Gally11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saku Koivu, Brendan Gallagher, Jesperi Kotkaniemi
Armia ja Byron sivussa viikkoja. Suureksi yllätykseksi jotain on siis Armian kädestä murtunut. Kuinka voi ollakaan noin paska tuuri. Nyt on habseilla edessä entistä vaikeammat viikot ilman Drouinia, Armiaa ja Byronia.
Kotkaniemi sentään Julienin mukaan taas kunnossa ja tekee paluun ylihuomenna Tampaa vastaan. Toivottavasti pääsisi nyt kunnolla pelin syrjään kiinni ja alkaisi esittämään taas niitä otteita joita häneltä tiedetään löytyvän. Nyt pitäisi olla kroppa ainakin levännyt.
 
"Ensin täytyy olla ymmärrys pelistä, että voi peliä ymmärtää" - Ville Nieminen, 2018

Sudden Death

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi. Muuten ei yksi ylitse muiden.
Kotkaniemi pelasi 13 minuuttia, teki ottelun avausmaalin ja tehotilasto +1, joten tuskin ainakaan kauden huonoin peli.
 
"Me ollaan koko ajan oltu pelkkä rikkaan eukon verovähennys"

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Loistavan länsikiertueen jälkeen kaksi todella kirvelevää tappiota kun 4-5 ja 5-6 kuokkaan Floridan kiertueelta. Kyl viimeistään nyt rupeaa olemaan tiukkaa pleijareihin pääsy johtuen idän / Atlanticin tilanteesta. Mut ei luovuteta, ei jengikään sitä tee.

Plussat:

-Suzuki on heittämällä hypännyt prospektilistan kärkeen ja jo valmiiksi korkealla ollut itseluottamus senkus kasvaa. Peliä on todella ilo seurata tällä hetkellä.

-Poehling on vakuuttanut paikkansa ja tuonut neloseen juuri sen kaivatun lisäbuustin että vastustajan kenttä nollataan, mutta sen lisäksi päästään peliä pyörittämään myös hyökkäyspäässä. Minuutteja saisi olla toki lisää mutta kyllä niitä tulee ajan kanssa.

-Kotkaniemen 2 maalia kahteen peliin. Tästä nyt nousuvaihde päälle ja kehityskäyrä taas ylöspäin.

-Kyllähän tuo pelitapa edelleen vaan on pirun viihdyttävää katsella vaikka hermoja raastaakin

Miinukset:

-Pricen peluutus

-Omiin kolisee aivan liikaa
 
Viimeksi muokattu:

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Miinukset:

-Pricen peluutus

-Omiin kolisee aivan liikaa
Nämä. Price kertyisi tasaisen vauhdin taulukon mukaan nyt vaatimattomat 66 runkosarjamatsia. Joukkueen suoritustaso tippuisi tuskin minnekään nykyisestä, jos Pricea lepuutettaisiin vaikka "vain" joka neljännessä matsissa. En ole ikinä pitänyt Julienin peluutuksesta ylipäänsä ja tuntuu, että Price on tälle vahvin, ellei ainoa tae edes jonkinlaisesta menestyksestä. Price ei ole enää 32-vuotiaana mikään pikkupoika, eikä olisi ihme, jos 4/5 pelikuorma alkaa hiljalleen tuntua kropassa ja pään sisällä.

Reilusti pelien välillä ailahteleva puolustuspeli tukisi eritoten jälkimmäistä. Puolenkymmenen hyvän matsin jälkeen Pricellekin tulee nipuissa huonoja pelejä ja näissä vaikuttaa siltä, että tämä on tolppien välissä totaalisen turhautunut joko joukkueen saamattomuuteen tai itseensä, ja turhautuminen näkyy myös herran itsensä pelissä siten, että hyvän ja huonon päivän ero on pahimmillaan todella suuri.

Jos Kinkaidiin ja Lindgreniin ei ole enää mitään luottoa, kuten vaikuttaa, niin Primeau sitten vaan rohkeasti ylös ottamaan vaikka nyt kolmanneksen peleistä. En edelleenkään ole sitä mieltä, että reilusti soutava ja huopaava Canadiens olisi Primeaun kehitykselle paras paikka, mutta jos vaihtoehtoja ei ole, niin parempi sekin kuin täysin ylikuormitettu Price.
 
Viimeksi muokattu:

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Varmaan lepuutuksesta kyse, eli tuuraaja joka neljänteen?
Kappas, pieni synkronointivirhe aivojen ja näppäimistön välissä. Vaihdetaanpa p:n ja l:n paikkaa alkuperäisessä.

Olihan noissa kuudessa päästetyssä paljon paskaa tuuria ja puolustamistakin mukana. Yksin Pricen piikkiin ei voi mitenkään laittaa, mutta kuitenkin...
 

La vague

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Le Club de hockey Canadien, DIF
Nyt on Habsien instan mukaan vielä Gallegherkin poissa.. alkaa näyttää melko synkeältä.
 
"Nos bras meurtris vous tendent le flambeau, à vous toujours de le porter bien haut."

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Nyt on Habsien instan mukaan vielä Gallegherkin poissa.. alkaa näyttää melko synkeältä.
Näyttänyt jo edellisen kaverin tippumisen jälkeen siltä, että homma on tältä kaudelta taputeltu. Yhden avainpelaajan poissaolon tuo rosteri kestää, mutta kaksi... puhumattakaan kolmesta. Hiton turhauttavaa, koska vielä muutama ottelu sitten kaikki näytti vielä kohtalaisen hyvältä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Nyt on Habsien instan mukaan vielä Gallegherkin poissa.. alkaa näyttää melko synkeältä.
Aika kipeän oloisesti kyllä kosahti Chiarotin polvari suoraan tauluun. Aivotärähdys, kasvojen luita paskana, molempia?


Sikäli kun ennustajan taitoja hallitsen, seuraavaksi tippuu rivistä joku top-3 pakeista, ja joko joku jäljellä olevista kärkihyökkääjistä tai Price. Sitten voidaankin toivotella toisillemme jo hyvää uutta kautta ja ihailla, kuinka hienosti paikan saaneet nuoret painavat loppukauden menemään vain jotta ensi kaudella voidaan taas ihmetellä, miten nämä on koirankopitettu parin uuden työhaalariveteraanin tieltä. Tämä vain viimeisen puolivuosikymmenen kärjekkäästi tiivistääkseni.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Ai niin, olihan siellä vielä omastakin takaa haalarit kurassa painavaa veteraanivoimaa. Seitsemän pistettä koko AHL-kaudella takonut Weise kutsuttiin ylös. Minulla ei ollut Weisen viimevuotista paluuta vastaan mitään, niin hyvät muistot tämän edesottamuksista oli muutaman vuoden takaa, mutta aika on kiistatta ajanut tästä ohi ja pahasti.

13 pistettä edelliseen kymmeneen AHL-otteluun haalinut Jake Evans taas ei kelvannut ilmeistä Gallagherin mentävää aukkoa paikkaamaan. Odotan lähes innolla, miten ketjut nyt ollenkaan rukataan ja veikkaan Cousinsin ansaitsevan ykköslaiturin tontin.

E: mielenkiintoista myös, että McNiven oli nostettu Lavaliin. On toki pelannut ECHL:ssä hemmetin hyvin, mutta mihin ihmeeseen Habs-Rocket -akseli tarvitsee viittä veskaria, kun kolmellekin löytyy peliaikaa vain hädin, tuskin. Ettei vaan olisi jotain vireillä... Suoraa kauppa-arvoa ei vaan taida Primeaun lisäksi juuri kenelläkään muulla olla ja tämän kauppaaminen olisi viimeinen virhe, mutta tuskin sentään.
 
Viimeksi muokattu:

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Drouin ja Armia jäällä.


Huojentavaa huomata, että Armialla ei ole käsi miltään osin paketissa. Hanskat ja maila kädessä.

E: Heti kun kuvitteli, että Armian kohdalla paluu voisi tapahtua hieman odotettua aiemmin, niin...

"Wrapping up with Claude Julien today, he said he doesn't expect to have any of Jonathan Drouin, Joel Armia or Paul Byron available to him prior to the bye week (from Jan 18-26)"

Eli, vähintään 3 viikkoa koko kolmikko sivussa jos tuon oikein käsitin.

Mites se protokolla niissä aivotärähdyksissä. Eikös se ollut vähintään 2 viikkoa ? Eli ei tarvitse odotella Gallagheriakaan toviin.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Oho! Bergevin teki peliliikkeitä! Reilly Ottawaan 5. kierroksen varaukseen ja johonkin turistiin. Scandella Habseihin 4. kierroksen varausta vastaan. Scandellalle on ainakin isoa roolia tarjolla.

Kentällä vähemmän yllättäen maalin tappio ja luonnollisesti kotikentällä. Seuraavaksi kun häviää Pittsburghille, niin kannattaa alkaa kysellä mitä joku tarjoaisi Tatarista. Ei tuolla oikein muuta treidattavaa olekaan, paitsi lupaavat junnut.

Caufieldin MM-kisat eivät oikein onnistuneet. Ei muuta kuin lisää harjoituksia.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Ei ainakaan yrityksen puutteeseen kaaduttu. Hyvinhän nuo tampaa vastaan koohottivat B-miehistöllä ja olisivat ansainneet pisteen pari. Scandellan hankinnalle iso peukku. Ei voi olla Kulakia huonompi ja sopparikin päättyy sopivasti tähän kauteen.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Joo-o, harmi että Price nukkuu silloin kun sitä kipeimmin tarvittaisi. Lahjoitti voittomaalin ja yritti vielä toistakin samaan tyyliin, jonka Petry onneksi pelasti. Hyvällä asenteella pelasi kyllä muu joukkue taas.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Siellähän se Cousins ykkösen laidalla viiletti, kuten arvelinkin. En sano, että Cousins olisi paikalle se huonoin vaihtoehto, mutta en vaan saa päähäni mahtumaan tätä joukkueen "täydennetään pohjalta alkaen" -strategiaa. Kukahan on ollut edellinen nuori pelaaja, joka on saanut antaa näyttöjä jossain muualla kuin bottom-6:ssa - olkoonkin, ettei lupaavia kavereita ole ihan jonoksi asti ollut? Galchenyuk varmaankin.

Ajan takaa sitä, että kun esim. Cousinsin taso on jo useamman seuran taholta todettu max. kolmosketjuun, niin miten helvetissä tällaisilla kavereilla on Habsissa aina etuajo-oikeus kärkiketjuihin silloin kun loukkaantumisia tulee? Esimerkkejä kyllä löytyy lähihistoriasta pilvin, pimein, alkaen vaikka nimistä Deslauriers, Froese, Logan Shaw, Prust muutaman listatakseni. Voi olla, että olen ajatuksikseni ihan yksin, mutta antaisin mieluummin tällaisen näytön paikan Evansille, jolla saattaa olla edes marginaalinen mahdollisuus edustaa yläketjuissa ansiokkaasti täydemmässä rosterissakin.

Kaupoista pari sanaa. Kumpikin vaikuttaa alustavasti varsin hyvältä diililtä. Reillyn ulostus oli odotettu, koska tälle ei peliaikaa juuri herunut ja silloin harvoin kun herui, Reilly oli kuin bambi jäällä sillä erotuksella, että tämä yritti lisäksi kuljettaa kiekkoa. Vitoskiepin varaus ja throw-in Lavalin hyökkääjävajetta paikkaamaan on enemmän kuin kelvollinen vastine Reillyn kahden kauden $1,5M palkasta. Tässä taas yksi esimerkki yhdestä Bergevinin hätäpaskajatkosopimuksista, jotka ovat mielestäni olleet kautta linjan sitä paskinta Bergeviniä.

Scandella on mielenkiintoinen "saas nähdä" -haku. Haaveilin tämän hankkimisesta joskus vuosia sitten. Palkasta on turha murehtia, loppukauden liksa menee kahvikassasta, eikä arvo luultavasti nouse kesää kohdenkaan taivaisiin, ellei nyt aivan ihmeisiin intoudu. Toivottavasti saa heti paikan Weberin viereltä, jossa pääsee framille ja jolloin Chiarot voitaisiin pudottaa takaisin Petryn rinnalle, jossa parin peli toimi hienosti. Kulak ja Mete voisivat purra vuorotellen tuppea. Miinuksena kuitenkin se, että tämä on kotikaupungin poikia. Näiden kanssakaan ei ole ihan lyömätön rekordi.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Scandella on aika low risk -hankinta, joka maksoi siis San Josen 4. kierroksen varauksen. Enää kolme 4. kierroksen varausta ensi kesälle. Ikää 29, eli puolustajana parhaassa iässä. Sopimusta tosiaan tämä kausi jäljellä. Eihän Scandella vaikuta olevan mikään pisterohmu, mutta tehotilasto +9 on ihan huomionarvoinen.

Tietenkin voi ihmetellä, että miten vasta nyt hankitaan tuo vasemman puolen pakki, mutta siellä taisi kysyntä ja tarjonta kohdata kun Buffalo lähetti tuon Habsien vastineen heti Calgaryyn Frolikista.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Kovalchuk loppukaudeksi ruokapalkalla tuurailemaan. Tuskinpa on mitään annettavaa, paitsi ylivoimalla. Samapa tuo, ottaen huomioon loukkitilanne.

E: No korjataan sen verran, että onhan tuolla sentään huomattavasti enemmän annettavaa kuin esim Weal, Cousins ym koohottajilla.
 
Viimeksi muokattu:

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Luin ensin vain otsikon ja mielessä ehti käydä jo monta voihelvetinvitunperkeleenpersettä kunnes näin sopimustiedot. Aivan ilmainen sopimus käytännössä täysin ilmaisella irtisanomismahdollisuudella. 38-vuotiaalla Kovalchukilla tuskin on enää paljon annettavaa Habsin 5vs.5 lentokiekossa, mutta ehdottomasti hyvä paikka YV:lle.

Jos näyttää, että playoff-juna karkaa, niin joku toiveikkaammista joukkueista on varmasti halukas ottamaan mitättömän sopimuksen loppukaudeksi kontolleen. Ja vaikkei, niin vittuako sitten. Ellei Ilya onnistu totaalimyrkyttämään pukukoppia alle viikossa, niin tämän voi kahden suunnan sopimuksella huoletta dumpata milloin tahansa AHL:n, johon Ilya ei varmasti suostuisi menemään.

Kuten treidiketjussa muutkin, ihmettelen, miksi ihmeessä valitsi erittäin epävarman Montrealin. Muitakin ottajia tuolla liksalla olisi varmasti ollut.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Veikkaisin kans et Kovy tarttui nyt mahdollisuuteen saada iso rooli ja sitä kautta vielä se viimeinen mahdollisuus uran nosteelle käyntiin.

Ehkä contender joukkueista ei tullut niin paljon kyselyjä koska onhan se riski olemassa että Kovy aiheuttaa enemmän hankaluuksia kuin hyötyä.

Ennustetaan nyt kuitenkin, että deadlinelle mennessä Kovaltsuk on onnistunut tekemään 5 ylivoimamaalia joka osoittaa edelleen potentiaalia olevan. Habs ei kuitenkaan näillä maaleilla karkaavaa pleijarirajaa saa kiinni ja Kovy kaupataan Guentzelin menettäneeseen Penguinsiin deadlinella pickiä vastaan.

Hyvää reagointia Bergeviniltä. Scandella erityisesti hintaan suhteutettuna osuu juuri siihen profiiliin jota Alznerin flopattua on tarvittu. Toivottavasti onnistuu yhtä hyvin kuin Chiarot.

Ja lisätään nyt vielä sen verran että Cousins on mun mielestä ollu ihan mies paikallaan tällä kaudella. Odotuksiin nähden positiivinen suoritus.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Todd MacLellan kiitteli Kovya tämän asenteesta. Oli sekä kopissa että treeneissä aina 100% mukana. Myös sen jälkeen kun tälle ilmoitettiin, että peliaikaa ei enää ole tulossa. Kingsista tulleiden tietojen perusteella on siis kasvanut ulos siitä vittupäästä, joka oli vielä SKA:ssakin. Jalka ei enää kaukalossa liiku siihen malliin, että voisi odottaa jotain isoja suorituksia, mutta veto on edelleen järkyttävä.

Siellä on viisi hyökkääjää IR-listalla (Drouin, Armia, Byron, Gallagher ja Peca) joten aivan varmasti Kovy päästetään kunnolla irti heti kun on taas päässyt kunnolla treenaamaan. Pelituntuma on varmasti kateissa yli kuukauden breikin jälkeen.

Antaakohan muuten Kulak #17 Kovylle? Luulis että luopuisi.
 
Viimeksi muokattu:

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Borussia Dortmund
Eikös Kovalchuk oli joskus vetänyt myös numerolla 71? Ainakin maajoukkueessa. Vai meneekö nyt vain meikäläisellä sitten Malkinin kanssa jotain sekaisin.
On nimenomaan vetänyt #71 selässä maajoukkueessa, Malkinilla on ollut #11. 17 taitaa olla Harlamovin takia käyttökiellossa Venäjän maajoukkueessa.

Mielenkiintoinen, riskitön signaus Habsilta ja arvostan kyllä Kovalchukiakin, selvästi mies haluaa edelleen näyttää kuuluvansa änäriin. Eiköhän kotimaasta olisi tullut numeroa isompaa tarjousta pöytään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy