MM-kisat 2012: Suomi

  • 1 235 237
  • 3 739
Tila
Viestiketju on suljettu.

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kuten fiksut ovatkin huomanneet, vahingonilo on aivan eri asia kuin asiallinen kritiikki. Granlundhan oli kaukana tasostaan, mutta Suomen taso on sellainen, että kyllä hän tämän keväänkin kunnossaan mahtui joukkueeseen. Kuka korvaava pelaaja olisi heitellyt vastaavia syöttöjä? Eiköhän ongelma ole Suomen tasossa ennemmin kuin Granlundissa. Joka siis oli osaamiseensa ja potentiaaliinsa nähden varjo. Oli kuitenkin virkistävä nähdä edes välähdyksittäin, että poikkeuksellista pelisilmää hän ei ole menettänyt, sehän on syntymäominaisuus. Paapominen on eri asia kuin ymmärtäminen. Eihän se voi olla paapomista, että asiallinen kritiikki on sallittua? Lehtonen ja Vehanenkin pelasivat huonot kisat, mutta he eivät paina suomalaisen mielen vahingonilopistettä niin mukavasti kuin Granlund tai Selänne. Jos jonkun suhteen sorruttiin paapomiseen, niin se oli kyllä Vehanen, johon pronssi käytännössä tyssäsi. Mutta hiljaa ollaan Vehasesta, koska koko Suomi haluaa keskustella 2-ketjusta. Jossa oli 3 pelaajaa.

Vehanenkin on edelleen tasokas maalivahti, sekään ei yhteen huonoon matsiin kaadu.
 

PJx

Jäsen
Mielestäni on hieno asia, että on lahjakkuuksia, mutta ei lahjakkuus tarkoita sitä, että pitäisi saada siinä mielessä erityiskohtelua, etteikö saisi kritisoida.
Täysin samoilla linjoilla. Liika paapominen ei ole mitään vaalimista, päinvastoin. Pitämällä odotukset kohtuullisina pysyy kuuppakin paremmassa kunnossa kun vastaan ei tule "virtuaalisia" epäonnistumisia ja mahdottomia tehtäviä. Katteettomasta nosteesta tulee helposti vastaan tilanne keisarin uusista vaatteista, mikä on helkkarin ikävää...

(Sitten tapaus MG:hen) Mitä järkeä on hehkuttaa esimerkiksi MG:n taklauksia pelin mennessä muuten vihkoon? Viesti kaverille on ihan väärä. Asennetta ne tietenkin osoittavat ja hyvä niin. Pelillisesti kaverin vahvuudet ovat jossain ihan muualla ja taklausten hakeminen (jos siis ei tilanteet eivät luonnostaan tule vastaan) on pelkkää energia haaskausta ja on pois muusta pelaamisesta. Energiahyökkääjän rooli kuuluu jollekin toiselle.

MG on kiistaton lahjakkuus Suomen mittakaavassa, mutta toistaiseksi vertaukset Corsbyihin ja Malkkineihin eivät ole aiheellisia. Jos katsotaan naapureita idässä ja lännessä, niin niistäkin löytyy 20v kavereita nykytiedon mukaan vertailukelpoisilla edellytyksillä. Lahjakkuutta vaaliessa odotukset pitäisi muistaa suhteuttaa isompaan (kuin Suomen laajuiseen) kuvaan.

Toivotaan, että kaverista kasvaisi cosbyjen ja malkkneiden haastaja. Tärkein edellytys, pelikäsitys, riittää siihen kyllä, mutta töitä on vielä tehtävä...

Edit: Kommentti Seppäsen kirjoitukseen: Isossa kuvassa MG tulee kuitenkin pikemminkin haastajaosastolta, ei tähdeksi suoraan "lukiosta" tyyliin Crosby. Se tuppaa unohtumaan täällä. Suomalaisen median luomiin odotuksiin pyrki KJ:kin omalta osaltaan puuttumaan vaikka tarkkaili itsekin pojan tekemisiä tarkkaan...
 
Viimeksi muokattu:

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Hyvin sanottu ja taas hyppäsi yksi järkityyppi pois vahingonilo & kateus -junasta. Kun kanadalainen tähti, vaikka Crosby, pelaa huonon jakson, koko kansakunta on huolissaan ja toivoo, että homma rupeaa toimimaan. Kun jääkarhujen Suomessa kuka tahansa menestyy millä alalla tahansa ja sen jälkeen tulee huonompi kausi, nousee kansakunnan kollektiivinen vahingonilo + jälkiviisaus potenssiin sata. Tämä todistaa kaksi asiaa: 1) Surkea ilmasto nostaa ihmisistä negatiiviset puolet esiin 2) Kun kansainvaellus toi ihmisiä tänne, suunnistajana on toiminut Pentti Matikaisen esi-isä. Vittu mikä idiootti. Olisi sitä riittänyt lääniä muuallakin.

Alla katkelma E. Seppäsen kirjoituksesta Urheilulehdessä.

Nyt olemme kuitenkin eräänlaisen LeBron James -ilmiön äärellä. Kotisohvilla jöröttää tuhansia ihmisiä, jotka toivovat ”Granlundin kuplan puhkeavan”. Häntä halutaan osoittaa sormella ja sanoa perään, että ”Mitä minä sanoin?”

On tuntunut MM-kisojen aikana siltä, että Granlundin vihaamisesta on tullut yksi rakkauden muoto. Eli täsmälleen sama efekti kuin Jamesilla NBA-parketeilla. Koko USA liputti hänen puolestaan, kun James nousi suoraan lukiosta NBA:han ja nosti uinuvan lajin täysin uudenlaiseen kukoistukseen.

Jamesista tuli maailman seuratuin urheilija, hän täytti median ja mainospalstat hurmaavalla hymyllään. Tätä kesti useamman vuoden putkeen, mutta sitten katkesi kamelinselkä. James siirtyi Clevelandista Miamiin, ja hänestä tuli koko USA:n vihatuin urheilija.

Nyt, keväällä 2012, NBA:n pudotuspelejä katsotaan nimenomaan siitä syystä, että koko tähtilipun maa toivoo Jamesin putoavan jatkosta. Kolmen MVP-pystin megatähti ei ole voittanut urallaan yhtään mestaruutta, ja tästä tullut antifanien uskomaton voimavara.
 

Dängleri

Jäsen
MG on kiistaton lahjakkuus Suomen mittakaavassa, mutta toistaiseksi vertaukset Corsbyihin ja Malkkineihin eivät ole aiheellisia. Jos katsotaan naapureita idässä ja lännessä, niin niistäkin löytyy 20v kavereita nykytiedon mukaan vertailukelpoisilla edellytyksillä. Lahjakkuutta vaaliessa odotukset pitäisi muistaa suhteuttaa isompaan (kuin Suomen laajuiseen) kuvaan.

Toivotaan, että kaverista kasvaisi cosbyjen ja malkkneiden haastaja. Tärkein edellytys, pelikäsitys, riittää siihen kyllä, mutta töitä on vielä tehtävä...

Kyllähän noita MM-kisoja seuratessa tuli mieleen, että niinköhän Grandlund tulee koskaan itseään NHL:ssä läpi lyömään? Tämän ajatuksen perustan siihen, että kun MM:ssä kaveri oli kuin poikanen miesten peleissä - koko ajan kumollaan. Pelikäsitys voi tosiaan olla vaikkapa Malkinin ja Crosbyn tasolla, mutta kun verrataan näiden pelaajien "varsia", Malkin 192cm/89kg, Crosby 180cm/91kg, Granlund 179cm/83kg, niin onhan tuossa Mikellä aikamoinen takamatka.

Oleellisinta lieneekin kysyä, tehdäänkö Suomessa jotain väärin, ettei meidän juniorituotanto tuota tuollaisia Malkinin tai vaikkapa Ovechkinin (191cm/104kg) kaltaisia isoja taitoniekkoja, vaan meillä on pääsääntöisesti joko a) taitavia mikkihiiriä (esim. Granlund & Kiiskinen) tai sitten b) vähemmän kädellisiä fyysisiä pelaajia (esim. Joensuu)?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Millaiset muuten mahtoivat olla Teemun mitat, kun saapui änäriin ja tykitti 76 maalia..? Ihan mielenkiinnosta kysyn.

Varmasti tietty se Teemun huikea nopeus kompensoi mahdollisia vajeita fysiikassa, tällaista etuahan MG:llä ei valitettavasti ole.

Ja joo, tiedetään että MG ja Teemu eri tyypin pelaajia, syöttökone/sniper, se ei siis ollut pointti tässä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Muutama ajatus päättyneistä kisoista Suomen osalta:

Amebakiekkoa, havumetsäkiekkoa tai mitä ikinä olikaan, mutta ei mitalin karkaaminen millään tavalla ratkaisevasti kaatunut Jalosen pelikirjaan. Joukkuepelaaminen ei vaan lähtenyt kunnolla kulkemaan, kuten Bratislavassa. Tässä ratkaisevaan rooliin nousee pelaajien heikko kisakunto, kun alla oli useammallakin Jalosen luottomiehellä muutenkin enemmän tai vähemmän heikko kausi. Bratislavassa dominoinut kakkoskenttä sammalsi varjojen yössä koko turnauksen. Immosen henkilökohtainen taitotaso riitti vielä muutamaan maaliin heikompia joukkueita vastaan, muttei sen pidemmälle. Pesosen ja Granlundin panos jäi todella heikoksi tällä kertaa. Koivu oli kyllä johtaja, muttei hänkään pystynyt pitämään tasoaan yllä. Parjattu Jussi Jokinen paransi kisojen edetessä jonkin verran. Flilppula oli hyvä, mutta maalit jäivät häneltäkin puuttumaan. Suomen heiveröinen pakisto korpeaa mieltä jo muutenkin, mutta Järvinen oli sentään hyvä. Kiekollisuuden ylikorostaminen pilaa kyllä Suomen puolustajien perustehtävän hyvin olennaisella tavalla. Mä en tykkää. Maalivahdit perseili huolella. Vehasella kunnon mestaruuskapula ja Lehtosen NHL-status suli kisoissa kunnolla, kuten muutamalle muullekin Leijonaveskalle on vuosien saatossa tuupannut käymään. Ei voi kun ihmetellä, jos joku tarjoaa Lehtoselle sopimusta MM-näyttöjen perusteella.

Alisuorittamista oli yksinkertaisesti liikaa ja liian laajalla tasolla, että näissä kisoissa olisi voinut menestyä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Dängleri kirjoitti:
Pelikäsitys voi tosiaan olla vaikkapa Malkinin ja Crosbyn tasolla, mutta kun verrataan näiden pelaajien "varsia", Malkin 192cm/89kg, Crosby 180cm/91kg, Granlund 179cm/83kg, niin onhan tuossa Mikellä aikamoinen takamatka.

Nuo pelaajien tilastomitat ovat muuten iänikuinen kysymysmerkki. Otetaan tuosta Malkin, niin huoletta voi laittaa ainakin 5 kiloa lisää. Sellaiset 96-97kg on varmasti lähempänä nyky-Malkinin massaa kuin tuo ilmoitettu 89kg.

Painot ovat muutenkin pelaajilla usein ilmoitettu alakanttin, eli kerran ilmoiteut mitat jostain A-junnuajloita säilyvät statseissa vuodesta toiseen. Toisaalta sitten lyhyehköillä NHL sopimusta metsästävillä pelaajailla näkee usein aika selviä haamusenttejä, vaikka luulisi, että pituutta on vaikea fuskata.

Granlundillakin menee varmaan NHL:n mennessä 85kg rikki helposti, mutta tuo hänen ilmoitettu 179cm pituus on kyllä tyypillistä "tuuman liiottelua" hänen kokoluokan pelaajilla. Sellainen 175-176cm taitaa olla Micken todellinen pituus maksimissaan. Paul Kariya oli myös statseissa 178cm tai 179cm, vaikka oli tosiasiassa joku 175-jäppinen. En ole ihan varma Selänteeenkään 183cm pituudesta, sellainen 181 on näyttänyt aika oikeammalta.

Mutta kuten todettu, varsinkin alle 180cm pituusluokassa kannattaa se mahdollinen tuuman pituuskorotus saada tilastoihin, koska sillä voi olla merkitystä hyvän sopimuksen tekemisessä. Kyllä ne GM:t myös pituuksia vertailevat, kun funtsivat otetaanko toi vai tuo ja paljon sille tarjotaan. Pohjois-Amerikassa tuo pituusliiottelu on käsittääkseni yleistä alle 6 jalan pelaajilla. Miten tuo pituuslisä virallisiin tilastoihin asti jossain a-junnuiässä käytännössä hoidetaan on minulle hieman epäselvää, kun en höntsätason kummempaa pelaajahistoriaa omaa. Yksin pelaaja ei kai voi fuskausta tehdä, vaan jonkun täytyy olla lojaalisti mukana juonessa.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Millaiset muuten mahtoivat olla Teemun mitat, kun saapui änäriin ja tykitti 76 maalia..? Ihan mielenkiinnosta kysyn.

Varmasti tietty se Teemun huikea nopeus kompensoi mahdollisia vajeita fysiikassa, tällaista etuahan MG:llä ei valitettavasti ole.

Ei Teemulla varsinaisia vajeita fysiikassa ollut. Pituus juuri riittävä ja reisilihaksiin painottunut kisamassa heilunut siellä 90-95 kilossa. Tulokaskaudella muistaakseni lähempänä kuitenkin 90 kiloa.

Tuossa Selänteen vähemmän nähtyä fyysistä puolta Winnipegin ajoilta:
http://www.youtube.com/watch?v=cuTYwbLSoUQ
 

scholl

Jäsen
lyhyehköillä NHL sopimusta metsästävillä pelaajailla näkee usein aika selviä haamusenttejä, vaikka luulisi, että pituutta on vaikea fuskata.

Mutta kuten todettu, varsinkin alle 180cm pituusluokassa kannattaa se mahdollinen tuuman pituuskorotus saada tilastoihin, koska sillä voi olla merkitystä hyvän sopimuksen tekemisessä. Kyllä ne GM:t myös pituuksia vertailevat, kun funtsivat otetaanko toi vai tuo ja paljon sille tarjotaan. Pohjois-Amerikassa tuo pituusliiottelu on käsittääkseni yleistä alle 6 jalan pelaajilla. Miten tuo pituuslisä virallisiin tilastoihin asti jossain a-junnuiässä käytännössä hoidetaan on minulle hieman epäselvää, kun en höntsätason kummempaa pelaajahistoriaa omaa. Yksin pelaaja ei kai voi fuskausta tehdä, vaan jonkun täytyy olla lojaalisti mukana juonessa.

Eiköhän agentit hoida noi asiat. Koripalloilijat lyhenevät joku 10cm lennolla New Yorkista Helsinkiin. Eikä se ole ainoa juoni. Joskus sieltä on lähetetty ihan vääriä jätkiäkin eli esim. jonkun koripalloilijan sukulaisia tai muuten samanniminen tyyppi kuin joku, joka pelaa korista.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Nuo pelaajien tilastomitat ovat muuten iänikuinen kysymysmerkki. Otetaan tuosta Malkin, niin huoletta voi laittaa ainakin 5 kiloa lisää. Sellaiset 96-97kg on varmasti lähempänä nyky-Malkinin massaa kuin tuo ilmoitettu 89kg.

Painot ovat muutenkin pelaajilla usein ilmoitettu alakanttin, eli kerran ilmoitetut mitat jostain A-junnuajoilta säilyvät statseissa vuodesta toiseen. Toisaalta sitten lyhyehköillä NHL-sopimusta metsästävillä pelaajilla näkee aika selviä haamusenttejä, vaikka luulisi, että pituutta on vaikea fuskata.

Granlundillakin menee varmaan NHL:n mennessä 85kg rikki helposti, mutta tuo hänen ilmoitettu 179cm pituus on kyllä tyypillistä "tuuman liiottelua". Sellainen 175-176cm taitaa olla Micken todellinen pituus maksimissaan.

No näinpä. Kun Granlundin näkee ilman varusteita, jalassa sandaalit tms. ja t-paidassa ja sortseissa, sen jälkeen ei mikään mahti maailmassa saa uskomaan sen kummemmin nyt ilmoitettuun pituuteen kuin painoonkaan;). Jos veikata pitäisi, niin joku 175cm/75-78kg alkaisi olla lähellä totuutta.
Mutta ainahan näitä on harrastettu, ja molempiin suuntiin (ns. tarpeen mukaan:). Sori lievä OT.
 

Calgaryman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Panthers
Ei voi kuin ihmetellä, jos joku tarjoaa Lehtoselle sopimusta MM-näyttöjen perusteella.
Tarkoittanet kuitenkin Vehasta tässä, kun Lehtoseltahan NHL-soppari jo seuraavalle kaudelle löytyy? Jos Vehanen tuon nahilapahvinsa saa niin eiköhän se tule viime kevään näytöillä ja tämän kevään näytöistä huolimatta, eikä perusteella.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Tarkoittanet kuitenkin Vehasta tässä, kun Lehtoseltahan NHL-soppari jo seuraavalle kaudelle löytyy? Jos Vehanen tuon nahilapahvinsa saa niin eiköhän se tule viime kevään näytöillä ja tämän kevään näytöistä huolimatta, eikä perusteella.

Näin se on varmaan, että pitempi kaari ratkaisee, jos Vehanen nyt sinne änäriin lopulta edes menee. Fasth sai sopimuksen Anaheimiin, vaikka mm. Venäjä pesi alkusarjassa Ruotsin 7-3 ja muistamme miten Suomi nappasi kultaa viime vuonna maalein 6-1, kun mokket olivat Fasth ja Vehanen.

Mutta ikä on tietty Fasthin etuna Vehaseen verrattuna. Mutta toisaalta Martin Brodeur, 40, jatkaa vaan pelaamista kuulemma ensi kaudellakin. Tiedä näistä koukeroista sitten.
 

Stigu

Jäsen
Aika usein puhutaan siitä kuinka pieniä miehiä aina Suomella on, mutta mielestäni viime vuosina myös pohjois-amerikan jengit on pienentynyt hivenen. Esimerkiksi jenkeillä oli pienempi tiimi kuin Suomella näissä kisoissa. Nopea pää ja nopeat jalat tuntuvat olevan tärkeitä siellä, eli pelinopeuden ylläpito lisättynä röyhkeyteen.
Meikäläinen on kyllä eri mieltä. Tsekataanpas finaalijengejä ja varsinkin hyökkäyskalustoja:

Ryssät:

- Yevgeni Ketov 184 89
- Nikolai Kulemin 185 100
- Yevgeni Kuznetsov 190 85
- Evgeni Malkin 191 88
- Alexander Ovechkin 188 106
- Alexander Semin 188 93
- Alexander Svitov 192 106
- Nikolai Zherdev 188 91

Slovakia:

- Mario Bliznak 183 89
- Michal Handzus 196 98
- Marcel Hossa 187 100
-Tomas Kopecky 190 91
- Michel Miklik 184 90
- Juraj Mikus 187 91
- Branko Radivojevic 185 92
- Miroslav Satan 188 88
- Tomas Surovy 184 95

Tuossa siis mainittu about 3/4 -osaa maiden hyökkääjistä. Mukaan mahtuu 1/4-osa mikkihiiriäkin (joita siis en ole listannut) , mutta pääsääntöisesti finalistien hyökkääjät olivat tuollaista 190/90 kokoa. Ja kaupan päälle vielä aivan sairaan taitavia. Suomi hävisi mielestäni kisat nimenomaan yksilöpuolella: Meillä oli liian vähän näitä isokokoisia ja taitavia hyökkääjiä. Toinen alue jossa hävittiin oli tietysti veskaripeli, joka onnistui ehkä 90 %:sti. Mielestäni taktiikan suhteen Suomi oli kisojen huippumaita.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös