Kyrösjärven Kippari (Kova kuivattu ”revitty” ruisleipä tekijänä Myllyn Leipä. Nykyään myös kopioita markkinoilla…
Noin kuukausi sitten hain uunituoretta Kipparia suoraan Myllyn leivän myymälästä.
Mitä nuo kopiot ovat ja kuka niitä tekee?
Kyrösjärven Kippari (Kova kuivattu ”revitty” ruisleipä tekijänä Myllyn Leipä. Nykyään myös kopioita markkinoilla…
Noin kuukausi sitten hain uunituoretta Kipparia suoraan Myllyn leivän myymälästä.
Mitä nuo kopiot ovat ja kuka niitä tekee?
Tuo Särkisalmen tuotos on kyllä hyvää tavaraa. Aikaisin aamusta saa yleensä kesäisin hakea, mikäli mielii saada päiväksi leipää.Toinen ruisleipäsuosikkini on hieman eri tyyppinen eli Särkisalmen ohut revitty ruiskiekko, hieman samantyylinen kuin ruispalat mutta ohuempi, sitkeämpi ja paljon parempi.
Kyllä se perinteisesti on Pekka Heikkisen (Kajaani) puu-uunileipä, jota joku muukin jo aiemmin ehdotti. Toinen hyvä (Etelä-Suomessa) on mysliruisleipä, jota myydään mm. S-Marketissa mutta en muista valmistajaa.
Parasta limppua saa yleensä äidin uunista, ja tulee sitä tehtyä joskus itsekin. Äärimmäisen helppoa ja todella halpaa puuhaa.Ruissihtijauho(44%), vesi, vehnäjauho, perunahiutale, mallas(ohra, ruis), siirappi, suola(1.2%), vehnägluteeni, hiiva
Tuore, juureen tehty hapanruisleipä, jonka päällä voita, on yksi parhaista makuelämyksistä. Pitäisikö alkaa leipomaan itse?