MM 2018: Suomi

  • 790 309
  • 3 763
Tila
Viestiketju on suljettu.

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Niin, Jukka Jalosen aikana samaisella palstalla vuodesta toiseen haukuttiin Jukka Jalosta, kun ei saa änäripelaajia mukaan. Sama on ollut Kojon ja Erkan kanssa. Ei tämä kieltäytymissuma näillä perustein ole koutsista kiinni. Kyseessä on laajempi ongelma.

Eikös Jukka Jalonen uudistanut itseään Vancouverin jälkeen ja voittanut kaikki puolelleen 2011? Toki, parit kotikisat ja valtaisa huomio sitten raastoi kaikkia, valmentaja mukaanlukien.

Miks täytyy olla vanhempi valtionpäämies, Erkka tai Jalonen, saadakseen kokonaisuuden kulkemaan? Onko näissä uuden polven Meidän Peli-valmentajissa jonkinlaista päällepäsmäröijän vikaa?
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Voi vaan kuvitella kuinka raskas kausi henkisesti NHL:n pistepörssin voittaja McDavidilla on takana.

Kantanut läpi kauden käytännössä yksin koko umpisurkean Oilersin tuloksesta vastuun ja koko kausi ollut yhtä suossa rämpimistä.

Silti - tai ehkäpä juuri siksi - tulee kisoihin. Voihan sen nääs niinkin nähdä että vittumaisen kauden päätteeksi on kiva vetää vaahteranuttu ylle ja pelailla muutama kovatasoinen ottelu seurajoukkuettaan tasokkaammassa porukassa ja ottaa vielä kotiinviemisiksi MM-pokaalikin. Tätä ei ristolaisten kaltaiset vääränlaiset individualistit näytä käsittävän.

Tosin esikuvia tarvitaan aina ja meillä ei juuri nyt oikein ole sellaisia, jotka omalla esimerkillään saisivat sytytettyä samanlaista paloa Leijona-nuttua kohtaan kuin esim. kanukeilla on omaa vaahteranlehteään kohtaan. Rinne, Laine, Rantanen, Granlund, Barkov ja Aho nyt tällä hetkellä lähinnä siinä asemassa ovat, jotka sen voisivat tehdä, mutta heistäkin vain Aholla juuri nyt olisi siihen mahdollisuus ja hänkin on toistaiseksi tuosta nipusta se vähiten merkittävä tekijä. Ristolainen nyt ei onneksi ole niin merkittävä pelaaja, että isossa kuvassa hänen poisjäännillään olisi mitään vaikutusta, mutta kyllähän tuollainen luopiomaisuus vituttaa.

En itsekään kannata mitään virallisia edustuskieltoja, mutta kyllä joitain sanktioita tulisi kieltäytymisistä tulla.

Itse lähden siitä, että maajoukkuekutsu on sellainen, että se ei ole mikään kysely että haluatko tulla, vaan kutsu palvelukseen. Niin kauan kuin kannat leijona-passia, niin kauan olet myös edustusvelvollinen maajoukkueellekin. Kyseessä on Suomen maajoukkue, ei mikään urheiluseura.

Tämä pykälä pitäisi itseasiassa kirjata jo heti ensimmäisestä Pohjola-leiristä alkaen ylös ja tehdä pelaajalle selväksi, että jos nyt tulet mukaan, olet edustusvelvollinen myös niin kauan kuin maajoukkue kokee palveluksiasi tarvittavan. En hyväksy sellaista ajattelumallia, että maajoukkuetta saa pelaaja käyttää itsekkäästi ja härskisti hyväkseen vain silloin kun kokee sen hyödyttävän maksimaalisella tavalla omaa uraa ja muuten voi sitten viitata kintaalla koko hommalle.

Sanktio toimisi nähdäkseni parhaiten tyyliin Venäjä, eli jos ei ole pätevää syytä poisjäännille esittää, joutuu tavallaan mustalle listalle, eli persona non grata-asemaan, eli puhelin ei sen jälkeen vaan enää soi. Koskaan.

Ei siinä mitään monimutkaisia edustuskieltoja tarvitse järjestellä. Kaikki tietäisivät homman nimen ja vaikka valinta näennäisesti vapaa olisikin, niin samalla tiedossa olisi myös seuraamukset. Eli joko sinä olet maajoukkueen käytettävissä tai sitten et.

Sitä voi ja pitääkin toki miettiä, millä keinoin maajoukkeesta saataisiin vielä houkuttelevampi NHL-pelaajille. Rahalla se ei oikein onnistu, joten muuta pitäisi keksiä.

Voisiko jääkiekkoliitto vaikkapa lupautua lahjoittamaan 10.000 euroa jokaisesta NHL-pelaajasta, joka MM-kisoihin tulee, vaikkapa suoraan juniorityölle? Pelaaja voisi näin näyttäytyä ryhdikkäänä ja epäitsekkäänä lätkäjunnujen puolesta pelaavana urhona, joka saisi koko kansan sympatiat helposti puolelleen. No, tuo nyt oli vaan tuollainen nopea heitto, ensimmäinen ajatus mikä päähän juolahti, mutta ei tuo nyt varmaan ihan paskimmastakaan päästä ideoita olisi.

Venäjällä lätkä kietoutuu kyllä niin vahvasti myös politiikkaan ja isänmaallisuuteen ja muutenkin sielläpäin kaikki elämän asiat hoituu vahvemmin suhteilla, joten kieltäytyminen ei oikein ole sielläpäin vaihtoehto. Voi mennä elämä turhan hankalaksi muuten, tai ainakin tulevaisuus hankaloitua turhan takia. Tai ehkä ennemminkin niin päin, että kun on maajoukkue-edustukset hoidettu aikanaan mallikkaasti, niin uran jälkeen on sitten kaikenlaista kivaa hillotolppaa äiti-Venäjällä tiedossa. EIkös se Fetisovkin ole tällä hetkellä joku Venäjän urheiluministeri, eli aika korkeassa yhteiskunnallisessa asemassa siellä?

Suomessa taas tarvitaan enemmän sitä porkkanaa, jotta saadaan joukot liikkeelle.

Erikoista kiemurtelua. Irtisanoudut yksien kisojen edustuskiellosta, jota ei langeteta mielivaltaisesti, vaan tarkoin perustein, mutta ehdotat vielä ehdottomampaa - niin edustuskieltoa! Ja vielä ilmeisesti lopullista sellaista. Ei siinä mitään, jotainhan ongelmalle on tehtävä, mutta ehkä tuo on jo vähän turhan jyrkkää.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Niin, Jukka Jalosen aikana samaisella palstalla vuodesta toiseen haukuttiin Jukka Jalosta, kun ei saa änäripelaajia mukaan. Sama on ollut Kojon ja Erkan kanssa. Ei tämä kieltäytymissuma näillä perustein ole koutsista kiinni. Kyseessä on laajempi ongelma.

Edellisen kerran JJalosen aikana oli kokeneempi sukupolvi, jolla oli erimielisyyksiä pelitavasta. Ja väsyneitä vanhuksia ei kiinnostanut turneet rankan kauden jälkeen. Nyt en usko asian olevan niin. Jalonen on meritoitunein päävalmentaja, jota meillä on (Erkka myös).

Tietysti Marjamäen ajoituskin on huono, koska uusi sukupolvi on vasta breikkaamassa NHL:ään. ELC-jätkät haluaa keskittyä kesätreeneihin tai muuten vaan vetoavat vielä sopimuksettomuuteen. NHL-organisaatiotkin tuntuvat nykyään kontroilloivan tarkemmin omia assettejaan. Sitten kun NHL:ssä on suurin osa uudesta sukupolvesta uransa parhaalla sopparilla liikenteessä, niin kas kummaa, tulijaa riittää.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Eikös Jukka Jalonen uudistanut itseään Vancouverin jälkeen ja voittanut kaikki puolelleen 2011? Toki, parit kotikisat ja valtaisa huomio sitten raastoi kaikkia, valmentaja mukaanlukien.

Miks täytyy olla vanhempi valtionpäämies, Erkka tai Jalonen, saadakseen kokonaisuuden kulkemaan? Onko näissä uuden polven Meidän Peli-valmentajissa jonkinlaista päällepäsmäröijän vikaa?

Se mitään uudistanut, korkeintaan päätti, että nyt pidän oman pääni pelitavan suhteen loppuun saakka. Vancouverissa pelaajat itkivät sekä Jussi Jokisen poisjättöä että Meidän peliä. Bratislavassa Jalonen kuuleman mukaan riiteli pitkin alkusarjaa Mikko Koivun kanssa pelitavasta. Lopulta Koivu tyytyi pelitapaan ja tulos oli hyvä. Jukka Jalonen muuttui omaan makuuni lepsummaksi pelitapavaateiden kanssa erityisesti vuodeksi 2012 ja silloin peli olikin sekavaa läpi turnauksen.

Marjamäki vaikuttaa hieman päällepäsmäröijältä. Niin myös Jukka Jalonen. Erkka Westerlund on ehkä paras poliitikko. Kojo myös on erittäin pikkutarkka.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Sitten kun NHL:ssä on suurin osa uudesta sukupolvesta uransa parhaalla sopparilla liikenteessä, niin kas kummaa, tulijaa riittää.

Näin äkkiseltään väittäisin, että pelaajat tulevat ahkerimmin MM-kisoihin, kun ovat vielä suht nuoria. Joten en osta väitettäsi, että vähän vanhempina pelaajat yhtäkkiä olisivat innolla mukana.

Pitäisi varmaan koota joku lista pelaajien MM-edustuksista/kieltäytymisistä (kun ovat tippuneet viimeistään ekalta playoff-kierrokselta). Tuli vaan mieleen, kun pohdin esimerkiksi sitä kuinka harvoin vaikka Selänne, Saku Koivu, Timonen, Salo, Numminen, Lydman, Lehtinen ja kumppanit aikoinaan MM-kisoihin tulivat. Toki siellä oli usein ihan kunnon syitä (pudotuspelit ja isot vammat esim.), mutta kyllähän tämä jonkinasteinen kieltäytymisen kulttuuri on noista ajoista peräisin.

Aika lupaavalla (tai joillain jo ihan olemassaolevalla) polulla ovat myös esimerkiksi Ristolainen, Vatanen, Rask, Lehtonen, Niemi... Kulttuuri tuosta syntyy, kun katsotaan ensin muutaman pelaajan kieltäytymisiä läpi sormien. Miksi se kiinnostaisi muitakaan? Sama kuin koululuokassa. Jos ei puutu ensimmäisten kaverien supatteluun, niin kohta mölyää koko luokka. Nimimerkillä, kokemusta on.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Siis montako kieltäytymistä tässä nyt on tullut? Yksi vai kaksi?

Nyt ovat kieltäytyneet varmasti Ristolainen ja Barkov. Lisäksi Lindell käytännössä varmasti. Markus Granlund on loukkaantunut. Jussi Jokinen haluaa olla perheensä kanssa. Eli kolme varmaa kieltäytymistä (+Makke) ja yksi lähes varma.

Aho, Lehkonen ja Pulju pohtivat vielä. Samoin kai Raanta. Teräväisestä ei tietoa.

Honka ja AHL-Pokka ovat tulossa mukaan.

edit. Ja kohelosta lisäksi ainakin Kontiola, Osala ja Koskinen ovat kieltäytyneet.
 
Viimeksi muokattu:

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
On kyllä melkoisen erikoista kommenttia taas kehissä, ei voi kun ihmetellä osan järkeilyä. Ristolainen ei tule kun on pikku vammaa ja Lindell on jäämässä pois samasta syystä, mutta vain toisesta täällä tulee itkua ja parkua. Jokisen Jussilla taas ei ole vammaa laisinkaan, mutta ei tule koska haluaa viettää aikaa perheen kanssa.
Edelleen kysyn, että kuka on se jehu joka päättää kenen syy on riittävä ja kenen selittelyistä napsahtaa edustuskielto tai puhelin ei vaan soi, koskaan. Ehkä joku televisioitu oikeudenkäynti olis paikallaan jossa käydään läpi pelaajan saikkulaput ja elämäntilanne siviilissä. Sitten tuulipuvut suhisten kansa äänestää onko kyseessä luopio vai kovia kokenut isäm maan sankari.

Tai sitten jatkossakin pelaajat itse päättää onko käytettävissä ja valmentaja päättää onko joukkueessa.

Loogisesti ajatellen on merkitystä myös edustushistorialla. Rasse ei ole ollut mukana koskaan, Jusa Jokinen aina kun on ollut mahdollista. Lindellin (todennäköinen) poisjäänti taitaa olla samaa sarjaa Rassen poisjääntien kanssa. Tätä tämä poisjäämisen kulttuuri teettää. Leviää vain koko ajan.

Jokainen tapaus on arvioitava tietysti erikseen, niinhän tehdään oikeudessakin, ennalta määrätyn asteikon mukaisesti. Onnistuu se sielläkin.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Jos halutaan lisätä maajoukkueen kiinnostavuutta ja pelaajien osallistumista MM-kisoihin, eikö kannattaisi kysyä nimenomaan pelaajilta, mikä lisäisi heidän motivaatiotaan ja innostustaan lähteä mukaan MM-jäille, ja annetun palautteen perusteella lähteä kehittämään ilmapiiriä? Jos jotain edustuskieltoja lähdetään toteuttamaan jatkuvien aiheettomien poissaolojen takia (en siis kannata ajatusta, mutta ajatellaan, että mitä jos tällainen skenaario toteutuisi), minusta tällöin pitäisi vastavuoroisesti sallia yhdeksi poissaoloselitykseksi, että pelaaja ei halua pelata nykyisen päävalmentajan alaisuudessa. Jos harvinaisen suuri osuus pelaajista antaa tällaisen selityksen, poissaoloselitys voitaisiin hyväksyä, ja päävalmentajan vaihto pyrittäisiin toteuttamaan mahdollisimman pian (ei kuitenkaan mielellään kesken kisojen, kuten Rautakorven tapauksessa toimittiin). Tietenkin asiasta pitäisi ensin keskustella jääkiekkoliiton, päävalmentajan, joukkueenjohdon ja pelaajien kesken.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Jos halutaan lisätä maajoukkueen kiinnostavuutta ja pelaajien osallistumista MM-kisoihin, eikö kannattaisi kysyä nimenomaan pelaajilta, mikä lisäisi heidän motivaatiotaan ja innostustaan lähteä mukaan MM-jäille, ja annetun palautteen perusteella lähteä kehittämään ilmapiiriä? Jos jotain edustuskieltoja lähdetään toteuttamaan jatkuvien aiheettomien poissaolojen takia (en siis kannata ajatusta, mutta ajatellaan, että mitä jos tällainen skenaario toteutuisi), minusta tällöin pitäisi vastavuoroisesti sallia yhdeksi poissaoloselitykseksi, että pelaaja ei halua pelata nykyisen päävalmentajan alaisuudessa. Jos harvinaisen suuri osuus pelaajista antaa tällaisen selityksen, poissaoloselitys voitaisiin hyväksyä, ja päävalmentajan vaihto pyrittäisiin toteuttamaan mahdollisimman pian (ei kuitenkaan mielellään kesken kisojen, kuten Rautakorven tapauksessa toimittiin). Tietenkin asiasta pitäisi ensin keskustella jääkiekkoliiton, päävalmentajan, joukkueenjohdon ja pelaajien kesken.

Itse olen ehdottanut juuri tätä. Tosin tuohon valmentajan erottamiseen huutoäänestyksellä en ehkä kovin helposti lähtisi. Ainahan koutsi muutoinkin on heikoimmassa asemassa.

Palautetta siitäkin asiasta toki tulisi antaa ihan normaalin työpaikan tapaan. Ja Liitto tekee omat johtopäätöksensä. Itse en kuitenkaan hyväksyisi tuollaista kiukuttelua riittäväksi syyksi ellei sitten ole taustalla selvää vallan väärinkäyttöä tms.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Aika iso merkitys joka kevät on myös sillä, millaisia ovat ensimmäisten mahdollisten NHL-apujen päätökset ja millainen joukkue on tiedossa. Ajatellaan vaikka vuotta 2016. Alla oli Kojo Jalosen siihen asti sekä tuloksellisesti että pelillisesti umpisurkea 1,5 kautta. Tuskin pilkunnussijana tunnetun Kojon houkuttelevuus oli kovinkaan suuri. Kuitenkin nuori Sasha Barkov ja hyvässä iskussa ollut Jussi Jokinen lupautuivat mukaan. Leiritykseen saatiin lisäksi AHL:stä Lindell, Pokka, Pulkkinen. Kuin myös Makke Granlund NHL:stä. Lisäksi Euroopasta oli tiedossa kultapoikien Laineen ja Ahon eaiinmarssi. Oli lisäksi Rantasen Mikko AHL:stä. Ei mitään kivikovia nimiä vielä silloin, mutta paljon positiivista virinää. Tämän seurauksena koittikin lopulta jättipotti, kun Mikke Granlund ja Mikko Koivukin päättivät lähteä mukaan. Mukaan lähteminen lisää mukaan lähtemistä, kieltäytymiset kieltäytymisiä.

Tässä mielessä Ristolaisen, Barkovin ja Lindellin ei-pakottavilla kieltäytymisillä on pelottavat kerrannaisvaikutukset. Eipä olisi ihme, jos vuoron perään Raanta, Aho, Teräväinen ja kumppanit kieltäytyisivät epämääräisiä mumisten ja onnea toivotellen. Eiväthän he uppoavaan laivaan halua hypätä. Kohta käsissä onkin ihan mikkihiiri-joukkue.

Toisaalta taas jos nyt osallistumistaan pohtivat lähtevät mukaan, saattaa se kertautua mukavasti vielä ekan pleijarikierroksen jälkeen. Sieltähän voisi olla esim. Rantanen, Mikke, Koivu ja Nutivaara tulossa. Vatanen tuskin tulee, ei ole ennenkään napannut.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Vatanen tuskin tulee, ei ole ennenkään napannut.

Kerro tästä lisää, pyydän. Liiga-aikana edusti kerran ja kahdesti oli loukkaantunut. Ekoilla änäriseteillä passit oli jo leimattu. Sitten pelasi poffeja konffifinaaleihin saakka keväällä 2015. Keväällä 2016 oli sopimus päättynyt ja edessä neuvottelut. Kevään 2017 loputtua joutui leikkaukseen.

Eli kertoisitko nyt ne "ei nappaa" -kieltäytymiset?

Edit. Ja Vatanen taitaa olla ainoita NHL-jätkiä jolla on Marjan luotto. Oli jo junnuissa kapteeni ja World Cupissa pelasi reippaasti enemmän kun "ykköspakki-Rasse".
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Itse olen ehdottanut juuri tätä. Tosin tuohon valmentajan erottamiseen huutoäänestyksellä en ehkä kovin helposti lähtisi. Ainahan koutsi muutoinkin on heikoimmassa asemassa.

Palautetta siitäkin asiasta toki tulisi antaa ihan normaalin työpaikan tapaan. Ja Liitto tekee omat johtopäätöksensä. Itse en kuitenkaan hyväksyisi tuollaista kiukuttelua riittäväksi syyksi ellei sitten ole taustalla selvää vallan väärinkäyttöä tms.

Tällainen menettely olisi tarkoitettu pelaajien suojaksi, jotta ei tapahtuisi sellaista, että pelaajat joutuvat kestämään valmentajan simputtamista, vittuilua, herjaavaa käytöstä ja silmätikuksi joutumista, eivätkä he voi kieltäytyä maajoukkuekutsusta edustuskieltouhan takia. Eroprosessia ei lähdetä toteuttamaan kevyin perustein, vaan jos kieltäytyjiä on selvästi niin paljon, että riittävän iskukykyistä joukkuetta ei pysty muodostamaan. Esimerkiksi jos 2-3 yksittäistä pelaajaa valittaa vastenmielisestä valmentajasta, tämä ei vielä edellytä jatkotoimenpiteitä, mutta jos 20-30 pelaajaa äänestää jaloillaan ja ilmoittaa kieltäytymisen syyksi valmentajan, jotenkin tällaiseen palautteeseen on reagoitava. Päätöstä ei toki tehtäisi heppoisin perustein huutoäänestyksellä, vaan pelaajia ja valmentajaa kuultaisiin asian käsittelyn aikana.

Aika iso merkitys joka kevät on myös sillä, millaisia ovat ensimmäisten mahdollisten NHL-apujen päätökset ja millainen joukkue on tiedossa. Ajatellaan vaikka vuotta 2016. Alla oli Kojo Jalosen siihen asti sekä tuloksellisesti että pelillisesti umpisurkea 1,5 kautta. Tuskin pilkunnussijana tunnetun Kojon houkuttelevuus oli kovinkaan suuri. Kuitenkin nuori Sasha Barkov ja hyvässä iskussa ollut Jussi Jokinen lupautuivat mukaan. Leiritykseen saatiin lisäksi AHL:stä Lindell, Pokka, Pulkkinen. Kuin myös Makke Granlund NHL:stä. Lisäksi Euroopasta oli tiedossa kultapoikien Laineen ja Ahon eaiinmarssi. Oli lisäksi Rantasen Mikko AHL:stä. Ei mitään kivikovia nimiä vielä silloin, mutta paljon positiivista virinää. Tämän seurauksena koittikin lopulta jättipotti, kun Mikke Granlund ja Mikko Koivukin päättivät lähteä mukaan. Mukaan lähteminen lisää mukaan lähtemistä, kieltäytymiset kieltäytymisiä.

Näkisin, että Kojon MM-joukkueen NHL-ryntäyksessä oli taustalla ennen kaikkea näyttöjen antaminen syksyn World Cuppia varten. MM-kisat 2016 eivät mielestäni olleet pelillisesti sen parempia kuin mitä Kojon aikana oltiin aiemmin nähty. Suomella oli kasassa ehkä kaikkien aikojen levein hyökkäysmateriaali, mitä Leijonilla on nähty MM-kisoissa, ja Kojo valitsi taktiikaksi, että Tanskaakin vastaan lähdetään sumputtamaan ja pelaamaan prosenttikiekkoa. Kieltämättä puolustuspeli oli huippua, mutta tuon materiaalin suurinta vahvuutta eli hyökkäyspään taitoa hyödynnettiin hyvin heikosti. Tuloksellinen menestys johtui enemmän laadukkaasta materiaalista kuin hyvästä valmennuksesta. Marjamäki jatkoi Kojon umpisurkeaa pelillistä otetta mutta sillä erolla, että edes puolustuspeli ei ole ollut huippua Laten aikana.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Huolestuttavin merkki on se, kun edes näitä KHL jamppoja ei kiinnosta näyttöpaikka MM-kisoissa. Se kertoo siitä, että valmennus on aiemmin vetänyt jotain vihkoon ja pahasti. Tämä ei tosin ketään silmät omistavaa henkilöä yllätä.
 

Ralph

Jäsen
"– Varmoista lähteistä saamiemme tietojen mukaan Leijoniin ovat vahvistaneet tulonsa Aleksander Barkov, Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Jesse Puljujärvi, Rasmus Ristolainen, Iiro Pakarinen ja Antti Raanta, paljastaa iGaming-asiantuntija Juha Kvist."

Jännä nähdä mikä on iGaming-asiantuntija Kvistin Juhan loppusaldo. Nyt on 0/2, mutta vielä voi päästä yli 50 prosentin.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
En jaksa perehtyä viestien ripulimereen, mutta onko tämä @Aleksandros jauhanut paskaa muistakin kuin Vatasesta? Hiljeni vaan kummasti kun tarkennuksia pyysin.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Tällainen menettely olisi tarkoitettu pelaajien suojaksi, jotta ei tapahtuisi sellaista, että pelaajat joutuvat kestämään valmentajan simputtamista, vittuilua, herjaavaa käytöstä ja silmätikuksi joutumista, eivätkä he voi kieltäytyä maajoukkuekutsusta edustuskieltouhan takia. Eroprosessia ei lähdetä toteuttamaan kevyin perustein, vaan jos kieltäytyjiä on selvästi niin paljon, että riittävän iskukykyistä joukkuetta ei pysty muodostamaan. Esimerkiksi jos 2-3 yksittäistä pelaajaa valittaa vastenmielisestä valmentajasta, tämä ei vielä edellytä jatkotoimenpiteitä, mutta jos 20-30 pelaajaa äänestää jaloillaan ja ilmoittaa kieltäytymisen syyksi valmentajan, jotenkin tällaiseen palautteeseen on reagoitava. Päätöstä ei toki tehtäisi heppoisin perustein huutoäänestyksellä, vaan pelaajia ja valmentajaa kuultaisiin asian käsittelyn aikana.



Näkisin, että Kojon MM-joukkueen NHL-ryntäyksessä oli taustalla ennen kaikkea näyttöjen antaminen syksyn World Cuppia varten. MM-kisat 2016 eivät mielestäni olleet pelillisesti sen parempia kuin mitä Kojon aikana oltiin aiemmin nähty. Suomella oli kasassa ehkä kaikkien aikojen levein hyökkäysmateriaali, mitä Leijonilla on nähty MM-kisoissa, ja Kojo valitsi taktiikaksi, että Tanskaakin vastaan lähdetään sumputtamaan ja pelaamaan prosenttikiekkoa. Kieltämättä puolustuspeli oli huippua, mutta tuon materiaalin suurinta vahvuutta eli hyökkäyspään taitoa hyödynnettiin hyvin heikosti. Tuloksellinen menestys johtui enemmän laadukkaasta materiaalista kuin hyvästä valmennuksesta. Marjamäki jatkoi Kojon umpisurkeaa pelillistä otetta mutta sillä erolla, että edes puolustuspeli ei ole ollut huippua Laten aikana.

Simputtaminen, vittuilu jne. taitavat juuri olla sitä vallan väärinkäyttöä tai ainakin lähellä sitä, jonka nostinkin esiin. Ja kieltämättä 20-30 pelaajan kieltäytyminen oli aika vahva message, joka tuskin jäisi huomaamatta. (Sivumennen sanoen, "omassa mallissani" yksi tällainen protestikieltäytyminen ei edes johtaisi mihinkään sanktioihin.)

Ja Kojosta. Minähän sanoinkin, että silloin tuli alkuun hyvä määrä apuja Kojosta (ja hänen siihen astisesta surkeasta saldosta) huolimatta. Kojon nihilistisestä pelitavasta ja materiaalin hyökkäyspotentiaalin hukkaamisesta olen samaa mieltä. Ja sanoin jo silloin, että tuon kevään (ja osittain myös Minskin kisojen) perintö voi näkyä Marjamäenkin aikakaudella tietynlaisella paluulla 90-lukulaisen prosenttikiekon suuntaan rohkeamman jukkajaloslaisen lätkän kustannuksella. Surukseni huomasin ollessani oikeassa nähdessäni Suomen pelaamista viime kevään MM-kisoissa ja olympialaisten kuolemanottelussa. Jukka Jalosen tärkein prinsiippi, eli pelirohkeus (nimenomaan uskallus hallita pelivälinettä), oli tipotiessään.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kerro tästä lisää, pyydän. Liiga-aikana edusti kerran ja kahdesti oli loukkaantunut. Ekoilla änäriseteillä passit oli jo leimattu. Sitten pelasi poffeja konffifinaaleihin saakka keväällä 2015. Keväällä 2016 oli sopimus päättynyt ja edessä neuvottelut. Kevään 2017 loputtua joutui leikkaukseen.

Eli kertoisitko nyt ne "ei nappaa" -kieltäytymiset?

Edit. Ja Vatanen taitaa olla ainoita NHL-jätkiä jolla on Marjan luotto. Oli jo junnuissa kapteeni ja World Cupissa pelasi reippaasti enemmän kun "ykköspakki-Rasse".

No joo, olkoon menneeksi. Tuon Liiga-ajan muistan erinomaisesti, lähinnä NHL-aikaa meinasin. Muistelin, että olisi ollut joku lepsu kieltäytyminen, muttei näköjään ole ollut. Hyvä niin. Hän on minun mielestäni se Suomen pakki, josta eniten olisi hyötyä MM-kisoissa (Rasse esim. on yliarvostettu). Nimenomaan tuota ykköskastin kiekollista virtuositeettiä ja sujuvaa pelinavaamista kaivataan. Olkoonkin, ettei Vatasen ura ole mennyt aivan yhtä ruusuisesti kuin aikanaan odotin. Sotshissa oli erittäin hyvä, viime World Cupissa jopa huono.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
En jaksa perehtyä viestien ripulimereen, mutta onko tämä @Aleksandros jauhanut paskaa muistakin kuin Vatasesta? Hiljeni vaan kummasti kun tarkennuksia pyysin.

Anteeksi, etten pysty päivystämään 24/7. Muutakin elämää kun valitettavasti on. "Ripulimerestä" voit varmaan ainakin päätellä sen, että olen suhteellisen kiitettävästi pyrkinyt vastaamaan muiden suoltamaan sontaan, eikä sinun viestisi ole mikään poikkeus.
 
Viimeksi muokattu:

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Huolestuttavin merkki on se, kun edes näitä KHL jamppoja ei kiinnosta näyttöpaikka MM-kisoissa. Se kertoo siitä, että valmennus on aiemmin vetänyt jotain vihkoon ja pahasti. Tämä ei tosin ketään silmät omistavaa henkilöä yllätä.

No heillä sentään on perusteet siinä mielessä, että kaudelta takana pari EHT-turnausta ja olympialaiset. Harva änäristarbakaan on olympialaisten jälkeen MM-kisoihin tullut.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Aho, Teuvo ja Barkov ainakin takaisivat sen, ettei piinallisesta karsintasarjasta tartteisi jännätä liikaa. Jos lähdetään €-kenttien helmillä liikenteeseen ryyditettynä liigalöppösillä, niin tulee muuten hikinen turnaus. Jotenkin voin sieluni silmin nähdä sen, kun Koivu ja Granlund viimeisellä minuutilla joukkuetta x vastaan pelastavat Suomen karsinnoilta

Niin, onhan tässä kiinnostavat ajat edessä. Senttereistä ovat nyt kieltäytyneet Suomen NHL:n ykkössentteri Barkov ja Euroopan ykkössentteri Kontiola. Enkä olisi kovin yllättynyt, vaikka olisi hankaluuksia saada Kemppaista, Koskirantaa ja Lajustakaan mukaan pitkän olympiakauden jälkeen (näistäkin vain Kemppainen on tälle tasolle hyökkäyspään uhka). Potentiaalisia hyökkääviä senttereitä ovat toki Aho, Teräväinen, Mikke Granlund ja Mikko Koivu. Näistäkin vain Koivu on tällä kaudella pelannut sentterinä Ahon lyhyttä sentterikokeilua lukuun ottamatta. Jokerina voidaan toki harkita Borgströmiä, mutta kokonaisvaltainen peli tuskin riittää MM-kisojen ykkössentteriksi (tai sentteriksi ylipäänsä; laiturina voisi kokeillakin).

Sitten Euroopassa toki on Suomelaa ja Ruohomaata, mutta sitten ollaan jo aika nallipyssyosaston puolella.

edit. Kenties karsintapeikkoa ei tarvitse pelätä, pelaahan esim. Etelä-Korea Suomen lohkossa. Mutta kyllä puolivälieräpaikkaan on pelattava jo hyvin. Tässä parina lähivuotena (2014, 2017) on oltu tuon kanssa jo veitsenterällä.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Onhan siellä Ortio, Kilpeläinen, Metsola ym. vielä saatavilla. Tuskin Suomi molareihin kaatuu.

Joo, kyllähän sinne tolppien väliin saadaan kaveri seisomaan. Näen vain Rämön ja Raannan olevan kovempia kassareita kuin nostamasi nimet. Raannan kausi, etenkin loppukausi, oli toki aivan ensiluokkaista pelamista.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Itse näksin aika suoran syyn World Cupin YV vastuun jakamiseen. Voin uskoa, että Rassea kyrsi katsoa penkiltä kun Vatanen ei saanut syötön syöttöä universumin kuumimpaan lapaan.
Kukaan itseään kunnioittava urheilija(kaan) ei lähde tekemään itsestään pelleä ja vielä pelaamaan turnausta jossa joka minuutti vituttaa joku asia.

Tästä on tullut hieno palstatotuus, johon kysyin näyttöjä viimeksi 13.2.2017 lähettämällä viestilläni, mutta valitettavasti silloin tätä palstatotuutta jakaneet nimimerkit katosivat kuin pieru saharaan. Lainaan itseäni siis viime vuoden helmikuulta tähän:

Tässä on Suomen ottelut Ruotsia ja Venäjää vastaan. Venäjä-ottelu ja Ruotsi-ottelu (linkit vievät youtubeen ja aukeavat random kohtiin kyseisistä otteluista). Näyttäkää minulle ne kohdat, joissa ylivoimalla Laine on selvästi vapaana, mutta Vatanen jättää syöttämättä täysin vapaana olevalle ja hyvässä vetopaikassa olevalle Patrik Laineelle.

Tästä vielä tilastot, jotta voitte kelailla ylivoimiin. Venäjä-ottelu ja Ruotsi-ottelu.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tästä on tullut hieno palstatotuus, johon kysyin näyttöjä viimeksi 13.2.2017 lähettämällä viestilläni, mutta valitettavasti silloin tätä palstatotuutta jakaneet nimimerkit katosivat kuin pieru saharaan. Lainaan itseäni siis viime vuoden helmikuulta tähän:

Monta matsia Suomi pelasi yhteensä ennen turnausta ja turnauksen aikana? Minulla on meinaan aivan selkeä muistikuva Vatasen onnettomista otteista ja paskoista syötöistä Laineelle.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Joo, kyllähän sinne tolppien väliin saadaan kaveri seisomaan. Näen vain Rämön ja Raannan olevan kovempia kassareita kuin nostamasi nimet. Raannan kausi, etenkin loppukausi, oli toki aivan ensiluokkaista pelamista.

Olen kanssasi samaa mieltä. Tämäkin on yksi yleinen "totuus", että maalivahtiin ei kaaduta, sama se kuka siellä seisoo. Se on ihan yhtä älykästä, kun sanoisi, että sama se on, onko meillä Barkov vai Koskiranta ykkössentterinä, ei se homma siihen kaadu. No, ei se välttämättä siihen täysin kaadu, mutta on sillä iso, jopa ratkaiseva merkitys.

Jos ajatellaan noita Metsolaa, Ortiota ja Kilpeläistä, niin joo, ovat ihan hyviä eurooppalaisia kassareita, mutta eivät ole maajoukkueessa pahemmin loistaneet. Metsola on omaan makuuni useimmiten ollut ennemmin heikko kuin edes perushyvä EHT:lla. Lisäksi muistamme useimpia mokia ratkaisevissa paikoissa SM-liigan finaaliotteluista eli kovista painepeleistä. On toki osan noista peleistä torjunut hyvin, mutta Marttisen ja Juhiksen suupaisut ratkaisupaikoissa eivät unohdu. Ortio on perushyvä veskari, mutta hänellekin EHT-taso on se oikea. MM-kisoissa ei pahemmin pelejä ole, mutta 2013 tärisi niissä aika pahasti. Kilpeläinen taas on tähän asti pelannut kaksi EHT-ottelua tällä kaudella, ja mielestäni hyvin keskinkertaisesti. Historialla ei tietysti ole väliä, jos kiekko sattuu kisoissa tarttumaan, mutta on aika paljon todennäköisempää, että saamme parempaa maalivahtipeliä Raannalta ja pienin varauksin myös Rämöltä kuin edellä mainituilta sinänsä laadukkailta maalivahdeilta.

Tämä yleistotuus perustunee siihen taustaan, että perinteisesti maalivahtipeli on ollut se murheista pienin. Että kun muutenkin ollaan paskoja, niin ei se maalivahtiin kaadu. Onhan se osatotuus, mutta samalla unohdetaan, että huippumaalivahtipelillä (jota Raanta voisi tarjota) voidaan yksittäisiä pelejä jopa varastaa, mikä itsessään on houkutteleva ajatus mentäessä kohti ratkaisupelejä (edit. Ja tärkein asia kovan luokan kassarissa on tietysti hänen tarjoamansa tasaisuus. Hän on tasaisen hyvä ja huippupäivänä maaginen. Heikompi veskari on keskimäärin hieman huonompi ja usein myös tämä maaginen huipputaso on hieman alhaisempi.). Hyvä maalivahti antaa sen kuuluisan mahdollisuuden voittaa, keskinkertaisella pelillä on oltava parempi muutoin, huonolla pelillä mahdollisuutta ei yleensä ole. Siksi on erittäin tärkeää, että saataisiin aito huippuveskari, mieluiten nahilasta, kun Kossu on ulkona.
 
Viimeksi muokattu:

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Monta matsia Suomi pelasi yhteensä ennen turnausta ja turnauksen aikana? Minulla on meinaan aivan selkeä muistikuva Vatasen onnettomista otteista ja paskoista syötöistä Laineelle.

Kyllä minäkin pelit hyvin tiiviisti katsoneena jäin turnauksen jäljiltä siihen fiilikseen, että Vatanen mieluummin laukoi itse tai syötti takaisin pelintekijälle kuin että olisi hanakasti hakenut ykköspyssy Lainetta. Ja muistan sitä noituneeni ilman tämän palstan myötävaikutusta. KoRRRostan kuitenkin, että tämä on vain oma mielikuvani, enkä jaksa käyttää aikaani asian tutkimiseen.

Ja kuusi matsia taisi Suomi kiskoa kokonaisuudessaan (2xRuotsi ja kerran USA harkkapeleissä ja itse kisoissa nuoret tähdet, Ruotsi ja Venäjä).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös