MM-kisat 2013: Suomi

  • 926 176
  • 3 108
Tila
Viestiketju on suljettu.

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Unohdit listasta Teemu Hartikaisen. Itse ottaisin "Härskin" avosylin vastaan, jos vain on terveenä. Sopii rooliin, kuin rooliin. Call him Jari!

En unohtanut. Jätin Hartikaisen - kuten myös Toni Rajalan ja Antti Tyrväisen - listaamatta, koska juuri tällä hetkellä jätkien seura Oklahoma City Barons olisi selviämässä täpärästi AHL:n pudotuspeleihin. Tilanne on kuitenkin tiukka, joten voi olla, että tuo vielä loppuviikon aikana muuttuu. Kolmikon jättäminen listauksesta oli kuitenkin tietoista. Rajala ja Hartikainenhan ovat Vatasen jälkeen suomalaisten AHL-pistepörssin toinen ja kolmas. Rajalan tehot 40 pistettä 41 ottelussa ja Hartikaisella 37 pinnaa 47 ottelussa.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Heitänpä omankin veikkauksen kisajoukkueesta tähän, ihan vaan fanipohjalta, kuten asiantuntijat sanoisivat. Eli ei tässä ole päätä eikä häntää, mutta realismia sitä vastoin on. NHL-pelaajista mukana vain Rinne.

Jalonenhan sanoi tänään, että joukueen yksi vahvuus tulee olemaan hyvä liike. Olen myös painottanut tässä aiempia kokemuksia Jalosen maajoukkueista, siksi mm. Pesonen saa edelleen "armon", samoin Aaltonen sekä Anttila, joka on ollut ajoittain hyvä tämän kauden maajoukkuepelissä.

Hyökkääjät:
Hagman-Kontiola-Aaltonen
Osala-Viitaluoma-Pesonen
Pihlström-Hytönen-Salminen
Lahti-Wirtanen-Anttila

Hyökkääjistä mukaan vielä Savinainen ja mahdollisesti Ramstedia roikotetaan mukana myös.

Pakkiparit:
Mäenpää-Hietanen
Väänänen-Kousa
Kukkonen-Laakso
Lepistö-Lajunen

Maalivahdit: Rinne, Ortio/Engren ja Metsola/Raanta.
 
- Ville Leino (kh): Mikä ettei, ihan harkitsemisen arvoinen pelaaja
- Kimmo Timonen (p): Olisi huippuvahvistus, mutta antanut haastatteluissa vähän ymmärtää, ettei nappaa
- Sami Salo (p): Kelpaisi myös riemusta kiljuen, mutta voi olla, ettei kiinnostu
- Joni Pitkänen (p): Loukkaantunut
- Tuomo Ruutu (lh): Ottaisin mukaan, jos haluaa lähteä

Noista yllämainituista pari sanaa. Leino on pelannut tällä kaudella vain 8 matsia. Ensin hän huilasi pari kuukautta kauden alusta olkapäävamman vuoksi. Vamma uusiutui noiden 8 matsin jälkeen ja on nyt määrittämättömän ajan sivussa. Lisäksi Leino ei ole lähtenyt tai kelvannut kertaakaan arvokisatasolle, joten pitäisin Leinon mukanaolon todennäköisyyttä melko lähellä nollaa. Timoselle samat sanat johtuen siitä, että hän jo ehti ihan suoraan ilmoittamaan, että kisat ovat nuoremmilla ja hän ei ole tulossa mukaan. Ja edelleen, Sami Salon mukaantulo olisi poikkeuksellista. Viimeksi hän on edustanut Suomea MM-tasolla vuonna 2004. Salo täyttää tänä vuonna 39 vuotta ja lisäksi miehen historia on täynnä erinäisiä vammoja. Sopimus toki jatkuu ensi kaudelle, mutta en jaksa nähdä että vanha mies motivoituisi MM-kisoihin. Carolinan miehistä Pitkänen tuskin on kiinnostunut kisoista tai edes kiinnostaisi Jalosta, historia tuntien. Tuomo Ruutu kelpaisi Jaloselle, mutta hänenkin kausi on ollut todella rikkonainen. Alla hänelläkin on vasta 10 matsia, mutta toisaalta uskoisin hänen olevan nyt hyvässä kunnossa ja pääsemässä koko ajan parempaan kuntoon. Lisäksi Ruudulta jäi viime kevään kotikisat väliin, niin nyt saattaisi lähteäkin mukaan varsinkin kun Tuomo on aiemmin tullut hyvin innokkaasti maajoukkueen käyttöön oikeastaan aina.

Noista lainatuista pelaajista parhaassa tapauksessa saadaan mukaan Ruutu, mutta välttämättä ei ketään. Muutenkin NHL:stä maajoukkueeseen tulee nähdäkseni näitä nuorempia NHL-tasolla marginaalipelaajia, joilla ei liikaa arvokisaedustusta ole. Tarkoitan näillä lähinnä pelaajia kuten Hartikainen ja Joensuu. Näidenkin kohdalla on syytä muistaa, että kausi ei välttämättä pääty runkosarjaan.

Toisaalta olisi kiva nähdä, ettei NHL:stä tule ketään tai ainakaan montaa. En jaksa sitä ikuista vatvomista ja vielä kesken kisojenkin jatkuvaa päivittelyä rapakon takaisten apujen perään. Niillä mennään mitä on käytettävissä ja piste. Ei Suomen lätkän tulevaisuus ole riippuvainen mistään NHL-miehistä tai ylipäätään menestyksestä MM-kisoissa.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Petri Kontiollakin pientä loukkaantumista, pelasi jo KHL:n finaalit vajaakuntoisena. Käy Suomessa lääkärissä tarkistuttamassa tilanteen, ja käden ollessa kunnossa liittynee leijoniin. Ei hyvältä näytä tuo keskushyökkääjien tilanne jos Kontiolakin jää sivuun kisoista.
ILTASANOMAT
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Janne Jalasvaaran haluaisin ehdottomasti nähdä joukkueessa. Viime vuonna taisi pudota viimeisten joukossa, joten saa nähdä, mikä on Jalosen valinta tänä keväänä. Hyvästä pelaajasta on kyse, ja monipuolisesta, sekä löytyy tilannekovuuttakin tarpeeksi.
 

Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Päivitetty versio omasta joukkueestani

Mitäs mieltä olisitte tällaisesta kokoonpanosta? Tuleeko mestaruus, vai ylivoimainen mestaruus?

Hyökkäävä ykkösketju
Teemu Laine (Minsk) - Petri Kontiola (Tsheljabinsk) - Juha-Pekka Haataja (Kärpät)

Maalintekoon kykenevä kakkosketju
Janne Pesonen (Kazan) - Ville Viitaluoma (HPK) - Sakari Salminen (KalPa)

Työteliäs ja periksiantamaton kolmosketju
Veli-Matti Savinainen (Ässät) - Juha-Pekka Hytönen (Khabarovsk) - Jani Tuppurainen (Donetsk)

Vastustajan ärsytysosasto - kenttä neljä.
Jonas Enlund (Sibir) - Lahti (JYP)/Ramstedt (SKA Pietari) - Oskar Osala (Neftekhimik)

Salo tuo varmuutta, Mäenpää hyökkäysvoimaa
Sami Salo (Tampa Bay) - Mikko Mäenpää (Lev Praha)

Tälle parille tulee myös ylivoimavastuuta
Tuukka Mäntylä (Tappara) - Janne Jalasvaara (Dynamo Moskova)

Puolustava pakkipari hankaliin tilanteisiin
Teemu Laakso (Tsherepovets) - Ilari Melart (HIFK)

varamiehiksi Ville Lajunen (Färjestad), Antti Pihlström (Ufa) ja Juhamatti Aaltonen (Rögle)

Maalivahtien joukkoon nousee ehdottomasti kevään komeetta Antti Raanta. Kannattaa kokeilla jopa ykkösvahdin paikalla.
Antti Raanta (Ässät), Karri Rämö (Omsk), Pekka Rinne (Nashville)​

* KHL-pelaajia on yhteensä 13 (viime vuonna 12)
* SM-liigapelaajia 8 (viime vuonna 2)
* NHL-pelaajia 2 (viime vuonna 7)
* Elitserien-pelaajia 2 (viime vuonna 3)
* AHL-pelaajia 0 (viime vuonna 1)
* NLA- ja DEL-pelaajia 0 (viime vuonna 0)

Edellisten tilalle voitaisiin harkita seuraavia laitureita
Hagmanin kausi on ollut muita KHL-laitureitamme vaatimattomampi, joten en näe häntä Laineen, Pesosen tai Enlundin edellä kokoonpanossa. Jää hivenen edellä mainittujen KHL-laitureiden taakse tämän kauden esitysten perusteella, vaikka maalinteko onkin onnistunut. Pidetään silti takataskussa vanhasta muistista. Janne Lahti on ollut vielä edellisiäkin selvästi vaisumpi. Edellisiä epätodennäköisempi. Juhamatti Aaltonen on kiinnostava kortti, mutta samasta paikasta kilpailevat laiturit ovat olleet tehokkaampia kovemmissa sarjoissa tällä kaudelle. Valitettavasti väriläiskä tippuu joukkueesta. Tarjolla olisi myös Marko Anttila, mutta laituritilanne on niin hyvä, ettei hänestä ole hyötyä.

Wirtanen ja Santala voisivat kenties pelata nelosketjun sentterinä
Petteri Wirtasta tai Tommi Santalaa voisi kenties kuvitella nelosketjuun Lahden tai Ramstedtin paikalle, mutta he eivät mielestäni toisi peliin tarvittua rottamaisuutta kuin Lahti tai Ramstedt. Nelosen sentterin paikalle haluan roolipelaajan. Sentteritilanne on vaikea, sillä tämän jälkeen seuraavina tarjolle tulee lähinnä Jarno Koskiranta.

Puolustuksesta rannalla jäävät juuri ja juuri
Juuso Hietanen, Ossi Väänänen, Mikko Kousa sekä Lasse Kukkonen, jonka kausi on mennyt pahasti alakanttiin.

Muita vielä kerran harkintaan otettavia nimiä, vaikkei Jalonen näitä kuitenkaan valitse
Ari Ahonen on pelannut hyvän kauden Magnitogorskissa. Jalonen voisi laittaa vielä kerran harkintaan. Ja sitten tietenkin Petteri Nummelin - ei tuolla puolustuksella vielä hirvittävää ylivoimapelotetta kehitetä. Pelaisi edes ylivoimat.
 
Viimeksi muokattu:

Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Ja kuten niin moni muukin on täällä kommentoinut, niin NHL:stä ei juuri apuja tule. Yllä mainitsemani Salo ja Rinnekin ovat epävarmoja. Muista ei joko a) ole apua b) halukkuutta c) ovat loukkaantuneena.

Sami Vatanen voisi jollain hirvittävällä mäihällä saada luvan lähteä kisoihin, jos Anaheim päättäisi olla pitämättä häntä loppukautta NHL:ssä. Se mies menisi kyllä heittämällä joukkueeseemme. Mutta lienee turhaa spekulaatiota.

Voi olla hyvin lähellä sekin tilanne, että meillä ei ole yhtään NHL-miestä. Mutta ihan kilpailukykyinen jengi saadaan silti liikkeelle, vaikkei mestarisuosikkeja ollakaan. Etenkin KHL-miehemme ovat olleet huippuvedossa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Teemu Laine ja Jani Tuppurainen eivät ole leirityksessä, vaikka heidän kautensa päättyi jo ajat sitten. Täten lienee selvää, ettei heitä kisoissa nähdä, joten heidän pyöritteleminen fantasiarostereissa lienee turhaa.

Aika erikoista muuten, että Rici ei ottaisi Hietasta, Väänästä ja Kukkosta MM-joukkueeseen. Ainakin omasta mielestäni nuo kolme ovat Mäenpään ohella pakiston varmimmat kisapelaajat. Hietanen itse asiassa tainnut olla tällä kaudella maajoukkueen paras pistemies ja se on kyllä pakilta aika poikkeuksellinen suoritus.

Jos nyt itse pitäisi kokoonpanoa pyöritellä, niin jotain tällaista arvuuttelisin:

Hagman-Kontiola-Ruutu
Pesonen-Viitaluoma-Salminen
Osala-Hytönen-Aaltonen
Savinainen-Wirtanen-Pihlström

Mäenpää-Hietanen
Lepistö-Lajunen
Väänänen-Laakso
Kukkonen-Jalasvaara

Rinne
Raanta
Ortio

Ylimääräisiksi hyökkääjiksi sitten vaikkapa Anttila ja Koskiranta.

Eihän tuo nyt hääppöinen kokoonpano ole, mutta hyvällä joukkuepelillä, kuumalla maalivahdilla ja onnistuneella erikoistilannepelaamisella mitalikantaan palaaminen on mahdollista.
 
Mitäs mieltä olisitte tällaisesta kokoonpanosta? Tuleeko mestaruus, vai ylivoimainen mestaruus?

Noista hyökkääjistä Laine, Tuppurainen ja Enlund eivät ole edes leirityksessä mukana, joten heidät voidaan unohtaa. Sama pätee maalivahdeista Karri Rämöön. Lisäksi isolla kysymysmerkillä voidaan pirtää ainakin Kontiola (loukkaantuminen?) ja Salo (motivaatio?).

Muista ehdotetuista nimistä sama pätee Santalaan, Ahoseen ja Nummeliniin. Eli eivät tulleet valituksi leirille eivätkä ole sen tason pelaajia, että pääsisivät kisoihin ilman leiritystä.
 

Fordél

Jäsen
Eihän tämä jengin kasaaminen näytä erityisen hyvältä, mutta jos NHL:sta saataisiin edes muutama nimi niin hyökkäys näyttäisi jo siedettävältä. Rinne on saatava maalille, jotta meille ei tehdä yhtään ylimääräistä maalia. Maalintekotalkoisiin kun meidän hyökkäyksessä tuskin on tekijöitä. Jotain tämän suuntaista lähtisin itse kasaamaan:

Hagman - Leino - Korpikoski
Osala - Kontiola - Salminen
Pesonen/Petrell - Viitaluoma - Aaltonen
Savinainen/Petrell - Hytönen - Nieminen

Mäenpää - Hietanen
Jalasvaara - Kousa
Kukkonen - Väänänen
Lepistö-Lajunen

Rinne
Ahonen/Raanta
Raanta/Ortio
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Mielestäni Jalosen kannattaisi tarkkaan harkita herrojen Miika Lahti ja Mika Niemi ottamista mukaan leirille ja jopa kisajoukkueeseen. Molemmat ovat erittäin tasapainoisia paketteja, asenne olisi varmasti jannuilla kohdallaan ja sopisivat hyvin kahden alemman ketjun keskelle.

Näkisin että välieräjoukkueista leirikelpoista kamaa ovat yllämainitut kaverit, Savinainen, Nieminen, Mäntylä, Marttinen, Raanta ja Metsola. Marttinen on ollut aivan jäätävän hyvä kevätkauden enkä näe mitään syytä miksei pystyisi pelaamaan kolmosparissa kisoissakin. Armian aika on joskus myöhemmin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Pesonen/Petrell - Viitaluoma - Aaltonen
Savinainen/Petrell - Hytönen - Nieminen

Mielestäni Jalosen kannattaisi tarkkaan harkita herrojen Miika Lahti ja Mika Niemi ottamista mukaan leirille ja jopa kisajoukkueeseen. Molemmat ovat erittäin tasapainoisia paketteja, asenne olisi varmasti jannuilla kohdallaan ja sopisivat hyvin kahden alemman ketjun keskelle.

Ovat varmaan leirikelpoisia, mutta tänä vuonna Suomella ei ole pulaa 3. tai 4. kentän tekijöistä kuten lainauksesta näkyy. Nuokaan vaihtoehdot eivät kalpenisi Lahden ja Niemen edessä. Sinne on osaavaa koohottajaa yhtä jos toistakin, eikä heidän valinnoistaan mitään kompastuskiviä tule joukkueen menestystä ajatellen.

Vaikeaa tulee olemaan tulosvastuullisten kenttien tekeminen. MM-kisoissa ykköskentällisessä Hagman, sinänsä mukava pelaaja, mutta joukkueen ykköspyssy? Leino, käytännössä ihan katsomaton kortti. Musta hevonen, onnistuessaan tekee mitä vain mutta flopatessaan voi vetää koko ykköskentän syvyyksiin. Osala on hyvä pelaaja ja melko varmasti kisakoneessakin mutta kakkoskentän rooli on iso. Siitä on tultava tehoja vaikka rooli voikin tarvittaessa olla rouhija osastoa. Kontiola, Korpikoski ja varauksin Salminen selkeämpää tuloskenttäkamaa, mutta heistäkään kukaan ei vielä kertaakaan ole kantanut maajoukkueessa ykköspyssyn roolia. Nyt on, kävi miten tahansa, todella isoja askelia otettava vähän nimettömämpänä massasta erotakseen.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Jos Kontiolallakin tosiaan on jotain vaivaa, niin alkaa menemään joukkueen kasaus todella reisille. Ykkös- ja kakkosketjujen keskelle ei siis käytännössä enää löydy MM-tason senttereitä Euroopasta ja Leinonkaan varaan ei voi kyllä juuri mitään laittaa, kuten joku jo sanoikin. Noilla hytösmöttösilläkö sitten pitäisi lähteä veivaamaan jotain lyhytsyöttöpeliä?
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Toisaalta olisi kiva nähdä, ettei NHL:stä tule ketään tai ainakaan montaa. En jaksa sitä ikuista vatvomista ja vielä kesken kisojenkin jatkuvaa päivittelyä rapakon takaisten apujen perään. Niillä mennään mitä on käytettävissä ja piste. Ei Suomen lätkän tulevaisuus ole riippuvainen mistään NHL-miehistä tai ylipäätään menestyksestä MM-kisoissa.

Harvinaisen samaa mieltä kanssasi. Turhaa lähteä hakemaan niitä NHL -pelaajia enään, kun turnaus hyvin käynnissä. Varsinkin nyt tynkäkaudella äijien liike on kovalla rasituksella ja joutuu lentelemään paikasta A, paikkaan B. Sitten, kun tuon kovan rutistuksen jälkeen kovat kinkerit isoissa kaukaloissa Euroopassa, tulee olemaan varmaankin vaikeaa pelaajalle kuin pelaajalle. Joukkueet haluavat varmasti pitävän äijät vielä kunnossa ensi kautta varten, kun pelataan koko kausi, kun että he hajoisivat vielä tuon rasituksen jälkeen kansainvälisissä peleissä.

Varmasti intoa puhkuu enempi näistä ensikertalaisista ja vähempi maajoukkueessa pelainneilla pelaajilla ja toki vielä kermana kakunpäällä ne näytöt! Suomen joukkueeseen vaan mielellään korkeintaan 1-3 NHL -pelaajaa ja loput Euroopasta. Alkaa jo hyvin hioutua tuo joukkue jo näillä kavereilla.

Ja miksi edelleen äijät on laittamassa sitä Leinoa sinne joukkueeseen. Fantasiamanageroinnit erikseen ja realismit kuntoon.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Laitetaanpa omakin fantasiarosteri, kun tuntuvat muodissa olevan. NHL:stä laskin mukaan tulevan Rinteen ja Ruudun, AHL:stä Pesosen. Yritin koota joukkueen mahdollisimman realistisesti ja nimenomaan Jalosen pään sisään katsoen, en niinkään omien toiveideni mukaisesti.

J.Pesonen-Kontiola-Ruutu
H.Pesonen-Hytönen-Osala
Haataja-Viitaluoma-Aaltonen
Pihlström-Wirtanen-Anttila
(13. hyökkääjä Salminen, varalle Lahti)

Hietanen-Kukkonen
Jalasvaara-Mäenpää
Laakso-Väänänen
Lajunen-Melart

Rinne
Engren
Raanta

Hierotaan sitten muutoksia, jos NHL:n/AHL:n playoff-viivalla tapahtuu muutoksia, joku kieltäytyy tai loukkaantuu tai jos maaotteluissa tapahtuu jotain mullistavaa.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jännä, että täällä listoilta tuntuu lähes tyystin puuttuvan herra Filppula, Valtteri nimittäin. Red Wings on pari pinnaa pudotuspeliviivan alapuolella tällä hetkellä. Filppula olisi aikamoinen apu myös tuohon sentteritilanteeseen, vaikka tämä kausi onkin ihmeen vaisu ollut.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jännä, että täällä listoilta tuntuu lähes tyystin puuttuvan herra Filppula, Valtteri nimittäin. Red Wings on pari pinnaa pudotuspeliviivan alapuolella tällä hetkellä. Filppula olisi aikamoinen apu myös tuohon sentteritilanteeseen, vaikka tämä kausi onkin ihmeen vaisu ollut.

Olisi kieltämättä loistava vahvistus porukkaan. Itse pidän kuitenkin hyvin mahdollisena, että Detroit vielä kirii tiensä playoffeihin. Toisaalta myös Filppulan sopimus päättyy tähän kauteen, joten sekin voi pelihaluja verottaa.
 

migsuu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL
Filppulakin on kärsinyt koko kauden loukkaantumisista ja sopimus on katkolla, joten haaveilut Filppulasta voi lopettaa jo nyt alkuunsa vaikka Detroit jäisi rannalle pleijareista.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Jos Kontiolallakin tosiaan on jotain vaivaa, niin alkaa menemään joukkueen kasaus todella reisille. Ykkös- ja kakkosketjujen keskelle ei käytännössä enää löydy MM-tason senttereitä Euroopasta ja Leinonkaan varaan ei voi kyllä juuri mitään laittaa. Noilla hytösmöttösilläkö sitten pitäisi lähteä veivaamaan jotain lyhytsyöttöpeliä?

No kysy sitä, saatana:). Plus sitten jää vielä iäisyyskysymys, että kuka ne maalit tekee. Kaikki kunnia näille pihlströmeille ym. mutta se on tarpeeksi monta kertaa nähty, kuinka monta idioottivarmaa paikkaa ja hirveä ährääminen tarvitaan yhteenkään osumaan.
Vaisu kausi tai ei, pitää oikeasti toivoa sormet ja varpaat ristissä että esim. Filppula a)pääsisi b)saisi luvan c)jaksaisi tulla mukaan. Tai sitten pitää ottaa lusikka ja realismi kauniiseen käteen ja katsoa, millaiseen pelinrakenteluun tuon kokoonpanon eväät riittävät.
Tällä hetkellä karu totuus on, että maalivahtiosasto on ainoa, joka on kokonaisuutena mitään sinne päinkään kuin kansainvälistä huipputasoa.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alla Suomen kentälliset tämänpäiväiseen Sveitsi-otteluun. Maalissa Ortio, kakkosena Engren ja katsomossa Järvinen.

Maalilla:
Joni Ortio

Varalla:
Atte Engren

1.
Sakari Salminen - Ville Viitaluoma - Juha-Pekka Haataja
Mikko Mäenpää - Mikko Kousa

2.
Janne Pesonen - Teemu Ramstedt - Juhamatti Aaltonen
Sami Lepistö - Ville Lajunen

3.
Niklas Hagman - Petteri Wirtanen - Oskar Osala
Ossi Väänänen - Teemu Laakso

4.
Antti Pihlström - Miika Lahti - Marko Anttila
Lasse Kukkonen - Rasmus Ristolainen

13. hyökkääjä:
Pekka Jormakka

Itse uskoisin, että tässä kaksoismaaottelussa huilivuorot annetaan niille pelaajille, joita ei Jalosella enää ole kova tarve testata, ts. ne, jotka ovat jo "varmasti" kisajoukkueessa tai lähes yhtä varmasti sieltä sivussa. Tänään kokoonpanon ulkopuolella ovat siis Hietanen ja Melart sekä Hytönen ja Sallinen. Huomenna varmaan jotkut toiset neljä.

Edit. Uskoisin, että näiden Sveitsi-otteluiden jälkeen ryhmästä pudotetaan 0-1 maalivahtia, 2-3 puolustajaa, 1 keskushyökkääjä ja 1-2 laitahyökkääjää.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Plus sitten jää vielä iäisyyskysymys, että kuka ne maalit tekee. Kaikki kunnia näille pihlströmeille ym. mutta se on tarpeeksi monta kertaa nähty, kuinka monta idioottivarmaa paikkaa ja hirveä ährääminen tarvitaan yhteenkään osumaan.
Vaisu kausi tai ei, pitää oikeasti toivoa sormet ja varpaat ristissä että esim. Filppula a)pääsisi b)saisi luvan c)jaksaisi tulla mukaan. Tai sitten pitää ottaa lusikka ja realismi kauniiseen käteen ja katsoa, millaiseen pelinrakenteluun tuon kokoonpanon eväät riittävät.
Tällä hetkellä karu totuus on, että maalivahtiosasto on ainoa, joka on kokonaisuutena mitään sinne päinkään kuin kansainvälistä huipputasoa.

No ei niitä maaleja olisi ihannekokoonpanollakaan kukaan siellä tekemässä. Maajoukkueessa on se mystinen ominaisuus, että seurajoukkueissa maalintekijöinä kunnostautuneetkin pelurit taantuvat viimeistään leijonissa yleensä täysin tuhnuiksi. Pimppiströmin kaltaiset kiekkoilijat joko koohottavat laput silmillä tai Aaltoset liukuvat tekemään maaleja maalin taakse.

Jotenkin en usko yhtään Filppulankaan inspiksiin lähteä MM-hönzäämään. Alla hankala pettymysten kausi Detroitissa, joka saattaa päättyä runkosarjaan ja vielä pitäisi lähteä mukaan leijonajoukkueeseen, jolla ei ole menestyspotentiaalia senkään vertaa. 1-1=0 ....

Maalivahdeissakin vähän arveluttaa se, kun varmin vaihtoehto, eli Vehanen päätti jättää bileet väliin. Rinne on toki tähtitason tuuraaja, mutta maalivahdillekin voi kaukalon koon muuttuminen aiheuttaa totuttelemista. Ortio on hyvä tuuraaja, mutta ei mikään mitaleille torjuja kuitenkaan.

Summa summarum, jos joukkue ei tuosta parane, niin USA:n ja Slovakian kanssa on jo tosi tiukkaa ja Saksakin voi aiheuttaa ongelmia hyvänä päivänä. No, onpahan mielenkiintoa ainakin kerrakseen, kun mikään ei enää ole ennalta selvää. Tulee tässä ihan mieleen jotkin 80-luvun lopun MM-joukkueet, kun ei yhtään tiennyt, että miten vituiksi menee tällä kertaa.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Edelleen olen sitä mieltä että Rinne, Raanta,Metsola kolmikolla voimme aivan turvallisesti lähteä kisoihin. Ortio hörppäsi nyt Sveitsiäkin vastaan about ensimmäisen vedon samantien. Ortio on hyvä veska, muttei ehkä kuitenkaan se joka meidät mitaleille vie. Engreniin ja Järviseen pätee tällä hetkellä samat sanat kuin Ortioonkin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jos Rinne tulee kisoihin ja ei pelaa kaikissa pudotuspeleissä, niin tuskin Suomi pelaa mitaleista muutenkaan, ellei Rinne saa MM-kisojen aikana vammaa ja ei pysty sen takia pelaamaan. Ortio pelasi lopulta huippupelin Svetsiä vastaan ja Suomi voitti 3 pistettä tekemällä itse vain 2 maalia. Sanoisin, että aika hyvä näyttö loppujen lopuksi Ortiolta tänään Jukka Jaloselle. Me muut vain politikoimme omien suosikkiemme puolesta ja Jukka Jalonen päättää MM-joukkueen, hyvä niin.
 
Nimenomaan potentiaalia Armialla on kyllä enemmän, kuin jollain Tuomo Ruudulla.

Siis mitä vit..? Vähän lähtenyt lapasesta Porissa? Tuomo Ruutu takoi sata kertaa kovemmassa liigassa 30 12+15=27 siinä missä Armia kurasarjan tasoisessa 47 19+14=33. Toinen siis elää lähinnä pisteistä ja toinen pistää siinä sivussa kaveria seinälle. Siitä vähän perspektiiviä. Rehellisesti sanottuna imo Armia ei mahdu edes samaan lauseeseen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Sen verran voin sanoa, etteivät Tuomo Ruutu ja Joel Armia kilpaile MM-paikasta keskenään, kun heillä ei ole pelaajina oikeastaan muuta yhteistä kuin se, että pelaavat hyökkääjinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös