MM-kisat 2012: Suomi

  • 1 235 047
  • 3 739
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Olet oikeassa että Lukko-lasit on suurin ykkösmokken määräämä asia minulle. Mutta sen takia en ole nyt vaatimassa Peteä maaliin. Vaan sen takia että hänellä mm-kisanäytöt on tahrattomat kahden vuoden ajalta ja Lehtosella ei ole nyt paras vire menossa. On se tietenkin niinkin että ei Pete yksin tätä käännä mutta hän voi olla ratkaisevassa osassa siinä kääntöporukassa. Fresh start, you know.

Näinhän se on, jos molari häviää pystyyn kaksi tärkeintä peliä ennen kuolemanottelua, se tarkoittaa kahta asiaa, a) pakko vaihtaa Vehanen kehiin ja onneksi on KAZ-peli ennen sitä puolustuksen saavuttaa luottoa Peteen ja b) kun puolustus vuotaa ja molari ei kykene auttamaan, murskautuu se viimeinenkin usko voittaa. Eli pakko vaihtaa uuteen molariin, se tuo uuden toivonkipinän ja pienen oljenkorren jenkkejä vastaan torstaina.

Ei Lehtonen surkea ollut, mutta taottiin maan rakoon omien avustuksella. Silloin vaihdetaan uusi ukko yrittämään.

Ja palaan Väänäsen kommenttiin ennen Kanada-matsia, jossa kehuttiin itseluottamusta millä voitetaan kaikki. Missä se nyt on? Uskooko kukaan enää tuohon juttuun? Ei sitä itseluottamusta ainakaan tämänpäiväisen perusteella havainnut. Noinko heikko oli suomipojan selkäranka?
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Siis hetkinen, katsoitkohan tämän päivän pelin. Jenkit karvasi aktiivisesti kahdella pelaajalla ja sinun lääke tähän on, että kaksi pakkia kiekottelee alhaalla keskenään, kunnes hyvä syöttöpaikka ylös löytyy ?

Ei se pakkien kiekottelulla oikene, mutta syöttölinjoja pitää olla tarjolla enemmän kuin se toinen pakki... Hyökkääjiin tuo homma hyvin pitkälti kulminoituu ja tänään epätasapaino näkyi asiaan tietämättömien silmiin pakkien harrastamana "kiekon hautomisena". Mutta kuten sanottu, oli siellä pakkienkin touhussa oikaisemista kohtuu paljon!
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Vastatkaa nyt edes joku fiksu, että onko tämä nyt ihan hakoteillä tämä kirjoitus ?

Et todellakaan ole hakoteillä. Nyt tämä viivelähtöjen ja palauksienpalautuksien palautus peli on viimeistään luettu vastustajien toimesta täydellisesti.

Canada katseli ekan erän miten leijonat pelaa, eivät karvanneet juuri lainkaan ja meillä ekassa erässä aloite. Ekassa erässä kanukit kävivät ringetellä kääntymässä, ja ottivat hyökkäyksen vastaan kolmelta kaistalta, huomasivat virheensä. Tokasta erästä eteenpäin kanukit sitten vei ja Suomi vikisi.

Tänään jenkit ei katsellut edes minuuttia, kokoajan oli loistava paine kiekollisella pakilla, jos oli vaan siihen sauma, ja vielä apu oli kokoajan lähellä.

Jos jenkit ei päässy heti kiekolliseen kiinni, pantiin heti Suomen pakki-pakki syöttölinja kiinni ja kiekollisen puolen avaus luettiin pois loistavasti. Oli varmaan kiva laiturin saada paniikki avaus pakilta, kun jenkkilaituri tai pakki oli jo tulossa vetämään levyksi.

Yhtään Vehasta aliarvioimatta, en usko että tulos olisi ollut kummenpi,vaikka Pete olisi pelannut, veskari jätettiin täysin yksin. Silti lähtisin jatkoon Vehasella, Kärpän itseluottamus taitaa olla aika nollissa.

Eniten huolestuttaa ettei Suomen peli ole kehittynyt juuri lainkaan. Immosen kenttä aivan yössä, ja Miken peli täysin hakusessa. En tiedä onko tällä meidän ilmaveivillä joku vamma, mutta kyllä on vaikean näköistä kaikki tekeminen. Jos sillä joku vamma on niin, mitä helvettiä se kisoissa tekee.

Heikompia vastaan tämä kenttä vielä pystyi jotenkin pelaamaan, Koivun kentän hakiessa itseään. Canada pelissä ykkönen oli hyvä, kakkonen ihan yössä. Tämän päivän pelistä ei kannata kiitosta monelle jaella, onnistujia oli aika vähän.

En tarkoituksella ruodi kolmos-nelos kentän pelejä, ovat mielestäni onnistuneet rooleissaan hyvin, paikoin loistavasti(lue: Komarow-Joensuu).

Kun nyt tämä "meidän peli" on vastustajien toimesta skoutattu, olisko kellään heittää JJ:lle hieman päivitys pätsiä, tää on nyt nähty!!!
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Jotta Suomen joukkueen taidoilla voi menestyä, pelin on oltava erittäin energistä ja hyvin organisoitua 'meidän peliä'.

USA'ta vastaa joukkue ei saanut vaihdetta 'silmään'. Alitajunnassa oli tieto, että 'jatkossa ollaan ja että vastaan tulee USA'. Eli tuloksella ei ollut meille merkitystä.

Tamin viisaus keskittymisen ja suorituksen suhteesta toimi tässäkin.

Eli ei panikoida. Toivottavasti joukkue osaa käsitellä asian oikein.

Siltkin, pelaisi Suomi omaan tasoonsa nähden kuinka hyvin tahansa, jatkoon pääsy on vaikeaa. Vastassa on erittäin hyvä joukkue USA.

Suomen ranking tässä turnauksessa on mielestäni edelleen 4-7 sijalla.

Herkin asia on nyt maalivahtipeli. Vaikka Lehtosen piikkiin tappioita ei voi panna, hän on ollut tappioissa mukana ja se syö miestä. Sen takia vuoro on siirrettävä Vehaselle, vaikka hänkään ei näytä olevan ihan parhaassa iskussa.

Ja kyllä Tuppurainen mahtuu kepeästi tähän joukkueeseen. Jopa Kiiskinen. Ei törmäilyillä ja 'tilastotaklauksilla' peliä hallita, jos kiekko jää vastustajalle.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Siis hetkinen, katsoitkohan tämän päivän pelin. Jenkit karvasi aktiivisesti kahdella pelaajalla ja sinun lääke tähän on, että kaksi pakkia kiekottelee alhaalla keskenään, kunnes hyvä syöttöpaikka ylös löytyy ?

Kyllä ne lääkkeet tuohon kahden miehen karvaamiseen on juurikin nopea karvaajien ohitus, päästään oman siniviivan yli ja parhaassa tapauksessa saadaan 4 vs 3 ylivoima-hyökkäys keskialueen yli.

Juuri tätä mainitsemaasi kiekottelua Suomi pelasi tänään tuloksena 5-0 turpaan kun pakit menettivät kiekkoja karvaajille omalla alueellaan.

Kuten Teemu sinulle yritti selittää, kyse on kiekottomien pelaajien välimatkoista ja ajoituksesta. Kiekollisella pelaajalla pitäisi periaatteessa aina olla kolme syöttösuuntaa, pakki, laituri ja sentteri. Tänään kiekottomat olivat passiivisia, syöttötarjontaa ei ollut, eikä kiekollinen käyttänyt ensimmäistä syöttöpaikkaansa.

Sinä haluaisit hajoittaa viisikon, hyökkääjien pitäisi "karata", jotta pakki voisi avata yli siniviivan. Tämä on erittäin riskialtista puolustuksen kannalta, mikäli syöttö ei onnistu, vastustaja saa aina ylivoimahyökkäyksen. Huippumaita vastaan tämä tarkoittaa varmaa tappiota.

Kun lähdetään omista lyhyillä syötöillä, muutamalla laadukkaalla syötöllä pelataan karvaajat ulos. Tällöin nämä karvaajat joutuvat tekemään turhaa luistelua, heitä "juoksutetaan" kiekon perässä. Tämä näkyy pelin edetessä luisteluvauhdissa, mikä antaa meille lisää tilaa omille. Tämä pelitapa vaatii jatkuvaa keskittymistä, ajoitukset kuntoon ja hyvää liikettä, nämä kaikki puuttuivat tänään.
 
Haluatko oikeasti tietää vai möyhyätkö lisää? Minäpä kerron.

Kyse on niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin pelaajien välisistä etäisyyksistä. Nyt kun puolustajat joutuvat antamaan yli 20 metrisen avaussyötön tapahtuu pari asiaa: syöttö on jo lähtiessään epävarma ja vastaanottava pelaaja on aina lähtökohtaisesti alivoimaisessa tilanteessa. Tästä seuraa taas helpompi kiekonriisto vastustajalle ja nopea paineistus Suomen puolustusalueelle. Puolustajien ja koko viisikin pitäisi uskaltaa pitää kiekko sen hetken pitempään että viisikko on kasassa ja hyökätä rintamana.

Kyllä, kyllä ja kyllä.
Tuo ei tosin tarkoita todellakaan sitä että tarvitsisi lähteä hitaammin
Se tarkoittaa sitä että hyökkääjä(t) tulevat hakemaan sitä kiekkoa alempaa ja sitä että se syöttö joka ohittaa nuo kaksi kärkikarvaajaa itseasiassa tapahtuu.

Ei tää oo ydinfysiikkaa hei, jos sä yhdellä syötöllä ohitat kaksi jätkää niin siellä keskialueella on kyllä tilaa.

Se että hyökkääjä kaartaa oman siniviivan alle hakemaan sitä kiekkoa ei tarkota että siitä pitäs automaattisesti tehdä 20 metrinen syöttö.

Syy, miksi aikasemmin viittasin noihin kaksi viivaa ylittäviin syöttöihin on se, ettei niitä kokeiltu kertaakaan koko pelin aikana. Ei ole variaatiota jotta jenkit olisi joutunut vähän lievittämään karvauspeliään.

Yksi asia mikä tekee haastavaa tuosta hommasta näköjään Suomelle on se, ettei saa "rauhassa vaihtaa" vaan oikeasti hyökkääjät joutuu vähän kattomaan, ettei jätä sitä 2v2 tilannetta sinne omaan päähän.
 
Sinä haluaisit hajoittaa viisikon, hyökkääjien pitäisi "karata", jotta pakki voisi avata yli siniviivan. Tämä on erittäin riskialtista puolustuksen kannalta, mikäli syöttö ei onnistu, vastustaja saa aina ylivoimahyökkäyksen. Huippumaita vastaan tämä tarkoittaa varmaa tappiota.

En missään tapauksessa.

En edes puhunut yli siniviivan annettavista avauksista paitsi että niitä olisi voitu kokeilla muutama hyvässä paikassa. Kokeilla pelata joku hyökkääjä puolittain läpi sieltä, samantyylisesti esimerkiksi mitä Pitkänen ja Jokinen tykkää tehdä Carolinassa aika ajoin. Keskialueella ainakin pitäisi olla tilaa moisiin temppuihin.
Ei tämä mikään pelitapa juttu sinänsä ole, ihan vaan oikeasti variaatiota ja perus yksinkertaista jääkiekkoa. Oltaisiin saatu jenkit vähän edes varpailleen siellä keskialueellakin.

Puhuin siitä että se peli pitää lähteä sieltä omasta päästä eikä jäädä sinne.
Näin yksinkertaistettuna.

Tottakai kiekollisella pitää olla syöttölinjoja käytettävissä, kyllä minä sen ymmärrän, siitähän koko kiekollisessa pelaamisessa on kyse perkele.

Se mitä en ymmärrä on, että hyökkääjät ei hae ja pakit ei anna, vaan yritetään väkisin rakentaa sitä hidasta viivelähtöä että saadaan kaikki kolmeväylää auki. Ei se aina tarvi olla kolme väylää auki, kyllä se yksi väylä riittää jos se on hyvä vaihtoehto.

Suoraviivasempaa, yksinkertaisempaa ylöspäin pelaamista minä tahdon, enkä mitään pakki-pakki kiekottelua.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Eiköhän tämän päiväinen tarkoita, että radikaaleja muutoksia täytyy tehdä Suomen kokoonpanoon.

Itse lähtisin nyt siitä, että Mikke ei ole omalla tasollaan. Ja hänen paikkansa on tällä hetkellä poppariosastolla.

Ja koska todennäköisesti Salmela saa taklauksestaan pelikieltoa.. Voi Pesosen ottaa ylimääräiseksi hyökkääjäksi taistelemaan Pyörälän kanssa neloskentän paikasta.

Filppula-Koivu-Jokinen
Kiiskinen-Immonen-Tuppurainen
Komarov-Kapanen-Joensuu
Pihlström-Kontiola-Pyörälä/Pesonen

Mäenpään ja Hietasen olisi voinut heittää villaan näillä näytöillä, mutta koska Salmela todennäköisesti saa sitä pelikieltoa. Täytyy jommankumman jäädä vakiopakistoon ja näistä Hietanen saisi minun mielestäni olla se. Joudutaan tosin hajoittamaan meidän toimivin pakkipari Väänänen-Järvinen, mutta se täytyy tehdä joukkueen edun vuoksi.

Niskala-Järvinen
Väänänen-Hietanen
Kukkonen-Jaakola
Mäenpää

Vehanen vetää loppukisat, ellei jotain ihmeitä tapahdu ja joudutaan laittamaan Rämö maalille.

Vehanen
Rämö
 

AJTSS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
Toivon ettei Salmela pelaa enää näissä kisoissa. Raukkamainen vastustajan vahingoittamisyritys. Todella säälittävää, peli periaatteessa ratkennut ja kaveri lähtee kohkaamaan selkään. Onneksi Goligoskin ei käynyt lopulta kuinkaan.

Mutta joo, kyllähän suomen pelin on sekaisin. Eihän Suomi ole kokonaista hyvää matsia turnauksessa pelannut hyviä joukkueita vastaan. Helppo näyttää hyvältä Ranskaa vastaan.

Kärppää ei voi syyttää yhtään mistään. Toivottavasti ei loukkaantunut pahoin? Pakisto on niin naurettavan kapea että huhhuh. Alokasmaisia virheitä. Ainoastaan Järvisen otteisiin olen ollut tyytyväinen. Miehekästä peliä.
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Puhuin siitä että se peli pitää lähteä sieltä omasta päästä eikä jäädä sinne.
Näin yksinkertaistettuna.

Tottakai kiekollisella pitää olla syöttölinjoja käytettävissä, kyllä minä sen ymmärrän, siitähän koko kiekollisessa pelaamisessa on kyse perkele.

Se mitä en ymmärrä on, että hyökkääjät ei hae ja pakit ei anna, vaan yritetään väkisin rakentaa sitä hidasta viivelähtöä että saadaan kaikki kolmeväylää auki. Ei se aina tarvi olla kolme väylää auki, kyllä se yksi väylä riittää jos se on hyvä vaihtoehto.

Suoraviivasempaa, yksinkertaisempaa ylöspäin pelaamista minä tahdon, enkä mitään pakki-pakki kiekottelua.

Juuri näin. Mitä kauemmin siellä omissa palautellaan, sen varmempi on että kaikki syöttölijat on kiinni.

Canada ja Usa ovat nyt näyttäneet, miten voittavaa kiekkoa pelataan. Jos on paikka lähteä helpolla ykkösellä omista, se tehdään, vaikka ei olisi mikään loistava läpisyöttö vastustajan siniselle. Pääasia ettei jäädä omiin pyörimään. Vaikka tätä ns. pystysuunnan kiekkoa monet kritisoi, on se taas vaan toiminut. Kyllähän tietysti tämä näiden jengien yksilötaito helpottaa pelaamista, mutta ero on vaan valtava pelitavassa ja tuloksessa.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Se on aivan perseestä että jos munaa niin ei rankaista. Pitäisi olla julma meininki, nyt on saatu perseillä jo tovi ilman seuraamuksia. Alkupelit näyttivät hyvältä koska vastustajat oli heikkoja. Olisin odottanut jo Kanada pelin jälkeen herätystä mutta meni vain huonompaan.

En näkisi mitään ketjua koskemattomana. Onhan nyt valmennuksella eri variaatiot valmiina, joten ei tämä nyt varmasti niin vaikea juttu ole.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämänpäiväistä peliä en nähnyt, mutta maajoukkueen pelissä on nähtävissä aivan samat ongelmat kuin tämän kauden Jokereilla. Kun sentteripeli toimii ja kiekko saadaan parilla nopealla syötöllä vauhtiin keskialueelle on peli aikamoista dominointia ja fanit hehkuvat riemusta. Mutta vastustajan karvatessa kovaa menevät pakit liian helposti kipsiin ja joko avaavat huonosti seisoville hyökkääjille tai menettävät kiekon suoraan. Lisäksi pelitapa vaatii sen että omat
Äijät liikkuvat liukkaasti.

Filppula kakkosen keskelle ja joko Pesonen tai Granlund tai molemmat vetämään henkeä ainakin yhden matsin ajaksi. Immosen pitäisin kentällä koska kundilla on hyvä kuti. Veskareista kuka vaan byyriin, Kärppä on paras mutta Vehanen lienee tässä tilanteessa riskittömin vaihtoehto.
 
Juuri näin. Mitä kauemmin siellä omissa palautellaan, sen varmempi on että kaikki syöttölijat on kiinni.

Canada ja Usa ovat nyt näyttäneet, miten voittavaa kiekkoa pelataan. Jos on paikka lähteä helpolla ykkösellä omista, se tehdään, vaikka ei olisi mikään loistava läpisyöttö vastustajan siniselle. Pääasia ettei jäädä omiin pyörimään. Vaikka tätä ns. pystysuunnan kiekkoa monet kritisoi, on se taas vaan toiminut. Kyllähän tietysti tämä näiden jengien yksilötaito helpottaa pelaamista, mutta ero on vaan valtava pelitavassa ja tuloksessa.

Jeh, nyt ollaan asian ytimessä.

-----------------

Ei mulla ole mitään hyvin rakennettua viivelähtöä vastaan jos se tehdään oikeassa kohdassa ja sitä on aikaa rakentaa se hetki.
Toimiva taktiikka sekin oikeissa kohdissa käytettynä.

Tuo jääkiekko sattuu vaan olemaan sen verran kova peli että variaatiota tarvitaan ihan pelitapaankin. Ei voida perustaa koko kiekollista peliä sille että vastustaja antaa rauhassa rakennella puolinopeita, quatro nopeita ja täysihitaita viivelähtöjä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Siltkin, pelaisi Suomi omaan tasoonsa nähden kuinka hyvin tahansa, jatkoon pääsy on vaikeaa. Vastassa on erittäin hyvä joukkue USA.

En pitäisi vielä USA:n kohtaamista puolivälierissä itsestään selvyytenä. Slovakia nimittäin voitti tänään Sveitsin ja nousi 12 pisteeseen. He kohtaavat viimeisessä alkusarjan ottelussa Ranskan ja todennäköisesti voittavat sen, jolloin Slovakia nousee 15 pisteeseen. Jos USA häviää huomenna Sveitsille, se jää 13 pisteeseen ja sijoittuu lohkon neljänneksi. Suomen kukistaessa Kazakstanin, saa Suomikin 15 pistettä kasaan, ja näin ollen puolivälierissä Kanada kohtaisi USA:n ja Suomi Slovakian.

Huomisiltana ollaan viisaampia puolivälierien suhteen.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Suomelta umpisurkea ottelu perjantaisen hemmetin hyvin pelatun Kanada-ottelun jäi vituttamaan sen verran että oli pakko avautua myös jatkoaikaan pari riviä. Jäi aika paljon vituttamaan se miten helposti USA sai tuhottua suomen pelisuunnitelman. USAn kärkikarvaaja rikkoi Suomen pakin avaukset antamalla painetta alimmalle pakille jolloin se ensimmäinen helppo syöttö epäonnistui ja pahasti. Jos ja kun Suomi kohtaa puolivälierissä USAn pitää Suomen pakiston pelata nopeammin ja rohkeammin ylöspäin.

Mitä ketjuihin tulee niin tise laittaisin Mäenpään pelaamaan vain ylivoimia sekä rikkoisin 2. ketjun (P-I-G) että saataisiin jätkistä vähän enemmän tehoja irti. Komarov rohkeasti vain ykkös- tai kakkosketjuun jotta saataisiin lisää kovuutta hyökkäyskalustoon. Harmi vain että Suomelta puuttuu Marko Tuomaisen tyylinen maalinedustapelaaja joka tekisi kentällä tilaa taitopelaajillemme. No näillä mikkihiirillä mennään joten turha valittaa.

-Tinke
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Jeh, nyt ollaan asian ytimessä.

-----------------

Ei mulla ole mitään hyvin rakennettua viivelähtöä vastaan jos se tehdään oikeassa kohdassa ja sitä on aikaa rakentaa se hetki.
Toimiva taktiikka sekin oikeissa kohdissa käytettynä.

Tuo jääkiekko sattuu vaan olemaan sen verran kova peli että variaatiota tarvitaan ihan pelitapaankin. Ei voida perustaa koko kiekollista peliä sille että vastustaja antaa rauhassa rakennella puolinopeita, quatro nopeita ja täysihitaita viivelähtöjä.

Joo, täysin samaa mieltä. Joskus täytyy ns. rauhoittaa ja palauttaa alaspäin. Suomella se vaan tuntuu olevan päätarkoitus kiekkokontrollin pitämiseksi itsellä, eikä siihen vaan pystytä näitä isoja vastaan.

Jotenkin tuntuu, että tämä Suomen pelitapa viiveineen ja palauksineen on jo skoutattu niin hyvin ettei tällä päästä enää ketään yllättämään, kun pelit ja vastustajat kovenevat.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
En pitäisi vielä USA:n kohtaamista puolivälierissä itsestään selvyytenä. Slovakia nimittäin voitti tänään Sveitsin ja nousi 12 pisteeseen. He kohtaavat viimeisessä alkusarjan ottelussa Ranskan ja todennäköisesti voittavat sen, jolloin Slovakia nousee 15 pisteeseen. Jos USA häviää huomenna Sveitsille, se jää 13 pisteeseen ja sijoittuu lohkon neljänneksi. Suomen kukistaessa Kazakstanin, saa Suomikin 15 pistettä kasaan, ja näin ollen puolivälierissä Kanada kohtaisi USA:n ja Suomi Slovakian.

Huomisiltana ollaan viisaampia puolivälierien suhteen.

Hyvä pointti. Listasin tähän skenaariot, tai no saattoi siitä pari jotain ihan marginaalista jäädä puuttumaan, mutta kuitenkin.

Todennäköisin on varmasti se, että Suomi kohta USA:n. Tämä toteutuu mm. siten, että Suomi voittaa Kazakstanin ja USA Sveitsin varsinaisella peliajalla. Slovakia-Ranska ottelulla ei tässä skenaariossa ole Suomen vastuksen kannalta merkitystä.

Sitten se skenaario että Suomi pelaa Slovakiaa vastaan. Suomi voittaa Kazakstanin ja Slovakia Ranskan. USA on sitten kikkaisempi. Saadessaan 0-1 pistettä USA toteuttaa tämän skenaarion. Saadessa kolme pistettä Suomi pelaa USA vastaan. Saadessaan kaksi pistettä FIN, USA ja SVK ovat kaikki samassa pistemäärässä, jolloin ristiinpelaamisen takia menee maalierokikkailuksi...

...Mikä voi johtaa myös siihen skenaarioon, että SUOMI PELAA KANADAA VASTAAN. Jos siis USA ottaa 2 pistettä JA Slovakia voittaa Ranskan enintään kaksi maalia huonommalla maalierolla kuin Suomi Kazakstanin, Suomi todellakin pelaa Kanadaa vastaan.

Nämä kaikki Skenaariot perustuvat siihen, että Kanada saa V-Venäjältä edes yhden pisteen. Jos ei, niin USA ottaessaan 3 pistettä Sveitsiltä nousee ohi. Siinä tapauksessa Suomi Kanada on enemmän kuin todennäköinen.


Lopuksi vähän vitsikkäämpää luettavaa, eli skenaario, että SUOMI PUTOAA JATKOSTA ALKULOHKOON. Kyllä, se on mahdollista, edellyttäen mm. seuraavia asioita:

1. Ranska voittaa Slovakian varsinaisella peliajalla.
2. Ranska voittaa V-Venäjän isoin numeroin.
3. Suomi ottaa rökäletappion Kazakkeja vastaan.
4. Slovakia onnistuu tappiostaan huolimatta pitämään paremman maalieron kun Suomella

(Kohdat 2 ja 3 takaisivat, että Ranskalla olisi parempi maaliero kuin Suomella. Tällä hetkellä Suomella on 15 maalia parempi kuin Ranskalla.)

Tällöin kaikille tulisi 12 pistettä, ja ristiinpelaamisen takia FIN, SVK ja FRA maalierokikkailuun. Jos Suomella huonoin ME niin sitten jäädään alkulohkoon.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
TweetyLeafilta erittäin hyvää analyysiä hyökkäyksiinlähdöistä! Nimenomaan variaatioiden puutteesta ne ongelmat omassa päässä alkavat. Pelillisiä ongelmia on muitakin, mutta tämä on se kaikista pahin ja ehdottomasti tärkein asia korjata ennenkuin kuolemanpelit alkavat.

Mietin tuossa hieman viime kevään finaalia... Ruotsihan pelaa käytännössä hyvin samalla tavalla kuin Kanada ja USA, ja niin pelasi myös vuosi sitten. Mitä leijonat teki viime kevään finaalissa eri tavalla kun hyökkäyksiin lähdöt toimivat huomattavasti paremmin kuin näissä tappiollisissa Kanada -ja USA -peleissä? Vai onko kyse siitä, että pohjoisamerikkalaisilla on nyt vielä enemmän taitoa ja he pystyvät prässäämään huomattavasti agressiivisemmin leijonien alakertaa kuin svedut vuosi sitten? Jokatapauksessa vuosi sitten pakki-pakkisyötöt olivat huomattavasti nopeampia, hyökkääjät hakivat alhaalta kiekkoa, ja hyökkäyksiin lähdettiin välillä yhdellä tai kahdella pystysuunnan syötöllä. Nämä kolme asiaa kusevat nyt ja ne on pakko saada toimimaan ensi torstaihin mennessä.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olipas surkea peli suomelta. Onneksi ei saada kuin jenkit vastaan kuolemanpeliin (ellei sveitsi vie pisteitä usalta).

1. Filppula-Koivu-Jokinen 2. Komarov-Immonen-Granlund/Pesonen 3. Tuppurainen-Kapanen-Joensuu 4. Pihlström-Kontiola-Pyörälä

Toivottavasti Salmela ei pelaa peliäkään enää näissä kisoissa. Jäätävä sikataklaus, siihen päälle vielä kun äijä on esittänyt yhden hyvän suorituksen aikaisemmissa peleissä niin ei tule ikävä.

Mun puolesta voidaan jatkaa Lehtosella tai sitten laitetaan maaliin Vehanen. Kassariin ei olla kaaduttu nyt vikassa kahdessa matsissa. Jos puolustaminen on tota luokkaa niin se on aivan sama kuka seisoo tolppien välissä.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Tällöin kaikille tulisi 12 pistettä, ja ristiinpelaamisen takia FIN, SVK ja FRA maalierokikkailuun. Jos Suomella huonoin ME niin sitten jäädään alkulohkoon.
Eikös tässä ennen maalieroa kuitenkin katsota keskinäisissä otteluissa kerätyt pisteet? Suomi on voittanut sekä Slovakian että Ranskan, joten olisi sen turvin varmasti jatkossa.

Neljänneksihän (eli Kanadaa vastaan) Suomi voi pudota myös jos ei voita Borateja varsinaiselle peliajalla. Toki varsin epätodennäköistä, mutta täytyy muistaa että myös USA koki tuon kohtalon joten ei kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Eikös tässä ennen maalieroa kuitenkin katsota keskinäisissä otteluissa kerätyt pisteet? Suomi on voittanut sekä Slovakian että Ranskan, joten olisi sen turvin varmasti jatkossa.

Neljänneksihän (eli Kanadaa vastaan) Suomi voi pudota myös jos ei voita Borateja varsinaiselle peliajalla. Toki varsin epätodennäköistä, mutta täytyy muistaa että myös USA koki tuon kohtalon joten ei kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Joo tosiaan tajusinpahan liian myöhään ton ekan kämmin, eli tokihan Suomi voitti sekä Slovakian että Ranskan joten mitään ristiinpelaamista ei tietenkään ole. Kiitos korjauksesta.

EDIT: Timppa25 ja muut, tuo oli kyllä paha moka multa, jostain syystä nyt semmonen miellekuva tuli, että nuo joukkueet olisivat ristiinpelanneet. Pistetään vaikka sit väsymyksen piikkiin.

EDIT2: Äh, unohtakaa tästä viestistä myös tuo Suomi Kanada sekoilu. Näköhermot skippasivat tuon tomageenin "myös" -sanan. Palaan asiaan aikaisintaan huomenna kun olen nukkunut.
 
Viimeksi muokattu:

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Oma näkemykseni on se, että Jalonen on lankennut samaan ansaan kuin lukematon valmentaja ennen häntä: pelitavan yhdestä elementistä on tullut itseisarvo, jonka pakonomainen toteuttaminen estää reagoivan pelaamisen. Eniten itseä ihmetyttää se, ettei kovaan karvaukseen ole ilmeisesti harjoiteltu ja sisäistetty mitään yhtenäistä reagointitapaa, joka poikkeaisi kiekottelusta pakki-pakki-välillä. Välistä kun vastustaja karvaa laiskasti (kuten Kanada ajoittain), Suomi pystyy pelaamaan keskikaistalle vauhtiin sentterille. Kun se laitetaan tukkoon, on joukkue aivan sormi suussa.

Kovaan karvaukseen on yksi peruslääke, ja se on laittaa kiekko nopeasti pois karvauksen painopistealueelta ja pakottaa karvaava joukkue luistelemaan kiekon perässä. Suomella ei ole kauheasti tähän pyrkimystä, päinvastoin välistä Suomi vetäytyy kuoreen oman maalin taakse.

Toinen iso ongelma on se että kun peli tapahtuukin kulmissa ja vääntöinä niin Jalosen pakkikaksikko Hietanen-Mäenpää on täysin käyttökelvoton. Samoin kun Granlundin ketju. Ylipäätänsä, joukkueelta puuttuu halu voittaa riittävästi puhdaita vääntöjä (pl. Koivu, Komarov, Joensuu ja Järvinen), jolloinka pelisysteemin sulaessa ollaan täysin kuutamolla.

Kyllä nämä kisat haisevat nyt kovasti puolivälieriin jäämiselle, mutta ei heitätä kirvestä kaivoon, eiköhän pelitapaan tule pientä modifikaatiota.
 

Scream

Jäsen
Olihan tuo Salmelan taklaus ruma vaan varsinkin kun kattoo, että ketä siellä muita olisi Salmelan penkittämisen jälkeen heittää kehiin niin ei meillä ole varaa hurskastella. Toivottavasti Salmela pelaa jo huomenna. Aina roiskuu kun rapataan.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lehtonen ei ollut yksin syyllinen tähän murskatappioon. Toki hänkin olisi voinut hyvän päivän tullen muutaman maalin vähemmän päästää, mutta olihan siinä muutama todella vaikea torjuttavakin. MUTTA kun omien sarake näyttää maalien osalta nollaa on aivan turha mennä pistämään kaikkea moken syyksikään. Peiliin katsomisen paikka jokaisella. Mielestäni siellä ei ollut kukaan hyvä.

Pakisto oli liemessä koko ajan, kun peli pyöri meidän päädyssä ja pyöritykset olivat pitkiä, mene siinä sitten vaihtoon ajoissa!Väsy tulee ja sen myötä virheet. Jokainen tietää muutenkin meistä ilman lätkää mitä on työskennellä uupuneena.

Granlundia kehutaan aiheetta mun mielestä. Se potentiaali, josta häntä on hehkutettu vaatii kyllä ihan eri luokan näyttöä. Nyt hän on ollut kuin kuka tahansa kuolevainen. Kritiikkiä pitää hänellekin antaa, kun se on totta, eikä aina paijata ja palvoa. Ei sellainen ylistys yksinään ketään kehitä. Kuten aiemminkin kirjoitin, jos hän on jotenkin rikki on täysin järjetöntä häntä pitää joukkueessa. Siinä menee sen kentän peli plörinäksi.

Siellä meni kyllä kaikki samalla lailla pieleen, olipa kyse Koivusta, Jokisesta, Immosesta, ihan kenestä vaan. Kävi jo sellainen ajatus mielessä, että näinkö J.Jalonen käy psykologista sodankäyntiä ja antaa Usa:n tuudittautua siihen uskoon, että leijonat ovat kevyttä kauraa jatkossakin. Olisipa niin ja torstaina olisi varsinainen urosleijona karjumassa meiltä ihokarvoja pystyyn! Joka tapauksessa uskon, että droppeja löytyy tämänkin päivän vaivoihin.

Viime keväänä ei kanukit ja jenkit olleet vastassa, joten tämä on sikälikin uusi tilanne Jaloselle. En usko, että pudotus meille tulisi jenkkejä vastaan. Jenkit oli motivoituneita todella Kazakstania vastaan käydyn katastrofaalisen ottelun jälkeen. Kävi ylpeyden päälle.

Vehanen kuitenkin maaliin. Lehtosella on henkimaailman hommia nyt kyseessä ja pysyminen korkealla tasolla, jota jatko vaatisi, ei tule häneltä näin pikaisessa prosessissa onnistumaan. Olin näkevinäni, kuten joku muukin täällä, että loukkaantuminen oli "loukkaantumista". Mies oli täysin lyöty ja halusi äkkiä vaan helevettiin siitä. Nyt ei enää riskillä voida mennä, ajatellen, että jospa toinen yritys toden sanoo. Vehanen pelaa varmasti hyvän pelin, mutta vastustaja ei ole kummoinen, joten hänelle on annettava se ns. "kuoleman peli". Meni sitten syteen tai saveen, yhdessä sinne mennään, jos mennään. Oma kiintopisteeni on kyllä paljon kauempana.:)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös