MM 2018: Suomi

  • 787 981
  • 3 763
Tila
Viestiketju on suljettu.

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Hitto kun Mårtsin aikaan ruotsalaisista tuli juurettomia isänmaanpettureita, mutta nyt sinne on menossa Ekman-Larssonista lähtien ukkoa sisään kuin puikoissa on eri mies.
Jotenkin sympaattista että joidenkin mielestä näin ei voi käydä Suomessa. Tai voihan sitä nyt tulla toki selittämään, että Ruotsissakin oli pohjimmiltaan muut syyt ja Mårtsin aikaan erityisen raskaita NHL-kausia.
No joo, taitaa olla vähän turha näin sanoa, mutta miettikää nyt kun Laine tällä viikolla vasta sanaili, että katselee Tapparan pelejä mutta ei haluaisi pelata sitä lätkää enää minuuttiakaan. Niin no, ei Marjatan ja Tukan peli samaa ole mutta lähempänä toisiaan kun Marjaanan ja pienen kaukalon peli.

No saa nyt nähdä ketä sieltä mahdollisesti tulee ja ketkä eivät. Lopulta syyllä ei ole yhtään mitään merkitystä vaan jokaisen pitää saada itse päättää tuleeko vai ei. On syy tai ei se on pelaajan oma asia.
Kanadalla varmistunut McDavid, Horvat ja Barzal joten ei pitäisi suomalaisillakaan olla siitä kiinni, että pelattaisiin jotkut höpöhöpötason kisat kuten olympialaiset olivat.

Suomessa on kieltäydytty erittäin paljon ja ihan samaan malliin sekä Jukka Jalosen, Kari Jalosen, Erkka Westerlundin että Lauri Marjamäen aikana. Ja epäilemättä sama tahti jatkuu yhä kiihtyvänä ilmiönä. Yksi poikkeusvuosi silloin tällöin (kuten 2016) ei isoa kuvaa muuta.

Ruotsin tilanteessa päävalmentajan vaihto on mitä ilmeisimmin auttanut. Ei tarvitse pelata sitä Mårtsin ajokoirakiekkoa (jota tosin Sedinit eivät suostuneet edes pelaamaan).Vaan pelataan taktisesti edes vähän fiksummin. Ilmeisesti pelitapaa suurempi syy löytyi toki henkilökemioista.

Mitä tulee Laineen sanomisiin, niin pelaajat tuntuvat tosiaan jakautuvan median ja vaikka meidän palstalaisten tapaan kahteen jengiin. Taktinen kiekko vs. pystysuunta. Pelaajat tekevät ratkaisut pitkälti omien tuntemustensa mukaan. Joku Aho tai vaikka Mikke Granlund on peliviisaina (ja nöyrinä, kenties tämä on se avainsana sittenkin) kavereina kuin kotonaan taktisessa Suomikiekossa ja hieman yksioikoisemmat (lue: hyökkäysalueen erikoismiehet) Laine tai vaikkapa Selänne taas vetävät mieluummin selkäytimestä, koska ajattelevat niin hyökkäysvoittoisesti. Jos en nyt aivan väärässä ole, niin eikös Winnipeg ainakin alkukaudesta parin surkean pelin jälkeen vetänyt liinat kiinni ja träpännyt minkä ehti. Voi siis olla, että kyseessä on myös pienen kaukalon illuusio enemmän kuin träppäämisen vastenmielisyys. Isossa kaukalossa träppiä on käytännössä pakko viljellä ainakin ajoittain, jos meinaa ei-ylivertaisella materiaalilla pärjätä. Ehkä Liigassa juuri Tapparalla ja Marjukan Kärpillä homma karkasi ajoittain jopa yli, joten siinä mielessä sen voi ymmärtää, että Lainetta tuo hieman nauratti.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Eikös Lindell ja Lehkonenkin (ja Raanta) jää nyt toisen kerran putkeen pois ilman sen suurempaa syytä (kun mitä ilmeisimmin ovat pois jäämässä)? En nyt muista enkä jaksa tarkistaa, mitä syitä viime keväänä esittivät.

Lindellillä oli sopimus katkolla viime keväänä (Ylen uutisointi asiasta: Lindell ei MM-kisoihin: ”Kävin pitkän keskustelun agentin kanssa” | Yle Urheilu | yle.fi) ja Lehkonen vetosi pitkän arpomisen jälkeen loukkaantumisiin (MTV:n uutisointi: MM-kiekko - Sport - MTV.fi) Raannalla taas syynä oli esikoisen syntymä (Kiekkoareenan uutisointi: Raanta joutui laittamaan perheasiat MM-kisojen edelle - Kiekkoareena). En tiedä, mikä on Raannan päätös maajoukkueen suhteen tänä vuonna, mutta hän on kärsinyt tällä kaudella niin paljon loukkaantumisista, että ymmärtäisin kieltäytymisen hyvin.

Ristolaisen tämän vuoden poissaolosta kerrottiin seuraavaa Suomikiekossa (IL: Suomalainen NHL-tähti Rasmus Ristolainen kieltäytyi MM-kutsusta - "En ole menossa" | SuomiKiekko).

Ristolainen myös kertoo, että hän saattaa vamman takia joutua vielä leikkaukseenkin. Leijonien heikolla menestyksellä edellisissä arvokisoissa ei hänen mukaansa ole mitään tekemistä kieltäytymisen kanssa.

Ei kuulosta tekaistulta loukkaantumiselta, jos edessä on leikkaus. Tietenkään ei voi varmaksi sanoa, puhuuko Ristolainen tuossa totta, mutta paha sitä on kotisohvalääkärinä alkaa diagnosoida toisen terveystilannetta.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Todellisuudessahan tällainen "on ollut pikkuvammoja ja pitkä kausi" aina haiskahtaa enemmän tekosyiden keksimiseltä kuin todelliselta syyltä. Täytyy kuitenkin muistaa, että kisoihin saisi levätä sekä henkisesti että fyysisesti lähes kuukauden. Mutta eipähän tälle poisjääntikulttuurille nykykeinoilla mitään mahda. Eikös Lindell ja Lehkonenkin (ja Raanta) jää nyt toisen kerran putkeen pois ilman sen suurempaa syytä (kun mitä ilmeisimmin ovat pois jäämässä)? En nyt muista enkä jaksa tarkistaa, mitä syitä viime keväänä esittivät.

Mitään isompaa vaivaahan ei Ristolaisella voi olla, koska ei kai edes onnettoman Buffalon johtoporras ole niin kyvytön työssään, että peluuttaisi pahoista vammoista kärsivää kärkipakkiaan jopa liki puoli tuntia per ottelu tilanteessa, jossa on ollut kuukausia selvää, ettei pudotuspelipaikkaa voi saada. Jos olisi jotain vammaa, niin kuka tahansa järkevä manageri/valmentaja antaisi tärkeän pelaajansa levätä muutaman pelin tai ainakin peluuttaisi pienemmillä minuuteilla.

Täytyy muistaa, että jos esim. Ristolainen ei pelaisi sysipaskassa jämäjengissä vaan pääsisi joskus urallaan pudotuspeleihinkin, niin ei varmasti olisi sanaakaan missään pikkuvaivoista ja pitkästä kaudesta vaan kautta pelattaisiin tappiin asti kesäkuulle asti vaikka pää kainalossa ja jalka poikki. Nythän nämä mahdolliset pikkuvaivat saisi helposti kuntoutettua ja pääkopankin nollattua kuluvana kuukautena ennen MM-kisoja.

Mutta syitä ne ovat tekosyytkin, eli ei ketään voi väkisin MM-kisoihin raahatakaan isänmaataan edustamaan eikä pidäkään. Jos on noin vastenmielistä pelkkä ajatuskin maajoukkueesta, niin sen voisi kuitenkin sanoa suoraan ja kieltäytyä reilusti eikä keksiä vuosi toisensa perään meriselityksiä.

Raannalla on tietääkseni ollut kauden aikana lukuisia loukkaantumisia ja vaivoja, joten hänen kohdallaan on täysin ymmärrettävää jäädä kisoista pois ja laittaa itsensä kuntoon. Lehkosella on ollut surkea ja rikkonainen kausi, joten häntä ei välttämättä edes kaivattaisi MM-kisoihin jos/kun häntä ei kuitenkaan kärkiketjuihin voisi laittaa.

EDIT: Jos Ristolainen tosiaan on joutumassa leikkaukseen, niin silloin Buffalon johtoporras tosiaan on täysin kyvytön työssään koska on peluuttanut loukkaantunutta kärkipakkiaan täysin turhaan täysin turhissa peleissä järjettömiä minuutteja.
 
Suosikkijoukkue
Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
@Aleksandros

Sä oot kyllä melkonen natsi ton sun näkemyksen suhteen. Ei se vaan voi mennä niin, että joku muu kuin pelaaja itse päättää osallistuuko vai eikö.
E: tai siis pelaajahan päättää vain, onko käytettävissä, valmentaja sitten valitsee joukkueen.

Ihailtavan sinnikkäästi jaksat puskea tota sun kuolleena syntynyttä ajatusta. Ihan sama yrittääkö hyvällä vai pahalla sanoa, niin tuskin tulet ajatuksiasi tämän asian suhteen muuttamaan. Sama toki koskee minua, pidän jatkossakin ajatusta edustuskiellosta ja mitä ihmeellisimmistä säännöistä ja lääkärintarkastuksista käsittämättömän typerinä.
 
Viimeksi muokattu:

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Tottakai ymmärsin, että kyse oli kärjistetystä esimerkistä. Nauroin lähinnä sille, että ethän sinä nyt oikeasti voi käyttää tuota minään esimekkinä sille, miksi vapaaehtoisuus ei muka olisi tasa-arvoituutta.

Ihan yhtälailla tuo oma esimerkkini oli kärjistys. Mutta kyllähän ihmisillä on oikeasti erilaisia arvoja ja kaikkia ei todellakaan kiinnosta muuttaa pois kotimaastaan tai pelata jääkiekkoa tienatakseen leipänsä, saatika reissata ympäri maailmaa sekuntiaikataulun kanssa. Vaikka siitä sitten saisikin läjäpäin dollareita, ei raha vain motivoi kaikkia ihmisiä. Silti olisi ihan totaalista älyttömyytä lähteä ajatusleikkiin, että joku oikeasti kiertää tuolla maailmaa lätkää pelaten vasten tahtoaan ihan vaan koska kokee sen velvollisuudekseen, kun on noin pitkälle jo sillä polullla päässyt. Tässä esimerkissä oli ihan yhtä paljon järkeä kuin tossa sinunkin höpinässä.... eli ei sitten niin himpun vertaa.

Sen verran kiekkopiireissä liikun, että kyllä tällä velvollisuushöpinällä maajoukkueen osalta on paljonkin merkitystä. Moni aidosti kokee maajoukkue-edustukset nimenomaan velvollisuutena. Sinne lähdetään, jos vain kyetään. Ja moni kokee asian toisin. Ilmiö on olemassa ja todellinen. Se on sitten toinen asia, mitä sille haluaa tehdä. Ei vaatisi paljon vetää puolen tunnin pohdinta, mitä maajoukkueen edustaminen MM-kisoissa porukalle merkitsee ja mitä sen yhdessä päätettynä toivottaisiin merkitsevän. Jo tuo voisi helpottaa monen pelaajan painiskelua suuntaan jos toiseen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Sen verran kiekkopiireissä liikun, että kyllä tällä velvollisuushöpinällä maajoukkueen osalta on paljonkin merkitystä. Moni aidosti kokee maajoukkue-edustukset nimenomaan velvollisuutena. Sinne lähdetään, jos vain kyetään. Ja moni kokee asian toisin. Ilmiö on olemassa ja todellinen. Se on sitten toinen asia, mitä sille haluaa tehdä. Ei vaatisi paljon vetää puolen tunnin pohdinta, mitä maajoukkueen edustaminen MM-kisoissa porukalle merkitsee ja mitä sen yhdessä päätettynä toivottaisiin merkitsevän. Jo tuo voisi helpottaa monen pelaajan painiskelua suuntaan jos toiseen.
On kaksi eri asiaa kokea joku asia velvollisuudekseen tai sitten kokea, että on epäreilussa asemassa kun muut ei koe asiaa velvollisuudekseen. Kysyppä siellä piireissä pyöriessäsi joltain jonka tiedät kokevan asian velvollisuudekseen, että pyöriikö hänellä päässä ajatus, että tulisi nyt jo joku muu hänen paikalleen Suomea edustamaan, ettei hänen taas tarvitsisi.

HAHHHAHHHAAAA, tuli ilmielävä mielikuva Kukkosesta, joka hiki otsalla valuen tuijottaa Liigakauden päätyttyä puhelinta... "älä soi...pliiiiiis älä soi....Late....ei enää"
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Varaudu kakkamyrskyyn. Rassea ei saa arvostella.

Saa arvostella. Täällä vaan toivotaan ettei arvostelun lisäksi jääkiekkoliitto ammu itseään jalkaan noiden edustuskieltojen muodossa.

Pelaajat ei tarvitse yhtään lisää stressiä MM-kisoista. Jos noita edustuskieltoja ruvetaan laittamaan niin se on monelle kiekkoilijalle - varsinkin kun nykyisin ei ole edes varmuutta kovatasoisten maajoukkueturnausten toteutumisesta - helpompi paikka vaan lopettaa maajoukkueura siihen ensimmäiseen/toiseen motivaatiokieltäytymiseen josta kieltoa tulee.

Uskallan jopa sanoa että NHL muodostaisi suomalaisista pelaajista oman joukkueen mahdolliseen World Cupiin johon Suomen jääkiekkoliitolla ei olisi mitään sanottavaa. Ainakin sen sijaan, että antaisi jääkiekkoliiton sivuuttaa kovia suomalaistähtiä jotta saadaan Lassekukkosia (kaikki kunnia miehelle) ja muita tilalle turnaukseen. Jos pystytään muodostamaan joku muovinen kokoelmajoukkue useammasta eurooppalaismaasta niin ei ole kovin vaikeaa laittaa joku kova NHL-koutsi valmentamaan suomalaisia NHL-pelaajia yhden turnauksen ajaksi. Ennemmin kuin annetaan jonkun maan jääkiekkoliiton sortaa pelaajia sen takia että he ovat sitoutuneita NHL-joukkueisiinsa. Siinä jää varmaan myös NHL saapumatta olympialaisiin, joten koko edustuskiellolta katoaa esittämäsi pointti, ainakin NHL-pelaajien osalta.

Ja kun tässä kokoajan puhut yhteisistä pelisäännöistä ja yhdessä sovituista jutuista; miksi kukaan pelaaja suostuisi tällaiseen järjestelyyn kun nykytilanne on heille paljon parempi ja sisältää enemmän vapauksia? Jos taas systeemi rakennetaan siitä huolimatta, niin kyse on nimenomaan ylhäältä päin asetetuista rangaistuskielloista eikä voida puhua "yhteisistä pelisäännöistä".

Luovuta jo, tuo on hullu idea.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
@Aleksandros

Sä oot kyllä melkonen natsi ton sun näkemyksen suhteen. Ei se vaan voi mennä niin, että joku muu kuin pelaaja itse päättää osallistuuko vai eikö.
Ihailtavan sinnikkäästi jaksat puskea tota sun kuolleena syntynyttä ajatusta. Ihan sama yrittääkö hyvällä vai pahalla sanoa, niin tuskin tulet ajatuksiasi tämän asian suhteen muuttamaan. Sama toki koskee minua, pidän jatkossakin ajatusta edustuskiellosta ja mitä ihmeellisimmistä säännöistä ja lääkärintarkastuksista käsittämättömän typerinä.

Natsi-sana loukkaa, koska se ei vaan millään tavalla liippaa edes läheltä.

Kaiken lisäksi on niin, että en missään vaiheessa ole sanonut, etteikö pelaaja voisi aivan vapaasti tehdä päätöstä osallistumisesta ja poisjäännistä. Kukaan ei pakota kisoihin ketään. Se, että siellä on olemassa joku sanktio usean perusteettoman kieltäytymisen johdosta, ei ole mitään natsiutta eikä edelleenkään pakota ketään mihinkään. Se vain sulkisi yhden oven (lyhyeksi) määräajaksi. Ei se väärin ole, että ne ketkä osallistuvat paljon MM-kisoihin (suhteutettuna mahdollisuuksiin), ovat etusijalla myös olympiavalinnoissa.

Itse asiassa on todella hämmentävää, että nämä perusasiat eivät ole sinulle käyneet vieläkään selväksi, vaikka olemme näin kauan asiasta peistä taittaneet.
 
Suosikkijoukkue
Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
Natsi-sana loukkaa, koska se ei vaan millään tavalla liippaa edes läheltä.

Kaiken lisäksi on niin, että en missään vaiheessa ole sanonut, etteikö pelaaja voisi aivan vapaasti tehdä päätöstä osallistumisesta ja poisjäännistä. Kukaan ei pakota kisoihin ketään. Se, että siellä on olemassa joku sanktio usean perusteettoman kieltäytymisen johdosta, ei ole mitään natsiutta eikä edelleenkään pakota ketään mihinkään. Se vain sulkisi yhden oven (lyhyeksi) määräajaksi. Ei se väärin ole, että ne ketkä osallistuvat paljon MM-kisoihin (suhteutettuna mahdollisuuksiin), ovat etusijalla myös olympiavalinnoissa.

Itse asiassa on todella hämmentävää, että nämä perusasiat eivät ole sinulle käyneet vieläkään selväksi, vaikka olemme näin kauan asiasta peistä taittaneet.
Kukahan se oli joka sanoi jotain sen suuntaista, että on hulluutta jos toistaa samoja asioita ja odottaa eri lopputulosta. Mun osalta se raja menee tässä. Kiitos kuulemiin.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Uskallan jopa sanoa että NHL muodostaisi suomalaisista pelaajista oman joukkueen mahdolliseen World Cupiin johon Suomen jääkiekkoliitolla ei olisi mitään sanottavaa. Ainakin sen sijaan, että antaisi jääkiekkoliiton sivuuttaa kovia suomalaistähtiä jotta saadaan Lassekukkosia (kaikki kunnia miehelle) ja muita tilalle turnaukseen. Jos pystytään muodostamaan joku muovinen kokoelmajoukkue useammasta eurooppalaismaasta niin ei ole kovin vaikeaa laittaa joku kova NHL-koutsi valmentamaan suomalaisia NHL-pelaajia yhden turnauksen ajaksi. Ennemmin kuin annetaan jonkun maan jääkiekkoliiton sortaa pelaajia sen takia että he ovat sitoutuneita NHL-joukkueisiinsa. Siinä jää varmaan myös NHL saapumatta olympialaisiin, joten koko edustuskiellolta katoaa esittämäsi pointti, ainakin NHL-pelaajien osalta.

Ja kun tässä kokoajan puhut yhteisistä pelisäännöistä ja yhdessä sovituista jutuista; miksi kukaan pelaaja suostuisi tällaiseen järjestelyyn kun nykytilanne on heille paljon parempi ja sisältää enemmän vapauksia? Jos taas systeemi rakennetaan siitä huolimatta, niin kyse on nimenomaan ylhäältä päin asetetuista rangaistuskielloista eikä voida puhua "yhteisistä pelisäännöistä".

Luovuta jo, tuo on hullu idea.

NHL todennäköisesti sulauttaisi suomalaiset johonkin muovijoukkueeseen, koska Suomen asema kyseenalaistettiin monissa piireissä jo ennen viime World Cupia. Varmaan piristynyt pelaajatuotanto voi tätä asiaa hieman muuttaa. Mutta joo, näin varmaan voisivat toimia ja mikäs siinä sitten, sehän on heidän oma asiansa. Minusta tuo WC-turnaus on muutenkin huono, kun se pelataan pelaajien ollessa kesäterässä vailla pelituntumaa.

En usko, että Suomen puuhailuilla on mitään merkitystä NHL:n ja KOK:n miekkailuihin. Ja sitä paitsi tuo edustuskieltoon joutuminen edelleenkin vaatisi mallissani aika paljon, eikä yhden tai kahden pelaajan määräaikaisella edustuskiellolla ole mitään väliä. Änäriseuraa se vain tyydyttänee.

Minusta tuo keskustelu olisi hyvä käydä juuri siksi, että nyt tilanne on liian yksipuolinen. Olisi parempi, että istuttaisiin yhdessä alas. Liitto esittelisi omat näkemyksensä asiasta. Miksi heille ja koko suomalaiselle kiekolle MM-kisat ovat todella tärkeät (näkyvyys, sponsorit, esikuvat, raha, paremmat olosuhteet ja edellytykset uusille tähdille jne, kansan arvostus.). Mitä he odottavat NHL-pelaajilta jne. Pelaajat toisivat oman näkökantansa (kiekko liian erilaista, hyväntekeväisyyttä, amatöörimäinen huolto ja johto, raskasta jne.). Ja kun kaikki ovat päässeet perille toistensa aivoituksista, en yhtään ihmettelisi, vaikka tyyliin Mikko Koivun johdolla pelaajat tulisivat hieman vastaan ja neuvottelisivat sopimuksen, joka ei ole kohtuuton, mutta jossa kuitenkin tehdään selväksi, että pelaajien odotetaan osallistuvan MM-kisoihin. Edustuskieltopykälää tuskin sorvattaisiin, mutta voisi tuolla neuvottelutuloksella silti merkitystä olla. En odota, että yhtäkkiä kaikki ovat joka vuosi mukana, mutta jos pelaaja sen jonkun neljän kerran sijaan käykin urallaan viidet tai kuudet kisat, niin se tekee isosaa kuvassa jo aika paljon.

Idea ei ole hullu ensinkään, joten en luovuta.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kukahan se oli joka sanoi jotain sen suuntaista, että on hulluutta jos toistaa samoja asioita ja odottaa eri lopputulosta. Mun osalta se raja menee tässä. Kiitos kuulemiin.

Niin totesin eräässä viestissäni, että olen itse liikkunut alun viesteistäni aika pitkälle, kun olen ideoinut oman mallini nollasta ja pohtinut sitäkin, miten tuon kaltainen malli olisi käytännössä luotava, jotta se ei aiheuttaisi lakkoja yms. Mutta totesin myös, että joudun jonkin verran toistamaan asioita, koska tulee uusia keskustelijoita tai minut ymmärretään väärin. Sinä ymmärrät koko ajan väärin, joten sinulle on pakko myös toistaa asioita hieman eri sanoin. Sinun kohdallasi tämä ei vain tunnu toimivan, koska et etene mihinkään.

Kiitosta vaan.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
On kaksi eri asiaa kokea joku asia velvollisuudekseen tai sitten kokea, että on epäreilussa asemassa kun muut ei koe asiaa velvollisuudekseen. Kysyppä siellä piireissä pyöriessäsi joltain jonka tiedät kokevan asian velvollisuudekseen, että pyöriikö hänellä päässä ajatus, että tulisi nyt jo joku muu hänen paikalleen Suomea edustamaan, ettei hänen taas tarvitsisi.

HAHHHAHHHAAAA, tuli ilmielävä mielikuva Kukkosesta, joka hiki otsalla valuen tuijottaa Liigakauden päätyttyä puhelinta... "älä soi...pliiiiiis älä soi....Late....ei enää"

No käytännössä se menee osalla jotenkin noin. Tai ehkä enemminkin niin, että olisihan se kiva, jos joku muukin vaivautuisi. Kyllä itsekin ärsyynnyn, kun osallistun vuosi toisensa jälkeen velvollisuudentunnosta tiettyihin projektityylisiin juttuihin (osa aika vaativia ja pitkäkestoisiakin) ja moni sluibaa ne milloin mihinkin tekosyyhyn vedoten. Osa ärsytyksestä johtuu siitä, että joutuu itse ottamaan liian suuren vastuun, osa siitä että projektin lopputuloksesta ei tule yhtä hyvä. Samoin MM-kisojen kohdalla. Velvollisuudentuntoisia pelaajia vituttaa, kun joutuu yksin kantamaan valtavaa (jopa liian isoa) vastuuta, kun muita ei huvita ja toisaalta menestymismahdollisuudet eivät ole kovinkaan hyvät, kun tärkeitä miehiä puuttuu vuodesta toiseen useita.

Varmaan Lassekin on velvollisuudentuntoinen mies. Toisaalta hän varmasti ymmärtää, että eipä kutsuja kauaa enää tule.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Mitään isompaa vaivaahan ei Ristolaisella voi olla, koska ei kai edes onnettoman Buffalon johtoporras ole niin kyvytön työssään, että peluuttaisi pahoista vammoista kärsivää kärkipakkiaan jopa liki puoli tuntia per ottelu tilanteessa, jossa on ollut kuukausia selvää, ettei pudotuspelipaikkaa voi saada. Jos olisi jotain vammaa, niin kuka tahansa järkevä manageri/valmentaja antaisi tärkeän pelaajansa levätä muutaman pelin tai ainakin peluuttaisi pienemmillä minuuteilla.

Täytyy muistaa, että jos esim. Ristolainen ei pelaisi sysipaskassa jämäjengissä vaan pääsisi joskus urallaan pudotuspeleihinkin, niin ei varmasti olisi sanaakaan missään pikkuvaivoista ja pitkästä kaudesta vaan kautta pelattaisiin tappiin asti kesäkuulle asti vaikka pää kainalossa ja jalka poikki. Nythän nämä mahdolliset pikkuvaivat saisi helposti kuntoutettua ja pääkopankin nollattua kuluvana kuukautena ennen MM-kisoja.

Mutta syitä ne ovat tekosyytkin, eli ei ketään voi väkisin MM-kisoihin raahatakaan isänmaataan edustamaan eikä pidäkään. Jos on noin vastenmielistä pelkkä ajatuskin maajoukkueesta, niin sen voisi kuitenkin sanoa suoraan ja kieltäytyä reilusti eikä keksiä vuosi toisensa perään meriselityksiä.

Näin juuri se menee. Ketään ei voi eikä pidä pakottaa mukaan. Mutta jos se on noin vastenmielistä, niin miksi Suomen jääkiekkoliiton täytyy kuitenkin pitää Rasselle best-on-best -paikkaa auki? Antaa Rassen poimia pelkät rusinat pullasta. Joo, hyvä pelaaja on, mutta riittävällä tavalla korvattavissa. Tästä se edustuskieltoajatuskin aikanaan lähti. Loogisesti ajatellen kaikki muutkin maajoukkueturnaukset ovat yhtä lailla harjoittelusta ja levosta pois, joten miksi sinne Rasse yhtäkkiä on edes valmis lähtemään?

Ja omassa mallissani Rasse olisi nyt lennätetty Suomeen lääkärintarkastukseen. Siellä olisi Buffalon lääkäreitä konsultoiden ja omia tutkimuksia tehden tarkistettu mikä tilanne on. Jos vammat vaativat leikkauksen tai pitkän huilin, niin poissaololupa käteen. Jos vammat ovat pieniä ja lyhyellä huililla hoidettavissa, niin poissaololupaa ei heltiä, mutta pelaaja voi toki jäädä pois. Siitä vaan sitten tulisi yksi "perusteeton poissaolo" pöytäkirjaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
NHL todennäköisesti sulauttaisi suomalaiset johonkin muovijoukkueeseen, koska Suomen asema kyseenalaistettiin monissa piireissä jo ennen viime World Cupia. Varmaan piristynyt pelaajatuotanto voi tätä asiaa hieman muuttaa. Mutta joo, näin varmaan voisivat toimia ja mikäs siinä sitten, sehän on heidän oma asiansa. Minusta tuo WC-turnaus on muutenkin huono, kun se pelataan pelaajien ollessa kesäterässä vailla pelituntumaa.

En usko, että Suomen puuhailuilla on mitään merkitystä NHL:n ja KOK:n miekkailuihin. Ja sitä paitsi tuo edustuskieltoon joutuminen edelleenkin vaatisi mallissani aika paljon, eikä yhden tai kahden pelaajan määräaikaisella edustuskiellolla ole mitään väliä. Änäriseuraa se vain tyydyttänee.

Minusta tuo keskustelu olisi hyvä käydä juuri siksi, että nyt tilanne on liian yksipuolinen. Olisi parempi, että istuttaisiin yhdessä alas. Liitto esittelisi omat näkemyksensä asiasta. Miksi heille ja koko suomalaiselle kiekolle MM-kisat ovat todella tärkeät (näkyvyys, sponsorit, esikuvat, raha, paremmat olosuhteet ja edellytykset uusille tähdille jne, kansan arvostus.). Mitä he odottavat NHL-pelaajilta jne. Pelaajat toisivat oman näkökantansa (kiekko liian erilaista, hyväntekeväisyyttä, amatöörimäinen huolto ja johto, raskasta jne.). Ja kun kaikki ovat päässeet perille toistensa aivoituksista, en yhtään ihmettelisi, vaikka tyyliin Mikko Koivun johdolla pelaajat tulisivat hieman vastaan ja neuvottelisivat sopimuksen, joka ei ole kohtuuton, mutta jossa kuitenkin tehdään selväksi, että pelaajien odotetaan osallistuvan MM-kisoihin. Edustuskieltopykälää tuskin sorvattaisiin, mutta voisi tuolla neuvottelutuloksella silti merkitystä olla. En odota, että yhtäkkiä kaikki ovat joka vuosi mukana, mutta jos pelaaja sen jonkun neljän kerran sijaan käykin urallaan viidet tai kuudet kisat, niin se tekee isosaa kuvassa jo aika paljon.

Idea ei ole hullu ensinkään, joten en luovuta.
No nyt näissä sun jutuissa on ensimmäistä kertaa jotain järkeä... ei se vaatinutkaan kuin raamatun verran lämmittelyä. Eli lyhykäisyydessään; edustuskieltosanktio romukoppaan ja keskustellaan siitä, mitä voitaisiin tehdä, että saatais mahollisimman hyvä joukkue jalkeille kaikkiin kisoihin ja mahdollisimman paljon tyytyväisiä osapuolia.

En kyllä äkkiseltään osaa kuvitella, mitä pykäliä tähän sopimukseen nyt sitten Mikko Koivun johdolla neuvoteltaisiin, kun se edustuskieltopykälä sieltä jäi pois. Oliko siellä muitankin pykäliä?
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Näin juuri se menee. Ketään ei voi eikä pidä pakottaa mukaan. Mutta jos se on noin vastenmielistä, niin miksi Suomen jääkiekkoliiton täytyy kuitenkin pitää Rasselle best-on-best -paikkaa auki? Antaa Rassen poimia pelkät rusinat pullasta. Joo, hyvä pelaaja on, mutta riittävällä tavalla korvattavissa. Tästä se edustuskieltoajatuskin aikanaan lähti. Loogisesti ajatellen kaikki muutkin maajoukkueturnaukset ovat yhtä lailla harjoittelusta ja levosta pois, joten miksi sinne Rasse yhtäkkiä on edes valmis lähtemään?

Ja omassa mallissani Rasse olisi nyt lennätetty Suomeen lääkärintarkastukseen. Siellä olisi Buffalon lääkäreitä konsultoiden ja omia tutkimuksia tehden tarkistettu mikä tilanne on. Jos vammat vaativat leikkauksen tai pitkän huilin, niin poissaololupa käteen. Jos vammat ovat pieniä ja lyhyellä huililla hoidettavissa, niin poissaololupaa ei heltiä, mutta pelaaja voi toki jäädä pois. Siitä vaan sitten tulisi yksi "perusteeton poissaolo" pöytäkirjaan.
Siis eihän liiton tarvitse pitää mitään best-on-best paikkaa Rasselle auki. Mistä sinä tällaiseen käsitykseen olet tullut? Valmennus ja joukkueenjohto saa ihan vapaasti tehdä jokaiseen turnaukseen omat päätökset siitä, keitä sinne mukaan otetaan ja keitä ei.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
No nyt näissä sun jutuissa on ensimmäistä kertaa jotain järkeä... ei se vaatinutkaan kuin raamatun verran lämmittelyä. Eli lyhykäisyydessään; edustuskieltosanktio romukoppaan ja keskustellaan siitä, mitä voitaisiin tehdä, että saatais mahollisimman hyvä joukkue jalkeille kaikkiin kisoihin ja mahdollisimman paljon tyytyväisiä osapuolia.

En kyllä äkkiseltään osaa kuvitella, mitä pykäliä tähän sopimukseen nyt sitten Mikko Koivun johdolla neuvoteltaisiin, kun se edustuskieltopykälä sieltä jäi pois. Oliko siellä muitankin pykäliä?

Eihän tämä olekaan ollut pääpointtina vielä monen sivun verran. Tätä tarkoitin, kun sanoin, ettei edustuskielto ole pihvi, fetissi tai pakkomielle. Porkkanoistakin olen höpissyt viestistä toiseen, mutta kaikkien silmissä vilkkuu hedelmäpelin tapaan pelkkä edustuskielto.

No joo. Kyllä tuollaisella yhteisellä keskustelulla voi olla jo tervehdyttävä vaikutus. Ensinnäkin sen perusteella liitto voi pohtia, mitä se pystyy kohtuullisin kustannuksin tekemään pelaajien hyväksi. Esim. palkkaamaan lisäväkeä huoltoon, järjestämään paremman majoituksen, parantaa logistiikkaa, pitää tarkoituksenmukaisempaa yhteyttä pelaajiin kauden aikana, sitä ennen ja sen jälkeen jne. Kenties isompia korvauksiakin sekä menestyksestä että osallistumisesta voisi harkita, vaikkei se tietysti miljonäärille luulisi niin iso asia olevan. Symbolinen ele kuitenkin.

Samalla pelaajat ymmärtävät liiton näkökannan asiaan. Parhaimmassa tapauksessa saadaan aikaan jonkinlainen selvä "säännöstö/ohjeistus/kriteeristö", että missä tilanteessa voi huoletta olla pois ja missä tilanteissa pelaajien odotetaan sitoutuvan maajoukkuetoimintaan. Minusta paras olisi, jos siellä olisi "takaseinänä" konkreettinen sanktio esimerkiksi edustuskiellon muodossa, mutta siten, että se ei ole kovin helposti vastassa. Mutta ilman sitäkin tällainen yhdessä luotu säännöstö on omiaan sitouttamaan pelaajia ja myös liittoa. Jos seurauksena on edustusolosuhteiden ja -ehtojen paraneminen ja kirjallinen (olkoonkin ei-sitova) "lupaus" osallistua MM-kisoihin sen ollessa mahdollista, niin minusta kokous olisi aivan onnistunut.

Luulen, että moni näkee tämäntyyppisen toiminnan tarkoituksettomaksi ja turhaksi, kun konkreettinen keppi on vähäinen jos ei olematon. Toisaalta tiedämme kuinka paljon vuorovaikutus, yhteisten periaatteiden tai arvojen luominen ja muut pehmeät keinot voivat parantaa henkeä myös miesyhteisöissä. Pienikin parannus liiton ja pelaajien väleissä ja niiden keskinäisessä yhteisymmärryksessä saattaisi oman arvioni mukaan hieman parantaa pelaajien osallistumisastetta MM-kisoihin. Ja joka tapauksessa se olisi nykyaikaista ja aikuismaista toimintaa, on konkreettinen lopputulos mikä tahansa.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Siis eihän liiton tarvitse pitää mitään best-on-best paikkaa Rasselle auki. Mistä sinä tällaiseen käsitykseen olet tullut? Valmennus ja joukkueenjohto saa ihan vapaasti tehdä jokaiseen turnaukseen omat päätökset siitä, keitä sinne mukaan otetaan ja keitä ei.

Saivartelua. Minun systeemissäni Liitto ja valmennus tekisivät esimerkiksi edustuskieltopäätökset yhdessä ja konkreettisesti nimenomaan Liitto olisi se elin, joka kiellon langettaa ja huolehtii sen toteutumisesta (koska koutsit vaihtuvat, Liitto pysyy).
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ihan mielenkiinnosta, lentääkö tämä maajoukkueen lääkäri sitten pitkin Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa tekemässä näitä tarkastuskäyntejään`? Sun on kyllä pakko olla huumorimiehiä?

Suurin osa Suomen pelaajista lienee tulossa Suomeen viettämään kesää suht pian kauden päättymisen jälkeen. Tämä maajoukkuelääkärin tekemä tarkastus voisi olla yhtä lailla rutiinia kuin änärissä tehtävä tarkastus. Toisaalta siinä voitaisiin arvioida tilannetta kevään MM-kisojen näkökulmasta, mutta yhtä lailla siitä voisi hyötyä pelaaja muutoinkin. Suomalainen lääkäri tuntee paremmin, mistä Suomesta voisi saada apua mahdollisten vaivojen kuntouttamiseen, sekä henkisellä että fyysisellä puolella. Eikä tuplatsekkaus hieman erilaisen taustakoulutuksen saaneilta lääkäreiltä haitaksi ainakaan olisi. Tämä palvelu voisi olla käytettävissä laajemminkin, myös niille, joilla pelit olivat jatkuneet kesäkuulle.

Jos joku jää kesäksi Pohjois-Amerikkaan tai viettää siellä syystä x aikaa vaikkapa toukokuulle, voinee ensisijainen keino olla konsultointi puhelimitse, Skypen välityksellä yms. Ei nykypäivänä kovin vaativaa. Välillä mietin, että aika kovalla innolla haukutaan toisten ajatuksia dorkiksi, kun ei itse hahmoteta näin yksinkertaista mahdollisuutta toteuttaa asia.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Lindellillä oli sopimus katkolla viime keväänä (Ylen uutisointi asiasta: Lindell ei MM-kisoihin: ”Kävin pitkän keskustelun agentin kanssa” | Yle Urheilu | yle.fi) ja Lehkonen vetosi pitkän arpomisen jälkeen loukkaantumisiin (MTV:n uutisointi: MM-kiekko - Sport - MTV.fi) Raannalla taas syynä oli esikoisen syntymä (Kiekkoareenan uutisointi: Raanta joutui laittamaan perheasiat MM-kisojen edelle - Kiekkoareena). En tiedä, mikä on Raannan päätös maajoukkueen suhteen tänä vuonna, mutta hän on kärsinyt tällä kaudella niin paljon loukkaantumisista, että ymmärtäisin kieltäytymisen hyvin.

Ristolaisen tämän vuoden poissaolosta kerrottiin seuraavaa Suomikiekossa (IL: Suomalainen NHL-tähti Rasmus Ristolainen kieltäytyi MM-kutsusta - "En ole menossa" | SuomiKiekko).


Ei kuulosta tekaistulta loukkaantumiselta, jos edessä on leikkaus. Tietenkään ei voi varmaksi sanoa, puhuuko Ristolainen tuossa totta, mutta paha sitä on kotisohvalääkärinä alkaa diagnosoida toisen terveystilannetta.

Näin tosiaan oli, Lehkosen poisjäänti silloin jäi vähän kaivelemaan, Lindellin ja Raannan poisjäännit taas eivät.

Ristolainen on puhunut useammassa haastattelussa pikkuvammoista ja nyt tuonut eri lähteissä esiin, että tutkitaan tarkemmin ja jopa leikkausta voidaan vaatia. No, lopputulos jää nähtäväksi. Tyhmiä on Buffalossa oltu, jos leikkausta vaativaa vammaa ei leikata mahdollisimman ajoissa. Paitsi, että vammalla saattaa olla potentiaalia pahentua, altistavat monet vammat myös muille vammoille ja kaiken lisäksi, jos leikkaus tehdään vasta kauden jälkeen, menee siinä harjoitteluaikaakin hukkaan. Hölmöläisten touhua, varsinkin kun Buffalolla ei ollut loppukaudesta muuta panosta kuin maksimoida mahdollisuutensa Dahlin-lotossa. Se varmaan olisi onnistunut ilman Rasseakin. Joten pidän aikamoisena ihmeenä, jos sieltä todella leikkaus tulee.

Mutta emmehän me voi tietää. Siksi lähettäisinkin pelaajat kauden päätteeksi myös maajoukkuelääkärin tekemään tarkastukseen, jolloin spekulointia ei tarvitsisi harrastaa niin kovasti.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Tämän Aleksandrosin ylläpitämän kieltäytyjät giljotiiniin keskustelun ohessa on hyvä nostaa esille yksi seikka. Suomi kiekkoilu on niin hiton hyvässä nosteessa, että hyvän tason pelaajia alkaa olla jo enemmänkin omaksi tarpeeksi. Vaikka kaikki eivät syystä tai toisesta osallistuisi kisoihin, saadaa todennäköisesti erittäin mielenkiintoinen joukkue kasaaan. Jos ei vielä, niin viimeistään muutaman vuoden päästä ollaan ennemminkin siinä tilanteessa, että itketään miksi se ja se pelaaja ei päässyt joukkueeseen, koska hyviä pelaajia jää rannalle ruikuttamaan joka kisoissa.

Ai niin, vielä loppuun @Aleksandros onko tämä Rassen kieltäytyminen nyt hyväksyttävä vai saako sillä vain yksisuuntaisen lipun giljotiiniin?

Tämä osa viestistä jäikin kännykällä lukematta kokonaan. Mutta joo, pelaajatuotannon lisääntyessä epäilemättä murusia valuu MM-kisajoukkueillekin. Riippuen tietysti, millä asenteella nämä nuoret MM-kisoihin ovat lähdössä. Pelaajatuotannon elpyminen on tietysti hyvä asia kaiken kaikkiaan.

Tällaista kieltäytymistä on mahdotonta arvioida. Ulkopuolisen on mahdotonta arvioida Rassen vammojen vakavuutta. Mutta hän kykeni pelaamaan kauden isoilla minuuteilla loppuun saakka, vaikka joukkueella ei ollut mitään panosta. Tämän pitäisi tarkoittaa sitä, että kovin vakavia vammat eivät ole. Mutta koska en pysty näin nyt sanomaan, niin siksi lähettäisin pelaajat kauden päätteeksi maajoukkuelääkärin pakeille ja niinpä asia selviäisi, ainakin valmennukselle ja Liitolle.

Oma henkilökohtainen arvaukseni on, että Rassea ei naposta. Aiemmin tässä lähiaikoina puhui lähinnä pitkän harjoittelukauden merkityksestä ja siitä, että vituttavan kauden jälkeen pitää päästä heti puntille. Tästä syystä tämä maistuu selittelyltä. Isossa kuvassa yksi Rasse on toki se ja sama. Isommasta ilmiöstä olen kiinnostunut ja yksittäisenkin pelaajan sooloilut voivat pahimmillaan toimia esimerkkeinä muille. Se toki on ihan hyvä asia, että pelaajat vaivautuvat edes keksimään tekosyitä. Se kertoo siitä, että ehkä siellä pieni velvollisuudentunto Rassenkin sydämessä piilee.

Giljotiiniin en toki ketään ole laittamassa. Kuolemanrangaistus voisi kenties olla hyväksyttävä esimerkiksi täysin selvissä massamurhissa (tyyliin Breivik), mutta MM-kieltäytyminen ei aivan kriteerejä täytä. Ehkei kuolemanrangaistus muutenkaan olisi hyvä asia. Koskaan kun ei tiedä, milloin Suomeenkin saadaan joku hirmuhallinto. Tosin eipä kuolemanrangaistuksen lakikirjaan kirjaaminen kovin raskas prosessi tuollaiselle hallinnolle olisikaan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tuosta velvollisuudesta lähteä edustamaan arvokisoihin mikäli mahdollista voi toki vääntää. Itse ajattelen, tänä päivänä, ettei pelaajille ole minkäänlaista velvoitetta. Mikäli kokee haluavansa jatkaa kautta vielä seurakauden päätöksen jälkeen, näkee mm-kisat kansainvälisenä näyttöpaikkana, tai omaa siteen vaikkapa valmennusta kohtaan, niin mukaan vaan. Mikäli joku edellämainituista hankaa vastaan, voi hyvin jäädä pois. Simppeliä.

Äkkiseltään en keksi mitään mitä jokakeväinen mm-turnaus Tanskassa toisi valtavia peliminuutteja nielevälle Ristolaisen kauden päätteeksi. Jos on paloa, lähtee. Jos ei sytytä, ei lähde. Simppeliä.

Vähän kuin ne yrittäjät jotka ruikutti siitä, etteivät saa työvoimaa, voi maajoukkuetoiminnasta vastaavatkin katsoa peiliin, mikäli pelaajat ei saavu kisoihin riemusta kiljuen.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Iso puheenaihe nämä pelaajien kieltäytymiset Suomessa ovat vaikka näihin on totuttu jo vuosikaudet, oli päävalmentaja kuka tahansa. Iso meteli oli myös ennen kotikisoja 2012, kun mm. Anaheimin pelit päättyivät runkosarjaan ja sieltä olisi ollut saatavilla kokonainen ketju Hagman-S.Koivu-Selänne. Ei pelaajia kiinnostanut, kun kisoihin oli vielä kuukausi aikaa eikä motivaatiota jaksettu pitää yllä, leirillekin olisi pitänyt kaiketi tulla hyvissä ajoin. Jopa olympiakisoista suomalaisia NHL-pelaajia on jäännyt pois, kuka mistäkin syystä.

Olisin kyllä toivonut Marjamäelle, että olisi saannut kisoihin ainakin näistä pelit runkosarjaan päättäneistä pelaajista isoimmat starat mukaan. Tosiasia kuitenkin on, että tätä nykyä Suomi tarvii aika lailla parhaimmistonsa paikalle, että kultamitalista voidaan puhua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös