Montréal Canadiens 2021–2022 – build it again for playoffs

  • 243 124
  • 1 119

Matchaako Montreal Kotkaniemen offer sheetin?


  • Äänestäjiä
    154
  • Poll closed .
Kun noista alkaa laskea 1+1+1, niin mun on todella vaikea nähdä, että Jepu olisi itse erityisen halukas jäämään Montrealiin. Rodin paimennuksessa on paljon paremmat eväät kehittyä yläkenttien pelaajaksi tai yleensä edes NHL-pelaajaksi.

En ole eri mieltä Brind’Amourin kyvyistä kehittää nuorta pelaajaa, mutta (ja tähän tulee nyt se klassinen iso mutta) myös Montrealissa on tuon jälkeen vaihtunut valmennus. Päävalmentaja Ducharme on meritoitunut nuorten valmentajana ja apukoutseista Alex Burrows oli Lavalissa Kotkaniemen siellä pelatessa. En epäile yhtään etteikö Claude Julien olisi ollut juuri kuvatun kaltainen änkyrä, mutta hänet on jo siirretty sivuun.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Leon

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Voi lypsää mikäli osoittaa joka kesä olevansa tuon QO:n arvoinen. Voi myös olla, että ei osoita, jolloin hän ajautuu vapaille markkinoilla ja tienestit putoavat.

Kyllä nuori pelaaja pari vuotta potentiaalillaan ratsastaa. Ei tarvitse suorittaa sopimuksensa tasolla, kunhan sen verran lupaavasti, että seura näkee järkeväksi pitää pelaajasta kiinni. Vrt. Laine.
 
Kyllä nuori pelaaja pari vuotta potentiaalillaan ratsastaa. Ei tarvitse suorittaa sopimuksensa tasolla, kunhan sen verran lupaavasti, että seura näkee järkeväksi pitää pelaajasta kiinni. Vrt. Laine.

Totta, Laine on paras esimerkki. Mutta kuinka pitkään voi rahastaa, se onkin toinen juttu. Mielenkiitoinen case kaikkineen tämä Kotkaniemen tilanne!
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Rodin paimennuksessa on paljon paremmat eväät kehittyä yläkenttien pelaajaksi tai yleensä edes NHL-pelaajaksi.
Mielenkiinnosta kysyn että miten NHL-pelaajan kriteerit määritellään?
21v. 171 peliä tehoin 22+40 pelannut nuorimies jonka seuraavan kauden tienestit on yli 6m$ ei ole vielä ilmeisesti ”NHL-pelaaja”.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Pallo on aika vahvasti Carolinan hallussa jo OS-sääntöjen takia. Homma tulisi liian kalliiksi myös jatkossa. Hyvin pelattu, vaikka en minä kyllä tästä Aho-tason kaappausyritysta mitenkään saa. Mielestäni -harmillisesti- pitää antaa kotkan liitää, toivottavasti ottaa sen seuraavan stepin sitten vaikka Hurrikaaneissa.

SDPN podcastin mukaan Drouin on ilmoittanut valmennukselle olevansa valmis pelaamaan keskellä ensi kaudella Montrealissa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mielenkiinnosta kysyn että miten NHL-pelaajan kriteerit määritellään?
21v. 171 peliä tehoin 22+40 pelannut nuorimies jonka seuraavan kauden tienestit on yli 6m$ ei ole vielä ilmeisesti ”NHL-pelaaja”.
Jos kehitys kehittyy väärään suuntaan, tie vie minoreihin tai Eurooppaan. Sitähän on myös väläytelty Jepun kohdalla pahimmissa skenaarioissa.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Canadiens tuntee pelaajan parhaiten, mutta näin ulkopuolelta katsoen, jos etsii verrokkia, korkeaa varausta, jonka elcn aikaiset kehitysaskeleet eivät näy kuin suurennuslasilla, niin ei hirveän lupaavalta pelaajan tulevaisuus näytä: 6M -taso on aika pitkässä kuusessa ja vähäistä suuremmalla todennäköisyydellä jää kokonaan saavuttamatta. Kun tähän yhdistää, että offer shiitin myötä sopimusvaltit ovat pelaajalla, seuralle edullisia rfa-vuosia ei käytännössä ole, vaan todennäköisemmin pelaajasta joutuu maksamaan suorituksiin nähden ylihintaa tämän primevuodet, niin kyllä minä Bergevininä toivottelisin Kotkaniemelle menestystä jatkoon ja lähtisin markkinoille sentterin perään.

Edit: Kyllähän tämä pohjimmiltaan on puhdas vittuilumuuvi Canesilta, vaikka saattavat nähdä pelaajassakin jotain. Ihmetyttää toki, että kaverin vahingon vuoksi ollaan valmiita ampumaan myös omaan jalkaan. Ihan ilmaiseksihan Kotkaniemi ei liikahda.

Ehkä Carolinan sopimustarjous ei kuitenkaan ole pelkkää vittuilua, vaan myös vittuilua. Minusta aika hyvä verrokki löytyy Teräväisteuvosta. Ei hänenkään urapolku ollut Chicagossa nousujohteinen, ja he tunsivat pelaajan paremmin kuin Carolina. Ja silti natsasi.

Jesperi on nuorempi kuin Teuvo kaupan toteutuessa, pelannut enemmän pelejä ja tehnyt enemmän pisteitä. Ihan hyviä syitä positiiviseen odotusarvoon Carolinalla. Toki kyseessä eri persoonat, mutta harvoin on tarjolla tuon kokemuksen nuoria senttereitä ja kuitenkin suht edullisella hinnalla (varaukset).

Toki hankintaan sisältyy riskejä. Tässä tapauksessa pelaajan persoona, yhdistettynä mahdollisiin vaikeisiin neuvotteluihin tulevaisuudessa.

Tämä ratkaisu on Jesperille itselleen riski kaikessa muussa kuin taloudellisessa mielessä. Jos jää Montrealiin, niin saa koko yhteisön paineen niskaansa, joka tunnetusti on ollut monesti tuhoisa. Jos menee Carolinaan, niin ei todennäköisesti pääse pelaamaan sentterinä, eikä Ihan kärkiketjuissa. Ymmärtääkseni hän on kuitenkin ollut aika kärkkäästi runsaan vastuun (luoton) perään ja viihtynyt huonosti laiturina.

Minusta taas huonosti pelattu pelaajan tukijoukoilta, asettaa nuori - vielä raakile - pelaaja liian kovaan paikkaan. Toivottavasti kaikki kuitenkin natsaa.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Hyvin pelattu, vaikka en minä kyllä tästä Aho-tason kaappausyritysta mitenkään saa.
Tosiaan, tässä on kyseessä oikeasti hyvä offer sheet koska se saattaa jopa mennä läpi. Ahon tapauksessa Carolinan ei tarvinnut miettiä edes 5 sekuntia matchaavatko.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
kyllä minä Bergevininä toivottelisin Kotkaniemelle menestystä jatkoon ja lähtisin markkinoille sentterin perään.

Keitähän senttereitä mahtaa olla helposti saatavilla?

Veikkaan että Kotkaniemi on ainoa.

Tuskin lähtee Montreal kolmella sentterillä ja jollain kymmenellä laiturilla kauteen. Suzuki - Evans - Perreault - Paquette sentterirunko? :D

Eihän tuossa olisi järjen hiventä.

Mätsätään ja sitten muovataan rosteria kauden mittaan. Cap-ongelma siitä tulee, mutta onhan siinä myös 2.senan tontti otettavissa. Ei ole mitään kilpailua ja soppari laittaa painetta. Usein joissain tapauksissa tämä toimii.

Capin alle tuo jengi kyllä menee Weberin LTIR:n turvin. Eiköhän jollain Toffolilla sitten saa vastinetta pakistoon.

Drouin - Suzuki - Gallagher
Hoffman - Kotkaniemi - Anderson
Toffoli - Evans - Caufield
Lehkonen - Paquette - Armia
(Perreault)
Byron IR

Jos "hyvä joukkue on keskeltä vahva", niin ilman Kotkaniemeä Montrealista tulee "huono joukkue, joka on keskeltä ihan helvetin heikko".

Poika vaan isoihin saappaisiin nyt, eikä mihinkään Carolinan kolmosketjun laitaan. Eihän siinäkään ole mitään tolkkua.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Jos Kotkaniemi on laatusentteri, niin kyllä niitä on sitten ihan helposti saatavilla, senkun tekee vaan sopimuksen kenelle hyvänsä nelossentterille.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mätsätään ja sitten muovataan rosteria kauden mittaan. Cap-ongelma siitä tulee
Mä en ole mikään maailman pätevin cap-kikkailun asiantuntija. Mutta miten Habs sovittaa tuon Jepun 6,1M tuohon rosteriin, jossa on cap-tilaa 0$? Ehkä TBL voisi konsultoida?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mä en ole mikään maailman pätevin cap-kikkailun asiantuntija. Mutta miten Habs sovittaa tuon Jepun 6,1M tuohon rosteriin, jossa on cap-tilaa 0$? Ehkä TBL voisi konsultoida?

Juurihan tuohon kirjoitin että Shea Weber LTIR.

Kyllä ne numerot saa pelaamaan tiputtamalla tuon lisäksi pari turhinta sopparia (tyyliin Perreault, Wideman) waiversiin kauden alussa.

Ja se Byron LTIR on siellä myös, muttei koko kautta. Siinä on sitä aikaa neuvotella joku soppari ulos. Ihan koko Kotkaniemi-keissistä riippumatta, tuossa on Hoffmanin hankinnan jälkeen ollut 1 ukko liikaa.
 
Keitähän senttereitä mahtaa olla helposti saatavilla?

Veikkaan että Kotkaniemi on ainoa.

Jos Kotkaniemen nykyinen taso, tai tulevan kauden ennustettava taso pitäisi matchata, niin onhan noita vaihtoehtoja sentään joitain.

Treidin kautta tarjolla:
Dylan Strome, Christian Dvorak, Alex Kerfoot

Treidin kautta tarjolla muiden lupaavia ”hylkiöitä”:
Logan Brown

Lyhytaikainen veteraaniratkaisu vapailta:
Tyler Bozak, Travis Zajac

Organisaation sisältä:
Jake Evans, Ryan Poehling

Pelipaikan kierrätyksen kautta:
Jonathan Drouin (ja LW-osastolle täydennys treidillä [DeBrusk] tai organisaation sisältä.

Ja lopuksi vielä kalliit ”yli-budjetin” -vaihtoehdot:
Adam Henrique, Jevgeni Kuznetsov, Jack Eichel

Eikä nyt välttämättä ole tarvetta tarttua johonkin yksittäiseen nimeen yllä. Pointtina oli enemmän osoittaa, että kyllä markkinoilta ihan kelvollisia vaihtoehtoja löytää alle tuon Kotkaniemen 6,1 miljoonan hitin. Toki monesta nimestä pitää vastineena myös antaa jotain.

Pakko sanoa vielä, että en kyllä yhtään tiedä miten tässä käy. Ensin olin varma, että Montrealin ei kannata vastata eikä myöskään sitä tule tekemään, mutta viime päivinä olen ollut sitä mieltä, että Montreal tulee vastaamaan tähän ja ratkaisee palkkaongelmat muualta. Saa nähdä. Milloin tuon pitikään selvitä?
 

Vade15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, BvB
Montrealin media on osa syypää myös asiaan, mutta esim. HFBoardsin puolella fanit ovat suurinpiirtein lynkkaamassa Kotkaniemeä. Toivotaan että mies epäonnistuu ym. En ymmärrä kenen etu on, että Kotkaniemi palaa Habsiin?

Mietin myös muita mahdollisuuksia, miten tämä toteutuisi. Ilman isojen poikien isoja egoja, Canes ja Habs varmaan saisi sovittua esim. Future considerations-tyyliin kaupan, jolla sovittaisiin, että Habs ei mätsää ja Carolina lisää esim jonkun myöhemmän pickin, jolloin Bergy voi kertoa, että sai enemmän kuin 1+3. (Egojen johdosta epätodennäköistä).

Treideistä puheenollen, voidaanko KK:n oikeudet treidata esim Arizonaan ennen lauantain deadlinea? Esim. vaihdossa Dvorakkiin? Tämän kaltainen ratkaisu voisi olla se Bergyn tapa yrittää päästä tästä kuivemmin jaloin, kun voi sanoa, että treidattiin KK Arizonaan, kun saatiin mielestämme mahtava paketti sieltä takaisin.

En vain näe, miten KK voisi kaikki paineet niskassaa onnistua Montrealissa, kun fanit ja media (sekä mahdollisesti GM) ovat häntä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Treideistä puheenollen, voidaanko KK:n oikeudet treidata esim Arizonaan ennen lauantain deadlinea? Esim. vaihdossa Dvorakkiin? Tämän kaltainen ratkaisu voisi olla se Bergyn tapa yrittää päästä tästä kuivemmin jaloin, kun voi sanoa, että treidattiin KK Arizonaan, kun saatiin mielestämme mahtava paketti sieltä takaisin.
Ei voi, eikä voi treidata Kotkaniemeä vuoteen jos matchaavat.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Montrealin media on osa syypää myös asiaan, mutta esim. HFBoardsin puolella fanit ovat suurinpiirtein lynkkaamassa Kotkaniemeä. Toivotaan että mies epäonnistuu ym. En ymmärrä kenen etu on, että Kotkaniemi palaa Habsiin?
On ollut lynkkaamassa jo kolme vuotta. Samat vihaajat saa vaan löylyä kiukaalle.
 

Vade15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, BvB
Ei voi, eikä voi treidata Kotkaniemeä vuoteen jos matchaavat.
Kiitos tiedosta, näinhän se on, eli tuosta ei pakokeinoa ole. Sitä suuremmalla syyllä en usko että Habs vastaa tarjoukseen.

On ollut lynkkaamassa jo kolme vuotta. Samat vihaajat saa vaan löylyä kiukaalle.
Tuo on totta, nyt paineet eri tasolla. Lisäksi Kotkaniemi ei enää ole pettymys ja väärä draft-valinta, vaan rahan ahne luopio, allekirjoitti sopimuksen Canesin kanssa vain vittuillakseen Habsille.
 

Mettis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers & Pelicans
Keitähän senttereitä mahtaa olla helposti saatavilla?

Veikkaan että Kotkaniemi on ainoa.

Tuskin lähtee Montreal kolmella sentterillä ja jollain kymmenellä laiturilla kauteen. Suzuki - Evans - Perreault - Paquette sentterirunko? :D

Eihän tuossa olisi järjen hiventä.

Mätsätään ja sitten muovataan rosteria kauden mittaan. Cap-ongelma siitä tulee, mutta onhan siinä myös 2.senan tontti otettavissa. Ei ole mitään kilpailua ja soppari laittaa painetta. Usein joissain tapauksissa tämä toimii.

Capin alle tuo jengi kyllä menee Weberin LTIR:n turvin. Eiköhän jollain Toffolilla sitten saa vastinetta pakistoon.

Drouin - Suzuki - Gallagher
Hoffman - Kotkaniemi - Anderson
Toffoli - Evans - Caufield
Lehkonen - Paquette - Armia
(Perreault)
Byron IR

Jos "hyvä joukkue on keskeltä vahva", niin ilman Kotkaniemeä Montrealista tulee "huono joukkue, joka on keskeltä ihan helvetin heikko".

Poika vaan isoihin saappaisiin nyt, eikä mihinkään Carolinan kolmosketjun laitaan. Eihän siinäkään ole mitään tolkkua.
Olisi kyllä aika outo ratkaisu lähteä bottom 6 tason kakkossentterillä kauteen ja maksaa tälle 6,1m. Väittäisin että olisi liigan surkein 2.sentteri ja vielä 3-4m ylihintainen..


Jos vaikka haluaisi halvempaa vaihtoehtoa niin ehkä Seattlesta voisi olla irrotettavissa Blackwell.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olisi kyllä aika outo ratkaisu lähteä bottom 6 tason kakkossentterillä kauteen ja maksaa tälle 6,1m. Väittäisin että olisi liigan surkein 2.sentteri ja vielä 3-4m ylihintainen...

Pelataanpa niitä pelejä ensin, ennenkuin huudellaan mitään tasosta.

Nuoret pelaajat kehittyy - uskomatonta mutta totta.
 

Jysky #13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kertokaas nyt asioista tietävät. Jepulle tarjottiin jotain perustarjousta. Mitkä tulot se olisi tuonut? Jos en väärin oo käsittänyt, niin se olis ollut joku 2 miltsii kahdesta kaudesta. Mikäli tuo pitää jollain tasolla paikkansa, niin ketä oikeesti hylkäis tuonlaisen tarjouksen, minkä kotka sai vieläpä stanley cup ehdokasjoukkueelta? Eihä toi nyt ikinä tällähetkellä ole sen arvoinen. Ehkä tässä nyt carolina on hommaamassa potentiaalia. Jepu kuitenkin vuoden sisään pelannut kahdet pleijarit ja vissiinkin tais nousta eurooppalaiste kakkoseksi jossain tilastoissa. Tommonen 6miljoonaa ei ole raha, eikä mikään noissa kuvioissa vuodesta.

ja tosiaan. Mulla ei ole mitään käsitystä, miten noi hommat tuollapäin menee. Joku asiosta tietävä vois valaista
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Logan Mailloux on saanut OHL:tä toistaiseksi voimassa olevan pelikiellon. Jäille asiaa aikaisintaan ensi vuoden puolella.

Kannattaa varmaan lähteä takaisiin Ruotsiin pelaamaan, jos siinä maassa tämä asia on oikeudellisesti loppuunkäsitelty.

Juniorisarja muutenkin hyppy uralla taaksepäin. Maailma on kiekkosarjoja täynnä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös