Tila
Viestiketju on suljettu.

Dominaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja ManU
No jos nyt yhtään olette kuulleet Nurmisen Pasin juttuja niin tässä turnauksessa on aivan varmasti "SE" ykkösveskari. Eli jokainen veskari tietää oman ruutunsa.

Eli jos änäristä ei ketään saada niin silloin on Vehanen numero 1.
 
Maalivahtina toimin, jos kisoihin lähden.
Fredrik Norrena

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse ainakin ottaisin Raskin kisoihin jos boston tippuu ja jos miehellä itsellään on kiinnostusta.
Rask on tulevaisuuden potenttiaalisin ykkösmoke maajoukkueelle olympialaisiin ja muihin arvokisoihin vaikka tällä kaudella ei ole otteet olleetkaan niin jäätävät kuin edellisellä kaudella.

Tuukka ei ole pelannut huonosti, vaan jäätävästi etenkin kauden alun pelannut Thomas on vain ollut liian kova kaveri syrjäytettäväksi. Ilman muuta siis Rask kisakoneeseen, jos Bruins putoaa.

Tulevaisuuden ykköskassareista potentiaalisista maajoukkueen ykkösmaalivahdeista puhuttaessa en unohtaisi melko varmaa Vezina-kanditaattia ja monissa yhteyksissä Hart-ehdokkaaksi povattua Pekka Rinnettä, joka ei ole myöskään vielä iällä pilattu (28 vuotta). Antti Niemi on myös 2011 vuoden puolella eniten voittoja tililleen napsinut veskari NHL:ssä ja hiljalleen karistamassa epäilyt siitä, että Blackhawksin Stanley Cup voitto tuli maalivahtipelistä huolimatta - ei tämän ansiosta.

Joka tapauksessa suomalaisten maalivahtien taso on niin hyvää luokkaa ja syvyyttä riittää, joten en usko tämän osaston pettävän - oli maalilla kuka tahansa nyt esillä olleista ehdokkaista.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tuukka ei ole pelannut huonosti, vaan jäätävästi etenkin kauden alun pelannut Thomas on vain ollut liian kova kaveri syrjäytettäväksi. Ilman muuta siis Rask kisakoneeseen, jos Bruins putoaa.
Asia on juuri näin. Rask on Bostonissa tulevaisuutta, mutta pappa-Thomas pelaa vaan liian hyvin, että syrjäytettäisiin. Kärsivällisyyttä vaaditaan, mutta missään nimessä tuo tilanne ei saa olla syrjäyttämässä maajoukkueesta.

Toivon tietysti, että ykkösmaalivahti tulisi NHL:stä, vaikka ovatkin huonompia pelejä kuin Euroopassa. Luotan kuitenkin täydellisesti siihen, että maalivahtipeli ei muodostu kipupisteeksi tässä joukkueessa.
 
"Kaikki Näsinneulassa eksistoivat ovat muiden ihmisten yläpuolella." -Alivaltiosihteeri filosofikohusta-
Suosikkijoukkue
Leijonat, Oulun Kärpät
Tuukka Rask on mielenkiintoinen nimi leijonamaalille jos käy niin, että Bruinsin playoff-taipale päättyy ensimmäiseen kierrokseen. Vehanen haastaa hänet hyvin ykkösmolarin paikasta.

Ja vaikka Suomi jäisikin ilman NHL-maalivahtia, ei se tule kaatumaan maalivahtipeliin, ei tänäkään vuonna. Siinä mielessä fanitkin voivat olla tyytyväisillä mielin. Suomen akilleen kantapää tulee olemaan jossain aivan muualla.

Edit. Tuli mieleen. Milloin Suomi on kaatunut maalivahtipeliin mm-kisoissa? Itselleni tulee mieleen vain vuosi 2004 ja puolivälierä Kanadaa vastaan, maalissa Mika Noronen. Onko muita?
 
Viimeksi muokattu:
When nothing goes right, go left.

Noma

Jäsen
Edit. Tuli mieleen. Milloin Suomi on kaatunut maalivahtipeliin mm-kisoissa? Itselleni tulee mieleen vain vuosi 2004 ja puolivälierä Kanadaa vastaan, maalissa Mika Noronen. Onko muita?
Kyllähän se surullisenkuuluisa 5-6 -tappio Ruotsille meni aika pitkälti Hurmeen Jampan piikkiin, vaikka toki siellä oli puolustuksellakin avoimet ovet. Mutta kunnon maalivahdin kanssa oltaisiin todennäköisesti kyllä voitettu.
 
- Noma
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Ei Suomi kaadu tai häviä Vehasen takia. Mutta jos menestyä tahdotaan, niin Suomi tarvitsee NHL:stä ykkösveskarin joka pelaa tasonsa ylärajoilla jatkuvasti. Eli on turnauksen paras maalivahti, niinkuin Kipper WC:ssa, Niittymäki Torinossa ja Lehtonen 2007. Suomi antaa rosterissa tasoitusta, jolloin maalivahdin täytyy olla ilmiömäinen. Ei siis riitä sellainen kaveri " no ei me tohon kaaduta".
 
Ville Peltonen: "Toisia tuetaan ja taka-askelia ei oteta"

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Aivan luottavaisin mielin lähtisin Vehasella skaboihin. Kaveri on osoittanut varmuutta, tasaisuutta sekä erittäin tärkeitä torjuntoja. Voittavasta maalivahdista en uskalla sanoa mitään mutta kyllä Vehanen on paras euroopassa pelaava suomalainen maalivahti joka ei nyt syystä tai toisesta pelaa NHL:ssä.
 
Töölö 1967

"Tuotot kirjataan tappioksi" -Hjallis Harkimo 09.02.2017

Malla

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - ei sen enempää
Lehtosen poisjäännistä

Lehtosen poisjäänti on mielestäni ihan ymmärrettävää, jos hän itse tuntee ettei pysty syystä tai toisesta antamaan parastaan. Kukaan muu kuin pelaaja itse ei pysty tätä arviointia tekemään.
Kisoihin pitää mielestäni valita ne maalivahdit, jotka ovat kaikinpuolin valmiit tekemään kaikkensa maajoukkueen eteen.
Onneksi Suomen maalivahtikaartissa(NHL, KHL, SM-liiga) riittää ehdokkaita.

Se, mikä minua ihmetyttää, miten vähälle kommentoinnille tämä uutinen jää.
Etenkin kun Kiprusoff saa samasta syystä edelleen joiltain ihmisiltä paskaa niskaansa.
 
\\\"Hunajata, hunajata..\\\" ♥

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Ei ole tulossa Rinnettä näillä näkymin maaliin, kun Nashville tuntuu menevän jatkoon. Hyvä kyllä, sehän on miehen päätavoitekkin eikä mitkään mm-kisat. Toivotaan, että saataisiin se Rask Vehasen kumppaniksi. Sama kumpi on ykkönen, mutta ei ole itselläni Tarkkiin ja kumppaneihin vielä luottoa.
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lassila ykköseks jos ei änäriapuja tule. Tai ainakin aloitetaan tasavertaisella asemalla, ja alkusarjan jälkeen mietitään kummalla jatketaan. Sama se vaikka Vehanen on KHL pelaaja, niin on Teemukin ensi kaudella, ja kysyntää olisi ollut jo menneelle kaudellekkin. Näytöt on mielestäni kiistattomasti paremmat Lassilalla viimeisistä mj-peleistä, Vehaselta meni tällä turneella helppohkoja längistä, hanskan puolelta ja vähän jokapuolelta. Lassila pelasi nollapelin.
Edit: Hovisen osuus nimettynä maajoukkueeseen taitaa olla lähinnä muodollinen varamies? Tai ei kai sitä passia kannata leimata ilman loukkaantumisia, jos nyt sattuisi että se NHL mies sieltä vielä mukaan kaivetaan jotenkin.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse olisin valinnut Iiro Tarkin ohi kaikkien noiden kolmen. Vaikka meillä on hyvät veskarit, silti on hiukan epävarma olo juuri maalivahtiosaston suhteen. Toivotaan että se Änäriveskari saadaan.
 

Andrei

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En ole huolissani maalivahtitilanteesta, Vehaseen on 100% luotto. Kaveri pelasi viime kisoissa välillä "ykkösenäkin" ilman mitään ongelmia. Tsekin turnauksessa ei kai koppi tarttunut totutun varmasti, mutta en vetäisi liian hätäisiä johtopäätöksiä.

Eli Vehasella mennään jos ei muita ole saatavilla. Olisi ehkä liian radikaali ratkaisu laittaa keltanokka Lassila/Hovinen (molemmat kiistatta huippukassareita) luukulle kuolemanotteluihin, mutta tietysti kaikkihan on mahdollista.
 
The judge, jury, executioner / If it bleeds, we can kill it

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mullakin oli Vehaseen kohtuullinen luotto, mutta kyllähän nämä kaksi edellistä ottelua ovat antaneet kaikkea muuta kuin hyvän kuvan tämän suoriutumisesta päävastuusta. Lassila oli Ruotsia vastaan merkittävästi vakuuttavampi.

NHL-apuja tuskin on tulossa ja jos Rask tulee, tämäkään ei ole pelannut kahteen viikkoon pelin peliä.
 

Carlos83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, LeKi, Jarkko Ruutu, AS Roma, Azzurri
Joo kyllä tämä nyt siltä näyttää, että Vehasella mennään. Luotto mieheen on noin 90%, toivotaan että joukkueella on 100%. Änäristä ei näytä apuja tulevan, mutta JOS Canadiens tai Kings yllättää ja kääntää sarjansa, niin sitten onkin ihan uudet kuviot.

Uskon, että Rask tulee jos Boston putoaa. Luulisi ainakin näyttöhaluja olevan, kun pelit on jääneet vähälle huolimatta omista otteista.

Niittymäki-Niemi duo olisikin jo melkoinen lottovoitto, mutta mitkään tähdet ei kyllä näytä siltä, että Kings pystyisis San Josea pudottamaan. Jos näin kuitenkin käy, niin uskon että jompikumpi lähtee kisoihin.

Joten peukut pystyyn. GO HABS! GO KINGS! :D
 
On uskomatonta, että TPS:ssä on 15 viime kevään mestaria, ja sitten tulee Ilves A-junioreilla ja antaa turpaan ovista ja ikkunoista.
-Kai Nurminen 18.10.2010

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllähän tuo änäri-molaria vähän huutaa, mutta eipä sieltä taida olla paljoa apuja tulossa nyt kun Nashvillekin meni jatkoon (en toki tiedä olisiko Rinne tullutkaan.) Mites, onko änäristä muita mahdollisia tulijoita maalinsuulle kuin Rask? Eli käytännössä miehiä joilla a) pelit loppuvat ja b) sopimus jatkuu vielä ainakin ensi kauden.

Ja mitä nykyiseen molarikaksikkoon tulee, niin tuskin Suomi heihin kaatuu, mutta epäilen heidän pystyvän sitä ratkaisevaa eroa Suomen voiton puolestakaan tekemään. Tosin Vehanen erittäin harvoin pelaa useampaa peliä putkeen huonosti, joten ehkä tämä suht huono kenraali lupaa hyvää kisoja ajatellen. Ja mentaalipuolella erittäin epätodennäköisesti mitään ongelmia ilmenee.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vehanen on aika selvä ykkönen tässä vaiheessa, mutta kyllähän tuo huutaa NHL-maalivahtia. Vehasella tuskin selvitään puolivälieriä pidemmälle, ellei aivan maagiseksi heittäydy. San Josen kaksikko tai Rask maaliin niin huomattavasti paremlta näyttäisi. Jotenkin vaan tuntuu siltä, ettei NHL:stä maalivahtia saada...
 
8, 91,1 & 99 = Arvostan
"During your life, never stop dreaming. No one can take away your dreams"

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Onhan tuo Vehanen nyt hyvä maalivahti, vaikka onkin vähän huonosti pelannut nyt ehtllä. Khllän voitto, vaan ei ole yhtä kova asia kuin nhllän voitto. Tuossa kun puhuttiin Vehasesta ja Niemestä, niin tuli vaan mieleen.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Vehanen on aika selvä ykkönen tässä vaiheessa, mutta kyllähän tuo huutaa NHL-maalivahtia. Vehasella tuskin selvitään puolivälieriä pidemmälle, ellei aivan maagiseksi heittäydy. San Josen kaksikko tai Rask maaliin niin huomattavasti paremlta näyttäisi. Jotenkin vaan tuntuu siltä, ettei NHL:stä maalivahtia saada...
Josesta ei ainakaan apuja tule. Niemi ja Niittymäki jatkavat.
 
”Venäläinen optimisti opettelee englannin kieltä, pessimisti kiinaa. Realisti opettelee kokoamaan Kalashnikovin...”

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Flyers, Chelsea
Nyt sitten kaikki varpaat, sormet ja muutkin jutut pystyyn, että Montreal vie sarjan Bostonia vastaan. Tilannehan siinä sarjassa on Bostonille 3-2 ja seuraavaksi pelataan Montrealissa.

Toivotaan, että T. Rask tulee. Vehanen ei vie meitä puolivälieriä pitemmälle.
 
- Premium grain -

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Mä veikkaan ettei maalivahtipeliin kaaduta. Maalintekoon tänäkin vuonna.
Ihan kuin suoraan mun näppäimistöltä. Vehanen+Lassila kaksikko ei ole lähelläkään sitä optimi kaksikkoa, mitä Suomi kisoihin voisi saada, mutta kavereiden taso riittää kuitenkin hyvin näihin karkeloihin. Alustavia joukkueita kun katsoo, niin eipä siellä montaa parempaa veskaria ole kisoissa, mitä suomen kaksikko.

Sen sijaan Suomen hyökkäyskalusto on taas semmoinen, ettei siellä synnynnäisiä maalintekijöitä ole.

Se on sijat 5-8 taas jälleen tulossa.
 
Wenger on retiring: ‘Sir Alex has his horses. I have no horses.’

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se on sijat 5-8 taas jälleen tulossa.
Normaalisti sanoisin tähän, että katsotaan pelit ennen, koska niitä ei olla aikaisemminkaan paperilla ratkottu, mutta jotenkin on kyllä kadonnut luotto täysin J.Jaloseen turnausvalmentajana, jonka tähänastiselle maajoukkueuralle mahtuu pahimmat yksittäiset pohjanoteeraukset aikoihin. Pahoin pelkään siis itsekin, että sijoitus on juurikin 5-8 -luokkaa. En sitten tiedä, että onko uudistetulla valmennustiimillä mitään vaikutusta tähän.

Maalivahdeista olen sitä mieltä, että tuskin heihin tullaan kaatumaan. Vaikka Vehaselle pääsikin EHT:llä pari helpompaa maalia, niin täytyy muistaa, että tämä ja edellinen kausi ovat kuitenkin menneet varsin hienosti KHL:ssä. Etuna vieläpä tuntuma isosta kaukalosta, jossa pelin rytmi on kuitenkin aivan erilainen kuin pienessä askissa.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexa Komarovin kädet
Mites tän Suomen maalviahtitilanteen nyt pukisi kielikuvaksi... Ilmeisimminkin joudutaan "tyytymään" Catherine Zeta-Jonesiin (http://scrapetv.com/News/News%20Pages/Entertainment/images-4/catherine-zeta-jones-4.jpg) vaikka Jennifer Lopeziakin (http://2.bp.blogspot.com/_5Ts5wbmIQnE/TIThMtw9pLI/AAAAAAAAAB4/RQYz2boLdiM/s1600/jennifer-lopez.jpg) olis ollut noin periaatteessa tarjolla...

Vehanen riittää, mutta esim. Rinteen Peksi, Kärppä Lehtonen, Tuukka Rask tai vaikkapa Antti Niemi pystyisivät oletusarvoisesti (HUOM, ei siis varmasti) tekemään niitä isompia torjuntoja? Mutta meni siis nuo NHL-pelit miten meni ei Suomen tarvitse Mervi Tapolaan (http://i904.photobucket.com/albums/ac247/Pecjohnson/Minecraft/moon-5.png) tyytyä!
 
Let's go fast, Ricky Bobby-style
Montreal pakotti pudotuspelisarjan Bostonia vastaan 7. otteluun, joten Raskin saapuminen kisoihin on taas yhden askeleen lähempänä.
 
"If you score 50 goals per season and everyone follows your lead, your team is going to score +1000 goals a season." - HFboards, kapteenien maalintekotaidoista

Dominaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja ManU
Jännä nähdä tämä MV tilanne... Nupehan on aina studiossa sanonut, että Suomella täytyy olla ykkösveskari!

Lassila 54 ott, 1631 torjuntaa, 92,6%, 2,41 GAA
Hovinen 49 ott, 1431 torjuntaa, 92,2%, 2,59 GAA
Vehanen 43 ott, 677 torjuntaa, 92,6%, 2,10 GAA

Tarkki, Riksman ja Kilpeläinen vetivät aika samoilla tilastoilla kauden läpi. Ilmeisesti ja toivottavasti Nupe päättää kuka pelaa... Aika vahvasti on Nupe itse saanut valita maalivahdit. Nyt Nupe piiskaa ne veskarit samanlaiseen tikkiin, ku Ylösen Upi TPS:n mestaruuskaudella!
 
Maalivahtina toimin, jos kisoihin lähden.
Fredrik Norrena
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.