Siis sinä olet vakavissasi sitä mieltä, että Coery Perryllä on puutteita maalineduspelaamisessa ja kulmapelaamisessa ja hän elää laukauksestaan? Ok, itse tohtisin olla aika lailla eri mieltä. Ja Rick Nashilla on myös kai koviakin puutteita maalineduspelaamisessa? Ja Teemu Selänne ei tietysti ole tehnyt kuin noin 400 maalia NHL:ssä ribareista tai ohjureilla. Surkea maalineduspelaaja hänkin. Lisäksi Selänne oli nuorempana helvetin vahva junttura kulmaväännöissä ja hän pystyi sieltä vahvalla fysiikalla tekemään itselleen ja muille paikkoja. Jos seurasit Naganon olympialaisia ja Lillehammerin MM-kisoja, niin tämä ei pitäisi olla uutta. Toki sekin on ymmärrettävää, jos olet vielä keskittynyt pikkuautoleikkeihin tuolloin.
Kyllä kaikki maalintekijät pääsääntöisesti elävät laukauksestaan. Edes Perry tai varsinkaan Nash ei ole kyllä mikään varsinainen maalin edessä seisova kaveri. Nash tekee paljolti maalinsa suorista hyökkäyksistä, minkä kyllä tietäisit, jos NHL:ää seuraisit. Perry tekee enemmän maaleja zone-kontrollin jälkeen, mutta ei hän kyllä tunnusomaisesti irtokiekkoja tai reboundeja hakkaa.
Teemu Selänne ei ole kyllä ikinä perustanut peliänsä vahvaan kulmapelaamiseen tai maalineduspelaamiseen. Se nyt on ihan paskaa edes väittää muuta.
Mihin jätit Phil Kesselin käsittelyn? Vahva maalineduspelaaja?
Ovechkin on toki vanhoilla päivillään ruvennut kunnostautumaan enemmän one-timereiden kiskojana ylivoimassa, mutta kyllähän hänen lähes yhtä suuri tavaramerkki on suorasta hyökkäyksestä runnominen maalille. Toki tätä näkee nykyään harvemmin. Myös Kovalchuk hyödynsi todella paljon suoria hyökkäyksiä pisteiden osalta.
Sinulla on usein taipumusta mollata kanssakeskustelijoitesi jääkiekkoymmärrystä. Nyt täytyy ihan rehdisti sanoa, että pata kattilaa soimaa.
Ehkä siinä tapauksessa olisi aihetta tällaisia heitellä, jos oikeasti jotain NHL-lätkästä tai -pelaajista oikeasti tietäisit.
Niin, tässä pointissani nyt kyse oli maalintekijöistä, joilla laukaus on se suurin vahvuus. Pulkkinen, Kovaltshuk ja Ovetshkin nähdäkseni ovat tällaisia. Selänteen tai Buren kohdalla nopeus on ollut se ykkösjuttu, Nash ja Perry ovat maalin edustan mestareita ja tekevät maalinsa isolla prosentilla läheltä. Sille en voi mitään, jos näin yksinkertaiset asiat saat tehtyä vaikeiksi. Hilpeää on se, että tahtomattasi korostat argumenteillasi minun pointtiani.
Heitätkös sen lähteen, jonka mukaan Perry ja Nash tekevät maalinsa isolla prosentilla läheltä? Vai puhutko nyt ihan mutulla? Pulkkinen on muutenkin hieman kummallinen nimi tuolla, kun on juuri nimenomaan epäonnistunut ainakin toistaiseksi NHL:ssä maalintekijänä. Toki voi vielä muuttua tämä asia.
Ja kyllähän Selänteellä muukin kuin nopeus on ollut se juttu - varsinkin vanhoilla päivillä. Sijoittuminen ja todella tarkka laukaus ovat olleet lähes yhtä tärkeitä tekijöitä.
Siis mitä vittua oikeasti? Juurihan kirjoitin heidän olevan mielestäni monipuolisempia pelaajia kuin Ilja tai Alex. Tarkoitus oli korosttaa sitä pointtia, että monipuoliset venäläispelaajat onnistuvat MM-tasolla säilyttämään tehotahtinsa, vaikka itse esitit Ovetshkinin ja Kovaltshukin heikentyneille maalimäärille perusteena Venäjän pelitapaa/roolitusta.
Niin, aivan näin. Kiekkoa pitävät pelinrakentajathan nyt luonnollisesti tuollaisessa "pihalätkä"-taktiikassa suhteessa parhaiten onnistuvatkin. Tosin molemmilla sattuu olemaan huonompi pistetahti MM-tasolla kuin NHL:ssä. Näyttää olevan melko tyypillistä venäläisille...
Taas palataan sinun jääkiekkoymmärrykseen. Kiekonhallinta korostuu Pohjois-Amerikassa HAHPssa. PAHP:issa taas silmitön puskeminen on aivan leimallista pohjoisamerikkalaisessa kiekossa. PAHP määrittää ensisijassa sen, että pelataanko pystysuunnan kiekkoa vai kiekkokontrollilätkää. Vaikkapa edesmenneen siffan maineikkaat HVP-tilastot vastaansanomattomalla tavalla osoittavat NHL:ssä tehtävän huomattavasti maltillisemmin kiekkokontrollitekoja kuin eurooppalaisessa lätkässä.
Ei kiekonhallinta ole mikään itseisarvo - se on voittaminen. Ei pienessä kaukalossa samalla tavalla onnistu tuollainen pekkavirtamainen hierominen - ja ihan hyvä niin.
Väitätkö nyt ihan vakavissasi, että NHL-kiekossa kaikki joukkueet pelaavat ihan samanlaista pystysuunnan lätkää? Väitätkö myös, että Kanada pelasi Olympialaisissa tätä samaa NHL:ssä pelkästään nähtävää pystysuunnan lätkää? Mitä se muutes kertoo, että Kanada oli isossakin kaukalossa täysin ylivoimainen? Kertooko se siitä, että Kanadan NHL-pelaajia sisältävä joukkue oli vain niin helvetisti parempi kuin esim. Venäjän joukkue, jossa oli iso liuta KHL-janareita? Eli siis pelaajamateriaali oli niin ylivertainen, että isossakin kaukalossa rynnivät jatkoon heikolla pystysuunnan kiekolla?