MM-kisat 2012: Venäjä

  • 85 776
  • 218
Tila
Viestiketju on suljettu.

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kyllä taitaa Venäjällä olla liian monta tähteä skaboissa. Tai sitten ei.

Vaikea tosiaan sanoa mitään jatkopeleistä, mutta itse veikkaan Venäjälle samaa kohtaloa, kuin Juti povasi jenkeille jo pari päivää sitten: Leijonilta tulee "nekkuun niin, että nokka tuhisee".

Venäjältä ei löydy lääkkeitä alistaa Jukka Jalosta, Suomen kiekkohistorian parasta päävalmentajaa. Vai löytyykö sittenkin?

Olisipa jo huominen!
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Pistetään tähän itsestäänselvyydet.

Vuosi sitten Venäjä kaatui keskushyökkääjien heikkouteen. Tänä vuonna ei kaadu. Suomi on kuitenkin vaikea pelitavan takia. Suomen pelitapa on voittava Venäjän pelitapaa vastaan.
 

kovalev

Jäsen
Itse lähden seuraamaan ennen kaikkea sitä, yrittääkö ZB toistaa Bykovin tempun -08. Silloinhan Venäjä jätti aloitteen täysin Suomelle ja iski sitten vastahyökkäyksistä kaksi kisojen upeinta maalia.
Tältä joukkueeltahan tuo olisi varsin looginenkin ratkaisu, sillä rosterissa on paljon enemmän tuollaiseen pelitapaan soveltuvia pelaajia. Toisaalta voisin kuvitella, ettei ZB halua mennä pilkuille Suomea vastaan; ne ajat ovat ohi jolloin pilkkukisa oli selkeä etu Venäjälle.
 

Ralph

Jäsen
Toisaalta voisin kuvitella, ettei ZB halua mennä pilkuille Suomea vastaan; ne ajat ovat ohi jolloin pilkkukisa oli selkeä etu Venäjälle.

Jos vertaa Suomen ja Venäjän rostereita, ei tarvitse kauaa miettiä kumpi rankkarit veisi. Siihen tarvitaan vain kaksi kierrosta kun Venäjä jo juhlii.

Venäjä aloittaisi itse Pavel Datsyukilla, joka tekisi tutun kämmen, rysty, kämmen harhautuksen ja nostaisi kiekon ohi matalaksi menneen Petri Vehasen. Sitten Jarkko Immonen hakisi jotain ihme rannelaukausta, mutta vetäisi päin NHL-kauden parasta rankkarimaalivahtia, Semyon Varlamovia. Tämän jälkeen Evgeni Malkin veivaisi Vehasen nurin ja tekisi jo toisen Venäjälle. Sitten vielä viimeisenä joku Mikko Koivu hakisi taas sitä outoa rysty-yritystään, jonka Varlamov ottaisi räpyläänsä ja Venäjä juhlisi siis nopeasti. Saa ottaa ylös, jos menee rankkareille. Tosin veikkaan, ettei mene vaan Venäjä voittaa suoraan 4-1.
 

kovalev

Jäsen
Venäjä on pelannut tasaisen hyvin. Ei mitään vanhan ajan supermyllytystä, mutta tehokasta ja aktiivista peliä. Silmiinpistävää on päästettyjen maalien vähyys.
Tämä joukkue ei ole niin tyylikäs kuin -08 joukkue, vaan pikemminkin mieleen tulee loppuaikojen neukkujoukkueet jotka eivät enää kyenneet yhtä suvereeniin ylivoimaan, mutta voittivat kuitenkin.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tämä joukkue ei ole niin tyylikäs kuin -08 joukkue, vaan pikemminkin mieleen tulee loppuaikojen neukkujoukkueet jotka eivät enää kyenneet yhtä suvereeniin ylivoimaan, mutta voittivat kuitenkin.
Vuoden 1990 maailmanmestaruus - Neuvostoliiton viimeinen - tuli kyllä ylivoimaiseen tyyliin, vaikka alkusarjassa jäätiin vasta kolmanneksi. Mitalisarjassa CCCP-paidat könittivät Ruotsin 3-0, Kanadan 7-1 ja Tshekkoslovakian 5-0. Tuo vuoden 1990 joukkue on yksi kaikkien aikojen suosikkijoukkueistani. Fetisov oli vielä maailman paras pakki ja myös turnauksen paras pakki, Makarovin huima koko kentän soolomaali Tshekkoslovaliaa vastaan (Makarov otti kiekon oman maalin takana, hiihti yksin koko kentän läpi ja lopuksi ohitti vielä Dominik Hasekin), ketjun Kamenski-Bykov-Homutov dominointi, nuorisokaksikko Fedorov - Bure, nuoret voimanpesät Malahov, Konstantinov ja Tatarinov puolustuksessa jne. Oi niitä aikoja...

Tämä nykyinen Venäjä on selkeästi heikompi joukkue kuin vuoden 1990 Neuvostoliitto. Mutta koska kansainvälisen kiekon taso on laskenut huikeasti sitten 1980-luvun ja 1990-luvun taitteen, voidaan tällaisellakin joukkueella voittaa välierä 6-2.

Tässä alkusarjan ottelu Neuvostoliitto-Suomi kokonaisuudessaan vuoden 1990 turnauksesta: http://www.youtube.com/watch?v=FK41ecm3nSg&list=UU3j9BKqV2XGaI86Cx5dm8sg&index=6&feature=plcp

Pelillinen tasoero oli vuoden 1990 pelissä aivan erilainen kuin tämän päivän ottelussa, joka oli kenttäpelin ja kiekonhallinnan suhteen melko tasainen. Nyky-Venäjä ei pysty pelaamaan samanlaista "totaalista kiekkoa" kuin Neuvostoliitto, vaan sen on tyydyttävä puolustamaan se 50% peliajasta (siinä missä neukut puolustivat ehkä 20-30% peliajasta).

Venäjä siis finaaliin. Joukkue on pelannut turnauksen nousujohteisesti ja tämä oli sen paras peli tässä turnauksessa, mielestäni jopa Ruotsi-peliä parempi. Suurin kysymysmerkki huomista ajatellen on Jevgeni Malkinin käsi. Malkin ei ottanut pelin lopussa aloituksia ja selvästi pelasi muutenkin puolivaloilla (kenties valmentajan vaatimuksesta). Jos Venäjä joutuu huomenna Tshekkiä vastaan puolikuntoisella Malkinilla, on se melkoinen tasoitus Tshekille.

Joukkueen puolustus selvisi tänään paremmin kuin odotin. Alkusarjan Norja-ottelussa olin järkyttynyt siitä, miten paljon puolustajat hävisivät kaksinkamppailuja omassa päässä - ja vieläpä Norjaa vastaan! Nyt Suomi ei todellisuudessa saanut montaa tekopaikkaa ja puolustajat pelasivat miehekkäästi suomalaiset ulos maalintekosektorilta.

Myös hyökkääjät auttoivat puolustajia esimerkillisesti. Tosin hyökkääjät joutuvat edelleen auttamaan puolustajia liikaa oman hyökkäyspelin kustannuksella. Tämä on pakon sanelemaa, sillä tämä Venäjän puolustus on kiekollisena ja liikkuvuudeltaan korkeintaan keskitasoa. Tänään Suomi pidettiin aisoissa koko joukkueen puolustuksen kautta, johon osallistuivat myös hyökkääjät.
 
Viimeksi muokattu:

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Joukkueen puolustus selvisi tänään paremmin kuin odotin. Alkusarjan Norja-ottelussa olin järkyttynyt siitä, miten paljon puolustajat hävisivät kaksinkamppailuja omassa päässä - ja vieläpä Norjaa vastaan! Nyt Suomi ei todellisuudessa saanut montaa tekopaikkaa ja puolustajat pelasivat miehekkäästi suomalaiset ulos maalintekosektorilta.

Tuo on muuten täysin totta, Suomen hyökkääjät eivät tänään saaneet yhtään tilaa hyökkäyspäässä, mikä on jopa poikkeuksellista venäjää vastaan. Venäjän pakit väänsivät nuo 1-1 tilanteet ihan 100-0. Tällä oli todella suuri merkitys lopputulokselle.

Jos loppuottelussa vastassa on Tsekki, muuttuukin kuvio täysin. Tsekki puolustaa ja rankaisee vastaiskuilla.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa mieltä. Siellä maalin edessä kävi nenällään yksi jos toinenkin suomalainen. Hyvin pelasivat hyökkäystenkin maalinedukset.
 

kovalev

Jäsen
Makarovin huima koko kentän soolomaali Tshekkoslovaliaa vastaan...
Muistan kyllä suosikki Makarov-maalini. Vaikea uskoa, että tuolla tasolla on koskaan - kukaan pystynyt vastaavaan. Ei ainakaan maailman kaikkien aikojen taitavimmaksi hehkutettu Lemiöö. No, hänen vahvuutensa olivat toki muualla.

Olen kyllä aavistuksen eri mieltä kanssasi siitä, että esim. vuonna -90 kisat olisivat olleet kovatasoisemmat; neukuilla oli kyllä varmasti parempi joukkue, samoin tsekeillä ja ehkä Kanadalla.
Vaikea sanoa, mutta pointtini ei ollutkaan vertailla kisojen tasoa vaan joukkueiden tyyliä voittaa. Ehkä -86 tai -89 joukkue olisi lähempänä tätä päivää? Sillä lailla snadisti runnoen voittoon. Täsmäisi myös ehkä -93 ja -09 joukkueisiin.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
En kyllä mitenkään ymmärrä, että miksi Venäjä suostui ottamaan Ovetshkinin ja Seminin mukaan.

Venäjä on voittanut kaikki pelinsä ja sillä on jo huippupelaajia joukkueessa. Kaikesta joukkueen tekemisestä on myös paistanut vahva yhteishenki ja sitoutuminen joukkueelle, mikä ei todellakaan ole tyypillistä Venäjälle.

Nytten mukaan liittyy sitten kaksi tähtipelaajaa, aikaeron ja suuren pettymyksen saattelemana. He liittyvät joukkueeseen juuri ennen ratkaisevaa puolivälieräottelua ja tiputtavat kokoonpanosta kaksi koko turnauksen pelannut pelaajaa.

Tällainen vaikuttaa väkisinkin joukkueen kemiaan ja vielä kun uudet pelaajat eivät tunnetusti ole niitä kaikkein parhaimia joukkuepelaajia. Taitoa Venäjä varmasti saa, mutta sitä sillä on jo.

Venäjän kannalta pahimmassa tapauksessa tämä siirto vie siltä maailmanmestaruuden.

Hyvä, että ottivat Malkinin ja AO:n mukaan. Kuumia pelaajia molemmat ja piristivät ilmiselvästi jengiä taistelemaan. Nyt on kasassa aivan eri jengi kuin viime vuonna.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Venäjän puolustuksesta pitää kuitenkin nostaa esille nimi Ilja Nikulin. Nikulin on pelannut nyt samalla tasolla kuin vuoden 2008 turnauksessa, missä oli turnauksen paras puolustaja. Nikulin on mielestäni ollut myös tässä turnauksessa turnauksen paras pakki.

Nikulin on yksi niistä harvoista (kenties ainoa?) tällä hetkellä Euroopan sarjoissa pelaavista pelaajista, jotka olisivat eliittiä myös NHL:ssä.
 
Huomenna siis vastassa Slovakia ja kun Tomas Starosta on sivussa varmuudella niin Slovakia lähtee huomenna pelaamaan viidellä puollustajalla. Haaste tulee olemaan valtaisa sillä Venäjä on, huolimatta siitä ettei erääkään ole onnistunut pelaamaan ehjää peliä, hyvin nälkäinen joukkue ja täysin eri asenteella liikenteessä kuin Bykovin viime vuoden joukkue. Valmentajan vaihdos piristää aina Venäjän pelaamista; kaikki muistavat 2007 Moskovan kisat ja sen millaista klip-klap kiekkoa etenkin ZZM-ketjun johdolla Venäjä esitti. Morozovin puuttuminen välierästä oli suuri kolaus vaikkei siihen täysin Venäjä kaatunutkaan. Tulos oli silloin pronssi Bykovin ensimmäisissä kisoissa. Biljaletdinov on nyt tuonut sitä tuoretta ajattelua maajoukkueeseen ja saanut pelaajat tekemään nöyrää työtä ja kamppailemaan kiekoista, tilanteista, peleistä ja täten myös voitoista. Tosin ei liiaksi; 7-3 ja 6-2 voitot Suomesta ja Ruotsista ovat osoituksia tästä. TOJ:n kanssa samaa mieltä että hyökkäys joutuu auttamaan puollustusta liiaksikin mutta nyky pakkien kohdalla se on välttämätöntä ja tähän asti se on toiminut yllättävän hyvin (hyökkääjävät ovat siihen "nöyrtyneet").

Biljaletdinov siis ainakin hopean näistä kisoista ottaa mikä olisi jokaiselle muulle maalle (paitsi Kanada) hyvä suoritus ensimmäisellä kaudella valmentajana. Venäjällä tämä ei riitä. Tämän joukkueen tulee se kulta ottaa ja se olisi tärkeää Biljan kannalta; paineet ovat valtaisat jo muutenkin kun '14 projekti on ollut käynnissä jo hyvän aikaa ja tämä on ensimmäinen mittari ja etappi. Kulta näistä kisoista keventäisi lastia; auta armias jos tämän päiväinen Venäjä menee huomenna häviämään Slovakialle (toki he pelaavat Demitran muistolle sekä ovat nosteessa) joka pelaa viidellä pakilla vailla kunnollista hyökkäyskalustoa niin Biljan asema on tukalampi. Tihonov on ensimmäisenä haukkumassa julkisesti miehen. Odotetun ja toivotun kullan ottamalla Venäjä palaa kultakantaan ja niille raiteille joilla tulee olla '14 ajatellen. Jäänee nähtäväksi miten parin vuoden aikana asiat kehittyvät; Bykovin kauden huipentuma oli -08 kisat ja -09 heikommalla materiaalilla kulta otettiin puollustusvoittoisella pelillä joka etenkin finaalissa Kanadaa vastaan oli yksi erikoisimmista mitaleista Venäjän kiekkohistoriassa. -09 kisojen jälkeen Bykovin ote alkoi lipsua ja pelaajien henkinen kapina kasvaa ja se oli hyvin, hyvin raskasta varmasti Bykoville itselleenkin. Tämä skenaario voi hyvinkin toistua mutta se riippuu paljon Biljasta itsestään; tähän joku voisi täsmentää (TOJ?) millainen johtaja Bilja on valmetajana? Bykov selvästi piti alkuun Neuvostomaista kuria ja näytti kuka määrää muttei halunnut ottaa Tihonov linjaa sen kokeneena. Tiukkaa, hallittua ja oikein sisään ajettua kurillista hallintaa olisi todellakin kaivattu -10 ja viime vuoden kisoissa, tosin viime vuonna pelaajat kapinoivat Bykovia vastaan ja etenkin pronssipeli oli vain oven näyttö Bykoville pelaajien puolesta jäällä.

Kisojen vierestä menee mutta kuuluu isoon kuvaan ehdottomasti huominen finaali. Biljaletdinov on näillä näkymin se mies jonka tulisi johtaa Venäjä sen ensimmäisissä talviolympialaisissa kultaan. Asia, jota Neuvostoliiton tähdet ja suurvalmentajat eivät aikanaan saaneet mahdollisuutta. Tarasov, Tihonov..... Sotšissa on kirjaimellisesti aition verran sellaisia ihmisiä jotka odottavat että Venäjä ottaa omansa kotiolympiadissaan jäällä; he olisivat sen ottaneet rutiinilla ja todennäköisesti sellaisilla luvuilla jotka olisivat yllättäneet kuuluisat Moskovan MM-kisojen maalimäärät. Kiekkoliitto on vakuuttunut Biljaletdinovista ja niin olen minäkin. Muuta miestä ei tähän projektiin ei oikein ollut. Pelaajien tulisi ymmärtää vihdoin että mitä merkitsee pelata Venäjän maajoukkue paidassa ja se että pukiessaan ne päällensä he edustavat sellaista maata jonka historia tuntee paljon suurempia pelimiehiä juuri samoissa (" ") paidoissa pelanneita pelaajia. Egoilla ei tulisi olla mitään sijaa koska. AINOASTAAN Malkin on noussut sille tasolle että mies ansaitsee täysin vapauksia. Aivan täysin. Koska mies on keskittynyt voittamaan otteluita ja tekemään aina parhaansa. Kaikessa. Yksityiskohdat. NHL:ssä on vuosia verrattu miestä Lemieuxiin ja samaa TOJ aiemmin kirjoitti että Lemieuxin jälkeen paras pelaaja maailmassa. Tästä alan olla samaa mieltä kun parhaimmillaan miehen peliä katsoo: hän pitää pilkkaanaan vastustajia ja käsitys pelistä ja tilanteista ovat omassa luokassaan. Näissä kisoissa etenkin pelistä numero yksi tähän saakka hänellä on ollut selkeä henkinen yliote jokaisesta pelaajasta jonka jäällä kohtaa ja se näkyy. Malkin ohittelee kiekon käsittelyn, luistelun ja kehon painoitusten avulla miehiä kuin Sergei Makarov aikanaan ja se saa haukomaan henkeä. Henkistä lujuutta osoitti myös Suomea vastaan: hän ei taipunut ja jäänyt varjojen maille vaikka Semin ja Ovetshkin olivat läsnä. Ovetshkin jopa kehui mediassa Malkinia. Uskomatonta, kun miettii miesten välejä joitakin vuosia sitten ennen sopua. Malkin on kaikkien aikojen pelaaja Venäjän maajoukkueessa ja vertailua pitää tehdä Neuvostotähtiin jos vertaisita aiotaan hakea. Maailman paras, Suomessa ja NHL:ssä.

Huomenna Slovakialla on toki mahdollisuus. Sellainen on aina. Mutta kovin pieneltä se vaikuttaa. Vastaan luistelee tappioton Venäjä ja joka pääsi lopettamaan tänään mukavuusalueellaan. 2010 Venäjä ei päässyt samoista lähtökohdista finaaliin kun vaikea ja sitkeä iki-kotionnistuja Saksa piinasi loppuun asti väsyttäen Venäjän ja Bykovin tähtien ylipeluutus maksoi paljon. Tätä ei ole alla. On vain tappioton ja nälkäinen työtä tekevä Venäjä. Ja se on pahinta mitä vastustajalle on tiedossa. Huolimatta siitä että ehjää ja kokonaisvaltaista hallitsemista sisältävää erää Venäjä tuskin aikaan saa mutta avauserän maalien tärkeys näkyy pelin edetessä: Flow-tila on päällä ja luistelu on kevyttä, kuin balettia. Paikat vaihtuvat ja syötö kopsahtavat lapaan. Yleisö on hiljaa, vierasyleisö. Sillä hetkellä ei pelikirjat paina tai merkkaa mitään. Joukkueet, kiekko, yleisö. Huomenna nähdään kaunista jääkiekkoa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Mikäli Malkin ohittaa huomisessa pelissä Thoresenin pistepörssissä, tulee hänesta vasta historian toinen pelaaja joka on voittanut samalla kaudella sekä NHL:n että MM-kisojen pistepörssin. Aiemmin siihen on kyennyt vain Wayne Gretzky.
 
Mikäli Malkin ohittaa huomisessa pelissä Thoresenin pistepörssissä, tulee hänesta vasta historian toinen pelaaja joka on voittanut samalla kaudella sekä NHL:n että MM-kisojen pistepörssin. Aiemmin siihen on kyennyt vain Wayne Gretzky.

Käsittääkseni Malkin johtaa pistepörssiä tehoin 10+8 Thoresenin tehtyä 7+11 tehot. Maali merkannee enemmän myös IIHF tilastoinnissa?

Huomioitavaa Malkinilla myös +14 plusmiinus-tilastossa. Vertailuksi Mikko Koivu 3+7 ja +1. Hmm.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Pakko kehua kyllä venäjää. NHL-starbat tulevat käytännössä aina näihin höntsäkisoihin, jopa kesken kaiken tiputtuaan pleijareista. Lisäksi jos joukkue tekee maalin, nämä samat miljoonamiehet ovat aidosti innoissaan siitä. Ihan kuin joskus junnuna höntsäilemässä.

Joukkuehenkikin vaikuttaa olevan kunnossa. Ja kun kaiken lisäksi joukkue ja pelaajat ovat reilusti parhaita koko kisoissa, mestaruus on ansaittu.

Tuota peli-iloa on hienoa katsella ja kun siihen yhdistää ylivertaisen taidon, niin avot.
 
Käsittääkseni Malkin johtaa pistepörssiä tehoin 10+8 Thoresenin tehtyä 7+11 tehot. Maali merkannee enemmän myös IIHF tilastoinnissa?

Sinänsä tuo on hieman älytöntä, sillä minusta ottelumäärän tulisi olla ensimmäinen ratkaiseva tekijä tasapisteissä. Ja siis nimenomaan vähemmän pelanneen eduksi, hänellähän on parempi piste-keskiarvokin. Noh, ihan sama. Malkin on kisojen paras pelaaja ja tullaan valitsemaan turnauksen MVP:ksi ja ihan aiheesta. Olisihan se silti olla hienoa saada norjalainen pörssivoittaja.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Suomeenkin voitaisiin kloonata meidänpelin tilalle Venäjän peli ja kylkiäisenä pari pelaajaakin. Onhan nämä kisat olleet nyt sellaista näytöstä että ei jää kahta sanaa kuinka ansaittu tämä mestaruus on Venäjälle.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Kylläpä Venäjä ja Malkin oli ylivoimainen näissä MM-kisoissa! Olihan ryssillä miltei kaikki parhaat mukana joten ymmärtää kyllä noi huimat tilastot ja 10 voittoa! Onnittelut naapuriin!
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Pitkästä, pitkästä aikaa Venäjä pelasi yksilötaitojensa edellyttämällä tavalla myös joukkueena, joten tulos oli tämä. Täysin suvereeni esitys läpi kisojen, nautittavaa katseltavaa. Lisäksi joukkueella oli pitkästä aikaa myös maalivahti. Eniten tuolta nousi tietenkin esiin maailman parhaan jääkiekkoilijan Malkinin esitykset, mutta varsin silmiinpistävää oli myös toisen supertähden, Ovetjkinin esitys. Kaikki normaali ylimielisyys ja moukkamaisuus loisti poissaolollaan. Kai se Siperia opettaa vieläkin. Onnittelut kaikille venäläismielisille palstanickeille!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tamin sanoin: tässä saatettiin kylvää uuden dynastian syntysiemenet.

Aivan käsittämättömän kova porukka näissä kisoissa. Oikeaan osoitteeseen meni mestaruus. Vapise Kanada!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Viimeksi vuonna 1989 mestarijoukkue voitti kaikki ottelunsa suoraan varsinaisella peliajalla, se joukkue oli Neuvostoliitto. Eipä jää tämä nykyinen punakone kauas tuosta saavutuksesta, kaikki voitot tosiaan suoria voittoja varsinaisella peliajalla. Ei ole ihan jokapäiväistä MM-kisoissa.

En ole erityisen venäläismielinen jääkiekon suhteen ja sympatiani olivat finaalissa altavastaajan puolella (kuten yleensäkin), mutta pakko se on ihailla Malkinin huikeaa taitotasoa ja ylipäätään tämän vuoden Venäjän pelaamista joukkueena. Kukaan ei kiukutellut tai diivaillut, ei Ovetshkin eikä kukaan muukaan. Jos pystyvät vastaavalla tasolla operoimaan esimerkiksi 2014 kotiolympialaisissaan Sotshissa, niin saattaa jäädä kirkkain mitali Venäjälle.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Hieno turnaus ja mestaruus! En nyt ehdi heittämään pitkää analyyseja, mutta myöhemmin sitten.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tietysti voi heittää ilmaan kysymyksen, olisiko Venäjä juhlinut mestaruutta ilman Ovetshkinin ja Seminin liittymistä porukkaan. Tuo kaksikko nosti Datsjukin ihan uudelle tasolle sen jälkeen, kun tulivat mukaan. Tärkeitä palasia mestarijoukkueessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös