Mitä kirjaa suosittelet?

  • 58 200
  • 484

JVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers
Halmeen rautaiset kirjoitukset uppoavat ainakin meikäläiseen, vaikka minkään sortin rasisti tai vastaava en varmasti ole. Ne ovat yksinkertaisesti helppolukuista tuotantoa.

Jääkiekko aiheisista on tullut viime aikoina luettua Eric Lindros: TULTA JÄÄLLE (tieskö monennen kerran) ja Vesa Rantasen kirjoittama AMMATTILAINEN, joka on mielestäni suhteellisen osuva kuvaus NHL-tulokkaan eli rookien elämästä. Suosittelen siis lämpimästi, jos lätkä vaan kiinnostaa.:)
 

Kidd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alaska Aces
Suosittelen Neil Hardwickin kirjaa Hullun lailla. Varsinkin niille, joiden mielestä suomalainen tv-tuotanto on niin paljon huonompaa kuin englantilainen, kirja antaa ammattilaisen (Hardwickin) näkökulman. Niin ja tietysti niille joilla ei ole aikaa lukea kirjoja viikkokaupalla.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti CtrlAltDel
Onko joku jatkoaikalaisista muuten lukenut tuon Tuntemattoman sensuroimattoman version, joka on painettu nimellä "Sotaromaani". Oli aikalailla "kökköjä" jotkut noista sensuroiduista kohdista. Toivat aika selvästi esille, mihin suuntaan Linna oli kallellaan.
Olen lukenut ja on totta, että sensuroitu versio on lukemisnautintina huomattavasti parempi. Silti kirja on Linnan teos joten tavallaan hänen pitäisi saada siinä oma mielipiteensä/suuntauksensa tuoda esille. Päätinpä juuri että avaan tästä uuden ketjun. Jatketaan keskustelua siellä.
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Mötley Crue - The Dirt

Like-kustannus on nyt tehnyt vuoden kulttuuriteon ja suomentanut Mötley Cruen The Dirtin. Julkaisupäivä on ilmeisesti huomenna ainakin Anttiloissa ja julkkaribileet pidetään stadissa Stella Starissa Sturenkadulla. Kirja, jota voi suositella ainakin kaikille täysi-ikäisille, joita kiinnostaa miten rock-elämää voi viettää hieman eri tavalla, kuin normaalisti. Ainakin, jos verrataan esim. J.Karjalaiseen ja omenapuista laulamiseen...

On mielenkiintoista nähdä miten käännös on onnistunut. Teksti ainakin alkuperäisversiossa on joiltain kohdin aikaa rankkaa. Toivottavasti tatsi on säilynyt myös suomennuksen jälkeenkin.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Jääkiekon puolelle kallistuu.Dynamo-Aarne Honkavaaran tarina
tuli viimeeksi luettua,ja täytyy sanoa että lähes 400 sivua mielenkiintoista tekstiä.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Ehdottomasti suosittelen kaikkea Neil Gaimanin tuotantoa ihmisille jotka pitävät tummista ironis-sarkastisista mytologiaseikkailuista.

Uusin kirja taitaa olla suomennettu "Kadonneet jumalat". Alkuperäinen nimi "American Gods".
 

Chip

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kari Hotakaisen Klassikko on semmoinen kirja, jonka uskoisin kiinnostavan ihan tavan suomalaisjurrikoita, niitäkin, jotka harvemmin kirjoja lukevat. Kirjassa on viinaa, autoja (ja naisia, vähemmässä määrin kuitenkin) ja se on muutenkin oikein miehinen.
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ammattilainen
Kirjoittanut Vesa Rantanen

Loistava kirja nuoresta Joonas-pojasta ja hänen nousustaan NHL:ään ja voittamaan Stanley-cup!
 

pygmalion

Jäsen
Hienoja romaaneja on muutamassa viime viestissä suositeltu. Aarne Honkavaaran elämänkerta oli ilmestyessään todellinen kulttuuriteko ja onpa kirja sisällöltäänkin varsin mukavaa luettavaa. Yksittäisen kiekkolegendan ja Suomi-kiekon historia kulkevat sujuvasti käsi kädessä koko kirjan läpi. Mars kauppaan/ kirjastoon jo, ellet ole jo lukenut...

Neil Gaimanin kirjat ovat niin ikään nautinnollista luettavaa, myös niille, jotka varsin pätevistä syistä yleensä vierastavat fantasiakirjallisuutta.

Ja jos suomalaiseen nykykirjallisuuteen aikoo tutustua, ei Hotakaisen "Klassikko" ole huono aloituskohde. Itse suosittelisin kyllä Hotakaisen tuotannon ehdotonta helmeä, loistavaa "Syntisäkki"-teosta. Upea kertomus meistä(?), iskelmälaulajista, torpan vintillä asustavasta Jumalasta ja itse pääpirusta.

Sen sijaan Vesa Rantasen surkuhupaisaa "romaania" en suosittele kenellekään. Ainakaan itseään kunniottavan aikuisen lukijan on vaikeaa suhtautua tarinaan vakavasti.

Omasta viime aikaisesta lukemistostani voisin suositella vaikkapa Armistead Maupinin erinomaista "Yön kuuntelijat" -teosta. Jumalaisen kerronnan lahjan omaava tunnettu gay-kirjailija rakentaa lukijalle niin taianomaisen sadun, että kirjaa on vaikeaa laskea käsistään ennen viimeistä sivua. Mukaansatempaavan tarinan ohella lukijalle tarjotaan painavaa sanottavaa nykymaailman menosta ja mätäpaiseista.

Hyvästä tietokirjallisuudesta ja historiasta kiinnostuneiden kannattaa puolestaan lukaista Robert Servicen uudehko (tuore suomennos) Lenin-elämänkerta. Aihepiiriin tutustuneille kirja ei varsinaisesti tarjoa kovasti uutta ja ihmeellistä, mutta "aloittelijalle" kirja antaa täyspainoisen ja kattavan kuvan Uljanovin mamman pojan elämäntarinasta, joka pikkiriikkisen on vaikuttanut Suomenkin lähimenneisyyteen.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Sylinteri


En tiedä kenelle Steinbeckin tuotanto on kunnollista lukemista, mutta jos kirjojen lukeminen yleensäkin kiinnostaa, niin Steinbeckin tuotanto ei ainakaan tylsimmästä päästä ole. Siitä on vähän aikaa, kun teoksiaan luin, mutta aika suorasukaista tekstiä ilman suurempia hienosteluja ne pääpiirteittäin muistaakseni olivat.

Steinbeckin tuotanto on parasta mitä maa päällään kantaa. Suotta ei äijä pokannut Nobelia. Itse pidän eniten kirjoista Eedenistä itää, Tuntemattomalle jumalalle ja Hiiriä ja ihmisiä. Kevyttä ja viihdyttävää sen sijaan ovat mm. Ystävyyden talo ja Torstai on toivoa täynnä.

Latinalaisen Amerikan kirjallisuuteen olen perehtynyt jossain määrin ja esimerkiksi perulaisen Mario Vargas Llosan tuotanto on kolahtanut. Garcia Marquezillakin on hetkensä, joista hienoimmat löytyvät teoksesta Rakkautta koleran aikaan.

Suomalaisista kirjailijoista voisin suositella vaikkapa hiljan edesmennyttä Alpo Ruuthia, jonka koko tuotanto on rautaa. Vanhemmista Toivo Pekkanen, Pentti Haanpää ja Sillanpääkin toimivat erittäin hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viestin lähetti pygmalion
Sen sijaan Vesa Rantasen surkuhupaisaa "romaania" en suosittele kenellekään. Ainakaan itseään kunniottavan aikuisen lukijan on vaikeaa suhtautua tarinaan vakavasti.

Rantasen kertomus on nuorten (12-16 vuotiaiden) kirja eikä aikuisten kirja. Kirjailijan olisi pitänyt tehdä itselleen selväksi yrittääkö hän kirjoittaa kirjaa ammattilaiskiekkoiluista vai nuoren miehen kasvutarinaa. Noita nuoren miehen kasvukertomuksia on suomalaisessa kirjallisuudessa ennestään, joten olisi kannattanut vielä enemmän keskittyä kertomaan jääkiekkoilusta.

Toivottavasti Rantanen kirjoittaa jossakin vaiheessa jatko-osan Hannu Kauhalan mainiolle "Tavoitteena Stanley Cup"-kirjalle eli Pohjois-Amerikan ammattilaiskiekkoilun historiaa viimeisen parinkymmenen vuoden ajalta. Sellaiselle kirjalle olisi ainakin sivullekirjoittaneelle käyttöä.

Kauhalan teoksen lisäksi voisi kehua ruotsalaisen Jan Guillounin trilogiaa Tie Jerusalemiin - Temppeliherra - Pohjoinen valtakunta sekä Peter Englundin kirjoja.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Miika-90
Ammattilainen
Kirjoittanut Vesa Rantanen

Loistava kirja nuoresta Joonas-pojasta ja hänen nousustaan NHL:ään ja voittamaan Stanley-cup!

Asiasta vielä sen verran, että Selin&kumppanit ovat tekemässä (tai siis vielä toistaiseksi suunnittelemassa) elokuvaa. Ohjaajaksi on pyydelty Aku Louhimiestä. Saas nähdä tuleeko projektista mitään. Jääkiekkoleffat (kuten monet muutkin urheiluleffat) ovat helvetin vaikeita kuten olemme vuosien varrella nähneet. Yleensä niistä tulee varsinkin pelillisten osioiden toteuttamisen suhteen erittäin naiiveja ja epärealistisia.
 

Sergei34

Jäsen
Ajatonta ajanviihdettä kaiken ikäisille:

Pratchet & Gaiman: Hyviä enteitä -loistava.
Pratchetin tuotanko yleensäkin
Ursula Le Guin: Maameren Tarinat
Douglas Adams: Linnunradan käsikirja liftareille
J.R.R Tolkien: Hobitti, Taru sormusten herrasta

Miekka & Magia
Robert E Howard: Conanit, Salomon Kane... ei liene tarpeen selitellä enempää
Michael Moorcock: Elric -tarut

Sci-fi
Philip K. Dick: Palkkionmetsästäjä Do androids dream...
William Gibson : Kreivi Nolla, Monalisa

Muita kivoja
Zen ja moottoripyärän kunnossapito
Raamattu - ilman ennakkoasenteita. pliis.
Jari Tervon tuotantoa
Musashi
Avalonin Usvat

Hö, näitähän löytyis vaka millä mitalla....

-pTk-
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
onhan noita

Prof. Puckin kultivoitunut mieli muistaa äkkiseltään ainakin seuraavat kirjailijat, joiden tuotantoon kannattaa tutustua tarkemminkin. Sorry, jos toistoa tulee, kun en jaksanut ihan kaikkia vastauksia kahlata läpi:

1. Milan Kundera: Älykästä, oivaltavaa ja hauskaa. Ja tätä kaikkea samalla kertaa.

2. Umberto Eco: Nykyajan suuria ajattelijoita, joka onnistuu 'piilottamaan' syvällisyytensä aidon 'tarinankertojan' tavoin mielenkiintoiseen juoneen; mm. The Name of the Rose & Foucaulths Pendelum kirjoja, joista voi aloittaa tutustumisen.

3. Herman Hesse : Hienoa pohdiskelua ihmismielen ristiriitaisuuksista ja meitä eteenpäin ajavista 'puolista'. Vaikea suositella yhtä kirjaa... No, heitetään vaikka Lasihelmipeli sitten klassikkona, mutta monia muitakin hyviä on. Minä pidän lähes koko tuotannosta....

4. Ernst Hemingway: Äijien äijä. On tutkiskellut kirjoissaan mm. miehen eloa mielenkiintoisesti. Oma elämä oli vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen kuin kirjansakin. Siihen mahtui Espanjan sisällissotaa, naisten kanssa machoilua, härkätaistelu-friikkeyttä jne. Anekdoottina; Ketä kuuluisuuden henkilöä vastaan Tyler Durden olisi halunnut tapella Fight Clubissa? Heh.

Tässäpä aluksi (muutamaksi vuodeksi) neljän 'kärki' :-)

- Prof. Puck
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Candide

Loistokirja, kirjoittaja on ollut hieman aikaansa edellä.

Täyttää kaikki minun asettamat hyvän kirjan kriteerit: sopivan lyhyt, hyvä tarina, hauska, ajatuksia herättävä, vieläpä 'virallisesti' oikein klassikko ja kuin sokerina pohjalla se on ilmainen kun tekijänoikeudet ovatten vanhentuneet. Suomenkielisestä tosin joutunee maksamaan. Lontooksi löytyy monesta paikkaa kuten täältä: http://eserver.org/fiction/candide.txt

Jostain luin muuten että tämä kirja on aina ollut mukana kun jossain päin maailmaa vuosien saatossa on poltettu kirjoja roviolla. Ei jostain syystä ole kelvannut ikinä valtaapitäville.
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt luen sellasita kirjaa kun Korkea maila. Se on kuudes osa kirjasarjasta joka kertoo Ruotsalaisesta jääkiekkoilija nuorukaisesta ja hänen elämästään jääkiekon ulkopuolella. Voin suositella kirjaa kaikille, Kirjailia (Bengt åke cras tai joku sinne päin) osaa todella kirjoittaa hyvin. Harmi vaan että mies ei tunnu ymmärtävän jääkiekosta lähes yhtikäs mitään...
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Luinpa tuossa teoksen "Explanation about the Chinese overpopulation" by Wee Phuckem Young.

sen lisäksi luen parhaillaan Robert Kennedyn elämäkertaa. Loistavaa tuotantoa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Klassikkoina voi aina suositella Steinbeckiä ja Hemingwaytä, kummatkin loistavia. Steinbeckiltä suosittelisin ainakin kirjoja Hiiriä ja ihmisiä, hyvä kirja aloittaa tutustuminen Steinbeckiin. Myös Eedenistä itään ja Torstai on toivoa täynnä ovat lukemisen arvoisia teoksia. Hemingwayltä kannattaa tutustua ainakin teokseen Vanhus ja meri. Oma suosikkini on silti Espanjan sisällissodasta kertova Kenelle kellot soivat.

Viimeisimmät lukemani kirjat ovat olleet Jeff Longia. Helvetin piirit ja uusin Vuosi nolla ovat molemmat loistavia teoksia. Hyvin kirjoitettuja kirjoja joissa yhdistellään mytologiaa ja nyky-tekniikkaa loistavalla tavalla. Suosittelen kaikille.
 

CMX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Detroit Red Wings, Kärpät, HIFK
Viimeaikoina luetut:

-Linnunradan käsikirja lifterille (Douglas Adams)
-Saatanalliset säkeet (Salman Rushdie)
-Titaanin seireenit (Kurt Vonnegut)

Tulevat luetut:

-Kirjoituksia kellarista (Fedor Dostojevski)
-Linna (Franz Kafka)
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Onhan sitä tullut viimeaikoina avattua ja tavattua jos jonkinlaista kirjaa, osa niistä nyt on luonteeltaan sellaisia ettei niitä pahemmin kannata suurelle yleisölle suositella, pääasiassa erikoiskirjallisuutta tms. Joukkoon kuitenkin mahtuu muutamia teoksia joita voin lähes varauksetta suositella oikeastaan joka miehelle ja naiselle.

Kaikille joita WWII kiinnostaa en voi muuta kuin suositella Anthony Beevor'in teoksia "Stalingrad" sekä "Berliini 1945". Mikäli mahdollista, kirjat kannattaa lukea kronologisessa järjestyksessä eli aloittaa Stalingradista. Vaikka kirjat ovat dokumentaarisia historiankuvauksia, on Beevor onnistunut kirjoittamaan ne siten ettei aiheen kiinnostavuus katoa dokumentaarisesta luonteesta huolimatta. Suosittelen ehdottomasti!

Markiisi de Sade'n "Sodoman 120 päivää" (johdanto-osa) suosittelen varauksella kaikille aiheesta kiinnostuneille. Ainakin minä löysin siitä hyvinkin kiehtovia ja mielenkiintoisia kuvauksia mutta ehkäpä se ei kaikille avaudu samalla tapaa. de Sade'n "Papin ja kuolevan vuoropuhelu" on suositeltavaa tekstiä. Kannattaa lukea!

vlad#16.
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jääkiekon värityskirja

Siis tuo on kyllä todella hyvä kirja! Jääkiekkoilijat kyllä osaavat tehdä jäynää toisillensa, ja hyödyntää jokaisen toisen tekemän pienenkin virheen. Sen todistaa Värityskirja. Loistavaa jutun kerrontaa, ja juttua on laidasta laitaan. Kirjan tarinat on myös jaoteltu hyvin, sopiviin osiin. Kyllä siinä montaa kertaa nauruun repesi, kun juttuja luki! :) Hyviä puolia on vielä se, että huonopuolia en kirjasta löydä yhtäkään.


Jutin sanakirjaa en voi suositella kenellekkään, mauttomia selostuksia sanoille, joista suurinosa oli ihan selviä. Mitä järkeä on "suomentaa" sana moro? Uuh...
 

raksipoi

Jäsen
Enpä tiedä että nappaisko nää oikeen kellekkään muulle, mutta mä en ainakaan pääse eroon eli Bengt-Åke Crasin kirjottamat Peter Fredellistä kertovat jääkiekko kirjat on kyllä hyviä sama kirjottaja kirjottaa myös jalkapallo osastoa.Oikeestaan nää on semmosia saippuasarjakirjoja jossa sattuu ja tapahtuu ja jostakin kumman syystä meidän sankari aina selviää ja on lehdissä televisiossa ja kaikissa tiedotusvälineissä huippu kuuluisa yms..Loppujen lopuksi tuunkin siihen mieleen että elkää lukeko ettette luule mua hulluksi =)
 

pale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lebarin Pantterit
Ehdottamasti epäkaupallisin ja samalla parhain kirja mikä kilahti oli Hunter. S. Thompsonin Suuri Hainmetsästys. Kirja täynnä Vitun hyvää kohellusta henkselit paukkuen. Mestariteos, vaikkakin tamperelaisten koostama. Silti ehdoton lukukokemus lähes viidestäsivusta huolimatta.

Tästähän on yritetty jo parikin leffaa duunaa, vaan ei onnistu. Lukemalla paras, silloin vain sinä näet kohtauksen päässäsi ja ymmärrät jutun. "Hi, folks" Nixonin kuminaamari päällä kaks sormee pydessä.. Tässä kirjassa ei todellakaan pyydellä anteeksi, mikä on aina mainiota.

Toinen mainitsemisen arvoinen teos, joka on kavahduttanut herkkää mieltäni, kulkee nimellä Ranngaistuspataljoona. Tekijä ei tule juuri nyt mieleen, mutta rankkaa, omakohtaista tekstiä toisesta mailmansodasta palkatuilla saksalaisilla ja suomalaisilla ja siten oman nahkansa pelasteneilla upseereilla Korean sodassa oli U.S.Armyn riveissä. Kovaa puuhaa, kovia jätkiä. Kirja sisältää rankkoja kuvauksia viholliskylän valtauksista ja miten se suoritettiin. Huhhuh. Suosittelen varsin varauksetta ja lämpimästi kaikille aseistakieltäytijöille niin päästään asiassa eteenpäin...

Kokeile. Miksi lukea S. Kingin sepitteellistä amerikanpaskaa, kun voit päästä osalliseksi OIKEASTA kauhun fiilikiksestä, joka hakkaa mennen tullen pelon siitä, onko mörkö sängyn alla vai komerossa?

Luetaan.
 

JMK81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Aston Villa
Jukka Piipposen kirjoittama Jatkosodan Ässä

Tässä kirjan esittelyä:

Antti Tanin (s. 1918) sotilaslentäjän ura alkoi Ilmasotakoulussa Kauhavalla marraskuussa 1938. Koulutuksen päätyttyä hänet komennettiin helmikuussa 1940 Lentolaivue 28:aan, joka oli juuri saanut kalustokseen Ranskasta Morane-hävittäjiä. Moranen ohjaimissa Tani ehti ottaa osaa talvisotaan.

Jatkosodan alettua vakinaisessa palveluksessa ollut kersantti Tani lensi Moranella tiedustelu- ja suojauslentoja, saavuttaen ensimmäisen ilmavoittonsa pari päivää sodan syttymisen jälkeen.
Tani saavutti Moranella kaikkiaan 7 ilmavoittoa, muun muassa kaksi huomattavasti ranskalaishävittäjää nopeampaa tiedustelulennoilla ollutta Pe-2 pommittajaa. Huhtikuussa 1943 hän siirtyi Lentolaivue 34:ään, joka lensi ajanmukaisella Messerschmit Bf 109 G hävittäjällä. Päästyään kiinni huippukalustoon alkoi Tanin ilmavoittomäärä kasvamaan tasaista tahtia jne. jne.

Jatkosodan ässä perustuu pitkäaikaiseen arkistotutkimukseen, lentävän henkilökunnan ja mekaanikkojen haastatteluihin, päiväkirjoihin sekä julkaistuihin lähteisiin. Kaiken lisäksi tekstiä täydentää harvinainen kuvamateriaali.

Voin siis suositella tätä kirjaa jokaiselle. Onko muita jotka ovat lukeneet tämän kirjan?

Edit: pitäisi löytyä hyvin varustetuista kirjakaupoista
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös