MM-kisat 2013: Suomi

  • 925 802
  • 3 108
Tila
Viestiketju on suljettu.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ensimmäinen erä antoi odottaa vähän erilaista lopputulosta, mutta pitihän tietenkin päästää Slovakia mukaan peliin lopettamalla pelaaminen täysin. Kolmannessa erässä erän ensimmäisestä maalintekopaikasta voittomaali.
Ei se tyyli vaan ne pisteet ja voitot. Ei muuta kuin Kanadan tai Ruotsin kaatoon.

Oli hieno osoitus taas kerran tämänvuotiselta joukkueelta, että vaikka huonoja hetkiä ja vaikeita paikkojakin tulee, niin selkäranka ei kuitenkaan nitkahda poikki vaikka hetkittäin taipuukin. Ja sitten kun paikka tulee, niin ahdingostakin (vaikkakin itseaiheutetusta tällä kertaa) noustaan ja ykköskentässä riittää ratkaisijoita.

Pessi - Konna - Juha-Matti - se oli sil saletti!

Jukka Jaloselle voisi pistää jo nyt patsashankkeen vireille. Ennalta parjatulla ja ns. nimettömällä EHT-"puulaakijoukkueella" ensin lohkovoitto ja sitten pääsy neljän sakkiin taistelemaan mitaleista samaan aikaan kun Venäjä ja Tshekki ovat kesälomilla on helvetinmoinen suoritus.

Nyt vain toivomaan, että Ruotsi niittaa Kanukit paluumatkalle ja välierässä nähdään ikiaikainen klassikko Suomi-Ruotsi.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Voitollaan Suomi varmisti vähintään kakkossijan maailmanrankingissa tämänkin vuoden jälkeen. Suomen ykköspaikan voi vielä viedä parin Kanada-Ruotsi voittaja. Ykköseksi Suomi nousee, jos

1) Suomi menee finaaliin.
2) Kanada voittaa kultaa, Suomi on 3.
3) Kanada häviää finaalin.
4) Ruotsi häviää finaalin, Suomi on 3.

Mikäli Ruotsi häviää finaalin ja Suomi on 4., ovat Suomi ja Ruotsi tasapisteissä kärjessä. Tie-breakeristä ei minulla ole tietoa, vai jakavatko vain kärkipaikan.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomi on aivan kusessa kun vastustaja laittaa maalin eteen lihaa. Jenkit kuittasi matsin selvästi maalin edustalla ja tänään Slovakia viimeisenä oljenkortenaan alkoi murisemaan Leijonille Suomen maalin edessä ja peli olikin aika nopeasti taas lähtökuopissa. Melart on ainoa joka antaa mustelmia ja pitää äijät pois veskarin edestä.

Raanta on hyvä veskari mutta kaveri ei tunnu millään löytävän vetoja maskin takaa. Ja pienenä veskarina on ilmeisen pakko tulla vastaan mutta liikkuminen syvyyssuunnassa vaatisi petraamista tai sitten muutosta pelaamiseen. Saa muuten tarjota tolpille lounaat, olisiko kolme kertaa kilahtanut illan aikana veskarin parhaat kaverit.

Jos Kanada tulee vastaan niin Suomella ei jakoa finaaliin. P-A -jengit eivät sovi tällä kertaa Leijonien pelitapaan. Ruotsi olisi parempi ja Sveitsi sitten finaalissa. Tolla skenaariolla kulta voisi olla ihan mahdollinen.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Tie-breakeristä ei minulla ole tietoa, vai jakavatko vain kärkipaikan.
Näyttäisi olevan niin, että tasapisteissä tuorein sijoitus ratkaisee järjestyksen. Esim. viime vuoden kisojen jälkeen Italia (15.) ja Kazakstan (16.) ovat näköjään päätyneet tasapisteisiin, mutta Italia on merkitty vielä voimassa olevassa rankingissa Kazakstanin edelle.

Minullekin pisti silmään tämä mahdollinen rankingin ykköspaikka. On kyllä Suomelta kova saavutus. Ollaankohan ikinä oltu kärjessä?
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Vaan kuka? Hazardietanen on omassa päässä pelottavan heikko. Lepistökään ei ole paras luuta omassa päässä, mutta ehkä tuosta kaksikosta saisi enemmän irti erottamalla heidät?

Mäntylä. Laaksoa käy sääliksi kun ei koskaan voi ennakoida mitä pakkipari koittaa seuraavana. Ihmeellisiä ratkaisuja läpi turnauksen.
 

Fordél

Jäsen
Jalonen on kehittynyt viime vuosina johtajana ja kasvanut valmentajana ihan uusiin mittoihin. Karismaa ja uskottavuutta on tullut roimasti lisää. Se on näkynyt myös Suomen pelaamisessa. Uskotaan omaan tekemiseen ja luotetaan sen kantavan. Ja hyvinhän se onkin kantanut. Yksi osoitus on tämänkin puulaakijengin johdattaminen mitallipeleihin. Muutenkin Jalonen on tehnyt viime vuosina hienoa työtä Suomen puikoissa ja ansaitsee ehdottomasti kovan suitsutuksen.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Uskaltaisin sanoa, että seuraavat 5 vuotta mennään ihan samalla tasolla MM-ja olympiakisoissa, olipa Suomen päävalmentaja kuka tahansa. Suurta heilahdusta ei tule Suomen osalta tapahtumaan: emme putoa minnekään sjoilta 1-8 ja tuskin Suomi tulee kisoja selvästi dominoimaankaan mestaruuksien muodossa.

Enpä taas tuota usko. Jos puhutaan sijoista 4-8, silloin väite vaikuttaa uskottavammalta. MM-kisoissa voi tulla yksi mitalikin, mutta olympiakisoista taas ei. Selännekään ei sentään Suomea aina kanna. Ydinkysymyksenä menestyksen jatkumiselle on edelleenkin NHL-pelaajien taso ja saatavuus. On aivan turha kuvitella, että Jalosen jalanjäljillä voitaisiin jatkaa puulaakihengessä tästä eteenpäin. Jalonen taitaa tuon puolen. Muiden päävalmentajien on huomioitava myös laatutekijät.

Itse illan peliin tärkeimmät voitontekijät olivat 1) onni, 2) Raanta, 3) ykkösketju ja 4) taistelu. Pelitapa suli käsiin ja muut ketjut olivat taas sitä tuttua puukätistä porukkaa.

Pääsy mitalipeleihin oli sinänsä maksimisaavutus tältä porukalta, kun taas minimi oli puolivälierät. Lohko oli tasoltaan heikohko: Venäjä oli taas unohtanut joukkuepelaamisen taidon, USA meni keskitason änärimiehillä jatkoon ja nöyryytti paitsi vastustajaa, myös KHL:ää. Slovakia taisteli hyvin, mutta kun sitä huippulaatua ei vain maalin löydy, minkäs teet.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Mäntylä. Laaksoa käy sääliksi kun ei koskaan voi ennakoida mitä pakkipari koittaa seuraavana. Ihmeellisiä ratkaisuja läpi turnauksen.

Nämä pakit taistelevat olemassaolostaan. Arvostan jokaista vitunmoisista kämmeistä huolimatta. Tässä tiimissä kun ei ole kuin kaksi kiekollisesti oikeasti "vaarallista" hyökkäykseen liittyvää pakkia. Muiden on vain VITTUTAISTELTAVA siellä omassa päässä.

Lepistö hukassa omassa päässä, mutta pakkohan tän kaunottaren on vielä ylivoima yms. tilanteessa tasoaan nostaa. Hietanen valitettavasti ei tuo enää lisäarvoa puolustus+ylivoimapeliin. Toki erittäin kiva jos takoo välierässä 0+3 ja nussii minut puheillani hiuksista vittuun.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Peli on näyttänyt koko kauden "meidän peliltä", jota on häpeällistä katsoa.
Vaan kun taidot ei riitä heidän peliin, niin tämä lienee se ainoa vaihtoehto pärjätä.

Kyllä sen 1-2 mitaleilta tipahtamista/valmentaja ymmärtää jos pesti jatkuu noin kauan mitä esim. Aralla. Nyt Jalosella on kuudennet kisat ja jo kolmet kisat menty ilman mitalia, joka on siis käsittämätöntä.
Tästähän oli jo aiemmin ketjussa mainittu, mutta mainitaas taas. Sellaiselle kuten minä, joka on katsellut kisoja jo 70-luvun lopulta ja muistaa ne tuskaiset, mitalittomat vuodet jolloin hävittiin jo varmat pronssit ottamalla turpiin Puolalta tai Itä-Saksalta, ei mitalittomuus ole ollenkaan käsittämätöntä. Se on ennemminkin se default-asetus, että mitalia ei tule.

Illan pelistä: toinen erä ja kolmannen alku ihan perseestä, muuten hyvä suoritus. Tasainen vääntö, josta oikeastaan kumpi tahansa olisi voinut mennä finaaliin. Raanta, ykkösketjun muutamat väläykset ja tolpat takasivat tällä kertaa voiton Suomelle. Kanadaa tai Ruotsia tämäniltaisen kaltaisella esityksellä tuskin kaadetaan, nyt pitää saada volumet yhteentoista.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän vaikeamman kautta näköjään mennään. Oliko sitten tulosveto vetämässä, vai miksi yhtäkkiä lopetettiin pelaaminen... Ensimmäinen erä oli kisojen parasta kiekkoa ja aloin jo kelaamaan, että saako tosissaan syödä sanojaan jos suomi perseraiskaa slobot. No sitten tuli toinen erä ja kolmas, tilanne 3-3 ja koko peli ihan hukassa aina ykkösen hetkelliseen heräämiseen.

Vähän ihmettelin tuota Jalosen reagoimattomuutta siinä vaiheessa kun peli alkoi hajoamaan. Muistaakseni Itävaltaa vastaan Jalonen otti aikalisän kun kaksi meni omiin, vaikka nyt ei sellaista selkeää paikkaa aikalisälle ollut. Eikä ainakaan sen 3-3 maalin jälkeen olisi kannattanutkaan, muuten oltaisiin saatu kunnolla tukkaan. Mutta reagoida voi muutenkin, tiivistää, tehdä muutoksia tai vaihtaa peluutusjärjestystä.

Nyt Melart nosti tasoaan selkeästi ollen jopa varmin pakki, ykkösen varassa taas mentiin ja onhan tuo todellakin aivan omaa luokkaansa oleva ketju. Oliko nytkin jokaisessa maalissa kaikki ketjun jätkät mukana ja maalit todellakin tehtiin, siis rakennettiin ja laitettiin kiekko sisään, lukuunottamatta Kontiolan toista, joka meni veskarin piikkiin.

Raanta oli ratkaisuhetkillä kyllä itse varmuus, mutta kyllähän noissa kolmessa oli taas sellaista minkä voisi ottaa kiinnikin. Ehkä sitten ensi pelissä...

Nyt tuli vastaan kumpi vain, niin tasoa pitää nostaa tästä huikeasti. Joka tapauksessa huikean kova suoritus ennakkoasetelmiin nähden. Jaloselta on tulossa kelpo joutsenlaulu maajoukkueessa. Mitali näistä kisoista nostaa Jalosen aikakauden arvosanan tyydyttäväksi ja jopa mitalista riippuen kiitettäväksi.

Nyt tietysti voisi mennä pelitapakeskusteluun katsomaan monta viivelähtöä on ollut, mutta peli näyttää menneen hiukan nopeammaksi viime peleissä ja etenkin verrattuna viime vuosiin. Sehän on vain hyvä se.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaan kun taidot ei riitä heidän peliin, niin tämä lienee se ainoa vaihtoehto pärjätä.


Tästähän oli jo aiemmin ketjussa mainittu, mutta mainitaas taas. Sellaiselle kuten minä, joka on katsellut kisoja jo 70-luvun lopulta ja muistaa ne tuskaiset, mitalittomat vuodet jolloin hävittiin jo varmat pronssit ottamalla turpiin Puolalta tai Itä-Saksalta, ei mitalittomuus ole ollenkaan käsittämätöntä. Se on ennemminkin se default-asetus, että mitalia ei tule.

Kyllähän se "meidän peli" on nimenomaan kiekkokontrollia, joka vaatii aika ison määrän taitoa.

Itse olen katsellut kisoja siitä 90-luvun alusta lähtien, kun mitalikausi alkoi, tai siis tämä uusi aikakausi. Kyllä oikeastaan 90-luvun lopusta lähtien Suomelta on joka kisoissa ollut realistista odottaa mitalia.

Muuten se, että "häviäähän ne muutkin maat tanskalle/muille" ei ole mikään lupa hävitä.
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Raanta oli ratkaisuhetkillä kyllä itse varmuus, mutta kyllähän noissa kolmessa oli taas sellaista minkä voisi ottaa kiinnikin. Ehkä sitten ensi pelissä...

Mun mielestä ainoastaan viimeisestä voi syyttää osin Raantaa. Kaksi ensimmäistä ohjautui suomipojan kautta.
Torijuhlat, täältä tullaan! Ja Krista voittaa viisut vielä siihen päälle =P
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
En vaan pääse ajatuksesta, että kannattaisikohan Pesosen ja Savinaisen paikat vaihtaa päittäin, jos se toisi edes vähän toivoa secondary scoringista. Samalla ykköseen tulisi hiukan enemmän särmää ja laitavääntövoimaa, jota ei varmasti ole liikaa kumpaakaan, Kanadaa tai Ruotsia vastaan.

Pakkipareja tuskin enää kannattaa alkaa muljata, mutta en ole tämän kaikki munat samassa korissa -mallin kannattaja, jossa kaikki hyökkäystoivo on ykkösessä, kakkonen on toivotaan, toivotaan, ja alaparit puhtaita puolustavia pareja.

Mitalipelit ovat kyllä jo todella hieno saavutus tältä nipulta. Todella hyvällä, kolme erää kestävällä joukkuepelillä finaaliin pääsy, ja sitä kautta mikä tahansa on mahdollista, mutta puolen ottelun paskat housuissa pelaamisella se ei taatusti tule välierävastuksen ollessa taatusti Slovakiaa kovempi, tuli vastaan kumpi tahansa.
 

Fordél

Jäsen
Itse illan peliin tärkeimmät voitontekijät olivat 1) onni, 2) Raanta, 3) ykkösketju ja 4) taistelu. Pelitapa suli käsiin ja muut ketjut olivat taas sitä tuttua puukätistä porukkaa.

Mitä se onni on lätkäpelissä, kun kerran se oli suurin tekijä Suomen voitolle?

Onnen esiintuominen näissä kohdin on aivan turhaa voiton ulkoistamista jollekin täysin ulkopuoliselle ja mystiselle tekijälle. Ei onni ratkaissut tätä peliä vaan parempi jengi voitti ja Suomen pelaajat, valmennus, huolto ja muut taustajengi ansaitsevat täyden kunnian voitosta. Onnelle ei tarvitse antaa tästäkään voitosta yhtään. Suomi pelasi lopulta tilanteet paremmin ja Slovakia ei tehnyt paikoista riittävästi maaleja. Suomi teki yhden maalin enemmän ja ansaitsi voiton. PISTE.

Sitten voimme purkaa mitkä tekijät olivat Suomen onnistumisten takana ja eittämättä siellä oli isoina tekijöinä Antti Raanta ja ykkösketju. Toisaalta jos joku muu tekijä olisi kussut (esim. yksi alivoima) niin olisimmeko mitallipeleissä? Varmaankaan emme. Yksittäiset pienet tekijät ovat lopulta myös ihan yhtä ratkaisevia kuin Antti Raanta tai ykkösketjun pelaaminen.

Eli summa summarum, lopetetaan tämä iänikuinen oman jengimme aliarvioiminen ja nautitaan hienosta voitosta, kun nyt on sen aika. Otetaan myös voitosta kaikki positiivinen irti ja kasvatetaan itseluottamustamme, jotta uskallamme aidosti heittäytyä täysillä seuraavaan peliin ja pystymme kaatamaan Ruotsin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Suomella huippupaikka edetä nyt finaaliin asti.

Luotan Jaloseen, Konnaan ja kumppaneihin kuin vuoreen.

Kyllä on mahtavaa, nyt pitäisi saada se jonkun aiemmin mainitsema Peltos-Villen haamu Globenin kattoon leijumaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Edelleen haisee siltä Suomi-Sveitsi finaalilta. Suomen tie ainakin helpottui kun Ruotsi selviytyi vastaan. Helppo peli siitä ei taatusti tule mutta sentään hivenen helpompi kuin kanukkeja vastaan. Toisaalta jännittää vielä että jatkuuko Sveitsin tuhkimotarina vielä yhden matsin verran.
 

Ottomaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit forever ja muulloin HIFK
Yes, enää ei ole kuin puulaakijoukkueita vastassa :) Suomella helppo tie kultaan!!! Toivottavasti suomalaiset eivät sössi varmaa kultaa käsistään!
 

Rough Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Julkukat
Tuleeko Suomi-Ruotsi/Ruotsi-Suomi monelta lauantaina? Jäänyt kaiken tämän keskellä pimentoon. Huhhuh mikä matsi edessä!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tuleeko Suomi-Ruotsi/Ruotsi-Suomi monelta lauantaina? Jäänyt kaiken tämän keskellä pimentoon. Huhhuh mikä matsi edessä!

Matsi tulee klo 16.00. Ruotsi (ja Suomi) pelaa päiväpelin, koska la-illalla ovat euroviisut. Lisäksi tietysti päiväpelin pelaavalla joukkueella on muutama tunti enemmän palautumisaikaa sunnuntain mitalipelejä varten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös