Mainos

Mitä kirjaa suosittelet?

  • 57 905
  • 484

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sain joululahjaksi Risto Isomäen Heräämisiä. Hivenen nostatti kulmakarvoja pakettia avatessa, sillä en ole jaksanut scifiin perehtyä varmaan viimoiseen viiteen vuoteen lainkaan.

Mutta tulihan se sitten luettua hetimmiten. Kirjan alkuosa, joka keskittyy täysin realistisiin ympäristöongelmiimme (tosin kärjistettynä ja sijoitettuna neljänkymmenen vuoden päähän) oli erittäin mielenkiinotinen. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että mitä enemmän loppua kohti kirja eteni ja heitti UFOja kehiin, sitä enemmän minua lakoi tylsistyttää.

Jos scifi ja biologia&maantieto kiinnostaa, niin kandee lukea.


Ja mainostettakoon vielä tähän loppuun. Kaikki kirjojen ystävät kun eivät välttämättä ole tuonne kisailu-osastoon eksyneet. Kirjallisuusvisan pariin siis tsup-tsup.

http://www.jatkoaika.com/keskustelu/showthread.php?s=&threadid=20316
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Suosittelen Ikka Remeksen tuotantoa:

- Pääkallokehrääjä
- Karjalan lunnaat
- Pedon syleily
- Ruttokellot
- Uhrilento
- Itäveri
- Ikiyö
- Piraatit
 

Durable

Jäsen
Jos on paljon aikaa niin suosittelen lukemaan Kalle Päätalon Iijoki-sarjaa. Ite oon jo kohta lukenu kaikki kirjat enkä oo yhtää katunu et alotin lukemaan. Saa hyvän kuvan et millasta työmiehen arki ja elämä oli ennen sotia ja sotien jälkeen.
 

Claudius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Punainen Vaara
Ehdottomasti viimeaikojen parhaat lukemani kirjat ovat olleet:
- Juoppohullun päiväkirja
- Tolppa-apina

Molemmat Juha Vuorisen kirjoittamia "ressinpoistokirjoja".

Suosittelen.


Juoppohullun Päiväkirja on aivan loistava! En ole ikinä nauranut niin makeasti kirjaa lukiessa. Muutamaan otteeseen piti jättää lukeminen kesken, kun matkustin junassa. Muut matkustajat alkoivat katsella sen verran kummaksuvasti, että en vain yksinkertaisesti enää kehdannut nauraa siinä itsekseni. Tuosta Tolppa-apinasta en ole ennen kuullutkaan, mutta täytyypä yrittää kaivaa se jostain käsiini.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valittajien luvattu maa
Barbara Ehrenreich: Nälkäpaikalla

Nimensä mukaan tutkivaa journalismia harjoittava kirjoittaja tekee walmarteissa likaista duunia nähdäkseen miten 7 dollarin tuntitaksalla tulee todella toimeen. Arvaahan sen...pistää miettimään, että tähänkö täällä Suomessakin ollaan menossa kun työmarkkinoille haetaan "joustavuutta"...
 

Pikku Myy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos haluaa lukea ajatuksia herättäviä kirjoja, niin voin lämpimästi suositella edellä mainittujen Pikaruokakansan ja Nälkäpalkalla lisäksi Brändätyt ja Pilluparvi -kirjoja. Jälkimmäinen olisi hyvää luettavaa ainakin kaikille tyttöjen vanhemmille ja tietysti tytöille/naisille itselleen. Sisar Myy joutui ainakin pitämään pieniä vitutus-taukoja sitä lukiessaan - kirja kuvaa niin realistisesti nykypäivän nuorten naisten elämää.
 

Vertical

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti turhapuro
Papillon, ja sen jatko-osa (en nyt saa nimeä päähäni, lukemisesta jo jokunen vuosi), ovat todella loistavia teoksia
Turhapuro

Takaan ja alleviivaan,muistanpa olleeni niin koukussa ko. teoksiin,että kerran tultuani koulusta luin kirjaa putkeen 6 tuntia.
Eikä minusta saa kunnon lukutoukkaa millään ilveellä.Luen ehkä kaksi-kolme kirjaa vuodessa.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Loistavaa kirjallisuutta on Douglas Adamsin linnunrata-"trilogia". Lainausmerkit siksi että vaikka sarjaa kutsutaan trilogiaksi, siihen kuuluu 5 osaa. Tosin loppua kohti taso vähän hiipii mutta loistavia on kaikki. Samalta kirjailijalta myöskin dekkarit Dirk Gentlyn Holistinen Etsivätoimisto ja Sielun Pitkä Pimeä Teehetki. Ei ihan niin loistavaa kuin Linnunradat mutta viihdyttävää tekstiä kuitenkin.

Tällä hetkellä kesken on joululahjaksi saatu Tolkienin Hobitti.

Muita mainittavia kirjoja siinä järjestyksessä kun mieleen tulee: Kari Hotakainen: Klassikko, Markus Kajo: Kettusen kootut, kaikki Alivaltiosihteerit, Phili K. Dick: Haudasta kohtuun, Jari Tervo: Minun sukuni tarina, Agatha Christien Poirot-kirjat sekä Don Rosan loistavat sarjakuvat.
 

Cramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Onko Sami Heleniuksesta kertova kirja jo ilmestynyt ja mikä sen nimi on? Yritin parhaani mukaan googlettaa, mutta en löytänyt kirjasta mitään tietoja.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Cramer
Onko Sami Heleniuksesta kertova kirja jo ilmestynyt ja mikä sen nimi on? Yritin parhaani mukaan googlettaa, mutta en löytänyt kirjasta mitään tietoja.

Jos olen oikein ymmärtänyt, kirja ilmestyy ensi syksynä.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Tässä kohtaa koen voimakkaan tarpeen tuoda esille erään kirjailijan joka ei välttämättä nauti kriitikkojen arvostusta tai ole muutenkaan edes älyttömän tunnettu mutta ko. kirjailija on muuten kirjailijapiireissä se heppu joka pistää kukkakeppitaiteilijat ojennukseen jos tarve vaatii ;)

Kyse on entisestä SAS:n palkitusta sotilaasta (ilmeisesti eniten kunniamerkkejä koko brittiarmeijassa) ja nykyisestä kirjailijasta Andy McNabista joka on kirjoittanut "esikoisensa" Bravokaksinollan jälkeen useita fiktiokirjojakin.

B20 siis perustuu tositapahtumiin ainakin McNabin omasta näkökannastaan ja ei varsinaisesti kirjana ole mitenkään erikoinen mutta maailman kovimpien erikoisjoukkojen toiminnan kuvauksena se on pakkoluettavaa jokaiselle sotahullulle.
Kirjan yleisilme on suurinpiirtein _kaikki_ menee vituilleen, kuten niin usein normaalissakin elämässä.

B20:n jälkeen McNab on aloittanut dekkari/trilleri whatever kirjasarjan joka seuraa Nick Stone-nimisen entisen SAS-sotilaan elämää hänen toimiessaan erinäisissä palkkamurha/tiedustelu yms. tehtävissä erinäisten instanssien laskuun, välillä brittien tiedustelupalvelulle välillä venäläiselle mafiosolle.

McNabin kirjoista on turha etsiä kauniita kielikuvia tai hiottuja sanaleikkejä, se ei ole hänen tyylinsä vaan em. _kaikki menee vituiksi_ linja on ominaista myös hänen kirjoitustyylilleen, asiat ilmaistaan sellaisina kuin ne ovat. Jos roolihahmo joutuu tappamaan vastustajansa tökkimällä vastustajaa Leathermanin pihdeillä vatsasta läpi niin kuvaus on todenmukaista (ja pitää sanoa että vatsassa alkoi jossain määrin kiertää kun McNab kuvaili ko. tapahtumaa).
Tuntien McNabin sotilasuran niin tappamista on tullut harrastettua ihan oikeastikin, suurin osa hänen teoistaan on kuitenkin classified-kamaa.

Juuri tämä autenttisuus iski minuun McNabin juonellisesti jossain määrin ohuissa ja triviaaleissa kirjoissa (joita nyt taitaa olla suomeksi käännettynä 4 kpl+B20). Lisäksi McNabin näkökulma tapahtumiin on tavallisen ihmisen näkökulma, vaikka kirjojen roolihahmo osallistuukin isoihin tapahtumiin niin tapahtumista kerrotaan suurinpiirtein sen verran kuin roolihahmo itse havaitsee ja taustalla sitten isot tekijät liikuttavat pelinappuloita joihin kirjan päähenkilökin kuuluu.

Jossain määrin McNabia voisi verrata Clancyn Jack Ryan -storylineen (aka. Ryanverse) mutta Ryan on korvattu juuri sillä likaisen työn tekijällä joita Clancyn kirjoissa esiintyy lähinnä nimellä. Mitään suurta tekno-onanointia ei McNab Clancyn tyyliin harrasta mutta aseista yms. tekniikoista kyllä kerrotaan jossain määrin opettavaiseen sävyyn, tällä tarkoitan siis koulutuksellista näkökulmaa.

MacNabin kirjoja:
-Kaukolaukaisin
-Panaman hämärä
-Takaa-ajo
-Viikingin kosto
- Bravo kaksi nolla

Jos tykkäät dostojevskeistä tai Nobel-kamasta niin älä vaivaudu, todellisuus ei ole sinua varten.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Viestin lähetti Claudius
Juoppohullun Päiväkirja on aivan loistava! En ole ikinä nauranut niin makeasti kirjaa lukiessa. Muutamaan otteeseen piti jättää lukeminen kesken, kun matkustin junassa. Muut matkustajat alkoivat katsella sen verran kummaksuvasti, että en vain yksinkertaisesti enää kehdannut nauraa siinä itsekseni.

Kyylllä! Jouppohullun Päiväkirja on ihan ygönen! Itetteläni oli samanlainen tilanne eli junassa matkustaessa tuli opus kahlattua läpi ja ei siinä pystynyt olemaan putoilematta. Tälläselle pissakakkatissi-huumorin ystävälle toi kirja sopii kun Raamattu uskovaiselle. Mikä uppoaa hölmöön uppoaa myös minuun! Näihin kuviin ja tunnelmiin..
 

mexicana

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Vaasan Sport, TPS, Vaasan Sport, TPS, Vaasan
PAras kirja

Sun Tzu
"Sodankäynnin taito"
"The art of modern warfare"
 

Anton

Jäsen
Eräs kiinnostava tyyppi on myös Umberto Eco. Heppu ei ole pelkästään kirjailija, vaan myös kriitikko, historioitsija ja filosofi. Porvarillinen ammatti taitaa olla semiotiikan professori, joten hänen tuotantoaan voinee tarkastella useammalta eri taholta.
Muutama opus:
- Foucaultin heiluri
- Ruusun nimi
- Matka arkipäivän epätodellisuuteen
- Edellisen päivän saari
- Baudolino

Lukemisen joutuu keskeyttämään monia kertoja, ihan vain ajattelemaan / ihmettelemään tarinan kulkua, henkilöprofiileja tai pelkkiä pieniä taitavasti kirjoitettuja yksittäisiä tapahtumia, joten saman kirjan lukeminen myöhemmin uudelleen on kuin uuden kirjan korkkaaminen.
Olen lukenut mm. Foucaultin heilurin useampaan kertaan ja joka kerta siitä löytää jotain uutta.

Nyt kun luin oman tekstin uudelleen, niin kuvaukseni perusteella heebo ja tuotokset tuntuvat pystyyn kuivuneelta sonnalta, mutta todellisuudessa se on vähintäänkin tutustumisen arvoista.
 

M10

Jäsen
Michael Moore - Stupid white men

Pöyristyttäviä faktoja koskien pikku-Bushin "vaalivoittoa" sekä Usa:n lakeja.

Lukekaa tämä.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
varjolle kiitoksia tuosta listasta. Ihme ja kumma ettei ole vielä tarttunut mukaan noita Andy McNabin kirjoja kirjastosta tai mistään muualtakaan. Voisi jopa vilkaista jos löytyisi alkuperäiskielisenä pokkarina näitä teoksia.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tässä vähän listaa tämän sian eteen heitetyistä helmistä:

Kotimaista parhaimmistoa:

Väinö Linna: Pohjantähti-trilogia. Perustelut edellä. Tuntematonta en tänne laita. Sen ulkoa osaaminen kuuluu kansalaistaitoihin.

Simo Hämäläinen: Kätkäläinen. Tuskin mikään on näin perisuomalaista kuin Kätkäläinen.

Juha Vuorinen: Juoppohullun päiväkirjat. Voi sitä naurun määrää.

Veikko Huovinen: Lemmikkieläin. Kuvaus ihmisestä ja vallankäytöstä. Tämä kirja ei naurata, vaan hiljentää totaalisesti. Huovisen huumorituotanto ei yllä näin syvälliselle tasolle. Huovista ei ole helppo ymmärtää. Mies on samaan aikaan humoristi ja toisaalta taas kirurgin tarkka ja vakavamielinen havainnoitsija.

Alivaltiosihteerien kirjat. Oivaa parodiaa yhteiskunnastamme. Huumorin seassa töröttää teräviä satiirin piikkejä kohti maailmamme epäkohtia.

Scifiä:

Ray Bradbury: Fahrenheit 451. Tämä teos on jokaisen hyvä lukea. Kirja kuvaa maailmaa, jossa kirjat ovat kiellettyjä. Bradburyn luoma tulevaisuudenkuva on pelottavan lähellä.

Bradburyn tuotannossa on muitakin scifi-tuotannon helmiä, kuten Lokakuun maa, Paha saapuu portin taa ja Kuvitettu mies. Bradburyn kirjoissa kauhu ei synny viisipäisistä örkeistä, vaan siitä, että täysin kuvitteellisessa ympäristössä tapahtuvat asiat tuntuvat mahdollisilta omassa arjessa.

Ulkolaista parhaimmistoa:

Mikael Niemi: Populaarimusiikki Vittulanjänkältä. Loistavaa kerrontaa ja hersyvää huumoria.

Irvine Welsh: Paska. Erinomainen. Vaikea kuvailla lyhyesti.
Irvine Welsh: Liima. Kertomus ystävyydestä ja viiltävä kuvaus Edinburghin kaduilta.

Sotahistoriaa:

Jukka L. Mäkelä: Teräsvyöry Kannaksella. Valottaa Suomen ja NL:n voimasuhteita ja tilanteen kehittymistä ennen Kannaksen suurhyökkäystä 1944. Kirja menee "virallista totuutta" syvemmälle ja perehtyy taustoihin ja henkilösuhteisiin.

Luca Moconesi: Mostarin tien liftarit: Ei loista syvällisyydellään ja kirjallisilla ansioillaan, mutta on silti kiinnostava ja maskuliinisuutta uhkuva kuvaus suomalaisesta palkkasoturista Bosnian sodassa.
 

Wolves

Jäsen
Jos linjoilla sattuu olemaan koripallo ihmisiä, suosittelen Mikko Simonin kirjoittamaa Enemmän Kuin Peli kirjaa.

Hieman kirja on kieltämättä Henrik Dettmann ja Hanno Möttölä painoista, mutta Koripallosta kiinnotuneille kirja antaa varmasti paljon taustatietoa koripalloilun historiasta Suomessa.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti varjo

Jos tykkäät dostojevskeistä tai Nobel-kamasta niin älä vaivaudu, todellisuus ei ole sinua varten.

En oikein ymmärtänyt mitä tällä tarkoitit. Sitäkö, että dostojevskit tai Nobelin voittaneet eivät kirjoita todellisuudesta tai todentuntuisesti? Jos näin on, voi todellisuudesta todentuntuisesti kirjoittaviin nobelisteihin tutustumisen aloittaa esimerkiksi tuoreimman voittajan J. M. Coetzeen tuotannosta.

Ja Andy McNabiin en ole perehtynyt, mutta kiinnostaa kyllä. Lukemieni arvostelujen perusteella mielenkiintoinen jamppa.
 
Viestin lähetti Anton
Eräs kiinnostava tyyppi on myös Umberto Eco.

Baudolino tuli Pukilta jouluna -02, mutta se kerää edelleen hyllyssä pölyä lukemattomien kirjojen rivissä. Näyttää liian paksulta? Mutta ehkä innoituksesi vuoksi korkkaan sen seuraavaksi.

Luettujen listalle pääsi viimeksi Tony Parsonsin Mies ja vaimo, joka on jonkinlaista jatkoa Mies ja poika-kirjalle (Britannian paras kirja v.2000). Ihan edeltäjän tasolle ei ylletty, vaikka sujuvaa ja mainiota luettavaa opus tarjosikin. Kevyttä iltalukemista.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Anton
Eräs kiinnostava tyyppi on myös Umberto Eco.
---
Olen lukenut mm. Foucaultin heilurin useampaan kertaan ja joka kerta siitä löytää jotain uutta.

"Foucaultin heiluri" on yksi parhaimmista ikinä lukemistani kirjoista. Salaliittoja, maailmanherruuden tavoittelua, pimeyden voimia, kaikkea tätä ja muutakin romaanina, jonka kierrokset kasvavat sivu sivulta suorastaan nerokkaan jännittäväksi ja mustan huumorin läpitunkemaksi tarinaksi. Econ akateeminen tausta ei näy kirjassa muuten kuin uskottavina viittauksina historiaan, ja ne tekevät tarinasta vain pelottavamman. Hieno kirja.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eila Kivikk´ahon runoja ei voi kyllin suositella. Erityisesti kokoelmat Parvi ja Niityltä pois toimivat aina.
 
Kenties hieman off-topic, mutta hauska kirjallisuuteen liittyvä juttu kuitenkin. HS:n Nyt-liitteessä oli taannoin juttua urheilijoiden lukutottumuksista.

Jääkiekkoilijoita edusti Bluesin Teemu Elomo.

HS: Mikä on paras lukemasi romaani?
- Ilkka Remeksen teoksia minulla on kirjahylly täynnä. Mutta ne eivät varmaankaan ole romaaneja?

HS: Minkä kirjan luit viimeksi?
- Mötley Crüen Törkytehdas-elämäkerran. Varsinaista romaania en ole lukenut lähivuosina.

Minä olisin vielä jatkanut haastattelua.

Nännimäinen: Miika Elomo, määrittele romaani.
- ???
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös