MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

  • 824 725
  • 2 480

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Räpsiikö nuo Canalin lähetykset kaikilla, vai onko mun piuhassani vain vikaa? Jälkimmäinen on paljon mahdollista, kun rasiaan osui isku ja piuhan pää taittui. Välillä vain äänet kaikuu oudosti ja kohta taas naksahtaa silmänräpäyksen verran mustia juovia. Ei mitenkään jatkuvaa, noin kerran pelissään.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Menee hieman ot:ksi, mutta oliko toissapäivä leijonalegendoissa esiintynyt Pekka Marjamäki, joka nyt taistelee hengestään teholla. Aika epätodellista kun hetki sitten oli tuolla haastattelussa.

Linkki: Tamperelainen kiekkolegenda taistelee hengestään

Näin oli. Kyllä elämä on arvaamaton. Ja hieman iteltäkin ot:ta; olikos se K. Jalonen, joka ei muistanut pelanneensa "Marjaa" vastaan lainkaan. Huono on Jalosen muisti, pelasihan "Kojo" 80-luvun alussa jo ja varmaan väänsi tätä pakkilegenda vastaan useamman kerran.

Jalonen on ollut muuten terävä studiossa, Arakin on ollut ihan kelpo asiantuntija. Kekäläisen kommentit ovat sitä kanukkien hehkuttamista fyysisyydestä ja loppuun saakka pelaamisesta, samaa toistoa, mitä vuosien varrella on totuttu kuulemaan. Kekäläinen arvioi yksittäisiä pelaajia, joukkueiden pelitavoista hänellä ei ole juurikaan hajua. Tami jää/on jätetty hieman takavasemmalle tällä kertaa tekemään lyhyitä ja teräviä vastaiskuja kulmauksestaan.
 

BrDead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Taivainenhan oli parempi, kuin nykyinen Mertaranta, joka yrittää olla koko ajan "ylihauska" vitsimies. Antsalle pitäisi jonkun huomauttaa näistä mukahauskoista välikommenteista, jotka menevät jo aika usein myötähäpeän puolelle.
Saukkonenkin on huono, mutta ei sentään niin paska, kuin etukäteen pelkäsin.
Saadaankohan me tästä Taivaisesta seuraava pitkänlinjan Suomiääni!?

No eipä Taivainenkaan ymmärtänyt tuomarin käsimerkkiä kun näytti Joensuun päähän kohdistunutta taklausta. Eikä sääntöjäkään tuntenut, koska siitä tulee automaattinen kymppi. Tämän olisi voinut sanoa heti kun tuomarin käsi kävi kypärässä. Sen sijaan Taivainen taivasteli minuuttikaupalla, että mitäköhän sieltä tulee.
 

dohf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aika reippaasti sanottu MTV Median Jorma Härköseltä: "- Itse pidän toimintaa varastamisena. Olemme maksaneet lähetysoikeuksista korkean hinnan, eikä kisoja ole tarkoitus ilmaiseksi jaella"

Ilmaiskanava vetää jääkiekon katsojia MTV:ltä | Yle Uutiset | yle.fi
linkki vie Ylen uutiseen kisojen näkymisestä Youtubessa.

Helposti nykyään saa varkaan leiman. IIHF jakelee omaa signaaliaan, ja kaupallinen toimija valittaa kun ihmiset täysin laillisesti käyttävät internetin mahdollisuuksia nähdäkseen muuten näkymättömiä pelejä. Jorma, jos ei viitsi valittaa IIHF:n tai Youtuben isoille herroille, voi itkeä asiasta vaikka äidilleen.
 

Itäpuu

Jäsen
Käsittämättömän huonoa markkinointia syytellä varkaaksi. Jos oma tuote on niin hyvä, että siitä kannattaa maksaa, niin korostakaa niitä hyviä puolia kun on mahdollisuus, apinat. Syyttelyllä varmaan saat lisää maksavia asiakkaita? häh?
edit:sanottakoon vielä, että itse jouduin perheen painostuksesta nettipaketin hommaamaan, eikä se huono ole.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Jorma, jos ei viitsi valittaa IIHF:n tai Youtuben isoille herroille, voi itkeä asiasta vaikka äidilleen.

Varkaitahan nämä geoblokkaajat ovat, vievät rahat minun taskustani. Nyt on ensimmäistä kertaa laaja paketti MM-jääkiekkoa tarjolla, osa ilmaiskanavilla, osa kohtuullista maksua vastaan maksukanavilla.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Kompataan Kaalia.

Maikkari hinnoitellut itsensä ulos tuosta 35€ kaikki pelit ja Suomenkin pelit 25€ ja yksittäinen ottelu 7€. Kal€sta on. Itsellä on Elisa Viihde ja siinä MM paketti 15e koko roska HD laadulla ja kaikkea muuta sälää kaupanpäälle.

En yhtään ihmettele että ihmiset katsovat noilla hinnoilla ilmaiseksi tuubista. Formula-kausi oli 45€ kokonaisuudessaan, joka on kohtuullinen. 15€ "toimivasta" katsomosta olisi kohtuullinen hnta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kompataan Kaalia.

Maikkari hinnoitellut itsensä ulos tuosta 35€ kaikki pelit ja Suomenkin pelit 25€ ja yksittäinen ottelu 7€. Kal€sta on. Itsellä on Elisa Viihde ja siinä MM paketti 15e koko roska HD laadulla ja kaikkea muuta sälää kaupanpäälle...

Eli 15€:lla saa koko MM-paketin HD laadulla?? Ja tämä on liian kallis??
 

dohf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Varkaitahan nämä geoblokkaajat ovat, vievät rahat minun taskustani. Nyt on ensimmäistä kertaa laaja paketti MM-jääkiekkoa tarjolla, osa ilmaiskanavilla, osa kohtuullista maksua vastaan maksukanavilla.
En ole mitenkään piratismin puolelle, saatika kritisoi MTV Median hintoja, minun mielestäni Canal+ -paketin hinta tällä hetkellä ~14€/kk on hyvin kohtuullinen, jopa halpa. Eikä Katsomon kisapaketin hintakaan ole paha.

Mutta johtavassa asemassa olevan henkilön ei pidä ikinä kritisoida potentiaalisia asiakkaitaan varkaiksi. Ei vaikka se miten tuntuisi epäreilulta. Jorman pitäisi osoittaa kritiikkinsä aivan toiseen suuntaan.

Oikeasti, jos joku viitsii katsoa Youtubesta asiantuntemattoman britin selostamaa Slobodistan-Borat ottelua, Kalen sanoin "ei se varmasti olisi pakettia ostanutkaan".
 
Viimeksi muokattu:

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itseltäni ei löydy yhtään kärsivällisyyttä kuunnella selityksiä miksi on "oikeutettua" kikkailla proxyn avulla YouTubesta kisat näkyville samalla kun muut maksavat palvelusta. Jos joku katsoo näin hyväksi tehdä, niin on sitten ihan hiljaa eikä tule tänne aukomaan päätään.

Mielestäni sana "varas" ei ole tässä yhtään liioiteltu.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Mennään Kaalin bandwagonissa(vaikka itsellänikin Canal+ Total on), aikamoista asiantuntemattomuutta sellaiselta henkilöltä jonka pitäisi olla juuri MTV3:n Internetasiantuntija möläyttää tuollaista, koska suoranaista laittomuttahan kukaan ei ole tehnyt. Yhtä periaatteessa esimerkiksi Veikkausliiga voisi mennä jalkapallostadionien läheisyydessä oleville kerrostalon asukkaille valittamaan "ette sitten katso peliä parvekkeeltanne tai ikkunasta tai varkaus".
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mennään Kaalin bandwagonissa(vaikka itsellänikin Canal+ Total on), aikamoista asiantuntemattomuutta sellaiselta henkilöltä jonka pitäisi olla juuri MTV3:n Internetasiantuntija möläyttää tuollaista, koska suoranaista laittomuttahan kukaan ei ole tehnyt...

Mielestäni on hyvä asia, että sanotaan suoraan. Kummolaa lainaten, nämä geoblokkaajat, eivät olisi ostaneetkaan maksupakettia eli ovat tuskin kovin potentiaalisia asiakkaita.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Mielestäni sana "varas" ei ole tässä yhtään liioiteltu.

No on se. Mäkin maksan tällä hetkellä Canal Totalista, mutta ei se multa ole mitään pois jos joku proxykikkailee matsit itselleen YouTubesta. Turhaa pikkusieluisuutta nurista millään "ne vie mun rahat yhyhyhy" -argumentilla.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mielestäni on hyvä asia, että sanotaan suoraan. Kummolaa lainaten, nämä geoblokkaajat, eivät olisi ostaneetkaan maksupakettia eli ovat tuskin kovin potentiaalisia asiakkaita.
Geoblokkaajilla ilmeisesti tarkoitetaan IIHF:ää joka on geoblokannut tiettyjen kansallisuuksien katsojat. Käsitteet kuntoon.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Henkilökohtaisesti en näe tässä mitään ongelmaa geoblokkauksen kierrossa. Olisin kisapaketin ostanut ja olin klikkailemassa katsomosta kisapassia, mutta tajusin että sen sijaan että Katsomo olisi käyttänyt jotain järkevää tapaa streamauksen tekoon niin piti käyttää M$:n tekniikkaa joka ei oikein hyvin toimi omassa koneessani. Joten kauppaan jäi. Onneksi noi matsit nyt sitten tulee tuubista niin voipi rauhassa kattella ne pelit jotka kiinnostaa.

15e/35e hintainen paketti olisi itsellekin passannut jos olisi mahdollisuus semmoinen itselle tilata, mutta kun palvelua kun ei torppaan ole mahdollista toimittaa, paskempi juttu.

Joku voisi nyt oikeasti maikkarin setille ja täteille kertoa että verkottuneessa yhteiskunnassa maanrajoihin rajoittuneet yksinoikeudet mediamaailmassa ovat likipitäen turhia - niiden valvominen on hyvin hankalaa ja estäminen vielä hankalampaa. Tässäkin on kyse IIHF:n oman streamin jakelusta, ymmärtäisin jos MTV3 skitsoaisi oikeasta aiheesta eli heidän signaalinsa jakelusta internetissä joka oikeasti onkin laitonta.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Jutusta jäi lähinnä käteen sellainen fakta, että MTV Median Internet- ja kuluttajaliiketoiminnan johtaja Jorma Härkönen on täysin pihalla aiheesta jota hänen pitäisi johtaa.

Olisikohan kannattanut sopimuksia tehdessä kysellä mitä muita globaaleja lähetyskanavia IIHF on ajatellut käyttää? Ei tuollaista Youtube-livestreamausta ihan hetken mielijohteesta ole IIHF:kään tilannut.

Jos verkossa pyöritetään ilmaisia virallisia streameja ja katsojarajoittajana pidetään ip-osoitteisiin perustavaa geoblokkausta, niin lapsikin tietää, että nämä saa hyvin minimalistisella duunilila näkyviin missä tahansa maailman kolkassa.

Asiasta puhuminen varkautena on jo pöyristyttävää. Tervetuloa vuoteen 2012 Jorma Härkönen.
 

Mipi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Asiaan liittyen Juha Hiitelän twitteristä:

@jhiitela: IIHF sets 30 min delay for their youtube stream from World Champs because "illegal attempts" to use it from blocked countries.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Samasta oli jo illalla iihf.comissa uutinen, eli näiden kisojen livelähetykset tubessa ovat historiaa eilisestä illasta lähtien. Puolen tunnin viivästyksellä tulevat, koska näitä maakiertoja on käytetty niin paljon.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Odotan innolla koska IIHF:n Youtube sivustolla "Watch LIVE" muuttuu muotoon "Watch". Vaan eipä tuohon oikein mitään muutakaan tapaa taida olla plakkarissa tällä aikataululla.

Jospa MTV saisi nyt ensi vuoden kisoihin fiksumpia vaihtoehtoja maksulliseen nettistreamaukseen.
 

SjV

Jäsen
Jaa, että viive Youtube-liveen. Minkähän pirun takia Maikkari haluaa blokakata osan mahdollisista Katsomo-asiakkaista pois M$ Silverlightin avulla. Linux käyttäjät jäävä ainakin pois, koska Moonlightin viimeisin versio ei toimi Katsomossa. Sama ongelma taitaa koskea myös Mac-käyttäjiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös