Oikeastaan ainoa syy miksi edes käyn rafloissa on se ettei omin konstein pihvistä koskaan tule sopivasti medium-rarea.
Pihvin paistaminen hyvin on erittäin helppoa. Tärkeintä on, että pihviliha on saanut lämmetä rauhassa. Ei missään nimessä jääkaapista suoraan vain mieluiten reilusti yli tunnin verran huoneenlämmössä. Hyvä pihvi leikataan paksuksi. Kaupan valmispihvit on usein aivan liian ohuita. Tiskiltä mieluummin hyvä pätkä, josta saa riittävän paksut pihvit. Mausta makusi mukaan, mutta pihviin mausteet kannattaa hieraista aina pintaan, ennen paistamista. Pihvejä ei kuitenkaan pidä marinoida tai antaa hautua mausteissaan yli 5 minuuttia.
Paistaminen tehdään kuumalla pannulla, mutta ei liian kuumalla. Perus paistolämpö riittää. Pannulle reippaasti voita, ei öljyä. Pihviä paistetaan yhdeltä puolelta niin kauan, että kypsän raja (harmaa pihvin väri) nousee puoleenväliin pihvin paksuutta. Pihvit käännetään ympäri ja paistetaan kunnes kylki on kokonaan harmaa. Tämän jälkeen pihvit nostetaan pois pannulta ja annetaan vetäytyä hetki folion alla (ei tiukasti käärittynä, jolloin ne keittyvät).
Tämän jälkeen pihvi tarjoillaan lämpimän kastikkeen ja lisukkeiden kera. Pihvi maistuu paremmalta, kun se ei ole kuuma.