Mainos

MM-hiihdot 2015 Falunissa

  • 81 004
  • 627

Ralph

Jäsen
Huomisen miesten hiihtoviestin osallistujaluettelo julki, mutta nämä eivät voi olla hiihtojärjestykset. Niitä siis vielä odotellaan.

1. Ruotsi (Olsson, Richardsson, Hellner & Halfvarsson)
2. Venäjä (Vylegzhanin, Legkov, Bessmertnykh & Belov)
3. Ranska (Backscheider, Manificat, Duvillard & Gaillard)
4. Norja (Gloersen, Dyrhaug, Northug & Toenseth)
5. Italia (Noeckler, Pellegrino, De Fabiani & Clara)
6. Suomi (Heikkinen, Nousiainen, Jauhojärvi & Niskanen)
7. Sveitsi (Baumann, Schnider, Cologna & Livers)
8. Tshekki (Kozisek, Jaks, Razym & Knop)
9. Saksa (Notz, Dobler, Tscharnke & Bing)
10. Viro (Rehemaa, Kummel, Rankel & Tammjarv)
11. USA (Hoffman, Bjornsen, Bratrud & Hamilton)
12. Kanada (Valjas, Harvey, Babikov & Killick)
13. Kazakstan (Velichko, Mukhin, Poltoranin & Chebotko)
14. Valko-Venäjä (Dolidovich, Semenov, Voranau & Astapenka)
15. Puola (Garuzek, Antolec, Kreczmer & Starega)
16. Japani (Yoshida, Miyazawa, Lenting & Uda)
17. Ukraina (Orlyk, Yaremenko, Krasovskyi & Perekhoda)
 

Dinho

Jäsen
Ei pitäisi viineissä kirjoittaa, mutta yritetään.

Kun tulemme kolmanneksi kilpailussa, jossa mitataan laajempaa tasoa, on perusteetonta ainakin naisista väittää, että Suomen taso kyntää syvällä. Sen sijaan on perusteltua väittää, että Suomen naishiihtäjien taso on maailman huippua, koska tältähän se tulosten valossa vaikuttaa. Eikö kolmas sija tarkoita sitä, että järjestelmämme on tuottanut useampia kelpo hiihtäjiä toisin kuin monien muiden osallistujamaiden järjestelmät?

Nyt täytyy muistaa, että yksittäiset kisat ovat yksittäisiä kisoja ja niiden perusteella ei tule lähteä vetämään yhtään minkäänlaisia isomman kuvan analyyseja. Suomen naisten viestijoukkueen hiihtäjät eivät olisi yhtään huonompia, vaikka pronssin sijasta olisi tullut kymmenes sija. Eivätkä yhtään parempia, vaikka kultaa olisi napsahtanut.

Sille ei mitään voi, että hiihto ei ole mediaseksikäs laji. Siihen eivät hakeudu parhaat, se ei vedä suurimpia massoja. Joskus tietenkin joku lahjakas joukkoon sattuu, mutta nämä ovat poikkeuksia.

On turha syyttää järjestelmää siitä, että aines on huonoa. Paskasta on vaikea vuolla kultaa. Norjankin menestys lähtee siitä, että tarjolla on perusominaisuuksiltaan lahjakkaita urheilijoita, joista parhaat hiotuvat esiin. Jos lahjakkuus lisää nopeutta prosentin, se on pirun paljon. Sitä on vaikea harjoittelulla kuroa kiinni.

Hiihdon ei tarvitsekaan vetää massoja puoleensa. Pienen porukan kanssa tehty laadukas työ on aina parempaa, kuin ison joukon kanssa tehty puuhastelu. Se on tietenkin totta, että lahjakkuudellakin on oma osansa, esimerkiksi Niskasen sisaruksilla on varmasti runsaasti luontaista lahjakkuuttaa. Tähän täytyy kuitenkin ehdottomasti täsmentää, että ikinä pelkkä lahjakkuus ei vie maaliin, vaan tarvitaan hurja määrä kovaa tavoitteellista harjoittelua lapsesta saakka.
No, jos aines on huonoa, niin silloin järjestelmän tulee mitata siitä huonosta aineksesta kaikki irti. Siis ihan kaikki. Urheilussa ei pärjää selittelemällä ja itkemällä, että meiltä ei löydy kunnollista hiihtäjämateriaalia, vaan täytyy tehdä työtä rajusti sen kanssa, mitä on annettu. Eri asia on sitten se, etten oikein usko, etteikö maastamme löytyisi myös hyvää hiihtäjäainesta.


Väitän että perusmenestys perustuu ensisijaisesti siihen, kuinka paljon lahjakkuuksia hakeutuu lajin pariin, toissijaisesti siihen, kuinka heidät löydetään ja ohjataan eteenpäin ammattimaisen valmennuksen piiriin ja vasta kolmanneksi siihen, mitä tekevät maajoukkueet.

Ihan oikeita asioita pohdit, olen toki erimieltä, että menestys perustuisi lahjakkuuksien määrään. Kyllä se ennemminkin perustuu siihen, että näiden lahjakkuuksien kanssa tehdään armotonta työtä pienestä pitäen. Maajoukkueen roolista sikäli samaa mieltä, että hiihtäjät tehdään nuorena poikana tai tyttönä ja tietty perustaso pitää olla jo maajoukkueurheilijalla.

Jos olisit maajoukkueen päävalmentaja, mitä sanoisit esimerkiksi Anne Kyllöselle? "Hiihdä paremmin!" Sanoisitko näin, vaikka tietäisit, ettei Kyllösen koneesta irtoa sitä, mitä irtoaa esimerkiksi monien norjalaisten koneesta?

En sanoisi, koska se ei ole loogista, että heikompi Kyllönen voittaisi vahvemman norjalaisen eikä ketään voi pyytää olemaan parempi, kuin hän on. Tässä palataankin siihen, että arkipäiväsen työn pitää olla korkealaatuista, jotta Kyllönen kehittyisi/olisi kehittynyt vahvemmaksi, kuin kilpailijansa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Saatat olla oikeassa. Toisaalta tulee mieleen, että ongelma saattaa olla se, että Suomessa junnuista saadaan paras esiin, kun taas joissain muissa maissa junnuihin panostetaan vain sen verran, että heistä saadaan parhaat lahjakkuudet esiin. Näistä sitten leivotaan todellisia huippuja.

Voi pitää ainakin osin paikkaansa. Kenties pitäisi nuorena satsata pohjien rakentamiseen junnumenestyksen kustannuksella. Toisaalta menestys junnuissa on ainoa keino saada tukijoita ja päästä maajoukkuetoimintaan mukaan.

Jotenkin minun on vain vaikea uskoa, että Norjan kestomenestys perustuu ratkaisevasti parempaan osaamiseen kuin muiden maiden. Minä uskon, että se perustuu parempaan materiaaliin.

Edelleenkin vertailu Norjaan on mielestäni vähän typerä. Kunhan nyt ensin yllettäisiin Ruotsin tasolle. Ruotsin ja Suomen välillä hiihdon harrastajamäärissä ei ole sellaista eroa, mikä estäisi sen, ettei Suomi voisi olla parempi. Nyt ero on melko iso ja ennemmin kasvamaan kuin kaventumaan päin.

Ja toki voi pitää mielessä, että ei siitä nyt niin kauhean kauaa ole, kun Suomi voitti kaksi MM-kultaa putkeen naisten viestissä ja Liberecin MM-kisoissa 2009 Suomi kokonaisuudessaan taisi saavuttaa yhtä monta maastohiihtomitalia kuin Norja. Minusta asenteesi on turhan pessimistinen. Muuan Reijo Jylhä muuten aikoinaan oli todennut maajoukkueeseen murtautumassa olleesta Aikku Saarisesta, että ei hänestä koskaan tule kuin korkeintaan viestimitalisti. Toivottavasti Jylhä ei enää ole samanlainen pessimisti, vaan suhtautuu positiivisemmin ja kannustavammin nuoriin hiihtäjiin.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Vieläkin harmittaa, että vapaan kymppi meni lotoksi. Nyt ehkä kaikki tajusi, että Roponen olisi taistellut mitalista. Kuinka monta kertaa suksi on sen henkilökohtaisen mitalin vienyt?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Vieläkin harmittaa, että vapaan kymppi meni lotoksi. Nyt ehkä kaikki tajusi, että Roponen olisi taistellut mitalista. Kuinka monta kertaa suksi on sen henkilökohtaisen mitalin vienyt?

Hmm, Ritu oli tänään kolmososuuden neljänneksi nopein. Herrmann, Stephen ja Jacobsen hiihtivät kaikki kovempaa. Itse asiassa Ritu hiihti kolmannen osuuden vain 15 sekuntia kovempaa kuin mitä Krista hiihti ankkuriosuuden ja tässä on huomioitava vielä se, että ankkuriosuus on hieman pidempi kuin kolmososuus. Esimerkiksi Björgen hiihti ankkuriosuuden ekan 2,5 km lenkin yli 15 sekuntia kovempaa kuin mitä Ritu hiihti kolmannen osuuden ekan 2,5 km lenkin. Toki Björgen sitten löysäili ja tuuletteli toisella kiekalla, joten osuusaika valui jopa hieman Ritun osuutta heikommaksi.

Tämän päivän suorituksen perusteella Roponen olisi hiihtänyt kympillä suunnilleen sijoille 10-15, jos kyse olisi ollut ns. rehdistä hiihtokisasta tasaisissa olosuhteissa ja ilman merkittäviä eroja välineissä.
 
Viimeksi muokattu:

TomiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomi
Hmm, Ritu oli tänään kolmososuuden neljänneksi nopein. Herrmann, Stephen ja Jacobsen hiihtivät kaikki kovempaa. Itse asiassa Ritu hiihti kolmannen osuuden vain 15 sekuntia kovempaa kuin mitä Krista hiihti ankkuriosuuden ja tässä on huomioitava vielä se, että ankkuriosuus on hieman pidempi kuin kolmososuus.

Tämän päivän suorituksen perusteella Roponen olisi hiihtänyt kympillä suunnilleen sijoille 10-15, jos kyse olisi ollut ns. rehdistä hiihtokisasta tasaisissa olosuhteissa ja ilman merkittäviä eroja välineissä.

Pitää ottaa huomioon, että latuprofiili oli erityisen helppo ja siten ei suosinut Ritun vahvuuksia. Hän on vahva kuokassa, ei niinkään tasamaawassuttelussa.
 

Salama44

Jäsen
Huomenna miesten viestissä Suomen mitali vaatisi jättiyllätystä. Suomen miesten sijoitukset ovat olleet normaalimatkoilla tähän asti 16-30 välillä ja erot kärkeen n. 1-2 minuuttia.

Norja, Ruotsi ja Venäjä ovat ylivoimaisia mitalisuosikkeja. Seuraavassa ryhmässä kamppailevat Ranska, Saksa, Italia ja Suomi.

Sami pysynee perinteisellä tuntumassa jos kalusto toimii ja Iivo on taistelija ja hänkin pysyy kympillä mukana.

Vaikeudet alkavat vapaalla Heikkisen osuudella koska hän on ylikunnossa ja jumissa. Eroa tulee vääjäämättä kärkeen puoli minuuttia ja se on tasaisessa viestissä liikaa. Ankkurit ovat sen verran tasokkaita ettei Ville nosta Suomea enää mitaleille. Veikkaan sijoja 5-6.

Saksa on mahtava mäki- ja yhdistetty maa 5 kullalla. Joskus Suomikin rohmusi näistä lajeista useita mitaleita samoissa kisoissa. Nyt paras henkilökohtainen sijoitus on15.

Kertun meno viestissä oli jo huolestuttavan näköistä ajatellen 30 km:n henkilökohtaista mitalia. Suksikaan ei toiminut parhaalla mahdolisella tavalla ja itseluottamus oli sillä tasolla että lähden tekemään parhaani.

Toivottavast kahden yön jälkeen alkaa tuntua taas siltä että lähden hakemaan ensimmäistä henkilökohtaista mitalia. Hieman kyllä pelottaa että käy samoin kuin Björgenille sprintin jälkeen tai kuten on käynyt Heikkiselle.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pitää ottaa huomioon, että latuprofiili oli erityisen helppo ja siten ei suosinut Ritun vahvuuksia. Hän on vahva kuokassa, ei niinkään tasamaawassuttelussa.

No kyllä kai Stephen vielä voimakkaammin on ylämäkikiipijä, mutta siitä huolimatta kiskoi tällä helpolla reitillä Ritua kovemman osuusajan.
 

TomiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomi
Kertun meno viestissä oli jo huolestuttavan näköistä ajatellen 30 km:n henkilökohtaista mitalia. Suksikaan ei toiminut parhaalla mahdolisella tavalla ja itseluottamus oli sillä tasolla että lähden tekemään parhaani.

Kertun suksi oli niin huono, että oli ihme, että hiihti niinkin kovaa. Kerttu hiihti samaa vauhtia Kowalczykin kanssa jollei kovempaa. Se oli kova temppu niillä suksilla.
 

TomiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomi
No kyllä kai Stephen vielä voimakkaammin on ylämäkikiipijä, mutta siitä huolimatta kiskoi tällä helpolla reitillä Ritua kovemman osuusajan.

Entä sitten? Saksa, USA ja Venäjä olivat juurin niin paskoja kuin ennustelinkin, vaikka esim, Erkku pitikin niitä ennakkoon kovina.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Entä sitten?

No sitä sitten, että ei tuo tämän päiväinen anna mitään viitteitä siitä, että Ritu olisi kärkisisjoista taistellut vapaan kympillä, jos olisi ollut ns. rehti kisa. Siitähän tässä nyt oli kyse, kun nimimerkki puumaila nosti asian esille.
 

TomiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomi
No sitä sitten, että ei tuo tämän päiväinen anna mitään viitteitä siitä, että Ritu olisi kärkisisjoista taistellut vapaan kympillä, jos olisi ollut ns. rehti kisa. Siitähän tässä nyt oli kyse, kun nimimerkki puumaila nosti asian esille.

En ole väittänytkään, mutta kyllä Ritu on Stephenit ja Herrmannit pessyt jatkuvasti, joten kisa tuskin antoi oikeita voimasuhteita.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kertun suksi oli niin huono, että oli ihme, että hiihti niinkin kovaa. Kerttu hiihti samaa vauhtia Kowalczykin kanssa jollei kovempaa. Se oli kova temppu niillä suksilla.

Vaikeaa sanoa miten huonot sukset hänellä oli. Niskanen normaalistikin on huono laskija ja ottaa turpaan Falunin kaltaisilla mutkaisilla laskuosuuksilla, vaikka kapula olisi tasaveroinen,

Kowalczykilla taas sinänsä vaikutti varmasti olevan ongelmia kaluston kanssa, kun silmin nähden pidon kanssa oli ongelmia.
 

TomiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomi
Vaikeaa sanoa miten huonot sukset hänellä oli. Niskanen normaalistikin on huono laskija ja ottaa turpaan Falunin kaltaisilla mutkaisilla laskuosuuksilla, vaikka kapula olisi tasaveroinen,

Kowalczykilla taas sinänsä vaikutti varmasti olevan ongelmia kaluston kanssa, kun silmin nähden pidon kanssa oli ongelmia.

Ei Kerttu skiathlonissa laskuissa jäänyt. Eikä laskutaito selitä sekuntikaupan eroja laskuosuuksilla. Kerttu lisäksi itse sanoi suksien luistaneen huonosti.

Justynan kuntopiikki on ohitse. Se näytti kestävän vain sprintin. Parisprintissä hän oli jo vaisuhko.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vaikeaa sanoa miten huonot sukset hänellä oli. Niskanen normaalistikin on huono laskija ja ottaa turpaan Falunin kaltaisilla mutkaisilla laskuosuuksilla, vaikka kapula olisi tasaveroinen,

Kowalczykilla taas sinänsä vaikutti varmasti olevan ongelmia kaluston kanssa, kun silmin nähden pidon kanssa oli ongelmia.
Ei Kerttu skiathlonissa laskuissa jäänyt. Eikä laskutaito selitä sekuntikaupan eroja laskuosuuksilla. Kerttu lisäksi itse sanoi suksien luistaneen huonosti...

YLEAreenasta voinee katsoa kisalähetyksen uusintana ja suosittelen katsomaan sen ekan pitkän laskun, jossa kamera kuvaa vasemmalta oikealle liukuvia Niskasta ja Johaugia kauempaa. Vaikka Kerttu olisi huonompi laskemaan kuin Johaug, niin ero on suorastaan hämmentävä. Johaug vetelee kärjistetysti sanottuna tuplavauhtia Kerttuun nähden.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
YLEAreenasta voinee katsoa kisalähetyksen uusintana ja suosittelen katsomaan sen ekan pitkän laskun, jossa kamera kuvaa vasemmalta oikealle liukuvia Niskasta ja Johaugia kauempaa. Vaikka Kerttu olisi huonompi laskemaan kuin Johaug, niin ero on suorastaan hämmentävä. Johaug vetelee kärjistetysti sanottuna tuplavauhtia Kerttuun nähden.

Juuri äsken katsoin tuon ja minusta tilanne ei ollut kuvaamasi kaltainen. Siinä Areenan videon noin 27 minuutin kohdalla näytetään, kun Johaug tulee peesistä Niskasen rinnalle laskussa, mutta varsinaisesti ohi hän ei tule. Jos ero suksissa olisi iso, peesistä tultaisiin heittämällä kovaa ohi. Sitten tulee kaksi mutkaa, joissa Johaug saa kasvatettua eroa, kun Kerttu mutkassa nostaa selkää suoraksi ja Johaug laskee muna-asennossa aerodynaamisesti. Tuosta johtuen vauhtiero kasvoi ja lopulta Niskanen jäi niin paljon, ettei loppuliukumisessa edes merkittävästi hyödy peesistä. Ja kuten asiantuntija Sarasvuo toi esiin, Johaug laski lopussa suksen kantilla saadakseen ilmaa suksen alle ja täten sai vauhtia ja lisättyä eroa Kerttuun, joka taas laski tavalliseen tapaan passiivisesti.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Hmm, Ritu oli tänään kolmososuuden neljänneksi nopein. Herrmann, Stephen ja Jacobsen hiihtivät kaikki kovempaa. Itse asiassa Ritu hiihti kolmannen osuuden vain 15 sekuntia kovempaa kuin mitä Krista hiihti ankkuriosuuden ja tässä on huomioitava vielä se, että ankkuriosuus on hieman pidempi kuin kolmososuus. Esimerkiksi Björgen hiihti ankkuriosuuden ekan 2,5 km lenkin yli 15 sekuntia kovempaa kuin mitä Ritu hiihti kolmannen osuuden ekan 2,5 km lenkin. Toki Björgen sitten löysäili ja tuuletteli toisella kiekalla, joten osuusaika valui jopa hieman Ritun osuutta heikommaksi.

Tämän päivän suorituksen perusteella Roponen olisi hiihtänyt kympillä suunnilleen sijoille 10-15, jos kyse olisi ollut ns. rehdistä hiihtokisasta tasaisissa olosuhteissa ja ilman merkittäviä eroja välineissä.
Hmm, en ehkä ymmärrä, miksi meidän pitäisi väheksyä Roposen suoritusta tässä viestissä. Hän ehkä hiihti Ruotsin kiinni huomattavan takamatkan jälkeen, vaikka ruotsalainen siellä kaatuikin. Yhä olisin halunnut nähdä rehdin vapaan kympin. Enkä kyllä vieläkään pysty ymmärtämään, miksi Roposta pitäisi aliarvioi
Hmm, Ritu oli tänään kolmososuuden neljänneksi nopein. Herrmann, Stephen ja Jacobsen hiihtivät kaikki kovempaa. Itse asiassa Ritu hiihti kolmannen osuuden vain 15 sekuntia kovempaa kuin mitä Krista hiihti ankkuriosuuden ja tässä on huomioitava vielä se, että ankkuriosuus on hieman pidempi kuin kolmososuus. Esimerkiksi Björgen hiihti ankkuriosuuden ekan 2,5 km lenkin yli 15 sekuntia kovempaa kuin mitä Ritu hiihti kolmannen osuuden ekan 2,5 km lenkin. Toki Björgen sitten löysäili ja tuuletteli toisella kiekalla, joten osuusaika valui jopa hieman Ritun osuutta heikommaksi.

Tämän päivän suorituksen perusteella Roponen olisi hiihtänyt kympillä suunnilleen sijoille 10-15, jos kyse olisi ollut ns. rehdistä hiihtokisasta tasaisissa olosuhteissa ja ilman merkittäviä eroja välineissä.
Niinpä niin, mutta nyt kai puhuttiin viestihiihdosta, jossa Roponen toi Suomen taistelemaan hopeamitalista lähtiessään useamman sekunnin perässä. Voidaan me tietysti spekuloida, että olisi vielä pitänyt painella ohikin niin maan perkaleesti, että Kristalla olisi ollut saumaa hopealle.
 

TomiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomi
Juuri äsken katsoin tuon ja minusta tilanne ei ollut kuvaamasi kaltainen. Siinä Areenan videon noin 27 minuutin kohdalla näytetään, kun Johaug tulee peesistä Niskasen rinnalle laskussa, mutta varsinaisesti ohi hän ei tule. Jos ero suksissa olisi iso, peesistä tultaisiin heittämällä kovaa ohi. Sitten tulee kaksi mutkaa, joissa Johaug saa kasvatettua eroa, kun Kerttu mutkassa nostaa selkää suoraksi ja Johaug laskee muna-asennossa aerodynaamisesti. Tuosta johtuen vauhtiero kasvoi ja lopulta Niskanen jäi niin paljon, ettei loppuliukumisessa edes merkittävästi hyödy peesistä. Ja kuten asiantuntija Sarasvuo toi esiin, Johaug laski lopussa suksen kantilla saadakseen ilmaa suksen alle ja täten sai vauhtia ja lisättyä eroa Kerttuun, joka taas laski tavalliseen tapaan passiivisesti.

Kalla laski kanssa sekuntitolkulla nopeammin kuin Kerttu. Eiköhän tästä lopulta päädytä siihen tulokseen, että oikeasti jenkit ja saksalaiset olivatkin suomalaisia parempia.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Hmm, en ehkä ymmärrä, miksi meidän pitäisi väheksyä Roposen suoritusta tässä viestissä. Hän ehkä hiihti Ruotsin kiinni huomattavan takamatkan jälkeen, vaikka ruotsalainen siellä kaatuikin. Yhä olisin halunnut nähdä rehdin vapaan kympin. Enkä kyllä vieläkään pysty ymmärtämään, miksi Roposta pitäisi aliarvioi

Eihän tässä mistään aliarvioimisesta ole kyse, vaan realismista. Sinun mielestä Ritun tämän päivän suoritus oli sellainen, että muiden pitäisi tajuta hänen olleen mitalitaistelukunnossa kympin vapaalla, jos olosuhteet olisivat olleet tasaiset. Minun mielestä tämä kisa ei suinkaan osoita sellaista. Neljänneksi paras osuusaika ei ole mikään ihmeellinen suoritus, itse asiassa myös ankkuri Pärmäkoski hiihti osuutensa neljänneksi kovimman ajan. Se ei mielestäni nosta erityisemmin Ritun suorituksen arvoa, että ruotsalainen kaatui ja siksi Roponen pääsi hänen lähelle ja lopulta kantaan.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Eihän tässä mistään aliarvioimisesta ole kyse, vaan realismista. Sinun mielestä Ritun tämän päivän suoritus oli sellainen, että muiden pitäisi tajuta hänen olleen mitalitaistelukunnossa kympin vapaalla, jos olosuhteet olisivat olleet tasaiset. Minun mielestä tämä kisa ei suinkaan osoita sellaista. Neljänneksi paras osuusaika ei ole mikään ihmeellinen suoritus, itse asiassa myös ankkuri Pärmäkoski hiihti osuutensa neljänneksi kovimman ajan. Se ei mielestäni nosta erityisemmin Ritun suorituksen arvoa, että ruotsalainen kaatui ja siksi Roponen pääsi hänen lähelle ja lopulta kantaan.
Kyse kuitenkin oli kai viestistä, pääsi kaatumisen myötä kai 8 sekunnin päähän ja imi lopun eron kiinni hiihtämällä. Kaikki kuitenkin odotti kai Ritun pettävän tämänkin viestin. Yhä en pysty ymmärtämään tätä, koska kaikki merkit ennen kisoja osoitti Ritun olevan parhaita hiihtäjiämme?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Yhä en pysty ymmärtämään tätä, koska kaikki merkit ennen kisoja osoitti Ritun olevan parhaita hiihtäjiämme?

Hyvä, että Ritu oli tänään viestissä terävänä, mutta kyllähän hänellä on aina ollut omissa puheissaan ihan erilaiset lähtökohdat ja odotukset kaikkiin arvokisoihin, kuin mitä lopulta on ollut tulos. Muistan aika monta kertaa syytetyn välineitä ja keliä, kyllä Roposella on sitten ollut huono tuuri.

Sanoisin näin, että Roponen on urallaan ollut parhaimmillaan ihan kelpo vapaan tyylin menijä, siinä maailman absoluuttisen kärjen takana useita sijoituksia. Omien odostustensa - ja monen suomalaisten toiveiden - mukaista mitalihiihtäjää ei Roposesta tullut koskaan.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Kalla laski kanssa sekuntitolkulla nopeammin kuin Kerttu. Eiköhän tästä lopulta päädytä siihen tulokseen, että oikeasti jenkit ja saksalaiset olivatkin suomalaisia parempia.
Näinhän tämä Suomessa menee. Kun tehdään hyvä suoritus, on syynä kaluston täydellisyys. Kun epäonnistutaan, on vika hiihtäjässä. Vain Suomessa nämä omien suoritusten vähättelyt......
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
@erku :lle vielä sellainen juttu, että juu otetaan vähän takaisin siinä dramaattisuudessa, jolla kuvailin sen ensimmäisen pitkän laskun aikana tullutta eroa Kertun ja Johaugin välillä. Mitään maailmanennätyseroa siinä ei ollut, kun nyt uudestaan kuvanauhalta katselin, that said, ero on todella iso.

Ymmärtääkseni Johaugin vahvuus ei pienestä koostaan johtuen ole nämä laskuosuudet. Kuitenkin se mittakaava missä eilen voitti Kerttua oli useita kymmeniä metrejä per laskuosuus, ero kasvoi sekunneissa muutamasta metristä useisiin kymmeniin metreihin.

Sitten on tämä asian toinen puoli, korjatkaa jos olen väärässä, mutta mielestäni @TomiP :n aika useista viesteistä on saanut käsityksen, että kisojen heikko menestys ollaan sysäämässä enemmän tai vähemmän huollon piikkiin. Epäilemättä huolto on epäonnistunut, mutta enpä tiedä kuinka moni meidän urheilijoistamme lopulta on missään erinomaisessa kunnossa. Heikkisenkin valmistautuminen kisoihin on taas epäonnistunut, jota itse jo masentuneena medialle kertasikin.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miesten viesti seuraavaksi ja etukäteen Norja on selvä suosikki ja sille käy kaikki taktiikat. Osittain joukkue on kokematon, mutta kaikki ovat hiihtäneet näissä kisoissa hyvin eikä Northug petä viestiankkurina. Ruotsi selvä kakkossuosikki ja mielestäni asetelma vain vahvistui kun Venäjällä Belov hiihtää viimeisen osuuden. Mikähän siinä on taustalla kun olisi voinut laittaa Vylegzhaninin tai Ustyugovin? Nyt on vähän tasapaksu ankkuri, joten Venäjän on pakko yrittää tiputella muita joukkueita perinteisen osuuksilla.

Kolmen suosikin jälkeen tulevat tasaisesti Ranska, Suomi ja Italia. Näistä Suomella ja Ranskalla on aika samantyyliset joukkueet ja molemmat kestävät kovavauhtisen viestin Italiaa paremmin. Jos tulisi taktiikkakisa, niin Italia voi olla vaikka miten korkealla.

Eiköhän tuossa yritetä vauhtia pitää kun se olisi kuitenkin niin monen joukkueen etu. Vain Norja ja Italia voivat luottaa kunnolla ankkurin loppukiriin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kertoo aika paljon siitä, missä suomalaisessa mäkihypyssä mennään, kun vanhan konkarin suoritus loukkaantumisista hädin tuskin parantuneena jäi Suomen parhaaksi näissä kinkereissä. Ilman Jannen comebackia tilanne olisi senkaltainen, että hyvä kun saadaan joku hyppääjä toiselle kierrokselle.

Oli muuten todella vakuuttava kisa Freundilta eilen, täysin omassa kastissaan. Voittomarginaali taisi olla 22,3 pistettä, joka on kyllä aikamoinen suoritus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös