th009

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Ässät
Drouin on aloittanut sen verran hyvin, että häntä olisi ollut mukava nähdä myös Danaultin kanssa ykkösessä.
Montrealissa ykkösellä ja kakkosella ei todellakaan ole suurta eroa. Ykkösen pelaajien peliaika on keskimäärin 17:13, kakkosen on 16:54. Järkevintä on pitää toimivat ketjut yhdessä, ja tällä hetkellä ADD-ketju (Armia-Domi-Drouin todellakin toimii hyvin.

Kakkosen PPG on 2.71, ykkösen 2.28. Kakkonen +12, ykkönen +4.
 

th009

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Ässät
Ihan oikea ykkössentteri ois kiva. Siihen asti voidaan spekuloida vaikka Réjean Houlen GM-kauden ratkaisujen seurannaisvaikutuksilla tähän päivään, jos nyt Subban alkaa olla jo tässä ketjussa imetty kuiviin, mutta eiköhän isoin aukko löydy toistaiseksi ykkösketjun keskeltä.
Ei todellakaan. 40 maalia 11 pelissä, Montreal on viidentenä GPG-rankingissa tänä vuonna.

Ehdottomasti suurin aukko on puolustuksen vasemmalla puolella.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kolmannen erän pystyin sivusilmällä katsomaan. Jälleen erän alkuun tärkeä 3-0 -maali. Ehkä aiheutti vähän hyvää oloa ja Coyotes sai painostus aiheen, joka päättyi 1-3 -kavennukseen. Maalin jälkeen Habsit saivat kuitenkin pelin uudestaan haltuun ja lopulta Drouin tappoi pelin Armian ja Demersin avustuksella. Coyotes-maalissa Drouin löysäilikin, joten oli syytäkin tehdä maali. Vähän vaikuttaa, että Kotkan kolmoskenttä on tällä hetkellä, ainakin tehollisesti, neloskenttä. Peliminuutit ovat samoissa Thompsonin vitjan kanssa, mutta tehot eivät. Toinen ketju toimii hyvin ja toiselta odotetaan lisänäyttöjä. Kun muut ketjut ovat selvästi löytäneet kemian, niin ei kannata alkaa sotkemaan. Siinä saattaa kärsiä muutkin.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Väijyin taas kolmannen erän. Habseillä ei käytännössä ollut yhtään maalipaikkaa puoleen erään ja Vegas johti erää 2-0. Näköjään Vegasin 4-2 -johtomaali oli herätys ja Habsit alkoivat pelaa. Lopulta nousu tasoihin ja jatkoilla voittoon. Kinkaid sai 1. voittonsa Habs-nutussa, ei tarvitse sitäkään enää stressata.

Habsit ovat tällä kaudella +8 kolmannen erän maaleissa. Jotenkin sieltä löytyi tänäänkin tsemppi ja puristus rinnalle. Sarjataulukossakin hyppy pudotuspelipaikoille. Saattaa Jepun "nivusvamma" kestää seuraavankin pelin, Weal oli ihan pirteä. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Todella harvinaista herkkua nämä lännen vieraspisteet! En muista vastaavaa lähivuosilta. Pari vielä lisää plakkariin Dallasista lauantaina ja avot! Poikkeuksen sääntöön voisi sitten toistaa Kanadan lännen kiertueella joulukuussa, sieltäkin on yleensä tultu häntä koipien välissä kotiin.

Melkoisia rähjä- ja pomppumaaleja, mutta kaikki lasketaan ja mahtava comeback. Kuten @viljelmo osin sivusi, Habsilla on liigassa kolmanneksi eniten 3. erässä tehtyjä maaleja. Tämä on hyvä merkki joukkueen mentaliteetista.

Ehkä eniten lämmitti Domin jatkoaikamaaliin johtanut tilanne. Kukapa muukaan siellä sluibaili pelin ulkopuolella kuin Kasper Kummitus. Petryltä hieno levitys, Domilta nokkela pujahdus tyhjään keskustaan ja Pacioretty jäi näyttämään idiootilta hädin tuskin siniviivan alle.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Habsit ovat jalkanopea joukkue, vaikka kiekollinen peli on välillä ihan huttua. Ehkä tuo kova tempo hyydyttää ja sen takia kolmannet erät ovat olleet hyviä.

Sinänsä hauska tuo ja-maali, että ennen Petryn läpisyöttöä Domin ja Petryn syötöt eivät menneet edes lähelle. Onneksi on tilaa ja lopulta tärkein syöttö osui lapaan. Hienoa tuo Petryn luistelu. Lisäksi hän osaa laukoa ja syöttää. Habsien ykköspuolustaja?
 

lasaleiko

Jäsen
Petry on ollut ykköspakki 16-17 kauden loppupuoliskolta asti. Ehdottomasti yksi Bergevinin kovimpia hankintoja ellei jopa kovin.
Muistelen että Petryn signaus sai aikaan (ei täällä) enemmän naureskelua ja vähättelyä kuin esimerkiksi surullisen kuuluisa Alzner. On kyllä ollut aliarvostettu mies Habsin puolustuksessa. Toisaalta Alznerista odotin ainakin itse huomattavasti enemmän, kuten varmaan moni muukin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Petryssä taisi suurinta osaa hämätä Oilersissa hankittu, kieltämättä karmiva, miinussaldo. Nyt, kun pelaa tuon ajan Oilersia paremmassa joukkueessa, niin mies on oikeasti osoittanut olevansa loistava puolustaja.

Tokkopa siitäkään on haittaa, että saa vetää koko ajan puolustuksessa suurimman staran varjossa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Sanoisin, että Petry on myös kehittynyt pelaajana. Varsinkin puolustussuuntaan. Tietenkin tuo helpottaa, että Weber vie suurimman huomion. Onhan Peyry muutenkin aliarvostettu pelaaja.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Tilanne lokakuun välitilinpäätöksessä on varsin positiivinen! Rekordia 7-4-2 on pidettävä aikamoisena onnistumisena huomioiden, että ohjelma oli varsin haastava. Pari voittoa Torontosta ja St.Louisista olivat ehdottoman positiivisia yllätyksiä. Konttaukset tapahtuivat sitten perinteitä kunnioittaen heikompia joukkueita vastaan, à la Detroit & Minnesota. Plusmerkkinen suoritus joukkueelta kuitenkin!

Pelaajistosta onnistujia ei ole vaikea hakea. Drouin, Gallagher, Domi, Armia, Petry, Danault, Suzuki, Thompson, Cousins ja tietysti Price etunenässä. Miinukset on yhtä helppo jakaa kvartetille Byron, Lehkonen, Kotkaniemi ja Kulak, joista jälkimmäisen piti lunastaa paikka top-4:ssä, mutta on ollut kaukana siitä ja välillä aiheesta istunnolla. Kotkaniemellä lienee legendaarinen sophomore jinx. Vaikka peliaika on ollut minuuteissa kortilla, YV-aikaa on siunaantunut kohtuullisesti, mutta tulosta ei nimeksikään. 20 maalin Byronista ei ole näkynyt jälkeäkään ja Lehkosesta ei näytä tulevan jerelehtinen-betaa.

Yleisesti maalinteko on ollut jalkanopean Habsin vahvuus, tällä hetkellä liigan sija 4. Päästetyissä maaleissa liigan keskikastia, joka ei yllätä, kun katsoo pelitapaa ja puolustusta. Pahasti edelliskaudella sakannut YV tuntuu nyt toimivan, kun se ei enää perustu pelkälle Weberin lämärille. Sen sijaan alivoima on aivan hirveää oksennusta ja prosentti pitäisi saada ehdottomasti nostettua reilusti 80% paremmalle puolelle.

Alkanut kuukausi näyttää useine kotimatseineen jonkin verran lokakuuta helpommalta, Bruins x 2 ja Capitals alustavasti pahimmat matsit. Kunhan joukkue ei syyllisty lepsuiluslumppiin, marraskuussa olisi mahdollista kerätä mukava pistepotti ja kiskaista kiva kaula muihin playoff-paikasta kisaaviin joukkueisiin.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Olihan vaihteeksi puuduttavaa kulmasahaamista siihen asti kunnes Habsien oli taas pakko lisätä tempoa ja napsu riskiä. Hemmetin viihdyttävää menoa kun laittavat takaa-ajo tilanteessa tuon modin päälle.

Saisivat keksiä pikkuhiljaa lääkkeen tuohon miten pääsisivät puolustusalueen kulmista kontrolloidusti pois. Tuntuu että vastustajat onnistuvat tuossa huomattavasti helpommin. Se pieni siirto tukimiehelle keskustaan...
 

ZZZamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
”HYVÄ.” (Pääomistaja Kurri)
Edellisessä pelissä tuli silkalla tahdonvoimalla tehtyjä ronkkimis- ja sohimismaaleja, eikä tässäkään matsi ratkennut taitoon vaan tahtoon. Kolmannen erän statsit tosiaan hyvä esimerkki siitä, että taistelumoraalia jengillä on.

Drouinia oltiin uittamassa edestakaisin kölin alta koko viime kausi, mutta nyt näyttää herra faneillekin kelpaavan. Jos vielä Max Domin saisi samaan iskuun kuin viime kauden alussa, hyvä olisi, mutta edelleen sitä oikeaa ykkössentteriä kaipaisi, sanovat maalimäärät ja tilastot mitä tahansa. Armia jatkaa vahvalla itseluottamuksella. Kunpa sitä löytyisi Kotkaniemellekin. Yv:t ja av:t kuntoon ja eteenpäin.
 

La vague

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Le Club de hockey Canadien, DIF
Tykkään kyl tolkuttomasti tän joukkueen asenteesta ja tahtotilasta! Tosin tykkäsin siitä jo viime kaudella.. Huikea mentaliteetti ja usko omaan tekemiseen vaikkei aina järjellä katsoen olis syytäkään.

Arizona-peli ihan hirvittävän puuduttavaa ja väsyttävää kiekkoa, maalit "sorkimpa väkisin sisään" -tyylisiä, mut sellaista tarvitaan. Varsinkin näillä perinteisesti vaikeilta lännen kiertueilta. Vegasissa taas alku huikeen viihdyttävää ja nopeeta kiekkoa, sit Habs katosi jonnekin kunnes kolmannessa erässä palasi kentälle.

Olis kyllä makeeta saada lännen vierailulle puhdas päätös Dallasista! Vähän kyllä veikkaan, et nyt koittaa se tilastotappio tälle kiertueelle.
 
"Nos bras meurtris vous tendent le flambeau, à vous toujours de le porter bien haut."

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Tahtotila ja asenne ei ollut aivan sitä tuttua Dallasia vastaan. Taisi olla masu jo täynnä vieraskiertueelta. Hieman tuota osasi odottaa, jopa Habseilta.

Njoo, Poehling sisään. Jotain positiivistakin siis.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Habsit ilmoitti, että Kotka on laitettu loukkaantuneiden listalle ja Poehling on nostettu ylös.
Ihan ei mene nyt nappiin Kotkan toinen kausi. Loukkaantumisesta toivuttuaan varmaan laitetaan AHL:ään. Toivottavasti pitävät siellä sitten vaikka loppukauden, eikä mitään pikareissua, jos kerta laittavat.

Jokunen vuosi pojalla varmaan kestää päästä tuosta hassusta fysiikastansa yli. Pelinluku on kyllä sen verran hyvää, että hienon änäriuran tulee varmasti luomaan.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Ihan ei mene nyt nappiin Kotkan toinen kausi. Loukkaantumisesta toivuttuaan varmaan laitetaan AHL:ään. Toivottavasti pitävät siellä sitten vaikka loppukauden, eikä mitään pikareissua, jos kerta laittavat.

Jokunen vuosi pojalla varmaan kestää päästä tuosta hassusta fysiikastansa yli. Pelinluku on kyllä sen verran hyvää, että hienon änäriuran tulee varmasti luomaan.
Harmi, että Bergevinillä ei ollu kuulia antaa Kotkan kasvaa ennen kuin vedettiin mukaan isoon showhun vaan tässä taas saatettiin turhalla hätäilyllä ryssiä yksi lupaus. Ei sillä, että odottaisin Kotkasta ykkösen sentteriä, mutta varmaan ok 2.-3. ketjun tekijä olisi saatu, jos olisi edetty eri tavalla. Nyt näyttää siltä, että tarvitaan pieni ihme, että hän yltää edes tuohon 2. keskelle.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Harmi, että Bergevinillä ei ollu kuulia antaa Kotkan kasvaa ennen kuin vedettiin mukaan isoon showhun vaan tässä taas saatettiin turhalla hätäilyllä ryssiä yksi lupaus. Ei sillä, että odottaisin Kotkasta ykkösen sentteriä, mutta varmaan ok 2.-3. ketjun tekijä olisi saatu, jos olisi edetty eri tavalla. Nyt näyttää siltä, että tarvitaan pieni ihme, että hän yltää edes tuohon 2. keskelle.
Mutta kun puhutaan tuon ikäisestä pelaahasta joka nyt saanut jo täyden kauden alleen ja roppakaupalla kokemusta ja näkemystä NHL:n vaaatimuksista, niin mitä nyt on Kotkanimenen osalta jo menetetty tulevaisuuden suhteen siihen verrattuna että viimeinen n. vuosi olisikin asiat tehty hänen kanssaan erilailla?

Mikä tekee siis Kotkaniemestä ns. menetetyn lupauksen ja miksi juuri tämä nykyasetelma Canadiensin rosterin palasena tarkoittaa, että toivottua ja odotettua kasvamista ja kehitystä ei nyt enää tulla näkemään? Puhutaan 19-vuotiaasta kaverista niin ihmettelen tuota.
 
Lennart Petrell - Aito IFK-ikoni.

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Mutta kun puhutaan tuon ikäisestä pelaahasta joka nyt saanut jo täyden kauden alleen ja roppakaupalla kokemusta ja näkemystä NHL:n vaaatimuksista, niin mitä nyt on Kotkanimenen osalta jo menetetty tulevaisuuden suhteen siihen verrattuna että viimeinen n. vuosi olisikin asiat tehty hänen kanssaan erilailla?

Mikä tekee siis Kotkaniemestä ns. menetetyn lupauksen ja miksi juuri tämä nykyasetelma Canadiensin rosterin palasena tarkoittaa, että toivottua ja odotettua kasvamista ja kehitystä ei nyt enää tulla näkemään? Puhutaan 19-vuotiaasta kaverista niin ihmettelen tuota.
Vuosi takana ja en nyt sanoisi Kotkan kehittyneen edellisestä vuodesta. Pre-season ja kauden alku on ollut todella mitäänsanomatonta tekemistä ja se näkyy suoraan peliminuuteissa. Tämä sama kehityskaari on nähty jo toisen sentterilupauksen kohdalla. Alku oli käytännössä melkein identtinen ja kaikki tietää miten siinä kävi.

Edit: Toisekseen, Julien ei todellakaan ole se valmentaja kenen soisin Kotkaa opettavan. Hän on mieleltään ja metodeiltaan Therrien 2.0.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Olisiko Kotka sitten kehittynyt ihan eri tavalla, jos olisi vetänyt laiturina Ässissä, joka oli koko kauden aivan sekaisin?

Vielä on ihan liian aikaista arvioida mitä Kotkasta tulee. On ihan luonnollista, että toinen kausi on vaikea. Sitä on sattunut ennenkin ja sattuu tulevaisuudessakin. Kautta on vielä pari peliä jäljellä, joten en ihan vielä vetäisi tätä kautta vessasta alas.

Treeneissä Kotka on jo pystynyt luistelemaan, joten mistään pitkästä poissaolosta tuskin on kysymys. Tietenkin nivusvammat voivat olla ilkeitä. Pari peliä AHL:ssa voisi tehdä hyvää, varsinkin jos Poehling vetää hyvin. Poppareilla istuminen pitkään, ei varmasti kehitä ketään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy