Miten voitelet leipäsi?

  • 1 046
  • 24

Millä voitelet leipäsi ennen päällyksiä?

  • En millään

    Ääniä: 3 8,1%
  • Margariinia tai voita

    Ääniä: 28 75,7%
  • Sulate- tai tuorejuustoa

    Ääniä: 3 8,1%
  • Sekä margariinia tai voita + sulate- tai tuorejuustoa

    Ääniä: 3 8,1%

  • Äänestäjiä
    37
  • Poll closed .

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Mitä laitat leivällesi ennen varsinaisia leivänpäällyksiä eli nyt ei kysytä leikkeitä ym.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siis. Laittaako joku kahta eri levitettä..? Päällekkäin? Vierekkäin? Sekaisin?
 

Glove

Jäsen
Ensimmäinen ajatus otsikon luettuani oli, että veitsellä. Mutta näistä vaihtoehdoista käytössä on margariini, joskus sulate- tai tuorejuusto. Mutta varmaan 90% tapauksista margariini.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Siis. Laittaako joku kahta eri levitettä..? Päällekkäin? Vierekkäin? Sekaisin?
Kyllä. Tämä (paha) tapa alkoi jo lapsuudessa, kun se Viola- juusto oli niin hemmetin hyvää.

Unohdin panna vaihtoehdon "jotain muuta tahnaa", koska on hummusta, pestoa ynnä muuta.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Olen voi-ihmisiä. Oivariinilta on löytynyt hyvä oliiviöljy ja hieno merisuola -levite. Jos luksuselämää vietän hotellissa, vedän vanhoillisemmin kunnon voilla.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vaikka miten. Harvoin laitan vain yhtä tavaraa leikkeleen ja leivän väliin. Maksamakkara/pasteija on oiva kaveri kinkulle. Majoneesi ja metwursti sopivat mainosti yhteen. Välillä majoneesin sijaan sulatejuustoa. Noi leivän voiteluun tarkoitetut terveyslevitteet on siitä ikäviä, että ne eivät maistu millekään, tai sitten maistuvat suorastaan pahalle. Pitää siis harrastella noita yhdistelmiä.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Veitsellä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Margariinia, joko kaupan tai itse tehtyä...

Jos joku nyt innostuu tuosta itsetehdystä, niin tässäpä ohje:

yksi osa pehmeää voita
yksi osa ruokaöljyä - rypsi- ja oliiviöljystä tulee erimakuista
yksi osa kylmää vettä

Sekoita öljy pehmeään voihin vatkaimella niin, ettei massaan jää paakkuja
Liruta kylmä vesi pikkuhiljaa massaan samalla vatkaten niin, että massa on tasalaatuista

Tässä itsetehdyssä on se etu, että massan voi maustaakin vaikka valkosipulilla, chilillä, tms. - mm. noita mainittuja olen kokeillut...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Riippuu tilanteesta.

Useimmiten syön lämpimiä voileipiä, jotka teen mikrossa. Silloin en laita mitään rasvaa, vaan pelkällä leikkele + juusto -linjalla mennään. Paahdetulle leivälle heitän Oivariinia. Joillekin leipätyypeille (ciabatta, patonki nyt ainakin) saatan laittaa Oivariinin sijaan tuorejuustoa, oliiviöljyä tai vaikkapa pestoa. Voita en yleensä käytä, mutta jos sitä on esimerkiksi buffet-pöydässä, niin silloin saatan herkuttelumielessä valita sen. Se sopii erityisen hyvin mm. saaristolaisleivän, rieskan ja karjalanpiirakoiden kanssa. Noista jälkimmäiseen toki paras vaihtoehto on munavoi.
 
Suosikkijoukkue
Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
Liha tulee päällimmäiseksi, paitsi lämpimään leipään sit juusto.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Ensin tulee leipä, sitten margariini, sitten juusto, sitten leikkele. Toisinaan, kun on oikein kova leivän himo, täydennän palettia kananmunilla, kurkkuviipaleilla ja salaatinlehdillä.
 

Sue

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, #89; lentosuukko KooKoolle
Olen voi-ihmisiä. Oivariinilta on löytynyt hyvä oliiviöljy ja hieno merisuola -levite. Jos luksuselämää vietän hotellissa, vedän vanhoillisemmin kunnon voilla.

Täsmälleen. Anemianestohengessä lisäksi kuurina noin sentin paksuisia viipaleita maksamakkaraa.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Veitsellä margariinia 85% todennäköisyydellä ja tuorejuustoa 15% varmuudella.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Riippuu tilanteesta

Tumman leivän kanssa voita ja sormisuolaa.

Usein leivälle myös majoneesia tai jotain majoneesipohjaista kalasössöä ym.
Joskus harvoin jotain sulate/tuorejuustoa.

Tuoreen leivän kanssa jotain hyvää oliiviöljyä ilman mitään ylimääräistä.

Lämpimissä leivissä ndujaa tai pestoa.

Margariinia en juuri koskaan, koska en pidä kissoista. Poikkeuksena tosin mulla on jääkaapissa joku mökkireissulta jäänyt oliiviöljy-merisuola-oivariiniseos mikä on ihan hyvää.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Eineskarjalanpiirakoihin saa mukavaa lisäpotkua pestolla.
Ns. oikeat uunissa paistetut rapeakuoriset kaipaavat munavoita.
 
K

Kiekkokatsoja

Ei oleellista merkitystä, että miten. Voi vaihdella tilanteen mukaan. Pääasia että leipää on, sillä sanontakinhan sen sanoo.
Leipä miehen tiellä pitää.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
En millään. Kirsikkatomaatteja ehkä päälle. Lämpimän leivän päälle sitten taasen laitan Oivariinia.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Onko tämän takana se, että jos tiputat sen niin takapuolelta voideltu leipä tippuu lattialle rasvapuoli ylöspäin?
Kyllä. Sitä ennen teippaan sen kissan selkään voideltu puoli ylöspäin ja tiputan, katson kummin päin tulee alas.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Kyllä. Sitä ennen teippaan sen kissan selkään voideltu puoli ylöspäin ja tiputan, katson kummin päin tulee alas.
Melko alhaalta saat tiputtaa kissan selkä edellä, jos haluat, ettei tule jaloilleen.

Nm. Kokeiltu on, nöössipoikana!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös