi olla todellinen löytö, jos saa fysiikan kuntoon. Toivottavasti Hutson vielä kasvaa vähän, muuten antaa vähän liikaa tasoitusta.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Millainen parran pärinä ja patongin rutina mahtaakaan tulla, kun Canadiens jätti kotidraftissaan oman kylän pojat varaamatta, pl. 7. kierroksen yli-ikäinen Tourigny?

Hemmetin hienoa, että varaukset tehtiin kiekko, eikä kulttuuri edellä! Ainoa tapa, jolla Habsista on mahdollista rakentaa joukkue, jolla on kannuksia kauteen kuin kauteen, on hiljalleen häivyttää tuo iänikuinen pokkailu ranskankielisten pelaajien suuntaan. Hyvä pelinavaus Hughesin porukoilta.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Athleticissa mainio kirjoitus Slafkovskyn valintaan vaikuttaneista asioista, uskalluksesta mennä mielipidettä vastaan johon @Siivu tuossa viittasi, Dach treidistä ja vähän muustakin.

Draftista pitänee pureutua valittuihin pelaajiin tarkemmin mutta päällimmäiset fiilikset:

+ Hutson lienee erinomainen haku tuolla pickillä
+ Otettiin useita pelaajia jotka voivat pelata keskellä

-Muutamissa kohtaa oli mielestäni selkeästi parempiakin pelaajia tyrkyllä mutta luotetaan Gortonin ja Hughesin visioon, muutoksessa olevaan skouttausosastoon + Team33 arvioihin että saatiin oikeat pelurit.

Tämä Team33 yhteistyö voi olla mielenkiintoinen kuvio muutenkin jos onnistuu. Eli kyseessä puolueeton skouttauspalvelu. Onhan noita kaikenlaisia analytiikkapajoja varmasti tarjolla, mutta analytiikkapuolen ollessa niin heikoissa kantimissa aiemmin, Montrealissa on nyt varaa kokeilla mikä toimii ja mikä ei. Suunta on vain eteenpäin näissä.

Takkuilen kokoajan pitääkö puhua Hughesista vai Gortonista. Montrealista kaveri mainitsi, että ovat ratkoneet asian puhumalla HuGosta. Pitää ottaa käyttöön. :)
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ensimmäiset viisi varausta vaikuttavat olevan erittäin mielenkiintoisia, esim. Tyler Toffolin isä, joka toimii scouttina sanoi tuossa The Athleticin jutussa, että Beck on varma NHL-pelaaja, mutta mielenkiintoista nähdä riittääkö taso kolmossentteriä korkeammalle.

Rohrerin jälkeen varatuista en ole oikein nähnyt mitään kommentteja. Ehkä tässä myös näkyy koronan tuomat ongelmat pelaajakehityksessä, kun moni nuori joutunut enemmän tai vähemmän jättämään isosti pelejä väliin, juuri kun iso kehitysvaihe menossa. Se näkyy varmasti monella kehityskäyrässä. Viime vuosina Habsit ovat tehneet hyviä löytöjä loppupään varauksista (mm. Harvey-Pinard, Pezzetta, Primeau), toivottavasti sama jatkuu uuden johdon ja lähestymiskulman kanssa.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Noh, sehän oli varsin mukava vuoristorata kokonaisuudessaan. Ja hyvin summailtu ylempänä. Draftejä on tullut seurattua vuosikymmenet, näissä on aina se oma viehätyksensä. Pelaajilla upea tulevaisuus edessä, se pickupin parkkeeraaminen lyhtypylvääseen valkoiset pulverit nenässä, taksikuskin piekseminen jne jne. ne on vielä vuosien päässä...
Odotukset draftin ja sen aikana tapahtuvien kauppojen suhteen ovat aina katossa, mutta perinteisesti nämä ovat aina hieman lässähtäneet. Tämä taisi nyt olla Canadiens-kannatusuran mielenkiintoisin varaustilaisuus isolla marginaalilla.

Team HuGo on tullut sisään vahvasti ja tosiaan uskaltavat ottaa sen vähemmän turvallisen reitin jos palkinto tien päässä näyttää hyvältä. Minä olin Wrightin leirissä edelleen vahvasti, siitäkin huolimatta että haaleat playoffs-esitykset nakersivat takaraivossa. Slafkovsky on kuitenkin kaikin puolin positiivinen varaus ja kyllähän tuo vasen laita on huutanut jonkinmoista kovaa seppää jo jonkin aikaa.

Kirby Dach. Paperilla siis vaihdettiin vuoden 2018 toisen kierroksen 38. varaus vuoden 2019 ensimmäisen kierroksen 3. varaukseen. Canadiensilla oli tilaus keskushyökkääjälle, jolla on näkemystä ja kykyä rakentaa peliä. Dvorak esim. on ihan toisenlainen keskushyökkääjä. Mutta Dach voisi hyvinkin olla juuri tällainen, tuskin tässä kannattaa 21-vuotiasta kaveria "pelkäksi" kolmosketjulaiseksi liimata.
Ensimmäisenä harjoituslistalle kuitenkin aloitukset - Dachin kolmen kauden keskiarvo on alle 35%, mikä on kammottava lukema keskushyökkääjälle, etenkään kun trendi ei myöskään ole ollut nousevat. Viime kaudella Dachin aloitusprosentit olivat 32.8%... Käytännössä Dach tarvitsisi tällä hetkellä vierelleen kaverin, joka osaa aloittaa.

Hughes saa paiskia töitä vielä pitkään, jotta saa kokoonpanosta ja palkkarakenteesta Bergevinin riippakivet pois. Yritin raapustaa mahdollisia hyökkäysketjuja, eikä se toistaiseksi ole muuttunut viime kautta helpommaksi - tasapaino puuttuu edelleen.

Suzuki ja Caufield tarvitsevat ketjuunsa kaverin, joka ei ole täysi lapanen puolustussuuntaan. Drouin, Anderson, Hoffman - eli selkeästi ei yksikään näistä. Onko Dadonov yhtä kuutamolla kuin tuo kolmikko pelatessaan ilman kiekkoa?

Vaikka Slafkovskya nimenomaan odotetaan Suzukin ketjuun, toivoisin näkevän hänet Dachin vierellä alkuun. Ja oikeaan laitaan vaikka Armia, ihan noiden kirppuketjujen vastapainoksi.
Anderson olisi samanmoinen tolppa - mutta palataan taas siihen kiekottomaan ja puolustussuunnan pelaamiseen, jossa Armia on paljon parempi.

Gallagher on yksi niistä joiden sijoittaminen kokoonpanoon on minusta aika hankalaa. Siksi yleensä tulee raapustettua Gallagherin nimi aina Evansin oikealle puolelle.

Anderson, Drouin, Hoffman... mitä näillä... hups,anteeksi... mitä näille tekisi? Andersonin suhteen ilmeisesti puhelin soinut, mutta tuo 5.5 caphit noilla tehoilla ja ailahtelulla, ei varmaan mitään päätä huimaavia tarjouksia tiedossa. Olisi muuten varmaan mennyt jo varaustilaisuudessa. Drouin ja Hoffman, lieneekö ottajia ollenkaan, etenkään ensimmäiselle.
 

Kepponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Les Canadiens de Montréal
Mitä mietteitä Kirby Dachista? En itse ole seurannut yhtään, mutta noi tilastot ei kyllä näytä hyviltä. Chicago on kyllä ollut aika pohjalla viimeaikoina että en tiedä voiko Dachia syyttää huonoista tiladtoista.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Mitä mietteitä Kirby Dachista? En itse ole seurannut yhtään, mutta noi tilastot ei kyllä näytä hyviltä. Chicago on kyllä ollut aika pohjalla viimeaikoina että en tiedä voiko Dachia syyttää huonoista tiladtoista.

Projektilta vaikuttaa pelaajana. Potentiaalia varmasti on edelleen taustalla, mutta sen esiinkaivaminen ja sopivan roolin löytäminen on varmaan juuri se projekti.

Aikanaan kun pelaaja varattiin puheet olivat aika samanlaisia kuin Wrightista tasaisuuden suhteen. Paljon hyvää mutta ei wow factoria. Joten jos Dachista saadaan leivottua sellainen tasapainoinen kahdensuunnan luotettava sentteri jolla on myös selkeää pistepotentiaalia, se lienee joukkueen kannalta se ideaalitilanne. Eli Suzukin taakse tuomaan sitä mitä Dvorak hankinnalla osittain varmasti haettiin.

Paljon on kuitenkin parannettavia asioita, kuten edellä kuvattu varsinkin aloitusympyrässä. Uskon kuitenkin St Louisin pystyvän kaivamaan Dachista uusia puolia irti, ja maisemanvaihto tekee varmasti hyvää sekin. Montrealissa on paineita varmasti, mutta pelipaikan ollessa selkeästi Suzukin takana ja fokuksen ollessa pääasiassa muiden ykköskorin nuorien kehityksessä, se antaa kuitenkin jonkin verran siimaa että Dach voisi yllättää vähän taustajoukoista. Toisaalta jos kehitystä ei tapahdu esim koko tulevan kauden aikana varmasti alkaa myös puheet että olisiko 13. pickin Nazar ollut se oikea siirto.

Eli nähtäväksi jää. Tuleva kausi kertoo varmasti paljon. Dvorak aloittaa varmasti kakkoskentässä ja Dachin tulisi hänet syrjäyttää siitä tontilta kauden mittaan. Silloin ollaan jo oikealla tiellä.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Kai nyt Kotkaniemi lasketaan? Vai miten määritellään takuuvarma top6?

Tähän asti näytöillä Kotkaniemikään ei kyllä laariin takuuvarma top6 sentteri mene. Todennäköinen kyllä, mutta kysymysmerkit lienee edelleen sekä pistepotentiaalissa että sentteripelaamisessa.

Carolina tuntuu uskovan projektiin ja todennäköisesti oikea siirto. Sopimuksen caphit peilaa kuitenkin noita epävarmuustekijöitä ja toisaalta antaa mahdollisuuden olla myös Carolinalle todella edullinen sopimus.
 
Tähän asti näytöillä Kotkaniemikään ei kyllä laariin takuuvarma top6 sentteri mene. Todennäköinen kyllä, mutta kysymysmerkit lienee edelleen sekä pistepotentiaalissa että sentteripelaamisessa.

Aivan joo. Ajattelin, että tässä puhuttiin varausajankohdan todennäköisyyksistä.

Jos pelaajien uria tarkastelee näin jälkikäteen, niin tosiaan Plekanec taitaa olla viimeisin tähän muottiin osuva Montrealin varaus. Sitä edeltävät Ribeiro ja Koivu.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Aivan joo. Ajattelin, että tässä puhuttiin varausajankohdan todennäköisyyksistä.

Niin no en itseasiassa tiedä mitä aHab tarkalleen tarkoitti takuuvarmalla mutta tulkitsin että jos Galchenyuk ei sinne kuulunut (projektoitiin selkeästi top6) niin Kotkaniemi oli aika samanlainen tapaus.

Wright olisi ollut sit varmaan varmemmin takuuvarma. :)
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Niin no en itseasiassa tiedä mitä aHab tarkalleen tarkoitti takuuvarmalla mutta tulkitsin että jos Galchenyuk ei sinne kuulunut (projektoitiin selkeästi top6) niin Kotkaniemi oli aika samanlainen tapaus.

Ja tietääkö aHab edes itsekään... tajunnanvirtaa ei näköjään ole sensuroitu juurikaan kirjoittaessa. Harvassa ovat takuuvarmat top6 sentterivaraukset ja Galchenyuk ja Kotkaniemi ovat varaushetkellä olleet ihan yhtä varmoja kuin Koivu ja Plekanec aikanaan - ja itseasiassa ehkä varmempiakin ihan varausnumeron perusteella.

Kai se varsinainen ajatus taisi olla enemmän siinä, että Canadiens ei ole osunut näissä sentterivarauksissaan Top6:n arvoisesti vuosikymmeniin, vaikka tuo kirjoitettu sana lähtikin hieman laukalle. Galchenuykia en tosiaan tuohon osuma -porukkaan laske. Kotkaniemen suhteen jury on edelleen miettimässä - kyllä siellä potentiaalia on edelleen, mieluusti olisin pitänyt Montrealissa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mitä mietteitä Kirby Dachista? En itse ole seurannut yhtään, mutta noi tilastot ei kyllä näytä hyviltä. Chicago on kyllä ollut aika pohjalla viimeaikoina että en tiedä voiko Dachia syyttää huonoista tiladtoista.

Dachilla on mielestäni paljon lunastamatonta potentiaalia olemassa. Realisoituuko tuo potentiaali missä määrin selviää sitten joskus aikanaan. Mielestäni Dach ja Wright eivät ole samantyylisiä pelaajia lainkaan. Dachilla on todellakin wow-factorya ja on sitä väläyttänyt NHL-tasollakin. Todella pehmeät kädet ja kykenee parhaimmillaan urheiluruutuharhautuksiin. Näkee kenttää hyvin ja pystyy antamaan oivaltavia syöttöjä. Laukaus on selkeä heikkous ja en tiedä onko tuo rannevamma vaikuttanut siihen entisestään heikentävästi? Dach ei ole millään tasolla eliteprospectin mukaan tehnyt 30 maalia kaudessa. Kun taas esimerkiksi Wrightin yksi selkeä hyökkäyspään aseista on juuri laukaus. Wrightia on verrattu tyylillisesti Bergeroniin ja Dachia lähinnä kuvaa parhaiten Ryan Getzlaf ja Ryan Johnsonin kaltaiset pelaajat.

Tässä kohtaa on vaikea arvioida, mistä Dachin paikallaan polkeminen on johtunut. Oliko se tuo rannevamma, Chicagon sekasortoinen tilanne ilman kunnon valmentajaa ja kaiken tämän kautta johtunut itseluottamuksen puute ulkopuolisten paineiden jne. musertaessa sitä entisestään? Dach sulki kaikki sometilinsä viime kauden aikana saadakseen rauhan ainakin sieltä tulevilta häiriötekijöiltä. Keskittyi pitkälti puolustuspelaamiseen eikä pelannut Chicagon ykkösylivoimassa, mikä vaikutti pisteiden määrään negatiivisesti jonkin verran. Aloitusympyrästä löytyy Dachin yksi selkeä heikkous sentterinä, jossa hävisi järjestäen aloitukset vastustajalle. Mikäli se ranne on vaivannut pitkään, niin näkyyhän se tuolla osa-alueella selvästi. Chicagossa oli puhetta ajoittain siitä, että olisiko Dach parempi laidalla kuin keskellä. Kanadan junnumaajoukkueissa Dach pelasi myös laidalla välillä.

Pari klippiä youtubesta Kirbyn tulokaskaudelta:Suurella mielenkiinnolla tulen seuraamaan Dachin otteita Montrealin paidassa ja kuten jo aiemmin totesin, niin todella toivon hänen saavuttavan tuon potentiaalinsa. Heitetään ilmoille ihan mutuna, että hänestä kehittyy lopulta sellainen 20+40 keskiarvolla kaudessa tehoja iskevä kahden suunnan sentteri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös