MM-kisat 2022 – liveseuranta

  • 589 832
  • 18 217

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Ja japanilla on todellakin mahdollisuudet mennä pitkälle tässä turnauksessa.
No mikä sitten on pitkälle, jos nyt nipponin pojat jollain ihmeen ilveellä pääsisivät ensin läpi Kroatiasta niin seuraavaksi vastassa olisi hyvin todennäköisesti Brasilia kun kaavioita katselee.

Eipä olisi mikään yllätys, jos tästä lohkosta ei kukaan neljänneksiä pidemmälle etenisi. Espanjakin voi tuolla pimputtelulla olla kusessa tiiviisti puolustavan Marokon kanssa.
 

Micol

Jäsen
Ei nyt sinänsä haittaa, että Saksa tippui jatkosta. Mukava nähdä pystyykö Japani vielä haastamaan.

Espanjalle ei kyllä tarvi tän päivän jälkeen enää menestystä toivoa.
Samat mietteet. Karma kuittaa seuraavaksi Espanjan ja Marokko painelee jatkoon (näin toivotaan). Vaikken liiemmin Saksaa kannatakaan, enkä Espanjaa aiemmin juurikaan inhonnut, mutta olihan aika säälittävä näytös espanjalaisilta toisella puoliajalla. Päämäärä näkyi harvinaisen selvästi - eli tulla lohkossa vain toiseksi ja saada Marokko vastaan ennemmin kuin Kroatia. Meinas kusta sekin, kun Costa Rica menikin yllättäen johtoon. Olisi ollut kyllä aika hieno päätös puolivaloilla pelaamiselle, kun olisikin jäänyt pudotuspelit Espanjallakin kokonaan välistä.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Japanin voittomaali oli videoiden perusteella tuomarivirhe, pallo oli päätyrajan yli
Ei kaiketi ollut. Se pitäisi katsoa suoraan pallon yläpuolelta kameralla, mutta sellaista ei tainnut olla.

Pallon maakosketuksen ja viivan välillä saa sivulta katsoen olla reilustikin vihreää välissä, eikä pallo silti ole vielä ulkona. Niin kauan kuin suoraan yläpuolelta katsottaessa ei näy vihreää pallon ja viivan välissä.

Sikäli tämä videoidennkelailu kyllä taas muuttaa peliä, että kautta historian on varmasti lähes kaikki tuollaiset pallot, jotka viistosta katsoen näyttää olevan yli, myös vihelletty yli menneiksi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tykkäsin tuosta Kroatian ja Belgian ottelusta, katsoin sen toisesta puoliajasta eteenpäin, joten en tiedä oliko ensimmäinen puoliaika huonompaa peliä. Kroatia pelaa hienoa jalkapalloa: yhtenäinen joukkuetaktiikka, mutta erittäin paljon yksilötaitoa, sekä tietysti Modric. Kova maalintekijä olisi kyllä plussaa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin, kyllä Saksa aika hyvin pesi kasvonsa pelillisesti Japani-tappion jälkeen, tasuri Espanjasta (voittokaan ei kaukana) ja Costa Ricaa vei kuin märkää rättiä. Sanoisin että tuloksellisesti ansaittu, mutta pelillisesti kohtuuton tippuminen. Sen nyt tietää että Japanilla varma first round exit edessä, mitään he eivät jatkopeleihin tuo. Saksa olisi saattanut olla vaikka mitalipeleissä, ihan erilainen potentiaali pärjätä noille isoille.

Toki Japanille rispektit, mutta en jaksa uskoa enää suurempiin yllätyksiin heidän osaltaan. Kyllä se Islantikin lopulta törmäsi seinään, vaikka flowtilassa painoivatkin 2016 ja yhden kovan voiton Englannista bussittivatkin.
On oikeasti sellainen asia, jota itsekin pohtinut, eli onko kisojen kannalta parempi nähdä jättiyllätyksiä vai toivoa mieluummin isojen maiden jatkoonmenoa, jolloin saatettaisiin nähdä jo aikaisessa vaiheessa jättiläisten miekkojen kalistelua. Japanin kaltaisilla joukkueilla se löpö valitettavasti taitaa vaan loppua aika nopeasti.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Sen verran pitää vielä sohaista ampiaispesää, että tässä Japanin "kohumaalissa" kävi ihan sama juttu kuin muutama vuosi sitten Suomen ja Islannin välisessä karsintapelissä, jossa loppuhetkillä näytti, että pallo olisi selvästikin maalissa ja nurmeakin näkyi kuvassa pallon ja maaliviivan välissä, mutta suoraan ylhäältäpäin otetusta kuvasta näki, että ihan pieni osa pallosta oli vielä viivan päällä.

Joten kyllähän tuo tuomio meni ihan oikein, vaikka toki ymmärrän, että Saksan kannattajia tilanne harmittaa suunnattomasti.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Benfican erittäin lupaava toppari Antonio Silva (19 v) avaa Pepen rinnalla Etelä-Koreaa vastaan. Ronaldo avauksessa, mutta eiköhän hänet oteta hyvissä ajoin pois neljännesvälierää ajatellen. Vastaavasti on syytä olettaa, että mm. Bruno ja Felix tulevat toisella puoliajalle pelaamaan jonkinlaiset minuutit.

Uruguaylla Godin on ymmärretty tiputtaa avauskokoonpanosta, ja Pellistri ansaitusti avauksessa. Nunezilta odotan heräämistä näihin kisoihin.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
YLE:n studiossa kelaillaan highlighteja 2010 MM-puolivälierästä Ghana-Uruguay. Näin reilun 10 vuotta myöhemmin sydän itkee vieläkin verta Ghanan ja Asamoah Gyanin puolesta. Kyllähän tuosta ottelun lopusta menee vieläkin todella isot kylmät väreet. Tuossa oli kyllä sitä urheilun aivan älyttömän huikeaa ja hienoa draaman kaarta, toisen ylintä onnea ja riemua sekä samaan aikaan toisen joukkueen rajua katkeruutta ja surua parhaimmillaan ja samalla myös kauheimmillaan.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Tänään odotettu jälleennäkeminen. Muntarin paita päälle ja GO GHANA!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ghanan puolustuksesta löytyy varmasti Suarezille paljon pureskeltavaa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Näillä näkymin tulen tiirailemaan Portugalin otteita ihan kohta alkavassa ottelussa. Veikkaan, että portugalilaiset vievät voiton lukemin 3 - 1, joista lähes jokaisesta maalista C. Ronaldo yrittää ottaa kunnian. Tosiasiassa kolme maalia merkitään muiden portugalilaisten tekemiksi ja ainoastaan yksi maali merkitään Ronaldolle eli oma maali aivan ottelun alussa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Etelä-Korea ei herätä samanlaisia tunteita kuin Japani, joten minulle on oikeastaan ihan sama, kuinka monta maalia Portugali takoo heidän verkkoonsa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Portugali johtoon.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Argentiina olisi saanut pilkun tuosta???
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös