MM-kisat 2012: Suomi

  • 1 236 241
  • 3 739
Tila
Viestiketju on suljettu.

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ja vaikka ei muuten mitään ihmeitä esittänyt niin olipahan upea maali Jokiselta.
Nyt on mun vuoro taputtaa sua selkään. Jokinen täytti vihdoinkin oman roolinsa juuri niin kuin on odotettu. Ei tartte näkyä kentällä kuin sen yhden hetken, kun samassa ketjussa on Koivu ja Filppula. Kunhan ei sössi avopaikkoja. Tuosta ei olisi edes joka jätkä laittanut sisään. Kisojen hienoimpia maaleja!
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kuten jo todettiinkin, tappio tuli oikeaan aikaan. Pudottiin taivaasta ja joudutaan jälleen huomaamaan, että voiton eteen pitää tehdä koko matsi lujaa työtä. Lehtonen ei ollut huippuvireessä ja se loppujen lopuksi selittää jo paljon. Puolustaja toki tunaroivat, mutta ollaan jo totuttu siihen, että maalivahti hoitaa lähes kaiken. Tänään ei käynyt niin. Muistetaan vielä sekin, että Neuvostoliiton ajat ovat kaukana takana: mikään maa ei voita maailmanmestaruutta tyyliin 10 10 0 0 jne.

Toisaalta, kun nuo pari tolppaa huomioi, voittokaan ei kaukana ollut. Suomen kannalta on paras asia se, että vältetään Kanada ihan loppuun saakka. Finaalissa ei sitten enää asialla ole väliä. Kanadalla on tappava teho maalinedustalla, joten se on myös joukkue, joka todennäköisemmin katkaisisi leijonien tien finaaliin. Ruotsi ja Venäjä ovat voitettavissa. Ja sitä aiemmin, USA on kuitenkin luokkaa huonompi kuin Kanada. Suuremmalla huolellisuudella ja maalivahdin huippupelillä USA kaatuu - ainakin neljännesvälierissä.

Positiivisinta kuitenkin illan matsissa oli se, että nyt ykkösketju toimii tehojen suhteen jo hyvin. Tähän on hyvä rakentaa voittoja myös jatkossa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Niin laiturien piikkiin.

Immosen peli kun ei koskaan perustu nopeuteen. Pesonen ja MG oli huonolla jalalla keskialueella ja jäi sen takia monesti kanadalaisen puristuksiin kiinni. Koko hyökkäys tyrehtyi siihen lähes poikkeuksetta mm. kolmannessa erässä missä jätkät kieltämättä oli märkiä rättejä. Toinen juttu oli se, että pitkän hyökkäyksen jälkeen noilla jaloilla (Immonen-MG) ollaan aina kusessa omissa. Tämä toistui kolmannessa erässä n. miljoona kertaa.

Kulttuuri on kumminkin kulttuuri. Suomessa lätkäpelaajat ovat nopeasti umpipaskoja tai jumalasta seuraavia.
 
Kyllä tämä voisi nyt olla se ns. kiintiötappio. Kuitenkin ensimmäisen puoliskon peli näytti melkoisen hyvältä ihan koko rintamalla. Sitten yksilövirheiden, tuurin, tai ihan minkä vaan nojalla tuli muutama takaisku ja loppu muistutti jo vanhoja "hyviä" aikoja, kun ei ikinä mikään mennyt hyvin, varsinkaan tappioasemassa. Eli eiköhän tämä nyt viimeistään herätä tuon porukan. Alussa on päästy vähän liian helpolla ehkäpä.

Tänään kuitenkin moni asia toimi! Ykkönen pelasi hyvin, Kontiola oli hyvä, Pillu kilisytteli tolppia moneen kertaan. Mitä vielä? Omaan silmään ainakin näytti, että olisi voineet numerot olla toisinkin päin melko vähällä vaivalla. Jos Lehtonen olisi jonkin gamesaverin nakannut johonkin väliin?

Eiköhän tässä kuitenkin ihan luottavaisena voi lähteä eteenpäin. Oikeastaan ihan sama ainakin itselle, että ketä sieltä tulee vastaan loppupeleissä. Kyllä sen tietää, että jos peli on niissä uomissa, missä se voisi olla, niin se on sama onko siellä Slovakia vai Ruotsi vastassa, niin ne joko voitetaan tai hävitään.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Granlund pelasi mielestäni hyvin heikon ottelun. Jätin hänet mainitsematta tuossa "pelaa Euroopassa NHL:n sijaan..." -jutusta, koska hän pelaa hyvin todennäköisesti ensi kaudella NHL:ssä.

Nyt tulee ristiriitaisia viestejä. Ottaen huomioon alkuperäisen pointtisi lienee aiheellista kysyä: arpomallako niitä pelaajia NHL:ään otetaan? Eli, tämän päivän esityksillä kävi selväksi ainoastaan se, että ko. ketjun peli oli paskaa.

Mutta tosiaan, pitää muistaa, että aina kentällä on kaksi joukkuetta ja Kanadan profiilinnosto 1. erän jälkeen oli aivan huikea. Tällaista tämä valitettavasti toisinaan on, uutta matoa koukkuun USA:a vastaan.

edit: Se piti vielä mainita, että vaikka en mikään Jalosen fanipoika olekaan, tämän päivän peli ei missään nimessä ollut "jaloslaisen" kiekon tappio, päin vastoin. Pelisuunnitelma oli epäilemättä hyvä. Nyt mitataan Jalosen reagointikykyä jatkossa.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
No niin, kävi juuri niin kuin eka erän hehkutusten jälkeen odotinkin... :(

-Koivun ketju oli hyvä ensimmäisessä erässä, mutta hyytyi muun joukkueen mukana, kolmannessa erässä olivat täysiä lapasia
-Immosen ketju ei toiminut edes ensimmäisessä erässä
-Pihlström oli Suomen joukkueen paras yksittäinen hyökkääjä, taso säilyi läpi pelin. Lisää Pillua.
-Jos Jalonen on täyspäinen, Vehanen on ykkönen tästä eteenpäin. Vanhanaikaisella ei saa torjunta-asennossa oleva maalivahti nykykiekossa päästää maaleja...
-Kukkonen ja varsinkin Jaakola olivat huonoja
-Pyörälä vilttiin, Tuppurainen tilalle. Kiiskisen näkisi mielellään pelissä, mutta kenen paikalla?
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Takkiin tuli sitten 3-5. Nyt ei ole kuitenkaan syytä työntää päätä pensaaseen!

Senhän tietää mitä suomalainen perus lätkäfani, eli negatiivinen karjalalippis ajattelee nyt tästä tappiosta. "Ei vittu, taasko tässä kävi näin! Ei näillä pää kestä, kun jälleen kerran paskotaan lopussa housuun!". Tällaisia otsikoita on myös pomminvarmasti luettavissa länsinaapurin lööpeistä huomenna. Syytä huoleen ei kuitenkaan ole. Kanadan tiedettiin olevan erittäin vaikea vastus leijonille. Svedujen ohella varmasti hankalin mahdollinen.

Tappion taakse pitää nyt nähdä. Ensimmäinen erä oli turnauksen ylivoimaisesti parasta leijonakiekkoa. Pyörityksen perusteella ei olisi uskonut millainen nimilippu vaahteralehtipaidassa siellä surffaili. Suomi loi paikkoja jatkuvasti, oli tehokas, eikä omassa päässä ollut hädän päivää. Tiedä sitten oliko Kanadan valmistautuminen mennyt reisille, mutta ekan erän peli oli juuri sitä, mihin Leijonat parhaimmillaan pystyvät. 2-0 taulussa ja siitä mennään erätauolle.

Toisessa erässä Burrows iski sitten kavennusmaalin, maalin jonka Lehtonen olisi hyvänä päivänä saattanut ottaa. Piakkoin Suomelle yv:tä ja skädäm, Salmela ja JOKINEN näyttivät mitä ovat miehiään silloin kun homma toimii. Tämän jälkeen Kanada alkoi pikkuhiljaa saada otetta kiekolliseen peliin, lisäsi taklauksia, vei peliä väkisin kulmiin, pelasi kurinalaisemmin ja pyrki jatkuvasti iskemään Suomen alueelle erittäin nopeilla hyökkäyksillä ja ennenkaikkea agressiivisella karvauksella. Tähän kun lisätään päälle muutamia leijonapelaajien henkilökohtaisia virheitä, niin homma alkoi vähitellen kääntyä vaahteralehdille. Hietasen huono pelaaminen hyökkäyssinisellä, siitä kaksykkönen ja pam, Tavares löi taululle 3-2 kavennuksen. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kulminaatiopiste, miksi lopulta hävittiin. Kanadan mylly alkoi jauhaa vahvemmin ja vahvemmin, ja kun osalla suomalaispelaajista alkoi itseluottamus ja pelirohkeus murentua, meni homma loppuerästä lähes täydelliseen kipsiin. Skinnerin 3-3 tasoitus erän loppuun tuli erittäin huonon merkkauspelaamisen takia. Erän loppuun vielä jäähy meille... onneksi erätauko pelasti siinä kohtaa ja toi aikaa kasata rivejä kuntoon.

Kolmannen erän alussa selvitettiin hienosti Kanadan ylivoima ja homma näytti taas melko tasaiselta puolin ja toisin. Toinen kulminaatiopiste, johon peli oikeastaan jo osittain ratkesi, lähti Pihlströmin tolppaohjauksesta. Siitä nopea vastahyökkäys kanukeille ja taululla 3-4. Tämä katkaisi pahasti leijonien selkärankaa ja homma alkoi taas mennä roiskimiseksi, mikä on pahin virhe johon tämä joukkue voi sortua. Leijonat pystyi toki edelleen aika-ajoin pelaamaan kontrolloidusti, mutta se ei riitä tällaisessa matsissa. Lopussa oikeastaan Koivun ketju oli ainoa, joka sai enää maalipaikkoja aikaiseksi. Sekä Antti Pihlström, joka onnistui toisen kerran vielä kiskaisemaan tolppaan Wardin parin huippupelastuksen säestämänä, kun peliä oli enää muutama minuutti jäljellä. Tämä oli kolmas kulminaatiopointti, jossa homma olisi voinut vielä kääntyä meille.

Summa summarum, mihin tämä peli hävittiin?

1. Kanadan pelitapa jyräsi meidän pelin, koska henkilökohtaisten virheiden ja itseluottamuksen karisemisen takia leijonien peli kipsasi. Ja meidän peli on juuri sellainen tapa pelata, jossa 95% keskittyminen (= tässä tapauksessa pelirohkeus) näkyy 50% tuloksena.

2. Kulminaatiopisteet menivät kanukeille 3-0. Jos olisivat menneet edes 2-1, olisi peli mennyt kenties jatkoajalle ja kuka tietää mikä olisi ollut lopputulos. Marginaalien matsi ja pienestä oli kiinni.

3. Puolustajat (pl. Järvinen ja Väänänen). Toisessa erässä jäätiin puolustajien osalta pahasti alakynteen. Kanada sai pelinsä käyntiin omalla mukavuusalueellaan eli kulmissa. Tämä oli hemmetin paha juttu. Vaikea sanoa mitä tuossa olisi voinut Suomi tehdä toisin, ehkä hyökkääjien olisi pitänyt pystyä tukemaan paremmin puolustajia? Turhat roiskaisut ainakin ampuivat omaan nilkkaan, koska etenkin toisessa erässä peli olisi pitänyt rauhoittaa "kiekko keskialueelle ja takaisin oman maalin taakse + viivelähtö" -periaatteella. Näitä roiskaisuvirheitä tehtiin paineen alla ainakin puolenkymmentä, ja niillä oli suuri merkitys otteen kääntymisessä kanukeille.

4. PIG -ketju. Jäi täysin alakynteen siinä vaiheessa kun Kanada sai pelinsä rullaamaan. Nyt vaatii kovaa henkistä kanttia tältä kolmikolta pystyä nollaamaan tämän illan peli. Yksi konkreettinen keino näiden herrojen tason palauttamiseksi voisi olla vaihtaa heidän takanaan pelaavaa pakkiparia. Järvinen-Väänänen pelasi hemmetin hyvin puolustuspäässä, mutta kiekollisella puolella he eivät kyenneet tukemaan PIGiä kunnolla. Itseluottamus täytyy saada takaisin.

5. Maalivahdit. En syytä Lehtosta tappiosta, mutta taakse meni kuitenkin kolme sellaista maalia, jotka hän olisi voinut huippuiltana torjua. Jossittelu sinällään on turhaa, mutta jos yksikin näistä maaleista olisi tarttunut kiinni, ties mikä olisi ollut lopputulos. Vastapäädyssä virkaveli nappasi upean geimseiverin kolmannen erän jälkipuolella, ja Pihlströmin pari tolppaosumaa nousivat valitettavan suureen arvoon.

Eli... syytä huoleen ei ole. Kanadalla on jäätävä nippu silloin kun homma toimii. Ensimmäinen erä osoitti kuitenkin tänään sen, mihin Leijonat parhaimmillaan pystyy. Nyt täytyy siis osata pureutua näihin ongelmakohtiin ja pistää ne mahdollisimman hyvään kuosiin viimeistään siinä kohtaa, kun aletaan pelata kuolemanpelejä. Näin se prosessi menee jos menestystä meinataan saada, ja kaikkihan on edelleen mahdollista!
 

Matsku

Jäsen
Tässä faktaa hallilta:

- Mikko Koivu: Loistava. Perkeleen fiksua pelaamista, syöttöjä ja kiekonriistoja.
- Mäenpää-Hietanen: Pirun hyvin toimiva pakkipari. Mäenpää osaa taklata ja myös pelata kiekolla. Hietanen avaa nopeasti ja laukoo yv:llä paljon. Hietasen pelirohkeudelle iso plussa täältä. Lapsuksia tulee ja fyysisesti heiveröinen, mutta silti mielestäni ansaitsee peliaikansa, varsinkin yv:llä.
- Komarov, Pihlström, Joensuu: Kaikilta mielestäni hyvä matsi, erityisesti Pillulta. Satalasissa, yllättäen.
- Väänänen-Järvinen: Perusvarma ja hyvä matsi jässiköiltä.
- Filppula ja Jokinen: Täydentää hyvin Koivun ykköstä ja peli kulkee, hyvä matsi.
- Lehtonen: Tärräsi ja jännitti pirusti. Ylipelasi kymmenkunta tilannetta eikä pysäyttänyt varmaan yhtään rännikiekkoa? Perkele.

- Kanukeista ei muuta kuin, että N-Hopkins, Skinner (kun ei mussuta tai surffaa) ja Getzlaf (kun ei surffaa) perkeleen kovia pelimiehiä. Keith aivan loistava ja isot minuutit. Samoin O'Reilly, nappasi paljon tärkeitä oman pään aloituksia.

Uusintoja en ole vielä kerennyt katsomaan, mutta mistä Salmela avautui Niskalalle Kanadan iskiessä tyhjiin? Itsehän Salmela piti laukaisulinjan päin nigeriaa.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
En tiedä oliko itsellä jotain värilasia tms, mutta Immonen näytti minusta parhaalta tuosta PIG- ketjusta, tosin tämän illan esityksessä se ei ole saavutus. Pesonenkin pelasi minusta ihan ok, mutta MG oli pihalla eniten. Syötöt meni Mikeltä jatkuvasti vihun lapaan ja hyökkäykseenmeno tai jo ollut paine purkaantui siihen.

Immonen hoiti Kanadan voittomaalia lukuunottamatta erittäin mallikkaasti puolustusvelvoitteitaan ja omasta mielestä kaksi ensimmäistä erää oli parasta Immosta tässä turnauksessa. Vielähän tuossa on parannettavaa ja paljon, mutta tuntuu kuitenkin että Jakella alkaa jalat löytymään taas ja kun MG palaa tasolleen niin eiköhän PIG-ketjukin ala jauhamaan tutusti tehoja.

Lehtonen oli

Minusta se puolustuspelin kolmio, joka siis muodostuu pakeista ja sentteristä. oli aika hajalla nimenomaan Immosen ketjun ollessa jäällä. Itse asiassa minun silmiin näytti, että nimenomaan Immonen kärkkyi koko ajan, ikään kuin oli haaskalla, josko kiekko pomppisi väljemmille vesille ja siitä pääsisi hyökkäämään. Ja sen takia Immosen puolustuspeli oli vajavaista.

Mutta ei tässä yhteen mieheen kaaduttu, ei kahteen eikä edes kolmeen. Nähtiin vain, että Kanada on pirun vahva ryhmä. Ja Jaloselle tämä Kanada-peli taisi olla ensimmäinen pitkään aikaan. Jotenkin tämänkin seikan aisti ottelua edeltäneestä haastattelusta; Jalonen vaikutti selvästi kireämmältä. En sano, että Suomen koutsit jäätyivät, mutta oppia hekin varmasti tästä saivat.

Kokonaisuutena vielä sanon, että ei tämä peli juuri maailmaa kaatanut suuntaan eikä toiseen. Edelleen on tärkeää voittaa oikeita pelejä.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Ja Jussi Jokisesta sen verran, että melkein tekisi mieli sanoa teille Jokisen arvostelijoille, että siitäs saitt... vaan taidanpa jättää sanomatta =D

Onhan tämä täysin naurettavaa nähdä, että yksi uskomaton laukaus nostaa "turhakkeen" todella monen silmissä messiaaksi. Ei näin. Itse olen edelleen realisti, enkä odota Jokiselta tuollaisia maaleja mitenkään liukuhihnalta. Hänellä on todella hyvä laukaus kun pääsee hyvältä paikalta tälläämään, mutta se ei kuitenkaan ole hänen suurin vahvuutensa. Se mikä erottaa Jokisen snaipperista, on pelityyli. Huippusnaipperi pyrkii ampumaan mahdollisimman paljon ja hakemaan ratkaisua jopa hieman itsekkäästi. Jokinen tekee selkäytimestään oikeastaan täysin päinvastoin. Hän pyrkii lukemaan peliä, kiekottomana hakemaan vapaita rakoja sekä kiekollisena järjestämään peliä eli hän mieluummin tarjoilee kuin ampuu itse. Silloin kun paikka tulee veto kyllä lähtee kuten kolmannessa maalissa tänään nähtiin.

Mitä ykkösvitjalta voidaan siis jatkossa odottaa? Kun yhteispeli paranee niin maalipaikkoja täytyy jatkossa kyetä luomaan entistä enemmän. Ja vastuun maalinteosta odotan jakaantuvan tasaisesti koko kolmikolle (Koivu, Filppula, Jokinen). Tämä on mielestäni jopa hyvä asia leijonien kannalta. Jokaiselta näistä kolmesta voidaan odottaa maaleja, eikä vastustaja voi keskittyä yhden miehen kiinnipitämiseen, koska kukaan heistä ei ole mikään snaipperi vaan kaikki kykenevät paikan saadessaan heiluttamaan verkkoa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Onhan tämä täysin naurettavaa nähdä, että yksi uskomaton laukaus nostaa "turhakkeen" todella monen silmissä messiaaksi. Ei näin..

Homma kulkee myös toisinpäin, hieno kansa.

Jokiseen voisin kommentoida sen verran, että nyt kun tulosta tulee, niin hukatut paikat unohtuu heti. Ja niinhan se puoliksi pitääkin olla. Nyt JJ on pelannut kaksi hyvää peliä ja toivottavasti sama trendi jatkuu eikä nyt palaa alkuturnauksen tasolle. Kukaan tuskin täällä sentään suomalaisille huonoa onnea toivoo, vaikka niitä arvostelijoita on aina jonoksi asti.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Silloin kun paikka tulee veto kyllä lähtee kuten kolmannessa maalissa tänään nähtiin.
Sillä on ollut noita paikkoja puoli tusinaa näissä kisoissa ja nyt se onnistui ensimmäisen kerran. Itse asiassa paikat ovat olleet jopa parempia kuin tuo viimeisin. Sen takia häntä ollaan dissattu ja ihan aiheesta. Pahimpina esimerkkeinä helpot syötöt, jotka karkaavat lavasta. Mutta kuten sanoin aiemmin, nyt hän teki sitä hommaa, miksi hänet kisoihin valittiin.
 

MVP_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En kyllä pysty käsittämään mitä tolle MG:lle on tapahtunut kevään aikana. Kaveri on kuin varjo entisestään. Viime kisoissa oivallisia syöttöjä ja harhautuksia jne. Nyt näyttää lähinnä pelokkaalta junnulta. Nuorten kisojen jälkeen on ollut täysin kuutamolla.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Sillä on ollut noita paikkoja puoli tusinaa näissä kisoissa ja nyt se onnistui ensimmäisen kerran. Itse asiassa paikat ovat olleet jopa parempia kuin tuo viimeisin. Sen takia häntä ollaan dissattu ja ihan aiheesta. Pahimpina esimerkkeinä helpot syötöt, jotka karkaavat lavasta. Mutta kuten sanoin aiemmin, nyt hän teki sitä hommaa, miksi hänet kisoihin valittiin.

Onhan se nyt selviö, ettei kukaan pelaaja osu kaikista mahdollisista huippupaikoista. Ja siitäkin voidaan lähteä halkomaan hiuksia, kuinka monta sellaista paikkaa Jokisella on ollut, josta olisi ihan pomminvarmasti pitänyt maalata. Itse sanoisin, että kaksi tai kolme maalia voisi olla Jokisella enemmän jos kaikki tilanteen olisi mennyt nappiin, ei missään nimessä sen enempää.

Kyllähän häntä on muutaman paikan osalta ihan aiheesta haukuttu, mutta lähinnä tällaiset kommentit (en tarkoita sinun kommenttiasi) pistävät naurattamaan, joista voi rivien välistä tulkita kirjoittajan pitävän Jokista liki jonain uutena Selänteenä. Sellaisella kirjoittajalla on aivan väärä käsitys siitä, millainen pelaajatyyppi Jussi on. Ja tällaisten "snaipperiodotusten" luominen on puhdasta roskaa ja aiheuttaa vain mielipahaa ja pettymyksiä kirjoittajalle, joka sitten purkaa täällä pettymystään ja haukkuu Jokista myös ilman syytä.

Pointtina oli kuitenkin se, ettei hänestä mitään maaliruiskua voi odottaa. Hyvää pelaamista kylläkin niin kiekottomana kuin kiekollisenakin. Ja pelaaminenhan on parantunut koko ajan kisojen edetessä, toivonmukaan paranee tästä vielä jatkossakin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
En kyllä pysty käsittämään mitä tolle MG:lle on tapahtunut kevään aikana. Kaveri on kuin varjo entisestään. Viime kisoissa oivallisia syöttöjä ja harhautuksia jne. Nyt näyttää lähinnä pelokkaalta junnulta. Nuorten kisojen jälkeen on ollut täysin kuutamolla.

Olisiko vain yksinkertaisesti käynyt niin että Kanada otti Granlundilta kaiken tilan ja ajan pois. Hienot kisathan Mikke on tähän mennessä pelannut, mutta nyt Kanada piti hänet koko ajan pihdeissä.

Ja Suomi kuitenkin, kaikesta huolmatta, itse ojensi voiton avaimet Kanadalle 3-1-tilanteessa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ja Jussi Jokisesta sen verran, että melkein tekisi mieli sanoa teille Jokisen arvostelijoille, että siitäs saitt... vaan taidanpa jättää sanomatta =D

Et kuitenkaan malttanut jättää sanomatta. Jokiselle plussaa siitä ettei kadonnut kuvasta kun vastus koveni, itseasiassa nyt pystyi tekemään sitä mitä olisi pitänyt pystyä tekemään ja aikasemmin. Koko ykkönen on alkanut toimimaan kun Jokinenkin on löytänyt pelinsä eikä hiihtele pelin ulkopuolella. Tänään komealla kudilla tosiaan 3-1 maali ja kun kerran maalintekijän rooli on Jokiselle tuossa ketjussa langennut niin tietenkin niitä maaleja odotetaan. Nyt näyttää ainakin ykkösketjun osalta hyvältä, sen sijaan Immosen ketju otti valtavasti takapakkia ja oli tänään Suomen paskin ketju. Se ei pystynyt antamaan mitään hyökkäyspelotetta Kanadan laiskasti puolustavalle Getzlafin ketjulle vaan se oli se joka joutui pitkiksi pätkiksi pyörimään omiin. Varsinkin Granlund oli iso pettymys ja matka NHL-tasolle näyttäisi olevan edelleen valtava.

Pointtina oli kuitenkin se, ettei hänestä mitään maaliruiskua voi odottaa.

No kun nimenomaan pitää odottaa ja vaatia, se on Jokisen rooli nyt tuossa ketjussa halusit sitä tai et. Koivu ja Filppula on enemmän jakelijoita, Jokisen tehtävä on hakeutua sellaisiin paikkoihin että pääsee ampumaan ja iskemään maaleja. Nyt roolitus ja pelaaminen on ketjulta joka tapauksessa parantunut, varsinkin Koivu on tällä hetkellä niin kovassa iskussa että ketjun on hyvä pelata.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
En kyllä pysty käsittämään mitä tolle MG:lle on tapahtunut kevään aikana. Kaveri on kuin varjo entisestään. Viime kisoissa oivallisia syöttöjä ja harhautuksia jne. Nyt näyttää lähinnä pelokkaalta junnulta. Nuorten kisojen jälkeen on ollut täysin kuutamolla.

Kyllä.

Puuttuu nimenomaan se palo mihin ehti tottua ja nytkin odotti sitä samaa näihin kisoihin. Oli niin mahtavan monipuolinen mutta nyt juurikin pelokas junnu. Toivoisin esim Mikko Koivun ottavan roolia tälläisessä tilanteessa auttaen kaveria. Mitä varmasti tekeekin.

En tiedä mikä selittäisi tämmöisen muutoksen, saiko liikaa jo namia vaiko onko oikeasti jotain häikkää edelleen kropassa? Vaikea sanoa. Toki voi taas napauttaa jättimäiset teot seuraavassa pelissä.

Myöskin ehkä tässä odottaa liikoja.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Olihan Suomen pelissä paljon positiivista, eniten kuitenkin ihmetyttää, miksi Jalonen ei peluuttanut Koivun ketjua Getzlafia vastaan kahdessa jälkimmäisessä erässä.

Jos se nyt ei ole ollut selvää aikaisemmin, niin todetaan että Mikko Koivu on yksi tämän planeetan parhaista lätkäpelaajista. Huikea pelaaja.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
No kun nimenomaan pitää odottaa ja vaatia, se on Jokisen rooli nyt tuossa ketjussa halusit sitä tai et. Koivu ja Filppula on enemmän jakelijoita, Jokisen tehtävä on hakeutua sellaisiin paikkoihin että pääsee ampumaan ja iskemään maaleja

Tämä on hieman kakspiippunen juttu, koska Jokisen ei pitäisi missään nimessä kantaa maalintekijän viittaa harteillaan. Tai pitää kantaa, mutta ihan samalla tavalla kuin Koivun ja Filppulankin. Laukaisumääriä en viitsi tarkistella, mutta kyllähän se taitaa niin olla, että Jussille niitä vetopaikkoja on pelattu selkeästi eniten. Eli lieneekö niin, että jätkät on tätä keskenään miettineet ja sillä periaatteella päättäneet prosessia viedä, että Jokiselle pyritään eniten paikkoja järjestelemään? Todellinen "high risk - low reward" -taktiikka, mun mielestä. Maaleja kyllä odotan Jokiseltakin, mutta näen tilanteen olevan epäsynkroonissa, jos niitä paikkoja pyritään liian yritteliäästi pelaamaan hänelle. Vastuu viimeisestä silauksesta täytyy jakaantua mahdollisimman tasaisesti koko kolmikolle. Mutta katsellaan mitä tuleman pitää, luotan kyllä jätkien tietävän mitä tekevät.
 

Nick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
4. PIG -ketju. Jäi täysin alakynteen siinä vaiheessa kun Kanada sai pelinsä rullaamaan. Nyt vaatii kovaa henkistä kanttia tältä kolmikolta pystyä nollaamaan tämän illan peli. Yksi konkreettinen keino näiden herrojen tason palauttamiseksi voisi olla vaihtaa heidän takanaan pelaavaa pakkiparia. Järvinen-Väänänen pelasi hemmetin hyvin puolustuspäässä, mutta kiekollisella puolella he eivät kyenneet tukemaan PIGiä kunnolla. Itseluottamus täytyy saada takaisin.

Helppo ymmärtää ketjun vaisuus, kun Immonen ja Pesonen joutuivat käytännössä pelaamaan koko ottelun alivoimalla. Granlundin pelkurimainen esitys oli ottelun suurin yllätys ja pettymys. Pojan tulisi pelata ensi kaudella joka ottelussa vastaavia vastustajia vastaan. Kanada-ottelun esityksellä on oikeasti vaikeuksia mahtua pelaamaan edes farmissa. Onko pelon taustalla jokin lievä loukkaantuminen vai onko poika taas fyysisesti jumissa. Jo kaksi edellistä otteluakin olivat vaisuja, mutta Kanada-ottelussa oikeastaan kaikki kiekollinen tekeminen jäi jo uskalluksesta kiinni. Toisaalta näyttää myös siltä, että poika on parhaimmillaankin jäljessä vuoden takaisesta tasosta. Tämä oli toki nähtävissä jo nuorten MM-kisoissakin ja varsinkin sen jälkeen. Kanada-ottelu oli silti uskomaton pelon näytelmä ja todellinen pohjanoteeraus.

Koivu, Filppula ja Jokinen reagoivat kivikovaan vastustajaan täysin päinvastoin. Onnistujia olivat myös Järvinen, Hietanen, Komarov ja Pihlström.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Granlundin pelkurimainen esitys oli ottelun suurin yllätys ja pettymys.

Näinhän se oli. Samalla tavalla mietyttää ja pelottaakin jopa hieman tuo NHL:ään siirtyminen. Onko hän siihen alkuunkaan valmis? Miken kannalta tässä melkein toivoisi sitä työsulkua ensi kaudeksi... mutta tämän keskustelun paikka ei ole tässä ketjussa.

Tärkein kysymys kuitenkin kuuluu, että miten PIG -ketjun peli saadaan taas balanssiin? USA:ta ja Kazakstania vastaan varmasti pystyvät tasoaan nostamaan, mutta entä siinä vaiheessa kun vastaan tulee taas Kanada, tai sitten Venäjä tai Ruotsi? Jotain tarttis tehrä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tämähän menee juuri kuten Slovakiassa viime vuonna. Silloinkin tuli ensimmäisessä todellisessa testissä tappio. Kanada osoitti kyllä tänään tasonsa näissä kisoissa ja on potentiaalinen mestariehdokas. Niin on kyllä Suomikin, ei sen puoleen. Ja painoiko se eilinen Ranska-ottelu sittenkin jaloissa.

Seuraavaksi vastaan luistelee USA, joka on selvästi Kanadaa heikompi ryhmä vaikka onkin Kanadan näissä kisoissa voittanut. USA on ollut aika pitkälle ykkösketjunsa varassa tässä turnauksessa, ja sen jälkeen taso putoaa. Sillä esityksellä, mitä Leijonilta tänään puolitoista erää nähtiin, USA kaatuu varmasti.
 
Viimeksi muokattu:

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Ykkönen on valettu eikä sitä pureta enään. Onko Jalonen niin luottavainen ettei uskalla rikkoa viime vuoden loisto trioa? Tämä voi olla oikeasti meidän tuhomme tai myöskin tämä voi olla ihan turhaa pelkoa ja PIG kenttä nousee loistoon.

Onhan sekin arpapeliä jos vaihdamme 2 ketjuun uusia jätkiä mutta eipähän ainakaan voi syyttää etteikö valmennus olisi kokeillut muuta. Niinkuin aiemmin sanoin niin nyt voisi hyvin kokeilla rohkeasti, koska alkusarjaa on jäljellä eikä varmasti ainakaan huononnettaisi mitään uusilla koostumuksilla.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ensimmäinen erä oli kyllä sellaista dominointia, että hankala muistaa vastaavaa Suomelta Kanadaa vastaan. Ykkösketju oli aivan uskomattomassa vireessä. Sitten se Kanada tuli sieltä takaa ja ohi... Sanoin jo ensimmäisessä erässä, että tämä tulee olemaan Lehtoselle pirullinen peli: Ei juurikaan vetoja, mutta odotettavissa oli, että sitten kun niitä tulee niin on tosi kyseessä, toisin kuin belaruksia ja vastaavia vastaan.

Kakkosketju oli tosiaan ylivoimaisesti huonoin osa-alue ja mikäli USA-pelin ensimmäinen erä jatkuu samalla linjalla niin silloin viimeistään erillään. Vastaavaa ei tarvitsisi enää nähdä.

Ja on kyllä ihan pakko sanoa, myös sinullekin Esko "Kiiskinen on Jussia parempi pelaaja tällä hetkellä" Seppänen, joka ilmeisesti täältä JA:n palstalta haet sitä mukavaa populistista otetta niihin kirjoituksiisi, että en nyt ihan turhaan ole Jussia täällä sivutolkulla puolustellut. Ei se oikeasti ihan sattumalta tee menestyksekästä uraa NHL:ssä. Jokinen ei hyydy kun peli kovenee, vaikka hän ei kykenekään yksin nousemaan esiin heikompiakaan maita vastaan. Hän on nimenomaan erinomainen täydentävä pelaaja, jolla on paljon ominaisuuksia, joita tarvitaan NHL:n top 6-ketjuihin.

Edelleenkään ei kannata luulla, että Jokinen olisi mikään sniper, vaikka veto lähtikin tänään komeasti. Jokisen vahvuudet ovat siellä pelinrakentelu- ja sijoittumispuolella. Hän on yksinkertaisesti älykäs pelaaja, joka tietää omat rajansa ja toisaalta myös vahvuutensa. Jos joku todella kuvittelee, että Komarov tai Kiiskinen (tai Immonen, kuten tuolla muinoin väitettiin) ovat parempia pelaajia kuin Juice, niin reality check olisi paikallaan.

Granlundin pelkurimainen esitys oli ottelun suurin yllätys ja pettymys. Pojan tulisi pelata ensi kaudella joka ottelussa vastaavia vastustajia vastaan. Kanada-ottelun esityksellä on oikeasti vaikeuksia mahtua pelaamaan edes farmissa.

Tämä kyllä pisti silmään. Ensimmäinen kerta kun Granlund vaikutti pelokkaalta ja sen tekia hätiköi ratkaisuissaan. Luistelukin pysähtyi kun seinään samantien kun hyökkäyssiniviiva ylitettiin. Tämä oli kuitenkin vain yksi peli (eikä se perusänäripoppoo oikeasti ihan noin kova ole, saati farmijengit, jotka lienevät keskimäärin kehnompia kuin liigajoukkueet) ja toivottavasti Granlund käsittelee sen oikein. Katsoo videota ja sitä rataa.

No, seuraava kunnon joukkue on vastassa jo sunnuntaina. Toivottavasti tästä pelistä opittiin jotain.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi helvetissä suomi löi itsepintaisesti Immosen kenttää pelaamaan Getzlafeja vastaan vaikka näkyi jo kauas ettei pärjää?

Nelonen ja kakkosketju oli todella pahasti aina purjeessa omissa. Ykkönen oli paras, kolmonen ei saanut oikein mitään erityistä enää hyökkäyspähään, mutta ei ollut omissakaan niin pahasti pulassa.

Jos nyt jotain oikein radikaalia toivoisi, se olisi tätä:

1. Filppula-Koivu-Jokinen 2. Kiiskinen-Immonen-Granlund 3. Tuppurainen-Komarov-Joensuu 4. Pihlström-Kapanen-Pyörälä

Kontiola ei pystynyt tuomaan oikein lisää tuohon kolmosketjuun, lähinnä vaan kuskailua ja perussentteripeliä. Tuppurainen toisi jalkoja ja lisää taklausvoimaa.

TOSIN, näinhän ei tule tapahtumaan. Tuo oli vain toive.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös