Jos on vähänkään pidemmät hiukset ja varsinkin, jos ovat paksummat kuin sellaiset perussuomalaiset kolme karvaa ristissä, pelkästään hiustenpesuun/huuhtelemiseen menee tovi. Minä en kiduta itseäni enkä lapsiani vaatimalla suihkun pistämistä kokonaan kiinni siksi aikaa, kun hoitoaine vaikuttaa hiuksissa, vaan paine pienemmälle saa riittää. Märkänä seisoskelu kylmettyen on kamalaa. Sitten on sellainenkin asia kuin sheivaus, jota moni harjoittaa useamman kerran viikossa, karvan kasvusta riippuen. Jonkun mielestä nämäkin ovat varmasti liikaa ja "arjen luksusta", mutta mun mielestäni ihan normaaliin elämään ja normaalin kulutuksen piiriin kuuluvia asioita. Miehellä menee huomattavan paljon vähemmän aikaa suihkussa, koska hänen toimintonsa ovat erilaiset. Suihkussa ei lotrata vedellä, mutta ihan äärimmilleen ei säästeliäisyyttäkään tarvitse viedä, ellei ole aivan pakko. Ja nyt ei ole. Hygieniasta ei siis tingitä.
Meillä meni sähköä v. 2022 32+MWh ja vuonna 2021 40,57MWh. Huomattavaa tässä on se, että noinkin iso säästö tapahtui käytännössä ajalla 8-12/2022. Viime talvi vedettiin ihan vailla huolen häivää ja sähkönkulutus oli todella suurta. Ja meillä suorasähkölämmitys ja parisataa asuinneliötä siis kyseessä. Sähkönä Helenin aikasähkö. Pörssisähköön vaihtamista mietittiin pitkään, mutta tultiin lopulta siihen tulokseen, että kun on lapsia, ei siihen nyt ryhdytä. Jos oltaisiin kahdestaan miehen kanssa, olisimme varmasti vaihtaneet pörssisähköön. Huomioitavaa on myös se, että mä teen duunia pääasiassa himasta käsin ja mieskin keskimäärin varmaan n. 50%:sti. Että aina täällä joku valo on päällä ja vessassa käyn, kun on vessahätä ja vedän pöntön jokaisen kerran jälkeen.
Suurimmat sähkösyöpöt ovat lämmitys ja lämmin vesi. Niihin ei voi määräänsä enempää vaikuttaa, mutta kyllä meillä on huoneiden lämpötilaa laskettu ja suihkutteluja rajoitettu. Pyykkiä pestään silloin, kun siltä tuntuu, koska en lähtökohtaisesti työskentele yöaikoina ja jos pyykit jättää koneeseen, mun nenäni haistaa sen tunkkaisen hajun kyllä ja se on nou-nou. Astianpesukoneen pyrin laittamaan klo 22 jälkeen päälle, jos suinkin vain mahdollista, mutta, jos ei ole, sitten pestään tarpeen mukaan.
Marraskuun sähkölasku oli muistaakseni nyt samaa luokkaa kuin viime tammikuussa, jolloin kulutus oli kuitenkin lähes 45% suurempaa. Että kyllä tässä huushollissa on ollut skarppaamisen varaakin. Aikaisemmin tv oli aina päällä, nykyisin vain silloin, kun joku sitä katsoo. Mitään varsinaisia rajoituksia ei toki ole, mutta pelkkänä taustamölynä sitä ei enää koko päivää pidetä. Kukaan ei ole kärsinyt näistä muutoksista.
Kylvyssä saa jokainen käydä, lähtökohtaisesti kerran kuukaudessa. Tämä siksi, että sen tajuaa olevan erityistä puuhaa ja jokainen miettii, haluaako käyttää sen oman kylpyhetkensä just silloin. Amme on iso, joten kyllä se satoja litroja vettä vie kerrallaan.
Valtion sähkötuki on ihan perseestä, eikä ainakaan meidän perhe sitä erityisesti kaipaisi, vaikka korkea sähkön hinta vitutteleekin. Ei se tuki meidän sähkönkäyttöä ole kyllä kasvattanutkaan, vaan joulukuun kasvanut sähkönkäyttö johtuu yksinkertaisesti siitä, että täällä on koko perhe ollut kotona toisin kuin arkisin. Eikä täällä nyt tarvitsisi pimeässä istua, vaikka tukea ei tulisikaan.
Nyt tässä arvon, että pitäisikö meidän siirtyä Helenin uuteen 6 kk määräaikaiseen sopimukseen. Tein testin Hesarin sivuilla ja sen mukaan kyllä kannattaisi. Mutta varmaan joku jekku siinäkin on. Vai onko? Valistakaa viisaammat, mitä sudenkuoppia tossa voisi olla?