Suosikkijoukkue
HPK
Eiköhän avata tässä kohtaa oma ketju Rinkelinmäen kauden 2017-2018 suosikkipelaajalle, joka pelasi ensimmäisellä täydellä liigakaudellaan nimensä jo varmasti koko liigaa seuraavan yleisön mieleen. Puhetta on riittänyt kauden mittaan ja tulee varmasti riittämään tulevinakin vuosina, kun jatkaa pallokerhon riveissä edelleen seuraavat kaksi kautta.

Alkukaudesta tämä 2-metrinen kolossi jakoi paljon mielipiteitä ja vaikutti lähinnä rotaatiomieheltä ja maalineduspelotteelta. Harjoituspelissä Tampereella osoitti luonnetta, kun syöksyi täysin refleksinä kouluttamaa ylikovaa taklannutta Ilveksen pelaajaa. Alkukaudesta näytti, että liikkuu kelvollisesti isoksi mieheksi ja hyvällä ulottuvuudella pysyi kohtuullisesti liigavauhdissa mukana. Mieleen jäi kuitenkin kauden kuudennesta ottelusta, kun Lappeenrannassa jalat hyytyi pitkän vaihdon päätteeksi aivan täysin omassa päässä ja SaiPa pääsi kaventamaan peliä. Heti seuraavassa ottelussa kuitenkin räjähti, eli kotipeli Kärppiä vastaan ja Karjalainen haki Sailion vastaamaan ensimmäisten keskinäisten pelien rottailuistaan. Loppukausi onkin sitten jo kohtuullisen eeppistä.

Kuluneen kauden tilastot ennen runkosarjan viimeistä peliä ovat 35 2+3=5 135min -5. Ulosajoja ja kurinpidon käsittelyjä kertyi 5 kappaletta, joista pelikieltoa langetettiin neljästi, yhteensä 17 ottelua. Syntilistalle on kirjattu myös mm. taklaus Lauri Tukoseen, josta kyseinen kaveri jälleen vaihteeksi loukkaantui, mutta tästä ei rangaistuksia Karjalaiselle herunut. Hämeenlinnan ulkopuolella Karjalainen on tuomittu jo mestistasoiseksi häiriköksi, mutta kyllähän mies pelatakin osaa. Rauhallinen omassa päässä ja antaa helpon avaussyötön. Veto on kuin hevosenpotku, kun joskus pääsee käyttämään. Plusmiinus-lukema on puolestaan tämän kauden Kerhossa aivan vertailukelpoinen ja huomioidaan vielä, että Karjalainen on saanut 35 pelaamassa ottelussa ainoastaan 5 kappaletta 2 minuutin rangaistuksia.

Hienoa, että jatkaa joukkueessa. Tällaiselle kaverille on aina tilausta, joka elää tunteella kentällä ja reagoi puolustaakseen omia tarpeen vaatiessa. Ei mikään ihme, että valittiin suosikkipelaajaksi, kun taas varmaan alkaa jatkossa vahvasti saada hittejä tuolla "inhokkipelaajasi muista joukkueista" -ketjussa. Ei mikään ihan HMV-jannu sitten kuitenkaan.
 
Eteläpäädyn piippuhylly (1995 - 2008)
Kun yhdessä matkaan lähdettiin, oli nuoruuden kultainen aika.
Sinä ensiksi saavutit määränpään, minä hetkeksi vielä tänne jään.

Rusty44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Erittäin hieno avaus hienosta pelaajasta!

Kuten avausviestissä mainittiin, Tampereen harjoitusottelussa tehty kaukalon sisäinen kurinpito Ilves-pelaajalle sulatti ainakin oman sydämeni välittömästi. Asennetta miehellä riittää.

Hämeenlinnan reenipelistä mieleen jäi lähinnä se, että kaikki yli 20 sekunnin vaihdot olivat miehelle liian pitkiä ja jalat oli spagettia jos tuli pitkä vaihto. Kauden mittaan fysikkka mennyt eteenpäin ja ensikaudella herra on varmasti vielä kovemmassa kunnossa.

Huhujen mukaan Karjalainen olisi käynyt muutama viikko sitten ulkojäillä lätkimässä ja pelailemassa natiaisten kanssa, jonka seurauksena lapset täysin pähkinöinä.

Herrasmies vailla vertaa. Onneksi kohta on elokuu ja reenipelit!
 
Suosikkijoukkue
HPK
Lisätään vielä, että ulosajoista 3 johtui tappeluista ja 2 taklauksista. Puhtaitakin taklauksia Karjalaiselta on toki nähty paljon ja useamman kerran on esittänyt mm. Marko Tuulolan jäädytettyä paitaa kunnioittaen hienoja avojään taklauksia keskialueella.

Vastustajan kunnioituksen puutteestahan tässä on syytelty, mutta tällä nykyisellä historialla sanoisin vielä, että enemmänkin on kyse nuoresta ja innokkasta pelaajasta, jolla rapatessa myös roiskuu. Eemeli Suomeen kohdistunut taklaus oli ihan turha ylilyönti, se myönnettäköön. Sattuu sitä paremmissakin piireissä ja kovemmalla kokemuksella.
 
Eteläpäädyn piippuhylly (1995 - 2008)
Kun yhdessä matkaan lähdettiin, oli nuoruuden kultainen aika.
Sinä ensiksi saavutit määränpään, minä hetkeksi vielä tänne jään.

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Miro Karjalaisesta syntynyttä keskustelua on hauska katsoa. Varsinkin täällä jatkoajassa on Miron otteiden myötä selvinnyt kuka nimimerkeistä on puupää. Miron haukkuminen paskaksi mestispakiksi kertoo vain sen, että Miroa ei ole edes nähnyt pelaavan. Mutta helppohan se on tuomita näkemättä. Itselläni on Miroa kohtaan kovat odotukset. Ei, hänestä ei tule pisteiden tekijä, mikä valitettavasti on täällä monen "asiantuntijan" ainoa tapa arvostella pelaajia. Miro on yllättävän hyvä luistelemaan kokoisekseen ja lisäksi hän on yllättävän hyvä kiekon kanssa. Avaussyötöt osuu lapaan ja omassa päässä mies tietää hommansa, eikä yritä erikoisuuksia. Mielestäni hän on jo nyt tyydyttävän tason puolustava puolustaja joskus jopa hyvän tason. Mies on vasta 22-vuotias. Tuon kokoinen pakki kehittyy hitaasti ja hän tulee ottamaan vielä valtavia steppejä jokaisella osa-alueella.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Mustapha Lemieux
Huhujen mukaan Karjalainen olisi käynyt muutama viikko sitten ulkojäillä lätkimässä ja pelailemassa natiaisten kanssa, jonka seurauksena lapset täysin pähkinöinä.
Näitä tarinoita on aina mukava kuulla. Pieni vaiva pelaajalta, mutta suuri teko pikkuväelle, jotka muistaa tuollaisen jutun vuosikausiksi.

Kyllä muistan fiiliksen, kun Jalon Ristokin ainakin muinoin kaarteli täällä landella höntsäämässä pikkujäillä. Ai että!
 
"Peräaukkojuttuja varten lienee huomattavasti parempiakin paikkoja kuin tämä ketju. Eli takaisin aiheeseen kiitos." - Jatkoajan moderaattorit Vihreiden ketjussa.

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kovaotteiset väriläiskät kelpaa aina, pelaavat ne missä tahansa, kiva, että välillä rytisee.
 
" Koen, että täällä on paras mahdollisuus kehittyä. Ässissä on nyt hyvä meininki päällä. Täällä on tehty paljon asioita oikein ja puitteet ovat huippuluokkaa. Porissa on ihmisen hyvä olla." - Peter Tiivola 4.12.2019 -
" Seurassa on tällä hetkellä todella hyvä tekemisen taso. Uskon, että pystyn kehittymään vielä ja kaikkea ei olla vielä nähty, " - Valtteri Pihlajamäki 17.9.2019 -

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Huhujen mukaan Karjalainen olisi käynyt muutama viikko sitten ulkojäillä lätkimässä ja pelailemassa natiaisten kanssa, jonka seurauksena lapset täysin pähkinöinä.
Ei ole huhua, vaan ihan faktaa. Kourallinen Kerhon D-junnuja pelas arki-illan höntsät ulkojäillä. Välillä kävivät Miroon kiinni usean pojan voimalla. Välillä Miro nosteli poikia lumihankeen viilentymään. Todellakin ikimuistoinen ilta ja hauskaa tuntui olevan Mirollakin.
 
"Kuka jätkä tää on, kuka vitun jätkä täällä heiluu" -Ville Viitaluoma

J.Petke

Jäsen
Terve, olkaa ja ollaan iloisia Mirosta. Uskon että hänestä voi tulla parempi kuin Ilari Mélart. Minun HIFK:ssa olisi hänelle paikka.
Olen samaa miettinyt jo alkukaudesta. Karjalaisesta tulee mieleen juuri Melart. Alussa läikkyi yli ja kiekollinen anti oli vaatimatonta. Parin vuoden jälkeen löysi omat rajansa ja paikkansa, minkä jälkeen pääsi loistamaan. Toivottavasti sama polku on Karjalaisen edessä.
 
Muutosten tiellä!

Hecquefeuille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kauas on tultu siitä, kun Laine kyseli: "Ketä sää oot?". Nimi ollut kaikkien huulilla. Näitä väriläisköjä Liiga tarvitsee!

Sailion nippuun laittamisesta plussaa tälle kolossille.
 

Neely#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Miro kyllä yllätti myös meikäläisen positiivisesti, ollut todellakin myös kiekollisena ihan kelpo pakki. Ei mitään ylihienoo mutta hoitaa kiekon kohtuu varmasti ykkösellä joko omille tai paineessa ulos alueelta. Lisäksi oon ihaillut sitä millä varmuudella Karjalainen laittaa hyökkäyspäässä kiekkoa maalille asti, se ei jää ekaan vastustajaan tai mene 3 metriä ohi kuten melkein kaikilla suomalaisilla pakeilla liigassa tapaa käydä. Tässä on mielestäni asia jota kannattaisi suomalaisessa kiekossa noin ylipäätänsäkin opettaaa junnuille ja Miro vois sen opettaa kesällä alkuun kerhon pakeille.

Toivon todella että Karjalaisen kehityskäyrä näyttää ylöspäin ja saamme nauttia jätin osaamisesta vielä enemmän tulevaisuudessa. Kova peli tietysti pelkkää plussaa!!
 
Tää on niin tätä

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Erinomainen kolmosparin pakki. Vierelle kiekollinen ja nopea pakki, niin olisi hyvä ja tasapainoinen oman pään pelaaja.

Suuri plussa tuo kaukalon ulkopuolinen olemus, kunnioittaa lajia ja intohimo paistaa tänne asti. Pennasella hyvä aihio kehittää. Onko Tuulolan Marko muuten jotenkin rekrytty Kerhon toimintaan mukaan? Olisi varmasti hyvä sensei näille nuorille puolustajille ihan edustuksessakin.
 
"Jaffalan vertaaminen Rinkelinmäkeen on tietysti vähän sama, kun yrittäisi verrata Kiasmaa Louvreen." nimimerkki BitterX pohtii jäähalleja.

F#21

Jäsen
Oli muuten saanut tuohon Sailion noutoon ohjeet Pennaselta tekstiviestin välityksellä. Ei siis itse keksinyt asiaa, mutta osoittaa olevansa ihanteellinen "työkalu" valmentajalle, kun tällainen pelaaja löytyy kokoonpanosta. Tämän lisäksi osaa vielä pelata kiekkoa. Ja kuten täälläkin mainittu, niin Melart hänestä tuleekin mieleen. Nyt hyvä kesä alle ja ensi kaudelle metsästämään isompaa vastuuta.
 

lartama24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Jäähonka, HIFK
Tuntuisi erikoiselle että nouto-ohjeet annettaisiin kirjallisena? Taitaa olla liian isot riskit sellaiseen?

Yleisellä tasolla: MK on todella vahva ehdokas kulttipelaajaksi joka osaa myös pelata.
 
Rinkelillä paikalla vuodesta 1976
-
Ootellaan niin kohta se on jälleen maalissa.

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho!
Oli muuten saanut tuohon Sailion noutoon ohjeet Pennaselta tekstiviestin välityksellä.
Nää on taas näitä. Vai oliskohan sittenkin ollut WhatsApp -viesti?

Hieno mies on Karjalainen, kunhan oppii pikkasen rajottamaan yli-innokkuuttaan noissa taklauksissaan. Tuo Karjalaisen pituus tuo tietysti oman haasteensa hänen taklauksiinsa. Tuosta omien puolustamisesta todella iso plussa.
Alkukaudesta näytti ettei Mirolla riitä jalka yhtään mihinkään tuolla kaukalossa, mutta ei se Miro loppukaudesta ollut enää juurikaan jaloissa, siis silloin kun oli kentällä.
 
Sinä tykkäät tästä

Kerho!

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Senkös takia se vilkaisikin siinä pelissä johonkin housunsaumaan vaihtoaitiossa, kun puhelin piippasi tekstiviestiä. No nyt selvis sitten sekin, selkeästi nähtävissä Ruudun tallenteesta.

Että silleen...
 

Palisades

Jäsen
Kyllä, hyvä ja tarpeellinen ketju! Karjalainen on iso ja tarvittaessa sopivan kovaotteinen puolustaja, eikä myöskään tyhmä ja kädetön. Iso plussa fiksusta vaikutelmasta, jonka antaa haastatteluissa. Erittäin tarpeellinen pelaaja, hieman kliseisesti sanoen uskon Miron olevan se kuuluisa "hiomaton timantti". Upeaa että on meillä vielä ainakin kaksi kautta. Jos jouluun mennessä näyttää vielä hyvältä, niin voisi vaikka aloitella jo kuulostelemaan kiinnostusta jatkosoppariin. Jos tämä kehittyvä pelaaja joskus menetetään isomman rahan liigoihin, niin sille ei voi mitään, mutta kovin herkästi ei kannata päästää kilpaileviin liigaseuroihin. Suosikkipelaajaäänestyksessä jäi allekirjoittaneella vielä Paajasen ja Larmin taakse, mutta kova on usko, että hyvä tästä tulee ja parissa kaudessa voi jo ihan vakavissaan puhua kulttipelaajasta.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Ehdottomasti yksi kauden positiivisimmista asioista. Tällaisia tunteella pelaavia pelaajia joukkue ja Liiga kaipaa. Vallitettavasti nykyajan Liigassa on tunne tapettu ihan minimiin ja pelit ovat suurilta osin vain kliinistä pelailua. Hienoa, että on vielä pelaajia jotka uskaltavat pelata omalla tyylillään välittämättä siitä mitä muut sanovat. Joskus roiskuu vähän yli mutta se on lopulta pieni hinta, kun kokonaisuus on kuitenkin vahvasti positiivinen. Vihdoin on T-73:n manttelinperijä joukkueessa.

Tämän tyylisen pelaajan otteille riittää aina arvostelijoita mutta tosiasiassa moni huutelija toivoo salaa omaan joukkueeseensa samanlaista pelaajaa. Ja kummasti se vaan vähentää vastustajan rottailuja kun tietää, että vastapuolelta on luvassa kuittia takaisin jos tilanne sitä vaatii. Eikä M-38 todellakaan ole vain pelkkä pelote vaan on myös kentällä oikeasti hyödyllinen ja hoitaa oman ruutunsa varmasti. Jotainhan valmennuksen luotosta kertoo myös se, että kesken kauden tehtiin kahden vuoden jatkosopimus.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
"Iso-Miro" on pelannut tiensä myös meikäläisen sydämeen. Joulun tienoilla ostin itselleni lahjaksi Miron nimmaroidun mailan Kerho-shopista. Varresta on nimen kohdalta tussattu yli "Karja" ja viimeinen n-kirjain, joten varressa lukee vain "Laine". Maila on myös meikäläistä pidempi vaikka en ihan lyhyt ole itsekään.

Hieno pelaaja, onneksi jatkaa Kerhossa ainakin seuraavat kaksi vuotta. Joskus taklatessa roiskuu yli, mutta on haastettelussa nostanut itsekin käden pystyyn ja myöntänyt että olisi voinut jättää taklaamatta. Toivottavasti siis ensi kaudella ei tarvitsisi istua päähän kohdistuneista taklauksista pelikiellossa.
 
"Siinä on vetopaikka... Ja siinä on ratkaisu! Ja ratkaisija on Markus Nenonen! Ja hyvä yleisö, tämä on ORANSSI KEVÄT"

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Yksi omistakin suosikeista on Karjalainen. Sitä on tullut Tuukka Mäkelän lähdöstä asti huudeltua tällaista isäntämiestä Kerhon takalinjoille ja nyt on Karjalainen vastannut tuohon huuteluun. Rapatessa vähän vielä roiskuu, mutta kun tuosta oppii vielä järjen kanssa kolailemaan, niin kaverista tulee oikea pääperkele.

Ja se laukaus on tosiaan oikea muulinpotku.
 
To most Christians, the Bible is like a software license. Nobody actually reads it. They just scroll to the bottom and click 'I agree'.
Suosikkijoukkue
HPK
Ei olekaan nyt riittänyt Miron ympärillä tapahtumaa ja puhetta ihan viime vuoden malliin, mutta otetaan välikatsaus.

Pelillisesti vaikutti alkukaudesta, että on mennyt vähän taaksepäin ja tuntui puolustuksen heikoimmalta lenkiltä, mutta nyt kun runkosarjasta on 2/3 pelattu, niin onhan tuo taas nostanut tasoaan ja mielestäni tällä hetkellä kuuluu pelaavaan kuusikkoon. Voi olla, että se toki kertoo itsessään siitä, että tuo puolustus nyt todella kaipaisi 1-2 vahvistusta.

Viime kaudella siis
- 36 peliä, joissa syntyi 2+3=5 ja teholukema -5. Jäähyjä muikeat 135 minuuttia ja pelikieltoa enemmän kuin laki sallii.

Tällä kaudella toistaiseksi
- 36 peliä, joissa tehnyt 3+3=6 ja teholukema -5. Jäähyjä vain 56 ja pelikieltoa vain yksi ottelu, joka sekin kertyi vähän huomaamatta kolmesta kympistä.

Eli, eiköhän tässä vähän eteenpäin ole menty ja kyllä Mirosta kelpo liigapelaajaksi ainakin on. Virhelinkona ei ole joukkueen A-ryhmää ja ajoittain näkyy sitä hyvää kovuutta, mutta toisaalta hölmöilyt on jäänyt pois. Mieleen on painunut ainakin mahtava pommi Kärppien Hakanpäähän. Jossain pelissä nähtiin myös huseeraamassa jatkoajalla hyökkääjänä, mikä oli aika hurmoshenkeä nostattavaa.

p.s. on muuten Kerhon pakiston paras maalintekijä tällä kaudella toistaiseksi
 
Eteläpäädyn piippuhylly (1995 - 2008)
Kun yhdessä matkaan lähdettiin, oli nuoruuden kultainen aika.
Sinä ensiksi saavutit määränpään, minä hetkeksi vielä tänne jään.

Ralph

Jäsen
Tilastollisesti ei yhtään sen parempaa kuin viime kaudella, jopa päinvastoin. Peliaikaa keskimäärin pari minuuttia vähemmän kuin viime kaudella, sama tehotilasto ja maaleja nyt tehtynä yksi enemmän, sekin tyhjiin. Pelillisesti toki parempaa, ei enää niin höntyilevää ja on rauhoittunut. Mutta enpä usko, että hänestä tulee koskaan kutos-/seiskapakkia kummoisempaa.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."
Suosikkijoukkue
HPK
Tilastollisesti ei yhtään sen parempaa kuin viime kaudella, jopa päinvastoin.
Onhan se näin ja itseasiassa jäähytilastoissakin semmoinen selkeä heikennys, että on ottanut tällä kaudella jo 13 pikkukakkosta, kun viime kaudella oli sen massiivisen jäähymassan sisällä hämmentävän vähän niitä (5 kpl).

Pistetilastothan nyt ei toki Miron kaltaiselle pelaajalle oleellisin mittari olekaan, eli tuskin nuo lukemat tuosta kauheasti nousevat tulevaisuudessa. Avut on kuitenkin pääasiassa muualla, millä hän sen liigauransa rakentaa. Enemmän tuo nyt kertoo esim. Almarin kehityksen tahmeudesta, että jää Miron taakse pisteissä.
 
Eteläpäädyn piippuhylly (1995 - 2008)
Kun yhdessä matkaan lähdettiin, oli nuoruuden kultainen aika.
Sinä ensiksi saavutit määränpään, minä hetkeksi vielä tänne jään.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy