Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 108 388
  • 24 186

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Eihän sen tarvitse mitään lisäarvoa tuoda. Ihmiset vain käyttäytyvät monikulttuurisesti koska ennen on maailmassa eletty toisistaan eristyneissä yhteisöissä. Pikkuhiljaa, vai pitäisikö sanoa hyvää vauhtia, ollaan kuitenkin menossa kohti tilannetta jossa koko maailmassa vallitsee vain yksi kulttuuri. Kielet vielä varmaan vähän pidempään säilyvät, mutta koneellinen simultaanitulkkaus mahdollistaa hyvin pian eri kielilläkin kommunikoinnin kaikille.

Maailma pienenee koko ajan, kiitos kehittyvien liikkumis- ja viestintämuotojen. Kulttuurien välinen vuorovaikutus nopeutuu ja syvenee, ja vuorovaikutuksen ansiosta ne muokkaavat toinen toistaan enemmän kuin aiemmin. Silti en usko, että koskaan tulee tilannetta, jossa kaikkialla on sama kulttuuri. Eihän Suomessakaan ole vain yhtä suomalaista kulttuuria, vaan esimerkiksi lappilainen ja helsinkiläinen kulttuuri eroaa aika voimakkaasti toisistaan. Tällä tavoin toteamalla voi tosin joutua pitkään väittelyyn siitä, mitä hittoa kulttuuri loppujen lopuksi tarkoittaa, joten totean tässä jo heti saman tien, että siihen en lähde.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pikkuhiljaa, vai pitäisikö sanoa hyvää vauhtia, ollaan kuitenkin menossa kohti tilannetta jossa koko maailmassa vallitsee vain yksi kulttuuri. Kielet vielä varmaan vähän pidempään säilyvät, mutta koneellinen simultaanitulkkaus mahdollistaa hyvin pian eri kielilläkin kommunikoinnin kaikille.

Mielenkiintoista nähdä, millainen se olisi. Meiltä voisi tuohon kulttuuriin koittaa sulattaa sukat sandaaleissa, Etelä-Euroopasta voisi ammentaa sen kauhean koheltamisen. Arabimaista mukaan tulisi varmaan vaimonhakkaaminen, ja Aasiasta se mieletön kohteliaisuus.
 
Liekö edes Aatu uskonut moiseen yhden kulttuurin utopiaan.. mutta saahan niitä hulluja unelmia ihmisillä olla.
Eihän kyse ole niinkään uskomisesta, vaan vallitsevan todellisuuden ja kehityssuuntien havaitsemisesta aikaperspektiivissä. Tavallaan Hitlerit ja Stalinit tosiaan olivat samoilla jäljillä, kun ymmärsivät että sanomalehdet, lennättimet, ja puhelimet voivat saada aikaan sen että maantieteelliset rajat katoavat ja ihmiset alkavat käyttäytyä samalla tavalla.
Kaikista yhteiskunnista ja kulttuureista tulee siis länsimaisia liberaaleja demokratioita koska länsimainen yhteiskunta on painovoimaan verrattava luonnonlaki?
Nyt rakentelet ajatuksikseni olkiukkoja omien virheellisten oletustesi pohjalta.

En minä kuitenkaan näiden mainittujen diktaattoreiden tavoin ennusta tai toivo, että kaikki alkaisivat käyttäytyä juuri minun kulttuurini ja tapojeni mukaisesti. Tähän mennessä tuhansien ja tuhansien eri kulttuurien ja kielten sekamelskasta ollaan kuitenkin siirrytty noin kolmeen valtauskontoon, noin neljään valtakieleen, noin yhteen-kahteen tapaan pukeutua ja yhteen talousjärjestelmään. Nähtäväksi jää kuinka tästä edetään.

Jos veikata pitäisi niin veikkaisin että tulevina vuosisatoina kamelinpaskakulttuurit ja länsimainen liberaali demokratia jäävät näistä kolmesta tappiolle ja aasialaisten arvostamat asiat tulevat korostumaan ihan materiaalisten realiteettien ja todennäköisesti sotien seurauksena.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Mielestäni on kiistämätön tosiasia, että mitkä tahansa kotimaansa ulkopuolelle pysyvästi muuttaneet ihmiset pyrkivät pitämään kiinni perinteistään, tavoistaan, tottumuksistaan, uskonnoistaan ja uskomuksistaan jne. Tätä jopa tuetaan ainakin täällä "lännessä", tuolla idempänä ja etelämpänä valtakulttuurit ovat vähemmän hyväksyviä muualta tulleita kulttuureja kohtaan. Sulautumista tietenkin tapahtuu, mutta useita sukupåolvia siihen menee.
Onko sitten kolmannen tai jopa neljännen polven afrikkalainen tai arabimaasta lähtöisin oleva maahanmuuttaja esimerkiksi naapurimaassamme Ruotsissa "kantaruotsalainen", jos hän on elänyt koko elämänsä samassa lähiössä, tiiviissä yhteisössä etnisesti samantaustaisten kanssa.
1960-luvulla Ruotsiin muuttaneiden suomalaisten jälkeläiset alkavat kolmannesta sukupolvesta alkaen olla olla jo melkein täysin ruotsalaisia.
 
Palaten vielä eiliseen surkuhupaisaan (muoks: anteeksi, rasistiseen) mielenosoitukseen Tallinnanaukiolla, Saku Timonen kirjoittaa tällä kertaa nasevasti epäterveestä nationalismista.
Tämmöinen touhu on tavattoman noloa. Aikuiset miehet tuntuvat ihan oikeasti näkevän itsensä isänmaallisina sotasankareina, jotka taistelevat ylivoimaista vihollista vastaan.

Lisäksi tämä vihaa lietsova aktivismi on vähän huolestuttavaa. Suomi Ensin-liike on suora kopio Britain First-liikkeestä, jonka innoittama mies murhasi naispoliitikon. Meidän omat rasistimme eivät koskaan ole keksineet mitään omaperäistä, vaan kaikki on jo vuosien ajan ollut tuontitavaraa. Tuontitavaraa olivat Jussi Halla-ahon islamofobiaa lietsovat ja Eurabialla pelottelevat suorat käännöstekstit, tuontitavaraa oli jo hiipumassa oleva FDL.

Kovasti isämaallisia nämä omasta mielestään ovat, mutta tosiasiassa he toteuttavat erittäin kansainvälistä ilmiötä nimeltä rasismi. He ovat varsinaisia globalisteja suuremmassa määrin kuin kukaan muu. Ajatukset ovat yhteisiä yli rajojen, vain isänmaa vaihtelee. Nationalismin tunkkaisin mahdollinen henki löyhkää yli rajojen. Kun se saavuttaa riittävän suuret mittasuhteet, niin historian opetusten mukaan tarvitaan niitä oikeita sotasankareita puolustamaan kukin omaa maataan.

Katsoin kymmenisen minuttia tätä hurmahenkien huutoa ja se riitti minulle. Muutaman ensimmäisen minuutin aikana käy selvästi ilmi, että nämä ovat pukeneet rasismin isänmaallisuuden univormuun. Puheissa toistuvat kaikki tutut kliseet rajojen sulkemisesta, kaapuniekoista sekä Suomen itsenäisyydestä, jonka turvapaikanhakijat vaarantavat.

Kymmenen minuuttia riitti minulle. Näillä tyypeillä ei ole mitään tekemistä vapaan ja itsenäisen isänmaan kanssa, vaan he ratsastavat Suomen leijonalla kohti omia, tunkkaisia päämääriään. He aikovat perustaa puolueen, jonka ohjelmaan mitä ilmeisimmin tulee sisältymään rasismi ja kaikkien vähemmistöjen vaino. Sitä he eivät tietenkään puolueen perustamisasiakrjoissa sano, koska puolueen perustaminen tyssäisi siihen.
 
Viimeksi muokattu:

Animal

Jäsen
Todella nasevaa.. varmasti uppoaa samanmielisille kuin veitsi voihin onhan "meidän" Jo:kin saatu höpinään mukaan.

Puhdasta vittuilua ja provosointia mennä tuonne Ramadanin päätöspäivänä paasaamaan ja jos yritetään puolustaa jotain läntistä sivistystä niin tällä tavoin ei tule toimia. En tiedä, mutta epäilen kyllä, kenen asiaa tämänkaltaisella provosoinnilla ajavat. Jos jotain positiivista niin aika hyvin on väki alkanut vähenemään noissa Rajat Kiinni, Suomi Ensin ja Soldiers of Odin -foliohattutouhuissa kun odottamansa "mutavyöry" ja massiiviset raiskausaallot eivät alkaneetkaan.

Lopuksi vielä todettakoon, että itse kuulun siihen kansanosaan joka ei näe lähi-itäläisellä tai Afrikan sarven islamilla burkhineen, homofobioineen ja pakkoavioliittoineen sijaa Suomessa.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Puhdasta vittuilua ja provosointia mennä tuonne Ramadanin päätöspäivänä paasaamaan ja jos yritetään puolustaa jotain läntistä sivistystä niin tällä tavoin ei tule toimia. En tiedä, mutta epäilen kyllä, kenen asiaa tämänkaltaisella provosoinnilla ajavat. Jos jotain positiivista niin aika hyvin on väki alkanut vähenemään noissa Rajat Kiinni, Suomi Ensin ja Soldiers of Odin -foliohattutouhuissa kun odottamansa "mutavyöry" ja massiiviset raiskausaallot eivät alkaneetkaan.

Lopuksi vielä todettakoon, että itse kuulun siihen kansanosaan joka ei näe lähi-itäläisellä tai Afrikan sarven islamilla burkhineen, homofobioineen ja pakkoavioliittoineen sijaa Suomessa.

Ihan samaa mieltä tuosta "mielenosoituksesta" provoilua. Toisaalta alusta asti ollut sitä mieltä että nämä rajat kiinni, suomi ensin ym on harmittomia hörhöjä. Näille vastapainoksi jostain perämmarin koloista ryömi esiin Timosen kaltaisia agitaattoreita. Nykyään nämä ruokkivat toisiaan vallan hyvin.. Näitä multikulti hörhöjä en vaan pidä niin harmittomina sillä yllättävän paljon ne saavat tilaa ja ääntä kuuluuviin.

Timosen teksti taas kerran pelkkää provoisointia ja sentterin kaltaisten hurmoshekisten aamenien kalastelua..
 
Nykyään nämä ruokkivat toisiaan vallan hyvin.. Näitä multikulti hörhöjä en vaan pidä niin harmittomina sillä yllättävän paljon ne saavat tilaa ja ääntä kuuluuviin.
Näköjään.
Alexander Betts: Why Brexit happened -- and what to do next | TED Talk | TED.com
We are embarrassingly unaware of how divided our societies are, and Brexit grew out of a deep, unexamined divide between those that fear globalization and those that embrace it, says social scientist Alexander Betts. How do we now address that fear as well as growing disillusionment with the political establishment, while refusing to give in to xenophobia and nationalism? Join Betts as he discusses four post-Brexit steps toward a more inclusive world.

En kyllä odottanutkaan että vastaisit.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Lopuksi vielä todettakoon, että itse kuulun siihen kansanosaan joka ei näe lähi-itäläisellä tai Afrikan sarven islamilla burkhineen, homofobioineen ja pakkoavioliittoineen sijaa Suomessa.

Nojoo, jokainen pukeutukoon miten haluaa, ja harrastakoon uskontoaan miten parhaaksi näkevät (tietenkin Suomen Lakien puitteissa)... mutta mitä tulee homofobiaan, niin sananvapaus on hankala asia. Jokaisella on oikeus ilmaista typeryyttään lakien puitteissa tässäkin asiassa: Päivi Räsänen Avioliitto-kirjassaan: "On julmaa jos homoutta ei sanota synniksi" – tutkija hämillään näkemyksistä - Kotimaa - Uutiset - MTV.fi
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Lopuksi vielä todettakoon, että itse kuulun siihen kansanosaan joka ei näe lähi-itäläisellä tai Afrikan sarven islamilla burkhineen, homofobioineen ja pakkoavioliittoineen sijaa Suomessa.

Väittäisin, että aika vähissä ovat ne suomalaiset, jotka ovat kanssasi eri mieltä tästä. Burkhat, homofobia ja pakkoavioliitot ovat asioita, jotka eivät suomalaiseen yhteiskuntaan kuulu. Suomessa on uskonnonvapaus, mutta uskontojen harjoittamisen tulee noudattaa Suomen lakeja ja asetuksia sekä hyväksyä länsimaisen hyvinvointiyhteiskunnan periaatteet.
 

Animal

Jäsen

Tämä kirjahan on ilmeisesti jonkinlainen teos Räsäsen ja hänen miehensä uskonnollisista näkemyksistä tai jotain. En tiedä olisiko Päivin ehkä kannattanut olla hiljaa, sillä rouvan pelisilmä on sitä luokkaa, että joka kertaa kun avaa suunsa tulee hän pelanneeksi vastustajiensa pussiin. Oli asia oikeastaan mikä hyvänsä. Tosin homouden synniksi kutsuminen on vielä aika mietoa jos verrataan yhteen rauhanuskontoon jossa homoudesta tulee rankaista kuolemalla.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Tosin homouden synniksi kutsuminen on vielä aika mietoa jos verrataan yhteen rauhanuskontoon jossa homoudesta tulee rankaista kuolemalla.

No mietoa ja mietoa. Vaarallista puhetta sekin mielestäni, kun tuokin on arkikuloitu ja puhujana toimii hallituksessa toiminut politiikko... unohtamatta viittaus psykoseksuaalisen kehityksen häiriöksi: - Homoseksuaalisuuden harjoittaminen myös pysyvässä parisuhteessa on vahingollista oman itsensä, kumppanin ja ehkä myös muiden läheisten ihmisten kannalta, Räsänen muun muassa kirjoittaa. Päivi Räsäsen vaiettu yhteys ääriliikkeeseen - "homous on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö" - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mutta tosiaan tulen palavasti olemaan eri mieltä Räsästen ja muiden homofoobikkojen mielipiteistä, mutta samalla tulen viimeisin hengenvetoon asti puolustamaan heidän oikeutta ilmaisemaan itseään.
 

Animal

Jäsen
Mutta tosiaan tulen palavasti olemaan eri mieltä Räsästen ja muiden homofoobikkojen mielipiteistä, mutta samalla tulen viimeisin hengenvetoon asti puolustamaan heidän oikeutta ilmaisemaan itseään.

Kannattaa huomioida siinä tämä myös ketä äänestää. Perussuomalaisissa on varmaan KD:n ohella julkisia "homofoobikkoja", mutta nykyisten oppositiopuolueiden suvaitsevaisuushapatukseen ei myöskään kannata mennä, sillä siellä löytyy tämän valtakunnan kovimman ja raaimman homofobian mahdollistavan politiikan kiihkeimmät kannattajat.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Toisaalta alusta asti ollut sitä mieltä että nämä rajat kiinni, suomi ensin ym on harmittomia hörhöjä

Mielestäni tuon Coxin murhan pohjaltakin voidaan jo vahvasti epäillä, että Britain First- / Suomi ensin -hörhöt ovat kaikkea muuta kuin harmittomia. Siellä vaikutetaan herkkiin mieliin (lue: reppanoihin) ja aiheutetaan epäsuorasti pahimmillaan äärimmäisiä tekoja.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Mielestäni tuon Coxin murhan pohjaltakin voidaan jo vahvasti epäillä, että Britain First- / Suomi ensin -hörhöt ovat kaikkea muuta kuin harmittomia. Siellä vaikutetaan herkkiin mieliin (lue: reppanoihin) ja aiheutetaan epäsuorasti pahimmillaan äärimmäisiä tekoja.

Suomi ensin hörhöt ei kai ole vastuussa millään tapaa Coxin murhasta. Sitten jos jonkun yllyttävät äärimmäisiin tekoihin niin palataan asiaan. Sen mitä kävin horinoito kuuntelemassa niin sitä perus settiä toistelevat päivästä toiseen. Nyt menivät tilaisuuteen provomielellä ja vaikka siellä vähän joku ottikin lämpöä niin eivät saaneet kaipaamaansa ylilyöntiä ja hyvä niin.

Sama työkalupakki on molemmilla ääripäillä käytössä. Siinä missä rajakit agitoi omiaan hurmokseen niin Timonen ja rasmuslahko omiaan. Aika näyttää mihin päädytään.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Suomi ensin hörhöt ei kai ole vastuussa millään tapaa Coxin murhasta. Sitten jos jonkun yllyttävät äärimmäisiin tekoihin niin palataan asiaan.

En kai väittänytkään, että olisivat vastuussa. Rinnastin kuitenkin nyt jostain syystä julkeasti nämä järjestöt toisiinsa. Odotellaan tosiaan, josko Suomessakin puukotetaan jotain vihervassaripoliitikkoa ja huudetaan "Suomi ensin".

Eikä kukaan varmaankaan yllyttämällä yllytä, mutta vihan lietsonta voi riittää herkemmille.

Sama työkalupakki on molemmilla ääripäillä käytössä.

Miksi muuten vedät aina tämän toisen ääripään myös mukaan? Ovatko hekin mielestäsi siis harmittomia hörhöjä, kuten nämä oikeistolaiset?
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Jyväskylän kirjastopuukotus taisi olla jo aika lähellä tätä. Onneksi kukaan ei kuollut, mutta sellainenkin mahdollisuus on olemassa, kun teräasein hyökätään ihmisten kimppuun. Nii että, joko palataan asiaan vai odotellaanko vielä?
Odotellaan vaan, nuo äärioikeiston ja anarkomarkojen keskinäiset kiinnosta ketään.
 

Tuamas

Jäsen
Ei se nyt kauhean kaukaa haettua ole, että joku vajakki vielä sekoittaa larppauksen ja tosielämän, kun katsoo noita somepuolen juttuja "suorasta toiminnasta", "saunan taa viennistä", "sodasta monikulttuuria vastaan" jne.

Lisäksi tämä pää-odin suunnitteli "Suomen itsenäisyyden julistus" -tapahtumaa tammikuun ensimmäiselle 2017 tällaisella kuvauksella:

"Ainoa vaihtoehto. Mikäli hallitus ei tuohon päivään mennessä ole alkanut ajamaan oman kansan etuja niin aloitetaan vallankumous ja maanpetturit laitetaan vastuuseen. Nyt näytetään et tätä kansaa ei hallitus pyörittele miten haluaa enään. Millään äänestyksillä ei ole mitään vaikutusta. Jakakaa tapahtumaa katsotaan osaako tämä kansa muutakuin puhua lämpimikseen? Nyt tarvitaan tekoja. Nimi täytyi vaihtaa ettei tule turhaan maanpetos syytteitä. Jokainen osallistuva kansalainen voi näin aluksi hommata anonymous naamarin itselleen valmiiksi. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille jotka ovat hallituksen tapaan hoitaa asioita pettyneet ja vaativat sen lakkauttamista."
 
Lisäksi tämä pää-odin suunnitteli "Suomen itsenäisyyden julistus" -tapahtumaa tammikuun ensimmäiselle 2017 tällaisella kuvauksella:

"Ainoa vaihtoehto. Mikäli hallitus ei tuohon päivään mennessä ole alkanut ajamaan oman kansan etuja niin aloitetaan vallankumous ja maanpetturit laitetaan vastuuseen. Nyt näytetään et tätä kansaa ei hallitus pyörittele miten haluaa enään. Millään äänestyksillä ei ole mitään vaikutusta. Jakakaa tapahtumaa katsotaan osaako tämä kansa muutakuin puhua lämpimikseen? Nyt tarvitaan tekoja. Nimi täytyi vaihtaa ettei tule turhaan maanpetos syytteitä. Jokainen osallistuva kansalainen voi näin aluksi hommata anonymous naamarin itselleen valmiiksi. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille jotka ovat hallituksen tapaan hoitaa asioita pettyneet ja vaativat sen lakkauttamista."
Hyvällä mielin voi ajella rekkaa Helsingistä Pohjoseen kun tietää että on vallankumous tulossa! #kansansyvätrivit
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei se nyt kauhean kaukaa haettua ole, että joku vajakki vielä sekoittaa larppauksen ja tosielämän, kun katsoo noita somepuolen juttuja "suorasta toiminnasta", "saunan taa viennistä", "sodasta monikulttuuria vastaan" jne.

Lisäksi tämä pää-odin suunnitteli "Suomen itsenäisyyden julistus" -tapahtumaa tammikuun ensimmäiselle 2017 tällaisella kuvauksella:

"Ainoa vaihtoehto. Mikäli hallitus ei tuohon päivään mennessä ole alkanut ajamaan oman kansan etuja niin aloitetaan vallankumous ja maanpetturit laitetaan vastuuseen. Nyt näytetään et tätä kansaa ei hallitus pyörittele miten haluaa enään. Millään äänestyksillä ei ole mitään vaikutusta. Jakakaa tapahtumaa katsotaan osaako tämä kansa muutakuin puhua lämpimikseen? Nyt tarvitaan tekoja. Nimi täytyi vaihtaa ettei tule turhaan maanpetos syytteitä. Jokainen osallistuva kansalainen voi näin aluksi hommata anonymous naamarin itselleen valmiiksi. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille jotka ovat hallituksen tapaan hoitaa asioita pettyneet ja vaativat sen lakkauttamista."
Mites tuo muuten eroaa itsenäisyyspäivän hulinoista? Jengi pistää paikkoja paskaksi naamarit päässä. Tässä on "Vapaus pelissä"-lahkon julistus:

”Me olemme kirjava joukko vihaisia lintuja, joiden vapautta pakkotyö, rotuerottelu, sukupuolisyrjintä, köyhyys ja lisääntyvä kontrolli uhkaavat. Me emme katso vierestä, kun äärioikeisto aikoo marssia kaduillamme! Nyt on Vapaus pelissä!”

Aivan yhtä sekaisin molemmat leirit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös