Viestin lähetti Yläpesä
Jospa nyt ei kuitenkaan. Siis tässä ketjussa kerrotut esimerkit - onneksi kuitenkin todellisuudessa harvalukuiset - ovat epäoikeudenmukaisuuksia, eivät lain suojelemia käytäntöjä.
Kyseiset esimerkit ovat tapahtuneet viranomaisten suojeluksessa ja lain mukaisesti, eli ne ovat kyllä lain suojelemia käytäntöjä.
Viestin lähetti Yläpesä
Ei pidä paikkaansa. Asiallista kiihkotonta keskustelua miesasian ympärillä on ollut oman muistini mukaan 80-90 -luvun taitteesta. Tällaista tyyliä jota sinä viljelet, ovat konfliktihakuisesti harrastaneet myös Seppo Hyrkäs ja Matti Mäkelä, viime viikkoina sanaisan arkkunsa on avannut Paavi. Kärjistykset ja äärimmäisyyksien hyväksikäyttö voivat toimia nettifoorumilla, mutta kirjallisuudessa jo huonommin ja yhteiskunnallisessa keskustelussa joutuukin sitten jo paitsioon. Media tuntuu myös olevan aiheen suhteen ihan hukassa ja päätyvät yleensä samankaltaisiin lööppiotsikoiden rustailuun jossa naisten salaliitto vie miehiä narussa. Hyrkästely nolottaa useimpia miehiäkin.
Itse näen asian juuri päinvastoin. Näen positiivisena, että miehet ovat enenemässä määrin heräämässä nykypäivään ja huomaamassa, että heitä on "tasa-arvon" (joka todellisuudessa on naisten etuoikeutetun aseman ajamista) nimissä viilattu linssiin.
Viestin lähetti Yläpesä
Miestutkimusta on myös oltu käynnistämässä mutta (miesten) aktiivisuus ei ole ollut ihan samaa luokkaa kuin naisten, joten hankkeet ovat jääneet hieman laihoiksi. Siitä vaan Orig. Jags organisoimaan, tutkimussuunnitelmia kirjoittelemaan ja Akatemian hakulomakkeita täyttämään. Intoa tarvitaan. Toki veikkaan, että takkiin tulet saamaan niissä piireissä, jos sinulla on täällä kuvatunkaltainen sisäinen missio analyyttisen arvioimisen sijaan.
Ainoa valtion tukea nauttiva yliopistotasolla tapahtuva miestutkimus tapahtuu naistutkimuksen alaisuudessa, ja se kulkeekin nimellä "kriittinen miestutkimus"! LOL!
Tämä tutkimuksen ala on vain pieni sivuhaara naistutkimuksen kokonaisuudessa, ja kriittistä miestutkimusta harjoittavat joko feministit tai pro-feministimiehet. Minä en miehenä tällaista tarvitse.
Viestin lähetti Yläpesä
Taas vääristelet. Kyseinen viranomainen käsittelee kaikkia syrjintätapauksia. Pitäisikö eri luokille määritellä etukäteen kiintiö esim. kuinka monta miesjuttua ja kuinka monta naisjuttua vuodessa voidaan ottaa vastaan? Eihän valtuutettu voi sille mitään jos yhteiskunnassa naisia syrjitään määrällisesti enemmän mikä poikii määrällisesti enemmän valituksia! Käsiteltävähän ne on. Katsopa vaikka tuolta valtuutetun sivuilta viimeisiä raportteja:
http://www.tasa-arvo.fi/julkaisuja/Vuosikertomus.pdf
Kyllä siellä on ihan pelkästään miesten ja isienkin tilanteisiin kohdennettuja selvityksiä.
Minä en vääristele. Mielestäni tasa-arvovaltuutettu ei ole koko olemassaolonsa aikana puuttunut yhteenkään miehiä koskevaan epätasa-arvoiseen kohteluun.
Ei vain miehiä koskevaan asevelvollisuuteen.
Ei miesten heikkoon asemaan ja syrjintään sosiaali- ja terveyssektorilla
Ei miesten heikkoon asemaan avioero-oikeudenkäynneissä.
Mutta jos osaat sanoa minulle jonkun konkreettisen esimerkin, jossa tasa-arvovaltuutettu on puuttunut miehen kannalta epätasa-arvoiseen tilanteeseen, ja myös vaikuttanut asiaan jollain tavalla, niin kerro ihmeessä!
Viestin lähetti Yläpesä
Siitä vain jälleen tekemään niitä valituksia kaikista kokemistasi miehiin yleisellä tasolla kohdistuvista syrjintä ja vähättelyloukkauksista. Voit aloittaa vaikka miesten alusvaatemainoksista Anttilan kuvastossa. :)
Miksi miesten alusvaatemainokset ovat sinusta miesten tasa-arvoa loukkaavia.
Olen muuten kirjoittanutkin tasa-arvovaltuutetulle muistaakseni pari vuotta sitten koskien miesten yleistä asevelvollisuutta. Sain vastauksen, jossa asia kuitattiin siten, ettei asia kuulu heille.
Viestin lähetti Yläpesä
Samaa liturgiaa, jolla ei ole tekemistä todellisuuden kanssa. Miehen "oikeuksia" ei ole rajoitettu, päinvastoin. Miehen roolia on tuntuvasti vapautettu, hänelle on järjestetty lain turvin historiallisesti uusia mahdollisuuksia ottaa paikkansa perheessä täysivaltaisena jäsenenä eikä pelkkänä rahankerääjänä.
Miehen oikeuksia on rajoitettu mm. seuraavasti:
- Vain miehiä koskeva asevelvollisuus -> ei oikeutta olla suorittamatta asevelvollisuutta
- Miesten syrjintä sosiaalitoimessa, josta Euroopan Neuvostokin on antanut noottia -> ei oikeutta yhtäläiseen kohteluun naisen suhteen
- Miesten syrjintä terveydenhoidossa. Naisten terveydenhoitoon jaettava potti huomattavasti suurempi -> ei oikeutta saada saman tasoista terveydenhoitoa verrattuna naiseen
- Miesten syrjintä perhepolitiikassa. Rajoittuneet oikeudet tai täydellinen oikeudettomuus omaan lapseensa tai lapsiinsa. Naiselle annettu mahdollisuus riistää lapsi isältään viranomaisten suojeluksessa.
- Miesten syrjintä työelämässä. Kuntasektorilla miesten osuus vain 25% ja edelleen alenemassa. Miesten työttömyys naisten työttömyyttä selvästi suurempi.
Viestin lähetti Yläpesä
Anteeksi, paranoia-mittarini pompsahti punaiselle. Ehkä todellakin on olemassa vaara, että tietyt miehet jäävät vähemmälle huomiolle yhteiskunnassa sen koventuneiden arvojen vuoksi (yleensä mieskulttuurista lähtöisin olevasta taloudellisten tehokkuusvaatimusten ja poliittisen kovuuden vuoksi): Ilkka Taipaleen suojatit eli alkoholistit ja työelämästä syrjäytyneet pitkäaikaistyöttömät. Sen allekirjoitan. Muilta osin tuo väitteesi on lähinnä huvittava. Enpä olisi uskonut, että toisaalla vapaassa keskustelussa itseään aidoksi kristityksi esitellyt ihminen kunnostautuu tällaisilla vihollisuuksien rakentamisilla ja että häntä pitäisi pyytää perehtymään vuorisaarnaan vielä kerran ja ajatuksella.
Olisit aloittanut viestisi tällä ja jättänyt muun kirjoittamatta. En minä hyväosaisten miesten asemasta olekaan huolissani, vaan yhteiskunnan pyörästä pudonneista ja syrjäytyneistä, päähänpotkituista ja elämänvoimansa menettäneistä miehistä. He ovat tämän yhteiskunnan pohjasakkaa, sen huonoiten voivin osa.
Jostakin syystä tässä kansanosassa ei ole juuri naisia. Pitäisi pohtia syitä, mikä ajaa miehiä syrjäytymään ja pohjalle. Syitä löytyy myös muualta kuin miehistä itsestään, vaikka varmasti osa on joutunut pohjalle myös omasta syystään.
Jos miehille olisi olemassa samanlaiset turvaverkot ja tukijärjestelmät kuin naisille, niin en usko että näin moni lopulta syrjäytyisi. Myös oikeudenmukainen kohtelu suhteessa naisiin perhe- ja sosiaalipolitiikassa auttaisi asiaa paljon.