Mainos

MM-kisat 2007: Slovakia

  • 27 197
  • 155
Tila
Viestiketju on suljettu.

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Musta Nuoli kirjoitti:
HYÖKKÄYS: Slovakialla vahva etu, kovia ja tehokkaita nimimiehiä. Yksilöiden taitotaso ylittää Ruotsin, mutta joukkuepelaaminen on aina arvoitus.
Ilmeisesti olet vahvasti suhoslainen, kun painotat yksilöiden taitotasoa näin selkeästi suhteessa hyökkäyssysteemiin. Kuten Jukka Jalonen osuvasti totesi, yksilöt eivät pääse edes maalipaikkoihin, jos ei ole toimivaa pelitapaa. Ruotsilla se on kutakuinkin maailman paras. Selvä etu Ruotsille siis tässäkin.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Demitra ja Starosta eivät harjoitelleet

Keskushyökkääjä Pavol Demitra ja puolustaja Tomas Starosta eivät olleet mukana Slovakian aamuharjoituksissa tiistaina. Demitra kärsii lievästä jalkavammasta ja Starostaa vaivaa ylävartalovamma.

Demitran pelaaminen Ruotsia vastaan on todennäköistä, mutta ei varmaa. Starosta ei todennäköisesti pelaa Tre Kronor -pelissä.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Slovakiasta ja etenkin Slovakian suurnimistä Demitra,Gaborik,Satan,Hossa jäi kyllä pieni pettymyksen maku ainakin allekirjoittaneen suuhun.Slovakia olisi myös ehkä kaatanut Ruotsin paremmalla viisikko- ja puolustuspelaamisella.Myöskin tahtotaso oli heikko.Ennen kaikkea Slovakia tippui sen etukäteen heikommaksi osa-alueeksi tiedetyn puolustuksen takia.Slovakian MM-esitys vuosimallia 2007 oli MUNATON.
 
Suosikkijoukkue
KärppäKerho, Leafs, Slovensko
Ďakujem vetoolle ja PTS:lle annista tähän ketjuun, luen aina mielenkiinnolla nämä, vaikken itse juuri spekuleeraamiseen osallistu.

Kauhean näköistä oli SVK:n peli ajoittain svenssoneita vastaan, ei voi mitään. Jos on Saravon peli välillä lummemaista hazardia niin slovenskolla oli kuus saravoa kentällä.

Vaikka ottikin päähän tuo tappio niin eihän siitä voi muuta adjektiivia käyttää kuin 'ansaittu'.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Dougie KillMore kirjoitti:
Ďakujem vetoolle ja PTS:lle annista tähän ketjuun, luen aina mielenkiinnolla nämä, vaikken itse juuri spekuleeraamiseen osallistu.

Kauhean näköistä oli SVK:n peli ajoittain svenssoneita vastaan, ei voi mitään. Jos on Saravon peli välillä lummemaista hazardia niin slovenskolla oli kuus saravoa kentällä.

Vaikka ottikin päähän tuo tappio niin eihän siitä voi muuta adjektiivia käyttää kuin 'ansaittu'.
Kiitos mukavista sanoista, Dougie KillMore! Vaikka sanoin, etten palaa vuoteen kanavalle niin teen tämän kiitosviestin ja yhden Slovakian lopullisen analyysiviestini pohjalta pienen muutoksen suunnitelmiin.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Mikähän lienee tuon Uramin sopimustilanne? Olisi kyllä niin kärpän (karvaisen ja vittumaisen) näköinen kaveri, että olisikohan meidän Junno ollut hereillä. Loistava pelaaja.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian pelaajien arvosanat MM-Moskovasta

Maalivahdit

Branislav Konrad - ei otteluita

Nuori Konrad haisteli arvokisojen ilmapiiriä. Ei pelannut otteluita. Slovakian nuorten maajoukkueissakin esiintynyt Konrad jatkaa Slovakian liigassa tulevina kausina.

Jaroslav Halak 7 ½ 2 ottelua, 118:53 minuuttia, 47 torjuntaa, 90.38 %, 2.52 GAA

Pelasi harjoitusotteluissa varmasti, mutta joutui ennakkokaavailujen mukaisesti luovuttamaan ykkösvahdin paikan Krizanille. Sai tärkeää arvokisakokemusta ja Halak liittyi Slovakian kiekkoilun huimasti kehittyneen maalivahtiosaston täysjäseneksi. Ei pelkästään tämän turnauksen, vaan koko hienosti sujuneen seurajoukkuekauden myötä.

Karol Krizan 8 5 ottelua, 298:21 minuuttia, 122 torjuntaa, 88.41 %, 3.22 GAA

Ruotsin mestari, odotukset olivat korkealla. Ei pystynyt ihan venymään parhaimpaansa. Pikkuvammat ennen MM-kisoja näkyivät ehkä otteissa. Viimekeväisten MM-kisojen taso jäi saavuttamatta, mutta Slovakian heikkoa menestystä ei voi laittaa Krizanin piikkiin. Torjuu jatkossakin maajoukkueen ykkösvahdin tontilla, mikäli Budaj ei tule arvokisoihin.

Puolustajat

Zdeno Chara 9 7 3+1=4 4 +4

Slovakian puolustuksen sielu. Ilman Charan jykevää olemusta Slovakian puolustus olisi vuotanut vielä enemmän. Pelasi hurjia minuutteja ja kykeni oikeastaan ainoana slovakkipakkina avaamaan luotettavasti peliä. Äärimmäisen suuren kuormituksen takia mies näytti ajoittain väsyneeltä kovia maita vastaan pelien loppuhetkillä. Korvaamaton Bostonin maamerkki tärkeä lenkki maskimiehenä ylivoimissa.

Milan Jurcina 7+ 7 1+1=2 8 +6

Washingtonin pelaajalta odotettiin enemmän. Haki ja otti viime keväänä Latviassa ison roolin, mutta ei pystynyt jatkamaan siihen mihin jäi. NHL-kausikin rikkonainen. Fyysinen peli puri vastustajiin, mutta nopeiden hyökkääjien kanssa vaikeuksia omalla alueella. Nopeus ei tuntunut aina riittävän ja hankki myös muutamia turhia jäähyjä. Ylivoimalla olisi ollut käyttökelpoisempi. Säästeli rightin puolen kovaa laukaustaan.

Peter Podhradsky 8 ½ 7 2+5=7 6 +3

Paluu MM-tasolle seitsemän vuoden tauon jälkeen. Podhradsky oli positiivinen yllättäjä Slovakian puolustuksessa ja nousi turnauksen edetessä joukkueen yhdeksi harvoista luottopuolustajista. Alkoi saada vastuuta myös ylivoimalla, mutta taidolliset rajallisuudet tulivat esiin. Kaiken kaikkiaan hyvä turnaus Podhradskyltä, ja hänestä on iloa tulevinakin vuosina Slovakialle. Seuraavaa MM-kutsua tuskin tarvitsee odottaa seitsemää vuotta.

Tomas Starosta 6 ½ 7 0+0=0 0 -2

Slovakian puolustuksen yksi epävarmoista lenkeistä. Ei saanut kovin paljon vastuuta. Jatkuvasti vaikeuksissa omalla alueella. Taidolliset puutteet paistoivat räikeästi ja Starostan harhasyötöt aiheuttivat harmaita hiuksia. Ei pysynyt vastustajan perässä. Nuoren pelaajan kehitys hidastunut, vaikka Venäjällä pelaakin.

Martin Strbak 7- 7 0+1=1 2 +0

Kokenut sotaratsu vaipui harmaaseen massaan. Kahden vuoden takaisista Tshekin kisoista ei ollut tietoakaan, ja Strbak jatkoi viimevuotisella Torino- ja Riika-tasollaan. Olisi ollut parhaimmillaan Slovakian alakerran ehdoton johtohahmo, mutta todella flegmaattinen olemus herätti kysymysmerkkejä: onko Strbakin maajoukkuepelit pelattu?

Richard Stehlik 6 6 0+1=1 2 +2

Stehlik oli parempi viime keväänä Riiassa, nyt epävarmempi. Pelasi paljon Jurcinan kanssa kakkosparissa. Kaksikon heikompi lenkki, joka pyrki pelaamaan varmasti oman tonttinsa. Vauhdissa puutteita, jotka tulivat esiin kovia maita vastaan. Luvattoman paljon heikkoja syöttöjä ja oman pään merkkausvirheitä. Stehlikin pitää parantaa, jos haluaa pukea maajoukkuepaidan vielä jonain keväänä.

Dominik Granak 6 ½ 1 0+0=0 0 -1

Pikahälyytyksellä mukaan, kun Starosta loukkaantui. Marcel Hossan mahdollisen tulon torpedoinut Granak on vajonnut alaspäin urakehityksen suhteen. Nousi parikymppisenä Charan pakkipariksi MM-kisoissa, mutta nyt valahtanut varamiehen rooliin. Sai vähän vastuuta, jonka hoiti kohtalaisesti.

Tomas Harant 7- 7 0+0=0 0 -2

Lähti yllättäen viime kesänä USA:han New Jerseyn organisaatioon ja pelasi Lowellin AHL-joukkueessa koko kauden. Pohjois-Amerikan kaudelta ei ilmeisesti jäänyt hirveästi käteen, sillä Harant oli yllättävän epävarma. Viimekeväinen hyvä turnaus oli lähinnä pelkkä muisto, sillä Harantin otteista paistoi aikamoinen epävarmuus. Kovissa paikoissa maila tärisi ja harhasyötöt seurasivat toinen toistaan.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Hyökkääjät

Miroslav Kovacik 7- 7 0+1=1 0 -1

Harjoitusotteluissa johti Slovakian tehokkainta ketjua, mutta sekään ei auttanut nostamaan Kovacikia isompaan rooliin Moskovassa. Peliaikaansa nähden ihan kohtalaiset MM-kisat. Olisi pystynyt parempaankin vastuun kasvaessa. Jatkaa ensi kaudellakin Siperiassa.

Tomas Surovy 7 7 0+1=1 4 +0

Unohdettu Surovy. Pittsburghin entiseltä luottolaiturilta erinomainen kausi Ruotsissa, mutta peliaikaa herui käsittämättömän vähän. Ei ollut päävalmentaja Suplerin suosiossa MM-kisoissa, vaikka harjoitusottelutkin sujuivat erinomaisesti. Olisi ansainnut huomattavasti isomman vastuunkantajanviitan, mutta jostain syystä viitta jäi Luulajaan. Edelleen NHL:n kolmosketjun tasoinen kaveri, joka on hyvää tasoa Euroopan kaukaloissa.

Radovan Somik 8- 6 1+1=2 2 -1

Slovakian joukkueen harvoja viiden vuoden takaisia kultamitalisteja. Raatoi paljon jo harjoituspelikaudella, mutta ei saanut valmennusjohdolta painavaa ruutua. Aloitti MM-kisat kolmosketjussa, mutta valahti lopulta vilttimiehen rooliin. Esiintyi kaikissa otteluissaan hyvin ja täytti täysin oman roolinsa.

Roman Kukumberg 8+ 7 1+1=2 8 +0

Slovakian luotettava kolmossentteri. En uskonut Kukumbergiin ennen MM-kisoja. Yllättäen joukkueen paras hyökkääjä surullisen kuuluisassa puolivälierässä Ruotsia vastaan. Sai kunnon hurmoksen päälle ja muodosti Radivojevicin ainoan kaksikon, joka laittoi joka ikisen voimanrippeen peliin Tre Kronoria vastaan. Arvosana olisi ollut vieläkin korkeampi, jos olisi pystynyt tasaisempaan pelisuoritukseen läpi turnauksen.

Richard Kapus 8+ 7 3+5=8 2 +3

Ikä alkaa painaa Kapusia ja vauhti hidastuu vuosi vuodelta. Hoiti oman tonttinsa luotettavasti kakkosen keskellä ja kokosi siinä sivussa mukavan tukun tehopisteitä. Hyvän peliälyn omaava Kapus oli yksi tasaisimmista slovakkihyökkääjistä. Loi saumat puolivälieräyllätykselle 2-1-maalillaan. Satanin kanssa peli sujui ajoittain hyvin, mutta joku pieni juttu jäi puuttumaan. Tehot syntyivät ikään kuin huomaamatta, mutta ne nostavatkin Kapusin arvosanan hyväksi.

Tibor Melicharek 6 ½ 7 0+0=0 0 -3

Suplerin yllätysveto Slovakian hopeajoukkueesta. Melicharek pelasi pitkähkön uransa ylivoimasesti parhaan seurajoukkuekauden Dukla Trencinissä ja mainiot esitykset palkittiin MM-kisalipulla. Sai enemmän peliaikaa loppua kohden nelosessa, mutta seilasi välillä viltinkin puolella.

Ivan Ciernik 6+ 5 0+0=0 0 +0

Jälleen ok-kausi Saksassa talvella ja keväällä Slovakian paidassa harjoituskamppailuissa. Ei pystynyt lunastamaan luottamusta koko MM-kisojen aikana ja tippui lopulta vilttimiehen rooliin. Ciernik oli viime keväänä nimettömän slovakkinipun yksi positiivisimmista yllättäjistä, mutta sekään ei yksinkertaisesti auttanut.

Branko Radivojevic 8+ 7 2+1=3 6 +0

Olisi ollut käyttökelpoisempi Gaborikin ja Demitran kanssa, mutta taisteli ja raatoi rikkovassa roolissa kolmosessa. Minnesotan työmyyrä omaa jopa niin hyvät taidot Suplerin mielestä, että pääsi kokeilemaan ylivoimalla. Edelleen täytyy ihmetellä, miksi Slovakian ykkösketjussa ei kokeiltu muita sommitelmia kuin se mikä siellä oli koko maailmanmestaruuskisojen ajan.

Marian Gaborik 9+ 6 5+6=11 14 +6

Slovakian hyökkäyksen selkäranka. Kärsi alussa viruksesta, eikä pelannut avauspelissä Norjaa vastaan. Demitran ja Hossan tultua tuttuun superketjuun, niin peli alkoi sujua. Yllättäen Gaborik oli kolmikosta ainoa, joka pääsi omalle tasolleen. Äärettömän nopea, ehkä maailman nopein, laituri polki välillä vastustajilta karkuun ja kädet kävivät kuin virkkuukoukut. Ei pystynyt kannattelemaan Slovakiaa yksin isoja maita vastaan, vaan menetti hermonsa täydellisesti Ruotsia vastaan. Slovakian kiekkoilun ehdottomasti suurin nimi tulevaisuudessa. Mättää tulevilla kausilla 50 maalia NHL:ssä, mikäli säilyy terveenä.

Pavol Demitra 7 ½ 6 2+2=4 12 +3

Sai valtavasti peliaikaa ykkösketjussa ja ylivoimalla. Odotukset olivat paljon kovemmat, mutta oteet jatkuivat läpi turnauksen vaisuhkoina. Vain ajoittain omalla tasolla. Liikkui verkkaisesti ja viljeli ylimielisen näköisiä lättyjä ketjutovereilleen etenkin turnauksen alussa. Terästäytyi loppua kohden ja pelasi parhaan pelinsä Tshekkiä vastaan jatkosarjassa. Tehopisteitä ei kertynyt kuin neljä se on kova pettymys.

Marek Uram 9 7 2+3=5 2 +1

Hyökkäyksen yksi positiivisimmista yllättäjistä. Valittiin Zednikin paikalle, kun tämä ei tullutkaan kisoihin. Tukkajumala ehti jo ilmoittaa ennen MM-kisoja lopettavan heti maajoukkueuransa, mutta täydellisestä varamiehestä kasvoi luotettava kakkosketjun höylä, joka loisti varsinkin MM-kisojen alkupuoliskolla. Sen jälkeen pistethanat tukkiutuivat ja meno muuttui väkinäisemmäksi. Arvosanaa olisi noustanut tasaisempi turnaus. Nyt alkupuoli hipoi erinomaista, mutta loppuosa meni skaalalla hyvä. Näin loppuarvosanaksi tuli kiitettävä.

Miroslav Satan 8+ 7 1+7=8 4 +2

Yksin jäänyt kapteeni. Kakkosketjussa ei sittenkään tainnut olla Satanin paikka. Nakutti Gaborikin jälkeen toiseksi parhaan pistemäärän slovakkipelaajista, vaikka ei saanut yhtä paljon vastuuta superkolmikkoon verrattuna. Meno näytti välillä sangen laiskalta, mutta kiekon saatuaan Satan esitteli tuttuja harhautuksia. Peliälyltään huippuluokkaa ja on profiloitunut uransa loppupuolella entistä enemmän syöttelijäksi. Nyt osumia syntyi vain yksi. Satan lähes 15 vuotta kestänyt maajoukkue ura alkaa olla ehtoopuolella.

Andrej Podkonicky 6+ 4 0+0=0 2 -1

HIFK:ssakin nähty Podkonicky sai yllättäen kisapassiin leiman alkusarjan jälkeen. Pelipaikka vaihteli nelosen ja viltin välillä. Hoiti hommansa näkymättömästi, eikä suuria hienouksia nähty. Vähäinen peliaika odotettua, mutta itse kisavalinta oli todella epäodotettua.

Marian Hossa 8- 6 2+4=6 6 +1

MM-kisojen kovin NHL-mies tehopisteiden valossa. Jäi kauaksi normaalista tasostaan. Jakeli solkenaan huonoja syöttöjä ja meno näytti muutenkin varsin tukkoiselta. Vain ajoittaisia välähdyksiä Hossan todellisisita kyvyistä. Minne oli kadonnut huikea lähtönopeus ja fyysinen jykevyys? Vastustajat siirtelivät Hossan armotta seinälle ja tehoja ei yksinkertaisesti tullut. Ei saanut vieläkään ensimmäistä arvokisamitaliaan. On kaikesta huolimatta Slovakian maajoukkueen hyökkäyksen selkäranka vielä vuosia. Huippukausia on edessä ainakin 4 tai 5.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Huomenna kattava analyysi Slovakian menneistä kisoista. Mikä meni pieleen ja miksi joukkue esiintyi niin vaisusti. Pyrin myös puimaan Slovakian kiekkoilun tilaa yleisesti ja pohtimaan tulevaisuudennäkymiä.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
vetoo kirjoitti:
Huomenna kattava analyysi Slovakian menneistä kisoista. Mikä meni pieleen ja miksi joukkue esiintyi niin vaisusti. Pyrin myös puimaan Slovakian kiekkoilun tilaa yleisesti ja pohtimaan tulevaisuudennäkymiä.

Jos tietoa on voisit yrittää kertoa meille, miten noin pienestä pelaaja- ja jäähallipohjasta omaavasta maasta tulee niin järkyttävän taitavia kiekkoilijoita? Kyllä siellä ilmeisesti jotain asioita on tehty/tehdään oikein.
 

Zednik

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikka en mikää Slovakia fani olekkaan vaan vetoo taitaa olla jatkiksen Slovaki-guru ja hyvä niin ni itse allekirjottanu toivois sellasta vuoden 2002 kaltaista hurmosta Slovakialle tulevissa kisoissa ku sitä oli jotenkin näin Suomifanina kiva katella sillo. Siinä oli tosissaa jotai sellasta lujaa yhteishenkee mikä näky kauas, muistuu myös vuoden 2000 hopea mitali mikä oli joukkueelta uskomaton suoritus. Ja muistaakseni ei tainnut joukkueessa olla niin isoja supertähtiä mukana varsinkaan tuossa vuoden 2000 joukkueessa (saatan muistaa väärin). Sellainenkin pelaaja kuin Peter Pucher jäi mieleen,mahtuuko nykyään enää Slovakian maajoukkueeseen? Näistä kisoista jäi mieleen se yksi taitava kenttä, jossa Gaborik ja Hossa taiteilivat, myös Demitralta hyviä suorituksia unohtamatta Charaa. Puolustus vuoti vain aika pahasti ja olisin odottanut mm. Milan Jurcinalta enemmän. Ja tietenkin olisin halunnut että lempipelaajani Richard Zednik olisi ollut kisoissa ;). No ei mul tän enempää, olisi myös ollu kivaa seurata Slovakian ja jellonien välistä taisteluu mut ehkä ens kisois!
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Espen kirjoitti:
Jos tietoa on voisit yrittää kertoa meille, miten noin pienestä pelaaja- ja jäähallipohjasta omaavasta maasta tulee niin järkyttävän taitavia kiekkoilijoita? Kyllä siellä ilmeisesti jotain asioita on tehty/tehdään oikein.

Eikös aika moni näistä ole Slovakian (vanhemmista) tähdistä ole saanut junnukoulutuksensa jo Tshekkoslovakian aikoina tai Tshekin puolella?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Master Chief kirjoitti:
Eikös aika moni näistä ole Slovakian (vanhemmista) tähdistä ole saanut junnukoulutuksensa jo Tshekkoslovakian aikoina tai Tshekin puolella?

Slovakia itsenäistyi 1.1.1993 eli vähän yli 14 vuotta sitten, joten ei siinä tarvitse olla kovinkaan vanha tähti ollakseen Tsekkoslovakian kiekkokoulun kasvatti. Luultavasti jokainen pelaaja on aloittanut varhaisjunnukoulutuksensa Tsekkoslovakian aikana, eikä itsenäistyminenkään varmasti kovasti systeemejä muuttanut ensialkuun.

Siksi onkin kiintoisaa nähdä, mitä slovakialaiselle kiekkoilulle tapahtuu jatkossa. Pelaajien määrä on selkeästi pienempi kuin Tsekissä tai muissa kiekon suurmaissa, ja myös tulevan valmennuksen laatu askarruttaa: löytyykö jatkossa tarpeeksi valmentajia, jotka kehittävät huipputaitavia hyökkääjiä nykyisistä nuorista, vai siirtyykö tietotaidollinen etu Tsekille, jossa on monta kertaa enemmän jääkiekon harrastajia ja eräs Euroopan parhaimmista liigoista?

Toivoa sopii, että Slovakia huipulla pysyisi ja tuottaisi jatkossakin äärimmäisen taitavia pelaajia, vaikka maa toistaiseksi onkin jäänyt vähän "isoveljensä" varjoon.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian saaliis Moskovan maailmanmestaruuskilpailuista oli varsin laiha. Kovia hyökkäyspään vahvistuksia saaneen ryhmän ennakko-odotukset nousivat korkeiksi ja monet isommatkin asiantuntijat pitivät sitä oikeana mitalikandidaattina. Menestystä ei kuitenkaan tullut. Saldona oli kolme voittoa, joista yksi tuli kääpiömaa Norjaa vastaan, toinen ns. välisarjan valtiota eli Saksaa vastaan sekä kolmas MM-kisojen raskaansarjan Tshekiltä.

Alkusarjan päätöspelissä puolivaloilla purjehtinut maailmanmestari Kanada oli todellisuudessa paljon edellä ja positiivisellä ilmeellä läpi MM-turnauksen esiintynyt Yhdysvallat jopa Vaahteralehtiä huomattavasti Slovakiaa etevämpi. Puolivälierässä pelkällä Euro-joukkuella kiekkoillut Ruotsi jyräsi Slovakian totaalisesti jäänrakoon. Bengt-Åke Gustafssonin peitapa oli enemmän kuin valovuoden Suplerin suunnitelmaa edellä, että välillä kävi oikein sääliksi.

Slovakian päävalmentajaksi viime kesänä nimetty Julius Supler nostatti slovakkifaneissa uutta intoa, sillä hänen edeltäjien Frantisek Hossan ja Jan Filcin kyvyt päävalmentajana olivat sangen rajalliset. Suplerin kymmenen vuoden poissaolo kansainvälisen valmennuksen huipulta näkyi maan fanien mukaan jo harjoitusottelukaudella. Suplerin pelitapa oli selkeästi vanhentunut ja MM-kisojen aikana puutteet konkretisoituivat ja paistoivat entistä räikeämmin.

Hyvää työtä köykäisessä Latvian liigassa paiskinut Supler sai todeta lopulta kylmän faktan, ettei hänen taitonsa riitä isoimmissa ympyröissä. Pari valmennusvuotta Pohjois-Amerkan farmisarjassa AHL:ssä edistää takuulla jokaista ulkomaalaista luotsia, mutta Portlandin apuvalmentajan toimessa Supler jäi vähän paitsioon. Hän ei saanut harteilleen painavaa päävalmentajan postia.

Suplerin pelillinen näkemys on kymmenen vuotta jäljessä. Valtavasti kehittynyt jääkiekko on ajanut Suplerin ohi. Miehellä ei tuntunut olevan välillä pienintäkään hajua miten jääkiekkoa pelataan. Slovakian heikko peli kulminoitui surkeisiin hyökkäyksiinlähtöihin, jotka eivät olleet edes hitaita hyökkäyksiinlähtöjä. Puolinopeat ja nopeat lähdöt tuntuvat olevan Suplerille vielä tuntemattomampi käsite kuin hitaat.

Pienenä puolustuksen sanana on sanottava se, että maan kaksi taitavinta pakkia Lubomir Visnovsky ja Andrej Meszaros eivät olleet tässä joukkueessa. Varsinkin Visnovsky on Slovakialle täysin korvaamaton pelaaja. Joukkueen asenne heijastui pelin toiseen heikoimpaan osaan eli oman puolustusalueen pelaamiseen. Jopa Pavol Demitran johtama ykköskentällinen oli välillä suurissa vaikeuksissa omalla alueella. Oman pään merkkauspeli oli luokatonta ja kiekkojen purut huonoja. Vastustajat taisivat tehdä näistä alokasmaisista virheistä noin puolet maaleista Slovakian maalivahtien taakse. Puolustuksen kädettömyys oli poikkeuksellisen suuri. Rannalle jätetty Dusan Milo olisi mahtunut ryhmään aivan kirkkaasti, mutta kiekollisesti etevä veteraani jätettiin kisakoneesta.

Slovakian menestymisen ainoa tae olisi ollut NHL-tähtien kova panos. Neljästä suuresta vain yksi pystyi pitämään tasonsa. Marian Hossa, Demitra ja Miroslav Satan olivat luvattoman heikkoa, jolloin Marian Gaborikille jäi mahdoton urakka. Aiemmin iloista hyökkäyspeliä esittänyt maa oli kovasti ahdingossa ja normaalia hyökkäysvoittoista tapaa ei pystytty toteuttamaan. Oikein roolitettuna joukkue olisi pystynyt ehkä pelaamaan hyökkäysvoittoisemmin, mutta pelaajien taso ei olisi riittänyt aikaisempien vuosien tasolle.

Supler sai enismmäiset MM-kieltäytymiset jo hyvissä ennen kevättä, kun maajoukkueen monivuotinen ykkössentteri Josef Stümpel kertoi menevänsä olkapääleikkaukseen NHL-runkosarjan päätyttyä. Stümpelin päätöstä seurasi varsinainen kieltäytymisten vyöry, jota ei pystynyt estämään mikään. NHL-tähdet kieltäytyivät yksi kerrallaan eri syihin vedoten. Peter Bondralla oli niskavamma, Michal Handzusilla polvi rikki koko kauden, Peter Budaj kärsi nivusvammasta, Marek Svatosilla kroppa oli jälleen kerran sökönä, Juraj Kolnik kieltäytyi minulle tuntemattomasta syystä, Vladimir Orszagh joutui jäämään pois melkein vuoden kestäneen polvikuntoutuksen vuoksi.

Richard Zednik sanoi "nie" henkilökohtaisiin syihin vedoten aivan MM-kisojen kynnyksellä, Ladislav Nagyä vaivasi lonkka, Lubomir Visnovskyllä oli murtunut nilkka, Branislav Mezei rikkoi olkapäänsä jo talvella, Marcel Hossaa ei voitu ottaa mukaan uskomattomasta MM-puolustajiin liittyneestä pulasta sekä saatavilla olleista miehistä Ronald Petrovicky, Peter Sejna ja Stefan Ruzicka eivät edes kelvanneet Suplerille. Uskomatonta, kun katsoo Slovakian MM-miehistöä.

Ongelmat eivät kulminoituneet pelkästään NHL-miehiin, sillä Euroopasta jäivät pois Rene Vydareny, Richard Pavlikovsky, Robert Petrovicky, Lubos Bartecko, Radoslav Suchy, Jaroslav Obsut, Ivan Majesky, Jan Lasak ja Rastislav Stana. Kun näitä kaikkia nimiä katselee niin on jo sanomattakin serlvää, ette Slovakia saanut kovin hääppöistä joukkuetta kasaan. Moskovassa nähtiin heikoin ja epäyhtenäisin Slovakia sitten vuoden 2000 Pietarin MM-kisojen. Siellä vastustajien aliarviointi nostatti slovakit ensimmäisen kerran arvokisamitaleille.

Tänä vuonna kieltäytymiset lienevät lähempänä totuutta kuin viime vuonna, jolloin maan jääkiekkojohdossa käytiin rajua valtataistelua. Aallot löivät pitkään ja lopulta Slovakian kiekkoilun suurimpana keulahahmona tunnettu Peter Stastney pelasi itsensä ulos maajoukkueen GM:n virasta. Rautaisella otteella kiekkojohdon nuijaa heiluttanut Juraj Siroky piti pintansa silloisen päävalmentaja Frantisek Hossan johdolla, ja kun myös Dr. Jan Filc pysyi liiton isojen pamppujen yhteisessä rintamassa, oli Stastnyn säihkyvä kehä sammunut.

Siroky on kuin Kalervo Kummola. Todella kovaluonteinen herra, joka on seissyt jo silloisen Tshekkoslovakian aikakaudella jääkiekon miltei korkeimmalla valtahuipulla. Sirokylla on vankkumaton vakiopaikka ja hänen esikunnallaan suojatut paikat maan kiekkojohdossa. Hyvänä esimerkkinä Frantisek Hossan pestaaminen "mitattömälle" GM:n tontille Moskovassa. Tästä minä olin tietoinen vasta Moskovan MM-turnauksen alettua! Riiassa valmennusryhmässä mukana ollut Jergus Baca ei nauti lainkaan NHL-pelaajien arvostusta, ja se oli myös yksi pääsyistä tähtien joukkopaosta.

Vuosituhannen alussa Filcin ja Hossan aikakausilla Slovakian maajoukkueissa nähtiin todella kovia joukkueita, joissa pelasivat muutamaa poikeusta lukuunottamatta melkein kaikki maan suurimmat NHL-tähdet Zigmund Palffya ja Peter Bondraa myöten. Silloin valmennuksen rooli ei noussut niin isoksi, kun maailmantähdet osasivat ja kykenivät itse inspiroimaan huikealla henkilökohtaisella taidolla pelejä. Hyvällä tuurillakin Slovakia sai kasaan huikeita joukkueita ja nopeasti tullut kansainvälinen menestys sokaisi pahasti sekä Slovakian jääkiekkoliittoa, maan faneja sekä allerkijoittanutta. Maan taso ei todellisuudessa ollutkaan niin huikea. Sattumoisin melkein kaikki olivat siis mukana ja muiden maiden joukkueiden saadessa vain B- tai C-tason miehistöjä kasaan Slovakia puski eteenpäin melkeinpä puhtaalla A-ryhmällä.

Slovakian kiekkoilun uusi aikakausi alkoi tavallaan Palffyn lopetettua maajoukkuepelit. Vaikka Palffy ei ollut NHL-urallaan mikään todellinen liideri, oli hän sitä Slovakian maajoukkueessa. Miehen henkilökohtainen panos oli monesti täysin korvaamaton, kuten Ruotsin MM-kisoissa 2002. Palffy pelasi kolme peliä ja keräsi seitsemän tehopistettä. Seuraavana vuonna Helsingissä Palffy oli huikeassa iskussa. Ziggy piti Stümpelin kanssa vastustajia pilkkanaan. Kaksikko voitti pistepörssin ja keräsi kovat tehopisteet.

Torinon olympialaisissa Slovakia osoitti pystyvänsä hyvään peliin, josta todisteena kovan B-lohkon voitto puhtaalla pelillä. Isoveli Tshekki pilasi kuitenkin slovakkien unelman mitalipeleistä. Käsittämättömän suurta henkistä painetta kuvaa hyvin se, että Slovakia pystyi voittamaan Tshekin tänä keväänä vasta toisen kerran isoissa turnauksissa.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian kiekkoilun tulevaisuus herättää paljon kysymysmerkkejä. Maan suurimmat NHL-tähdet alkavat ikääntyä ja ovat urien loppupuolla. Ikääntyneeseen kaartiin lukeutuvat Bondra 39, Stümpel 34, Demitra 32, Satan 32, Zednik 31, Handzus 30, Bartecko 30, Visnovsky 30 ja Chara 30. Ihannemaajoukkueessa alle 30 ikävuoden ovat Hossa 28, Nagy 27, Gaborik 25, Svatos 24 ja Meszaros 22. On sanomattakin selvää, että tulevaisuus huolettaa. Uusia huippunimiä ei ole nousemassa Marek Zagrapania lukuunottamatta.

Slovakit perustavat osaamisensa edelleen taitoon ja luisteluun. Henkilökohtaiset taidot ovat olemassa, mutta joukkuepelaamisen omaksuminen on kysymysmerkki. Maan junioritilanne on sikäli erikoinen, että omassa juniori-Extraliigassa ei pelaa lähellekään parhaat 18-vuotiaat. Tshekin juniorisarjat ovat kovempia, jotka houkuttelevat osan nuorista sinne. Lahjakkaimmat pelaajat lähtevät jo 17 vuoden iässä Pohjois-Amerikan juniorisarjoihin.

Suomeen verrattuna Slovakialla on aina hankala tilanne junioreiden arvokisoihin. Slovakian maajoukkueen pelaajat tulevat useista eri sarjoista. Tilanne on täysin päinvastainen Suomeen nähden, joissa pelaajat ovat kuin yhtä perhettä. He ovat kolunneet Pohjolaleireiltä lähtien jokaisen ikäkausimaajoukkueen ja pystyvät muodostamaan yhteinäisen joukkueen isolla J:llä.

Slovakian juniorikiekkoilun syvimmät ongelmat piilevät jo maan taloudellisessa tilanteessa ja olosuhteissa. Jäähallit ovat monesti Tshekoslovakian aikakaudelta ja uusiin ei ole varaa. Jääkiekkoilun kalleus vaivaa myös monia ja se estää harrastusmahdollisuudet. Ammattitaitoisia valmentajia on vähän. Harrastajapohjan ollessa vähäinen, joutuu maa antamaan tasoitusta muille.

Heikosti sujuneet junioriarvoturnaukset viime vuosina ovat vihdoin herättäneet päättäjät ja junioripuoleen on alettu pikku hiljaa panostamaan enemmän. Viimeisimmät panostukset koskivat maan juniori-Extraliigaa.

Vahva kansallistunne puhaltaa edelleen ja se tuntuu olevan suuri voimavara. Ainakin tämän kevään alle 18-vuotiaiden MM-kisoissaa nähtiin erittäin hyvähenkinen slovakkijoukkue, joka heitteli ylävitosia valmentajan kanssa ja juhli jatkopaikkaa Suomi-pelin jälkeen erittäin riehakkaasti.

Totuus on kuitenkin myönnettävä. Slovakia ei pysty tuottamaan samalla tahdilla NHL-pelaajia Suomeen ja Tshekkiin verrattuna. Sen huomaa jo pelkästä NHL:ään varattujen pelaajien määrästä.

Niin kauan kuin Slovakia pelaa A-tasolla jääkiekkoa, tulen kannattamaan sitä. Sympaattinen taitokiekkoa pelaava valtio on minun mieleeni.

Juttua parannellaan kun jaksetaan.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Espen kirjoitti:
Jos tietoa on voisit yrittää kertoa meille, miten noin pienestä pelaaja- ja jäähallipohjasta omaavasta maasta tulee niin järkyttävän taitavia kiekkoilijoita? Kyllä siellä ilmeisesti jotain asioita on tehty/tehdään oikein.
En vastannut tähän suoraan tuossa minun tekstissäni, mutta koitan pohtia kysymystäsi tarkemmin lähipäivinä.

Zednik kirjoitti:
Itse allekirjottanu toivois sellasta vuoden 2002 kaltaista hurmosta Slovakialle tulevissa kisoissa ku sitä oli jotenkin näin Suomifanina kiva katella sillo. Siinä oli tosissaa jotai sellasta lujaa yhteishenkee mikä näky kauas.
Hurmos oli silloin korkeimmillaan, mutta pelaajalistakin oli yksi maan historian kovimpia. Ryhmässä olivat nimet Palffy, Stümpel, Bondra, Satan, Nagy, Handzus, Bartecko, Orszagh, Visnovsky, Lintner ja Lasak.

Zednik kirjoitti:
Muistuu myös vuoden 2000 hopea mitali mikä oli joukkueelta uskomaton suoritus. Ja muistaakseni ei tainnut joukkueessa olla niin isoja supertähtiä mukana varsinkaan tuossa vuoden 2000 joukkueessa (saatan muistaa väärin).
Muistat aivan oikein. Silloin tähtistatuksen omaavia pelaajia oli oikeastaan vain Satan. Handzus ja Nagy tulivat silloin kesken kisojen St. Louisista. Chara ja Visnovsky eivät oleet silloin suuria tähtiä.

Zednik kirjoitti:
Sellainenkin pelaaja kuin Peter Pucher jäi mieleen,mahtuuko nykyään enää Slovakian maajoukkueeseen?
Pucher on yksi eniten maaotteluita pelannut slovakki. Hän on esiintynyt Slovakian paidassa MM-tasolla peräti seitsemän kertaa: 1994 (C-sarja), 1997, 1999, 2000, 2001, 2002 ja 2005. Hänellä on siis maailmanmestaruus ja MM-hopea. Pucher ei olisi iän (32) puolesta vieläkään liian vanha edustamaan kotimaataan, mutta häntä ei ole nähty maajoukkueessa sitten Tshekin MM-kisojen 2005. Silloin hän oli ryhmän nelossentteri. Pucher on pelannut vuodesta 1999 lähtien Tshekin Extraliigassa. Znojemsti Orli oli miehen ainoa seura, mutta slovakki vaihtoi kesken tämän kauden Pardubiceen ja voitti hopeaa.

Zednik kirjoitti:
Näistä kisoista jäi mieleen se yksi taitava kenttä, jossa Gaborik ja Hossa taiteilivat, myös Demitralta hyviä suorituksia unohtamatta Charaa. Puolustus vuoti vain aika pahasti ja olisin odottanut mm. Milan Jurcinalta enemmän. Ja tietenkin olisin halunnut että lempipelaajani Richard Zednik olisi ollut kisoissa ;). No ei mul tän enempää, olisi myös ollu kivaa seurata Slovakian ja jellonien välistä taisteluu mut ehkä ens kisois!
Zednikin piti alunperin pelata Moskovan MM-kisoissa, mutta hän päätti viime hetkellä perua tulonsa. Zednik erosi elämänkumppanistaan kauden aikana ja se on ottanut koville. Lisäksi "Zed" on kärsinyt nivusvaivoista.

Gaborik ja Chara olivat mielestäni Slovakian parhaat tähtistatuksen omaavat NHL-vahvistukset. Demitra, Hossa ja Satan melkoisen kaukana parhaasta tasostaan. Ei voi mitään, ensi kerralla sitten uudestaan.

Kanadan MM-kilpailuissa ensi vuonna nähdään varmasti Slovakian ja Suomen kohtaaminen. Maat ovat samassa alkulohkossa.
 

Viljuri

Jäsen
Hyvää analyysia, jota lukee mielenkiinnolla, vaikka ei mitään järkevää osakaan tähän(kään) ketjuun sanoa.

Toisekseen, pahoittelen, jos olen joskus aikaisemmin monta vuotta sitten syyttänyt arvon kirjoittajaa fiilispohjalla tapahtuneesta suosikkimaan valitsemisesta! Nyt on nähtävissä, ettei kyse ole ollut mistään ns. "bandwagon"-ilmiöstä tai erikoisuudentavoittelusta. ;)
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Julius Supler jatkaa maajoukkueen päävalmentajana

Julius Supler luotsaa Slovakian maajoukkuetta myös ensi kaudella. Slovakian jääkiekkoliiton johto antoi tukensa Suplerille ja näin 56-vuotias käskyttäjä jatkaa maajoukkueen peräsimessä.

Slovakian maajoukkueen muiden valmentajien nimet ovat toistaiseksi auki, mutta apuvalmentajat ovat selvillä kesän aikana. Zdeno Cigerin ja Miroslav Miklosovicin jatkaminen apuluotseina on myös mahdollista.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Zigmund Palffy palaa maajoukkueeseen?

Jo kertaalleen uransa lopettanut 35-vuotias Zigmund Palffy palaa ensi kaudella tositoimiin. Palffy pelaa joko Slovakian tai Tshekin pääsarjassa ja on kertonut tavoitteekseen päästä mukaan Slovakian MM-joukkueeseen Kanadan MM-kisoihin! Palffy on pitänyt taukoa jääkiekosta puolitoista vuotta, mutta tekee nyt comebackin.

- Olin tulossa hulluksi ilman jääkiekkoa. Kun palasin ensimmäisen kerran jäälle olin varsin jännittynyt. Jos kaikki menee hyvin tulevalla kaudella tavoittelen paikkaa Kanadan MM-kisoihin.
 
Viimeksi muokattu:

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Jo kertaalleen uransa lopettanut 35-vuotias Zigmund Palffy pelaa ensi kaudella tositoimiin. Palffy pelaa joko Slovakian tai Tshekin pääsarjassa ja on kertonut tavoitteekseen päästä mukaan Slovakian MM-joukkueeseen Kanadan MM-kisoihin! Palffy on pitänyt taukoa jääkiekosta puolitoista vuotta, mutta tekee nyt comebackin.

Vaikka ei nyt ihan ketjuun kuulukkaan, niin Pálffyn tilanteesta MF Dnes-lehden mukaan ainakin Slavia Praha on ollut häneen yhteydessä. "Pálffy? Se on mahdollista, vahvistaa Růžíčka (Slavian valmentaja)."

Hienoa jos Pálffy paluun tekisi, taitaisi olla vieläkin itseoikeutetusti Slovakian maajoukkueessa. Eikä yhtään harmittaisi nähdä herra taas Slavian paita päällä.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Vaikka ei nyt ihan ketjuun kuulukkaan, niin Pálffyn tilanteesta MF Dnes-lehden mukaan ainakin Slavia Praha on ollut häneen yhteydessä. "Pálffy? Se on mahdollista, vahvistaa Růžíčka (Slavian valmentaja)."

Hienoa jos Pálffy paluun tekisi, taitaisi olla vieläkin itseoikeutetusti Slovakian maajoukkueessa. Eikä yhtään harmittaisi nähdä herra taas Slavian paita päällä.
Palffyn tilanne on sikäli vähän erikoinen, että joukkuetta ei vielä ole, vaikka on ilmoittanut tekevänsä paluun kaukaloihin. Minunkin lähteissä Slavia Praha on esitetty, mutta myös Slovakian liigan Skalica on potentiaalinen vaihtoehto. Palffyhan pelasi Slaviassa silloin työsulkukaudella 2004-05.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Peter Bondra päättää uransa ja siirtyy Slovakian maajoukkueen manageriksi

Laitetaan nyt tänne, kerta ei uuden ketjun arvoinen kuitenkaan ole tämä Bondran juttu.

Yksi kaikkien aikojen parhaista slovakkikiekkoilijoista Peter Bondra on päättänyt lopettaa menestyksekkään uransa. Pelaajauransa lopettanut Bondra ei suinkaan jää sivuun jääkiekkoilusta, vaan hänestä tulee Slovakian maajoukkueen uusi manageri. Managerinimitykstä oli pimitetty todella hyvin, sillä itsekään en ollut kuullu siitä juttuja. Vielä syksyllä spekuloitiin, että Bondra jatkaisi pelajaauraansa, mutta nämäkin tiedot osoittautuivat vääriksi.

Ensiksi laitetaan pakettiin Bondran pelaajaura ja sitten siirrytään hänen vaikutusmahdollisuuksiin Slovakian managerina. Bondra syntyi 7.2.1968 Lutskissa Ukrainassa. Bondra pelasi juniorivuosinaan Popradissa ja siirtyi vuonna 1986 Kosiceen. Siellä hän vietti neljä kautta, jonka jälkeen ura jatkui Washingtonissa. Capitals-fanien mieliin Bonzai pelasi itsensä kausina 1990-2004. Välillä hän piipahti lyhyesti kotimaansa Kosicessa ja IHL-liigan Detroit Viipersissa. Keväällä 2004 Bondra käväisi Ottawassa ja pelasi työsulkukauden 2004-2005 aikana Popradissa vain 8 ottelua. Työsulkukauden jälkeen Bonzai puki ylleen Atlantan värit ja uran viimeinen kausi pelaajana kului Chicagon riveissä. Blackhawksissa Bonzai sai täyteen kunnioitettavat 500 NHL-maalia.

Oikeana laitahyökkääjänä viihtynyt Bondra saalisti 1081 pelaamassaan NHL:n runkosarjapelissä 503 maalia ja antoi 389 syöttöä. 892 tehopisteen painoksi tuli 861 jäähyminuuttia. Pudotuspeleissä tahti oli 80 ottelussa 56 pistettä (30+26) ja 60 jäähyminuuttia. Bondra voitti NHL:n maalikuninkuuden kahdesti ja uran 500. maali syntyi 22.12.2006. Bondrasta tuli silloin vasta NHL-historian 37 pelaaja, joka on yltänyt kyseiseen virstanpylvääseen.

Maajoukkuetasolla Bondra edusti kotimaataan kaksissa olympialaisissa (1998 ja 2006), kolmissa MM-kisoissa (C-sarja 1994, A-sarja 2002 ja 2003) sekä World Cupissa (1996). Bondran meriittilistalta löytyvät maailmanmestaruus 2002 sekä MM-pronssi 2003. 47 pelaamassaan maaottelussa Bondra tykitti peräti 35 osumaa. Bondra valittiin vuonna 2002 MM-kisojen tähdistökentälliseen ja arvostettiin Slovakian parhaaksi jääkiekkoilijaksi vuosina 1998, 2002 ja 2003.

Sitten palataan takaisin oikeaan aiheeseen eli Peter Bondraan Slovakian managerina. Persoonaltaan Bondra on miellyttävä ja hyvin kaikkien kanssa toimeen tuleva. Bondra tunnettiin aktiiviurallaan esimerkillisenä joukkuepelaaja ja toimi seuroissaan vuosikaudet varakapteenina. On vaikea arvioida, miten Bonzai istuu managerin postille. Slovakian kiekkoilun suuri nimi Peter Stastny toimi maajoukkueen GM:nä vuosi kaudet. NHL-pelaajat tulivat lojaalisti MM-kisoihin koko 1990-luvun ja Slovakian kiekkoilun suurimman buumin vallitessa 2000-luvun alussa. Stastnyn rooli oli lähinnä isähahmona oleminen, eikä suurta vaikutusta esimerkiksi pelaajavalintojen suhteen tullut. Stastny oli omalla olemuksellaan vahvistamassa Slovakian maajoukkueen imagoa kiekkopiireissä ja menneinä vuosina kaikki kynnellekykynevät NHL-pelaajat tulivat vahvistamaan maajoukkuetta.

Stastnyn lähtö GM:n paikalta ovet paukkuen olympiakisojen 2006 jälkeen loi ikään kuin tyhjiön Slovakian kiekkoiluun. Maan kiekkoilun johtamisnuija pysyi tiukasti puheenjohtaja Juraj Sirokyn ja varapuheenjohtaja Jan Filcin hyppysissä ja Stastnyn hajanainen tukijaryhmä kuihtui olemattomiin ja näin Euroopan parlamentissa MEP:nä työskentelevän Stastnyn aika oli ohi Slovakian GM:nä. Vuoden 2006 MM-kisoissa Slovakian kiekkoilu oli vaikeimmassa tilassa vuosikausiin Stastnyn lähdön ja epäsuositun apuvalmentaja Jergus Bacan ollessa maajoukkueen toiminnassa mukana. Latvian MM-kisoissa valtava NHL-pelaajien joukkopako kulminoitui Bacan läsnäoloon ja samalla maajoukkueella ei ollut selkeää GM:ää. Roman Stambersky oli titteliltään GM, mutta tosiasiassa manageria ei tulloin ollut. Viime kevään MM-kisoissa Stambersky oli mukana "Team Staff" -nimikkeellä.

Moskovassa Slovakian kiekkoliiton valmennuspäällikkö Frantisek Hossa toimi managerina, mutta hänestäkään ei ollut todellista yhdistäjää NHL-pelaajien ja maajoukkueen välillä. Hossa oli ikään kuin väliaikainen GM, eikä pidempi kestoiseen pestiin ollut aihetta. Nyt Bondran tullessa mukaan, saattaa maajoukkueessa tapahtua pitkäjänteisempää toimintaa. Vaikka Bondran sopimus kattaa vain kauden 2007-08, uskon hänen jatkavan maajoukkueen kokoamistehtävässä aina Vancouverin olympialaisiin 2010 asti.

Bondralla olisi tällöin edessään kolmen vuoden projekti, joka huipentuisi Vancouverin kisoihin. Se olisi myös viimeinen konkreettinen mahdollisuus Tshekkoslovakiassa kiekko-oppinsa saaneilla pelaajilla saavuttaa olympiamenestystä. Myös Vancouverin kisat tulevat olemaan suuri tienhaara Slovakian kiekkoilussa. Silloin tämä ns. tshekkoslovakialainen sukupolvi siirtyy kokonaisuudessaan sivuun ja Slovakian itsenäisyyden ajan sukupolven on otettava vastuu harteilleen.

Summa summarum. Bondran valinta maajoukkueen managerin postille on hyvä asia ja antaa viitteitä siitä, että siltaa slovakialaisten NHL-pelaajien ja maajoukkueen välillä halutaan vahvistaa entisestään. Robert Svehlaa oltiin nostamassa GM:n paikalle muutama vuosi sitten, mutta mies tyytyi lopulta apuvalmentajan rooliin. Svehlalla ei olisi ollut tarpeeksi suurta julkista karismaa, joka Bondralta sen sijaan löytyy.

Odotan mielenkiinnolla, miten Bondran kädenjälki näkyy tulevina kuukausina ja ensimmäisiä viitteitä Bonzain vaikutuksesta nähdään marraskuun maaotteluissa. Todellisella mielenkiinnolla odotan Zigmund Palffyn paluuta maajoukkuepaitaan ja Bondralla saattaa olla tässäkin asiassa lusikkansa sopassa. Myös nykisin Euroopassa kiekkoilevien kakkostason ex-NHL-pelaajien kiinnostus maajoukkuetta kohtaan kenties kasvaa ja esimerkiksi Radoslav Suchyn paluu slovakkipaitaan olisi selkeä merkki Bondran vaikutusvallan olemassaolosta. Katsotaan rauhassa, miten Bondra onnistuu tehtävässään ja etenkin sillanrakentajana Pohjois-Amerikan ja Euroopan välille.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Deutschland Cup 2007

Slovakian päävalmentaja Julius Supler on nimennyt joukkueen Deutschland Cupiin, joka kiekkoillaan Hannoverissa 8.-11.11. Slovakia kohtaa allkusarjassa Japanin (9.11. klo 17.30) ja Sveitsin (10.11. klo 15.30). Sijoitus- ja mitaliottelut pelataan 11.11.

Maalivahdit

Miroslav Hala, Dukla Trencin
Rastislav Stana, Linköping (SWE)

Puolustajat

Josef Kovacik, Slovan Bratislava
Peter Mikus, Dukla Trencin
Peter Podhradsky, Novokuznetsk (RUS)
Michal Sersen, Slovan Bratislava
Tomas Starosta, Niznekamsk (RUS)
Marcel Sterbak, Kosice
Martin Strbak, Magnitogorsk (RUS)
Rene Vydareny, Budejovice (CZE)

Hyökkääjät

Lubos Bartecko, Luulaja (SWE)
Ivan Ciernik, Köln (GER)
Peter Fabus, Plzen (CZE)
Martin Hascek, Dukla Trencin
Michal Hudec, Budejovice (CZE)
Peter Huzevka, Dukla Trencin
Juraj Kolnik, Servette (SUI)
Tibor Melicharek, Sparta Praha (CZE)
Michal Miklík, Kosice
Juraj Mikus, Skalica
Frantisek Skladany, Karlove Vary (CZE)
Marek Uram, Slovan Bratislava

Supler joutui korvaamaan ma 5.11. muutaman poisjääneen pelaajan muilla nimillä. Lasak, Homer ja Somik jäävät pois ja heidän tilalle Supler valitsi Halan, Sersenin ja Skladanyn.

Supler täydensi joukkuettaan perjantaina 2.11. Puolustajista ryhmään liittyvät Mikus ja Podhradsky sekä hyökkääjistä Hascek, Miklik ja Uram.

Puolustaja Dusan Milo sekä hyökkääjät Zigmund Palffy, Tomas Surovy ja Andrej Podkonicky eivät tällä kertaa ole mukana, mutta he ovat käytettävissä syksyn myöhemmissä maaotteluissa.

Katsotaan jos Deutschland Cupille on tarvetta avata uusi ketju vähän lähempänä turnauksen alkua.

Turnauksen virallinen sivusto löytyy täältä: http://www.hannover.de/deutschland-cup/index.html
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Deutschland Cup 9.11.

Slovakia - Japani 5-2 (3-0,0-2,2-0)

1-0 Huzevka (Fabus)
2-0 Hascek (Hudec)
3-0 Hascek (Melicharek, Hudec)
3-1 Saito (Kadzi, Kon)
3-2 Saito (Obara, Osawa)
4-2 Fabus (Sersen, Kolnik)
5-2 Melicharek (Sterbak, Vydareny)

Slovakian kokoonpano

Ciernik - Bartecko - Uram
Fabus - Huzevka - Kolnik
Hudec - Hascek - Melicharek
Miklik - J. Mikus - Skladany

Strbak - Starosta
Sersen - Podhradsky
Sterbak - Vydareny
P. Mikus

Hala (Stana)
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Deutschland Cup 10.11.

Sveitsi - Slovakia 2-1 (1-1,1-0,0-0)

0-1 Huzevka (Kolnik, Melicharek)
1-1 Ambühl (Bartschi, Vauclair)
2-1 Deruns (Guggisberg, Camichel)

Slovakian kokoonpano


Melicharek - Huzevka - Kolnik
Ciernik - Bartecko - Skladany
Hudec - Fabus - Uram
Miklik - J. Mikus - Hascek

Kovacik - Podhradsky
Starosta - Strbak
Sterbak - Vydareny
Sersen - P. Mikus

Stana (Hala)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös