MM-kisat I-divisioona, 13.-19.4.2008 Itävalta & Japani

  • 9 667
  • 55

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Unkarin A-sarjaan nousu tuli minulle aika puskista, toisaalta en kuitenkaan ole yllättynyt. Vuosituhannen vaihteessa tuli vierailtua Budapestissa ja hieman yllätyin kun hotellissa seurasin paikallisen televisiokanavan raporttia Unkarin liigan pelistä. Peli oli yllättävän kypsän näköistä, vaikka tosiaan monet näistä maajoukkuemiehistä ulkomailla pelaavatkin.

Kiva väriläiskä ensi vuoden kisoihin!
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Vähän vielä yhteenvetoa päättyneestä 1-divisioonasta.

Itävalta sai ansaitusti paikkansa A-sarjaan, mutta kuten BitterX tuossa totesi ei maan kiekkoilu ole kovin hyvillä kantimilla. Muutaman pelaajan lopettaessa ja ikääntyessä jostain pitäisi saada korvaajia, koska Vanek ei myöskään joka vuosi ole käytettävissä. Näillä näkymin Itävalta tulee pelaamaan A-sarjan putoamiskamppailuissa tai ajautuu hissijoukkueeksi tulevina vuosina. Tämä korostuu etenkin jos 14 joukkueen kisoihin päädytään.

Toiseksi tullut Kazakstan hävisi ratkaisevan ottelun Itävallalle maalilla, mutta pelasi muuten ihan Ok kisat. Tuossa ottelussa ratkaisumaali tuli löysän pelaamisen seurauksena, mutta sen jälkeen ei Kazakstan enää saanut yhtään kunnon paikkaa tasoittaa. Saa nähdä millaisia maajoukkueita Kazakstan tulevina vuosina saa jalkeille. Venäjän liigan mahdolliset sääntömuutokset voivat vapauttaa pelaajia maajoukkueen käyttöön, jolloin maalla olisi mahdollisuus ottaa vakipaikka A-sarjatasolta. Lahjakkaita junioreita Kazakstanilla riittää myös, alle 20-vuotiaat sijoittuivat kahdeksanneksi viime MM-kisoissa.

Puolan kiekko junnaa tasaisesti paikoillaan, eikä Czerkawskin (joka kieltäytyi kisoista ilmeisesti riitojen valmennuksen kanssa) jälkeen todella lahjakkaita kansainvälisiä pelaajia ole ollut. Iso-Britannialla oli näissä kisoissa mielestäni potentiaalia parempaankin. Ottelussa Itävaltaa vastaan näyttivätkin sitä ajoittain. Britit pyörittivät kypsää ylivoimaa, mutta oman maalin edessä peli oli turhan pehmeää. Putoamiskamppailussa olisin mieluummin halunnut Etelä-Korean säilyvän. Maalla oli hyvin liikkuvia pelaajia, jotka tarvitsevat vain kovia pelejä kehittyäkseen. Hollannille putoaminen olisi voinut toimia herätteenä, että ö-luokan kanukeille ei voida rakentaa maajoukkuetta.


Japanin lohkossa Unkarin otteet olivat todella kypsiä ja maa saa ansaitusti viimeinkin tilaisuuden pelata ylemmällä tasolla. Joukkue on varsin tasainen, mutta nimet Szuper, Vas, Palkovics sekä Ladanyi kannattaa pitää mielessä ensi kautta ajatellen. Menestyäkseen A-tasolla Unkarilaiset tarvitsevat kuitenkin pelaajilleen kokemusta kovemmista liigoista.

Ukraina tuli vahvemmalla roosterilla näihin kisoihin kuin viime vuotisiin A-sarjan kisoihin, mutta töpeksi ratkaisevan pelinsä Unkarille. Tuolla varsin iäkkäällä rungolla voidaan vetää vielä 3-4 vuotta kohtuullisella tasolla, mutta sitten joukkueen arkipäivää ovat sijat 3-5 1-divisioonassa. Ukrainasta ei lähde joukkuetta uuteen Venäjän liigaan ensi vuonna, joka kiekkoilun kehityksen kannalta olisi ollut suotavaa. Ikäluokat 1984-90 ovat varsin murheellisia Ukrainalla.

Japanista ei ole edelleenkään todelliseksi haastajaksi A-tasolle, mutta Liettua ja Kroatia ovat viime vuosina hieman kehittyneet. Varsinkin Liettualla on muutamia lahjakkaita nuoria, joista Tadas Kumeliauskas on varsin varteenotettava hyökkäääjä. Liettuan hyvät otteet 18- ja 20-vuotiaiden kisoissa johtuivat kuitenkin yksinomaan seurajoukkue Kauno Tigraista. Tämä joukkue on pelannut ja harjoitellut yhdessä nuoresta iästä saakka ja oli parhaita joukkueita viime kaudella Valko-Venäjän A-juniorisarjassa. Tulevaisuudessa ei välttämättä smanlaista materiaalia ole käytettävissä.

Viron kohtaloksi jäi tänä vuonna putoaminen, mutta on huomionarvoista että 1-divisioonassa tasoerot ovat kovasti kaventuneet. Viro pelasi todella tasaiset kamppailut sekä Unkaria (3-5) että Ukrainaa (1-3) vastaan. Virolainen kiekko ei kuitenkaan ole taantumassa ja todennäköisesti nousu takaisin tulee ensikaudella. Virolaisten murheenkryyneinä on kotimaan sarjan heikko taso. Oman maan sarjasta tuli vain 4 pelaajaa, mutta Tartu Kalev-Välkin kolmikko Sildre, Semjonov ja Titarenko keräsivät nollatehojen lisäksi isot miinukset.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Wolski liittyy yhtä paljon Puolan maajoukkueeseen kuin tämä kaveri.

Ok, asia kunnossa. Mutta mites se menee IIHF:n mukaan, saako esimerkiksi Valtonen teoriassa edustaa Puolaa, koska ei ole pelannut miesten maaotteluita Suomen riveissä? Samahan sitten koskisi Wolskia.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Ok, asia kunnossa. Mutta mites se menee IIHF:n mukaan, saako esimerkiksi Valtonen teoriassa edustaa Puolaa, koska ei ole pelannut miesten maaotteluita Suomen riveissä? Samahan sitten koskisi Wolskia.
Kaksoiskansalainen saa edustaa sitä kotimaataan, jossa on pelannut vähintään kaksi peräkkäistä kautta (pelaamatta muissa maissa tänä aikana)*. Eli jos Wolski on kaksoiskansalainen, voi hän pelata Puolan maajoukkueessa pelattuaan ensin kaksi vuotta Puolan kansallista sarjaa (tai vastaavasti juniorisarjaa). Tämä siis siinä tapauksessa, ettei pelaaja ole vielä edustanut muita maita IIHF:n turnauksissa. Jos edustuksia on jo kertynyt, voi pelaaja tehdä kertaluontoisen "vaihdon" toisen kotimaansa puoleen, mutta silloin täytyy ensin pelata neljä vuotta "uudessa" maassa.

* tämä suluissa siksi, ettei sääntöä aina katsota niin tarkaan. Pienissä maissa kiekkokaudet saattavat olla hyvin lyhyitä ja tällöin pelaajalla on hyvin aikaa käydä pelaamassa vielä muissakin sarjoissa saman kauden aikana.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös