Tässä aHabin vinkit QMJHL-varauksiin:
1. Mikäli hyökkääjä ei ole varausvuonna vähintään 1.4 piste/peli tahdissa, suuntaa katse toisaalle
2. Kiekolliselle puolustajalle riittää noin pinna per peli (varausvuonna), ja mikäli tahti on heikompaa, suuntaa katse toisaalle
3. Jos yllämainitut toteutuvat, mutta pelaaja on kanadanranskalainen, katso ensin löytyykö muita vaihtoehtoja ( kutsun tätä Jonathan Drouin -säännöksi...)
4. Piste per peli QMJHL:ssä ei ole hyvä pistetahti
5. Yleisohjeena jos kaksi pelaajaa ovat paperilla samalla viivalla, mutta toinen pelaa QMJHL:ssä, valitse se toinen
Ja tästä seuraa se, että Joshua Roy ei tarkoita sitä, etteikö Canadiensin pidä varata sentteriä jos siellä on laitahyökkääjä ja sentteri samalla viivalla siinä kohtaa kun Habs varaa. Prosentit ovat todella vahvasti sen puolella, että myös Roy on sitä samaa mitä QMJHL yleensäkin NHL:lle antaa.
Riemumielin toivottaisin Wrightin Montrealiin. Konsensus kärkivaraus, joka tehoilee nimenomaan siinä kovimmassa juniorisarjassa. Mutta näinhän siinä taitaa käydä, että epäonnistuttiin myös tankkauksessakin ja ykkösvaraus lipsuu muualle. Jos se toinen vaihtoehto olisi ollut Duscharmen ja Bergevinin kurapaskaa koko kausi, niin parempi kuitenkin näin. Tuossa toisessa tapauksessa nuoret pelaajat olisivat varmaan raahanneet traumoja mukanaan seuraavillekin kausille.
Cooley kelpaisi myös. Hyvät tehot jenkkien U18 joukkueessa (1.47 pistettä/peli, jolla listan ykkönen) siitäkin huolimatta, että se suurin hehkutus tuntuu osuvan nimenomaan Cooleyn puolustuspelaamiseen. Caufield muuten saman ikäisenä 1.56 pistettä/peli (heh, 1.13 maalia/peli..) samassa ohjelmassa.
Jos Wright ja Cooley ovat poimittu ennen Canadiensin vuoroa, tervetuloa Slafkovsky. Olympianäytöt oli sen verran kovia ettei muut nimet tuolla oikein säväytä, ja näköjään naputtaa pudotuspeleissäkin nyt tehoja.
Harris tosiaan debytoi, ja näytti oikein hyvältä. Ainoa virhe taisi oli tuo, missä jäi pelaamaan vaikka oli menettänyt kypärän. Barron sen sijaan oli jatkoajalla taas kammottavan huono, todella raakile vielä. Ei siinä, ovathan nuo Tampan hyökkääjän aika pitkälti kovin haaste mitä sarjasta löytyy. Erittäin hyvä kuitenkin, että näille kavereille saadaan jo tälle kaudelle pelejä ja laatuminuutteja.
Ylöseltä taas hieno peli. Luistelee hyvin, hoitaa puolustusvelvoitteet, 11 peliä 2+3 ja +4. Soisi kyllä lisää jääaikaa.
Suzuki on ihan omassa luokassaan tuossa joukkueessa. Jostain pitäisi löytää tuohon ketjuun laitahyökkääjä, joka kestää mukana, muttei ole puolustussuuntaan ongelma.
Josh Anderson esim. ei ole lähelläkään tällaista. Anderson on kammottavan huono puolustuspäädyssä, menettää kiekkoja jatkuvasti omalla siniviivalla. Tulee kyllä tukemaan siihen paikkaan mihin laitahyökkääjä pitkääkin, mutta kun saa kiekon lapaan menettää sen AINA vastustajalle. Suurempi ongelma lienee kuitenkin Andersonin epätasaisuus, lyhyttä hyvää jaksoa seuraa aina pitkä nollajakso. Anderson on tehnyt 56 peliin 27 pistettä, ja näistä 9 on tehty vain 3 pelissä.