Mitä tänään syötäisiin?

  • 379 257
  • 3 364

Glove

Jäsen
Minusta tuntuu, että tämän kaiken jouluruuan päälle sopisi käynti jossain känkkylässä. Jos vaikka hakisin kunnon kerrosburgerin Järvikioskilta.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Meillä on luvassa linssikeittos illaksi. Vaimon vanhempi tytär tuli ilahduttamaan meitä läsnäolollaan ja lupasi valmistaa moista herkkua illaksi. Tässä päivällä pitänee syödä kinkkua ja keitettyjä perunoita henkensä pitkiksi.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Soijjaa pukkaa. Mihinkäs on kadonnut lihanhimosi?
Nälkäänsä syö toki mitä vaan, mutta lihankorvikkeet eivät ainakaan vielä, ole riittävällä tasolla.
Ite vetasin juuri nuudeli, broileri, vihannes sekoituksen. Ihan ok.
Eihän se mihinkään kadonnut ole, mutta pitkään ollut soijja kaapissa odottelemassa, ja nyt tuli sitten viimein tehtyä.
Empä ihmettele kun väitetään moisen uppoovan monelle lihansyöjälle lihalaatikkona.
Reilulla maustamisella erinomaista. Suosittelen myös mifuun tehtyä versiota, joka toimii itselle vielä paremmin.
Siis ihan jäätävän hyvää. Eipä tarvii lihasta tehdäkkään ennenku on soijja käytetty, jos silloinkaan. Kasvisfondissa turvotin ja sitten muhimaan pannulle sipulin ja tomsoseen kera ja mausteet kyytiin. Kyllähän tuosta pitää monenmoista kokeilla kun noin hyvää tuli laatikosta. Kaikenlisäks halpaa ja riittoisaa.
Mifua oon joskus muinoin maistanut, mutten suu tuntumasta tykännyt. Kokeillahan vois toki tuonnenpana uudestaan, kun ihan vaan sellaisenaan oon suussani pyöräyttänyt.
Kasvi vieraalle tuli jouluna tehtyä linssi-kesäkurpitsavuoka, joka oli kyllä kanssa ihan helvatun hyvää eli linssit jatkoon myös.
Lihasta en silti luovu koskaan, mutta viimeinkin taidan kyllä vähän innostua kasvispöperöistä.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kaiken jouluruuan jälkeen syön tänään jauhelihatortilloja. Niihin tulee täysjyvätortilloja, naudan jauhelihaa, guacamolea, srirachaa ja kasviksia.
 
K

Kiekkokatsoja

Ostin kuitupitoisempaa makaroonia, eli kauramakaroonia. Ostin vähärasvaista broilerin jauhelinaa. Kypsensin, sekoitin, ja sekaan vihanneksia, tomaattimurskaa + mausteita.
Oli ihan ok, mutta vaati tavallista enemmän maustetta, joten lisäsin sekaan chilijuustoa. Juomaksi maitoa, koska syötävässä oli potkua. Ihan ok, ja voi soveltua tammikuun/kevättalven terveellisemmin eläjille.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Uunissa paahdettuja punajuuria, possun niskaa ja muussia höysteineen.

Paahdetut punajuuret
Kuoritut ja lohkotut punajuuret laitetaan uunivuokaan. Mukaan öljyä ja mausteita oman mielen mukaan (tänään laitoin vain suolaa ja pippuria). Suunnilleen tunti uunissa 200 asteessa ja punajuuret alkaa olla valmiit syötäviksi.
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Paistettuja kanankoipia, itse tehtyä perunasalaattia ja erilaisia lisukkeita. Vähän kevyemmin olisi tarkoitus syödä nyt ja jatkossakin...
 

Glove

Jäsen
Kaupan pussisa tuo tuntisi varmaan nimen Meksikonpata. Jauhelihaa, papuja, riisiä, kasviksia ja pikkusen liikaa cayannepippuria ja chiliä. Tuli syönnin jälkeen ihan hiki.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Eilen jäi syömättä ne nakit, ranskalaiset ja perunasalaatti eli niillä mennään tänään. Kattilassa lihafondia, maustepippuria, laakerinlehti,sipulia, valkosipulia ja chiliä ja toki vettä, muhimassa. Sinne sitten Lihajalosteen nakit kylypemään.
Eli tovi menee vielä ennenku syödään.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Kyllä hyvvee tuli kun vetelin torttutaikinalevyjen päälle tuorejuustoa, kylmäsavulohisiivuja ja mozzarellaa ja heitin uuniin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tänään olisi tarkoitus kokeilla uutta savupönttöä lihan kypsennykseen. Ajattelin alkujaan että ostaa lampaankaretta ja pistää semmoista pönttöön kilon verran, mutta tuli sitten sen verran päivitettyä suunnitelmaa että hommasin ensimmäiseen testisavustukseen Lidlistä porsaan pihvifileen ettei ole mikään iso menetys jos meneekin perseelleen.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Meinasin tehdä punajuuri-vuohenjuustosalaatin kun eilen jäi niitä paahdettuja punajuuria.

Ai niin, mies hoitaa meillä tänään lämpimän ruuan kokkauksen eli varmaan tulee makaronilaatikkoa (hänen bravuurinsa). Ei vaiskaan. Jotain possukastiketta hän on tekemässä ja varmaan pottujen kanssa sitä syödään.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ihmeen hyvin onnistui kokolihan savustaminen, tulee varmaan tuo lisättyä kokkailurepertuaariin pysyvästi. Oppiakin tuli, pilkettä voisi laittaa puolta vähemmän ja seuraavalla kertaa voisi kokeilla pintasuolattua pihviä/kyljystä tuossa kun tuo valmismarinadi paraa rasvpeltiin melko tiukasti kiinni että sai hinkata asiakseen peltiä tiskatessa vaikka siitä lihaköntän pinnasta niitä mausteita ennen paistoa vähän pyyhkikin pois. Toki tuommoinen valmiiksi marinoitu halpiskönttä tuli joka tapauksessa valittua savustukseen nyt lähinnä siksi ettei olisi iso menetys vaikkei sitten onnistuisikaan ja jatkossa uskaltaa hommata jotain oletusarvoisesta parempaakin tuohon kun tietää että konsepti toimii.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Laita @Wiljami foliota pellin suojaksi ni pääset helpommalla.
Tässäpä muuten ihmeellinen ettei tullut itselle mieleen kun kaikki pataruuat teen siten että vuoraan vuoan foliolla kun hinkkaaminen on suorastaan vittumaista puuhaa. Lisäksi foliolla saisi sitä ekstratilavuutta rasvapellille mitä kaipasin kun ensimmäistä kertaa tuota pönttöä käytin ja vaikka viitisen kiloa erittäin rasvaista kalafileetä savustui todella hyvin tunnissa, ui pöntön pohja pellin yli valuneesta rasvasta. Tosin olin varautunut ongelmaan ja jätin pöntön hieman etuviistoon, mikä helpotti huomattavasti puhdistamista, mutta ekstrareunukset foliolla poistaisivat koko ongelman, sen lisäksi ettei itse peltiäkään tarvitse enää hinkata.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Auraperuna-kebabvuoka tuli tehtyä. Pitkään ollut mielessä yhdistää suosikkini kebabbi ja valkosipuliperunat uunitettuna. No se ehkä sittemmin, nyt teim aurasta kun sitä joulun jäljiltä oli jäänyt.

Siikliä kuorineen keittelin varttikypsiksi. Kuorin ja viipaloin kolmeen osaan jäähdytettyna. Pannulle kera voin, suolan, pippurin mustan, paprikajauheen sekä päälle aura ja kuohukerma. Siitä puolet vuoan pohjalle, väliin kebbia (lihajaloste), punasipulia suikaleena Abu Fuadin punaiseen sekoitettuna. Loput perunat päälle ja juustoraaste, uuniin.

Raikas salaatti kylkeen ja ihan sairaan hyvää.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tänään syön makkarakeittoa: Puolikas punainen lenkkimakkara, 2 perunaa, tomaattimurskaa, valkosipulijauhetta, mustapippuria, suolaa, salaattijuustokuutioita ja noin puoli pussillinen vihannessekoituksia.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Erittäin helppoa uuniruokaa:

1 pussi (500 g) peruna-sipuli pakastesuikaleita
1 pussi (250 g) kasvis-/juuressuikaleita
400 g jauhelihaa (sika-nauta tai nauta)
1 pullo (2,5 dl) ruokakermaa, maustettua tai ei
2,5 dl liha- tai kasvislientä
Paista jauheliha, mausta miten tahdot; lisää hiukan rasvaa jos pelkkää nautaa.
itse laitan mausteeksi paprikajauhetta, 1 tl sinappia,1 rkl tomaattipuretta tai ketsuppia, loraus soijakastiketta, 1 tl garam masala-jauhetta, yrttejä
Sekoita ainekset, pane uunivuokaan, lisää kerma ja liemi. Tunniksi uuniin 175 asteeseen.
Riittää 3-4 hengelle. Hinta noin 6 euroa jos ei laske mausteita.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Niin perus kotiruokaa kuin voi olla. Perunoita, jauhelihakastiketta ja kylkeen porkkanaraastetta.
Hyvä pöperö sinällään, mutta mie en kyllä kotona syö ikinä porkkanaraastetta. 9 vuotta peruskoulua, kolme lukiota, yliopistovuodet sekä koko työura, niin porkkanaraasteesta on saanut kyllä tarpeekseen. Ja oikeastaan perunastakin. Sitten kun pääsen eläkkeelle, ei porkkanalla tai perunalla ole asiaa minun ulko-oveni kynnyksen yli. Silloin lopultakin syön ainoastaan ja vain sitä mistä tykkään.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Peltimakaronilaatikkoa teen illaksi. Omaan makuun parempaa kuin se perinteinen makaroniloota.

 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Soijjamakaronilaatikko oli niin hyvää että jälleen on uunissa. Palasen auraa laitoin mukaan. Eli lihatonpäivä jos jättää leikkeleen leivänpäältä pois.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös