Viestin lähetti The Original Jags
Ovatko miehet jo oikeasti hyväksyneet sen tosiasian, että heidän kuuluukin olla se häviävä osapuoli?
Hieman on nyt omenat ja päärynät sekaisin. Avioerossa ei ole kahta voittajaa, eikä kahta häviäjää, jos kaikki kortit isketään pöydälle.
Ensinnäkin - yleensä - (ei nyt sitten mitään yksittäisiä "tiedän eräänkin tapauksen, jossa...") avioero on kompromissi, jossa lähtökohtana on paras mahdollinen ratkaisu kaikille osapuolille. Lapsi on aina silloin tärkeä, eikä kukaan täysijärkinen isä halua pistää lastaan ulos omasta kodistaan eron sattuessa, jos lapsi haluaa jäädä äidin huostaan.
Suuri tekijä käytännön järjestelyissä on ajankohtainen tilanne. Kumpiko vanhemmista on soveliaampi pitämään huolta lapsesta (itsensä ohella)? Yleensä se on äiti. Mies
vaatii lasta ja kotia itselleen vain aniharvoin.
Mies aina häviäjä? Ei tietenkään. Mies aloittaa uuden elämän, hankkii uuden kodin, uuden naisen, uudet harrastukset, uudet autot sun muut pelit ja vehkeet. Mies on siis täysin vapaa, naisen ottaessa YKSIN vastuun heidän yhteisestä lapsestaan! Naisen taakka kasvaa. Ajattele, lapsia on todella usein enemmän kuin yksi. Moni nainen on kaukana voittajasta tällaisen taakan alla. Voittaja on usein mies, jonka suurin taakka on reppu selässä.
Jonkun täytyy aina lähteä yhteisestä taloudesta eron hetkellä ja hän joka lähtee on aina yksin. Lasta ei riistetä kodistaan. Selvä juttu.
Jags, mainitsit myös miten helppoa eron otto on. Kyllä, se on tänä päivänä helppoa. Joskus aikoinaan nainen oli kesät paksuna, eikä hänellä ollut talvella kenkiä, joten miten siinä erota. Tänä päivänä hänen ei tarvitse elää tilanteessa, joka riistää ja repii häntä ihmisenä. Tänä päivänä naisella on yhtä helppo ottaa ero kuin miehelläkin.
En usko siihen että avioeron vaikeuttaminen auttaisi. Pikemminkin päinvastoin. Uskon sen sijaan valistukseen ja koulutukseen. Moni solmii avioliiton hämmästyttävän helposti ja nopeasti. Monet julkisuuden henkilöt ovat tästä hyviä esimerkkejä. Syksyllä tavataan, jouluna puhutaan jo kesähäistä ja seuraavana jouluna ihmetellään mitä tuli tehtyä...
Olen sitä mieltä että myös avioliitto muuttuu - ja on muuttunut - paljon tulevaisuudessa, kuten kaikki muukin tässä maailmassa. Miksi avioliiton tulisi olla pyhä? Luin tässä muutama aika sitten erään pakinan, jossa pohdiskeltiin avioliittoa tulevaisuudessa. Sen mukaan avioliittoon tulisi aina sisältyä kirjallinen sopimus. Miten kauan pariskunta haluaa olla avioliitossa, mitä he aikovat hankkia, miten omaisuus jaetaan avioliiton jälkeen, hankitaanko lapsia, kuinka monta jne. jne. Luonnollisesti he voivat tehdä halutessaan uuden sopimuksen.
Elikkä pelin säännöt selväksi jo ennen papin eteen astumista.
Toisekseen, tänä päivänä me opetamme lapsillemme jo ruokapöydässä ettei ole pakko tehdä mitään. Miten he sitten voivat elää pakoitteiden kanssa aikuisina? Meistä tulee yhä taitavampia luistamaan kaikesta, joka ei satu miellyttämään. Miksi siis avioliitto tulisi kokea liittona, josta tulisi pitää kiinni kynsin ja hampain?
Minä itse en ole ollut koskaan naimisissa. Tarkoitus on tosin mennä, ehkä ensi kesänä. En riskeeraa mitään, todennäköisesti otan yhtä suuria riskejä jokapäiväisessä elämässäni muutenkin.
Avioliitto ei ole riski. Elämä ei anna mitään takuita muissakaan tapauksissa, miten siis avioliitossa?!?
Mihin sitten vetää raja? Milloin voi mennä huoletta naimisiin? Vetäisin rohkeasti rajan kahteen vuoteen. Jos pyyhkii yhä hyvin, kahden vuoden jälkeen, niin miksei jos asia miellyttää molempia. Tämä kahden vuoden aikana on hyvä esimerkiksi tehdä muutama matka yhdessä. Matkoilla testataan hyvin kemiat.