MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

  • 823 310
  • 2 480

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
siis hä?
Selostiko Mertaranta maksullisella puolella ja Saukkonen sitten rahvaan matsia?

Jo menee touhuksi. Kyllä maikkari osaa.
Hyi helvetti, että alkaa inhottaa koko lafka ja nää kisat kaikessa alyttömyydessään.

Siis mitä? Toihan on ollut kuvio alusta saakka, ihan kuten jo viime vuonna kerrottiin. Saukkonen selosti vieläpä hyvin, joten mikäs tässä. En mä ainakaan rupee maksaa Mertarannan hölmöilyistä senttiäkään.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ai saatana että nuo Avellanin haastattelut on hirveitä. Ei mitään sisältöä ja turhaa kikattelua. Kukahan idiootti tuon on hoksannut tuonne pestata. Hyvänä kakkosena tulee Kölli, joka ei tuo mitään lisäarvoa lähetykseen höpinöillään ja jonka jokainen esiintyminen aiheuttaa kerrostalon kokoisen myötähäpeän. Miksi tuonne lähetykseen pitää väkisin työntää tuollaista paskaa?

Samaa olen pohtinut. Kölli vielä menee, jos vaikka kehittyisi tuossa vielä turnauksen aikana. En tosin ymmärrä, mitä asiantuntijaksi alun perin Canalille hankittu Kölli tekee nykyään päätoimisena haastattelijana. Minkäänlaista vaatimusta esim. ulosannin suhteen ei ole ollut kun hänet on tuohon paikkaan laitettu. Avellan menee samaan sarjaan kuin nämä Harjakaiset ynnä muut. Ei ole tuonut mitään sisältöä vielä näihin lähetyksiin. Lähinnä vain vaivaannuttaa näiden haastateltavien kiekkolegendojen puolesta. "Sinut tunnetaan herrasmiehenä. Oletko koskaan tehnyt virhettä?" Huoh. Ottaako Avellan tuota duunia lainkaan tosissaan kun kyselee tuollaisia tyhmyyksiä? Laittaisivat jonkun oikean reportterin sinne käytäville haahuilemaan, jos tuollainen osio on pakko ohjelmistossa pitää.

Muutenhan ollaan menty pitkälti Ylen perinteiden mukaisesti. Ara ja Kojo ovat ihan hyviä asiantuntijoita. Varsinkin KJ lausuu välillä sopivan suoraan jos joku asia on pielessä. Shedden toimii yllättävän hyvin, vaikka suhtauduin alun perin hyvin varauksella ulkomaalaisiin asiantuntijoihin. Tahvanaisen ulosanti on erittäin sujuvaa ja pitää tuota osiota pystyssä. Tami vetää omaa showtaan vähän Don Cherrymäisesti.
 

jouman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Töölön Vesa, HJK
Siis mitä? Toihan on ollut kuvio alusta saakka, ihan kuten jo viime vuonna kerrottiin. Saukkonen selosti vieläpä hyvin, joten mikäs tässä. En mä ainakaan rupee maksaa Mertarannan hölmöilyistä senttiäkään.

Jos toi on jossain kerrottu niin on menny ohi täysin.
Ei Saukkonen huono ollut, ei lainkaan. Ihmettelin lähinnä sitä, että 2 eri selostajaa selostaa samaa matsia samalle firmalle samaan aikaan.
Ei kai nyt kukaan oikeasti maksakaan siitä, että saa kuunnelle Mertarannan selostusta.
Vai maksaako...
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Mertsille pisteet täältäkin! Sitä väkinäistä jutun vääntämistä mikä perjantain pelissä ärsytti en ainakaan itse tänää havainnut. Ja mitä pidemmälle peli eteni sitä paremmin mertsi oli elementissään ja mielestäni siinä viimeisen erän loppuhetkillä onnistui täydellisesti tunnelman luonnissa slovakian painaessa päälle.

Mikä tuo "pellit kiinni"-juttu oli? :D Meni itseltä täysin ohi.

Mertaranta totesi jotain, että "ei aleta pistämään peltejä kiinni. Mutta ei pellit kiinni" tai sinnepäin. Toinen oli se tokaisu "jos kentällä olisi kaksi Charaa. Silloin Pihlströmkin pääsisi haarojen välistä."
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Eilen meinasi muuten päästä naurut, kun Tukholmasta näytettiin ensin sitä ylipirteää naistoimittajaa ja sitten haudanvakavan näköinen Marjamäki.
 

scholl

Jäsen
sitten haudanvakavan näköinen Marjamäki.

entäs Juha Pajuoja Ylen studiossa? Hänhän on itsemurhan partaalla. Olisi Yle voinut satsata Urheiluruutuun, jotta olisi tullut kuva, että hekin osaavat ja että ratkaisu oli ehkä väärä. Mutta he hankkivat aivan uskomattoman surkean tyypin sinne.
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ihan hyvää settiä tänään canalilta. Jalonen ja Aravirta antoivat hyviä kommenteja jälleen ja Nikko on erittäin hyvä omassa roolissaan.

Mertaranta keskittyi puolestaan enemmän selostamiseen, eikä väkinäisiin vitseihin ja Sveitsi - Valko-Venäkä pelin selostanut Taivainen (vai mikäs sen nimi oli?) oli totutusti hyvä.

Jos jostais pitäis kritiikkiä antaa, niin toi Kortelaisen rooli on mielestäni hiukan turha, mielummin kuuntelisin studion kommenteja pelistä, mutta näinkin ihan ok.

Shedden puolestaan hyvä, kun Sveitsi pelaa ja muutenkin hän on ollut itselleni positiivinen yllätys.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Shedden puolestaan hyvä, kun Sveitsi pelaa ja muutenkin itseni yllättänyt positiivisesti.

Shedden on minunkin mielestäni täyttänyt "tonttinsa" varsin hyvin. Toki välillä ärsyttää, kun suomalaistoimittaja kääntää jokaisen lauseen, vaikka Shedden aika selkeää englantia vääntääkin. Ja vastaavasti huvittaa, kun Shedden nyökyttää päätään suomennosten aikana.

Eipä löydy muutenkaan valittamista Canalin toiminnasta, Katsomo on pelittänyt hyvin ja lähetykset ovat olleet varsin kattavia. Joskus näinkin päin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Suomen ottelussa Mertarannan hupailu alkoi kieltämättä ottaa päähän. Ihailtavaa edelleen on hänen kykynsä tuottaa selkeää puhetulvaa tilanteessa, jossa normijannu lähinnä vinkuisi kuin astmainen piisami katiskaan uituaan, mutta en silti jaksa enää noita matalalla äänellä venyteltyjä hokemia ja puujalkavitsejä.

Taivainen oli ihan jees, mitä sivusta hetken Sveitsin peliä seurasin. Kortelainen on huvittava toteemi, Avellanin jutuista en viitsi edes aloittaa ja Tami heiluu parittajapuvuissan kuin se kuuluisa entinen neito, mikä sitten lieneekään. Studio sen sijaan on hyvä. Niikko on hyvä isäntä, ja ilmeisesti Ara on ainakin Suomen peleissä mukana oikein hyvin.

Mutta joo, edelleen toivoisin lähetykset full hd:nä.
 

Lohipoika

Jäsen
Toinen oli se tokaisu "jos kentällä olisi kaksi Charaa. Silloin Pihlströmkin pääsisi haarojen välistä."

Mertsi oli tuttuun tyyliin vedossa, mutta tämä heitto oli mahtava. Voi millaisia mielikuvia nuoren pojan mieleen tuli, kun Pillu pääsi haarojen välistä.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä ainakin yksi tyytyväinen, mutta myös väsynyt Canalin katsoja. Tänään tuli aamusta asti makoiltua sohvalla lähetysten parissa ja kaikista kuudesta ottelusta tuli ainakin osa katsottua. Onhan tuo erittäin toimiva paketti, vaikka tietenkin joitakin miinuksia löytyy myös, mutta kokonaisuus selvästi plussan puolella. Erittäin kattavaa tarjotaa, jonka parissa päivä kyllä kului turhankin hyvin. Onneksi huomenna on taas työpäivä, niin ei ihan kaikkea ehdi katsoa.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Kyllä itse kaipaan nahkatapsaa tuonne vaikka Niikko vetääkin hyvin. Tapsa osasi tehdä loistavia kysymyksiä, joskin joutui niihin joskua vastaamaankin itse, kun asiantuntijat oli Ny Rilllataan -tasoa.

Marjamäki on hieno kommentaattori, kertoo selkeästi miksi joku joukkue pelaa kuten pelaa, ja kertoo myös miksi se on oikein/väärin. Ongelman tuosta tekee Porttila, joka ei ilmeisesti ole saanut lainkaan isänsä pussukoista innostuksen geenejä, vaan vaikuttaa jopa apaattiselta eikä saa mitään ekstraa Marjamäestä irti.

Saukkonen kyllä selostaa ok pelitilanteet mutta ei vieläkään ymmärrä jääkiekon sääntöjä. Saavutus se tuokin on.

KJ antaa myös kritiikkiä ja uskaltaa sanoa mitä mieltä on, siitä iso plussa.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hieman häiritsee noiden studio-osuuksien nopea tempo. Koko ajan tuntuu olevan kiire johonkin, TamiDoug-cornerissa pitää käydä parin minuutin välein, väliin pari haastattelua... studion analysointiosuuksissakin on kiire, kun pitää ehtiä kaikki ennalta suunnitellut seurannassa olevat pelaajat sun muut käydä läpi. Vähän enemmän voisi antaa Aralle ja Jaloselle ja muillekin asiantuntijoille aikaa puhua. Nyt on monta kertaa tullut semmoinen olo, että aiheesta olisi ehkä ollut jotain mielenkiintoista sanottavaa, mutta jäi kuulematta koska siirryttiin Hupinurkkaan, jossa Viivi sössöttää.

Onko tuo Viivi muuten Canalin vastine Jussi Saariselle? Aivan uskomattoman surkeita haastatteluja. Lisäksi olin kuulevinani, että Raipen haastattelussa joutui ottamaan uusintaoton? Eikö Avellanin haastatelu meinaa onnistua? *yhyhyhyy*
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kari "Bastian Schweinsteiger" Jalonen on ollut hyvä värväys studioon. Häneltä löytyy hyvin näkemystä ja kommentit on suoria ja niissä on sisältöä.
 
Viimeksi muokattu:

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Minua häiritsee, ettei Saukkonen tunnista pelaajia, vaan "Suomi syöttää" ja "Slovakia laukoo". Myös termien kentällinen ja hyökkäysketju ero pitäisi tälle jantterille kertoa.

Lisäksi Saukkonen ilmeisesti luulee, että jääkiekossa tuomari viheltelee pelikatkoja oman maun mukaansa miten sattuu huvittamaan.

Siihen malliin kaveri nimittäin äimistelee kun kuvaruutuun vihdoin tulee arvatenkin jo ajat sitten jäähylle istuutunut kaveri, että "ohhoh, siitähän tulikin jäähy". Ainakin itselläni jääkiekkoa seuratessa katse hakeutuu katkolla välittömästi tuomariin, mikäli pelikatkon syy ei ole ilmiselvä, mutta Saukkonen huomaa useat jäähyt vasta kun pelaaja jo istuu jäähypukilla todettuaan aiemmin lakonisesti vain, että "pelikatko".

Toinen vaihtoehto on, ettei Saukkonen ymmärrä tuomarin merkkejä, mutta luulisi jäähyn tulemisen selviävän silti jo siinä vaiheessa kun rangaistua pelaajaa ohjataan jäähyaitioon. Toisaalta, samaa vaivaa on ollut Mertarannallakin ja tänään Saukkonen pesi kyllä selvästi Mertarannan surkuhupaisan Valko-Venäjä-esityksen.
 

N^Miksu

Jäsen
Saukkonen yllätti positiivisesti. Mies oli viime kauden Timanttiliigassa aikamoisen hukassa, mutta nyt meno oli ihan hyvää. Ei liiemmilti Mertarannan juttuja tullut ikävä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Pakko sanoa välillä jotain positiivistakin. Elisa Viihteen Katsom oli kyllä hyvä ostos: 15 eurolla koko kisat ja ilman mainoksia. Eilen oli vähän vaikeuksia päättää kattoisko Sveitsi- Valko-Venäjä vai Saksa-Latvia -matsia mutta onneksi Ruotsiin on tunnin aikaero niin että molemmista ehti nähdä hyvin ratkaisuhetket.
 

Konson Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos todella on niin, että Saukkonen selostaa studiosta ja telkkarinkuvasta niin ymmärrettävästi pelaajia oli hankala tunnistaa. Piippuhyllyllä oleva kamera ei kyllä helpota pelaajien numeroiden tunnistamista.

Eilisen perusteella ei ollut liiemmin ikävä Mertarantaa ja entistä neitoa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Saukkonen yllätti positiivisesti. Mies oli viime kauden Timanttiliigassa aikamoisen hukassa, mutta nyt meno oli ihan hyvää. Ei liiemmilti Mertarannan juttuja tullut ikävä.
Multa meni varmaan jotain ohi eilen, tai sitten telkku.comin ohjelmistossa oli virhe. Luulin, että Suomen peli tuli vain maikkarilta. No, ihan sama, en olisi Mertarantaa kestänyt kuitenkaan. Mutta olen samaa mieltä, Saukkonen ei ollut kuin nimeksi ärsyttävä eilen. Onkohan sillä ukaasit päällä, että vanhoja letkautuksia ei saa käyttää eikä uusia keksiä?
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Itse olen myös erittäin tyytyväinen Canal+ tuotantoon kisojen aikana. Oli kyllä hyvä investointi. Koko päiväksi on pelejä, MM-uutisia ja muuta tarjontaa. Erityisen hyvin on kyllä toteutettu nämä leijonalegenda -esittelyt. Niistä erityiskiitokset! Yle ei lähellekään vastaavan tasoista tuotantoa verovaroin ole kyennyt toteuttamaan.
 

Wire

Jäsen
Itse olen myös erittäin tyytyväinen Canal+ tuotantoon kisojen aikana. Oli kyllä hyvä investointi. Koko päiväksi on pelejä, MM-uutisia ja muuta tarjontaa. Erityisen hyvin on kyllä toteutettu nämä leijonalegenda -esittelyt. Niistä erityiskiitokset! Yle ei lähellekään vastaavan tasoista tuotantoa verovaroin ole kyennyt toteuttamaan.

Kuin myös todella tyytyväinen Canalin pakettiin. Itse tykkään Köllin haastatteluista joissa kysytään muutakin kuin perus kliseitä.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Itse olen myös erittäin tyytyväinen Canal+ tuotantoon kisojen aikana. Oli kyllä hyvä investointi. Koko päiväksi on pelejä, MM-uutisia ja muuta tarjontaa. Erityisen hyvin on kyllä toteutettu nämä leijonalegenda -esittelyt. Niistä erityiskiitokset! Yle ei lähellekään vastaavan tasoista tuotantoa verovaroin ole kyennyt toteuttamaan.

No ihan kohtalaisen hyvää matskua sieltä on tullut, vaikka aika paljon löysää puhetta ja turhaa toistoa onkin. Silti pidän parempana sitä, että tällaiset kisat tulisivat julkisen palvelun kanavilta ja kaikkien nähtäväksi.

Maikkari, Canal+, Sonera ja Jääkiekkoliitto ovat onnistuneet sähläämään ihan isolla suuttimella näiden kymmenien eri kanavapaketti- tv-kortti- ja netti-tv-sekasotkujensa kanssa. Hankin lopulta Elisan MM 24/7 -paketin kohtuullisella 14,90 euron kertasuorituksella, mutta jos olisin sanojeni mittainen mies, olisin jättänyt senkin hankkimatta hiljaisena protestina Jääkiekkoliiton ahneudelle.

Minusta tällainen trendi kaiken kiinnostavan sisällön siirtymisestä maksukanaville on valitettava semminkin, kun ne vielä hajautuvat usealle eri kanavalle, jolloin pitäisi hankkia useita kanavapaketteja. Tämä eriarvoistaa katsojia ja kääntyy lopulta haitaksi lajeille itselleen. Markkinoinnin kannalta mahdollisimman laaja näkyvyys on aina parempi kuin kapea, vaikkakin ehkä kohdistettu katsojasegmentti, kun ottaa huomioon Suomen väestömäärän pienuuden.
 

Wire

Jäsen
Maikkari, Canal+, Sonera ja Jääkiekkoliitto ovat onnistuneet sähläämään ihan isolla suuttimella näiden kymmenien eri kanavapaketti- tv-kortti- ja netti-tv-sekasotkujensa kanssa. Hankin lopulta Elisan MM 24/7 -paketin kohtuullisella 14,90 euron kertasuorituksella, mutta jos olisin sanojeni mittainen mies, olisin jättänyt senkin hankkimatta hiljaisena protestina Jääkiekkoliiton ahneudelle.

Minusta tällainen trendi kaiken kiinnostavan sisällön siirtymisestä maksukanaville on valitettava semminkin, kun ne vielä hajautuvat usealle eri kanavalle, jolloin pitäisi hankkia useita kanavapaketteja. Tämä eriarvoistaa katsojia ja kääntyy lopulta haitaksi lajeille itselleen. Markkinoinnin kannalta mahdollisimman laaja näkyvyys on aina parempi kuin kapea, vaikkakin ehkä kohdistettu katsojasegmentti, kun ottaa huomioon Suomen väestömäärän pienuuden.

Minusta tämä on lähtökohdiltaan harvinaisen selkeä eli canal+ totalilla saa kaikki eikä mitään välimallin ratkaisuja ole. Operaattorit taas itse on alkanut sähläämään esim. Elisa osti iptv yksinoikeudet jolloin Soneran Koti-tv asiakkaat pelattiin ulos. Liitolla tässä ei ole mitään osuutta.

Suomalaiset taas ei sulata sitä että jostain hyvästä pitää maksaa eli suomen pelit ilmaiseksi. Olen 100% varma että parin vuoden päästä ei näy ensimmäistäkään peliä ilmaiseksi.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Suomalaiset taas ei sulata sitä että jostain hyvästä pitää maksaa eli suomen pelit ilmaiseksi. Olen 100% varma että parin vuoden päästä ei näy ensimmäistäkään peliä ilmaiseksi.

No siis nuo Suomen pelit on pakko näyttää ilmaiseksi ihan lakien mukaan. Tietenkin siinä vaiheessa, jos eduskunnassa päätetään etteivät jääkiekon mm-kisat ole kansallisesti tärkeä urheilutapahtuma niin näin voi käydä, mutta en usko että näin tulisi tapahtumaan. Tämä siis pohjautuu tuohon EU-direktiiviin, jonka mukaan kaikki kansallisesti tärkeät urheilutapahtumat pitään näyttää maksuttomilla kanavilla suorina lähetyksinä ja valtiokohtaisesti sitten ollaan määritelty mitkä tapahtumat noihin kuuluvat. Tässäkin ketjussa on tuosta varmaan sivukaupalla puhetta. Itseäni on jäänyt vaivaamaan se, että ovatko nyt myös olympialaisten jääkiekko-otteluiden lähetysoikeudet MTV3/Canalilla vai pelkät mm-kisat?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös