Missä varuskunnassa JA:laiset ovat olleet armeijassa

  • 75 527
  • 392

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
KaiPr/P-SVP/EK tuvat 1,2, ja 3.

Näppäilin CPX 200:sta ja olin langattomien puhelimien pääjeesus kuten rakas rva luutnanttimme Jenni Fräntilä asian ilmaisi. Tämä tammikuun 12. - heinäkuun 9. 2004. Kävin intin 25-vuotiaana.

Jostakin syystä minulle annettiin sattumakorpin natsat.

Ihana komppania, runsaasti naisia. Tosin siellä koulutetaan Prikaatin spolletkin; sisäinen kuri oli ainakin tuolloin ehkä Prikaatin kovinta. Vaikka se nyt viestikomppania onkin.
 

E V

Jäsen
II/88 PsPr/HämJp/KrhK

Elikkäs Parolannummella ja puolet aukista Santiksessa. Ja kyllä olihan meillä siellä se iki-ihana ltn. Järvi. Mukava mies. Tosin osasi todellakin heitinhommat.
 

tönönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, TPS
Parolannummi

Parolassa tuli armeija aika vietettyä.

Erä II/04.

PsPr / HämPsP / 1.PsvK
Suomen ensimmäisessä Leopard tstpsv-joukkueessa.
 

Mikko-86

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alkaa tässä jo tammikuu tulemaan kohti aika vauhdilla, silloin olisi
tarkoitus suunnata mikkelin suuntaan.
Olisihan tässä ollut muutaman kilometrin päässä varuskunta, mutta
eipä viitsinyt sinne edes hakea.

Itseasiassa ei ainakaan vielä potuta edes lähtö inttiin, koska on se
käytävä kumminkin niin pääasia, että saa nopeasti asian pois päiväjärjestyksestä.

Täytyy vain lähteä sillä asenteella sinne, ettei joka asiaan vittuunnu vaan yrittää ottaa vähän edes huumorilla "paskahommat". Saattaapa se mieli muuttua aika nopiasti, kun on saatu harmaat päälle.
 

Lukkoseppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
2/96 Säkylä, Pstk. Onneksi olen jo lopultakin unohtanut paljonko ne Pst-ohjus 83:sen kamat painoivat ja montako kertaa sotkeuduin huonosti pakkaamaani naamioverkkoon. Silti olen ylpeä, vemppapäiviä kertyi tasan kolme yhden niistä ollessa lauantai.

Ollos huoleton poikas valveill on!
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Hullun paperit. Ei tarvinnut käydä päivääkään, missään.
 

Wewe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK& Teemu Laakso
Frankie kirjoitti:
Sama juttu, kun palstatoveri mazappilla eli kutsuntoja odotellaan. Upinniemi olisi toivepaikka, sinne kun pääsisi jatkamaan "suvunperinteitä".
Upinniemeen on yllättävän helppo päästä hakemattakin, taitaa olla yhtä yleinen paikka minne määrätään kuin Vekarakin.

Mut määrättiin ihan ensiksi Upinniemeen merivoimiin, tähän tyytymättömänä hain muutosta jolla pääsisin Hyrylään tai Santahaminaan, vastaus: 09.01 Kenttätykistö Vekaranjärvi. Taas hakemusta sisään jota sitten odottelinkin parisen kuukautta kunnes helpotuksekseni tuli kirje että HelItr, josta arvasin heti että Hyrylään käy tie.

Taistelujen kautta voittoon siis. Moni saa unelma/halutun paikan jo suoraan kutsunnoissa.

Eikö kukaan täällä ole käynyt RUK:ta?? Tai onko täällä jotain erikoiskomppanian miehiä (Lentäjiä, LaskuvarjoJK, RannikkoJK tai taistelu sukeltajia??)

Wewe
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Santiksessa nurmiporana sen aikaa, että sai homman haltuun.

Tosigonahan ei kaipaa kuukautta pidempää koulutusaikaa.

Lahjattomat harjoittelee.
 

Kalba

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saapumiserä: 1/98

Alokasaika ja P-kausi Upinniemessa, SlRR/PorkPsto 2.patteri
AUK: 1 patteri
AUK:n jälkeen Mäkiluodon Linnakkeella, "Kivellä"
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
peikko#13 kirjoitti:
Hyvä että laitoit sanan ehkä tuonne väliin, muuten olisin voinut väittää sinun puhuvan paskaa[hymiö]. Sillä viime talvena viesti ei ollut enää viestivässyköidenkään mielestä kovakurisin paikka, kuulemma vittumainen paikka, mutta kuri ei ollut kovin kovaa.

EDIT: Ei muuten, mutta moiset asiavirheet kannattaa korjata heti[taas niitä hymiöitä].

Ehkäpä kenties. Mutta itse asiassa en puhununna paskaa. Tuossa meidän saapumiserässä I/04 oli spol-AUK:iin pyrkineitä drop-outteja viestialikessuina, hekös ennen gonahtamistaan vasta vittupäitä olivatkin...

Komppapäällikkö ylil. Jouni Kvist oli asiallinen äijä, mies oli ollut aikoinaan presidentin henkivartijanakin. Tyyppi kuului juuri siihen Tuntemattoman sotilaan vänrikki/luutnantti Ville Koskelan kategoriaan: "kun tehdään niin tehdään kunnolla, muuten ollaan kuin Ellun kanat." Ihan huippuäijä!

Yksi "todiste" EK:n sisäisestä kurista olkoon se, että koko saapumiserän aikana suoritettiin komppaniassa 4 esitutkintaa, kun se edellisen erän aikana oli ollut yli 50.

Sattui vain kovin erikoinen saapumiserä-au -yhdistelmä.
 

fedorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tinke-80 kirjoitti:
Elektroniikka-AUK Riihimäellä
- tinke-80

Jos tuo ei kuulosta hauskalta niin ei sitten mikään.

PohPr/1-96/1.JK
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
I/05 Vekaranjärvi.

3. Kenttätykistopatteri, siellä mää olin. Koksut oli ihan kivoja, alikessut aikamoisia kuspäitä. Metsäreissut vatutti oikein kunnolla, paitsi Rovajärven reissu joka hoidettiin junalla, ja vieläpä ihan "luksusvaunuissa" näin niinkuin armeijan oloihin nähden. Hauska reissu oli. Saatanasti lunta, poroja ja kaunis luonto.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Jääkuutio kirjoitti:
Nimimerkki: HelItR:n JOKE:ssa I/04
Uh, täällähän on tuttuja. Itse palvelin myös Hyrylässä saapumiserässä 1/04. RUK:n tykkilinja tuli käytyä.
 

Rexe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
II/92 KARTR 2.ptri

Tuli nautittua varmasti saint:n parasta ruokaa 9,5 kuukautta pienessä ja intiimissä kakaran varuskunnassa. Poislukien mukavat kurssit Mikkelissä ja Keuruulla.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
peikko#13 kirjoitti:
Selvä, tarkoitus ei ollut tehdä mitään pippelinvenytyskilpailua mikä on kovakurisin paikka Kajaanissa. Kuulosti vain niin hupaisalta tuo viestin(yksikkö) kovakurisuus sillä minun saapumiserässä PionK:sta laitettiin kaksi töhöintä AUK:iin pyrkinyttä viesti AUK:iin kun heitä ei kelpuutettu pioneeri AUK:iin. Eikö tämä Kvist ole se lyhyt tapikka, yhtä leveä kuin pitkä. Eikö hän lisäksi ole joku sotilaiden punnerrusten ME-mies vai muistanko päin persettä?

Kvist on juuri se äijä. Melkein yhtä pitkä kuin leveä mies.

Enkä minäkään tätä asiaa pidä minään kikkelinsingutusmittelönä, puolipiste ajatusviiva sulku vasemmalle (silmänisku-hymiö).

1. VK ja 2. VK (eli kaksi muuta viestikomppaniaa EK:n lisäksi - 2. VK tosin ennen AUK:ia, se kun oli aliupseerikoulu P-kauden jälkeen) olivat aivan käsittämättömiä vässykkä- töhö- härö- komppanioita ja etenkin 1. VK!. Aikaisemmin B-miehet olivat palvelleet EK:ssa mutta meidän aikanamme nämä sankarit olivat 1. VK:n listoilla. Vittu mitä töhöjä! Sellaisia öriseviä kierosilmiä, jotka pitivät morttirekkareita (maalarinteippi, jossa nimi) viimeiseen palvelussekuntiin asti. 1. VK:n jampat aiheuttivat jopa halveksuntaa EK:n viestityttöjen piirissä.
 
Viimeksi muokattu:

Pinturicchio

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Juventus, Jokipojat
Kontioranta II/02 Jääkärikomppania

Ihan mukavat fiilikset näin jälkikäteen. Meno oli sopivan rentoa, välillä tuli palautetta, mutta yleensä aina ihan aiheesta. Joukkueeseen sattui mahtavia tyyppejä, joista monien kanssa pidetään yhteyttä vieläkin. Yhdet kertauksetkin jo käytynä toissa keväältä...

Muihin varuskuntiin en Gonabiitsiä juuri osaa vertailla. Sen tiedän, että viereisessä rajavartiolaitoksen alaisessa varuskunnassa Onttolassa, on meno aika paljon rankempaa.
 

Red Ocean

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Saapumiserä 1/05, Kainuun Prikaati, 1. jääkärikomppania.
Puolella vuodella selvisin, vaikka kovaa yrittivät johtajakoulutukseen taivutella. Ilman hyviä syitä sitä vieläkin palelisi Kajaanin metsissä...
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Parolannummi saapumiserässä I/04 ja panssarimiehenä kotiuduttu heinäkuussa samana vuonna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös