Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

MM-hiihdot 2019 Seefeldissä

Viestiketju osiossa 'Muu urheilu' , aloittajana Barnes, 11.02.2019 klo 15.56.

 1. Hawk #22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
  Lainaus:
  En pidä minäkään Klaeboa suosikkina, mutta tätä puoltava tekjiä on se, että kyseessä on yhteislähtö. Eli mikäli kilpailu päättyy loppukiriin, Klaebo on varmaankin se, joka vahvin voittajasuosikki. Toki edellyttää riittävän verkkaista vauhtia, jotta a) Klaebo pysyy kärjen mukana loppuun asti b) Klaebolla on vielä paukkuja jäljellä viimeiselle kilometrille. Lisäksi Klaebo on vahva molemmilla hiihtotyyleillä, vaikka ei toki mikään kärkinimi kummallakaan, kun puhutaan distanssimatkoista. Tämä siis puhdasta arvailua siitä miksi Klaebo on nähty vedonlyöntitoimistoilla suosikkina. En itsekään usko, että hän on edes mitaleilla tänään.
   
 2. Lazy bone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Kaikki perustelut tulivat täydellisesti tässä. Perinteisen osuus on kuitenkin sen verran rankka, että Klaebo saattaa pudota matkasta. Varsinkin jos (ja kun) Niskanen lähtee kisaan samalla taktiikalla kuin viime vuonna olympialaisissa niin porukka hajoaa jo perinteisellä.
   
 3. Axbor Nocturne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chelsea FC
  Ensimmäinen dobing-mitali on sitten jaettu ja lisää taitaa olla tiedossa. Kahdessa vuodessa ehtii kokeilemaan kaikenlaisia uusia mömmöjä ja lopputulos aika mykistävä.
   
 4. Salama44 Jäsen

  Suomalaisilla on ollut kautta linja nihkeä alku näissä kisoissa. Neljä lajia on käyty ja jokaisessa on tullut ennakko-odotuksia huonompi tulos.

  Maailman paras distanssimatkojen hiihtäjä Therese Johaug aloitti hänelle ennalta epävarmimmassa lajissa minuutin voitolla.
  Valmistautuminen ja latautuminen arvokisoihin onnistui odotusten mukaisesti täydellisesti. Puolentoista minuutin hiihdon jälkeen hän lähti jo kärkeen eikä muilla ollut mitään jakoa.

  Kannatti jättää Tour de Ski väliin ja keskittyä harjoitteluun. Pärmäkosken hiihto sen sijaan oli väsynyttä. Edes kahden viikon keskittyminen kisoihin juuri ennen ei auta jos koko muu alkukausi on ollut kilpailemista. Harjoittelutauko täytyy pitää aikaisemmin jotta vielä sen jälkeen palautuu ja kunto nousee sopivasti. Näin ei rakenneta voittajakuntoa josta hän puhuu. Näistä kisoista on tuomisina voi olla korkeintaan joku himmeämpi mitali ehkä joukkuelajista jos ei hekilökohtaista tule. Todella pajon epäilen että ei tule ottaen huomioon ohjelman.
   
  flintstone tykkää tästä.
 5. Salama44 Jäsen

  Lainaus:
  Ehtii myös harjoitella enemmän kuin kukaan suomalainen pystyy ja kykenee ja ennen kaikkea harjoitella oikein. Testi ovat päällä koko ajan joten turha syyttää dopingista.

  Voi että suomalaiset ovat kateellisia. Miten saatais käräytettyä edeltä 7 hiihtäjää jotta Kristakin voittaisi?
   
 6. Raid76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ÄSSÄT V-M Savinainen, Ruudut ja Ässien sylkykupit
  Uskomaton hiihto Niskaselta. Itse kuuluin niihin, joiden mielestä tänään starttaaminen oli kyseenalaista. Iivo ja Iivon leiri vilautti kovaäänisille arvostelijoille takapuolta ja näytti ladulla miksi tänään oli hyvä startata. Taisteli mitaleista loppuun saakka ja ilman haveria, olisi tilanne perinteiselle lähtiessä voinut olla kokolailla toinen. Iivo olisi saattanu karata pienemmän porukan kanssa ja kovasti tuo miestä harmitti maalissa.

  Lainaus:
  Kyllä. Ja toiset keskittyvät lyömään paskaa suomalaisten urheilijoiden päälle aina kun mahdollista? Ihmeellistä porukkaa.
   
  VT ja Gust tykkäävät tästä.
 7. flintstone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit&DT, Diniz, L.Lepistö, Johaug, Kadi, Käpä<3
  Thereseltä hieno avaus kisoihin, nämä kisat on ollut päätavoite pitkään ja kaikki tän kauden tekeminen on keskittynyt siihen että Therese on näissä kisoissa kauden kovimmassa iskussa ja skiathlonin perusteella Therese tosiaan on kunnossa. Ja ne voiton jälkeen tulleet ilon kyyneleet ja liikutus kertoi kuinka paljon nämä kisat merkitsee. On tuota Theresen menoa ilo seurata.

  Tuskin jää yhteen kultaan nämä kisat, saa nähdä putsaako jopa pöydän kuten on tähän mennessä tehnyt koko kauden kaikissa osallistumissaan henkilökohtaisissa kisoissa. No Ebba ei tänään hiihtänyt joten se kovin haastaja ei vielä ollut vastassa. Jos Ebba siis ei ole hukannut kuntoaan sairasteluun.

  Östberg oli myös odotetun kova ja pystyi siihen hopeaan mitä ennakoin, Krista ei ollut aivan siinä iskussa mitä toivoi mutta en tuosta vielä heittäisi Kristan suksia kaivoon.

  Iivolta nähtiin tänään kova hiihto ja kaatuminen saattoi syödä mitalin, varsinkin jos se vasen jalka todella otti ikävästi kipeää. Norjan kultaputkea ei siis saatu vielä poikki. Mut uskotaan että se katkaistaan.
   
 8. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Toivottavasti huominen sitten ei näytä sitä miksi ei olisi kannattanut startata.

  Jos käteen jää näistä kahdesta ensimmäisestä kisasta sijat 4. ja 4-6... ei sitä varmasti voi laittaa yhden mitalin edelle.

  No toivottavasti virtaa huomenna riittää vaikka vastaan tulee tuoreita miehiä.
   
 9. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Ai saakeli kun kirpasee toi Johaugin ylistäminen mutta ei kai se haittaa.

  Iivohan tulee olemaan lähivuosina kova skiathlonissa.
   
  Käyttäjänimetön ja Sämppäri tykkäävät tästä.
 10. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Pärmäkoski oli pettymys, ei kulkenut. Ehkä huomenna paremmin. Mononen oli hyvä, varmisti paikkansa viestiin. Matintalo puhui itsensä ulos viestistä; kun ottaa huomioon, että yhteislähtö muistuttaa viestiä, Matintalon kommentti, jonka mukaan ei oikein ollut hereillä alussa oli todella paljastava. Miten viestin avaus voitaisiin uskoa hiihtäjälle, jolla ei ole taktista pelisilmää.
  Piipolta odotettua parempi pertsa, mutta jos Niskanen on edelleen kunnossa, viestiin ei ole vielä nyt asiaa. Mononen-Niskanen-Roponen-Pärmäkoski.

  Iivo taas hiihti erinomaisesti. Heikkinen hiihti hyvin ja Hyvärinen odotetusti. Viestiin saadaan varsin hyvä kombinaatio: Hakola-Niskanen-Lehtonen-Heikkinen. Oletan, että Lehtonen on kuitenkin parempi vapaalla kuin Hyvärinen.

  Nämä Norjan juhlat alkavat jo nyppiä: kunhan nyt edes mäessä jäisivät ilman mitalia.
   
 11. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Harva voi ennustaa kaatumisia. Iivo nimenomaan näytti että pystyi taistelemaan mitalista ja siksi tähän piti lähteä.
   
 12. Raid76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ÄSSÄT V-M Savinainen, Ruudut ja Ässien sylkykupit
  Lainaus:
  Kaksiteräinen miekka kyllä, olet oikeassa. Mitali tänään olisi tosin ollut senkaltainen yllätys, että olisi pessyt alleen aika paljon jatkon kannalta.
   
 13. Hiihtofani Jäsen

  Lainaus:
  Miten selität Nepryavan ja Östbergin mitalit? He ovat hiihtäneet suunnilleen kaikki matkat ennen tätä ja jättivät taakseen mm. Jacobsenin joka jätti tourin väliin?
   
 14. Salama44 Jäsen

  Iivo Niskaselta hyvä hiihto. Hän on kehittynyt valtavasti vapaan tekniikassa. Jopa mitali oli tänään yhdistelmäkilpailussa haarukassa ilman omaaa alokasmaista kaatumista.

  Siinä on urheilija joka voi voittaa ihan omalla harjoittelulla ilman että hänen puolesta tarvii toivoa edellä olevien käryämistä dopingista. Oli myös valtavan pettynyt 4. sijaan huonommassa lajissaan. Iivoa auttoi myös ajoissa pidetty harjoitustauko ja sen jälkeen hän on ollut rautaisessa kunnossa ja on näissäkin kisoissa ellei satuttanut rakareittä pahemmin.
   
 15. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Iivolle jäi varmasti vitutus. Olisi vähintään hopea tullut ilman tötöilyä, Bolsu olisi varmaankin pystynyt roikkumaan mukana ja voittamaan.
   
  Raid76 tykkää tästä.
 16. Raid76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ÄSSÄT V-M Savinainen, Ruudut ja Ässien sylkykupit
  Lainaus:
  Olisivat repineet sellaisen eron, että todennäköisesti loppunousussa olisi ollut sen verran vähän urheilijoita, että mitali olisi tullut. Iivo joutui tekemään todella paljon töitä kaatumisen jälkeen joka kaiken harmituksen keskellä nostaa myös suorituksen arvoa.
   
  Gust tykkää tästä.
 17. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Juu toki näin, mutta mitalisaumat parisprintistä varmasti olisivat paremmat jos olisi jättänyt tänään kisan väliin. Kaatui tai ei.

  Toisaalta ymmärrän urheilijaa, joka haluaa mahdollisimman paljon, mutta siinä on riskinä se ettei lopulta käteen jää paljon mitään. Miesten hiihdossa marginaalit kuitenkin ovat aika pienet ja yksi lepopäivä enemmän voi olla ratkaiseva.

  Tästä tämän päivän kisasta Niskanen ei saanut mitään, kuten ei saanut Pärmäkoskikaan, joka haastattelussakin sanoi että ihan sama onko 4. vai 10. Ja vaikka esim. Kläbo tänään hiihti myös, hänen rasituksensa kisasta oli huomattavasti pienempi kuin Niskasella, kun veti palatuslenkinkin jo numerolappu rinnassa.

  Mutta huomisen jälkeen ollaan sitten fiksumpia. Mitä niitä tämän enempää miettimään.
   
 18. Axbor Nocturne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chelsea FC
  Lainaus:
  Ei kai noille nyt kateellinen tarvitse olla? Ovat vain hiihdossa ihan omassa kastissaan ja tätä valta-asemaa ei mikään maa pysty horjuttamaan. Välillä tulee vahinkoja, mutta oletuksena voi pitää Norjalaista voittajana matkasta riippumatta.
   
 19. Fullhazard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Siinä on Iivon turha itkeä, vaikka vähän jalkaan sattuu. 2017 Lahden mm-kisoissa Astrid Jacobsen hiihti pronssia 30km:lla vaikka oli lantiot ja lonkat murtuneita. Siinä olis Iivo vaan vaatinut vähän talvisodan henkeä. Tosimiehet(ja naiset) ei paljoa mistään kivuista valita.
   
 20. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Iivo nousee päämäärätietoisuudessa ja kunnon ajoituksessa all-time allstarsiin. Tietää mitä tekee/tietävät mitä tekevät tähdätessään tietyille matkoille, täysosumia tullut jo useampi, huteja ei juurikaan.

  Parantuneen vapaan tyylittelyn kautta suurempi panostus Cupiin/Tourille jatkossa? On arvatenkin iskenyt jo päivämäärät ja suunnitelmat helmikuulle 2022 Pekingiin. Mitkä nyt sitten ovat päämatkansa uran viimeisissä(?) olympialaisissa.
   
 21. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  No nyt on sellaista jälkiviisautta että tällä logiikalla kenenkään muun kuin Röthen, Bolshunovin ja Sundbyn ei olisi kannattanut startata tänään. Aivan järjetön ajatus. Et kai oikeasti voi väittää olevasi tätä mieltä?
   
  Raid76 tykkää tästä.
 22. Raid76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ÄSSÄT V-M Savinainen, Ruudut ja Ässien sylkykupit
  Lainaus:
  Kyllä. Ja jos epätoivo edes hiukankaan hiipii puseroon, niin aina voi kampittaa haastajia juottopisteellä. Tilannehuone tutkii ehtoolla.
   
 23. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Olen, enkä tuskin ole ainoa.

  mm. Urheilulehti 8/2019 ennakot:

  15km+15km:
  "Suomen ykköstykki Niskanen säästelee voimiaan parisprinttiin ja jättää kisan väliin"

  Parisprintti:
  " Kultatoiveita nosti entisestään se että Norjan terävimmiksi syömähampaiksi valitut Kläbo ja Iversen hiihtävät edellispäivän yhdistelmäkisassa"

  No ei se sitten mennytkään niin, vaikka moni ehkä näin ajatteli tai jopa toivoi. Nyt Iivolla on sija 4. takataskussa ja huomenna nähdään miten tarina jatkuu.

  Eikä tässä mistään jälkiviisaudesta ole kyse vaan siitä ottaako urheilja riskiä vai ei, varsinkin jos se huonompi mitalisauma on ensimmäinen matka. Ollaanhan sitä monesti nähty esim. yleisurheilun arvokilpailuissa tilanteita jossa kahden matkan maailman kärki osallistuu vain toiseen lajiin. Ehkä on ajatellut että 1 kulta on parempi kuin hopea ja pronssi?
   
 24. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Tämä ei ole kyllä kuitenkaan sinun osaltasi mitään muuta kuin nimenomaan jälkiviisastelua. Jos Iivo olisi pysynyt juottopaikalla pystyssä ja tuonut mitalin, niin olisi ääni sinunkin kellossasi todennäköisesti hieman erilainen.
   
 25. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Jälkiviisastelua parhaimmillaan. Minusta näin jälkikäteen kun nähtiin kuinka kovassa kunnossa Iivo on, voi sanoa että Iivo teki aivan oikein, pystyssä pysyen mitali olisi ollut erittäin todennäköinen, ehkä jopa todennäköisempi kuin parisprintissä jossa epävarmuustekijöitä on huomattavasti enemmän, mm Hakolan muodossa.
   
  Gust tykkää tästä.