MM 2023: Suomi

  • 352 537
  • 2 327

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Kultaa on tullut ihan riittävästi viime vuosina. Jos pelit loppuvat tähän, olen ihan ok sen kanssa. Jos jatkuvat, olen iloinen. Ei muuta kuin iltaa kohti!
 
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itse näen että tänään Suomi joko voittaa tai kaatuaa näihin asioihin:
1. Saako ykkösketju ja kakkosketju kuinka paljon onnistumisia hyökkäyspäähän?
2. Miten puolustajien avaukset paineen alla onnistuvat?
3. Larmin vire?
4. Lyökö Mörkö sisään?
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Minulta vähän kulunut, mutta sitäkin vakuuttavamman kaverin teesi.

Parempi veskari voittaa tänään pelin.

Br-Lion-76.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Joo harmi, että ollaan tilanteessa, jossa tosiaankin toivotaan parasta. Joskus on menty jatkopeleihin ihan oikeasti kovalla ja toimivalla ykkösketjulla, mihin voi nojata. Ehkä tänäänkin sitten alemmista kentistä tulee se ratkaisu tai sitten YV. 5vs5 pelissä en ole nähnyt tältä kolmikoltaa yhtikäs mitään.
Täähän se isoin ongelma taitaa ollakin. Meillä on pitkästä aikaa tilanne, jossa ei ole erikseen tuloksentekoon varmasti kykenevää ykköskenttää. Eli nyt taitaa ihan oikeasti olla tarvetta sille, että Mörkö löisi taas sisään, muuten suattaapi tulla itku. Vai syttyykö Rane vasta tosipeleissä?
 
Viimeksi muokattu:

Luolis

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo, Montreal Canadiens
Montembeaultia saa sitten tänään paiskia laukauksilla olan takaa. Yksi NHL:n heikoimmista veskareista ja hyvin ailahteleva muutenkin.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Aika hullua jos näin on. Meriitit maajoukkueesta aika kiistattomat, luulisi ettei siellä niin puupäitä olla, että yksittäinen turnaus / peli vaikuttaisi niin vahvasti.

Jos valmentaja on nostanut itsensä pelaajia suuremmaksi niin eihän tuo mikään ihme ole
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Waqu

ijuka

Jäsen
Aika hullua jos näin on. Meriitit maajoukkueesta aika kiistattomat, luulisi ettei siellä niin puupäitä olla, että yksittäinen turnaus / peli vaikuttaisi niin vahvasti.
No ainakin Jalosella ollaan niin puupäitä että rikotaan Suomen ainoa toiminut ketju, eikä myöskään oteta joukkueeseen maalintekijöitä. Ja yllättäen molemmat kostautuu. On se kyllä kummaa miten Jukkaa ei muka saa surkeista päätöksistä kritisoida. Se oli silloin, nyt on nyt. Jalosen ego on sen verran korkea että vaikea varmaan jossain änärissä valmentaa. Ei liene ihme miksei Rantasellakaan pelaaminen nappaa. Tuleekohan ensi kisoihin?
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Kyllä valitettavasti Jalonen toistaa samat virheet, mitä useat edeltäjät. Takertuu samoihin luottopelaajiin ja ei uskalla jättää pois, vaikka viimeaikaiset esitykset eivät antaisi mitään edellytyksiä kisapaikkaan.
Toisaalta, ihan hyvä Suomen medialle pieni maanpinnalle palauttaminen. Niin ylimielistä tekstiä sai ennen kisoja lukea, että Suomi on varma maailmanmestari ennen ainuttakaan pelattua peliä. Surkeaa oli koko kisat!
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Aika hullua jos näin on. Meriitit maajoukkueesta aika kiistattomat, luulisi ettei siellä niin puupäitä olla, että yksittäinen turnaus / peli vaikuttaisi niin vahvasti.

Olis kyllä jännä. Kaikki männävuosien menestys valuis viemäristä alas kertaheitolla. Väittäsin jopa hieman tarkoitushakuiseksi narratiiviksi. Luultavammin mahdollisuudet on yhtä hyvät mitä ne oli vuoden takaisesta.

Mutta fakta on, että R.I.P. dynastia 2019-22. Neljä arvoturnausta, kolme kultaa, yksi hopea.

Voitettu kotona, vieraissa, mm-kisoissa, olympialaisissa, EHT-miehistöllä ja NHL-vahvistuksin.

Kunnon värisuora. Nyt haettava uutta vauhtia. Aikansa kutakin.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Heikoksi jäi Suomen turnaus. Kyseenalaisia pelaajia joukkueessa joiden kausi ei millään tavalla edellytä paikkaa majussa, täysin kykenemätön Jalonen ketjujen sekoittamiseen sekä aivan ala-aste tasoinen viiden leftin yv. Ei tässä kauhea meedio tarvinnut olla, että näki tämän puolivälierä-exitin.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Näistä kisoista jää mieleen meille ei-entusiasteille:

1) Rantasen maalikarkelot. Teki joka toisessa runkosarjan matsissa vähintään yhden maalin ja pleijareissa keskim. jokaisessa pelissä maali. Mutta ei MM-kisoissa. Tämä on oikeasti kiinnostavaa, miksi näin kävikään? Mikä on ettei onnistu? Oma selitykseni on, että Rantasen loistavat ketjukaverit änärissä tekevät maalinteon helpommaksi jo sen vuoksi, että he ovat siellä yhtä lailla pelote. Jos ei Mikko tee, sitten tekee McKinnon. Ja toisaalta, syötöt ovat ehkä inan verran laadukkaampia kuin Skoda cupissa. Myös peli on vapaampaa kuin tyypillinen trappikiekko täällä. Silti kyseessä oli epäonnistuminen maalinteossa, vaikka muuten pelasikin tasonsa mukaan.

2) Jalosen jääräpäisyys: ymmärrettävää, koska historia. Mutta silti, olisiko voinut kokeilla ketjujen laittoa uusiksi. Vaikkapa sitten Rantasen ympärille änäripelaajia. Jossakin alkusarjan pelissä. Ja jos ei olisi natsannut, olisi palattu vanhaan. Puolustusmateriaali ei huikaissut: mitään selitystä Välimäen poissaololle ei tullut. Pelasi niin hyvän kauden, että olisi ollut ilman muuta terveenä vahvistus. Eikö vain sopinut Jalosen mietteisiin?

3) Maalivahtien peluutus. Jos kaksi vuotaa, miksei kolmas päässyt edes näyttämään? Onko seuramme syytä tää? Myös maalivahdit eivät tällä kertaa olleet voittavia. He eivät tuoneet sitä magiikkaa, jota olisi tarvittu alkusarjassa. Jotta olisi saatu Latvia vastaan.

4) Välillä sarjataulukko ennustaa kaiken, välillä ei mitään. Nyt kävi täsmälleen kuten U18-kisoissa. Sarjataulukko ennusti kaiken, puolustus ei ollut aikaisempien vuosien tasolla eikä sitä saatu millään korjattua. Eikä hyökkäyskään sujunut, sillä kolme maalia kovia maita vastaan. Eli maali Ruotsia, USA:ta ja Kanadaa vastaan. Eivätkä nämäkään nyt ihan hirmuisia nippuja olleet.

5) Joskus se sinikonekin hyytyy. Ei onnistu h.c.tohtorikaan aina. Tällä kertaa keskinkertaisesta materiaalista ei taiottu voittajia, vaikka Kakko, Rantanen ja Kapanen tulivatkin torijuhliin. Nämä kisat muistetaan siitä, että kisan voitti keskinkertainen joukkue, jota ei valmentanut Jalonen.

6) Minusta näiden kisojen ajankohtaa voisi aikaistaa. Toukokuun alun räntäsade voisi olla hyvä sää finaalille. Eikä mikään hellepäivä. Sitä paitsi Vappuna pelatut ottelut olivat Vapun kohokohta. Kun ei änäristä kumminkaan ketään enää kiinnosta tulla pleijareista kisoihin, niin myönnetään vain tosiasiat.

7) Hyvää tällainen romahdus tekee ilman muuta. Ehkäpä kiekkoliitossakin herätään siihen, että myös junioreissa pitää petrata.

8) Katsomossa näemmä naureskeltiin häviölle. Eivät katsojat edes mitään karjalalippiksiä olleet, vaan gloryhuntereita, joilla on kivat tulot ja tykkäävät isossa joukossa olemisesta. Peli ei heissä herätä intohimoja toisin kuin monissa tv-katsojissa. Nauttivat pelistä ja unohtavat sen saman tien. Tuskin seuraavat kiekkoa seuraavaan 10 vuoteen. Joten se fanituskin oli katsomossa varsin laimeaa.
 
Viimeksi muokattu:

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Ei ole urheiluvuodet veljiä keskenään. Viimevuonna joka kisoissa mitallia ja menestystä ja nyt kaikki mahdolliset kisat menny Suomelta vituiks.
Onneksi kesällä sentään on vielä yleisurheilun MM-kisat helpottamassa (ehkä), kun Vegas kuitenkin vie Stanley Cupin.
 
Suosikkijoukkue
Stadin kingi
Ei lähtenyt Suomella missään kohtaa turnausta peli kunnolla liitoon. Jalonen piti jääräpäisesti hyökkäysketjut koko ajan samoina lukuunottamatta pieniä viilauksia pelien aikana ja se oli ehkä tällä kertaa virhe. Kemiat ei millään ketjulla toimineet ihan niin hyvin kuin ollaan viime vuosien menestysputkessa totuttu.

Maalinteon tehokkuus, maalivahtipeli ja laadukas syöttäminen jäivät vajaiksi, ja mun silmään jonkin asteinen hengettömyyskin paistoi joukkueesta.

Ja kukapa olisi ennalta uskonut, että Rantanen ei tee näissä kisoissa maalin maalia vaikka Suomen selvästi paras pelaaja oli siitäkin huolimatta
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Loppuiko sillä Jalosella sopimus jo näihin kisoihin? Kaikkien aikojen Leijona-koutsista ei ole mitään epäselvyyttä, mutta nyt varmaan tekisi Suomikiekolle hyvää saada uusia tuulia puhaltamaan tuonne penkin taakse.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Aivan jäätävä pannukakku. Vaivoin voitettiin pikkumaita ja otettiin kaikissa kovissa peleissä pataan. Tämän vuotinen leijonat ei ollut joukkue. Isot pelaajat aivan pimennossa.
 

ijuka

Jäsen
Tosi iloinen olen sentään siitä, että Jalosen tyyli kasata ketjut kostautui. Juuri tuo, miten Jalonen päättää ykkösketjun ja sitten pitää sen yhdessä läpi turnauksen täysin riippumatta siitä miten pelit sujuvat ottaa niin tavattomasti pannuun. Olisi niin paljon loogisempaa koettaa ketjukokoomuksia, joissa olisi luontainen kemia - varsinkin alkulohkon aikana, jolloin otteluilla ei niin älyttömästi merkitystä ole. Ja kun vihdoin muutta ketjuja, niin tuhoaa Suomen ainoan toimivan ketjun.

Harmi vaan, että tämäkään tappio tuskin tulee karsimaan Suomalaista jääkiekkoa tuhoavaa "meidän peliä" eli siis jääkiekkoa, jossa aina pyritään siihen että on mahdollisimman hyvä tekosyy olemassa, kun maalinteko ei taaskaan toimi.
 

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei tässä kannata alkaa piehtaroimaan määräänsä enempää. Paremmalla pullalla olisi voitu nuohota tuostakin jatkoon. Olisiko ansaittu? Ei välttämättä. Pienet jutut olisivat voineet kääntää tämänkin turnauksen voitokkaaksi. Ehkä tämä tekee ihan hyvää. Ensi kisoihin sitten freesillä nipulla.

Jotenkin kahdet kotikisat onnisineen olivat liikaa. Tunne puuttui niin katsomosta kuin kentältä. Hienoa katsoa tuota Latvian meininkiä.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Kovasti toivon, että joukkueen runkoa alettaisiin oikeasti jo nuorentamaan. Taas oli kisojen vanhin joukkue ja samat pierut siellä pyörii, joista ei kyllä osa enää vakuuttanut. Nuorta runkoa rakentamaan, siinä voisi olla Jaloselle hyvä viimeinen projekti viimeiselle kaudelle, josta muut saa sitten jatkaa jalostamista (pun intended!).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös