Paljonko @Tombe76 sähkös maksaa tällä hetkellä vai pörssisähkölläkö kikkailet?
Itse olen imuroinut nuo suodattimet kerran kuukaudessa ja hommassa menee kokonaisuudessaan alle 5 minuuttia. Eli ILP pois päältä, suodatin pois, imurointi kalustesuulakkeella, suodatin takaisin paikalleen ja kone käyntiin. En usko, että tuossa ajassa ehtii mikään asia jäätyä tai edes jäähtyä, että edes voisi tulla jotain ongelmia kovillakaan pakkasilla.Meillä about 100m2 kymmenisen vuotta vanha yksikerroksinen omakotitalo, jonka energiakulutus kohtuu pientä. Suora sähkölämmitys, vesikiertoinen lattialämmitys. Päivisin kun ollaan töissä laitetaan makuuhuoneiden ovet kiinni ja lattialämmitys pois päältä. Sen lisäksi ilmalämpöpumppu ja kiertoilmatakka. Pumppu asennettu niin, että puhaltaa takkaa kohti lämmintä ilmaa eteenpäin.
Ilmalämpöpumpun suodattimet pitäisi pestä ja puhdistaa säännöllisesti ja nyt aletaan olemaan niillä hetkillä. Uskaltaako sen pumpun sammuttaa ja käynnistää uudelleen pakkasella? Ei ole aiempaa kokemusta niistä, joten kysytään täältä neuvoa miten sen ylläpidon kanssa kannattaa toimia.
Itse olen imuroinut nuo suodattimet kerran kuukaudessa ja hommassa menee kokonaisuudessaan alle 5 minuuttia. Eli ILP pois päältä, suodatin pois, imurointi kalustesuulakkeella, suodatin takaisin paikalleen ja kone käyntiin. En usko, että tuossa ajassa ehtii mikään asia jäätyä tai edes jäähtyä, että edes voisi tulla jotain ongelmia kovillakaan pakkasilla.
Jos noita alkaa pesemään vedellä niin sitten tietenkin menee hetki kuivatessa, mutta vaikea uskoa, että tuossakaan tulee mitään ongelmia kunhan ei jätä niitä suodattimia pariksi tunniksi kuivumaan.
Itse olen odottanut markkinoille tuotteita missä tarjotaan xkWh:ta/kk kiinteään ja ylimenevää osaa sitten jollain toisella hinnalla tai pörssin mukaan. Voisi kuvitella, että tuote missä tarjotaan vaikka 700kWh/kk hintaan 12snt/kWh, 700-1000kWh/kk hintaan 18snt/kWh ja sen ylimenevä kulutus vaikka pörssihintaan olisi myyjän kannalta (eli tuottajan) hyvä kuvio koska se tuollainen tuote olisi mukana suojausmarkkinoilla mutta toisaalta tarjoaisi myyjälle suojaa pörssihinnan nousua vastaa samalla jos oma tuotanto ei riitä ja toisaalta olisi sähkön kulutusta samalla oikeaan suuntaan ohjaava asia.
Voiko siitä syntyä jotain vahinkoa pumpulle, jos sitä alkaa imuroimaan sen ollessa päällä?Välttämättä ei tarvitse edes sammuttaa siihen parin minuutin hommaan pumppua, mutta tokihan sen voi sammuttaa. Ei se koneisto siinä ajassa pölyä ehdi sisäänsä vetää.
Ei oikeastaan, jos ei onnistu tunkemaan jotain pyörivään tuulettimeen.Voiko siitä syntyä jotain vahinkoa pumpulle, jos sitä alkaa imuroimaan sen ollessa päällä?
Onko kellään kokemuksia lattimallin sisäyksiköistä? Näyttää siltä, että pitää sellainen hommata kun yläkertaan ei taida kattomallin sisäyksikkö sopia. Menisi liian lähelle ikkunaa. Näin jutteli asentaja kun kävi olemassa olevaa illpiä huoltamassa.
Jos sammuttaa, pumpussa on sulatustoiminto, joka kyllä hoitaa asian. Jos ulkoyksikkö kerää ympärilleen tai valumakaukaloonsa jäätä, se kannattaa käydä kopsuttelemassa tasaisesti pois.
Voiko siitä syntyä jotain vahinkoa pumpulle, jos sitä alkaa imuroimaan sen ollessa päällä?
Yhtenä vinkkinä voin antaa, että meille asennettiin tuohon poistoputken kohdille vastuksilla toimiva "lämpöputki", joka sulattaa tuota laitteen ulkopuolista ja veden poistoputkeen kertynyttä jäätä. Täysin siis pumpusta irrallinen osa, jolle on oma pistoke. Jos tällainen on yhtään mahdolista asentaa/asennuttaa niin suosittelen lämpimästi.Tässä on hyvä neuvo. Kannattaa välillä, talvella varsinkin, tarkistaa ilpin ulkoyksikkö. Pumppu ei pysty sulattamaan laitteen ulkopuolista jäätä mitenkään. Kun ilmankiero estyy tai huonontuu, huonontuu myös laitteen hyötysuhde. Laite ei myöskään tiedä mistään sitä, onko laitteessa jäätä vai ei. Laite mittaa mallista riippuen kennoston, kuumakaasun ja/tai ulkoilman lämpötiloja ja sen mukaan sulatusjaksot tapahtuvat.
Pahimmillaan olen nähnyt pelkästään aikaan perustuvia sulatusjaksoja, mutta toivottavasti tälläisiä malleja ei kukaan enää myy, vaan sulatusjaksoihin vaikuttavat myös ym. lämpötilatiedot.
Yhtenä vinkkinä voin antaa, että meille asennettiin tuohon poistoputken kohdille vastuksilla toimiva "lämpöputki", joka sulattaa tuota laitteen ulkopuolista ja veden poistoputkeen kertynyttä jäätä. Täysin siis pumpusta irrallinen osa, jolle on oma pistoke. Jos tällainen on yhtään mahdolista asentaa/asennuttaa niin suosittelen lämpimästi.
Kunnes se laatikko/pulkkakin jäätyy kiinni maahan.Käytetyin ratkaisu ilpin kanssa on laittaa ulkoyksikön alle laatikko/pulkka ja tyhjentää se aika ajoin.
Lattiamallin yksiköistä joudut pääsääntöisesti maksamaan suhteessa enemmän, sen varmaan jo tiesitkin.
Mitsubishilta ja Daikinilta löytyy ainakin suht hyvät lattiamallit.
Itellä on tuommonen pari vuotta sitten laitettu Mitsubishi ja joka talvi on useampia tunnista neljään sähkökatkoja Ja muutenki ruukaan oikeasti kovilla pakkasilla sammuttaa tuon pumpun. Ja ei ole ikinä ollu mitään ongelmia.Meillä about 100m2 kymmenisen vuotta vanha yksikerroksinen omakotitalo, jonka energiakulutus kohtuu pientä. Suora sähkölämmitys, vesikiertoinen lattialämmitys. Päivisin kun ollaan töissä laitetaan makuuhuoneiden ovet kiinni ja lattialämmitys pois päältä. Sen lisäksi ilmalämpöpumppu ja kiertoilmatakka. Pumppu asennettu niin, että puhaltaa takkaa kohti lämmintä ilmaa eteenpäin.
Ilmalämpöpumpun suodattimet pitäisi pestä ja puhdistaa säännöllisesti ja nyt aletaan olemaan niillä hetkillä. Uskaltaako sen pumpun sammuttaa ja käynnistää uudelleen pakkasella? Ei ole aiempaa kokemusta niistä, joten kysytään täältä neuvoa miten sen ylläpidon kanssa kannattaa toimia.
Oomin Jatkuva sopimusmalli nousee 1.1 alkaen noin 30snt kieppeille eli noin kolminkertaistuu nykyisestä.
Pörssiä sitten jatkossa.
Mjoo jos tuo on esimerkiksi tammi-maaliskuun ajan hinta, niin ei se nyt ihan älyttömältä kuulosta.Eikös näissä pörssisähkössäkin ole viime aikoina keskihinnat pyörineet jo suurinpiirtein samoissa?
6kk ajan hinta.Mjoo jos tuo on esimerkiksi tammi-maaliskuun ajan hinta, niin ei se nyt ihan älyttömältä kuulosta.
No joo 6 kuukauden ollessa kyseessä teit todennäköisesti hyvän ratkaisun. Eiköhän huhtikuusta eteenpäin sähkön hinta mene selvästi alle.6kk ajan hinta.
Noin periaatteesta en tuommoista hintaa maksa vaan koitan ennemmin pörssillä. Tuossa on mahdollisuus joko voittaa, hävitä tai pelata tasan.
Samat havainnot. 10 vuotta ollut Toshiban pumppu käytössä ja olen sammutellut laitetta lämmityskauden aikana, enkä ole havainnut ongelmia. Yli 10 asteen pakkasilla laite saa pysyä kiinni ja silloin mennään varaavan takan varassa.Itellä on tuommonen pari vuotta sitten laitettu Mitsubishi ja joka talvi on useampia tunnista neljään sähkökatkoja Ja muutenki ruukaan oikeasti kovilla pakkasilla sammuttaa tuon pumpun. Ja ei ole ikinä ollu mitään ongelmia.