Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 428 311
  • 3 753

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Raportoi tänne oliko hyvää. Kuivakakut on lähellä sydäntä, mutta en osaa (enkä jaksa) tehdä itse, niin valmiita tulee joskus ostettua.
Äsken tuli testattua ja täytyy todeta, että esimerkiksi S-Marketeissa myytävä Coopin tiikerikakku on parempaa. Lidlimäiseen tyyliin kakku oli rasvainen, makea sekä harmittavan mauton. Tumma suklaakuorrute erottui vain lievästi edukseen. Onneksi kakku maksoi vain pari euroa, joten menetys ei ole kummoinen.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Uunissa muhii merimiespihvit.
Naudan sisäpaistia, perunoita, sipulia, porkkanaa ja vähän lanttua. Uunipataan tumman oluen, lihaliemen ja mausteiden (suolaa & pippuria) kanssa. Haudutetaan reilu pari tuntia.
Jälkiruoaksi on vadelma-mustikkakiisseliä kermavaahdon kanssa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Uunissa muhii merimiespihvit.
Naudan sisäpaistia, perunoita, sipulia, porkkanaa ja vähän lanttua. Uunipataan tumman oluen, lihaliemen ja mausteiden (suolaa & pippuria) kanssa. Haudutetaan reilu pari tuntia.
Jälkiruoaksi on vadelma-mustikkakiisseliä kermavaahdon kanssa.
Pataruuat ovat ylipäätään aina herkullisia.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Paikallisessa k-supermarkitissa oli porsaspäivät.
Joten uunissa muhii porsaan lapaa (n 2 kg köntsä) juuresten kanssa (raitajuuri, porkkana, sipuli, palsternakka, juuriselleri, lanttu ja peruna. Muutama salvian ja timjamin oksa heitettiin vuokaan vielä makua antamaan.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Silloin kun talouden varsinainen kokki on työvelvoitteiden vuoksi estynyt olemaan läsnä, olen varsin usein orientoitunut valmistamaan saarioisten lihaperunasoselaatikkoa (mikrossa 2 min) ja kylkeen äijäsalaatiksi viipaloitua HK:n kabanossi grillibalkania (airfryerissa 10 min). Ja niin käy kohta tänäänkin. Tasalaatuista ja maukasta.
 

Naska Paapuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPes, Dallas Stars
Paikallisessa k-supermarkitissa oli porsaspäivät.
Joten uunissa muhii porsaan lapaa (n 2 kg köntsä) juuresten kanssa (raitajuuri, porkkana, sipuli, palsternakka, juuriselleri, lanttu ja peruna. Muutama salvian ja timjamin oksa heitettiin vuokaan vielä makua antamaan.
Ai että kun kuulostaa suunmukaiselta, kuten aiemminkin mainittu niin pataruoat on kyllä näin syksyisin mitä parhainta apetta. Harmi kun ei itse ole viitsinyt näitä väsäillä, johtunee varmaan kuorimis- ja pilkkomislaiskuudestani. Eikä ole oikein kunnon pataakaan tässä taloudessa, pitäisiköhän sitä ihan investoida?

Ja jottei mene ihan ilman kontribuutiota tähän ketjuun niin ruokalistalla tänään Kana-riisipannu. Lisättynä maissinjyvillä ja paprikalla.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Tein tänään ruoaksi uuniriisipuuroa. Sitä teen aina välillä ruoakseni, on helppo valmistaa ja on melko edullista sekä onhan se myös hyvää. Jonkun kiisselinkin kanssa olisi varmasti maistuvaa mutta itse söin sitä kanelin ja sokerin kanssa. Tykkään riisipuurosta kanelin ja sokerin kera.

Puolentoista tunnin ajan se sai uunissa kypsyä. Ja tein sitä reilumman satsin niin riittää huomiseksikin.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikova, Detroit Red Wings, Idän ihme, FC Honka
Osaisko joku antaa vinkkiä mitä tekis flunssamätöksi? Eilisen pelin jäljiltä kurkku kuin santapaperin nielleellä ja nenä vuotaa kuin se kuuluisa Niagara :D
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Meillä on ranskalaista lihapataa, daubea. Se tehdään halvemmasta ruhonosista, esim. luuttomasta etuselästä tai rinnasta. Hautuu tölkkikirsikkatomaattien, porkkanan, sipulin, valkosipulin, pekoninmurujen ja herkkusienten kanssa punaviinissä padassa n 180 asteessa nelisen tuntia. Mausteina provence-maustetta, laakerinlehtiä, mustapippuria ja suolaa. Ehkä maailman helpoin ruoka, kun kaikki vaan paloitellaan (pl tomaatit) ja laitetaan pataan. Ja lopputulos on aina herkullinen.
 

Glove

Jäsen
Meillä on ranskalaista lihapataa, daubea. Se tehdään halvemmasta ruhonosista, esim. luuttomasta etuselästä tai rinnasta. Hautuu tölkkikirsikkatomaattien, porkkanan, sipulin, valkosipulin, pekoninmurujen ja herkkusienten kanssa punaviinissä padassa n 180 asteessa nelisen tuntia. Mausteina provence-maustetta, laakerinlehtiä, mustapippuria ja suolaa. Ehkä maailman helpoin ruoka, kun kaikki vaan paloitellaan (pl tomaatit) ja laitetaan pataan. Ja lopputulos on aina herkullinen.
Tämä kuulostaa kyllä siltä, että testaan tämän joskus.
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Kermainen nakkikastike, siikli-perunaa, Forssan punajuurisalaattia, raejuustoa ja maustekurkkua.
 

L. Öysä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valioliiga
Nyt oli aika överihyvä iltapala. Uunivuokaan:
- pohjalle maustamaton tuorejuusto
- salsa
- taco-maustettu jauheliha jossa sipulia ja jalapenoja
- päälle purkki koskenlaskijan cheddar-kastiketta
- uuniin 10min

Tortillalevyt neljään osaan, päälle oliiviöljyä ja mausteseosta jossa suolaa, savupaprikaa ja chiliä. Palat uuniin n. 7min kunnes vähän rapsakoituneet.

Vuoka keskelle pöytään, nachoa käteen ja dippailemaan. Seoksen päälle vielä avocado-lime-mustapippuri-merisuola -tahnaa.
 

Zaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tekisi mieleni paistettua maksalaatikkoa taas kerran, mutta viimeksi siitä tuli kihtikohtaus. Tuo on harmillista, mutta toisaalta, jos se kohtaus ei ole paha, niin uskaltaahan sitä syödä... hahaa. Ensin nautitaan ja sitten kärsitään. Sitähän se on.
Paistettu maksalaatikko on muuten todella hyvää, puolukkahillo vielä kylkeen niin avot. Yksi ulkomaalainen kaverina sanoin että maksalaatikko näyttää aivan koiranruualta, no niinhän se tosiaan näyttää. Vaikea väittää vastaan.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikova, Detroit Red Wings, Idän ihme, FC Honka
Itelle ainakin flunssassa maistuu joku minestronen tapainen ratkaisu taikka sitten mausteinen kanakeitto tyyliin mango-curry.
No kanapastaa tuli eilen väännettyä, oli muistaakseni jotain guajillo-chilikanaa mitä terästin vähän srirachalla ja makealla chilikastikkeella :D
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Muikkukukkoa... joo, ihan kaupasta ostettuna, kun kävimme Kouvolassa päiväseltään, niin ei tässä mihinkään gourmet-illallisen tekoon enää taivu. Mutta - ihan syömäkelpoista on tämäkin kukko.

PS. Tuota jambalayaa, minkä @Iisoppi tuossa esitteli, pitää yrittää tässä viikolla.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Paistettu maksalaatikko on muuten todella hyvää, puolukkahillo vielä kylkeen niin avot. Yksi ulkomaalainen kaverina sanoin että maksalaatikko näyttää aivan koiranruualta, no niinhän se tosiaan näyttää. Vaikea väittää vastaan.
Tuota noin... Meidän tytöt, siis koirat, suorastaan rakastavat maksalaatikkoa, mutta annamme sitä vain kuivamuonan lisukkeena välillä vähän mauksi, kun siinä on mm. sokeria kosolti.
Kun sitten tytöillä on synttärit, kakkuna on kokonainen maksalaatikko lautasella, kuorutettuna kermaviilillä ja kynttilöinä nakkeja - kylläpä maistuu...
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Lasagne on uunissa...
Tomaattikastikkeeseen laitoin mifu bolognesea, Lidlin pastakastiketta, sipulia, tomaattisosetta, suikalejuures-pakastetta ja mausteita (esim. suolaa, valkosipulia, pippuria ja timjamia).
Valkokastikkeessa on juustokermaa, maitoa, emmentalraastetta ja suppilovahveroita. Ja tietenkin suolaa...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Mullapa on lihamureke uunissa...
Ihan normi mureketaikinan pyöräytin. Käytän siinä turvotettuja kuskus-ryynejä korppujauhojen, tms. sijaan, raakaa sipulia ja valkosipulia hienoksi hakattuna maun mukaan, nesteeksi tänään kermaviilipurkki ja piimää jatkeeksi, mausteiksi suola, mustapippuri, oregano ja mitä muuta sattuu keksimään - tänään huilautin sekaan paholaisenhillopurkinjämät, kun oli jo niin lopuillaan.
Kaveriksi keitän kuoriperunoita ja teen nopsan kastikkeen murekkeen nesteestä, jota maustan sinapilla ja soijalla ja saostan lisää tarvittaessa ihan vain veteen sekoitetuilla pottujauhoilla. Lisukkeiksi porkkanaraastetta ja syksyn säilykkeitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös