MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

  • 823 789
  • 2 480

MunkADunk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Penguins
Uskomatonta ammattitaidottomuutta selostuskopissa. Tämä Teppo (nimeä en tiedä, mutta mainittu tässä ketjussa) ei selvästikkään tiedä, miksi peli vihelletään poikki jos venäläinen laukoo keskialueelta kiekon maalille toisen venäläisen ollessa b-pisteen tuntumassa. "Ja venäläinen laukoo, ja siitä seuraa pelikatko." Muutenkin uskomatonta sääntökirjan päälle paskomista, luulisi tämän kokoisesta maasta löytyvän selostajan joka osaa ne erikoisemmatkin säännöt kuten tahallisen paitsion tai vaikka maalivahdin alueella häiriköinnin. Venäläisten hyvä hyökkäys päättyi Tepon mukaan PELIKATKOON, kun todellisuudessa joku serkei,maksim,vladimir tai ilja oli Tarkin alueella. Mutta onneksi kyseessä on EHT-skeida, toivon mukaan vuoteen 2012 mennessä saadaan maikkarin listoille pätevää kiekkoselostaja. Juusela?
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Nyt tänään maikkari halus näyttää miten se hoitaa hommat, vaihtamalla salkkarit jääkiekkoon.. Noh, selostus sitä samaa paskaa kuin ennenkin Maikkarilla, Tepon selostusnopeus Anteron konekiväärinopeuteen verrattuna oli jotain kiven heiton ja jousiammunnan väliltä. Saarinen tuntee lajin, mutta kommentoijana melko huono, olenkin varmaan tottunut että yksi ja sama persoona hoitaa selostukset (J.Aho ja Mertsi).

Mainoksia kaupalliselta kanavalta, ylläri? Ei ollut, mutta siedettävää oli ettei tarvinnut studion jamppoja katella erätauoillakaan. YLE:llä Tapsa hoitaa studion puolen todella hyvin, kommentoimassa Kekäläinen/joku todella asiallinen kiekko hahmo, ei Kalervo Kale Kummola ja Suomen puolella studiossa Numppa ja Sakke. Aivan helvetin hyvä kommentaattori kaksikko kuten viime vuodelta sekä Vankuuverista saimme huomata, siinä on sitä kipinää! Maikkarilla sen sijaan B-luokan puukasvot hoitavat sen niin naama peruslukemilla ettei katsojaa kiinnosta ollenkaan niiden höpinät.

Toivottavaa YLE:n ja Maikkarin MM-kisojen televisioinnilta on ettei YLE omaa täysin Mertsiä, sekä ettei Maikkari puolestaan omaa täysin niitä tärkeimpiä pelejä. Maikkari näyttäkööt Kanada-Venäjä pronssipelit kun Suomi kohtaa Ruotsin finaalissa YLE:llä. Sekä myös toivottavaa on että Maikkari löytää kunnollisia hahmoja juontamaan, selostamaan, haastattelemaan sekä kommentoimaan. YLE:llä täyttyy jokainen vaatimus täysin, olen enemmän kuin tyytyväinen Mertsin tunteikkaaseen selostukseen, Tapsan studio-juontamiseen/haastatteluihin sekä Nurminen/Pietilä kommentaattori akseliin.
 

Nuggumatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild
Vaikka tämä ei ole vitutus-ketju niin...

Suunnaton paska-aalto ryöppysi läpi telvision kaiuttimien kun Teppo "järviradio" Laaksonen avasi suunsa... Maxi-paketin omistaville mies on tuttu jo monien kisojen takaa ja aina samaa shaissea sataa

En tiedä onko se Mertarannan vika että harva selostaja on yhtä sytyttävä kuin Mertsi itse, Mr.Jäviradio taas kun ei tiedä hokista tuon taivaallista saati kuuntelijan sytyttämisestä peliin... sitä peliä pitää pystyä seuraaman sokeakin!! vaikka se onkin näköradio lähetys!!!

Mikä hienointa, nuorten ja naisten kisojen selostuksia seuratessa on tullut huomattua että mies selostaa puolueettomasti ja joskus jopa hehkuttaa vastujan hienoa peliä
MITÄ VIT&¤A!! onko tää joku uusi Ruotsalainen suuntaus?!? Siinä on eroa!!
Mertsi: "Ylivoima pyörii vaarallisesti Suomen alueella..."
Mr.Järviradio: "Erittäin hienosti toimii nyt Venäjän ylivoima..." JNE...!!!

P.S tässä vielä Laaksosen sivut http://www.freewebs.com/teppo_laaksonen/
 

Sirad

Jäsen
Mertsi: "Ylivoima pyörii vaarallisesti Suomen alueella..."

Niinpä niin, aika kuvaavaa.

Kuulun takuulla vähemmistöön, mutta minusta Mertarannan myrskyvaroituksia ja niitä kuuluisia ja vaaa-aaa-aaarallisia tilanteita on kuultu ihan riittämiin. Aika koittaa jotain muuta ja uutta.

Tässä on 4 vuotta seuraaviin olympialaisiin, seuraaviin oikeasti seuraamisen arvoisiin kisoihin (juu, seuraan myös MM-kisoja, mutta se häppeninki ei ole minulle niin selostajasta kiinni). Hyvästi aikaa kokeilla eri selostajia. Paikka vaan tarjolle ja koetukselle mahdollisimman monelle, sieltä saattaisi nousta esiin joku ihan asiallinenkin.

* * *

Ja liekö niin että oon NHL-pelejä seuraamalla omaksunu liiaksi tuon kommentaattori-perinteen, mutta minusta on pelkästään plussaa että selostajan kaverina on kommentaattori joka verkkasemman pelivaiheen/katkojen/rankkarien aikana on mukana kommentoimassa tapahtumia. Ei tarviis käyttää aikaa Mertarannan mukahauskuuksiin jos selostajan ja kommentaattorin välillä käytäis joutoajalla järkevää jutustelua.

Nythän on niin että en tätä peliä kattonu ni en tiiä mten tuo toimi pelin aikana, mutta ainakin rankkareiden aikana kommentaattori (nimistä ei mitään käryä) oli mukavasti äänessä.

Sehän olis kaikkein positiivisin tilanne jos selostamoon löytyis joku asiallinen kaksikko jolla homma toimis ku vettä vaan.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
YLE on toimittanut kisalähetykset erinomaisella kattauksella aina. Ainoina miinuksina Antero "vittukuetiätästälajistamitää" Mertapaska ja Juuselan Niki. Saariselle ei voi kuin nostaa hattua, sillä mies on varsin tietoinen riittämättömyydestään ja silti se puupää jatkaa samaa paskaa.

Nämä muutamat jotka saavat kerta toisen jälkeen miettimään TV-luvan lunastamisen järkevyyttä ovat silti pisara meressä. Maikkarin studiot ovat vitsi itsessään ja ylipäänsä ohjaus ja kameroiden käyttö vieläkin 1900-luvulla. YLE tekee tuon selkeästi paremmin.

Ainoat kaksi hyvää asiaa tässä muutoksessa ovat Mertarannan vilttikomennus ja lopulta Kiekkoliiton toteamus siitä, ettei liiton ansaitut eurot tuo lajia lähemmäs kansaa.
 

Sape28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Selostajan jääkiekko tietämys on suurta! Äsken saarinen joutui korjaamaan selostajaa kun Suomi otti kaksi väärää vaihtoa ja Teppo ois ottanut jo kolmannen alotuksen mutta Saarinen korjas..

Muutenkin selostajaa kuunnelessa ei ois pystyny sanomaan, että kyseessä on lätkä jos ei ois tienny. Aivan kuin golfia tai tennistä ois seurannu, missä tunne??? Voi vittu maikkari, minkä teitte!!
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Ainoat kaksi hyvää asiaa tässä muutoksessa ovat Mertarannan vilttikomennus ja lopulta Kiekkoliiton toteamus siitä, ettei liiton ansaitut eurot tuo lajia lähemmäs kansaa.

Miinuksena tässä maikkarikuviossa on se, että tätä myöten poistuu myös ruotsinkielinen selostus.

Kuka huutaja-Mertsi? Kaj Kunnas never forget.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Juuh. Tuo ajoittainen Venäjän puolella olo pisti itselläkin silmään, vaikka sivusilmällä seurasinkin.

En edes uskalla kuvitella tilannetta, jossa Suomi on finaalissa ja oma selostaja hehkuttaa vastustajan ylivoimapeliä. Hrrr....
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Otettu Hiitelän blogista:
Muutoin liitto varmasti on ollut tyytyväinen Pöllölaakson suoritustasoon näiden maaotteluiden osalta. Pääkamerakulma on siirretty katonrajaan, jotta Hartwall Areenan jäässä olevat mainokset erottuvat mahdollisimman hyvin televisiokuvassa. Viis siitä, että kotikatsomoihin itse peli näyttää aivan hirveältä, kun kamerat on viety monta metriä korkeammalle kuin missä areenan pääkamerat normaalisti sijaitsevat.

Ihmettelinkin katsellessani ottelua, että miksi kameraa ei zoomattu lähemmäs kenttää, mutta tuossa ilmeisesti syy. Ei riitä että mainoskatkoja ei tule kuin 2 kertaa erässä + 5-7min erätauolla, vaan pitää p**kele mennä vielä lähetyksen kuvaakin viilaamaan että saadaan mahd paljon mainoksia kehiin. Lisäksi kesken lähetyksen ilmestyy tekstejä joissa mainostetaan Maikkarin nettisivuja. Tähän kun vielä yhdistetään juontaja joka mainitsee MAX-kanavan aina kun pystyy, niin siinä on loistavat MM-kisat.

Ittee pisti silmään myös Aaltosen 3-1 maali, ja Gralundin virheestä tapahtunut 4-4 maali. Aaltosen maalihan syntyi siitä, että Venäjän pakki menetti kiekon omalla alueella ja Aaltonen kiersi maalin ja laittoi vanhanaikaisella sisään. No kun uusintaa lähettiin näyttämään, näytettiin vain kun kun Aaltonen kiertää maalia. Maali näytettiin uusintana varmaa 4 kertaa, mutta vahingossakaan ei näytetty sitä mistä koko tilanne sai alkunsa. Kertoo vahvasti miten hyvin maikkarin tiimi on perillä jääkiekosta. Sama tilanne tapahtui 4-4 maalissa, missä Mikke antoi huonon hyökkäyspäässä poikkisyötön ja sen venäläiset katkaisivat ja lähtivät 3-2-hyökkäykseen josta maali syntyi. Uusinnassa näytettiin vain miten venäläiset ylittävät Suomen siniviivan, eikä taaskaan mistä koko tilanne sai alkunsa. Että näin.

Antero Mertarannan kommentti "Tätä on hirveää katsoa" Suomi-USA välieräpelissä kuvailee hyvin omia mietteitä Maikkarin lähetysten laadusta.

Tulevaisuudessa lätkän MM-kisat eivät tarkoita MaailmanMestaruus kisoja vaan MainosMaratooni kisoja.
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Sais tosissaan Maikkarin urheilulähetyksistä vastaavat lukea ton, analysoida sen ja toimia oppimansa mukaan.

Juuri näin. Eilen koitin katsoa lähetystä, muttei hermot kestänyt sitä tuubaa. Aika v*****i saavat petrata, mikäli meinaavat saada myös ne "ei fanaattiset" katsojat istumaan töllön ääreen. Mainio kirjoitus tosiaan tuo em ja yhdyn siihen täysin.
 

lakimies

Jäsen
Saapa nähdä mitä uusi TV-mainoslaki tuo tullessaan ottelujen aikaiseen mainontaan. Uuden lain mukaan, mainos voidaan upottaa ohjelmaan, kunhan se eriytetään selvästi, eli esimerkiksi litistetään ohjelma ruudun vasempaan reunaan ja oikealla näytetään mainoksia.

Tässä esimerkkiä tulevista MTV3:n MM-lähetyksistä, eli lainmuutoksen jälkeisestä kuvasta, joka on jaettu itse lähetyksen ja mainoksen kesken. Kuvakaappaus kotimaiselta kanavalta "viisi".

http://www.dvdplaza.fi/forums/attachment.php?attachmentid=12113&d=1271953446

Lainmuutosta koskeva uutinen:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2118729 kirjoitti:
Mainoksia voidaan myös jatkossa upottaa ohjelmaan jakamalla kuvatilaa mainoksen kanssa. Tässä tapauksessa mainokset tulee selkeästi erottaa varsinaisesta ohjelmasta.
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Tässä esimerkkiä tulevista MTV3:n MM-lähetyksistä, eli lainmuutoksen jälkeisestä kuvasta, joka on jaettu itse lähetyksen ja mainoksen kesken. Kuvakaappaus kotimaiselta kanavalta "viisi".

http://www.dvdplaza.fi/forums/attachment.php?attachmentid=12113&d=1271953446

Lainmuutosta koskeva uutinen:

AHAHAHHAA. Huutonaurua kolmannella, mikäli tuota rupeavat harrastamaan. Nuo vituttavat sarjojen jne aikana jo tarpeeksi saati lätkän aikana. Ei hyvää päivää. Kyllä melkoisia uhkakuvia alkaa oleen ilmassa....
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Kaikki tärkeä lienee tässä ketjussa jo sanottu, mutta tuodaan nyt oma vähäinen panos tähän ketjuun. JuTi, Saukkonen Teppomikälie ja väsyneet kommentaattorit. Siinäpä brändiä kerrakseen. Eilen yritin ihan tosissani katsoa tuota Höntsähokituurin peliä. En vaan pystynyt. Kaikki mätti - ehkä myös oma asenne.

J. Hiitelän blogi on täyttä asiaa. On tyystin eri asia tekeekö Pölhölaakson väki mitään asian eteen. Toivottavasti edes joku Maikkarin väestä lukee tätä ketjua. Olisiko aika tehdä jotain? Jos ette tee mitään, niin palkatkaa vaikka sitten se yksi p***inaama Janne Kataja kisastudioon BB Ragnareiden ja VappuPimiöiden kera.

Maikkari pitäköön tunkkinsa...
 

Itäpuu

Jäsen
Kyllä maikkari on hyvin kaukana siitä tasosta, jolla Suomen suosituinta lajia pitäisi televisioon tuottaa. Järkyttävän ja piinallisen välimaastosta on ollut kokemus, en voi käsittää miten voivat olla noin ylimielisen itsetyytyväisiä tuohon paskaan. Ylipäätään koko kanava on mennyt alaspäin joka osastolla. Pettymysten pettymys että mm-kisatkin tuonne menevät.
 

Red Wursti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AIK, TPS(sympatiat)
Tuossakun katselin EHT turnauksen matsia niin voiko jumalauta suomalaisella selostajalla olla omat pelaajat noin saatanan hukassa...

Tässä rupeaa jo oikeasti vituttamaan että Maikkari sai MM Lätkän.

Ei se Mertaranta aina ole ollut hyvä mutta legendaarinen mutta kun verrataan näihin maikkarin vastaaviin turhakkeisiin niin sen voi täsmentää tähän legendaariseen kommenttiin:

Aamulla oli hyvä fiilis, NYT VITUTTAA!

Uskokaa tai älkää niin me saadaan seurata Yleltä jotain Slovenia-Kanada matsit ja Maikkari lähettää Suomen pelit noiden paskaakin paskempien selostajien sepittäessä.

Itseäni vituttaa suunnattomasti katsoa NHL matseja ruotsinkielisenä mutta enemmän vituttaa se että Saukkonen ja varmasti Porttilakin niitä alkaa sepittämään aikanaan!
Porttila varmasti hakee taas sensaatio uutia MM kisoissa, Rinteen mailasta oli erkat loppuneen!

Vittu HÄVETKÄÄ maikkari!

Eikä tarvitse enää tähän osoitteeseen lähettää teeveelupalaskua!
Sitäkään ei hjymmärrä miten Yle karsii menoja, firma joka ei saa tuottaa voittoa ja pyörii meidän verorahoilla niin miten se voi olla taloudellisesti tiukoilla?

Olisikin vain pahaa unta mutta kun ei ole niin ei ole!
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tänään katsoin taas tuota maikkarin jääkiekkolähetystä, ja ei voi kyllä kuin pudistella päätään. Tulee ankeat arvokisavuodet. Suomi ei menesty ja lähetyskin on jossain naurettavan ja säälittävän rajamailla.

Kaksi vuotta on aikaa löytää oikeat miehet studioon ja selostamoon. Riittääkö se? Haluaako kukaan oikeasti lätkästä tietävät mennä maikkarille, kun homman taso tiedetään? Mertaranta on korvattavissa, mutta ei kenellä tahansa. Minä olen sitä meiltä, että kun selostetaan Suomen pelejä, suomalaisille, selostajan pitää vetää tunnepuolella kotiinpäin, mutta silti pyrkiä selostamaan puolueettomasti. Mertarannan vaaralliset ja se, että sekoittaa välillä pelaajia eikä tajua mitä kentällä tapahtuu ei tunnu niin pahalta verrattuna siihen mitä maikkarilla tällä hetkellä on kuultavissa. Selostamoon pitää saada joku JP Jalon tyyppinen kaveri, joka oikeasti saattaa innostua pelistä muutenkin kuin pintapuolisesti.

Tämä maikkarin Teppo ei
1) tunnista edes Suomen pelaajia (ilmeisesti miehen täytyy nähdä numero puolen minuutin ajan että on varma näkemästään)
2) osaa sääntöjä
3) selosta peliä

Ja miksi YLE luopui juuri MM-lätkästä?! Helvettiin se mestareiden liiga sieltä!
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Uskokaa tai älkää niin me saadaan seurata Yleltä jotain Slovenia-Kanada matsit ja Maikkari lähettää Suomen pelit noiden paskaakin paskempien selostajien sepittäessä.

Mä näkisin tässä YLEllä vastaiskumahdollisuuden: MTV3 näyttää pelit ja YLE analysoi ne omassa studiossaan sen Slovenia-Kanada -ottelun erätauolla. Jos kolmosen asiantuntijat on tuota Peter "Pitäis herätä" Aholan tasoa, niin se ei ole keskustelua vaan hymistelyä. Suomisen johtamilla studioilla on joskus taipumusta ylidramatisointiin, mutta eihän tuollaista jeesjees-nyökyttelyä ihminen pysty katsomaan.

Esa Keskinenhän on joskus sanonut, että Suomen peli ei ole ihan täydellistä ja onko sitäkään enää studiossa näkynyt...
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Pelkkä ajattelu Pentti Lindegrenistä selostamassa Suomi-Ruotsi finaalia saa minut tuntemaan itseni masokistiksi.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Kertoo kyllä paljon MTV3:n kiekkologiikasta tämänkin EHT-turnauksen näyttäminen. Tarjotaan torstai-iltana kanavan suosituimman(?) ohjelman sijaan suora kiekkolähetys mutta sen jälkeen ei yhtäkään ottelua ilmaiskanavalta. Luulisi että vapusta selviäviä katsojia kiinnostaisi enemmän Suomi-Ruotsi ottelu kuin jonkun rakennusfirman historia ja muinaiset egyptilöiset jotka molemmat ovat ohjelmia jotka voisi lähettää käytännössä milloin vain, tai siis eivät millään tapaa ole päivänpolttavia tai olennaisia juuri tuolle sunnuntai-iltapäivälle. Miksi sitten lähettää edes tuo yksi ottelu ilmaiseksi? Kyseessä on kuitenkin turnaus, joka vielä päättyisi klassiseen perivihollisen kohtaamiseen ja todennäköisesti koko turnauksen voittoon. Vähän samanlainen idea kuin jättäisi leffan näytöstä loppuratkaisun pois. Itsellä tuo MAX näkyy joten omalta osaltahan se on ihan se ja sama mutta tuntuu vaan käsittämättömältä tuo yhden torstai-pelin näyttö. Toivottavasti parin vuoden päästä alkavan MM-kisasopparin puitteissa ei nähdä vastaavia aivopieruja.
 

rpeez

Jäsen
Kertoo kyllä paljon MTV3:n kiekkologiikasta tämänkin EHT-turnauksen näyttäminen. Tarjotaan torstai-iltana kanavan suosituimman(?) ohjelman sijaan suora kiekkolähetys mutta sen jälkeen ei yhtäkään ottelua ilmaiskanavalta. Luulisi että vapusta selviäviä katsojia kiinnostaisi enemmän Suomi-Ruotsi ottelu kuin jonkun rakennusfirman historia ja muinaiset egyptilöiset jotka molemmat ovat ohjelmia jotka voisi lähettää käytännössä milloin vain, tai siis eivät millään tapaa ole päivänpolttavia tai olennaisia juuri tuolle sunnuntai-iltapäivälle. Miksi sitten lähettää edes tuo yksi ottelu ilmaiseksi? Kyseessä on kuitenkin turnaus, joka vielä päättyisi klassiseen perivihollisen kohtaamiseen ja todennäköisesti koko turnauksen voittoon. Vähän samanlainen idea kuin jättäisi leffan näytöstä loppuratkaisun pois.

Ärsyttäväähän tuo on, mutta ei mikään vahinko tai virhe MTV:ltä vaan kylmää bisnestä; Lähetetään teaserinä turnauksen eka ottelu, ja loput nähdäkseen pitää maksaa. Tietenkin juuri kiinnostavimmat jätetään näyttämättä ilmaiseksi.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Kaiken surullisinta mielestäni tässä Pöllölaakson paketissa on nämä "asiantuntijat". Eilen katsoin Suomi-Tsekki ja tulin siihen tulokseen että edes Juti ei aikanaan pystynyt heittämään samalaisia itsestään selvyyksiä. Erätauolla joutui aina vaihtamaan kanavaa.

Esa Keskinen on täysi fiasko jolla ei ole mitään annettavaa tuonne. Lähtisinkin siis muuttamaan siitä että Keskinen,Ahola ja Saarinen laitetaan vaihtoon tai sitten jätkien on oikeasti alettava panostamaan tuohon mitä tekevät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös