Mainos

MM 2018: Suomi

  • 800 456
  • 3 762
Tila
Viestiketju on suljettu.

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Hyvä, tiivistän aiemman viestini vähän helpompaan muotoon:

Idea edustuskielloista on sontaa.

Viimeinen viesti aiheeseen liittyen: Edustuskielto ei ole tämän keskustelun pihvi, vaan se, että asianosaiset laitettaisiin yhteiseen pöytään pohtimaan: a) Miten MM-kisojen kiinnostusta pelaajien silmissä voidaan nostaa?, b) Mitä tehdään sille epätasa-arvolle, mikä syntyy, kun osa pelaajista omantunnontuskissaan (varmaan joku on ihan innoissaankin mukana) on mukana vuodesta toiseen eikä kehtaa kieltäytyä, ja osa näyttää persettä koko kisoille? Jos siellä sitten linjataan, että änäripelaajat eivät koskaan tule MM-kisoihin, vaan keskittyvät isoihin kisoihin, niin fine. Onpahan ainakin selkeä ja tasa-arvoinen linja. Tai että NHL-pelaajat ovat lähtökohtaisesti vain joka toinen vuosi mukana. Tai laaditaan yhteiset (joustavat, kokonaisarvioon perustuvat, yhdessä laaditut, asiantuntija-arvioihin perustuvat) pelisäännöt kieltäytymisille ja osallistumisille (mitä itse kannatan). Tai pysytään nykyisen kaltaisessa epätasa-arvoisessa järjestelmässä, joka lopulta tuottanee tilanteen, jossa MM-kisoihin ei käytännössä rapakon takaa tulla (ellei se sitten toimi oman uran edistäjänä). Se on asianosaisista kiinni, eihän meillä asiaan tietenkään ole valtaa.

Minusta edustuskielto voisi olla viimeinen keino käytössä (vähän kuin siinä jossain strategiapaperissa linjattiin, että Venäjä saattaa jopa tehdä salamurhia, mistä tietysti pöyristyttiin, nyt vähän naiivilta näyttävällä tavalla), mutta ei sitä tietenkään pidä heppoisin perustein langettaa. Edelleen, edustuskielto ei ole tässä se tärkeä asia, vaan se, että MM-kisa-asia nostetaan pöydälle ja pyritään yhdessä käymään läpi. Onko edustuskielto keppinä ja takaseinänä, on sitten tuon kokouksen päätettävissä. Todennäköisesti ei, kun pelaajia (vrt. ammattiliitto) kuunnellaan. Mutta se olisi ihan ok. Uskon, että yhteisten pelisääntöjen luominen joka tapauksessa parantaa pelaajien sitoutumista koko maajoukkueeseen, varsinkin kun samalla saadaan nostettua avoimesti pöydälle pelaajia hiertävät asiat maajoukkuetoiminnassa.

Moni ei näe pelaajien heppoisissa kieltäytymisissä mitään ongelmaa, mikä on lähinnä totuuden kieltämistä ja MM-kisojen trendikästä vähättelyä. Joku vertasi epäloogisesti Suomea Kanadaan. Että eihän Kanadassakaan kitistä poisjäänneistä. No ei varmasti kitistä. Syitä on monia: a) Kanada saa silti järkyttävän kovan joukkueen joka vuosi kasaan, toisin kuin Suomi., b) MM-kisat ovat Kanadassa täysin marginaalinen turnaus sekä liiton että kansan mielestä, c) Monet pelaajat osallistuvat nykyään turnaukseen aika mukavalla innolla. jne... jne...

Sinänsä koko keskustelu on ollut hyvin tyypillinen. Suurin osa kirjoittajista näkee sanat edustuskielto ja (ihana änäriböy) Rasse, jolloin rajoittimet lyövät vastaan ja pitää päästä oksentamaan syventymättä tarkemmin ehdotukseen.

Toisin kun täällä väitetään, edustuskielto sai kannatusta keskustelun alussa. Epäilemättä muutaman kirjoittelijan aggressiivinen, osin jopa alatyylinen, vastarinta ei houkutellut muita keskusteluun. Kukapa täällä innoissaan kirjoittaa samaa asiaa auki yhä uudelleen, ilman, että kukaan yrittää edes ymmärtää, mistä tässä olikaan kysymys. Edelleen, edustuskielto ei ollut tämän keskustelun pihvi.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Yhdelläkään hyökkäjällä ei ole mitään annettavaa tohon pelitapaan. Kun pelifilosofia on "pitää päästä mahdollisimman nopeasti puolustamaan" niin jälki on nähdyn kaltaista. Mutta hyvin se vissiinki selän pesee kun tulosvastuuta ei ole eikä tule. En tule katsomaan peliäkään maajoukkueelta kun tuo on peräsimessä.

Laten unelmajengi olisi vissiin 20 lassekukkosta ja bonuksena maalivahteina Lasse Kukkonen ja Lasse Kukkonen.

Latella ei ole ollut käytössään mitään yksittäistä pelitapaa maajoukkuepäävalmentajauransa aikana. Se on ehkä se kaikkein suurin ongelma, koska tällöin peli ei kehity ottelu ottelulta, vaan pahimmillaan aloitetaan ottelusta toiseen lähestulkoon alusta.

Jos katsomme Marjamäen poppoon peliä World Cupissa, viime kevään MM-kisoissa, tämän vuoden EHT:lla tai olympialaissa, niin vaikeaa on nähdä sieltä vain yhtä, "pitää päästä mahdollisimman nopeasti puolustamaan" -pelitapaa.

World Cupissa Suomi pelasi yhden täydellisen ohipelin ja kaksi pelitavan puolesta Suomen hallitsemaa ottelua. Se, että molemmat ottelut tuottivat tappion, ei omaan makuuni ollut kiinni pelitavasta (varsinkin kun suhteuttaa sen kulloisenkin vastustajan pelitapaan), vaan enemmän materiaalista ja onnesta (Ruotsi-peli) sekä materiaalista, onnesta ja motivaatioerosta (Venäjä-peli).

Viime kauden EHT-turnaukset olivat huonoa pelaamista Marjamäeltä. Itse en oikein edes päässyt käsiksi mitä siellä haettiin, mutta peli oli kuraa. Ilmeisesti ajatuksena oli tämän vuoden liigavalmentajien tapaan nopeuttaa peliä, mutta siihen ei oikein ollut mitään järkevää suunnitelmaa, vaan peli oli todella tahmeaa, hidasta ja ennalta-arvattavaa. MM-kisoissa Suomi pelasi ajoittain hyvää, monipuolista Meidän peliä (erityisesti Valko-Venäjä- ja Tsekki -otteluiden ekat puoliskot), mutta Ranska-tappio (Suomi kiskoi koko ottelun pystyyn) ajoi Suomen kovaan paineeseen ja sitä myöten peli kiistatta oli todella pelokasta läpi turnauksen (varmasti vaikuttivat myös alkuturnauksen sulamiset Valko-Venäjää ja Tsekkiä vastaan). Jenkit kaatui poltetun maan taktiikalla, mutta valjun maun turnaus jätti.

Tänä vuonna Suomi on tähän asti esitellyt kaksi päätaktiikkaa. Aktiivinen ja omaan makuuni oikeansuuntainen versio Meidän pelistä sekä träppiin ja puolustamiseen perustuva poltetun maan taktiikka. Aktiivista peliä Suomi on pääosin esittänyt Ruotsia, Tsekkiä ja pikkumaita vastaan. Poltetun maan taktiikka on ollut käytössä Venäjää ja Kanadaa vastaan. Minusta tuo täysin puolustamiseen keskittyvä tapa (jota Kojokin viljeli Venäjää ja Kanadaa vastaan) on isossa kuvassa väärä, vaikka sillä usein tehdään epäorganisoidusti hyökkääviä maita vastaan tuhoja (vertaa Suomi-Kanada MM-alkusarja 2016 tai jenkkipuolivälierä viime keväänä). Samalla se kuitenkin useimmiten tuhoaa oman hyökkäyspelin, jättäen sen satunnaisten vastahyökkäysten varaan.

Olen eri mieltä siitä, etteikö yhdelläkään hyökkääjällä ole annettavaa Laten pelitapaan. Olympialaisissa Tolvanen ja Kontiola etunenässä antoivat aika paljon. Rantanen ja Aho tehoilivat mukavasti MM-kisoissa. Jopa Savinainen esiintyi edukseen.

Marjamäki on mainettaan parempi päävalmentaja, vaikka onkin tehnyt isoja virheitä maajoukkueen peräsimessä ja vaikka tulos onkin kiistatta ollut huono. Marjamäki kuitenkin osaa pelitavan, aktiivisen Meidän pelin, joka on toiminut mukavasti otteluissa, joissa sitä on käytetty (erityisesti Karjala-turnaus ja olympialaiset ennen Etelä-Korea- ja Kanada-pelejä). Tässä mielessä toivoa on. Mutta isoon menestymiseen tarvitaan myös riittävä materiaali ja jää nähtäväksi, kuinka sen suhteen käy.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Motivaatio täytyy olla tapissa, jos vähänkään tuntuu, ettei ole mitään annettavaa, niin eikun vaan jää kotiin. Olikohan muistaakseni Halifaxin kisat -08, kun Selänne kotontaan haettiin kisoihin. Suuresta leijonasydämmestä huolimatta, ulospäin katsojalle välittyi kuva, ettei siellä ihan täysillä mukana oltu. Tämä siis vain omien hatarien muistikuvien perusteella esimerkkinä.

Itse en noiden -08 -kisojen joukkueenrakennuksesta ole ihan perillä, kun vietin nuo kisat valtion leivissä. Mutta tämän ollessa totta, on meillä taas käsissämme esimerkki siitä, että Suomen huippupelaajat ovat isoja vahvistuksia, vaikkei motivaatio olisikaan tapissa. Ja että sitä innostuu kyllä, kun vaan saa itsensä raahattua mukaan. Tai en minä ainakaan nähnyt Teemun kasvoilla välinpitämättömyyttä, kun Lepistö roikutti kiekon maaliin USA-puolivälierän jatkoajalla. Enkä usko, että joukkue olisi siitä parantunut, että "motivaatiovajeinen" Teemu olisi jäänyt kotiin. Huolimatta palvelusajasta, Suomen pelit pääosin kuitenkin näin, enkä yhtään kaivannut Teemun tilalle jotain toista pelaajaa.

Tämä siis vastaesimerkkinä yleiselle totuudelle, jonka mukaan, jos motivaatiossa on vähänkään häikkää, on parempi jäädä pois. Omaa makuuni tämä on vain yleisesti perusteetta hyväksytty totuus, jolle ei löydy mitään todisteita. Tietysti nämäkin tilanteet ovat tapauskohtaisia.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Sekä AHL:n että NHL:n pudotuspeleistä pois jäävät suomalaiset, jotka siis ainakin teoriassa vapautuvat MM-joukkueen käyttöön jo varsin pian:

Harri Säteri: AHL-joukkue ei pääse pleijareihin. NHL-joukkue voi päästä, jos voittaa kaksi jäljellä olevaa otteluaan ja PHI häviää oman yhden ottelunsa varsinaisella peliajalla.

Christopher Gibson

Ville Pokka

Juho Lammikko:
Samat ehdot kuin Säterillä

Lammikolle ei liene käyttöä. Gibson ja Säteri ovat potentiaalisia nimiä kakkos- tai kolmosvahdiksi, toki ykköseksikin on mahdollisuus, jos paljon tulee kieltäytymisiä. Pokka on potentiaalinen nimi puolustukseen. Muilta osin pelaajat AHL:ssa jatkavat pudotuspelejä tai saattavat olla NHL-joukkueensa varareservissä. Toki AHL:n puolelta vapautuu lisää pelaajia pudotuspelien edetessä, mutta eipä siellä montaa hyödyllistä kaveria taida olla.

edit. Lisäksi voisi mainita, että esimerkiksi Hännikäinen, Korpisalo tai Nutivaara eivät voi joutua farmijoukkueen pudotuspeleihin, koska Cleveland ei sinne pääse. Columbus toki pelaa pleijareissa, mutta tippunee varsin pian. Sen sijaan esimerkiksi Kasperi Kapasen kausi jatkunee vahvassa Toronto Marliesissa änärijoukkueensa tippuessakin.
 
Viimeksi muokattu:

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Sasha Barkov loukkasi itseään viime yön NHL-kierroksella. Ei tietoa loukkaantumisen laadusta, mutta ei palannut vikalla vajaalla kympillä enää kentälle. Tuskaisen oloisena irvisteli vaihtopenkillä. Taklattiin laitaan epätasapainossa ja käsi taisi ikävästi jäädä väliin. Saapa nähdä menikö siinä MM-kisojen ykkössentteri. Toki itse varmasti haaveilee/haaveili vielä pleijareista.
 
Suosikkijoukkue
KK
Viimeinen viesti aiheeseen liittyen: Edustuskielto ei ole tämän keskustelun pihvi, vaan se, että asianosaiset laitettaisiin yhteiseen pöytään pohtimaan: a) Miten MM-kisojen kiinnostusta pelaajien silmissä voidaan nostaa?, b) Mitä tehdään sille epätasa-arvolle, mikä syntyy, kun osa pelaajista omantunnontuskissaan (varmaan joku on ihan innoissaankin mukana) on mukana vuodesta toiseen eikä kehtaa kieltäytyä, ja osa näyttää persettä koko kisoille? Jos siellä sitten linjataan, että änäripelaajat eivät koskaan tule MM-kisoihin, vaan keskittyvät isoihin kisoihin, niin fine. Onpahan ainakin selkeä ja tasa-arvoinen linja. Tai että NHL-pelaajat ovat lähtökohtaisesti vain joka toinen vuosi mukana. Tai laaditaan yhteiset (joustavat, kokonaisarvioon perustuvat, yhdessä laaditut, asiantuntija-arvioihin perustuvat) pelisäännöt kieltäytymisille ja osallistumisille (mitä itse kannatan). Tai pysytään nykyisen kaltaisessa epätasa-arvoisessa järjestelmässä, joka lopulta tuottanee tilanteen, jossa MM-kisoihin ei käytännössä rapakon takaa tulla (ellei se sitten toimi oman uran edistäjänä). Se on asianosaisista kiinni, eihän meillä asiaan tietenkään ole valtaa.
Kuinka pihalla joku voi olla? Vai että asiantuntijan arvioon perustuva linja? Eikö pelaaja itse ole asiantuntija omasta kunnostaan/halustaan jatkaa kautta? Toivottavasti et vastaa tähän viestiin mitenkään. Vielä kerran: Jos pelaaja tuntee itsensä loppuun palaneeksi joko fyysesti tai henkisesti niin ei häntä kannata kisoihin ottaa. Tähän ei minkään asiatuntijan lausunto auta mitään. Tai esim Jokisen kohdalla, kun kausi on ollut pitkä ja haluaa olla perheen kanssa niin se on ihan validi syy olla tulematta. Ei maju pidä olla mikään itsestään selvyys.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Minnesota kohtaa Jetsit ensimmäisellä kierroksella joten jommasta kummasta joukkueesta tullee joku pelaaja mukaan.

Toivottavasti sarja ratkeaisi nopeasti, niin jommasta kummasta ehtisi pelaaja tai pari tulemaan pienen levonkin jälkeen. Saisi tulla vain lisää "suomalaispareja" NHL-pudotuspeleihin, ja toivottavasti myös ns. kiikun-kaakun-joukkueiden kuten Floridan haaveet pudotuspeleistä vielä murskautuisivat. Mitään jakoa niillä ei kuitenkaan Stanley Cupin voittamiseen olisi, joten parempi vain jäädä heti rannalle ja joukkueista suomalaispelaajat MM-kisoihin. Barkovkin ehtisi mahdollista käsivammaa lepuuttamaan ihan hyvin.

Winnipeg-Minnesota -parista melkeinpä toivoisin Minnesotan putoavan, sillä Patrik Laine ei lähtenyt viimeksikään MM-kisoihin ja Suomen sentteri/Top6-hyökkääjätilanne on niin ohut, että edes jompi kumpi kaksikosta Koivu-Granlund olisi valtava vahvistus.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Matthew DeFranks Twitterissä: "Boughner on Barkov: "Hopefully we can get him back, but I didn’t like the way it looked when he left the ice.""

Eihän tuo hyvältä kuulosta. Jos NHL-kausi oli tässä, niin toivottavasti jättää samantien koko kevään tähän. Turha lähteä enää MM-kisoihinkaan. Takana on pitkä kausi ja Barkovilla on urallaan loukkaantumishuolia jo yhden miehen tarpeiksi. Turha lähteä MM-kisoihin Marjamäen hoiviin. Ei siinä ole mitään oikeastaan voitettavana. Parannelkoon, palautelkoon ja treenatkoon itsensä kuntoon.

Raannalle ilmeisesti kolmen vuoden soppari, vaikka seura tuota ei ole tainnut vielä vahvistaa? HFboardsin ja täällä NHL puolella puhutaan varmana kuitenkin jo. Ei silti kannattane Raantaa ykkösvahdiksi sovitella:¨
Sami Hoffrén Twitterissä: "Ei kannata hei Savonen piirtää Raantaa Leijonien ykkösvahdiksi."

Eihän tuossa Savosen ja Hoffrénin viestittelyssä mitään varmaa suoraan sanota, mutta jotenkin Hoffrén ei vaikuta uskovan Raannan kisapaikkaan...
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eihän tuossa Savosen ja Hoffrénin viestittelyssä mitään varmaa suoraan sanota, mutta jotenkin Hoffrén ei vaikuta uskovan Raannan kisapaikkaan...

Eikö Raannalla ollut loukkaantumishuolia ja/tai selkäongelmia? Jos on tuontapaisia vaivoja niin on selvää, että hänen on syytä parannella ja kuntouttaa itseään jolloin kausi loppuu luonnollisesti tähän.

Barkovin kohdalla jos taas on joku pienempi tälli, niin hän ehtisi hyvin siitä toipumaan ennen MM-kisoja. Toivotaan, ettei Florida pudotuspeleihin pääse, niin olisi maksimaalinen aika palautua ja viettää vaikka viikko Havaijilla jos huvittaisi.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, juridiset esteet
Viimeinen viesti aiheeseen liittyen: Edustuskielto ei ole tämän keskustelun pihvi, vaan se, että asianosaiset laitettaisiin yhteiseen pöytään pohtimaan: a) Miten MM-kisojen kiinnostusta pelaajien silmissä voidaan nostaa?, b) Mitä tehdään sille epätasa-arvolle, mikä syntyy, kun osa pelaajista omantunnontuskissaan (varmaan joku on ihan innoissaankin mukana) on mukana vuodesta toiseen eikä kehtaa kieltäytyä, ja osa näyttää persettä koko kisoille? Jos siellä sitten linjataan, että änäripelaajat eivät koskaan tule MM-kisoihin, vaan keskittyvät isoihin kisoihin, niin fine. Onpahan ainakin selkeä ja tasa-arvoinen linja. Tai että NHL-pelaajat ovat lähtökohtaisesti vain joka toinen vuosi mukana. Tai laaditaan yhteiset (joustavat, kokonaisarvioon perustuvat, yhdessä laaditut, asiantuntija-arvioihin perustuvat) pelisäännöt kieltäytymisille ja osallistumisille (mitä itse kannatan). Tai pysytään nykyisen kaltaisessa epätasa-arvoisessa järjestelmässä, joka lopulta tuottanee tilanteen, jossa MM-kisoihin ei käytännössä rapakon takaa tulla (ellei se sitten toimi oman uran edistäjänä). Se on asianosaisista kiinni, eihän meillä asiaan tietenkään ole valtaa.

Minusta edustuskielto voisi olla viimeinen keino käytössä (vähän kuin siinä jossain strategiapaperissa linjattiin, että Venäjä saattaa jopa tehdä salamurhia, mistä tietysti pöyristyttiin, nyt vähän naiivilta näyttävällä tavalla), mutta ei sitä tietenkään pidä heppoisin perustein langettaa. Edelleen, edustuskielto ei ole tässä se tärkeä asia, vaan se, että MM-kisa-asia nostetaan pöydälle ja pyritään yhdessä käymään läpi. Onko edustuskielto keppinä ja takaseinänä, on sitten tuon kokouksen päätettävissä. Todennäköisesti ei, kun pelaajia (vrt. ammattiliitto) kuunnellaan. Mutta se olisi ihan ok. Uskon, että yhteisten pelisääntöjen luominen joka tapauksessa parantaa pelaajien sitoutumista koko maajoukkueeseen, varsinkin kun samalla saadaan nostettua avoimesti pöydälle pelaajia hiertävät asiat maajoukkuetoiminnassa.

Moni ei näe pelaajien heppoisissa kieltäytymisissä mitään ongelmaa, mikä on lähinnä totuuden kieltämistä ja MM-kisojen trendikästä vähättelyä. Joku vertasi epäloogisesti Suomea Kanadaan. Että eihän Kanadassakaan kitistä poisjäänneistä. No ei varmasti kitistä. Syitä on monia: a) Kanada saa silti järkyttävän kovan joukkueen joka vuosi kasaan, toisin kuin Suomi., b) MM-kisat ovat Kanadassa täysin marginaalinen turnaus sekä liiton että kansan mielestä, c) Monet pelaajat osallistuvat nykyään turnaukseen aika mukavalla innolla. jne... jne...

Sinänsä koko keskustelu on ollut hyvin tyypillinen. Suurin osa kirjoittajista näkee sanat edustuskielto ja (ihana änäriböy) Rasse, jolloin rajoittimet lyövät vastaan ja pitää päästä oksentamaan syventymättä tarkemmin ehdotukseen.

Toisin kun täällä väitetään, edustuskielto sai kannatusta keskustelun alussa. Epäilemättä muutaman kirjoittelijan aggressiivinen, osin jopa alatyylinen, vastarinta ei houkutellut muita keskusteluun. Kukapa täällä innoissaan kirjoittaa samaa asiaa auki yhä uudelleen, ilman, että kukaan yrittää edes ymmärtää, mistä tässä olikaan kysymys. Edelleen, edustuskielto ei ollut tämän keskustelun pihvi.

Jos esittää noin poskettoman idean kuin edustuskielto, kannattaa valmistautua siihen, että ihmiset tarttuvat juuri siihen. Turha sitä on nyt taivastella, että "ei ollut pihvi ei ollut pihvi". Jos laittaa hampurilaisen väliin nallekarkkeja, niin eivät nekään ole sen hampurilaisen pihvi, mutta porukka saisi silti traumat.

Minusta on erikoista lähteä tekemään "ylhäältä päin" jotain säännöstöjä, kun jokaisella pelaajalla on henkilökohtainen tilanteensa, ja jokainen tekee päätöksensä maajoukkueeseen osallistumisesta sen tilanteen perusteella. Lopultahan tuon mahdollisen säännöstön pointti olisi vain se, että haluttaisiin pelaajilta vähemmän kieltäytymisiä jopa edustuskiellon uhalla, vaikka sitä kuinka yritettäisiin verhota joihinkin "yhteisiin pelisääntöihin". Minun puolestani nämä toimintatavat voidaan jättää niihin maihin, joiden nimessä on sana "Venäjä".

Olen täysin eri mieltä siitä, että nämä yhteiset pelisäännöt "joka tapauksessa" parantaisivat pelaajien sitoutumista maajoukkueeseen. Moni luultavasti näkisi tuon lievänä painostuksena, ja sen tiedän kokemuksesta, että minkään tason pakko tai painostus tuhoaa työilmapiirin täysin.

Tämä ei myöskään ole ensimmäinen kerta, kun oletat muiden keskustelijoiden mielipiteitä aika pitkälle ja laitat sanoja muiden suuhun tai ajatuksia muiden päähän. Joku voisi suositella pysymään tiukemmin itse asiassa.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Barkovin kohdalla jos taas on joku pienempi tälli, niin hän ehtisi hyvin siitä toipumaan ennen MM-kisoja. Toivotaan, ettei Florida pudotuspeleihin pääse, niin olisi maksimaalinen aika palautua ja viettää vaikka viikko Havaijilla jos huvittaisi
Ehtisi varmasti, mutta olisiko siinä järkeä? Onko MM-kisat sen arvoiset, että kannattaa "väkisin" mies kasaan parsia? Toki, jos kyse on oikeasti jostain pikkukolhusta. Mutta vähänkään isomman kolhun kohdalla? Itse toivon, että Panthers kieltää Barkovin kisamatkan, jos loukkaantuminen on kauden päättävä. Ihan sama, vaikka toipumisennuste olisi pari viikkoa. Enkä pidä edes sitä mahdottomana. Sasha on Panthersin avainpelaajana pelannut tällä kaudella aivan järjettömästi. Panthersin päätös kisoihin lähtemisestä säästäisi Sashan pahemmalta mediamyrskyltä.

Toki tämä kaikki on turhaa spekulaatiota, sillä Barkovin tilanne näytti pahalta. Jos tuossa meni olkapää, niin se on sama olkapää, mikä on jo kertaslleek operoitu. Liikaa sattuu samalle nuorelle miehelle näitä.
Onko se nyt sitten jo pakko kaivaa todisteet tälle viestiketjusta. Kaipa se on.

Minä sanon viestissä nro 221: "Pitkä harjoittelukausi on minusta ihan toimiva perustelu raakilepelaajien osalta (vrt. Laine viime keväänä, Pulju nyt), mutta tuossa iässä fysiikkaa ehtii painaa mukavasti MM-kisojen jälkeenkin. Varsinkin, kun Rassella on jo useampi kesä takana samalla sapluunalla."

Sanoit viestissä nro 223, jossa viittasit ihan eksplisiittisesti mm. tuohon sanomaani: "Tuossa ei ole mitään järkeä, että 1 pelaaja voi kieltäytyä mm-kisoista harjoitteluun vedoten, mutta toinen ei. "

Eli olet aivan itse sanonut näin teoriassa, käytännössä tai ihan miten vain. Muutkin ovat harrastaneet samaa argumentointia, mutta ei "kirjoiteta kirjaa" tämän enempää. Minusta tuo sinun jäykkä lähestymistapasi, joka ei ota mitenkään huomioon pelaajan ikää tai tilannetta on surkea. Nyt sitä toki paikkailet, mutta sanomisiaan ei pääse pakoon.

En minä mitään "ylennä" itseäni, vaan esitän oman mielipiteeni, jonka uskon olevan oikea kaiken sen aktiivisen (ja viimeisen 10 vuoden ajalta erittäin analyyttisen) seuraamisen jälkeen. Mallissani en olisi itse määrittelemässä mitään (vaan haluan että asianomaiset tekevät sen yhdessä), mutta olen täällä hahmotellut alustavasti, millainen malli voisi olla, noin niinkuin esimerkiksi. Enkä pidä itseäni fanina, edes maajoukkueen osalta.

2015 vuotta on vaikea arvioida kaiken huhuilun perusteella. Mutta onhan se siellä olemassa.
Otan tästä vasta nyt kiinni. Ystävällinen vinkki tulevaisuutta ajatellen: valitse erilainen lähestymistapa ihan argumentoinnista lähtien. Älä heittele ihmisiä provosoivaa sanaa kuten "edustuskielto" joka paikkaan, jos et ole valmis siihen, että ihmiset ottavat juuri siitä kiinni. Ihmiset lukevat viestejä. Suurin osa kirjoittajista ottaa kiinni kirjoitetuista sanoista, koska rivien välistä lukeminen ei useinkaan toimi...

Suosittelen myös, että luet viestejä sen sijaan, että laitat sanoja toisten suuhun. 1) kyllä, pitää paikkansa, että olen pitänyt naurettavana, kuinka olet valmis pitämään harjoittelua jollekin sopivana syynä jäädä kisoista pois, kun toiselle se ei syynä kelpaa. 2)Ei pidä paikkaansa, että olisintässä ketjussa rinnastanut tapaukset Laine/Pulju ja Ristolainen. Laineen ja Puljun tapaukset tosin rinnasti toistuvasti. Pulju ja Ristolainen ovat eritilanteessa. Toinen on toista vuottaan NHL:ssä rooliaan etsivä hyökkääjä. Toinen on suurikokoinen, nuori pakko, joka on pelannut useita vuosia NHL:n surkeimmassa seurassa liian suurilla minuuteilla. Molemmilla tarvetta kehittymisen jatkamiselle treenien kautta. Kumpikaan ei ole lähelläkään huipputason valmiina pelaajana. Vain sinä @Aleksandros olet tässä ketjussa ollut valmis arvostamaan toisen treenaamisen syyksi jäädä pois kisoista kun toisen olisi pakko tulla kisoihin, koska syytä jäädä pois ei ole. Erilaiset tilanteet, mutta syy jäädä pois sama. Mikä on se objektiivinen mittari, jolla treenaamisen tärkeys/arvokkuus/mikä lienee arvioidaan?

Vai että analyyttinen seuraaja? Ei maajoukkueen fani? Kai senkin joku uskoo. Tämän ketjun viime sivujen perusteella tosin uskovien määrä ei liene suuri. Analyyttinen otteesi ei ole oikein kirjoituksista välittynyt, päin vastoin jopa. Esimerkkinä tuo Ristolainen ja vuosi 2015. Ei sitä voi jättää laskuista pois, vaikka niin koko ajan teetkin. Ei se ole analyyttisyyttä. Se on älyllistä epärehellisyyttä, kun valitsee painotettavaksi vain omaa narratiivia tukevat jutut.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
Patrik Laine sanoo Ylen haastattelussa mm., että ei tekisi mieli pelata träppikiekkoa enää hetkeäkään. Jokainen voi kuvitella, onko Pate yksin näiden ajatustensa kanssa ja vaikuttaako pelitavalliset asiat MM-kisoihin osallistumiseen vai ei. Ennemmin kuin mietitään jotain edustuskieltoja tai muuta paskaa, kannttaisi tehdä töitä sen eteen, että pelaajat haluavat tulla kisoihin. MM-kisojen pitäisi olla jääkiekon juhla-aikaa ja todellista lätkäkarnevaalia. Jos joukkue pelaa passiivista antilätkää, siitä ei nauti pelaajat eikä katsojat.

Liian usein Leijonien vaihtoaitiossa ukot näyttää sille, että toivovat kärsimysnäytelmän olevan jo ohi. Kumma homma, miten muista vaihtoaitioista ja jopa jäältä löytyy naureskelevia ja selkeästi tilanteesta nauttivia pelaajia.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Viimeinen viesti aiheeseen liittyen: Edustuskielto ei ole tämän keskustelun pihvi, vaan se, että asianosaiset laitettaisiin yhteiseen pöytään pohtimaan: a) Miten MM-kisojen kiinnostusta pelaajien silmissä voidaan nostaa?, b) Mitä tehdään sille epätasa-arvolle, mikä syntyy, kun osa pelaajista omantunnontuskissaan (varmaan joku on ihan innoissaankin mukana) on mukana vuodesta toiseen eikä kehtaa kieltäytyä, ja osa näyttää persettä koko kisoille?

Toisin kun täällä väitetään, edustuskielto sai kannatusta keskustelun alussa. Epäilemättä muutaman kirjoittelijan aggressiivinen, osin jopa alatyylinen, vastarinta ei houkutellut muita keskusteluun. Kukapa täällä innoissaan kirjoittaa samaa asiaa auki yhä uudelleen, ilman, että kukaan yrittää edes ymmärtää, mistä tässä olikaan kysymys. Edelleen, edustuskielto ei ollut tämän keskustelun pihvi.

Edustuskielto herätti keskustelua koska nostit sen esille ja moni on siitä vahvasti eri mieltä. Ja koska edelleen väittelet sen puolesta. Yksi henkilö ei päätä mikä on keskustelun pihvi.

a) Tähän ei tarvita muutosta koska nykytilanne on hyvä. Joinakin vuosina mukaan saadaan monta huippupelaajaa (2016), joinakin vuosina pudotuspelit ja loukkaantumiset vievät terävimmän kärjen (2013) mutta pärjätä voidaan joka tapauksessa. Vaikka kuinka väität, että tilanne on menossa huonompaan suuntaan niin täällä on jo nostettu esiin viimeaikojen NHL-pelaajien edustamiset ja ne ovat varsin hyvällä tolalla viimeisimpien vuosien osalta. Jos mennään 5-10 vuotta taaksepäin niin meillä oli oikeasti tosi iäkkäitä pelaajia lähes kaikki NHL-pelaajat. Vuoden 2011 maailmanmestaruuskin tuli vain viiden NHL-pelaajan voimin joista Anssi Salmelaa, Jesse Joensuuta ja Sami Lepistöä ei voi kutsua kovan luokan NHL-pelaajiksi.

b) Miten tämä tilanne on epätasa-arvoinen kun kyse on pelaajien henkilökohtaisesta valinnasta lähteä kisoihin? Mikael Granlund kokee olevansa sorrettu, kun tulee MM-kisoihin useasti, verrattuna vaikkapa Rasmus Ristolaiseen? Huippu-urheilu ei ole tasa-arvoista joka suhteessa, mutta tässä en näe minkäänlaista tasa-arvo-ongelmaa, kun kyse on jokaisen urheilijan henkilökohtaisesta valinnasta. Yksittäisten pelaajien asettaminen edustuskieltoon vasta epätasa-arvoista olisikin.

"Mitä tehdään sille epätasa-arvolle, mikä syntyy, kun osa pelaajista omantunnontuskissaan on mukana vuodesta toiseen eikä kehtaa kieltäytyä" no ei ainakaan uhata millään edustuskielloilla, miten ihmeessä se voisi olla ratkaisu tähän? Valoja!

Ja muuten, alatyylinen vastarinta vasta houkuttelisikin vastarintaan puhujia, tässähän ollaan internetissä. Olet vain varsin yksin tämän ehdotuksesi kanssa. Ja olet kieltämättä kirjoittanut argumenttisi monesti auki valittaessasi, että muut eivät niitä lue, mutta kyse on siitä että muut eivät koe argumenttejasi uskottaviksi/päteviksi.

Noilla sinun argumenteillasi voitaisiin vaikka todeta seuraavaa:

IIvo Niskaselta pitää kieltää osallistuminen Olympialaisiin jos ei edes osallistu kaikkiin Tour de Skin kilpailuihin. Eihän tuollainen rusinat pullasta -meininki vetele. Edustuskieltoon ja SM-kilpailujen kautta hakemaan taas edustusoikeutta.

Siinä sitten Iivo, pari asiantuntijaa ja hiihtoliiton johto miettivät että mikä on sopiva pituus edustuskiellolle ja mikä on minimimäärä Tour de Skin kilpailuja joihin Iivon on seuraavan olympiadin aikana osallistuttava jotta voi taas seuraavissa hiihtää Suomen väreissä. Tottakai urheilijaystävällisen komitean kanssa pohditaan, kaikilla on hyvä pössis ja päästään positiiviseen lopputulokseen, eikä Heikkisen Mattia sitten jälkikäteen harmita viestissä kun ei ole Iivon kaltaisia vapaamatkustelijoita mukana.

PS: Yksi asia mikä keskustelutyylissäsi harmittaa on se, että kun muut esittävät jotain hypoteettisia tilanteita, niin jätät vastaamatta alkuperäiseen kysymykseen ja pureudut johonkin yksityiskohtaan joka mielestäsi ei pidä paikkaansa, vaikka kyseessä on hypoteettinen tilanne. Kun esimerkiksi esitin tilanteen, jossa Jukka Jalonen ei saisi valita Rasmus Ristolaista vuoden 2020 World Cupiin (hypoteettinen tilanne) niin vastauksesi oli, että Jukka Jalosta ei haittaisi koska hän on henkilökohtaisesti arvostanut MM-kisoihin osallistumisen korkealle. Olisin kaivannut jonkinlaista mielipidettä siitä, että onko edustuskieltojärjestelmä silloin toiminut mielestäsi toivotulla tavalla, kun valmentajan valinnanvaraa rajoitetaan jääkiekkoliiton pikkumaisten kostojen toimesta.

Modet vois antaa bannia vähintään minulle kun pidän näin typerää keskustelua edelleen hengissä.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Pikkuhiljaa alkaa tulla deja vu viime vuodesta. Raanta ei siis ole sopimuksesta huolimatta (tuntemattomasta syystä) tulossa, Pate kävi jo haukkumassa suomalaisen pelitavankin joten siitä voi todeta että ei varmasti tule vaikka Winnipeg tippuisikin. Barkov loukkaantunut, Ristolainen ei tule koska ei nappaa jne.

Voisin melkein lyödä myöskin vetoa, että Mikko Koivu, Mikko Koskinen ja Teuvo Teräväinen tulevat syystä tai toisesta kieltäytymään kutsusta. Sebastian Aho on melkein ainoa jonka edelleen uskoisin vastaavan myöntävästi kutsuun. En tiedä miksi.

Näin ollen meillä on aika lailla sama miehistö kisoissa mitä tänään nähtiin Valko-Venäjää vastaan Hämeenlinnassa. Ainakin tulee jänniä pelejä! Tavoitteena ”sarjapaikan säilyttäminen”.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Niin ja jatketaan nyt vielä sen verran tätä itkuvirttä, että kun täällä on spekuloitu kieltäytyjien mahdollisilla world cup ja/tai olympiaedustuksilla, niin nämä ovat sinänsä aika turhia spekulaatioita, koska mitä suurimmalla todennäköisyydellä NHL-pelaajia ei tulla Kiinassa 2022 näkemään (samat kiistat kuin aiemminkin) ja World Cupia 2020 tuskin järjestetään johtuen taas NHL:n ja pelaajayhdistyksen sopimusneuvotteluista. Eli seuraavan kerran voisi teoriassa ajatella näkevänsä best on best-lätkää joskus 2020-luvun puolivälin tienoilla.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Niin ja jatketaan nyt vielä sen verran tätä itkuvirttä, että kun täällä on spekuloitu kieltäytyjien mahdollisilla world cup ja/tai olympiaedustuksilla, niin nämä ovat sinänsä aika turhia spekulaatioita, koska mitä suurimmalla todennäköisyydellä NHL-pelaajia ei tulla Kiinassa 2022 näkemään (samat kiistat kuin aiemminkin) ja World Cupia 2020 tuskin järjestetään johtuen taas NHL:n ja pelaajayhdistyksen sopimusneuvotteluista. Eli seuraavan kerran voisi teoriassa ajatella näkevänsä best on best-lätkää joskus 2020-luvun puolivälin tienoilla.

Ehkä joskus silloin, jos olympialaisissa parhaat pelaisivat. World Cup ei ollut parhaiden pelaajien turnaus viimeksi vaan mm. erilaisia sekajoukkueita promootiomielessä esittelevä näytösturnaus, ei maajoukkueturnaus.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
N koska mitä suurimmalla todennäköisyydellä NHL-pelaajia ei tulla Kiinassa 2022 näkemään (samat kiistat kuin aiemminkin)

Käsittääkseni NHL itse olisi nimenomaan halukas lähteä Kiinaan, koska markkinoilla on niin paljon potentiaalia siellä päin. Tosin IIHF oli kiristänyt, että jos eivät lähde Etelä-Koreaan, niin ei tarvitse tulla Kiinaankaan. Saa nähdä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Käsittääkseni NHL itse olisi nimenomaan halukas lähteä Kiinaan, koska markkinoilla on niin paljon potentiaalia siellä päin. Tosin IIHF oli kiristänyt, että jos eivät lähde Etelä-Koreaan, niin ei tarvitse tulla Kiinaankaan. Saa nähdä.

Kuten mainitsit, NHL on halukas lähteä Kiinaan markkinoiden vuoksi. Ja kyllä, IIHF yritti tuota vipuköyttä käyttää kiristääkseen NHL:ää.

Uskokoon tietysti ken tahtoo lähteekö IIHF kieltäytymään NHL-pelaajista. Jos näin tekee, IIHF saa NHL:n kurat niskaan, kuten nyt NHL sai. Ei kukaan muistele silloin mitä tapahtui neljä vuotta sitten. Valitettavasti.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jos Aasia kiinnostaisi NHL:ää markkina-alueena, luulisi että Korea olisi ollut myös strategisesti tärkeä kohde ja sieltä olisi löytynyt enemmän kiinnostusta kisoja kohtaan tänä vuonna...toki voi olla että Kiinalla on erityisasema tässä.

Mielenkiintoinen kysymys tuli muuten mieleen: miten toimittaisi, jos NHL-pelaajat kieltäytyisivät World Cup-edustuksesta?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kuten mainitsit, NHL on halukas lähteä Kiinaan markkinoiden vuoksi. Ja kyllä, IIHF yritti tuota vipuköyttä käyttää kiristääkseen NHL:ää.

Uskokoon tietysti ken tahtoo lähteekö IIHF kieltäytymään NHL-pelaajista. Jos näin tekee, IIHF saa NHL:n kurat niskaan, kuten nyt NHL sai. Ei kukaan muistele silloin mitä tapahtui neljä vuotta sitten. Valitettavasti.

Eiköhän tuo kiista ole enemmän NHL:n ja KOK:n välinen ja IIHF on lähinnä sivustaseuraaja ja sovittelija. NHL:n joku pomo uhosi, että he eivät neuvottele Pekingiin lähdön ehdoista, vaan änärin asettamien ehtojen on kelvattava sellaisenaan. KOK:n puhis taas sanoi, ettei NHL voi valita kisojaan ja Koreasta pois jääminen tarkoitti myös Kiinan kisojen missaamista. Jotta tämä pattitilanne aukeaisi, pitäisi NHL:n nöyrtyä kovasti. Tuntien jenkkiläisen mielenlaadun, tämä tuskin toteutuu. Toinen vaihtoehto ilisi se, että KOK:n johdossa ruvettaisiin vielä aiempaakin ruskeakielisemmäksi NHL:n suuntaan. Tuokaan ei vaikuta realistiselta.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Pikkuhiljaa alkaa tulla deja vu viime vuodesta. Raanta ei siis ole sopimuksesta huolimatta (tuntemattomasta syystä) tulossa...

Onko tuohon jotain lähdettä?

Toki Suomen maalivahtitilanne on se, että mikäli Raanta ei tule, niin Koskisella ja/tai Rämöllä eteenpäin meneminen ei ole myöskään mikään ongelma. Mikäli tätä syvemmältä joudutaan ämpäriä raapimaan, niin sitten aletaan olemaan ongelmissa. Omissa papereissa Koskinen ja Rämö menevät vielä Säterin edelle.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko tuohon jotain lähdettä?

Toki Suomen maalivahtitilanne on se, että mikäli Raanta ei tule, niin Koskisella ja/tai Rämöllä eteenpäin meneminen ei ole myöskään mikään ongelma. Mikäli tätä syvemmältä joudutaan ämpäriä raapimaan, niin sitten aletaan olemaan ongelmissa. Omissa papereissa Koskinen ja Rämö menevät vielä Säterin edelle.
Lainaan itseäni tuolta ylempää.

Raannalle ilmeisesti kolmen vuoden soppari, vaikka seura tuota ei ole tainnut vielä vahvistaa? HFboardsin ja täällä NHL puolella puhutaan varmana kuitenkin jo. Ei silti kannattane Raantaa ykkösvahdiksi sovitella:¨
Sami Hoffrén Twitterissä: "Ei kannata hei Savonen piirtää Raantaa Leijonien ykkösvahdiksi."

Eihän tuossa Savosen ja Hoffrénin viestittelyssä mitään varmaa suoraan sanota, mutta jotenkin Hoffrén ei vaikuta uskovan Raannan kisapaikkaan...
Ei Raannasta mitään varmaa ole, mutta ainakin edellisyönä vielä Hoffrén kehotti pitmään odotukset alhaalla Raannan suhteen. Tulkitsisin tuon niin, että Raannan osallistuminen on kaikkea paitsi varmaa,ei välttämättä todennäköistäkään.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Onko tuohon jotain lähdettä?

Toki Suomen maalivahtitilanne on se, että mikäli Raanta ei tule, niin Koskisella ja/tai Rämöllä eteenpäin meneminen ei ole myöskään mikään ongelma. Mikäli tätä syvemmältä joudutaan ämpäriä raapimaan, niin sitten aletaan olemaan ongelmissa. Omissa papereissa Koskinen ja Rämö menevät vielä Säterin edelle.

Ei muuta lähdettä kuin Hoffren. Jotenkin on häneen sen verta luottoa ettei lähtisi tollasia huutelemaan ilman jotain konkreettista tietoa. Itse olin unohtanut että tänä vuonna on Karri Rämö myöskin ”käytettävissä” spekulaatioissa. Hän on kyllä omissakin papereissa astetta kovemman luokan kaveri kuin esim. Korpisalo ja Säteri viime vuonna. Ja siitä myös samaa mieltä että jos Koskinen tulee niin sitten ei ole oikeastaan mitään hätää. Hän on NHL-tason maalivahti ja osoittanut että pää kestää ketä tahansa vastaan. MUTTA jostain syystä en menksi kyllä hänestäkään takuuseen että haluaako tulla. Tähän ei ole lähdettä. Puhdasta mutua.

Kaikin puolin on Marjamäen aikana tullut sellainen tunne, (vaikka kukaan ei halua liian suoraan asiaa esittää), että kisat eivät tämän valmennuksen alla kiinnosta. Muutamaa superlojaalia yksilöä lukuunottamatta. Uutena ilmiönä on se, että myöskin tietyt KHL-pelaajat alkavat lähteä tähän samaan starailuun mukaan.

Lopullinen totuus nähtäneen ensi vuonna kun valmennus vaihtuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös