Tila
Viestiketju on suljettu.

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Samoilla linjoilla edellisen kanssa. Rinne on maailman parhaita maalivahteja, mutta tässä tilanteessa hänen odottelunsa, ja ennen kaikkea sen julkituonti on helvetin typerää. Peksi ehtisi korkeintaan yhteen jatkosarjaotteluun, mahdollisesti vasta puolivälierään, ja suoraan sellaiseen tilanteeseen hänen tuomisessaan ei mielestäni ole järkeä. Ison kaukalon erot, jetlag, Nashvillen tippumisen aiheuttanut pettymys ynnä muut tekijät olisivat liian suuri riskitekijä.

Vehanen on hyvä maalivahti, mutta itse pelkään, että mestaruusmahdollisuudet kusivat kun ei saatu Kipperiä/Lehtosta/Bäckströmiä/Rinnettä/Raskia/Niemeä/Niittymäkeä. Kun tilanne nyt kuitenkin on mikä on, olisi mielestäni ainoa oikea vaihtoehto lukita vaihtoehto Vehanen, pistää kädet ristiin että Pete onnistuu, ja lopettaa hänen itseluottamuksensa murentaminen puhumalla jostain Rinteestä tässä vaiheessa.
 
Ilves on tunnetila ja osa persoonaa. Takinkääntäminen edellyttäisi pitkää ja intensiivistä terapiaa, psykoosilääkitystä ja hypnoosihoitoja

- Petaja

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Kun tilanne nyt kuitenkin on mikä on, olisi mielestäni ainoa oikea vaihtoehto lukita vaihtoehto Vehanen, pistää kädet ristiin että Pete onnistuu, ja lopettaa hänen itseluottamuksensa murentaminen puhumalla jostain Rinteestä tässä vaiheessa.
Jos Vehasen itseluottamus murenee siitä että joukkueenjohto ilmoittaa julkisesti odottelevansa Rinnettä, niin miten luulet sen kasetille käyvän puolivälierän kolmannessa erässä suomen johtaessa maalilla ja vastustajan painaessa päälle kuin yleinen syyttäjä? Veskareille tulee antaa työrauha, mutta eiköhän sen kaikki tiedä että Rinne halutessaan/päästessään mukaan on selkeä ykkönen.
Erään autokauppiaan sanoin, näillä mennään, ainakin toistaiseksi. Toivotaan Vehaselle onnistumisia ettei maalivahtirulettia tarvitsisi aloittaa. Ollaan ennenkin pärjätty euroopassa pelaavalla veskarilla (Nupe, Sulo, Norrena ym.) Eli toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
 
"Ei siinä ollu mitään epäselvää kellekkään, se oli Myllys pelaa sillon ku Myllystä huvittaa pelata" -Tero Lehterän vastaus kysymykseen hänen mj-aikansa veskaripolitiikasta.

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Rauhoitus maalivahtiosastolle haetaan nyt sitä kautta, että pelaavaa maalivahtia ei saa haastatella enää, kun on alle 24 tuntia starttiin. Silti odotellaan Rinnettä, mikä antaa kahta melko ikävää signaalia: Vehaseen ei ole lopullista luottoa ja samalla toivotaan Rinteen häviävän neljä matsia putkeen, mikä varmaan antaakin suoranaisen boostin itsetunnolle.

Totta on sekin, että media vääntää jokaisissa MM-kisoissa Suomelle maalivahtikriisin, jos Suomen verkkoon yksikin maali tehdään. Tolpat ovat maalivahdin parhaat kaverit ja Ilta-Sanomat pahin vihollinen.
 
"Suututtiin, kun juututtiin Ilveksen maalivahtiin" (mutta selvittiin lopulta).

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Taitaa Rinne olla vielä kiinni rapakon takana vielä tovin - Vancouverin tappio tiesi ainakin kahta lisäpäivää Rinteelle, joten tiukaksi menee ehtiä Eurooppaan pelaamaan ja saada itsensä kisakuntoon.
 
”Venäläinen optimisti opettelee englannin kieltä, pessimisti kiinaa. Realisti opettelee kokoamaan Kalashnikovin...”

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Oletettavasti Lassila pelaa seuraavan pelin Latviaa vastaan, vaikkei mitään ole vielä tiedotettukaan?

Kakkosmaalivahdillehan on järkevää saada alkusarjassa se yksi peli alle, ja kenties jatkosarjassa vielä toinen (sitä jatkosarjan heikointa vastaan), jotta ykkösvahti saa lepoaikaa ja kakkosvahti tuntumaa mahdollista loukkaantumista yms. varten, ettei tarvitse mennä kylmiltään peliin jos tarve vaatii.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Onhan tuo nyt aivan käsittämätöntä, että joukkueesta on annettu sellainen kuva, että odotellaan Rinnettä. Todellinen luottamuslause Vehaselle, ei helvetti.
Maalivahteja ei saa haastatella 24 tuntia ennen peliä, jotta heille annetaan keskittymis- ja työrauha, mutta samaan hengenvetoon Jalonen ja Kurri spekuloivat julkisuudessa, että NHL-apuja vielä toivotaan (Rinne eritoten kiikarissa nimeä mainitsematta).

On todellakin hyvin ristiriitaista toimintaa ja saattaa syödä sen itseluottamuksen, mitä häiritsevien haastattelujen kieltämisellä juuri halutaan saavuttaa.

Ja kuten joku jo totesi, onko se nyt niin satavarma, että esim. Rinne voisi hävittyjen pudotuspelien jälkeen hypätä samantien Slovakiassa laatikkoon ja olisi yhtä ilmiömäinen kuin NHL:n pudotuksissa? Voisi olla veto pois ja väsy päällä. Vuosi sitten joutui aika ryöpytykseen, kun Tanska peli ei mennyt aivan putkeen ja sitten kuolemanottelussa isäntämaa Saksaa vastaan Vehanen pelasi loisto-ottelun.

Mutta menneet on menneitä. Mulla on ainakin kova luotto Vehaseen, vaikka eilen selvisikin vähällä ja Tanskan maali johtui Suomen pakkien rynnätessä kaikki samaan paikkaan.
 
Rauma ja Rooma, ikuiset kaupungit. - Kaupungistuminen on yleismaailmallinen megatrendi, siitä voi olla montaa mieltä, mutta sitä vastaan on hyödytöntä taistella.

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexa Komarovin kädet
Kaksi ekaa maalia ei tippaakaan Lassilan piikkiin, mutta seuraava kyllä ja tuo neljäs oli kategoriaa "torjuttavissa" => kiekkoa ei tod.näk. nähnyt ennen kuin oli jo liian myöhäistä, mutta kaarella ollessa olisi taatusti peittänyt kulman!!

Olisin itse vaihtanut veskarin jo kolmannen maalin jälkeen! Ja jos pitää veikata niin Teemu Lassila ei pelaa enää peliäkään Suomen maajoukkueessa...
 
Let's go fast, Ricky Bobby-style

Torpedo 360

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey & Manchester United
Lassila :D
 
"Jos olisin miljardööri, ostaisin Suomen NHL-oikeudet, perustaisin TV-kanavan joka näyttää joka saatanan NHL-ottelun, erätauoilla tulisi pornoa ja kooste edellisen viikon tappeluista".
"Anna kakkua"

Fordél

Jäsen
Kaksi ekaa maalia ei tippaakaan Lassilan piikkiin, mutta seuraava kyllä ja tuo neljäs oli kategoriaa "torjuttavissa" => kiekkoa ei tod.näk. nähnyt ennen kuin oli jo liian myöhäistä, mutta kaarella ollessa olisi taatusti peittänyt kulman!!...
Samaa mieltä. Kolmas maali otti kimmokkeen, mutta olisi pitänyt silti ottaa. Neljättä tosiaan tuskin näki ja siinä maalissa pakkienkin toiminnassa oli toivomisen varaa. Silti heikkoa peliä Lassilalta ja vaihto oli oikea ratkaisu. Olisi ehkä kannattanut jo tehdä kolmannen maalin jälkeen jos Nurmisella oli tiedossa Lassilan mentaalipuoli, joka ei välttämättä kestä tällaista helppoa maalia.

Joka tapauksessa todella ikävä juttu Lassilan puolesta. Mainio veska, jolla oli vaan tänään heikko päivä. Jatkossa ei kuitenkaan ole asiaa maalille ja se tässä onkin ainoa positiivinen asia. Ei tarvi vatvoa veskojen kanssa vaan Vehasella mennään ja vain Rinne voi tulla enää kysymykseen ykkösveskaksi.

Ja jos pitää veikata niin Teemu Lassila ei pelaa enää peliäkään Suomen maajoukkueessa...
Veikata ei pidä, mutta en näe asiaa näin mustana. Virheitä tulee kaikille ja Lassilalla on mahikset vielä vaikka mihin.
 
“The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Vehanen yllättävän sukka rankkareilla... Pitäisikö laittaa Lassila noihin?
Vehanen teki virheitä kyllä, mutta en nyt millään näe, että kannattaa roudata aikaeron takaa joku tilalle. Vehanen otti melko kylmänä tärkeitä, viileitä koppeja 3. erässä. Välillä toki oli tolppakin kaverina, uskomattoman paljon kiekko pomppi meille kaiken kaikkiaan.

Lassilaa saa tsempata ihan kunnolla, ei koko lasti kaadu Lassilan niskaan. Vehasella päätyyn asti vain, eiköhän silläkin ole varaa parantaa vielä kuten koko joukkueella.
 
"Kaikki Näsinneulassa eksistoivat ovat muiden ihmisten yläpuolella." -Alivaltiosihteeri filosofikohusta-

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Vaikka onkin "oman" joukkueen vahteja, niin ei välttämättä olisi huono homma ottaa Hovinen vähintään penkille seuraavaan matsiin tai vaikka suoraan maalille..ei ole kyllä Vehanenkaan vakuuttanut, vaikka tietysti paljon enemmän verrattuna Lassilaan..

Ei kyllä ole minun mielestä enää tässä vaiheessa järkeä ruveta odottelemaan mitään NHL maalivahteja muutaman pelin takia..
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yleensä Suomessa 92 prosenttia pidetään hyvän maalivahdin rajana. Tähän verrattuna Lassilan tämänpäiväinen 73 on aika huono...

Todennäköisesti Lassilan kansioon lyötiin nyt leima: "Ei enää ikinä". Ainakaan tämän valmentajan aikana.

Kokonaisuudessa laittaisin kaiken Vehaselle. Kaikki odottelu ja epävarmuus on turhaa. Lassila on tuhottu, Vehasta ei kannata.
 
"Suututtiin, kun juututtiin Ilveksen maalivahtiin" (mutta selvittiin lopulta).

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Tuon pakiston takana pitäisi olla nimenomaan sellainen veskari, joka pystyisi torjunnoillaan paikkaamaan pakiston puutteita ja ottamaan niitä mahdottomiakin koppeja. Vehanen on hyvä veskari ja ottaa kaikki mitä on otettavissa mutta ei pysty venymään mahdottomien tielle, kuten esim Rinne. Lassilasta nyt on turha edes puhua. Ei asiaa maalille enää näissä kisoissa. Eli en usko että Suomi suoranaisesti maalivahtipeliin kaatuu vaikka Rinne ei tulisikaan, vaan ongelma on nimenomaan siinä että pakisto on niin heikkoa tasoa että vastustaja saa varmasti ne avopaikat mistä tekee maalit Vehasen ja Lassilan taa.
 
"Ei siinä ollu mitään epäselvää kellekkään, se oli Myllys pelaa sillon ku Myllystä huvittaa pelata" -Tero Lehterän vastaus kysymykseen hänen mj-aikansa veskaripolitiikasta.

Fordél

Jäsen
Todennäköisesti Lassilan kansioon lyötiin nyt leima: "Ei enää ikinä". Ainakaan tämän valmentajan aikana.
En usko tähän edelleenkään. Ainoa veska viime vuosilta, jolle tällainen leima on ehkä laitettu, on Tuomas Tarkki. Ja kun muistetaan hänen pelinsä maajoukkueessa, oli floppi selkeästi Lassilaa pahempi. Lisäksi Tarkki floppasi vain EHT-turneen matsissa, jossa Lassila on esiintynyt edukseen. Lassila pelasi yhden hyvän matsin ja toisessa pelissä sitten kahden maalin kohdalla hänen pelaamisessaan oli toivomisen varaa. Silti nekään maalit eivät menneet ihan täysin Lassilan piikkiin.

En siis todellakaan usko, että vaikka suomessa on suuri määrä laadukkaita veskoja, olisi varaa ruksata Lassila pois maajoukkueesta.
 
“The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexa Komarovin kädet
En siis todellakaan usko, että vaikka suomessa on suuri määrä laadukkaita veskoja, olisi varaa ruksata Lassila pois maajoukkueesta.
Laskisin Miika Weakmanin tössimisen Karelia Turnauksessa 2006 (vai 2007?) myös tuollaiseksi "nevö ögen"-tason tekemiseksi... Ja Lassilasta kun kirjoitin eilen, että pelit oli siinä niin tarkoitin siis tietenkin MM-kisoja. Eiköhän Teemu EHT.lla nähdä ihan vanhaan malliin?
 
Let's go fast, Ricky Bobby-style

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Yleensä Suomessa 92 prosenttia pidetään hyvän maalivahdin rajana. Tähän verrattuna Lassilan tämänpäiväinen 73 on aika huono...

Todennäköisesti Lassilan kansioon lyötiin nyt leima: "Ei enää ikinä". Ainakaan tämän valmentajan aikana.

Kokonaisuudessa laittaisin kaiken Vehaselle. Kaikki odottelu ja epävarmuus on turhaa. Lassila on tuhottu, Vehasta ei kannata.
Se on selvää, ettei Lassila näissä kisoissa torju enää ainuttakaan kiekkoa (vaikka joka maali ei hänen piikkiinsä mennytkään, mutta riittävän moni meni), mutta Lassilan maajoukkueura ei välttämättä vielä tässä ole. On sitä pahempiakin katastrofeja nähty maajoukkueessa, esim. Miikka Kiprusoffin "loistopeli" Yhdysvaltoja vastaan Vancouverin olympialaisissa, Jarmo Myllyksen räpellys Naganon välierässä Venäjää ja Pavel Burea vastaan jne jne. Eli eiköhän Lassila tästä jotain opi, ja itsensä kokoa. Se ei toki näissä kisoissa tapahdu, pelit on nyt pelattu.

Lassilan prosentit olivat tuota 92 luokkaa ennen peliä, joten sinänsä Lassilan heittäminen aloittavaksi maalivahdiksi oli hyvä ja perusteltu ratkaisu. Monethan ovat syyttäneet valmennusta tästäkin, mutta millä ilveellä valmennus voi tietää, että 92% mies muuttuukin 73% mieheksi? Kakkosvahdin peluuttaminen Saksa-pelissä oli järkevää Vehasen lepuuttamiseksi (vaikka mies peliin kesken kaiken joutuikin), mutta etukäteen ei maalivahdin pelivirettä voitu tietää.

Lassila palatkoon vaikka EHT-turnauksiin myöhemmin jos taso palautuu entiselleen, mutta itse toivon, että sekä maajoukkueessa että EHT-peleissä kokeillaan laajemmin myös muita maalivahteja. Olisin jo tällä kaudella nähnyt mielelläni, miten Eero Kilpeläinen tms. olisi EHT-peleissä pelannut, ja miksei joskus voisi antaa näytön paikkaa Sasu Hovillekin, joka pelaa kivikovassa Tsekin liigassa ja on pelannut Slovakiassa itsensä jonkinlaiseksi paikalliseksi sankariksi ja julkkikseksi.

Näissä kisoissa olisi järkevää leimata nyt Hovisen passi, jotta Hovinen pääsisi luukulle ja Vehanen pelaisi kaikki loput pelit. Rinnettä en enää odottelisi, siinä kestää liian kauan, että hän kisoihin pääsisi, jos Nashville nyt ylipäätään tippuu seuraavassa pelissä.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Jarmo Myllyksen räpellys Naganon välierässä Venäjää ja Pavel Burea vastaan jne jne.
No ei tuo ollut läheskään eilistä vastaava. Jamo ei todellakaan kyennyt isoihin koppeihin, mutta Bure taisi tehdä maaleistaan kolme läpiajosta, ja myös Nemchinovin (?) voittomaali oli melko mahdoton. Yksi häkki siellä taisi tulla jotenkin suoraan aloituksesta ja melkolailla Jamon piikkiin.

Mielestäni Myllystä on lyöty ihan liikaa tuosta matsista, onhan se nyt karmeaa jos pakit päästävät saman kaverin neljä viisi kertaa yksin läpi. Varsinkin jos se kaveri sattuu olemaan Pavel Bure.
 
Ilves on tunnetila ja osa persoonaa. Takinkääntäminen edellyttäisi pitkää ja intensiivistä terapiaa, psykoosilääkitystä ja hypnoosihoitoja

- Petaja

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Vehanen yllättävän sukka rankkareilla... Pitäisikö laittaa Lassila noihin?
Lassilan tilastot SM-liigasta ovat rankkarikisoista katastrofaaliset (huonoimmat koko liigan rankkarihistoriassa, mies voittanut liigaurallaan n.20% rankkarikisoista), joten tuo Latvia-pelin kaksi torjuntaa taisi olla enemmänkin tuuria.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Olisin jo tällä kaudella nähnyt mielelläni, miten Eero Kilpeläinen tms. olisi EHT-peleissä pelannut
Kilpeläinenhän kävi jo pelaamassa Moskovan turnauksessa aivan surkeasti Ruotsi-pelin (kuusi omiin) ja odotetusti ei valittu sitten enää keväällä uudestaan sössimään. Ensi kaudella toki pelien luistaessa taas kuvioissa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
No ei tuo ollut läheskään eilistä vastaava. Jamo ei todellakaan kyennyt isoihin koppeihin, mutta Bure taisi tehdä maaleistaan kolme läpiajosta, ja myös Nemchinovin (?) voittomaali oli melko mahdoton. Yksi häkki siellä taisi tulla jotenkin suoraan aloituksesta ja melkolailla Jamon piikkiin.

Mielestäni Myllystä on lyöty ihan liikaa tuosta matsista, onhan se nyt karmeaa jos pakit päästävät saman kaverin neljä viisi kertaa yksin läpi. Varsinkin jos se kaveri sattuu olemaan Pavel Bure.
En tarkoittanut, että Myllystä tulisi matsista liikaa lyödä - kuten sanoin, niin mielestäni Lassilan maajoukkueura ei ollut tässä, kuten ei myöskään ollut Myllyksen (joka sai vielä 2001 hopeaa maajoukkueessa) eikä Kiprusoffin urakaan jäänyt välieriin, vaan hän torjui heti seuraavassa matsissa. Myllys- ja Kipru-vertauksilla hain siis sitä, että yhdestä heikosta pelistä huolimatta maajoukkuevalmentajat eivät keneltäkään ovia lopullisesti sulje.

Mitä Jamon olympiavälierään tulee, niin huonohan se oli puolustajienkin kannalta, mutta Myllyksen olisi kyllä pitänyt läpiajoista nyt sentään joku torjua, ja Jamohan meni tuolloin käytännössä valmiiksi maaliin kyyryyn sisälle kun Bure luisteli kohti. Sinänsä voi hyvin verrata Lassilan eiliseen peliin siinä mielessä, että osa olisi pitänyt ottaa kiinni, osaa ei voinut ottaa kiinni, osassa vika oli pakkien ja osassa kävi vain erittäin kehno mäihä.

Virheitä Jamo teki, mutta ei kukaan täydellinen ole. Tuo yksittäinen matsi ei Myllyksen hienosta ja loistavasta urasta mitään pois ota, Jamo on edelleen yksi kaikkien aikojen suurista maalivahdeista maajoukkueessa. Lassila ei ole yksi suurista, lähinnä vain pätevä SM-liigavahti, mutta ei hänkään niin surkea ole mitä eilinen peli osoitti. Siitä huolimatta toivoisin, että maalivahtitilanne nyt rauhoitettaisiin ja Vehanen pelaisi loput pelit. Hoviselle myös leima passiin, turha on Rinnettä odotella.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.
Näissä kisoissa olisi järkevää leimata nyt Hovisen passi, jotta Hovinen pääsisi luukulle ja Vehanen pelaisi kaikki loput pelit.
Miksi se olisi järkevää? Onko Hovinen parempi luukun avaaja kuin Lassila? Hovisen passiin leimaaminen tai leimaamatta jättäminen on ihan marginaalinen juttu Suomen menestyksen kannalta. Tai oikeastaan ei edes marginaalinen.
 
RELEASE THE KRAKEN
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.