Enemmän olisin huolissani nykyisestä venäjän kielisestä nuorisosta, joihin on tarttunut vanhemmiltaan venäläinen nationalismi ja Putinin kritiikitön ihailu.
Tähän paras lääke olisi todennäköisesti se, ettei tuijotettaisi niin paljon ihmisen juuria, vaan hyväksytään heidät tasa-arvoiseksi osaksi tätä kansaa. Kun ihminen tuntee itsensä ulkopuoliseksi omassa yhteisössään, hän alkaa usein hakea voimaa ja turvaa juuristaan. Veikkaan tosin, että parhaillaan globalismi on nuorison (myös venäjänkielisen) keskuudessa nationalismia suositumpaa. Mutta ilmiöt usein kulkevat sykleissä (vastavoiman laki) ja ennen pitkää kun globalismi alkaa kyllästyttää, nationalismi on nostanee päätään, ja tällöin vieraskielinen nuoriso usein hakee turvaa omista juuristaan - mikäli ei tunne yhteenkuuluvuutta suomalaisuuteen. Suomenvenäläisillä on tuossa naapurissa nationalistista pauhua, josta on helppo tarpeen vaatiessa saada ote. Heitä on siitä vaikea syyllistää, sillä me kaikki haluamme tuntea tietyn asteista kansallisylpeyttä.
Itse siis olen kaikkea lokerointia ja intersektionaalisuutta vastaan, koska pitkällä aika välillä ne vain lisäävät muureja ihmisten välille. Vaikka ymmärrän kyllä hyvät aikeet taustalla. Ihminen on heimoeläin, joka pyrkii automaattisesti lokeroimaan itsensä joukkoon, jossa hänen on luontevinta ja turvallisinta olla. Mutta mielestäni yhteiskunnan ei tulisi lokeroida ihmisiä heidän puolestaan, vaan jättää yksilön päätettäväksi sen, miten ja mihin kukin yksilö haluaa profiloitua. Jokainen meistä kuuluu useampaan lokeroon sukupuolen, ideologian, politiikan, yhteiskuntaluokan, syntyperän, uskomusten, siviilisäädyn, harrastusten yms. kautta, ja jokainen meistä painottaa omia lokeroitaan eri tavalla. Ihmiset, jotka painottavat vain yhtä tai kahta lokeroa selkeästi yli muiden, usein näkevät muutkin ihmiset vain näiden samaisten lokeroiden kautta. Yksilökeskeisemmät ihmiset, jotka näkevät itsensä useampien lokeroiden summana, näkevät yleensä myös muut ihmiset useampien lokeroiden summana. Esimerkiksi feministi näkee ihmiset ja epäkohdat usein vain sukupuolen kautta, kun taas markkinoinnin ammattilainen, yrittää nähdä asiat (ja ihmiset) kokonaisuutena tietääkseen mitä lokeroa kannattaa lähestyä.