Minnesota Wild 2011-2012

  • 373 827
  • 967

Bay

Jäsen
Livenä katsoessa ekana näytti tosiaan kyynärpäältä, koska Koivu ojensi oikeata kyynärpäätään hieman taaksepäin osuman jälkeen, mutta hidastettuna kelaillessa (Gamecenterin hieno toiminto, voi hidastaa hidastusta =) ) näki selvästi, ettei se naamaan osunut. Näppärä niitti.

Juuri tuolla tavalla pitää svante ravistella pois kun se pyrkii kiipeämään selkään.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Juuri tuolla tavalla pitää svante ravistella pois kun se pyrkii kiipeämään selkään.

Kyseistä taklausta käyttää miljoonat pelaajat jääkiekossa (Tuomo Ruudulta ja Lennulta muistan monta hienoa vastaavaa suoritusta) ja itsekin lukemattomia kertoja omalla lyhyellä uralla tehnyt vastaavan. Ihan täysin puhdas taklaus ensinnäkin ja Swedun omaa syytä, että ei ymmärtänyt kun on menossa lanaamaan Koivua, että se saattaakin taklata takaisin.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Oletko aivan varma?

No, en ole nähnyt kaikkia miljoonia pelaajia, typerä kysymys, mutta meidän matseissa useat vastaavat tilanteet toistui useasti, samoin monissa näkemissäni peleissä. Todella yleinen ja tavallinen pakki-hyökkääjä laitatilanne, Krunkku ei vaan ollut hereillä. Tätä jopa treenattiin ainakin meidän joukkueessa ja muutenkin taklaamista, en tiedä missä taitoluistelujoukkueessa olet mahdollisesti itse pelannut?
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Aika hyvinhän toi Minnesotan kausi on alkanut vaikkei ykköspyssyt olekkaan vielä vakuuttaneet. Devin Setoguchi, Dany Heatley ja Mikko Koivu kaikki 11 ottelua ja 7 pojoo. Mielenkiintoinen sekä nuori tuo puolustus, sillä herrat Falk, Stoner ja Scandella ovat pelanneet hyvin katsomissani kahdessa pelissä. Bäcks on ollut myös tutun rauhallinen. Seuraava peli sitten ensi yönä Vancouveria vastaan ja eiköhän siitä taas vähämaalinen vääntö tule!
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Canuckseista mukiinmenevä 5-1 kotivoitto. Tästä on hyvä jatkaa.

Todella ehjä 60 minuutin jääkiekko-ottelu. Vauhtia, maalipaikkoja, maaleja, Cullen näytti sopimuksensa arvoiselta pelaajalta, tappelu, taklauksia, Ballardin kyykkääminen Clutterbuckin taklauksen edessä, Clusterfuck lyö tuomaria...Minnesota Wild 2011-2012; Controlled Chaos.

Harding on ihan tolkuttomassa vireessä tällä hetkellä.
 

SHOW

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Hieno peli, hieno voitto!

Minnesota ei ollut pelin alussa hereillä ja näin Canucksit menikin johtoon jo varsin nopeasti. Staubitzin tappelu herätti tyylikkäästi koko jengin pelaa.
Kaiken kaikkiaan Wildeilta loisto ottelu, varmasti kauden paras.

+ 2 kenttä oli huikeessa iskussa (loistava kenttä muutenkin kun joka äijältä jalkoja löytyy)

+ Koivu ja Heater rupee jo pikku hiljaa löytämään toisiaan vaikka pisteitä ei tullutkaan.

+ Peli-ilme oli loistavaa ja heikointa lenkkiä oli viime pelistä vaikea löytää.

+ Fyysisyyttä pelistä löytyi paljon, joka jätkä vei taklauksen loppuun.. Clutteria ei voi kuin ihailla. Pisti kyllä pahasti silmään toi Ballardin taklauksen vastaanotto, ei voi sanoa kuin morjens!

+ Marekillakin huikeet +4 ja mies ottanut itteensä niskasta kiinni, onneksi Yeo on pitänyt kaverille puhuttelun.

+ Hardingin loisto otteet jatkuu, on kyllä suuri apu pakeille kun menee maalin taakse pysäyttelemään kiekkoja ja hallitsee maila pelaamisen toisin kuin eräs toinen.

Tästä on hyvä jatkaa!
 

taksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Indianapolis Colts
Harding aloittaa taas St. Louisia vastaan ja helvetin hyvä niin! On äijä niin käsittämättömässä vireessä tällä hetkellä. Toivottavasti Yeo antaa miehen pelata. Haaveissa olisi Joshin osalta tälläinen "karilehtosmainen" noste uralle.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Uskomaton jantteri vaan on tuo Harding! Potentiaaliahan hänessä aina on ollut hurjasti mutta silti ainakin minulle hänen loistopelit ovat tulleet yllätyksenä. Siltä se vaan näyttää että niin kauan kun miehellä paikat kestävät niin vain taivas on rajana. Ja ihan oikeesti, tällä tavalla jos pelit jatkuvat niin Nikeltä lähtee ykkösen paikka alta että heilahtaa. Olisihan siinä sitä kauppamatskua jopa useamman millin edestä millä mässätä vaikkapa ensi kesänä! Vaikka Nikkeä toki pelaajana ja persoonana suuresti arvostankin, ja tuo tapa jolla hän on uransa pystynyt luomaan hakee vertaistaan, niin olisihan tuo huikea juttu jos Harding hänet syrjäyttää.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Jos sitä pitkästä aikaa kommentoisi tähänkin ketjuun.

Ennen kauden alkua moni epäili Wildin puolustusta ja sen kokemattomuutta, mutta aika huikean boostin on Yeo saanut aikaan. Ensimmäisten kierrosten jälkeen tuntui, että tämä kausi menee kuten edellisetkin, mutta ehkä ne pelit eivät niin huonoja olleetkaan.

Nopealla katsauksella Wild on koko NHL:n toiseksi vähiten maaleja omiin päästänyt joukkue Los Angelesin ja Rangersin kanssa. Se on älytön tilasto, kun katsoo tuota peräpäätä. Toki kausi on pitkä ja notkahdus ehtii tulemaan ja varmaan tuleekin, mutta kukaan ei voi väittää, etteikö potentiaalia löytyisi.

Pienet maalimäärät omiin miellyttää sen vuoksi, että nyt ei tarvitse kuin odottaa ketsuppipullon poksahdusta hyökkäyspäässä. Kuka tietää, vaikka se olisi ollut Vancouver-ottelu. Tilanne olisi toinen, jos joka pelissä vastustaja niittaisi kuusi omiin. Tätä tahtia vielä ykkösen gorillat roskakoriin ja hyvä tulee.

Hardingin otteille isoa peukkua täältäkin. Yli 96 torjuntaprosentilla on vähän huono vaihtaa pelaavaa molaria.

Valoisa tulevaisuus Hockey Townissa.
 
Lienee täällä mainittavan arvoinen asia, että Minnesotan kesän ykkösvaraus Jonas Brodin on valittu Ruotsin EHT-joukkueeseen tulevaan Helsingin turnaukseen. Mielenkiinnolla saamme seurata nuoren miehen otteita, sillä peliaikaa varmasti on luvassa.
 

taksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Indianapolis Colts
Lienee täällä mainittavan arvoinen asia, että Minnesotan kesän ykkösvaraus Jonas Brodin on valittu Ruotsin EHT-joukkueeseen tulevaan Helsingin turnaukseen. Mielenkiinnolla saamme seurata nuoren miehen otteita, sillä peliaikaa varmasti on luvassa.

Myöskin bongattu, pitää kyllä katsastaa nuo pelit MG:n ja Brodinin vuoksi.

Josh valittiin viikon tähdeksi, aivan oikeutetusti. Mahtavaa nähdä vihdoinkin ura nosteessa. Kuitenkin jokainen meistäkin on tiennyt, että miehestä todella on ykkösvahdiksi Wildiin. Valitettavasti ongelma on se, että matseja katsoessa sydän pomppaa kurkkuun joka ikinen kerta kun joku ajaa maalialueelle.

Russo kertoo, että Mike Lundin on vihdoinkin saanut ensimmäiset harjoitukset alle ja matkustaa joukkueen mukana alkavalle rundille. Ja Nikke aloittaa seuraavan matsin.
 
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Espoo Blues
Passeli voitto Calgarysta, Backsille nollapeli, kaksi maalia Kipperin taakse ja kolmas tyhjiin. Hurjan hyvässä vedossa maalivahtikaksikko ja Koivun ja sekä Heatleyn välillä alkaa peli vähitellen kulkemaan. Alivoimaakaan ei voi moittia. Voittoputki venyy viiteen matsiin.
 

taksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Indianapolis Colts
Wildilla on todella mielenkiintoinen tilanne omassa päässä, nimittäin positiivinen veskariongelma. Bäcks todellakin näytti CGY-pelissä, että ei aio luovuttaa tonttiaan ilman taistelua. Tuloksena nollapeli aika helvetin ilmiömäisellä suorituksella. Kiinnostavaa nähdä mihin tilanne kehittyy.

Päällimmäisenä matsista jäi tottakai mieleen kolmikko Brodziak - Powe - Johnson, aivan käsittämätön matsi tältä ketjulta. Todellista vääntöä ja hallintaa kulmissa ja vastustajan maalinedustalla. Johnson otti lisäksi painin Iginlan kanssa, josta CGY sai aivan käsittämättömän paskan tuomaroinnin seurauksena 5min ylivoimaa. Mutta Wild-alivoima kesti! Mahtavaa on se, että jokainen jätkä menee nykyään rohkeasti kiekon tielle ja alivoima toimii tiiviisti.

Puolustus on toiminut koko alkukauden loistavasti. Toinen mielenkiintoinen tilanne on, että miten parit muuttuvat Zanonin ja Lundinin päästessä takaisin tositoimiin. Stoner - Falk - Prosser kolmikosta epäilemättä farmiinpalaajat.
 
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Espoo Blues
Jaahas, Los Angelesin kuninkailta tuli sitten 5-2 nassuun. Pelistä jäi haaviin myös päävamma Scandellalle, joten 'liigan huonoimmasta pakistosta' 4 onkin nyt sitten saikulla; Lundin, Stoner, Zanon ja Scandella, ja siihen päälle vielä Latsin aivotärähdys, joten ei ihan mainiosti mene näiden osalta. No, Zanon ei nyt välttämättä olisi enää optimitilanteessa pelaavaan kokoonpanoon mahtunut, mutta olisi silti hauskempi katsella pelejä, joissa suurin osa pakeista ei ole käytännössä suoraan AHL:stä.

E: Nytpä Wild on aloittanut pirteästi Anaheimin Ankkoja vastaan, ensimmäisen erän jälkeen 3-0 Wildille, laukaukset 15-7.
 
Viimeksi muokattu:

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Pitkästä aikaa taas kirjoittelua. Itseltä on tää alkukausi jäänyt pahasti väliin ja kokonaan katsottuja otteluita on takana vain yksi.
Russoa on tullut seurattua ajoittain ja muutaman kysymyksen vois enemmän seuranneilta kysyä.

Miksi Koivun, Heatleyn ja Setoguchin pisteet eivät tuon parempia ole? Viime aikoina pisteitä tuntuvat keränneen Brodziakit+kumppanit ja ratkaisseet voiton joukkueelle. Eikö näillä kolmella tai Koivu-Heatley-kaksikolla ole sitä kemiaa, jolla pisteitä tulisi useammin? Mikä mättää? Minkälaisia kenttiä (top6 osalta) itse tekisitte kaikkien hyökkääjien ollessa terveenä?
Cullen tuntuu olevan hyvässä iskussa ja positiivista nähdä hänet tässä iskussa, kun taisi tulla itse hieman mollattua Cullenia ennen kautta. Harmittavia nuo Latendressen ja Scandellan aivotärähdykset.
Pakisto tuntuu pelanneen hyvin ennakko-odotuksiin nähden ja nytkin pakkeja on telakalla, niin nuoremmat paikanneet hyvin.


Loppuun vielä kysymys Saikalle: Onko Spurgeonin paita jo hankittu? ;)
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Mitä luulette, Wild fanit, tuleeko Gilliesin pojasta koskaan mitään? Siis enempää kuin neloskentän jyrää. En alunperinkään älynnyt noin aikaista varausta hänen kohdallaan, kun vapaita varattavia oli kuitenkin vielä esim. David Perron ja P.K Subban. Huono tasoinehan tuo drafti oli, mutta silti harmittavaa kun ei mitään parempaa sattunut jäämään käsiin.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Olette varmaan huomanneet, ja jos ette, en laiskana jaksa koko ketjua runnoa läpi - mutta totean vaan Erik Haulalla menee NCAA:ssa komeasti. Eilen ainakin vielä toisena pistepörssissä, sitä ennen monta peliä ykkösenä. Taakse jää mm. Chris Kreider ja muitakin enemmän tunnettuja. Olisiko sopimuksen paikka, ja ensi kaudella farmiin?

Jos tiedätte Minnesotan ja Haulan välisistä suunnitelmista nykyisellään jotain, kertokaa toki. Kiinnostaa.
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Olen onnistunut katsomaan muutamaa lukuunottamatta jokaisen matsin, joten jonkinlainen kuva on joukkueesta jo piirtynyt. Yrittelen vastailla muutamaan jotain.

Miksi Koivun, Heatleyn ja Setoguchin pisteet eivät tuon parempia ole?

Setohan pudotettiin kakkosen laitaan melko pian ja pelasi viimeiset 5-6 matsia Bouchardin ja Cullenin kanssa. Latendresse nostettiin ykköseen, kunnes sitten aivotärähdys muutti pakan ennalleen. Heatleyn ja Koivun kuviot eivät ehkä parhaalla tavalla ole vielä osuneet yhteen. Seto ja Heatley taas tuntuvat keskenään yrittävän vähän liikaakin, ja Koivu jää helposti pimentoon. Sunnuntain pelissä Ducksia vastaan Koivun vedot olivat kyllä aivan kuraa. Onkohan Mikko jättänyt treenit vähemmälle tai harjoitellut pelkkää syöttelyä. Selostajakin huusi jo useamman epäonnistuneen laukauksen jälkeen: "Mikon maila katkesi, eikun. Ei katkennutkaan, veto oli vain paska.."

Välähdyksiä paremmasta on nähty, luulisin että suuri syy ykkösnyrkin hissutteluun on ollut joukkueen kaameat jäähymäärät. Kun peruspeli saadaan kuntoon ja päästään tahkoamaan tasakentällisillä ja ylivoimalla, alkaa häkki heilua väistämättä.


Mitä luulette, Wild fanit, tuleeko Gilliesin pojasta koskaan mitään?

Hirvittävä provo.hyi. Vähänkään matseja nähneen tulisi jo huomata, että Gilliesin läpimurto liigaan on jo tehty. Ykkösketjun miestä hänestä tuskin tulee, mutta parhaimmillaan jopa keskivertotiimin kakkosen voimahyökkääjä. Gillies on syttynyt tutun Yeon komennossa ja on Yeon pelillinen ilmentymä. Karvaa viimeistä päivää, ryöstää kiekkoja hirveällä prosentilla, taklaa ja vääntää, kaiken lisäksi vielä pistää kiekkoa maalille joka tilanteessa. Gillies ja Cullen ovat mielestäni kaksi pelaajaa, jotka ovat vetäneet poikkeuksetta koko kauden 120-lasissa.

Nyt sitten ollaan ekaa kertaa piiiitkäään aikaan NW-divarin kärjessä. Nättiä.
 

taksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Indianapolis Colts
Hirvittävä provo.hyi. Vähänkään matseja nähneen tulisi jo huomata, että Gilliesin läpimurto liigaan on jo tehty. Ykkösketjun miestä hänestä tuskin tulee, mutta parhaimmillaan jopa keskivertotiimin kakkosen voimahyökkääjä. Gillies on syttynyt tutun Yeon komennossa ja on Yeon pelillinen ilmentymä. Karvaa viimeistä päivää, ryöstää kiekkoja hirveällä prosentilla, taklaa ja vääntää, kaiken lisäksi vielä pistää kiekkoa maalille joka tilanteessa. Gillies ja Cullen ovat mielestäni kaksi pelaajaa, jotka ovat vetäneet poikkeuksetta koko kauden 120-lasissa.

Gilliesin dissaaminen on alkanut tulla monille jo vähän luonnostaan, mutta tuossa olet kyllä totaalisen oikeassa: Cullenin ohella ainoa Wild-pelaaja joka on tällä kaudella pelannut jokaikisen vaihdon kuin viimeisensä. Muistuttaa jokseenkin Latsia. Ei ehkä omaa samanlaisia käsiä/maalintekotaitoa, mutta sitä kompensoi ääretön vauhti ja taistelutahto.

Pakko nostaa esiin yksi uusi pelaaja, joka on itselle ollut ainakin valtava positiivinen yllätys: Nick Johnson. Aivan mahtava lisä Wildin ennestään loistavaan "jyräkaartiin". Kuitenkin sillä poikkeuksella, että fyysisten ominaisuuksien lisäksi maalintekovainua. Yksi puukäsimoku per matsi on tarpeeksi.
 

SHOW

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Itse olen kattonut kaikki Minnesotan pelit ja odotan joukkueelta vielä paljon. Koivun kenttä ei ole vieläkään esittänyt mitään ihmeempiä ja joukkue ottanut voittaja enemmänkin hyvän puolustuksen/maalivahtipelin ansiosta. Varmasti vaikeutta ykkösen takkuiluun on ollut, että toista laitururi paria ei ole löytynyt ja jos on niin on sitten nyt telekalla. Tosin ylivoima näyttää aika hyvältä jo tässä vaiheessa kautta tuolta kentältä.

Täytyy kyllä kompata ylempiä viestejä Gilliesistä. Aivan uskomaton liike ja taistelu mutta kiekollisessa pelissä petrattavaa. Cullen ollut maaginen ja puolustuksesta iso peukku Scandellalle, pahaan paikkaan tuli loukkaantuminen kun oli jo niin hyvässä vireessä. Oikeastaan koko puolustus saa meikäläiseltä kiitosta, auttanut Bäcksiä ja Hardingia loistavasti.

Tänä yönä on sitten vastassa sinitakit ja ei voi odottaa kun voittoa. Viiden ottelun vieras rundi on kohta ohi ja päästään pelaa pitkäksi aikaa kotipelejä.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Miksi Koivun, Heatleyn ja Setoguchin pisteet eivät tuon parempia ole? Viime aikoina pisteitä tuntuvat keränneen Brodziakit+kumppanit ja ratkaisseet voiton joukkueelle. Eikö näillä kolmella tai Koivu-Heatley-kaksikolla ole sitä kemiaa, jolla pisteitä tulisi useammin? Mikä mättää? Minkälaisia kenttiä (top6 osalta) itse tekisitte kaikkien hyökkääjien ollessa terveenä?

Heatley ja Koivu pelaavat yksinkertaisesti 90% ajasta ihan päin vittua yhteen. Setoguchin kanssa Koivun peli toimii huomattavasti paremmin ja kaksikko liikuttaakin kiekkoa kulmissa hyvin ja saavat painetta vastustajan alueelle luotua helposti. Yeo kuitenkin haluaa ymmärrettävästi vielä saada tuota Heatley-Koivu -akselia toimimaan paremmin jotta tehojakin saataisiin enemmän tuolta ykkösketjulta. Mielestäni olisi aika kuitenkin hajoittaa tuo kaksikko, ainakin joksikin aikaa.

Nykyisellään jos kaikki pelaajat olisivat kondiksessa, pyörittelisin kaksi ensimmäistä ketjua muotoon Latendresse-Koivu-Setoguchi ja Bouchard-Cullen-Heatley. Ykkösketjussa kaikki pelaavat hyvin yhteen, Latendresse toimii Koivun kanssa niinkuin toimii Setoguchikin. Kokoa, nopeutta, maalintekovoimaa ja keskellä Koivu. 100% Bulletproof success.

Kakkosketjussa Heatley saa etsiä sitä maalintekopaikkaa, ja kun se sattuu kohdalle niin joko tulikuuma Cullen tai ikioma rakastettu pygmimme PMB sen Heaterin lavan sieltä ihmismassan keskeltä kyllä löytää ja laittaa lätyn liikkeelle. Monipuolisia ja pääasiassa nopeita ketjuja, tykkään näistä.

Cullen tuntuu olevan hyvässä iskussa ja positiivista nähdä hänet tässä iskussa, kun taisi tulla itse hieman mollattua Cullenia ennen kautta. Harmittavia nuo Latendressen ja Scandellan aivotärähdykset.
Pakisto tuntuu pelanneen hyvin ennakko-odotuksiin nähden ja nytkin pakkeja on telakalla, niin nuoremmat paikanneet hyvin.

Nyt näyttäisi vielä että Scandellan lisäksi myös Zidlicky olisi pois mahdollisesti aivotärähdyksen vuoksi. Happy days.

Mutta muuten puolustus on ollut ihan uskomattoman kova tällä kaudella. Ihan sama mitä nimet paperilla sanovat, tuo jengi puolustaa niin käsittämättömän ehjiä 60-minuuttisia etten olisi ikinä uskonut ennen kauden alkua. Nate Prosser, I love you.

Loppuun vielä kysymys Saikalle: Onko Spurgeonin paita jo hankittu? ;)

Projektimme on kehitysasteella, otamme yhteyttä kun kehitystä oikeasti tapahtuu. Eli hankinnassa se on, vain ajan kysymys kun tulevan Norris-pakin paita koristaa tämän kämpän seinää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös