Miten saadaan yleisömäärät nousuun?

  • 738 438
  • 3 722

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Helmisen SaiPalle sympatiat
Tuli vähän sellanen tunne, että jopa toimistolla on luovutettu näiden arkipelien osalta. Mulla on nettiselaimen bannereissa pyörinyt jo alkuviikosta mainosta TPS - Lukko -pelistä, mutta HPK-pelistä ei mitään mainintaa... Oliko markkinointiväeltä unohtunut, että tässä oli yksi kotipeli vielä välissä.
Vois myös kerätä nuo kauden avaus mainokset vitt... pois tuolta katujen varsilta. Ne on siellä homehtuneet jo yli kolme viikkoa.
 

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Vois myös kerätä nuo kauden avaus mainokset vitt... pois tuolta katujen varsilta. Ne on siellä homehtuneet jo yli kolme viikkoa.
Niin ja jos oisit niitä vähän tarkemmin katsonut, on toisella puolella kuuden ensimmäisen kotipelin mainos. Eli eiköhän ne sunnuntaina/maanantaina korjata pois.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Mitä TPS:n pitäisi tehdä, jotta yleisömäärät nousisivat, on sen verran haasteellinen kysymys, ettei siihen yhtä eikä edes kahta vastusta löydy. Ongelma on varmasti monen eri tekijän summa.

Itse lähestyisin ongelmaa siten, että miettisin, mikä on TPS:n brändin nykytilanne. Miten turkulaiset nykypäivänä kokevat TPS:n? Onko TPS.n brändi sellainen, että se herättää positiivisia mielleyhtymiä? Väitän katsojalukujen perusteella, ettei se sitä todellakaan ole. TPS mielletään edelleenkin arroganttina, sisäänpäin lämpiävänä kokoomuslaisena omahyväisenä kansitakkien johtamana organisaationa, joka ei mitenkään halua astua "norsunluutornista" tavallisten kuluttajien kanssa samalle tasolle. Todella suuri juopa on johdon ja Matti Meikäläiskannattajan välillä. Mitään ei edelleenkään organisaatiossa sen oman käsityksen mukaan ole tehty väärin, ja siksi on kokonaan turkulaisten Matti Meikäläisten oma vika, kun TPS:n pelit eivät kiinnosta. Organisaatio kun on omasta mielestään tehnyt tehtävänsä sataprosenttisesti oikein ja millekään arvostelulle ei ole mitään perusteita. Organisaation johto kokee edelleenkin satavarmasti, että TPS-brändi on ensiluokkaisessa kunnossa. Arvostelijat ovat heidän näkemyksensä mukaan täysin väärässä ja edustavat vain pahansuopaisuutta ja omaa katkeruutta.

Jos ja kun TPS:n brändi mielletään monen kuluttajan mielessä kuitenkin kaikesta huolimatta enemmän tai vähemmän negatiivissävytteisesti, niin uutta myönteisempää brändin rakentamista pitäisi ryhtyä tekemään todella vahvasti ja nopeasti, sillä muutokset brändikuvassa eivät tapahdu käden käänteessä.

Nykyliigassa vain HIFK:lla ja Kärpillä on oma selkeä brändi, joka kantaa joukkuetta vaikeittenkin vaiheitten yli ilman, että katsojakatoa syntyy merkittävästi. Tappara on viimeiset 5 vuotta rakentanut myös ammattimaisesti omaa brändiään, ja silläkin alkaa olla tässä mielessä jo paljon tehtynä, vaikka se tässä suhteessa edelleen on HIFK:ta ja Kärppiä jäljessä. Tappara on kuitenkin selkeästi Tampereen ykkösbrändi jääkiekossa.

TPS:llä ei Turussa ole voitettavanaan edes varteenotettavaa kilpailijaa. Lisäksi TPS:llä on pitkät perinteet ja laaja talousalue taustanaan, joitten varaan voisi todella hyvin rakentaa toimivan positiivissisältöisen brändin, mutta valitettavasti organisaatiossa ei tunnuta ymmärrettävän, mikä on brändin merkitys ja miten sitä rakennetaan haluttuun suuntaan. Siellä keskitytäänkin etupäässä pikkuasioiden viilaamiseen, jolla ei pitkävaikutteista tulosta saada aikaan.

Kun joukkueen nykymenestyksellä ei HPK-otteluun saada enemmän kuin runsas 3000 katsojaa, jotain on todella paljon tehty väärin taikka oikeammin sanottuna erittäin paljon on jäänyt kokonaan tekemättä.
 

tombz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps,Nhl,Tuto,Turkulainen juniorijääkiekko
Paljonkohan porukkaa on tulossa? Itse menen tällä kaudella myös ensimmäistä kertaa kuten näköjään moni muukin.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Kyllä mä sanoisin että tämänhetkinen ongelma on suurempi yhteiskunnallinen kysymys.

Jos halutaan toimiva yhteiskuntarakenne, kuten tähän mennessä meillä on ollut, niin sen perusta on hyvinvoiva ja kuluttava keskiluokka. Nyt meidän keskiluokka kutistuu ja polarisoituu ja kokemusta tällaisesta keskiluokasta ei ole.

Toki tähän lisättynä seuran huono historia viime vuosilta, halpa Ruutu+ ym, niin lopputulos on tässä.

Aivan vitullisen haasteen edessä on seurat, jotka pystyvät olemaan uskottavia, kilpailullisia, kuluttajalle halpoja ja menestyksekkäitä.

Mä olen todella tyytyväinen siihen mitä Palloseura on viime vuosien aikana tehnyt. Jos se ei jollekin riitä, niin joka suuntaan ei kuulu lähteäkään kumartamaan.
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nykyliigassa vain HIFK:lla ja Kärpillä on oma selkeä brändi, joka kantaa joukkuetta vaikeittenkin vaiheitten yli ilman, että katsojakatoa syntyy merkittävästi. Tappara on viimeiset 5 vuotta rakentanut myös ammattimaisesti omaa brändiään, ja silläkin alkaa olla tässä mielessä jo paljon tehtynä, vaikka se tässä suhteessa edelleen on HIFK:ta ja Kärppiä jäljessä. Tappara on kuitenkin selkeästi Tampereen ykkösbrändi jääkiekossa.
Brändi x 11. Brändi ja sen rakennus. Isoja kysymyksiä. Nyt pitää kuitenkin muistaa että vaikka mielestäsi Tappara on viimeiset 5 vuotta rakentanut menestyksekkäästi brändiään ja voittanut pokaalia, niin viime kaudella heillä kävi vähemmän yleisöä kuin Turussa. Suurempi talousalue ja mestaruus. Ei riitä. Silti mielestäsi Tapparan brändinrakennus on mallillaan ja yleisöä on riittämiin?
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässähän se valitettavasti taitaa olla. Tepsi on panostanut joukkueeseen ja ottelutapahtumaankin. Voittoja tulee. Mutta kun yksittäisellä pelillä ei ole lopputuloksen kannalta käytännössä minkään valtakunnan merkitystä, on suuren yleisön vaikea kiinnostua ja innostua. Keväällä sitten taas.

Nyt Kärpät ja HPK pelin hallilla väijyneenä pakko todeta että yhä enemmän oma fiilis kallistuu tälle kannalle.

Omakohtainen tuntemus oli näistä (ja viime kausilta) että itse peli on melkoista paskaa normaaleissa runkosarjamatseissa. Sinänsä siinä ihan kivasti mennään päästä toiseen ja onhan siinä joukkuepelimäistä meininkiä. Mutta ei niin minkäänlaista tunnetta! Siihen kun lyödään päälle se 3000 katsojaa haukottelemassa niin ei tuota minään päivän kohokohtana voi pitää.

Loistokkaita yksilösuorituksia saa hakea todella tiheällä kammalla. Joku Filppulan kaltainen yllättäviä ratkaisuja viljelevä pelaaja on parasta lääkettä apatiaan mutta eipä pelannut näissä otteluissa. Meillä on nelosketjussa oikein värikkäitä persoonia Talkkarin ja Virtasen muodossa, mutta siellä ne vaan vetää HMV-kiekkoa muitten mukana.

Samalla voi miettiä mikä vaikutus pelikirjahokilla on Suomen Liigakaukaloissa. Ei tuossa ainakaan katsojaa aina palvella, vaikka täällä Suomen maajoukkueen menestyksen myötä onkin syntynyt uskomus että kaikki sitä haluavat. Mennään kuin kiskoilla ja kaikki tapahtumat tulevat katsojalle kuin dejavuna.

Runkosarjan peleistä on saatu pakkopullaa niin katsojalle kuin pelaajillekin. Jaksan ihmetellä että tätäkö Liiga haluaa? Koko sarjajärjestelmässä ei ole mitään järkeä. Ensin läpsytellään 30-40 matsia ja sitten aletaan pelaamaan. Tai ne pelaa joilla on siinä kohtaa jotain panosta.

Kaiken lisäksi taklaaminen on pistetty pannaan, kun ei osuta kuin päähän. Kissat on kuulemma äärimmäisen väärin kun setämiehet ja sateenkaarihommilla tulee nuorisoa ovista ja ikkunoista. Yläkatsomokin oli hyvä laittaa kiinni kun siellä on vain keskimääräistä tyhmempiä katsojia, joita ei hallilla kaivata.

Jännä juttu että porukkaa ei näy. Itsekin alan jo alistumaan siihen, että hallille kannattaa lähteä vasta kun lumet alkaa sulaa.

Ja korostan että en syytä TPSää näistä enkä koe että sillä on edes paljoa vaikutusmahdollisuuksia tilanteeseen. Toki pitkäjänteisellä työllä ja kausikorttikampanjoilla voidaan saavuttaa tulosta mutta ei kovin äkkiä.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nämä syksyn Lukko kotiottelut ovat viimevuosina keränneet sellaiset 6200-6500 katsojaa. Noihin lukemiin olisi kyllä päästävä, sillä hallille eksynee reilusti entisiä raumalaisia aktiivikannattajien lisäksi. Kärkikamppailu ja toinen lauantai kotipeli. Ei pitäisi olla nyt tekosyitä.

Törmäsin viime viikon perjantaina facebookissa kilpailuun, jossa veikattiin Kärpät-pelin yleisömäärää. Aika surkeaa luettavaa, useilla oli mielikuva myös perjantaipelien yleisömääräksi reilua kolme tuhatta. Jos ison massan mielikuva tunnelmasta ja ottelun kiinnostavuudesta on tuota luokkaa, on aikamoinen vuori kiivettävänä saada tuo mielikuva muuttumaan. Senkin suhteen olisi tärkeää saada tänään hallille edes tuo 6000. Itse tulossa kuuden kaverin kanssa hallille, nyt olisi jokaisen hyvä aktivoitua!
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Paljonkohan on mennyt lippuja kaupaksi. Tänään voisi olla sauma korjata tuota yleisö ka. Ollaan vasta sijalla 6.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
En nyt jaksaa alkaa laskea katsomokartasta, mutta ei tuo nyt järin lupaavalta näytä. Veikkaisin, että 5000 rikkominenkin voi tuottaa tuskaa. Ellei sitten aivan hirveä rynnistys ala lippuluukulle tai tieto siitä, että kalja 30 minuuttia 2 euroa tavoittaa koko Turun.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paljonkohan on mennyt lippuja kaupaksi. Tänään voisi olla sauma korjata tuota yleisö ka. Ollaan vasta sijalla 6.

Minun nähdäkseni yllättävän heikosti. Sellainen muistikuva, että jopa viime viikon Kärppä-peliin oli myyty enemmän lippuja ennakkoon. Pahoin pelkään että pettymys taas tulossa.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Juuri tätä olin kirjoittamassa, että Kärpät-ottelu myi enemmän ennakkoon kuin mitä nyt on myyty. 5000 ehkä realistinen toive, mitään 6000 ei kyllä tule.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitäs noihin G-katsomoihin on myyty, sillä katsomokartta näyttää G5:n, G3:n ja G1:n olevan melko täynnä? Vai saako niihin lippuja vain alariveille, eilen aamulla ei ollut kyllä auki lainkaan?
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mietin tota, että tosi usein mietitään sitä tuulareiden saamista hallille (siis täällä), mutta täällä palstalle asti rekisteröityneitä kannattajia kirjotteli viime torstaina jäävänsä mielummin kotiin, niin on asiat aika huonosti kun tällaisetkin ihmiset jää mielummin kotiin kuin menee katsomaan sitä omaa joukkuettaan paikanpäälle.

Siks mielipiteitä korjausliikkeistä varmaan todella paljon erilaisis kun sit taas esim minä menen hallille aina kuin vain suinkin voin. Vaikka väittäisin, että oma kulkemiseni sinne ei helpoimmasta päästä ole.

Siks tosin mun on vaikea ymmärtää tota poisjääntiä tunnelman takia kun jokainen poisjäänti siihen tunnelmaan osaltaan vaikuttaa ja mulle ykkössyy mennä hallille on vaan nähdä mun joukkueen peli livenä.

Eli siis mikä niille, jonkin sortin kannattajiksi itsensä mieltäville - jotka myös ennen ahkerammin hallilla käyneet - on suurin syy olla menemättä peleihin? Lompakko? Heikentynyt fiilis koko seuraa nähden? Johto? Huono menestys?

Hallin sijainti ei nyt oo muuttunut kuitenkaan ja tunnelma on tosta poisjäännistä seurausta.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Halutaankohan sinne katsomoon edes yleisöä tulevan? Nyt minusta alkaa vahvasti näyttää siltä, että Ruutu+ todella syö yleisömääriä merkittävästi. Seurat kuitenkin saavat tv-sopimuksesta niin suuret rahat (paljonko se nyt olikaan?) suhteessa koko kauden lipputuloihin, että etenkin TPS:n kaltainen seura, jonka budjetoidut lipputulot ovat vuodesta toiseen olleet liigan pienimmästä päästä (ihme juttu sinänsä) jää "voiton puolelle", vaikka yleisöstä katoaisi kymmeniä prosentteja. En tiedä ovatko seurat täysin sisäistäneet sen, että ne ovat ne samat kuluttajat, joiden rahat tulevat kassaan tv-sopimuksesta kuin lipputuloinakin. Eli eivät seurat voi realistisesti odottaa lipputulojen pysyvän samoina tv-sopimuksen myötä vaan lipputulojen tulee joustaa jonkin verran alaspäin, mutta koko kakku voi silti paisua. Niin Tepsin osalta en ole nyt varma onko asiaa täysin sisäistetty vai onko se sisäistetty niinkin hyvin, että yleisön saamiseksi halliin on lyöty kokonaan hanskat tiskiin ja ottelutapahtuma nähdään vain välttämättömänä pahana järjestää.

Nimittäin, vielä muutamia vuosia sittenhän ilmaislippuja jaeltiin runsaasti ja matsiin pääsi muutenkin noin kympillä yläkatsomon sivun hyville paikoille. Siis aikana ennen noita rahakkaita tv-sopimuksia. Pyrkimys siis oli selkeästi saada ihmiset halliin ja olihan se silloin ainoa mahdollisuus lipputulojen saamiseksi. Nyt taas, kun tv-sopimuksesta rahat tulevat tiskiin "kuin Manulle illallinen", niin ilmaislippujen jakaminen on lopetettu kokonaan, katsomonosia suljetaan ja halvimmat liput arkena hyville paikoille maksavat noin kolmekymppiä eli noin kolminkertaisesti sen mitä vajaat kymmenen vuotta sitten. Tanssitytöistä säästetään ja ottelutapahtumien kulut pyritään minimoimaan sulkemalla katsomonosia. Ikään kuin ottelutapahtuman järjestäminen siis olisi enää välttämätön paha, johon kuitenkin kovimmille hc-faneille tarjotaan edelleen tilaisuus saapua paikan päälle, mutta mitään pyrkimystä houkutella suuria massoja paikalle ei näyttäisi olevan. Oliko se vielä viime kaudella vai edelliskaudella, kun oli vielä selkeää yritystä, kun jokainen ottelu oli jonkinlainen erikoisteemapeli, mutta nyt ei ole tainnut niitäkään olla? Toki se teemapelin idea vähän kärsii inflaatiota jos jokainen ottelu on teemapeli.

Kai se kotiottelun järjestäminen kuitenkin voitollista on, joten luulisi tv-rahan tarjoavan hyvää selkänojaa yrittää myydä halli halvoilla lipuilla täyteen sen sijaan, että tapahtuma pyrittäisiin karsimaan mahdollisimman pienimuotoiseksi. Kuitenkin liigapaikkakunnista vain Porissa on otettu tavoitteeksi täyttää halli ja muualla on lähdetty enemmänkin tuonne minimoinnin tielle. Se ei kuitenkaan se seuran osuus tv-rahoista pienene yhtään, vaikka ne oman joukkueen kannattajat saisi sinne halliin sen sijaan, että katsovat matsit Ruudusta.
 

manttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oon taipunut siihen, että hallille mentäessä se itse peli ei ole koko jutun ydin. Sinne mennään viihtymään ja viettämään aikaa kavereiden kanssa. Jos pelkkä peli kiinnostaa, niin siihen löytyy parempia tapoja kuten Ruutu. Tepsin kotiottelua ei pitäisi ajatella vain jääkiekko-otteluna vaan viihde-elämyksenä, jossa pitäisi löytää kilpailuetu siihen, että katsoisi ottelut kotona.

Miten näihin tavoitteisiin päästäisiin? Siihen tarvitaan paljon oheistapahtumia ja virikkeitä erätauoille ja katkoille, jotta se voittaisi televisiosta ottelun katsomisen. Kuluttajille ei saisi tulla tylsää hetkeä missään vaiheessa koko tapahtumaa ja koko ajan pitäisi löytää tekemistä. Palvelu erätauoilla pitää olla nopeaa ja screenejä vähän joka puolella, missä pyörisi pelin tilastoja ja highlighteja, jotta kuluttajilla riittäisi spekuloitavaa ja analysoitavaa kavereiden kanssa. Jos ottelutapahtuma tarjoaa pelin lisäksi vain kahvin pahvimukista tai oluen karsinassa niin helposti siinä jää katsomaan peliä kotoa. Onneksi tps on alkanut panostaa ottelutapahtumaan.

Varsinkin arkisin turkuhalliin on todella vaivalloista päästä paikalle jos ei omista autoa eikä asu keskustassa. Lähiöstä lähtiessä peliin se vaatii kahden bussin käyttöä edestakaisin, mikä vie aikaa todella paljon, mitä ei muutenkaan arkisin ole paljon työssäkäyvällä ihmisellä. Toivottavasti se uusi halli tulisi tohon ratapihalle, mihin lähistölle osuu useimmat bussilinjat, eikä oltaisi vaan yhden bussin varassa, ja keskustasta pääsee kävellen peliin. Silloin katukuvassakin näkyisi enemmän tps-huiveihin ja -paitoihin sonnustautuneita ihmisiä, mikä vaan lisää tepsin näkyvyyttä.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Mitäs noihin G-katsomoihin on myyty, sillä katsomokartta näyttää G5:n, G3:n ja G1:n olevan melko täynnä? Vai saako niihin lippuja vain alariveille, eilen aamulla ei ollut kyllä auki lainkaan?

Jos nyt vain alarivit ovat myynnissä, niin nyt klo 13:30 koko G-katsomoon näyttäisi olevan myyty ruhtinaalliset reilu kaksikymmentä (20) lippua... En juuri nyt usko päästävän edes Kärppäottelulukuihin.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Paljon hyviä kommentteja on annettu tähän viestiketjuun. Itsekin miellän, että TPS:n ottelutapahtuma pitää ajatella viihdetapahtumana eikä pelkkänä jääkiekko-otteluna. Viihdetapahtumaan pitäisi voida osallistua koko perheen voimalla, niin että jokaiselle perheenjäsenelle löytyy se oma juttunsa. Ei voida eikä kannata ajatella alkuunkaan niin, että isät/miehet lähtevät katsomaan yksinään peliä ja ovat kotiin tullessaan kahden promillen kännissä eivätkä edes tiedä, miten ottelussa on käynyt. Ei tällaisessa tapauksessa "kotijoukoilta" kovin helpolla iltalomaa isukille jatkossa heru. Jos ottelu olisi koko perheen viihdetapahtuma, niin silloin voidaan ajatella, että on esimerkiksi syöty koko perheen voimin hallilla, ja sen jälkeen lapsille on ollut omaa ohjelmaa tarjolla samoin kuin puolisolle, jotka eivät välttämättä ole niin innostuneita jääkiekosta kuin perheen isukit. Kun kaikki ovat viihtyneet hallilla, kynnys saapua seuraavaan otteluun on huomattavasti matalampi kuin jos vain perheen isukki siellä yksinään käy kittaamassa kahden euron kaljoja.

Koska raha ratkaisee aina erittäin paljon, pitäisi koko perheen roudaamisen ottelutapahtumaan hinnoitella niin, ettei yksi ottelutapahtuma vie perheen budjetista liian suurta palaa vaan jäisi vielä varaa tulla seuraaviinkin otteluihin. Ottelutapahtuman oheisohjelmat pitäisi myös suunnitella siten, että ne olisivat niin kiinnostavia, että perheen muut jäsenet kokisivat ne mielekkäiksi ja siten madaltaisivat kynnystä tehdä perheen voimin myönteinen päätös lähteä hallille.

Olen muutaman kerran todennut, ettei tuo hallin sijainti ole mikään iso ongelma, koska pääosa katsojista kuitenkin asuu lähiöissä ja kaempana keskustasta, joten henkilöautolla liikkuminen on ainoa järkevä tapa, kun koko perhe on matkassa mukana. Erillinen parkkipaikkamaksu olisi ehdottomasti poistettava. Ottelulipun hintaan pitäisi ehdottomasti sisältyä myös pysäköinti. Liikenteen ohjaus yleensäkin olisi tehtävä niin, että myös poistuminen parkkipaikoilta olisi ohjattua. Nyt osa harvalukuisesta katsojamäärästä lähtee pois hallilta jo ennen kuin ottelu edes on päättynyt johtuen siitä, että liikenne on täysin kaaottista varsinkin niinä iltoina, kun katsojia on enemmän kuin tuo "uusi normaali" 3000 henkeä. Hyvällä ottelutapahtuman suunnittelulla voitaisiin varmasti ruuhkautumisen määrää huomattavasti vähentää, jos hallissa olisi tarjolla järkevää tekemistä myös ottelun jo päätyttyä. Mitä kauemmin katsojat hallissa ovat, sitä suurempi mahdollisuus on siihen, että he käyttävät hallissa enemmän rahaa.

TPS:n markkinoinnin kannattaisi miettiä hyvin tarkkaan erilaisia menettelytapoja luodakseen "mitään sanomattomasta" runkosarjan ottelusta houkuttelevan viihdetapahtuman. Kannattaisi käyttää asiassa rohkeasti "uusia tulokulmia" ja pyrkiä löytämään ennakkoluulottomasti ideoita, miten saataisiin Matti Meikäläisen kukkaron nyörit auki niin, että Matti Meikäläinen kokisi kotiin ajaessaan, että olipa taas kiva ilta käydä koko perheen voimin katsomassa Tepsin peliä ja täytyypä tulla pian taas uudelleen, kun tuo oma perhekin näyttää tästä tykkäävän.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kannattaisi Aurajoki käydä IFKoon osiossa lukemassa mitä mieltä siellä ollaan "brändistä" siihen kuuluu nykyään juurikin ne elementit mitä väitit Tepsissä olevan eli ylimielisyys, arroganttius jne. Näitä asioita en ole kuullut kenenkään joiden kanssa olen asioista jutellut liittävän mitenkään Tepsiin. Ja jotkut poliittiset puoluoejutut ovat jo niin kammottavaa bullshittiä että oksat pois.
 

manttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse miellän sijainnin kyllä tosi hankalaksi, mikäli ei omista autoa. Arkisin otteluun lähteminen on todella iso kynnys, mikäli ei asu keskustas tai omista autoa. Ja nuoria on vaikea houkutella paikalle jos se vaatii kahden eri bussin käyttöä tai auton omistamista.

Tuo parkkimaksun lunastaminen on vähän kakspiippuinen juttu. Olishan se tietysti kätevää kun samaan lippuun kuuluu kaikki maksut. Mutta sitten julkisilla tai pyörillä tulevat katsojat maksavat ekstraa siitä, että autolla tulevat saavat pysäköidä autonsa ilman parkkimaksua hallille. Se ei mielestäni kuulosta tasavertaiselta tai että kaikki saavat lipunhinnalle katetta
 

manttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pitää olla oikealla tavalla ylimielisiä silloin kun siihen on aihetta. Esimerkiksi 90-luvulla kun mestaruuksia tuli solkenaan niin logoon lisättiin kultalehvät
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Varsinkin arkisin turkuhalliin on todella vaivalloista päästä paikalle jos ei omista autoa eikä asu keskustassa. Lähiöstä lähtiessä peliin se vaatii kahden bussin käyttöä edestakaisin, mikä vie aikaa todella paljon, mitä ei muutenkaan arkisin ole paljon työssäkäyvällä ihmisellä. Toivottavasti se uusi halli tulisi tohon ratapihalle, mihin lähistölle osuu useimmat bussilinjat, eikä oltaisi vaan yhden bussin varassa, ja keskustasta pääsee kävellen peliin. Silloin katukuvassakin näkyisi enemmän tps-huiveihin ja -paitoihin sonnustautuneita ihmisiä, mikä vaan lisää tepsin näkyvyyttä.
Tämäkin on vähän kaksipiippuinen juttu!

Ensin omakohtaisia havaintojani - tarkkailujakso on suunnilleen viimeiset viisi kautta (2013-2017). Mä olen siinä onnellisessa asemassa, että käytännössä ikkunani alta menee suora bussilinja hallille. Toisaalta kun Kauppatorilta 17:45 lähteneeseen bussiin hyppää tässä Logomon kohdilla, niin käytännössä joka kerta olen ollut ainoa TPS-paitainen koko bussissa. Mun lisäkseni hallin pysäkillä on jäänyt pois maksimissaan yhden käden sormin laskettava määrä ihmisiä. Seuraava bussi lähtee Kauppatorilta 18:05, jolla ei kyllä hallille ehdi ennen avauskiekon pudottamista. En tiedä kuinka paljon kyseisellä bussilla tulee matsiin porukkaa.

Niin tai näin... kyseinen bussilinja (#61) ja -vuoro (17:45) tuntuu joka tapaksessa olevan melkoisessa vajaakäytössä ainakin halliin saapumisen suhteen. Tuntuu jotenkin oudolta, sillä kyseinen linjahan on jopa melko keskeinen kaupungin itäisissäkin lähiöissä. Ennen Kauppatoria reitin varrelle - tai ainakin kävelymatkan (<1km) päähän - jäävät lähiöt kuten Uittamo, Ispoinen, Katariina, Ilpoinen (linja päätepysäkki), Harittu, Koivula, Peltola, Luolavuori, Vasaramäki, Kurjenmäki, Kupittaa ja luonnollisesti keskusta. Eikö näistä lähiöistä oikeasti tule hallille kuin kourallinen ihmisiä julkisilla? Voi olla, että kyseisistä lähiöistä tulee parempiakin linjoja. En tiedä! Asuuko palstan kirjoittajista joku edellämainituissa lähiöissä? Keskustelun herättämiseksi ihan kokemusperäiset kommentit olisivat tervetulleita. Kuinka juuri sinä - uittamolainen, harittulainen jne. - tulet hallille julkisia käyttäen?

Tämän kauden aikana todennäköisesti meikäläisenkin pitää totuttautua siihen, että suoraa bussilinjaa ei enää mene ikkunan alta. Mun mielestäni Turun kokoisessa kaupungissa kahden bussilinjan käyttö ei vielä missään nimessä pitäisi olla mikään maailmaa kaatava asia. Toistaiseksi mulla ei ole vielä kokemusta asiasta.

Itse miellän sijainnin kyllä tosi hankalaksi, mikäli ei omista autoa. Arkisin otteluun lähteminen on todella iso kynnys, mikäli ei asu keskustas tai omista autoa. Ja nuoria on vaikea houkutella paikalle jos se vaatii kahden eri bussin käyttöä tai auton omistamista.
Silloin tällöin tulee sellaisiakin matseja, joissa se autokaan ei paljoa helpota. Saattaa tulla tilanteita, jolloin ei ole tarkoitustakaan olla ajokunnossa.

Omaa nuoruuttani muistellen sehän oli ihan luonnollista, että kahdella bussilla mentiin matsiin. Nuorisohan (ja eläkeläiset) ovat bussien pääasiallisia käyttäjiä? Sellainen muistikuva mulla ainakin on, että en mä tainnut koskaan 90-luvulla mennä matsiin esim. mopolla, vaikka sillä sitten pärrättiinkin läpi talven muuten kaikkialla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös