...vanha piäkaupunki VS nykyinen piäkaupunki, se opetettiin jo alakoulussa ja jäi muunsuomen päähän. Se että kukaan ei ole muistavinaan Turun olleen joskus sinapin lisäksi myös piäkaupunki eikä siksi ole muka mitään jännitettä, on historiallinen paradoksi.
Opetettiinko siellä alakoulussa myös, että ennen Suomen sotaa (1808-1809) Turku, Helsinki ja suurin osa Nyky-Suomen alueesta oli Itä-Ruotsia, eikä Turku suinkaan ollut mikään pääkaupunki vaan alueellinen kauppa- ja asukaskeskittymä, Itäisen Ruotsin suurin kaupunki sekä valtakunnan itäisten osien kirkollinen ja opillinen keskus? Sodan jälkeen Turku oli pääkaupunkina kokonaiset kolme (3!) vuotta, käytännössä vain kunnes Helsinkiin saatiin rakennettua senaatit ja muut infrastruktuurit. On hieman harhaanjohtavaa sanoa "vanha pääkaupunki", kun se todellisuudessa viittaa kolmen vuoden siirtymäkauteen.
Minusta Kärpät, Tappara ja ehkä jatkossa myös Ilves ovat oikein varteenotettavia organisaatioita rivalryyn. Oulu on ainoa hieman suurempi asukaskeskittymä Tampereelta pohjoiseen ja taitaa olla aikalailla Turun kokoinen, Tampere on jääkiekon kehto Suomessa ja asukasmäärältään selkeästi Turkua isompi. SM-sarjasta Ilveksellä on 15 mestaruutta, Tapparalla 4 ja IFK:lla 3, SM-liigasta Ilveksellä 1, Tapparalla 9 ja IFK:lla 4. Mestaruuksia ja historiaa Kärpillä on hieman näitä muita vähemmän (SM-liigasta yhtä monta mestaruutta kuin IFK:lla yhteensä, eli 7), mutta Kärpillä on 2000-luvulta vakuuttava dynastia ja kyllä se historiakin 1940-luvulle asti ulottuu (muutama käväisy SM-sarjassa 60-luvulla ja SM-liigassa 1977-89 sisältäen yhden mestaruuden 1981). TPS:llä on toki SM-liigasta eniten mestaruuksia, 10. En silti näe, että Turku ja TPS menisivät selkeästi näiden muiden mainittujen edelle.