MM 2016: Suomi

  • 922 977
  • 4 238
Tila
Viestiketju on suljettu.

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Eikös niitä ole kaksi? Hietanen sekä Pokka.

Pakistokin alkaa näyttämään jo kohtalaiselta:

Jaakola - Hietanen
Kukkonen - Salmela
Ohtamaa - Pokka

Joo, pahoittelut. Tässä kävi pieni lapsus, kun noteerasi uutisen Pokan tulemisesta, mutta pelaajalistaa kun tuijotti, niin Hietanen oli vielä siinä ainoa right.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Vielä kun Rask saatais jengiin.. Veikkaan Bäckströmin olevan nro 1 jos ei enää veskoja änäristä ole tulossa. Koskinen ei oikein nimenä vakuuta, mutta mielelläni olen väärässä olettamukseni kanssa.
 

Nupe-50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Mietinkin jo tässä pari päivää, että mitä ihmettä se Mikke vatvoo kisoja. Koivun suhteen menetin jo uskoni, mut se että se onki kisoissa tekee Skoda Cupista astetta kiinnostavamman. Nyt vaan toivon, että nää meidän junnutähdet on mukana. Laine on paikkansa ansainnu, kuten myös Aho. Luulen kuitenkin, että jälkimmäinen taistelee niistä viimeisistä paikoista Rantasen kanssa. Niin ja täytyy muistaa myös herra Lehkonen.

Vähän ketjukoostumuksia hyökkäyksen osalta:
Laine-Barkov-Jokinen
Pulkkinen-Koivu-Mi.Granlund
Komarov-Ma.Granlund-Rantanen/Aho/Lehkonen?
?-Koskiranta/Lajunen-Pyörälä

Asiasta kukkaruukkuun. En voi käsittää sitä, minkä takia Kojo ei anna mahdollisuutta Niklas Bäckströmille. Kaveri avannu luukkua viimeset 3-4 harjoitusottelua ja mennyt kausikaan ei tarjonnu konkarille kun 4 peliä rapakon takana. Miten ihmeessä sieltä voidaan antaa minkäänlaisia näyttöjä? En sano, että Nikke ois parempi vaihtoehto kun Koskinen, mut antakaa nyt jumankeka sillekin mahollisuus. Koskista hehkutettiin tänään - en luota silti yhtään kyseiseen jamppaan. Saros-Rask akselista jompikumpi rauhottais mieltä aikalailla.
 
Viimeksi muokattu:

Ketuttaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa ja Chicago Blackhawks
Ainakaan tämän lähteen mukaan Teräväistä ei kisoissa nähdä.

Vaikka olisinkin Chicago-fanina mielelläni nähnyt Teräväisen kisoissa, niin jos jää sivuun loukkaantumisen vuoksi on tuo oikeastaan vaan hyvä juttu. Siellä on kuitenkin sen verran kovia äijiä tyrkyllä, ettei kaikki mahdu mitenkään. Eli jonkun on pakko jäädä kuitenkin pois ja jos se tapahtuu loukkaantumisen vuoksi niin siinä ei keneltäkään tarvitse pelipaikkaa ottaa pois.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Montako äijää saa leimata kisoihin? Jos niitä saa laittaa riittävästi ylimääräisiä, niin Puljun voisi ottaa vaikka mailapojaksi.

Eväät ei ehkä riitä kentällä vielä, mutta mahdollisuus tehdä täysin mahdottoman lyömätöntä historiaa, U18, U20 ja miesten kulta samana vuonna samalle kaverille. Jesse Joensuun vuoden 2011 roolissa.

Ei se ainakaan Rantasta heikommin puolustaisi..... Tämän päivän pelin perusteella kentällä oli aika saatanan monta muutakin Puljua huonompaa vaihtoehtoa....... ihan kokonaisvaltaisen pelaamisen osalta. Ihme ettei ykkösen pelivuorolla Venäjä enempää maaleja tehnyt ihan hukassa omassa päässä olivat.. Pulju olisi tehnyt ylivoimalla tänään yhden maalinkin. Aho jakoi sen tavallisen yhden kosketuksen syöttönsä neliön läpi.......mistä Pulju vielä runkosarjan lopussa pisti joka kerta maalin. Muuta ei oltu valmiina ja piti alkaa kuolettamaan ja asettelemaan kiekkoa..
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tuollaisen 13 hyökkääjän listan ottaisin itse. Lajunen voisi myös mennä T. Sallisen tilalla. Roolitukset olisi myös helppo koota tuosta, kun muutama kaveri pystyy pelaamaan melkein missä vaan. Ja noista nimistä peräti kahdeksan pystyisi ainakin pelaamaan keskellä, jos tarvis. Joten se vähän kyseenalaistaa sen, ketä 13. hyökkääjäksi otetaan, koska sentterin tontille pystyviä on jo niin monta (mulla siis oli Sallinen 13. höökinä).
Valita voi 14 tai 15, riippuen meneekö 14+8 vai 15+7 systeemillä, 2014 kisoissa Erkka valitsi 15+7, mut tuossa on tosiaan tuo loukkaantumisriski puolustuksessa.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Hyökkäys kyllä herättää suurinta mielenkiintoa vuosikausiin. Meillä on parempi hyökkäys kuin edellisissä olympialaisissa... Eikä tuota pakistoakaan hirveän paljon huonommaksi voi sanoa kuin aikaisemmissa mm-kisoissa, joten odotukset on kovat. Heitetään omaa ketjulottoa, kun tuntuu, että hyökkäys on nyt kasassa:

Jokinen - Barkov - Pulkkinen
Komarov - Koivu - MiGranlund
Laine - MaGranlund - Aho/Lehkonen
Sallinen - Sallinen/Lajunen - Rantanen

Ykkösylivoimalla tuosta pelaa Jokinen - Barkov - Pulkkinen - Komarov, kakkosylivoimalla Koivu - Granlund - Granlund - Laine. Alivoimallakaan ei ole hätää tuolla joukkueella.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Aika koominen hyökkäys kyllä. Ei käy Nokkaa kateeksi, kun alkaa pelaajia valitsemaan.

Jos Pikku-G:lle on luvattu varma paikka, saattaa se olla hieman väärin. Mutta jos on, niin minä lätkäromantikkona laittaisin ainakin alkuhöntsiin seuraavat kolme tutkaparia yhteen. Koivu-Jokinen, Micke-Macke, Barkov-Laine. Aho, Komarov ja (Lehkonen) voinevat pelata missä ketjussa tahansa.

Poks. Päiväunet seis. Mutta alkaa todella mielenkiinto kasvaa Suomen jengiin ja etenkin mukaan pääseviin. Hieno tilanne Suomella.
Jos Mikke ja Makke on tutkapari, niin on myös Mikke ja Pulu.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Jossain tuolla aiemmin tässä ketjussa oltiin sitä mieltä, että Pokan olisi pitänyt olla mukana jo kaksi vuotta sitten. Siitä olen kyllä eri mieltä, koska sen verran heikkoa Villen puolustaminen tuona keväänä oli. 1 vs. 1 -tilanteissa varsinkin Pokalla oli suuria vaikeuksia, Plihalin kiistanalainen maali finaalisarjassa tästä yksi esimerkki. Kiekollinen peli olisi riittänyt kyllä. Nyt on kyllä todella hienos ja mielenkiintoista nähdä Pokan pelaamista parin vuoden tauon jälkeen. Vaikkei Pulju pääsekään kisoihin, niin saatiinhan sinne silti yksi hymyilevä torniolainen.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Perhana, kun Marjamäki ei ole jo nyt penkin päässä. Pääsisi jo nyt hinkkaamaan pelisysteemejään todella monen world cup pelaajan kanssa.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Suomi taitaa olla ainoa maa joka saa liki parhaimman kokoonpanon (ainakin hyökkäyksen osalta) kisoihin. Ehkä jopa suurin ennakkosuosikki.
Noh noh, hyvältähän tuo hyökkäys alkaa näyttämään, mutta muistetaan kuitenkin, että:
a.) Kyllä sinne kaivattaisiin vielä siitä parhaimmasta tai WC-kokoonpanosta jopa hyökkäykseen vahvaa kahden suunnan kokemusta kolmoseen ja neloseen. Kyllä tuolta täyttäisin hyökkäykseen kolmosta ja nelosta mm. Filppula, Haula, Salomäki, Donskoi, Lehterä osastolla. Puhumattakaan sitten pakkikalustosta, joka huutaa kookkaat, voimakkaat ja taitavat kanadalaiset NHL-tason hyökkääjät pysäyttäviä pakkeja.
b.) Ennakkosuosikin viittaa ei nyt vielä kannata Suomelle tarjota, kun muistetaan, että esim. Kanadalla olisi lähettää kisoihin kuin kisoihin noin 2-3 joukkueellista huippupelaajia ja venäläiset ovat valmiita taas kotikisoissaan tekemään kaikkensa voittaakseen skodailut. Kyllä nuo molemmat edellä mainitut saavat paperilla Suomeakin kovemmat jengit kasaan kisoihin.
Ja sori ei ole tarkoitus latistaa tunnelmaa, itsekin innoissaan, että noin moni Atlantin takana kiekkoileva hyökkääjä on tulossa, mutta ei nyt viel varata sitä toria.

EDIT: P.S. Älkää nyt hyvät ihmiset Bäckströmiä ykköseksi laittako edes fantasioissa, kaveri on pelannut niin vähän ja heikosti viimeiset pari vuotta, että hellurei ja herkät tunteet. Sanon tämän vaikka arvostan pelaajaa valtavasti vanhana meikäläisenä.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos tuohon tähtisikermään lyödään joku PIHLSTRÖM mukaan niin voi jumalauta. Tee nyt Nokka kerrankin mielenkiintoiset, rohkeat valinnat. Puljujärveä ei tarvitse, mutta Laine, Aho, Rantanen ja Lehkonen mukaan ehdottomasti.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Jos tuohon tähtisikermään lyödään joku PIHLSTRÖM mukaan niin voi jumalauta. Tee nyt Nokka kerrankin mielenkiintoiset, rohkeat valinnat. Puljujärveä ei tarvitse, mutta Laine, Aho, Rantanen ja Lehkonen mukaan ehdottomasti.
Samaa mieltä. Eikä tuohon joukkueeseen mitään Pyöräläkään tarvita.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jos tuohon tähtisikermään lyödään joku PIHLSTRÖM mukaan niin voi jumalauta. Tee nyt Nokka kerrankin mielenkiintoiset, rohkeat valinnat. Puljujärveä ei tarvitse, mutta Laine, Aho, Rantanen ja Lehkonen mukaan ehdottomasti.
Kyllähän siellä nyt aina yksi logoonampuja pitää olla. Ihan sama vaikka minkälaisia messiaita olisi tippumassa mukaan, niin on enemmän sääntö kuin poikkeus että joku ihan täysin käsittämätön valinta sinne otetaan mukaan. Pihlström on jokaisen valmentajan luottoratsu, joten on ainakin vahvoilla. Toki Nenä-Jalonen saattaa valita juurikin Pyörälän ennen Pihlströmiä, tämä siksi että on Jaloselle tutumpi pelaaja.
 

Barney

Jäsen
Ei se ainakaan Rantasta heikommin puolustaisi..... Tämän päivän pelin perusteella kentällä oli aika saatanan monta muutakin Puljua huonompaa vaihtoehtoa....... ihan kokonaisvaltaisen pelaamisen osalta.
Tämä nyt menee jo osioon "värilasit", mutta tätä väitettä on aika vaikea ostaa. Jos puhutaan kokonaisvaltaisesta pelaamisesta, niin siellä ne Puljujärven suurimmat heikkoudet ovat, vaikka tulevaisuudessa uskonkin juuri siellä olevan Puljujärven vahvuudet, sillä työkalut siihen ovat ainakin olemassa. Puljujärven pelaaminen on vielä aivan liian juniorimaista, joten nämä kisat tulevat vuoden liian aikaisin hänelle. Laineenkaan vahvuudet eivät ole puolustuspäässä, mutta hän on ikäisekseen kiekollisesti erittäin kypsä ja varma pelaaja. Puljujärvi teki U18-kisoissakin muutaman sellaisen kiekonmenetyksen, joiden jälkeen olisi saanut miesten maajoukkueessa istua penkillä vähintään ottelun loppuun asti. Lisäksi U20-ratkaisupeleissä tuon superketjun pelaajista yksi pelaaja erottautui negatiivisesti kahdesta muusta. Välillä Puljujärven peli menee sellaiseksi junnumaiseksi häseltämiseksi. Lainettakaan en huolisi kisoihin ellei tuo laukaus olisi oikeasti tuollainen ase. Ensi vuonna Pulju on aika varma kisapelaaja, jos on vain pelikunnossa.
 

MegaForce

Jäsen
Kyllähän siellä nyt aina yksi logoonampuja pitää olla. Ihan sama vaikka minkälaisia messiaita olisi tippumassa mukaan, niin on enemmän sääntö kuin poikkeus että joku ihan täysin käsittämätön valinta sinne otetaan mukaan. Pihlström on jokaisen valmentajan luottoratsu, joten on ainakin vahvoilla. Toki Nenä-Jalonen saattaa valita juurikin Pyörälän ennen Pihlströmiä, tämä siksi että on Jaloselle tutumpi pelaaja.

Pelkään vain että Nokka valitsee Pillun ja Pyörälän tyyliin Ahon ja Rantasen tilalle.. Eiköhän muutama käsittämätön valinta tuosta nykyisestä joukkueesta valita myös esim Malisen tai Erkinjuntin sekä Kuuselan muodossa..
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä siellä joku Pyöräläkin menee vielä nelosen laidassa ja alivoimaa tappamassa, kunhan Pulkkinen ja Laine saavat vain kunnolla YV-vastuuta. Sinänsä se ja sama ketkä näistä "valmentajan ihannepelaajista" on mukana. Kunhan nimenomaan valjastetaan tuon edellä mainitun kaksikon kiistattomat avut käyttöön. Ei ole Suomella usein, jos koskaan, ollut kahta noin puhdasveristä maalintekijää samaan aikaa remmissä mukana. Nokan on pakko tämä hyödyntää.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Pelkään vain että Nokka valitsee Pillun ja Pyörälän tyyliin Ahon ja Rantasen tilalle.. Eiköhän muutama käsittämätön valinta tuosta nykyisestä joukkueesta valita myös esim Malisen tai Erkinjuntin sekä Kuuselan muodossa..
Ahon tiputtaminen vaatisi kyllä jo palleja, pari peliä pelannut ja tehnyt nyt molempiin maalit, ja eikös tuo ole pisteillä ollut jokaisessa aikuisten maaottelussaan? Aikanaan Kalle Kerman valittiin MM-kisoihin kun teki maaleja Unkaria vastaan höntsäpeleissä, niin luulisi kyllä Ahollakin riittävän. Mutta mistäs näitä tietää.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille

Jos tuohon tähtisikermään lyödään joku PIHLSTRÖM mukaan niin voi jumalauta. Tee nyt Nokka kerrankin mielenkiintoiset, rohkeat valinnat. Puljujärveä ei tarvitse, mutta Laine, Aho, Rantanen ja Lehkonen mukaan ehdottomasti.

Samaa mieltä. Eikä tuohon joukkueeseen mitään Pyöräläkään tarvita.

Vahva sama molempiin! Neljä tuloksenteko kenttää kun siihen on kerran mahollisuus ja materiaali riittää. Ja kun noista kentistä löytyy vielä vahvaa puolustusosaamista muutenkin ni ei mitään syytä ottaa yhtä jarrukenttää, paitsi tosiaan Salliset vois ottaa ylimääräsiks, sitten kokoonpanoon niitä jos puolusupeli kusee hyökkääjien osalta joltain kentältä.

Edit:
Kyllä siellä joku Pyöräläkin menee vielä nelosen laidassa ja alivoimaa tappamassa, kunhan Pulkkinen ja Laine saavat vain kunnolla YV-vastuuta. Sinänsä se ja sama ketkä näistä "valmentajan ihannepelaajista" on mukana. Kunhan nimenomaan valjastetaan tuon edellä mainitun kaksikon kiistattomat avut käyttöön. Ei ole Suomella usein, jos koskaan, ollut kahta noin puhdasveristä maalintekijää samaan aikaa remmissä mukana. Nokan on pakko tämä hyödyntää.
Mukana olevien NHL-pelaajien av-ajat:
Jokinen 184:27
Barkov 118:06
Komarov 111:43
Koivu 75:05
MaGranlund 55:03
MiGranlund 46:52

Barkov-Jokinen, Koivu-Komarov, siinä alivoimahyökkääjät.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Eiköhän muutama käsittämätön valinta tuosta nykyisestä joukkueesta valita myös esim Malisen tai Erkinjuntin sekä Kuuselan muodossa..
Mikä tekee Kuuselan valinnasta käsittämättömän? Ottaisin itsekin mieluummin nuorempia kavereita mukaan, mutta kyllähän Kuusela on kisapaikkansa ansainnut, jos hänet sinne valitaan. Liigan tämän kauden paras hyökkääjä.
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Eiköhän Tuukkaakin houkuta lähteä mitalijahtiin kun avaa teksti-tv:n ja huomaa millasen joukkueen Suomi saa tällä kertaa kasaan. Ilmeisesti ei pitäis olla mitään pahempaa vaivaa, joka ei parin viikon levolla olis parantunu tai muutakaan suurempaa estettä? Jos motivaatiota löytyy niin ei muuta kun muuraamaan Suomen maali umpeen
 

Krug#47

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bruins
Jos tuohon tähtisikermään lyödään joku PIHLSTRÖM mukaan niin voi jumalauta. Tee nyt Nokka kerrankin mielenkiintoiset, rohkeat valinnat. Puljujärveä ei tarvitse, mutta Laine, Aho, Rantanen ja Lehkonen mukaan ehdottomasti.
Oikeanlainen roolitus on myös tärkeää. Kyllähän nelosketjuun Pihlström sopii paljon paremmin kuin Lehkonen. Enkä näe että Lehkonen mahtuisi vielä tänä vuonna kärkiketjuihin kun saadaan niin kovia äijiä amerikasta.

Rantanen osaa kyllä pelata myös fyysistä peliä mutta kyllä Pihlström on edellä puolustus pelaamisessa.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Luulen, että Tomi Sallisesta on tullut Jalosen luottoratsu, ja tulee olemaan kisoissa. Ollut valmistavissa matseissa kapteenistossa, kentällä ratkaisuhetkillä ja pelannut muutenkin hienosti.
 

MegaForce

Jäsen
Mikä tekee Kuuselan valinnasta käsittämättömän? Ottaisin itsekin mieluummin nuorempia kavereita mukaan, mutta kyllähän Kuusela on kisapaikkansa ansainnut, jos hänet sinne valitaan. Liigan tämän kauden paras hyökkääjä.
Vanhat tulokkaat, jotka ovat usein liigassa pelanneet hyvin, ovat aina kadonneet kuvasta MM-kisoissa. Esim. Tuppurainen, Haataja sekä Janne Lahti.. Lisäksi Suomen materiaali nyt vain on niin kova, että Kuuselan pitäisi mennä Sallisten, Ahon, Rantasen tai Lehkosen tilalle. Lehkonen ollut melko tulessa myös joten ottaisin hänet tulevaisuutta ajatellen mukaan.

Kisapaikkaa ei tänä vuonna ansaita, se otetaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös