MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

  • 823 372
  • 2 480

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tämän päivän Ilta-Sanomat väittää kuulleensa useasta lähteestä että MTV3 on neuvotellut Antero Mertarannan kanssa Mertsin siirtymisestä MTV3:n leipiin. MTV3:n urheilupäällikkö Tatu Lehmuskallio ei kommentoi asiaa muuten kuin että "kerromme kanavan kiekkolähetysten henkilökuvista ensi syksynä".

Eikös Mertaranta ole nytkin ns. freelancer-pohjalla YLEllä? Joten eipä tämä mahdoton ajatus olisi. Jos näin kävisi, niin hieno juttu - säilyisi edes jotain tuttua ja tunnelmallisen ammattitaitoista kisalähetyksissä sen sijaan, että ne täytettäisiin jollain Harjakaisilla ja ties millä munamiehillä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Freelancerinahan Mertaranta nykyään on. Silloin tästä oli heti juttua, kun MTV3 ne televisiointioikeudet sai, että mikään ei estä Mertarantaa siirtymästä MTV3:lle selostamaan pelejä, ja silloin Mertaranta tyrmäsi sellaisen ajatuksen tuoreeltaan. Mutta uskon tuohon että kyllä MTV3 ainakin yrittää Mertsiä palkata, kun kyse on kuitenkin niin suurta suosiota nauttivasta selostajasta.
 
Mertaranta siis selostaa, munamies kommentoi ja harjakainen vetää studion. Jos yhtään perinteitä kunnioitetaan kolmonen vetää ihan reisille tämän keissin ja oikeastaan vähän kutkuttaa odotella iltapaskojen revityksiä kun olohuoneissa kiehuu.

Satuin kerran Lehmuskalliolta kysymään miksi ihmisiä petkutaan Tulosruudun nimellä kun käytännössähän kyseessä on mainospaikka kaikelle kolmosen tuottamalle urheilulle. Perkele ei suostunut edes vastaamaan. Itse asiassa en edes tiedä onko ne kaikki urheilupuolen hessut alta riman vai viekö sapluuna mennessään. Toisaalta nyt olisi paikka saada vähän mielenkiintoa studioon, Kummolan lonkerot tuskin enää kolmoselle asti ulottuvat.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Toisaalta nyt olisi paikka saada vähän mielenkiintoa studioon, Kummolan lonkerot tuskin enää kolmoselle asti ulottuvat.

Taitaapi asia ikävä kyllä olla juurikin päinvastoin. Oliko Urheilulehti tai joku vastaava julkaisu, jossa kerrottiin pari vuotta sitten Jääkiekkoliiton tehneen mediasopimuksen MTV3:n kanssa YLE:n sijaan osittain sen takia, että liitto(=Kummola) pystyy Maikkarin kohdalla paremmin vaikuttamaan esim. juuri studioasiantuntijoiden valintoihin kuin YLEn puolella.

Tämä siis silloin, kun EHT:n ja muiden Jääkiekkoliiton omien otteluiden TV-oikeudet siirtyivät YLE:ltä MTV3:lle.
 

lihaani

Jäsen
Taitaapi asia ikävä kyllä olla juurikin päinvastoin.

Näin se valitettavasti on. Johtuen siitä, että YLE:n ja maikkarin primaaritehtävät ovat täysin erilaiset.

YLE:n tehtävä on tuottaa suomalaisille mahdollisimman laadukasta ja monipuolista ohjelmaa. YLE:llä oli sen verran voimaa takana. että studioon voitiin ottaa vastavirran kulkijoita kuten Petteri Sihvonen tai Ape Suhonen. Kai muistitte jälkiviisaat? Mielestäni parasta jääkiekkojournalismia TV:ssä koskaan. Kaikkia toimijoita se ei miellyttänyt, koska he puhuivat usein asioista, joista pitäisi hyssytellä. Tämä Kivisen YLE taas tuntuu kuuntelevan enemmän Jääkiekkoliittoa ja sen kumppaneita herkemmällä korvalla kuin Jungerin YLE aikoinaan teki.

MTV3:n perustehtävä on tuottaa osakkeenomistajille rahaa. Ohjelmat ovat vain väline primaaritehtävän toteuttamiseksi. Siksi MTV3:n on tuotettava helposti sulavaa höttöä, joka ei loukkaa maksajia. Silloin kulut minimoidaan ja sisällössä etsitään pienintä yhteistä nimittäjää. Katsojan kannalta saadaan aikaiseksi helposti nieltävää mukavan sokerista höttöä, jossa "kaikilla" on kivaa. Kärjistäen Kekäläinen korvataan Harjakaisella.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Satuin kerran Lehmuskalliolta kysymään miksi ihmisiä petkutaan Tulosruudun nimellä kun käytännössähän kyseessä on mainospaikka kaikelle kolmosen tuottamalle urheilulle.

Naureskelin kun P. Karhuvaara Ylen Julkinen sana ohjelmassa väitti Maikkarin menevän aina journalismi edellä. Olisipa toimittaja tajunnut kysyä koskeeko sama periaate myös urheilu-uutisia. Joku voisi laskea viime kauden osalta minuuttien suhteen Mestiksen ja SM-liigan saaman ajan välillä ja myös kuinka monta prosenttia Mestiksen saama ruutuaika on noussut sen jälkeen kun oikeudet menivät Maikkarille.

Epäilen, että sitä vähääkään määrää kriittisyyttä, jota Ylen lähetyksissä on ollut, emme tule ensi vuonna näkemään.

Toisaalta kun itselleni MM-kisat ovat vain keväistä kevyttä viihdettä, jota voi katsoa jos ei ole muuta tekemistä, niin vieköön ottelut Canalille ja ottakoon 'harjakaiset' ja kyllä joo että -'asiantuntijansa' studioon pönöttämään. Onpahan taas vähemmän syitä jäädä sohvalle makaamaan ja tehdä jotain ihan muuta.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Mertaranta siis selostaa, munamies kommentoi ja harjakainen vetää studion. Jos yhtään perinteitä kunnioitetaan kolmonen vetää ihan reisille tämän keissin ja oikeastaan vähän kutkuttaa odotella iltapaskojen revityksiä kun olohuoneissa kiehuu.

Aikoinaanhan studiota veti jo Kakon Eero aka Keskisen Olli. Olikos silloin kisojen lähetysoikeuksissa kiinni Nelonen? Paluu komedia-aikaan..
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Ainoa pelastus MTV:lle voi olla, että Canal+:lla on suht asiantuntevaa porukkaa.
Itselläni Canal ollut jo vuosia ja ihan tyytyväinen olen ollut, perseestä vain näilläkin on tämä kestotilaajien silmään kuseminen, koska määräaikaistilauksia saa paljon halvemmalla mitä kestotilaaja maksaa.
Yleisesti voisi kuitenkin luvata tason laskua aika paljonkin katsojille, koska ainakin omasta mielestäni YLE on arvokisoissa tarjonnut ihan laadukasta viihdettä katsojille.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Milläs diilillä Veikkaus on saanut tämän vuoden kisoja näyttää ilmaiseksi? Ei varmaankaan ole enää ensi vuonna voimassa?
 

Karajan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämän päivän Ilta-Sanomat väittää kuulleensa useasta lähteestä että MTV3 on neuvotellut Antero Mertarannan kanssa Mertsin siirtymisestä MTV3:n leipiin.
Toivottavasti ei pidä paikkaansa. Alkaa noi "entisen neidon ajatukset" ja muut ihanuudet olemaan vanhoja latteuksia!
 

vezku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Pelicans
Tilastoinnissa vielä parannettavaa?

Mitä Granlundin maalisyöttöä ei lasketa?
 

Liitteet

  • vale-emävale-tilasto.jpg
    vale-emävale-tilasto.jpg
    91,8 KB · kertaa luettu: 1 484

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Toivottavasti tämän päivän toritouhu ei ollut ennakkomakua siitä, mitä kisalähetykset tulevat olemaan ensi vuonna.

Parasta mitä Maikkarin kisalähetyksille voisi tapahtua, olisi Ylen pikainen ilmoitus siitä, että kisat hoidetaan jatkossakin vahvalla panoksella, vaikka pelejä ei voidakaan näyttää.

Studio-osuudet ennen ja jälkeen peliä televisioon, Mertaranta selostamaan radion puolelle ja erätaukostudiot suorana nettilähetyksenä Mertarannan selostusten välillä olisi sellainen haaste, joka Maikkarin pitäisi ottaa suhteellisen vakavasti. Muuten käy niin, että televisio on kokonaan pois päältä erätauot ja ilman ääntä erien ajan.

Ei sillä, että itse niin olisin Mertarannan selostuksen perään, mutta suureen yleisöön se iskee, ja siitä tässä kilpaillaan.

Yle voi radion ja netin varaan koota vahvan paketin, jos haluaa. Sitä vaaraa tuskin on, että Yle tekisi samanlaisen takavasemmalle vetäytymisen kuin Maikkari tekee, jos itsellä ei ole lähetysoikeuksia.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Aikoinaanhan studiota veti jo Kakon Eero aka Keskisen Olli. Olikos silloin kisojen lähetysoikeuksissa kiinni Nelonen? Paluu komedia-aikaan..

Kisat olivat PTV:llä 1994 asti, mutta sitten kultavuonna YLE alkoi hoitaa hommaa.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Aikoinaanhan studiota veti jo Kakon Eero aka Keskisen Olli. Olikos silloin kisojen lähetysoikeuksissa kiinni Nelonen? Paluu komedia-aikaan..

Kultavuosi 1995, YLE lähetti kisat ja Kummeli oli kova juttu. Studiota isännöi vahvalla kädellä juurikin Olli Keskinen ja vieressä seisoi aina sympaattinen Sakari Pietilä. Mestaruus tuli ja Suomi sekosi.

Tahtoo siis sanoa, että pitkän matkan YLEkin kulki ennen kuin nykyinen linja löytyi. Kuitenkin yllättävän nopeasti. MTV3:sta en uskalla sanoa mitään; pelätään pahinta, mutta toivotaan jotain muuta.
 

#76

Jäsen
Eikös Maikkari ole ihan kelvollisesti suorittanut näyttäessään EHT:tä yms. pelejä tuoreeltaan? Eikai niitä pelejä ole valjastettu Putouksen yms. ohjelmien mainosajaksi?

Aika näyttää kuka selostaa, ketä on kommentaattoreina ja miten paketti muuten toimii.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Iltasanomat räväyttää todellisella journalistisella älynväläyksellä: kiekkostudion ihannekokoonpano! - Ilta-Sanomat

Vaihtoehdot on täysin käsittämättömät, varmaan Rita Tainolan valitsemat. Missä on Niki Juusela? Missä on Keklu, Söde, Koivu? Miksi ylipäätään täytyy olla vaihtoehdot. Tämähän on kuin tepsin logoäänestys.

Suominen - Mertaranta -Tamminen 95% todennäköisyydellä. Suikkasella 5%
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Suominen - Mertaranta -Tamminen 95% todennäköisyydellä. Suikkasella 5%

Nyt tarvittaisiin ehdottomasti Rory Fitzpatrick -tyylinen kansanliike, jolla saataisiin Petteri Sihvonen yhdeksi asiantuntijoista. Ja sanon tämän vakavissani, vastakkainasetteluja ja eriäviä mielipiteitä tuo studio kaipaa ensisijaisesti.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei saatana, tämäköhän toteutuu, vahvasti näyttää siltä. Eli Saukkonen selostaa, Panu Markkanen on studioisäntänä / vähintään haastattelijana. Ara ja Sinkku koittaa spekukoida pelitapahtumia erätauolla pitkien mainoskatkojen / uutisten / Munamiehen, Hartikaisen, Pilvi Poudan? välissä vielä siinä pelleillessä...aarghghhg :)
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Onko jossain jo vahvistettu että MTV3 lähettää Suomen ottelut tulevina vuosina ilmaiskanavilla SUORINA LÄHETYKSINÄ?

Olen kuullut vain puhetta että ilmaiskanavilla esitetään Suomen pelit, toivottavasti myös suorina lähetyksinä eikä jälkilähetyksinä.

_
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Onko jossain jo vahvistettu että MTV3 lähettää Suomen ottelut tulevina vuosina ilmaiskanavilla SUORINA LÄHETYKSINÄ?

Olen kuullut vain puhetta että ilmaiskanavilla esitetään Suomen pelit, toivottavasti myös suorina lähetyksinä eikä jälkilähetyksinä.

_

Eikös jonkinlainen laki vaadi, että pitää ilmaiskanavilla näyttää suorana Suomen pelit ja mitalipelit.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko jossain jo vahvistettu että MTV3 lähettää Suomen ottelut tulevina vuosina ilmaiskanavilla SUORINA LÄHETYKSINÄ?

Olen kuullut vain puhetta että ilmaiskanavilla esitetään Suomen pelit, toivottavasti myös suorina lähetyksinä eikä jälkilähetyksinä.

_

Tämä on kiinnostava kysymys ja toivottavasti joku osaa vastata? Selvähän on, että jälkilähetys sieltä vain tulee, jos suoran lähetyksen vaatimusta ei erikseen ole.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Tämä on kiinnostava kysymys ja toivottavasti joku osaa vastata? Selvähän on, että jälkilähetys sieltä vain tulee, jos suoran lähetyksen vaatimusta ei erikseen ole.

Formuloiden yhteydessä puhuttiin samasta velvollisuudesta. Tulos sitten oli mikä oli. En tiedä, mikä tilanne oikeasti on.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tämä on kiinnostava kysymys ja toivottavasti joku osaa vastata? Selvähän on, että jälkilähetys sieltä vain tulee, jos suoran lähetyksen vaatimusta ei erikseen ole.

montakohan kertaa tää täytyy tänne pistää


Valtioneuvoston asetus 199/2007
yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien televisioinnista
1 §
Yhteiskunnallisesti merkittävät tapahtumat
...
4) Kansainvälisen jääkiekkoliiton järjestämät miesten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut
...
Edellä 1 momentissa tarkoitetut …. miesten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut on lähetettävä kokonaan suorina lähetyksinä.

Muut 1 momentissa tarkoitetut tapahtumat voidaan lähettää kokonaan tai osittain suorina tai nauhoitettuina lähetyksinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös