Mitä maata kannatat MM-jalkapallossa?

  • 4 305
  • 107

Mitä maata kannatat MM-jalkapallossa?

  • Ranska

    Ääniä: 21 9,1%
  • Argentiina

    Ääniä: 18 7,8%
  • Englanti

    Ääniä: 41 17,7%
  • Nigeria

    Ääniä: 7 3,0%
  • Brasilia

    Ääniä: 24 10,3%
  • Senegal

    Ääniä: 0 0,0%
  • Uruguay ja/tai Paraguay

    Ääniä: 3 1,3%
  • Turkki

    Ääniä: 1 0,4%
  • Costa Rica

    Ääniä: 0 0,0%
  • Venäjä

    Ääniä: 2 0,9%
  • Belgia

    Ääniä: 1 0,4%
  • Tunisia

    Ääniä: 0 0,0%
  • Saksa

    Ääniä: 22 9,5%
  • Irlanti

    Ääniä: 8 3,4%
  • Kamerun

    Ääniä: 3 1,3%
  • Saudi-Arabia

    Ääniä: 0 0,0%
  • Espanja

    Ääniä: 13 5,6%
  • Etelä-Afrikka

    Ääniä: 0 0,0%
  • Slovenia

    Ääniä: 1 0,4%
  • Italia

    Ääniä: 25 10,8%
  • Kroatia

    Ääniä: 5 2,2%
  • Meksiko

    Ääniä: 2 0,9%
  • Ecuador

    Ääniä: 1 0,4%
  • Portugali

    Ääniä: 9 3,9%
  • Puola

    Ääniä: 1 0,4%
  • (Kiina, Japani, Etelä-Korea)

    Ääniä: 2 0,9%
  • Pohjoismaat (Ruotsi ja Tanska)

    Ääniä: 8 3,4%
  • Mähän en muuta kannata kuin Suomea! En käännä takkia, edes silloin kuin Suomi itse ei ole mukana!

    Ääniä: 8 3,4%
  • Ei kiinnosta

    Ääniä: 6 2,6%

  • Äänestäjiä
    232
  • Poll closed .

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Niin, Cannibal, minähän en näe filmaamista tai itkemistä kovinkaan negatiivisena asiana. En siis ota kantaa Tottin ja Calounin filmaamiseen ja itkemiseen negatiivisessa mielessä. Sen sijaan arvostan molempia pelaajia paljon, tosin jos toinen pitää valita, se on Caloun.

Totti on nimenomaan näitä, jotka pistävät kaatumiseen show´ta mukaan. Ilman kosketusta hän ei hypi käytännössä koskaan, kuten useat muut. Hän pitää todella paljon palloa, koska varsinkaan Italian maajoukkueessa ei ole muita, jotka voisivat peliä rakentaa. Pallon pitämisestä seuraa, että häntä rikotaan usein kun palloa on hankala saada laillisesti pois. Tuomari ei näe kuin murto-osan rikkeistä, mikäli Totti pysyy aina pystyssä kun paidasta revitään ja potkitaan jalkoihin. Kaatumisella hän kiinnittää tuomarin huomion, mitä Calounkin tekee. Etten nyt tekisi Tottista maailman reiluinta kaveria, pitää mainita, että hän kaatuu käytännössä aina kun menettää pallon. Rikkoipa karvaaja tai ei.

Seuraapa muuten Italiasta vaikkapa Tommasia, Di Biagiota ja Gattusoa. Yritystä ja taistelua riittää, mutta taidot ovat mitä ovat. Kaikki sopivia Englannin maajoukkueeseen. Argentiinasta Javier Zanetti edustaa melkoisen täydellistä pelaajaa. Nopea ja taitava lattari, joka ei koskaan filmaa, hermostu tai lopeta taistelemista. Rikkokin erittäin harvoin. Tyylikkäämpi pelaaja kuin Luis Figo ja Interin kapteeni. Valitettavan särmätön ollakseen suuri tähti, mutta heikkouksia ei löydä etsimälläkään. Onhan siellä myös niitä itkeviä ja filmaavia primadonnia, mutta myös paljon muuta. Italiassa niitä neitejä on itse asiassa valitettavan vähän - joukkue on lähes yhtä tylsä kuin Saksa tai Enganti.

Suurimmat eläimet löytyvät brittein saarilta, niin pelaaja- kuin fanipuoleltakin. Turkki tosin antaa todella kovan vastuksen.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Fc Lahti, Manchester United, La Lakers
England

Englanti on ehdoton suosikki ja ainakin sen matsit pitää päästä kattomaan oli sitten kotona tai kirkossa :) "Football is coming home it´s coming"
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saksasta...

Mitä tulee hyökkääjien peluutukseen niin olisi mielestäni paha virhe pistää sekä Olli B. että Carsten kärkeen. Liian romuluisia ja samantyyppisiä pääpelaajia. Parasta olisi yksi nopea ja suht taitava(Klose, Neuville) ja sitten toinen näistä rymistelijöistä.

Keskikentältä siis uupuu Deislerin taito. Toisella laidalla voisi viilettää hienon kauden pelannut Schneider mutta onko Crisu Ziegestä toiseen laitaan?? Siinä voisi olla Olli Neuvillen monipuolisuus tarpeen ja heittää kaveri rakentamaan laitahyökkäyksiä? Ballack, Jeremies ja Hamann hoitelisivat keskustaa.
Näinä hetkinä kuitenkin toivoisi että vanha maalintekijä Ulf Kirsten olisi jokerien jokerina penkillä ja tulisi loppuminuuteiksi vielä kiusaamaan molaria...

Sitten KYSYMYS objektiivisille futisfaneille. Sehän on klassikko/klisee että Saksa pelaa umpitylsää robottifutista(ironisuuden huippu että brittifutiksen suomalaiset fanit kehtaavat sanoa noin). Anyway miten on analysoitavissa vuoden 90 MM-finaali ja 96 EM-finaali. Muistan lukeneeni vuoden 96 kisojen jälkeen miten TPS:n silloinen futistreenari sanoi miten kovasti häntä harmitti Saksan voitto finaalissa ja hän olisi niin toivonut että Tsekki olisi sen voittanut koska Saksan jalkapallo on niin tappavan tylsää ja mautonta tai jotain vastaavaa. No tuo finaalihan meni kutakuinkin niin että Tsekki pääsi keskialueen yli about 4 kertaa jonkinlainen hyökkäys mielessään. Se oli surkeaa asemasotaa/kilpikonnapuolustustaktiikka + vielä väärin tuomittu pilkku ja sitten itseään valmentajaksi kutsuma kaveri kehtaa valittaa voittavan joukkueen pelityylistä. No ei ihme että Tepsin futis on mitä on...MM-finaali 90 oli myös yhtä maalia koko ajan ja ironisesti rankkarikisaa odottanut Argentina(Saksaa vastaan ei ikinä kannata toivoa rankkarikisaa, eivät yleensä häviä) kaatui rankkariin. Mutta Argentiinan pelihän oli silloin koko kisoissa aivan tajutonta puolustamista. Sinänsä jännää ettei noista seikoista niin usein kukaan mainitse vaikka nuo kaksi finaalia osoittivat että sitä mautonta futista löytyy muualtakin kuin Germaanipaidasta!?


MACK
 

Jindebyne

Jäsen
MEXICO

Siinä joukkue joka pelaa iloista, liikkuvaa ja kiinnostavaa jalkapalloa. Joukkueen peliä jaksaa katsella helposti 90min toisin kuin parin muun maan pelissä tulee tuskanhiki otsalle jo ensimmäisen 30min kohdalla. Täten siis toivotan Mexicolle onnea jalkapallon MM-Kisoihin 2003!
 

pXi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, EPS
Brasilia

Brasilia on aina ollut suosikkimaani näissä bileissä,vaikka ennen kaikkea kisoilta toivon viihdyttävää hyökkäysvoittoista palloilua,jossa pelaajien turhat kitinät,maassa kieriskelyt,sun muut kiukuttelut jäävät mahdollisimman paljon pois.Em. asiat ovat kuin kahvaaminen jääkiekossa: koko lajia ne eivät pilaa,mutta ovat välillä äärimmäisen rasittavaa katsottavaa.Sormella voisi osoittaa "tiettyjä" maita ja pelaajia, mutta aivan yhtä hyvin dramaattiset heittäytymiset onnistuvat kylmemmistä ilmastoista tulevilta miehiltäkin.

Brasilian vaisu esiintyminen karsinnoissa oli tietysti ennen kuulumatonta ja sen perusteella maata ei ehkä aseteta monessakaan yhteydessä ykköseksi mestaruutta veikattaessa.Mutta lämmittelyt ovat ohi ja moni karsintojen perusteella paineita itselleen kerännyt maa tulee jäämään jopa alkulohkoon (kuten kävi esim. Kolumbialle -94) Brasilian mennessä - uskallan sanoa - aivan varmasti ainakin 8 joukkoon.Pelaajilla on kuitenkin kaikkiin muihin huippumaihin verrattuna täysin vertailukelpoinen suoritustaso,turnauskestävyyttä ja henkilökohtaista taitoa riittäisi kahteen-kolmeen joukkueeseen.Brasilia on epäonnistunut todella harvoin - riippuen minkä laskee epäonnistumiseksi,muu kuin mestaruus on brasilialaisille pettymys - asia,johon ei liikaa kannata tuijottaa,mutta kyllähän 4 kultaa(-58,-62-70,-94),2 hopeaa (-50,-98) ja 2 pronssia (-38,-78) jostain ainutlaatuisesta perinteestä kertovat.Ensimmäisen mestaruuden jälkeisiä karmeimpia epäonnistumisia ovat mm. vuoden 1966 kisat,joista Pele kirjaimellisesti potkittiin ulos,edellisten kisojen paras pelaaja Garrincha oli jo uransa illassa,ja Brasilia jäi alkulohkoonsa*.1990 valmentaja Lazaronin opit olivat alusta asti kovan kritiikin kohteena,vaikka alkulohko vielä puhtaasti voitettiin,mutta kun Argentiinan Claudio Caniggia Maradonan syötöstä sijoitti pallon Brasilian verkkoon neljännesvälierissä,oli katastrofi valmis (myös meikäläisellä kreikkalaisessa ravintolassa peliä seuratessa oli loppu ilta pilalla).

Joukkueen pelityyli on muuttunut sitten viime kisojen muutamaa astetta rankemmaksi muutaman nähdyn välähdyksen/pelin perusteella nimenomaan pallottomana pelattaessa.Vastustajan jalkoihin mennään välillä aika surutta.Jonkinlainen pelko on siitä,että luontainen luovuus kuristuu valmentaja Scolarin suosiman "kurinalaisen puolustuspelin" otteessa ja ehkä myös sekavan karsinnan aiheuttamat entistä valtaisammat paineet ajavat pelaajia hanakammin hakemaan pallon riistoja kovilla otteilla.Silti palloa tykätään edelleen pitää,liikaakin,ja itse odotan henk.koht. suosikilta Denilsonilta halukkuutta haastaa vastustajan pakkeja.
Rivaldo,Ronaldinho,Roberto Carlos,Cafu,Juninho ja arvaamaton Lucio pitävät myös osaltaan huolen,että parhaimmillaan (ja valmentajan antaessa riittävästi vapauksia) pallo ja mies liikkuvat kentällä näyttävästi.Ja onhan mukana pari viime vuotta miltei täysin poissa parrasvaloista ollut Ronaldo,johon ei välttämättä tällä kertaa kohdistu niin hirvittäviä paineita kuin viimeksi.Tosin maaleitta ei parane kovin kauaa hänenkään pelata.

Romarion lähtönopeutta pallo jalassa olisi ollut mukava ihastella vielä kerran,mutta niin vain aika entinen ei enää palaa.Olisi ollut todella mielenkiintoinen kärkipari Romario-Ronaldo takanaan Rivaldo jakelemassa palloa.

Kaikista karsintojen tappioista,valmentajan vaihdoksista ym. huolimatta,uskon Brasilian olevan taas yksi kisojen viihdyttävimmistä joukkueista ja he menevät pitkälle.Viihdyttävin ei suinkaan aina ole paras,brassit tämän tosiaankin tietävät, mutta pokaalia ei Brasilia voi lähteä tavoittelemaan kopioimalla Saksan systeemiä (ei pahalla Saksaa kohtaan) ja tämä pitää valmentajankin ymmärtää.Brasilia voittaa tyylillä tai ei ollenkaan.
 
Viimeksi muokattu:

tonderi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Italia on ehdottomasti numero uno.Niitten peliä on ollu aina kiva kattoo ja se on aina kiinnostanu pikku pojasta asti:D
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Suomen puuttuessa kisoista suosikki löytynee kisojen aikana. Lähinnä etsin iloista, hyökkäävää jalkapalloa pelaavaa joukkuetta. Viime EM:ssä suosikiksi löytyi Portugali, joskin Xavierin 'käsivirheen' jälkeinen hulabaloo jätti huonon jälkimaun. Hollannin puuttuminen on myös sääli, minulle inhokin rooli on jäänyt vuoden 1978? finaalista Argentiinalle, viekkaudella, vääryydellä ja filmaamalla veivät Hollannilta mestaruuden.

Säännöistä sen verran, että kiekko ja jalis ovat potkusta samoilla linjoilla; potkaisee tai yrittää potkaista vastustajaa: kiekossa seuraus OR jaliksessa vilautetaan punaista, ei kummassakaan mitään vaihtoehtoja.
 

Hate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Roberto Carlos is the best siitä lähtien kun veteli vapareitaan viimeksi mm-kisoissa. Siitä lähtien Brasilia ollut paras ja sympatiat on Paraguaylla. Saksa ei rulaa. Se on ollut ehkä liikaa Suomen karsintavastustajana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös